13. august 2008

Tim Knudsen om ‘de internationalt orienterede’ og de ‘forskansende Fort Danmark-danskere’

Apropos har i denne uge fokus på danskhed, og gårsdagens udsendelse havde lighed som fokus. Professor Tim Knudsen sagde mange rigtige ting i starten, og redegjorde indirekte for for sammenhængen mellem historie, homogenitet og demokrati. Det blev selvfølgelig hurtigt drejet ind på økonomisk lighed og floskler om “socialt demokrati”, og ikke overraskende, så blev der slet ikke talt multikultur.

Det burde ellers være lige på kornet. Hvis man tror integrationsproblemerne handler mere om socio-økonomiske forhold end etnicitet og kultur, så burde man vel desuagtet forholde sig til den kendsgerning, at indvandring mindsker ligheden og den sociale sammenhængskraft.

 • 12/8-08 Apropos, P1 – Danskhed og Lighed (Vært: Mikkel Krause; Gæst: Tim Knudsen).
 • Mikkel Krause, P1: : Jeg er glad for at bo i Danmark, ikke mindst fordi det er et land hvor vi nok opfatter os som mere lige end i de fleste lande. De bredeste skuldre skal bære mest, og lighed er uden tvivl et ideal for mange danskere. Noget der kendetegner vores samfundssyn. Da Danmark skulle have en demokratikanon, stod der frihed og demokrati flere gange, men der stod ikke lighed. Og er der ellers noget der er dansk, ja så er det da lighed. Her er det Mikkel Krause med dag to om danskhed her i Apropos, altså om lighed.

  […]

  Tim Knudsen, professor: … det er jo egentligt til syvende og sidst et politisk spørgsmål, om man synes der er for meget eller for lidt lighed.

  […]

  Mikkel Krause: Nu lever vi så også efter Murens fald i globaliseringens tidsalder, som det så højstemt hedder. Betyder det at vores forståelse af demokrati og lighed også ændrer sig og bliver mere international?

  Tim Knudsen: Det er der nogen der gør. Men jeg tror jo altså, at vi har en af de skarpeste politiske modsætninger i de her år, mellem hvad vi kan kalde kosmopolitter og folk der er internationalt orienterede, og gerne vil have den slags ting ind. Og så på den anden side, dem der vil forskanse sig i Fort Danmark.

  Oploadet Kl. 14:02 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6063/trackback

  5 Comments »

  1. Man kunne spørge Hr Knudsen om hvad han mener en “kosmopolit” er og hvordan definerer han “internationalt orienterede” og ikke mindst hvem det er der vil forskanse sig i “Fort Danmark”…. – Er analysen rigtig og hvorfor bruge ord som “Fort Danmark”? Hvorfor ikke bruge betegnelsen Fort om De Radikale, Fort Tøger, der ikke gider tale med dem han sviner til eller Fort DR, der mere ligner et propagandainstitut for nysprog og såkaldte “globalister” og som sådan ikke tager kritik alvorligt, Fort Vestager – der ikke vil lave politiske eksperimenter med sine børns skolegang.
   Hr. Knudsen bør jo så med sin lange uddannelse og akademiske grader svare på det helt enkle spørgsmål: Hvornår har vi haft en folkeafstemning om f.eks. muslimsk indvandring, eller Lissabontraktaten..
   Jo, der er nok at tage fat på, Knudsen.

   Kommentar by Limewoody — 13. august 2008 @ 16:39

  2. Gad vide om det er “folk der er internationalt orienterede”, som har kuppet Odense integrationsråd?
   Der er i hvert fald “nogen”, som forsøger at gennemtrumfe en islamisk agenda – vi skal bare alle have stoppet ramadanen ned i halsen:

   http://www.fyens.dk/article/1047362:Odense–Alex-Ahrendtsen–Integrationsraad-er-blevet-kuppet

   Kommentar by Johansen — 13. august 2008 @ 16:57

  3. Det var også kosmopolitter der røvede Dansk Værdihåndtering i forgårs, efter alt at dømme, med bomber, partisansøm og stormrifler.

   En blandt mange nye berigelser, som vi forskansede nu skal “lære” at elske.

   Kommentar by DaLi — 13. august 2008 @ 17:19

  4. ->2. Johansen
   Det kan blive meget værre – som i Indien – se bare her:

   http://www.bharatjagran.com/bharat-jagran-data/2008/050808.htm

   Kommentar by Limewoody — 13. august 2008 @ 17:57

  5. Det er lidt svært at se hvilket udgangspunkt hardcore multikulturalister egentlig har. Multikultur skulle være sagen mener de, men verden består altså ikke kun af Danmark, men af hele verden og hvis der skal være multikultur i verden – på jorden – så skal der vel også være plads til det danske, ellers er der vel ikke tale om multikultur?

   Vi skal netop værne ekstra meget om det karakteristiske og særprægede danske for at bevare multikultur på globalt plan.

   Kommentar by Janne — 14. august 2008 @ 21:44

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper