22. september 2014

Information renvasker AFA-leder Andreas Rasmussen: frifundet, venstrefløjsaktivist, politisk arbejde…

Tilbage i juli 2010 bragte Projekt Antifa en længere artikel om ’68 dage i Vestre Fængsel’ ved en anonym skribent, der efter eget udsagn blev ‘beskyldt’ af PET for at være leder af Antifascistisk Aktion (AFA). Senere samme år kaldte han sig for ‘Niclas’ i en beslægtet artikel i Internationalt Forums tema-nummer om ‘politiske fanger’ (også Projekt Antifa, februar 2011), og lørdag var dagen så kommet hvor han stod frem med eget navn i en avis.

Bemærk hvorledes journaliststuderende Mette Schjerbech Wallach ikke nævner et eneste ord om erklærede militante Antifascistisk Aktion, men omvendt diskret fletter ind at Andreas Rasmussen blev frifundet for politisk vold. Uanset hvordan ordene drejes, så blev AFA-lederen dømt for besiddelse af hacket materiale, overtrædelse af våbenloven og ‘medvirken til et voldeligt overfald’ med flasker mod politiske modstandere.

Fra Dagbladet Information – ‘Jeg var i konstant alarm-beredskab’.

“I celle 254 i Vestre Fængsels isolationsafdeling er der to gange tre meters terrazzogulv, tre meter til loftet, og den låste dør ind til cellen er 15 centimeter tyk. … Modsat den låste dør er der et lille vindue, som man akkurat ikke kan kigge ud af, hvis man som Andreas Rasmussen er 183 cm høj. Langs væggen står en sofa af den slags, som man i 1970’erne kunne finde i vuggestuer og børnehaver. Betrækket kradser. Hver aften skal sofaen trækkes 20 centimeter ud fra væggen og bruges som seng. Så har man 80 cm at ligge på. …

Den 28. februar 2010 blev venstrefløjsaktivist Andreas Rasmussen anholdt og varetægtsfængslet af PET, og det er sådan, han husker sin celle. Han blev tiltalt for hacking, overfald på personer på højrefløjen og terror i forbindelse med sit engagement i Researchkollektivet Redox. Nu – fire og et halvt år efter – er sagen afsluttet, da Statsadvokaten i august i år opgav at anke frifindelsen af de tiltalte til Landsretten. Derfor er Andreas Rasmussen endelig en fri mand. Men han er ikke fri af sine oplevelser fra de 40 dage i isolation.

‘Det var et enormt pres. Jeg blev sgu mærkelig oven i hovedet,’ fortæller han.

(Andreas Rasmussen, Redox/AFA-leder, Vester Allé, Århus, 6. august 2008; Uriasposten)

Andreas Rasmussen husker også, at han var bekymret for hans venner fra Redox og deres fælles politiske projekt.

‘Alt vores arbejde blev angrebet. Jeg var bange for, at mine venner skulle gennemleve det samme, som jeg gjorde, og jeg var bange for, at alle ville blive anholdt, for så havde nazierne frit spil.’

Det var for at undgå kollusion – at forstyrre efterforskningen – at dommeren i Københavns byret sendte Andreas Rasmussen i isolation. Han var sigtet efter straffelovens §114f, som er terrorparagraffen samt §245, som omhandler vold og §263 omkring hacking. Så da den dengang 23-årige mand sad i celle 254 og kiggede på den tunge metaldør med skriften og den lille luge i, skulle han synke en ekstra gang. …

Terrorsigtelsen var Andreas Rasmussen mest uforstående overfor, og det var også den, som han frygtede mest: …

‘Jeg var vred over, at PET sigtede mig for terror. Samtidig frygtede jeg sigtelsen på grund af strafferammen og hele den stigmatisering, som en terroranklage vil betyde for mig og for Redox,’ siger Andreas Rasmussen. …

‘Jeg er normalt god til at passe på mig selv og få tiden til at gå på en fornuftig måde. Men i de første 10 dage af isolationen var jeg ved at knække sammen, og der tænkte jeg mange gange, at jeg ikke kunne holde stand. At jeg ville begynde at plapre løs bare for at komme ud, og det ville jeg selv betragte som et svigt, hvis andre gjorde. Vi havde en aftale om, at vi ikke ville udtale os,’ siger han og fortæller, at isolationen blandt andet gjorde, at han tabte sig 12 kilo på knap seks uger. …

Selv om Andreas Rasmussen ved, at hans politiske arbejde kan have konsekvenser for ham, så havde han aldrig overvejet, at isolationsfængsling kunne blive én af dem:

‘Jeg vil ikke klynke, for jeg har truffet et valg om at være politisk aktiv, og jeg har altid vidst, at det var en risiko at blive anholdt eller fængslet.'”

(Internationalt Forum, GAIA, 2010/67, Tema: Politiske fanger, s. 4; Issuu.com)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60375/trackback

23 Comments »

 1. “jeg har truffet et valg om at være politisk aktiv, og jeg har altid vidst, at det var en risiko at blive anholdt eller fængslet.”

  Der er ingen risiko for at blive fængslet for at være politisk aktiv i Danmark – ikke endnu i hvert fald. Men der er til gengæld en risiko for at blive fængslet, hvis man forbryder sig mod sine medborgeres rettigheder.

  Andreas Rasmussen er ikke politisk aktiv – han er i lighed med de fleste andre kommunister en simpel kriminel bølle.

  Kommentar by Mackety — 22. september 2014 @ 17:55

 2. Karakteristisk for det degenererede menighedsblad Information. Bladet, som i sin tid ville fortie og/eller nedtone Blekingegade-bandens forbrydelser, fordi lovovertræderne var på den “rigtige side”.

  Kommentar by Paulus — 22. september 2014 @ 18:00

 3. Venstrefløjen lever på en løgn, og fabrikerer løgne på samlebånd.
  Det er de nødt til, for de kommer i bad standing hvis de bryder deres
  eget regelsæt.
  Muslimer og venstrefløjen har meget tilfælles i den måde de bygger et diktatur op på.

  Kommentar by k.m. — 22. september 2014 @ 18:06

 4. Børge Outse ,vilde nok have undret sig over,man bruger så megen spalteplads,på at vaske en brunskjorte hvid.

  Kommentar by Karl — 22. september 2014 @ 18:06

 5. Andreas Rasmussen er en sølle idiot, der siger: “Jeg vil ikke klynke”
  men det gør han jo fordi han er/var pissebange for at blive fængslet for sine handlinger. Han vidste at han ikke “kun” var politisk aktiv men en kriminel med trang til at nå sine mål ved hjælp af vold.

  Kommentar by k.m. — 22. september 2014 @ 18:10

 6. Det er sandelig et smart associationstrick, der anvendes med hensyn til ‘frifindelsen’. Læseren gives overhovedet ikke indtryk af, at vi har at gøre med en mand, som forfølger og anvender vold mod anderledes tænkende. En politisk psykopat, med andre ord.

  Andreas Rasmussen er et af de få mennesker, jeg ikke kan have medlidenhed med, hvis han skulle få af sin egen medicin en dag. Jeg har intet tilovers for folk, der bruger en ideologi som påskud til at gøre andre mennesker ondt.

  Kommentar by Arne Torp — 22. september 2014 @ 19:03

 7. “Jeg vil ikke klynke, men . . . .”
  Right!

  Kommentar by bastardo — 22. september 2014 @ 19:11

 8. Har lige læst et par artikler i et par engelske og Italienske aviser, hvor læser kan kommentære dem. En kommentar som både var både i italien og England var; At det kan godt være, at almindelige borgere er pæne på overfladen over vestrefløjens intimideringer men de vil fortyder den dag det sprænger og pænheden forsvinder.

  Kommentar by Thorsted — 22. september 2014 @ 20:19

 9. Chill Andreas, der er ikke noget der er så dårligt at det ikke er godt for noget. Du tabte jo 12 Kg i spjældet dit fede flæskeøre. Tænk over det. Det er måske det der redder dig for et hjerteanfald når du bliver voksen.

  Kommentar by Santor — 22. september 2014 @ 20:29

 10. Undrer hvor længe den halvfede svupper havde holdt overfor en tømrer?
  Han ser jo ud som en med p*khud i hænderne :)

  Kommentar by PFEP — 22. september 2014 @ 20:38

 11. Det er da terror de arbejdssky benytter sig af når de i flok angriber demonstranter. Så en terrrorsigtelse burde den ortodokse kommunist, Andreas Rasmussen da ikke være så forskrækket af.

  Kommentar by Nielsen — 22. september 2014 @ 23:14

 12. Det gjorde vist ikke så meget at der røg 12kg… :-D

  Kommentar by Kim A. — 23. september 2014 @ 00:30

 13. Den fede knægt og hans tuderi skal selvfølgelig fremstilles som om, at det er synd for flæskeøret.

  Internationale terrorister vil helst kaldes socialister. Det samme lort, med forskellig stavemåde.

  Hans forbrydelser kommer ikke sagen ved. Flæskebjerget har været i fængsel og han blev bange… nårh, hvor slemt.

  Kommentar by Iznogut — 23. september 2014 @ 00:38

 14. O.T.
  Black Army afpresser forretningerne i Svendborg og borgmesteren har indkaldt til møde på onsdag 24.09.2014, hvor 2 punkter skal manifesteres.
  1. Betal aldrig afpresserne.
  2. Ring altid til politiet med det samme.

  Tja, Pestager og Co. kan føje endnu en sejr til deres hede multi-kulti berigelse.

  Udvis de svin på indicier og skyd Bjørn Elmkvist, hvis han siger et kvæk. :D

  Kommentar by Iznogut — 23. september 2014 @ 00:41

 15. Sikke et velnæret svin. Han skulle have haft længere tid på vand og brød.

  Kommentar by Frit Palæstina — 23. september 2014 @ 13:14

 16. Hold da kæft, hvor må den tykke dreng udstå meget, blot for at få noget på den dumme.

  Kommentar by Karl — 23. september 2014 @ 20:01

 17. Er det ikke det svenskerne kalder for “det gode had” ?

  Kommentar by Geert — 23. september 2014 @ 21:16

 18. Var gerningsmanden her ikke een af de gode drenge, der var flyttet derover?
  http://ekstrabladet.dk/112/article5040507.ece
  74-årige Ernst Ellebye fra Tønder fik en yderst blodig død

  Den 74-årige Ernst Ellebye fra Tønder fik en yderst blodig død, da han kort før jul blev angrebet af en nu 34-årig mand fra lokal-området.

  Den 34-årige højt uddannede mand er beskyttet af navneforbud.
  Derfor må Ekstra Bladet ikke bringe nærmere oplysninger om ham…..

  Kommentar by tavsen — 23. september 2014 @ 21:20

 19. “Jeg blev sgu mærkelig oven i hovedet” …

  Mon ikke han allerede var det i forvejen? ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. september 2014 @ 03:41

 20. pr. hukommelse så sidder der vidst en redaktør eller to på hhv. Sygeplejsken og Gymnasieskolen og stikker ham opgaver med, at viderebringe Enhedslistens synspunkter i deres blade.

  Kommentar by Hans Und — 24. september 2014 @ 06:48

 21. Hvis i lægger mærke til det udspringer næsten alle protestsange fra
  venstrefløjen. De havde deres drømmesamfund øst for jerntæppet, det gik ad helvede til, herhjemme synger de protessange mod vores måde at gøre tingene på, det er de heller ikke tilfreds med.
  Venstrefløjen er ikke nem at gøre tilpas. Det er fordi de som jeg tidligere har nævnt lider af en menneskelig brist.

  “I kan ikke slå os ihjel – vi’ en del af jer selv” lød det ude fra Christiania midt i 70’erne
  Venstrefløjen er bestemt ikke “en del af os” den er noget helt for sig selv, men venstrefløjs tosserne har brug for noget til at binde
  lortet sammen, det synd de ikke laver sange om hvordan østblokken sank ned i fattigdom og undertrykkelse.

  Kommentar by k.m. — 24. september 2014 @ 20:56

 22. http://www.sn.dk/danmark/hackersag-df-kraever-ministers-svar-om-forkerte-oplysninger/artikel/437767

  Svensk politi oplyser, at man allerede i juni 2012 advarede Danmark om hackerangreb.

  Via Folketingets Retsudvalg forlanger retsordfører Peter Skaarup (DF) nu svar på, hvorfor Folketinget angiveligt har fået forelagt forkerte oplysninger fra politiet i den store CSC-hackersag, som i denne tid verserer ved Retten på Frederiksberg…..

  Kommentar by tavsen — 27. september 2014 @ 11:31

 23. […] eneste kendte foto af Antifascistisk Aktions førstemand har næsten ti år på bagen, og han er blevet 31 år. Lørdag deltog han i 2. runde af divisionsturneringen i styrkeløft for […]

  Pingback by Uriasposten » Blog Archive » Andreas Rasmussen, Antifascistisk Aktions stærke mand… - Dengule.dk — 11. juni 2017 @ 02:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper