18. august 2008

DRs ensidige mediekritik

Det er yderst sjældent de danske medier går kritisk til amerikanske medier, og når det så sker, er det stort set altid Foxnews der fremhæves for sin (underlødige) højreorienterede vinkel. De danske medier bringer aldrig Foxnews’ historier, og da jeg for et par år siden forsøgte at kvalificere de danske avisers brug af amerikanske aviser, var Wall Street Journal stort set den eneste konservativ-liberale avis som de danske journalister citerede fra.

Wall Street Journal er i sagens natur en torn i øjet på de mest venstredrejede.

 • 13/8-08 Orientering, P1 – Obama i modvind i medierne (Niels Lindvig).
 • Niels Lindvig, P1: Han er for elitær – ja, det er en af USAs præsidentkandidater vi taler om her, og nu vi har fat i hans mange svagheder, så lade os tage et par stykker mere. Som de fremføres af flere af USAs medier, der er fødekæde for de fleste danske medier også. Han er for populær. Han er alt for veluddannet. Han er en glimrende taler. Han er for slank, og godt nok fører han godt nok stort i meningsmålingerne – men det kan koste ham sejren… Det er egentligt bizart, men alligevel ikke, for det er de samme medier som har svinet præsidentkandidater Al gore og John Kerry til, og sagde, at det var kandidaternes egen skyld. For hvis de havde været bedre kandidater, havde de fået bedre presse- og mediedækning.

  … det var den respekterede avis, Wall Street Journal, som forleden forsøgte at bilde os ind… Wall Street Journal ejes af den australske mediemogul Rubert Murdoch, som i allerhøjeste grad blander sig i, hvad der skrives i hans aviser verden over, og hvem der skriver det.”

  […]

  P1-vært: Niels Lindvig var det. Ligenu må Obama også lægge ryg til kritik af sit valg af Hawaii som feriemål. Det kan godt være han er fra Hawaii, er vokset op der og hans bedstemor fortsat bor på Hawaii, men det er alligevel lidt eksotisk som feriemål. Det siger, nej ikke sladderbladene, og ikke hade-radioerne i USA (talkradio er typisk højreorienterede, Kim), men den velanskrevne National Public Radio…

  Venstreorienterede (liberale) New York Times kritiseres i samme indslag fordi en klummeskriver fra avisen, bragte en af WSJs historier om Barack Obama.

 • 26/9-06 Uriasposten – Danske aviser henviser næsten udelukkende til….
 • Opdate 19/8-08. Et andet fikspunkt i forhold til de dobbelte stardarter er udgivelsen af diverse smædelitteratur der udgives i USA. Da Bush-bashingen var på sit højeste (2004), blev der udgivet masser af bøger, der gik i dybden med obskure emner (eks. Bush’ familie og tyske nazister). De gange medierne bragte noget om disse bøger, så var det som kilder til historie, og jeg husker interviews med flere af forfatterne både i radioen og på tv (Orientering på P1 og TVavisen). Igår bragte Metroxpress en Ritzau-artikel om konservative Jerome Corsis nyudgivne Obama Nation. Bemærk overskrift…

 • 18/8-08 Metroxpress – Obama svines til i bestseller (s. 9).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6074/trackback

  24 Comments »

  1. “Han er en glimrende taler…”

   Sikkert, men han er dog ikke så guddommelige som danske medier påstå:

   http://www.youtube.com/watch?v=omHUsRTYFAU

   Kommentar by DMX — 18. august 2008 @ 17:22

  2. Den her er også ret sjov:

   “Obama Claims He’s Visited 57 States”

   http://www.youtube.com/watch?v=EpGH02DtIws&feature=related

   Kommentar by DMX — 18. august 2008 @ 17:25

  3. I gårdagens 18:30 tv-avis dækkede de kandidaternes optræden på et religiøst talkshow. Det foregik nogenlunde sådan her:
   1. Obama kommenterer
   2. Publikum klapper spontant og jubler.
   3. McCain kommenterer.
   4. *Klip* – indslag slut uden publikum reaktion.

   Selv Russia Today er bedre til at lave propaganda, de røde lejesvende er blevet trætte.

   Kommentar by Højrebladet Komet — 18. august 2008 @ 18:17

  4. Man skulle måske også nævne grunden til, Obamas valg af at tage på ferie på Hawaii kritiseres.

   Han har tidligere afvist at besøge sårede amerikanske soldater da han var i Tyskland, fordi han ikke fik lov til at tage spindoktorer, kamerahold og fotografer med.

   Da han denne gang fik en indbydelse fra det amerikanske militær – til at deltage i et “forsamlingshus-møde” på en militærbase med John McCain og flere tusinde soldater og ders pårørende – afviste han med undskyldningen om at han havde “previous engagements” – andre aftaler.

   De aftaler viste sig at være en badeferie på Hawaii.

   Henrik

   Kommentar by Henrik — 18. august 2008 @ 18:32

  5. Det er tæt på rent vås når Lindvig hævder at Obama “fører stort” i meningsmålingerne. Rasmussen Reports seneste nationale poll viser en føring på ca. 1% til Obama. Og da usikkerheden er på 1-2% for deres polls er det reelt umuligt at sige hvem der fører.

   http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/election_20082/2008_presidential_election/daily_presidential_tracking_poll

   På realclearpolitics.com viser det vægtede gennemsnit for nationale polls at Obama pt. har ca. 45,2% imod McCains 42,2%. Såfremt at der også her er tale om at usikkerheden er bare 1% kan spændet imellem de to kandidater reelt være på mindre end 1% – ikke ligefrem hvad normale mennesker ville kalde en “stor føring”.

   Det ender måske med at være ligesom valget imellem Kerry og Bush, hvor langt de fleste danskere var overbeviste om at Kerry havde en stor sandsynlighed for at vinde, mens der blandt amerikanske kommentatorer var bred enighed om at Bush formentlig ville vinde. Det er sært at danske medier er så enøjede når det kommer til amerikanske valgkampe.

   Mvh

   Kommentar by Martin Rannje — 18. august 2008 @ 19:52

  6. Det kan da ikke passe, siden hvornår er (D)DR blevet ensidig?, bare tænd for stasi drengende på (D)DR P1, og hør hvor upartiske de altid er.

   Kommentar by Fritz — 18. august 2008 @ 20:31

  7. Heh, nice. Kim jeg hørte præcis det samme. Det er helt groteskt så ensidigt medierne opfører sig omkring de amerikanske kandidater.
   Egentlig har jeg ikke så meget imod Obama. Jeg kunne sagtens acceptere ham – MEN den enside dækning gør mig tosset.

   Alene pga at Lindvig, og ikke mindst den endnu mere ensidige plagiatist Frank Esmann opfører sig så journalistisk uproffesionelt, og se deres frustrationer ved en McCain sejr, så ville det være ganske velkomment.

   Ps: Jeg blev iøvrigt bannet fra Nyhedsavisen i en måned pga mit indlæg som du har refereret til. Absurd nok er i hvert fald Allan Mavepuster ikke overgået samme skæbne selvom han forfattede et indlæg som jo i langt højere grad end mit var personfnidder og i hvert fald osede af had og absurde grundløse beskyldninger

   Kommentar by Jakob Andersen — 18. august 2008 @ 21:00

  8. Jeg opfatter Obama som venlig og ikke specielt kompetent. Det giver muligheder for hans ‘rådgivere’ og andre, der står ham nær, til at misbruge hans eventuelle valg til at fremme deres egne dagsordener i ly af en svag præsident, og det kan give en masse problemer, uansvarlighed og omhyggeligt planlagte katastrofer…

   City Journal havde en fremragende artikel, Obama, Shaman, der diskret men systematisk går til problemets kerne: Den latente fascisme i at have En Udvalgt Leder som Bærer af Håb om at Løse Alle Nationens problemer. Stærkt anbefalet. Også af Jonah Goldberg, der har skrevet en af de mest geniale bøger om fascisme nogensinde.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. august 2008 @ 21:01

  9. Muslimerne i USA er meget begejstrede for Obama.

   Det samme er muslimerne i Mellemøsten.

   Ingen aner om Obama i virkeligheden er mere muslim end kristen.

   Obama har bedskedne erfaringer med det politiske liv.

   Obama er oratorisk begavet på en måde der har givet ham en slags Messia betegelse.

   Udenrigspolitik har han ingen eraringer med – og han ved ikke ret meget om denne udover hvad han har læst sig til.

   Militæret er han blank overfor – har han overhovedet været soldat ?

   Han tror at mene, man kan samtale med muslimer og gennem den vej finde løsninger på bl.a. Mellemøstkonflikten, problemerne med Iran osv.

   Hans kone af anti-amerikansk – og de har begge dyrket de forkerte folk og har sponcorer i den islamiske verden.

   Efter sigende bliver han den yngste – og den politisk dårligst påklædte præsident nogensidne OM han bliver valgt.

   Det er muligt begejstringen for ham er stor – men derfra og til at vælge ham som landets leder er et mega spring som, nå det kommer til stykket, de færreste Amerikanere ikke tør tage.

   McCain er Obamas modsætning.

   Han VED det meste angående militære forhold og han har et godt kendskab til politik.

   Med Ruslands opvågnenede Bjørn i sving og Iran også, samt den fortsatte ballade i Mellemøsten, Kinas voksende indflydelses osv. osv.

   er USA bedre kørende med McCain hvis han bliver valgt.

   USA har jo prøvet før med en Carter og Obama bliver vel den næste af slagsen.

   Kommentar by Vivi Andersen — 19. august 2008 @ 06:18

  10. Ingen aner om Obama i virkeligheden er mere muslim end kristen.

   Joeh, der var denne racistiske, anti-amerikanske pastor Wright, som Obama og hans kone er blevet gift ved og som de har fulgt i 20 år.

   En bizzar form for kristendom, måske, som vil føre direkte til en racekrig. Men ikke islam.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 19. august 2008 @ 07:35

  11. Min forøldre har lige været i USA, der var en ting MEGET klar, ikke mange middelklasse amerikanere kan lide Obama, han er simpelt hen for elendig politisk.
   Det alle de danske medier elsker ham for, tænker de fleste amerikanere bare udstiller hvor meget pop og hvor lidt politik der er i ham, bla. talen i Berlin stod som et meget negativt billede, fordi det var så tydeligt en kopi af Kennedy, men Kennedy VAR pres. da han stod der, Obama spiller bare smart.

   Det kunne være skønt hvis DR selv havde en eller to i USA der kunne snakke med folk, for ifølge mine forældre, er modstanden mærkbar når man er ude blandt folk. Men Mette Fugl er jo i Wasington, der rapportere hun om kandidaternes musik smag……….

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 19. august 2008 @ 08:26

  12. Inden danske medier og politikere fra såvel højre som venstre side går i endnu mere selvsving over Obama og hans forførelseskunst burde de se lidt på hans flip-flopping. Mitt Romney blev beskyldt for at være flip-flopper, men Obama slår ham og alle andre med flere olympiske længder. Ufatteligt at borgerlige i DK ikke entydigt peger på McCain. Men det er kun med til at understrege at ‘vi er alle socialdemokrater.’
   Hvem han vælger som VP’er kan løfte ham lidt, men hvem blandt Dem. kan gøre det?
   Eksempler på Obamas vendehåberi ses gennem 15 spørgsmål kommentatoren Larry Elder stiller.
   Kan læses her ved klik forneden.

   Kommentar by synopsis-olsen — 19. august 2008 @ 08:50

  13. At Obama overhovedet kunne nå så langt, er også et symptom på amerikanernes egen manglende politiske engagement. De fleste vil bare have en eller anden Stor Leder at tiljuble, så løser han problemerne for dem.

   Det er ikke sundt demokrati.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 19. august 2008 @ 10:21

  14. Well. Jeg sætter stadig mit lid til, at amerikanerne er fornuftige mennesker, som naturligvis ikke kunne finde på at stemme på racisten og socialisten, Obama.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 19. august 2008 @ 11:29

  15. “Venstreorienterede (liberale) New York Times kritiseres i samme indslag fordi en klummeskriver fra avisen, bragte en af WSJs historier om Barack Obama.”

   Bemærk familieskabet mellem venstrefløjen og de liberale. I Danmark er de fleste så højrøde, at partiet Venstre (de liberale) bliver til et parti på højrefløjen og enhver med en stram konservativ holdning bliver neofascister.

   Ak ja..

   Kommentar by Tolder (neofascist ) — 19. august 2008 @ 14:03

  16. Læste lige på ttv, at der har været en gaseksplosion ved DR-byen.!?

   Det er sikkert noget af al den øregas, de lukker ud. Synd at det ikke fik propagandasprederen til at falde sammen.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 19. august 2008 @ 16:05

  17. Vi må så håbe (og bede,for de religiøse)at det Amerikanske folk formår at vælge John McCain til deres næste præsident.
   Det virker som om der er alt for mange “Dark Horses” forbundet med Hussein Obama.

   Kommentar by PB — 19. august 2008 @ 17:15

  18. -> #13, Henrik Ræder Clausen:

   Jamen dog – er det amerikanske demokrati sygt?

   Kommentar by GNU-FIX — 19. august 2008 @ 19:17

  19. “Vi må så håbe (og bede,for de religiøse)at det Amerikanske folk formår at vælge John McCain til deres næste præsident.”

   Den McCain, som har indrømmet at han ikke ved særlig meget om økonomi? Som skal have sin kones hjælp til at gå på internettet? Som ofte er forvirret og usammenhængende og tager fejl af sine politik-punkter (Khader er en ren lærling i sammenligning), glemmer ting han har sagt bare få timer før og som ofte kludrer rundt i navnene på lande?

   Prøv blot en hurtig søgning på McCain og ‘confused’ på YouTube, så skal I se videoklip. Min personlige favorit er der hvor han påstår Iran træner Al Qaeda-terrorister og så bliver rettet af Joe Liebermann.

   Jeps, John “Andropov” McCain skal nok være et bedre valg for USA og verden… :-S

   Kommentar by Johnny — 19. august 2008 @ 22:44

  20. 10.Henrik R.C.

   Ja, ja, men selvsamme pastor er tidl. muslim så vidt jeg husker.

   Har du glemt Taqiyya, Kitman og Takfir ?

   Nå, det er nok bare mig der ser en skabs-muslim i Obama Hussein Barak, fordi jeg ikke bryder mig om manden!

   Og så også dette, at helt ligegyldigt for resten af verden er det ikke, hvem der kommer til at beklæde præsidentposten og O.H.B. er han kvalificeret ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 19. august 2008 @ 23:23

  21. 18. Johnny

   men det mener du til gengæld Obama er ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 19. august 2008 @ 23:25

  22. >12

   Du har så evigt ret. Vi i nordeuropa er ræverøde allesammen, det er flettet ind i vores kultur og blide nordiske sindelag.

   Med andre ord: Vi er konfliktsky ad helvede til og elsker freden for fredens skyld. Det er jo heller ikke helt åndssvagt, men med en rabiat invasion af religiøse galninge, så er det vores achilleshæl.

   Forbandet være at Rep. ikke har fundet en bedre kandidat end McCain. USA er på slingrekurs, som en fuld svensker på vej hjem på cykel over storebæltsbroen uden lys på og med kun en sko på.

   Det ender med at Kina løber med hele kagen og giver os alle sammen den sidste OLie…

   (rable rable.. mumle.. .. jävlar! ..)

   Kommentar by Tobulisten — 20. august 2008 @ 00:04

  23. @ 18:

   Ja, jeg mener at det amerikanske demokrati *er* i en ret dårlig tilstand, specielt på det føderale niveau. Det er velkendt, at mindre end 30 % af amerikanerne mener, at Bush gør det godt. Hvad der er mindre kendt er, at tilsvarende tal for Kongressen ligger og roder helt nede på 9-13 %! Der ligger en latent krise.

   Jeg har læst noget Thomas E. Woods på det seneste, og det ser ud til at USAs forfatning slet ikke bliver respekteret, som den burde.

   Et andet problem, som vi ser i deres valgkamp, er at der hele tiden fokuseres på enkeltpersoner, ikke på politik eller principper. Der ser vi såmænd også i denne tråd. Det er heller ikke sundt demokrati, for demokrati betyder ‘folkestyre’, ikke blot at folket står frit til at vælge sin egen diktator.

   Min egen overbevisning er, at Obama og Wright ikke er skabsmuslimer. Jeg kender udmærket de principper, der ville gøre det muligt – men indicierne mangler.

   Wright er en kugleskør antiamerikansk racist, og det er forbløffende at Obamas langvarige tilhørsforhold til hans kirke ikke forlængst har slået hans kandidatur til pindebrænde.

   Obamas fortid kan give komplikationer i forhold til fundamentalistiske muslimer, der ser sig kaldet til at eksekvere den traditionelle straf for at forlade islam. Det ville ikke være godt.

   Men at Obama skulle være en snedig skabsmuslim tiltror jeg ham ikke talent til. Han virker venligt inkompetent på mig, ikke udspekuleret som den tyrkiske premierminister Erdogan.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 20. august 2008 @ 13:45

  24. “Wright er en kugleskør antiamerikansk racist, og det er forbløffende at Obamas langvarige tilhørsforhold til hans kirke ikke forlængst har slået hans kandidatur til pindebrænde.”

   Well… På den anden side søgte John McCain aktivt gennem længere tid at få støtte og anbefaling fra den evangeliske pastor Hagee.

   Hagee som allerede på det tidspunkt havde erklæret, at orkanen Katharina var guds straf over New Orleans, fordi der havde været en bøsse-parade i byen. Hagee som bruger ord som “den store skøge”, “anti-krist” og “a false cult system” om den katolske kirke.

   Det var først, da Hagees i øvrigt også velkendte rabiate synspunkter om Holocaust som opfyldelsen af guds vilje (hvilket han ikke altid synes at mene – han har også beskyldt katolikkerne for at stå bag Holocaust) begyndte at cirkulere på youtube, at McCain-kampagnen begyndte at lægge afstand.

   At billederne af McCain og Hagee sammen ikke har ødelagt McCains kandidatur er forbløffende. Eller McCains konstante undvigen spørgsmål om Hagees udtalelser.

   Kommentar by Johnny — 21. august 2008 @ 23:40

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper