24. september 2014

Helnæs og Agernæs, lidt vest for Fåborg, 23. september 2014

Fyn er et smukt land. Herunder en række stemningsbilleder fra en tur til Helnæs, der inkluderede Helnæs fyr og Helnæs Made (strandeng). Forinden kørte jeg naturligvis gik forbi Agernæs, og så havnen. Det oprindelige mål var nærliggende Hagenskov Mølle, hvor jeg håbede lidt på Bjergvipstjert eller Vandstær. Den del af turen gik i vasken, men Danmark i klart vejr er altid en behagelig oplevelse.

Helnæs.

“Til minde om de ved Helnæs 14.8.1944 nedstyrtede allierede flyvere. Helnæs sogns beboere rejste denne sten 14.8.1950.”

“Under en mission til Kiel natten til den 17. august 1944 blev en Halifax bomber ramt over dansk område. Besætningen sprang ud med faldskærm over den sydlige del af Lillebælt, på strækningen mellem Torø… og Helnæs. Flyet styrtede ned ved Langøre, der fra fastlandet fører over til Helnæs.

Det blev en bevæget nat for en del yngre mennesker i Sønderby Bjerge, idet de forsøgte at komme de nedstyrtede flyvere til hjælp i en robåd. Oppe fra land kunne de høre dem råbe om hjælp… men da de kom ud på vandet, kunne de ingenting se og ingenting høre. Det blæste kraftigt den nat, og der var ret høj søgang. Efter nogen tids forløb blev eftersøgningen derfor opgivet.

J. O. Clerc, R. F. Young og J. W. Moffat blev den 17. august fundet druknet på stranden udfor Sønderby klint… Samme dag fandt man piloten J. A. Morgan druknet på stranden ved Aa… Da flyvraget blev hævet op af vandet ved Langøre fandt man i vraget radiotelegrafisten C. R. Stewart.” (Airmen.dk)

Agernæs.

Hagenskov Mølle.

Oploadet Kl. 14:58 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60397/trackback

4 Comments »

 1. Helnæs der er smuk og flad, må før i tiden have mættet mange munde når man ser de mange små gårde med egen fiskerjolle, den dag i dag bliver man belønnet med en flynder når man kaster snøren i vandet ud for Helnæs Fyr.

  Kommentar by emmagad — 24. september 2014 @ 16:41

 2. De allierede flyvere kæmpede og dødede dengang for en sag, som vores gloriepudsende halal-politikere i dag skyller ud med badevandet.

  Kommentar by Neuhammer — 24. september 2014 @ 20:53

 3. @ 2
  Tak for den kommentar.
  Det er den indre kamp, der i øjeblikket er vigtigst-Senere kan vi se på den “ydre” kamp.
  Samtlige danske politikere er forskræmte får, der tror, at man glad kan svinge et stykke papir i luften og tro, at man kan dæmme op for den udtrykte djævelskab.
  Har de monstro lært historie i skolen?

  Kommentar by "skyggen" — 24. september 2014 @ 22:41

 4. Og et flot fynsk sort egern , sådan et har jeg aldrig set i naturen.

  Kommentar by PBr — 25. september 2014 @ 23:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper