3. oktober 2014

Teolog: “Islamisk Stat er intet kætteri, men… krigerisk ekspansion. Forbilledet er Muhammed selv.”

Islamforsker Jørgen Bæk Simonsen udgav i 2001 bogen ‘Det retfærdige samfund’. Han kunne på sin vis ligeså godt have kaldt den Islamisk Stat. Fra Kristeligt Dagblad – Professor i teologi: Islam er krigerisk (kræver login).

“Hvor trækkes grænsen mellem islam og islamisme? Medierne siger, at de to er forskellige som nat og dag; islam er fredens religion, og islamisterne har stjålet navnet. Andre mener, at islamismen repræsenterer den traditionelle, rendyrkede islam, tro mod Koranen.

Det synspunkt fremføres nu, bemærkelsesværdigt nok, af en teolog fra et af de paveligt indstiftede universiteter, Martin Rhonheimer. Han er professor ved det pavelige Santa Croce Universitet i Rom og skriver et essay om sondringen i Neue Zürcher Zeitung.

Man hører ikke mange officielle muslimske røster, der fordømmer Islamisk Stat, konstaterer Rhonheimer. Sker det endelig, er det kun for at tage afstand fra bestialiteten i deres fremfærd, som skader islams omdømme, ikke for at øve principiel kritik. Dette er forklarligt, for Islamisk Stat er intet kætteri, men endnu ‘et i historien genkommende mønster af krigerisk ekspansion. Forbilledet er Muhammed selv.

Legitimeringsgrundlaget er Koranen og den islamiske ret, shariaen,’ mener den katolske professor. Siden hedder det: ‘Muslimsk teologi besidder ingen argumentatoriske ressourcer til at fordømme Islamisk Stats fremfærd som uislamisk.

Martin Rhonheimer gennemgår derpå de suraer i Koranen, der foreskriver, hvad der skal ske med undertvungne kristne og jøder, og påpeger, at Islamisk Stat nøje holder sig til forskrifterne. Islam vil gerne præge stat og samfund ud i detaljen, betoner Rhonheimer.

Islam er ifølge sit væsen mere end en religion. Den er et sæt kultiske, politiske og sociale regler og vil være religiøs og politisk-social orden i ét. Og den var fra begyndelsen af krigerisk,’ lyder det.

[…]

Moderat islam har sine talsmænd, ofte professorer ved vestlige universiteter.

‘Men de er konfronteret med deres religions centrale problem: Går de tilbage til dens oprindelse, støder de på den krigeriske, ekspansive islam fra Medina, legitimeringen af drab til Allahs ære og en voldelig Muhammed,’ skriver Rhonheimer.”

Oploadet Kl. 05:54 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60619/trackback

10 Comments »

 1. Kend dem på deres gerninger!

  Kommentar by Ole S. — 3. oktober 2014 @ 06:27

 2. Siden de 2 demonstrationer mod IS blev til fusere, har der været tavshed på den front.

  Gad vide hvornår muslimernes sande hensigter bliver erkendt af magthaverne???

  Kommentar by tavsen — 3. oktober 2014 @ 06:31

 3. Der er ingen distinktion mellem Islam og Islamisme. Det faktum, at der findes moderate muslimer er blot en konsekvens af at nogle muslimer ikke er specielt troende.

  Islam erklærede krig mod resten af verden for 1400 år siden. Alle perioder med fred har blot været en våbenhvile.

  Europæisk civilisation er per definition Islams modsætning. Muslimerne prøver nu at erobre Europa demografisk efter at være blevet slået tilbage militært flere gange i middelalderen.

  Derfor er kampen for at eliminere Islam i Europa en simpel eksistenskamp. Med Islam i Europa dør hele den Vestlige civilisation og dermed den civilisation, der har skabt 95% af alle opfindelser og opdagelser (statistisk kendsgerning). Hele verden vil synke ned i barbari.

  Kommentar by Sigwar — 3. oktober 2014 @ 07:16

 4. Islam er enten en politisk ideologi med religiøs legitimation eller en religion der legitimerer politiske handlinger. Da, islam ikke adskiller det religiøse aspekt fra det politiske, da er de komplementære. Derfor, et islam uden politiske konsekvenser er ikke islam, og et islam uden religiøs tro er heller ikke islam. Politisk islam og religiøst er identiske, det ene ikke uden det andet.

  Der hvor islam bliver en belastning og byrde, må man betragte det som en sygdom, og som al anden sygdom, så må der skæres dybt, for at den ikke breder sig til det omkringliggende raske. Islam er Europas betændte blindtarm. Man kan leve videre uden en blindtarm, men ikke hvis der ikke bliver skredet ind, og det hurtigt. Om man er islamist eller muslim, det kommer ud på et.

  Så når talen falder på islam, kan vi konstatere, at vi befinder os i grænselandet mellem overtro og sindsyge. Så hvis problemet med muslimer er ”socialt” som mange hævder, er det et kulturbetinget socialt problem. Den kultur der skaber problemerne hedder islam. Så kan det vist ikke siges tydeligere.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 3. oktober 2014 @ 07:39

 5. Jeg har i et indlæg på min blog anbragt et link til Martin Rhonheimers artikel, se http://ricardtriis.wordpress.com/2014/09/15/dar-ul-islam-islams-land/ Den er på tysk, men meget interessant.

  Kommentar by Ricardt Riis — 3. oktober 2014 @ 12:14

 6. Det er falsk når Danske forskere vil ændre historiens gang i Mellem Østen og Nord Afrika, beboerne i disse områder lever stadigvæk i stenalderen uden de store forandringer, enkelte karavane røvere og gedehyrder har biler til rådighed når de skal rundt og dømme stenalder befolkningen efter sharialoven, de flytter når de ikke kan holde stanken af lort ud i deres overskidte huler, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. oktober 2014 @ 12:24

 7. “Moderat islam har sine talsmænd, ofte professorer ved vestlige universiteter”
  Jeg tjekkede lige, hvornår i 2001 Islamforsker Jørgen Bæk Simonsen udgav bogen ‘Det retfærdige samfund’.
  Den er angiveligt udgivet på Samleren 05-10-2001, hvilket er knap en måned efter Twin Towers styrtede i grus ramt af to passagerfly, der var hijacket af islamister. Vel nok deres og Osama bin Ladens ‘finest hour’? “Det retfærdige samfund”?
  Nej, det var rigtig dårlig forskning og timing af JBS. Mon han forsøgte at få udgivelsen stoppet? :)

  Kommentar by A-mad — 3. oktober 2014 @ 12:42

 8. Hvis man skal skrive det helt enkelt, så gør IS bare hvad skrifterne i Koranen siger de skal! Altså Islamister er bare muslimer som overholder Koranens bud til punkt og prikke.
  Koranen er, i følge muslimerne, Guds ord og kan derfor ikke diskuteres, så en “god” muslim skal gøre som IS.
  Gad vide om de ved det på den danske venstrefløj og hos de radikale?

  Kommentar by Robert R — 3. oktober 2014 @ 16:38

 9. Enig med Sigwar. Spørgsmålet er, om vi kan nå at stoppe Islam i Europa, nu da de politiske bløddyr stadigvæk ikke har fattet en brik. Udtalelse fra regeringen fortæller problemet. “Verden lider og der bliver ikke flyttet et komma i fremmedpolitikken”. Og i Sverige er det rigtigt galt. 800.000 indvandrere sidste år. Og de konservative plaprer nu løs med, at vi skal se på mennesket og ikke på nationaliteten.

  Udviklingen er fuldstændig syg. Mit bud er, at der snart sker en social eksplosion-protest-mod indvandringen i en Europæisk storby. England, Tyskland, Frankrig? Hvad der derefter sker er ikke til at vide.

  Kommentar by Gør noget — 3. oktober 2014 @ 17:24

 10. Gør noget

  Der kom næppe 800.000 indvandrere til Sverige sidste år.
  Hvis der gjorde, var der nok lidt mere i medierne om det.

  Kommentar by Peter Buch — 3. oktober 2014 @ 17:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper