19. august 2008

“Han hedder Rune inde på Anarcho-foraet (Anarkistisk Debatforum, red.), og det nummer, han ringede fra, var 33428000, Danmarks Journalistforbund.”

Jyllandsposten har ladt et par journalister se nærmere på den politiske vold i Århus. I den forbindelser har avisen i dag en yderst interessant afsløring. Fra På rejse ind i ekstremismen, hvor de forsøger at rekonstruere et fløj-opgør foran Huset i Århus tidligere på året.

“Lukas skriver, at han er blevet ringet op af ARN-Århus, der åbenbart har holdt et krisemøde og nu vil have, at han trækker sit og Emils interview tilbage. Intet af det, som de har fortalt os, må offentliggøres, fastslår Lukas.

»Det vil kunne skade bevægelsen, hvis højrefløjsaktivisterne får fingrene i det, da det kan risikere at afsløre vores arbejdsmetoder i f.eks. at holde øje med nazisterne, og vi risikerer, at der ikke vil være hjælp fra København, næste gang der kommer en konfrontation, fordi folk er usikre på, om det, de gør, kommer ud i pressen,« skriver han.

Vi forstår ikke, hvad der foregår. Da vi interviewede ARN-Århus’ talsmand Peter Bonfils for en uge siden, fortalte vi ham, at vi ville kontakte andre i miljøet for at høre om slagsmålet foran Huset 12. april. Det havde han ikke noget imod, sagde han. Han ville endda sende en mail rundt for at høre, om der var nogen, der ville snakke med os, bedyrede Peter Bonfils.

Det føles, som om den sprække, der havde åbnet sig i miljøet, krampagtigt lukker om sig selv og bliver til en hård knude. Lidt den samme følelse, som vi begynder at få i maven.

Vi spørger Lukas, hvem hans kontaktperson i ARN-Århus er. Svaret får os til at spærre øjnene op. »Han hedder Rune inde på Anarcho-foraet (Anarkistisk Debatforum, red.), og det nummer, han ringede fra, var 33428000, Danmarks Journalistforbund,« skriver Lukas.

Rune er altså ansat af vores fagforbund og får løn for at vare tage vores interesser, men kvitterer ved at bruge forbundets telefon til at ringe til vores kilder og fortælle dem, at de ikke kan stole på journalister.

ARN-Århus er i øvrigt ikke det eneste steed, “Rune” har gjort sig bemærket. I 2003 kastede han maling på udenrigsminister Per Stig Møller (K) i protest mod Danmarks deltagelse i Irak-krigen…

Vi ringer til Peter Bonfils. Først efter to dage tager han telefonen. I røret har piben fået en helt anden lyd, end da vi interviewede ham for en uge siden.

‘Der er rimelig meget lagt låg på den aften. Der bliver ikke godkendt andet end det, i har snakket med mig om,´siger han.

Hvordan kan Peter Bonfils fra ARN-Århus bestemme over andre menneskers ord og diktere, hvad de må fortælle os om 12. april? ET anarkistisk miljø med topstyring? Det er jo et paradoks af dimensioner.

Fra den øvrige artikel.

“‘… Vi prøver at få vores medlemmer til at gå til pressen, når de eksempelvis bliver overfaldet, men mange er bange for at blive stemplet som noget, de ikke er,’ siger han.

Men det er ikke kun medierne og venstrefløjen, der er problemet mener ‘Diesel’, der efter eget udsagn har oplevet at få at vide hos Østjyllands Politi, at man må forvente den slags, når man er aktiv så langt ude på højrefløjen.

‘Gå til pressen i stedet. Vi kan ikke hjælpe dig, når det gælder overfald og chikane fra venstreorienterede,’ genfortæller han ordene fra vagthavende ved politiet.

[…]

Der er dele af venstrefløjen, som ikke går af vejen for at gøre fælles sag med de mest formørkede religiøse kræfter og teokratiske diktaturer i deres higen efter, hvad der for det naive og folkloristiske blik fremstår som autentiske fællesskaber og eksotisk andethed; at forsvare sexistisk vold og racisme i deres leflen for de ofre, de så gerne vil tale på vegne af; og for at støtte fascistiske eller kommunistiske diktaturer, hvis det passer ind i deres ven/fjende-forestillinger, der er styret af anti-amerikanisme.” (Torben Bech Dyrberg, lektor på RUC)

 • 8/5-07 Uriasposten – Nyhedsavisens venstreradikale Rune Eltard-Sørensen: SIAD er militant.
 • 18/8-08 Jyllandsposten – På rejse ind i ekstremismen (Kap. 1).
 • 18/8-08 Snaphanen – »Jeg kan mildest talt ikke fordrage mit eget land« (JP-journalist Jan Lauridtsen på sin blog).
 • Oploadet Kl. 16:41 af Kim Møller — Direkte link55 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6077/trackback

  55 Comments »

  1. Ad citat 1:
   Man må vist konkludere, at der i ganske perifere dele af verdenspressen findes elementer som kolporterer det verdenssyn, som mange – herunder herren med den rettidige omhu – med stor ildhu har forsværget kunne anlægges af trykte medier overhovedet.

   Ad citat 2:
   At ordensmagten aktivt støtter kaotiserende elementer er vist kendt for gud og hvermand. Men at højrefløjens førende web-organ må støtte sig til udtalelser fra en RUC-lektor, det må alligevel spærre øjnene op!

   Iøvrigt er jeg alvorligt bange for, at herværende organs beskrivelse af egen kommentator-moderation mangler opdatering.

   Idet jeg oprigtigt glæder mig til en livlig og frisindet debat må jeg dog kaste en kende malurt i bægeret – udtalelserne (og ikke fra intervieweren) hér minder mig betænkeligt om et eller andet: http://www.spiegel.de/panorama/justiz/0,1518,572828,00.html

   Der er naturligvis ikke tale om paraleller til fordele for disse kredse i 1930’erne. (og på mærkværdig vis er der især ikke tale om blogejeres ytringer)

   Med den alleryderste respekt!

   Kommentar by GNU-FIX — 19. august 2008 @ 19:02

  2. Jeg undskylder:

   Korrektion af sidste parantes i mit indlæg fra før: “blogejeres” rettes til “ejeren af herværende blogs”

   Fortsat god debat!

   Kommentar by GNU-FIX — 19. august 2008 @ 19:25

  3. Det må vel skønnes, at der med stor sandsynlighed er tale om Rune Eltard Sørensen, som er journalist på Nyhedsavisen, og som blev landskendt, da han sammen med Lars Grenå (BUPL) smed maling på Anders Fogh.

   Han er tilsyneladende en slags nøgleperson bag deres forehavender.

   Der står flere spændende ting under “Århus Antifa…” på
   http://junikredsen.wordpress.com/ (19. august)

   Kommentar by Anonym — 19. august 2008 @ 19:41

  4. Måske er den yderst farlige og ekstreme Rune Engelbrecht også indblandet. Det skulle ikke undre mig…

   Kommentar by Nikolaj — 19. august 2008 @ 20:05

  5. På dette link kan man bl.a. læse følgende kommentar af nyhedsavisens redaktionschef i forbindelse med Rune eltards skriverier om politiske modstandre_

   http://avisen.dk/blogs/den_sidste_viking/rune-eltard-soerensen_8508.aspx

   Citat:
   “Rune var aktivist på den radikale venstrefløj og tilknyttet gruppen Globale Rødder. Det er han ikke mere”

   Hvem sagde ups!

   Kommentar by Henrik — 19. august 2008 @ 20:18

  6. Topstyret anarki, dagens morsomhed.

   Kommentar by Menig 442 — 19. august 2008 @ 20:24

  7. (Jeg mangler Tintin-hæfter (af den gamle slags) til at hjælpe mig med at udtrykke min haddockske frustration)

   Sidste parantes i indlæg #1 ønskes korrigeret til:

   “(Skønt naive sjæle måske kunne forledes til en modsat position, refereres der i sagens natur ikke til herværende blogejer, også selv om man ind imellem ser et link til en (angiveligt) venligtsindet blog, som måske kunne lede tankerne i den antydede, forkerte retning. Tilsvarende det at tilfældige mennesker som er “faldet ind” på bloggen, lejlighedsvis giver udtryk for “rabiate” holdninger, skal naturligvis ikke lægges blogejeren til last)”

   Og – noch schlimmer: “parallel” staves naturligvis med 3 l’er.

   Kommentar by GNU-FIX — 19. august 2008 @ 20:44

  8. (Forbunds)journalister=røde lejesvende

   Kommentar by Walther — 19. august 2008 @ 21:10

  9. 1: Rune Engelbreth er teoriernes mand, jeg tror simpelt hen ikke han har evner udi praktisk voldelighed… Det nærmeste man kommer det var da kredsen bag “Faklen” besatte prædikestolen ved en tv-gudstjeneste i 1997:

   http://www.faklen.dk/faklen/07/faklen-tv.php

   Terrorisme på århusiansk :-)

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 19. august 2008 @ 21:27

  10. @4

   Glem ikke at det ofte er teoretikerne, der støber kuglerne og baner vejen for de egentlige voldshandlinger. Rune Engelbreth Larsen har ofte haft en meget aggressiv og hadefuld retorik overfor DF og dets medlemmer. En retorik, der i nogle tilfælde nærmer sig deciderede trusler.

   Kommentar by Walther — 19. august 2008 @ 22:34

  11. I guder der må virkelig være mangel på arbejdskraft indenfor…..Nå nej Journalist rød støtter ekstremisme når bare det er den “rigtige” form for ekstremisme, jo det hele passer ,alt er som det plejer.

   Iøvrigt er det utåleligt at så få skriver om venstreekstremisterne (som vel er tusinde gange flere, og lige mange gange mere aktivt udi vold og trusler)måde at opføre sig på, deres infame brug af nazist-ordet om alle der er kritiske overfor islam og eller meget indvandring.

   Men når det er de selvsamme banditter der støtter volden der også skriver om den ja så forstår man hvorfor man altid kun hører om den “farlige” højrefløj, men den almindelige hr og fru Jensen som er uintreseret i politik kunne jo få for sig at det rent faktisk hang sådan sammen, og det er da utåleligt, er det ikke ?

   Jeg glæder mig trods alt over at vi har folk bag blogs som Urias,Snaphanen,Hodja og et utal flere (som jeg bare ikke besøger lige så tit)og at disse får flere og flere læsere i disse år.

   Men hvor er det skammeligt at der er så langt mellem artikler som denne i de etablerede medier.

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 19. august 2008 @ 22:43

  12. Der kun et segment i Danmark der er interesseret i nazismen, det er venstrefløjen. Venstrefløjen har hårdt brug for nazismen, da man ved at påstå den er farlig og bekæmper den, trækker fokus væk fra sine egne fascistoide metoder og ideologi. Da en stor del af befolkningen samtidig hylder princippet om at hensigten helliger midlet, så er successen næsten garanteret.

   Kommentar by PeterK — 19. august 2008 @ 23:15

  13. Der er ikke en skid anarkisme blandt de danske “anarkister”. De er fascister hele bundtet og bruger anarkismen udelukkende som undskyldning for deres fascistiske handlinger og holdninger.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 19. august 2008 @ 23:23

  14. Venstrefløjen, altså den almindelige politiske, har egentlig ikke brug for nazisterne. Det er kun venstreekstremisterne, der har brug for en eller anden form for nazi-bevægelse i Danmark for at finde nogen, der er mere hadefulde end dem selv.

   Der er ikke noget som et godt dæmoniseret fjendebillede…

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 19. august 2008 @ 23:58

  15. ->9

   Måske kan man sige det på den måde, at jo længere man selv er ude på en yderfløj, jo længere ude på den modsatte fløj må ens fjende være. På den mere stuerene venstrefløj tjener således de lidet højreekstremistiske Dansk Folkeparti dette formål. Samme slags bussemand, hvor man blot behøver at komme med underforståede hentydninger til deres uanstændighed og umenneskelighed for at bekræfte egen godhed.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 20. august 2008 @ 00:24

  16. De eneste nazister der er i Danmark, er Jonny’s forkølede flok i Greve og et par landsbytosser hist og pist.

   Nazisme er et marginalt problem i Danmark.

   Så er der de der hooligans, og hvad de kalder sig. Det er mere en fight-club (set filmen?) end noget som helst andet, politik ved de ikke så meget om.

   Så hvorfor islam-kritiske websites skal slås i hartkorn med den slags tumper, må Guderne vide.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 20. august 2008 @ 03:25

  17. Sådan nogen som Rune er dybt uinteressante. Næ, Bruce Bawer…

   Kommentar by Anna Lyttiger — 20. august 2008 @ 05:49

  18. @17

   Rune bliver nok lærer på Journalisthøjskolen – han har jo allerede gjort karriere i forbundet – og kan dermed påvirke generationer af kommende journalister.

   Kommentar by Walther — 20. august 2008 @ 07:42

  19. Et overordentligt tankevækkende indlæg, der bestemt bringer en mere nuanceret fremstilling af forholdende på de politiske fløje i Århus.

   Jeg har perifært noteret den journalistiske vinkling af “White Pride” og “Cafe Oscar” sagerne, som den er udtrykt i det lokale organ, “Århus Stiftstidende”. Det gælder for så vidt også TV2-østjylland som konsekvent aflirer artiklerne fra “Stiften”.

   En ellers overordentligt ordinær og hendøende avis uden holdninger til ret meget overhovedet. Men det har sør’me ikke været tilfældet i netop disse sager. Sprogbrug (“tonen”) har virket overordentlig værdiladet – i forhold til avisens normale praksis.

   Der levnes ihvertfald ikke nogen tvivl om hvem der er offer hhv skurk i de historier, der omtaler konfrontationer mellem højre- og venstrefløj.

   Oplysningen om at den venstrefløjsaktivist der blev overfaldet på banegården, selv var med i en gruppe der agerede tæskehold og iøvrigt havde fremsendt truende sms’er til “højrefløjsfolk”, var behændigt udeladt i “Stiftens” artikler.

   Da forholdet blev nævnt (jeg tror det var i JP Århus) kom det så også frem i Stiften, der iøvrigt skingert påberåbte sig at være ophavsmand til oplysningen.

   Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om ÅS’s redaktion for krimistof – det er vist ikke helt så uafhængigt – men det er der jo heller ikke nogen der siger de skal være.

   Noget siger mig at selvstændig research ikke er noget man bruger voldsomt meget tid på, men heller henter sine facts fra REDOX.

   Kommentar by Niller — 20. august 2008 @ 08:59

  20. Nazister, Nazister Nazister. Det er NationalSOCIALISTER! Hitler mente selv han var socialist og den købte “Den Store Rorgænger” Gert Petersen jo også da han som ung var Nazist – undskyld – Nationalsocialist – senere Kommunist – senere Folkesocialist.

   Venstre-, Folke-, National-, International socialister etc har alle samme ideologiske udspring OG HVOR ER FORSKELLEN?. Hvor mange unge lærer at Nazi er en forkortelse for Nationalsocialist? Det udnytter voldsfacisterne på venstrefløjen dygtigt. Sig og skriv ordet fuldt ud NATIONALSOCIALIST.

   Iøvrigt tak for en fantastisk god blog

   Kommentar by Pesodym — 20. august 2008 @ 09:09

  21. Så længe venstrefløjen og det intellektuelle sammenrend bruger energi på at svine os andre til, kan vi konkludere, at der endnu er noget for os at kæmpe for. Så lad os endelig blive ved med at give dem modstand.

   Men det ER godt nok hårrejsende endnu en gang at måtte konstatere, HVOR forsumpet og totalt degenereret en del af de magtfulde “systemer” – ikke mindst medierne – er blevet. De bliver mere og mere desperate for at overtage butikken Danmark og skyr naturligvis ingen midler for at nå målet: Det socialistiske tusindårsrige. Klogere bliver de naturligvis aldrig. Selvindsigt får de ejheller nogensinde.

   Godt, man ikke selv er uddannelsessøgende i disse år. Hvor mange, mange timer skulle man dog ikke spilde for at værge for sig i de ræverøde, ulækre og politiserende slangereder.

   Om de røde idioter skal opfattes som nationalsocialister eller som fascister er hip som hap. Landsskadelige elementer er de under alle omstændigheder.

   Kommentar by Vitriola — 20. august 2008 @ 10:13

  22. Hold da op!.
   Har lige læst hele artiklen og er helt rystet over forskellen i de oplysninger der hidtil er givet igennem pressen og så det der, hvis det holder vand, afsløres nu. Det er jo ikke fordi højrefløjen på nogen måde frikendes men venstrefløjens rolle er som noget helt nyt, ganske tydelig.

   Ingen tvivl om at begge parter har andel i dette spil men jeg er rystet over hvor fuldstændig ensidigt, hele emnet er blevet rapporterert hidtil. Journalisterne på TV2-østjylland og Århus Stiftstidende har godt nok et problem med troværdigeheden her… eller også er de bare inkompetente. Når jeg tænker på de stort anlagte forargede artikler vedr “højrefløjens voldstræning” på kommunens skoler, så kommer der ikke et kvæk om de gennemsystematiserede kurser i bykamp, som åbenbart udbydes af venstrefløjen..

   Ros til JP’s journalister – sikke et arbejde.

   Kommentar by Niller — 20. august 2008 @ 11:24

  23. en smule OT :

   Fandt dette på TV2s hjemmeside vedr. den igangværende bevæbning i de “ekstreme” miljøer – ny og interessant udlægning

   “..Angrebene går begge veje
   PET mener, at det primært er folk fra de venstreradikale miljøer, der angriber modstanderne, men trafikken går dog også den anden vej…”

   Kommentar by Niller — 20. august 2008 @ 11:32

  24. Vi, der er gamle nok, husker, hvorledes venstrefløjen lige siden krigen har forsøgt at tørre nazismen af på de borgerlige. Og de har været dygtige til det. Lige fra dengang og til nu.

   Jeg husker den sidste skoletime om lørdagen, hvor vi som regel så film fra Statens Filmcentral. I den støvede luft fyldt med Kramme & Zeuten fremviserens klaprende lyd, så vi stolte og heroiske fiskere sejle jøder til Sverige, og modige frihedskæmpere, der satte livet på spil mod besættelsesmagten.

   På de få år var samarbejdspolitikken glemt. Glemt var det, at vi leverede industriprodukter og mad til Hitler. Glemt var Staunings ord om, at ”dybest set var vi jo alle Nazister”. Glemt var Scavenius’ fascination af nazismen.

   Glemt var det, at regeringen sendte østfrontfrivillige af sted, og forfulgte disse, da de kom hjem totalt nedbrudte. Glemt var det, at fagbevægelsen udelukkede medlemmer fra understøttelse, hvis de ikke ville arbejde for nazisterne. Glemt var det, at det var danskerne der byggede Hitlers fæstningsanlæg og veje i Danmark.

   Socialismen er og bliver en syg sammensmeltning af ondskab, misundelse og dumhed. Vi skal være taknemmelige for internettet, hvor det stadig er muligt at finde sandheden. Og vi skal arbejde på at få lukket DR.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 20. august 2008 @ 12:01

  25. 24.Børge.
   Godt brølt, løve.
   Men hvordan bærer vi os konkret ad med at få lukket Danmarx Radio? Eller rettere: Hvordan får vi tvunget denne licensbetalte institution til at få renset ud i de gamle kulturradigale og ræverøde strukturer, som stort set kun giver æteradgang for ligesindede.

   Hvor ER jeg dog dødtræt af deres evindelige politiske vrøvlerier, men eftersom jeg ikke kan undslippe licensen, hvordan kan jeg så medvirke til at ændre noget som helst i den rotterede?

   Kommentar by Vitriola — 20. august 2008 @ 12:41

  26. Journalistforbundet har siden 1960’erne været (overvejende) rødt, og pampermentaliteten blandt de ledende kadrer er selvfølgelig udbredt.

   Journalistik er under alle omstændigheder et tvivlsomt erhverv, og en journalistpamper kan man (læs: alle vi andre) betragte som en kongernes konge i et rige af rygende lort.

   Kommentar by Crass Børsting — 20. august 2008 @ 13:02

  27. Fra Antifa’s hjemmeside:

   Fascisterne og deres symboler må aldrig blive almindelige i gadebilledet. det betyder konkret at vi må male deres graffitier over og hive deres plakater ned. Og det betyder at vi fysisk vil forhindre dem i at manifestere sig ved f.eks. demonstrationer eller møder. Og selvom vi virkelig helst vil undgå det, er vi parate til at tage et eventuelt slagsmål for at stoppe dem . Men vi er meget opmærksomme på, at det ikke skal ende i en eller anden slags bandekrig, hvor vi til sidst ikke laver andet end at rende rundt og tæve hinanden. Og så er det i øvrigt på ingen måde et krav at man skal kunne slås for at være aktiv anti-fascist!

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 20. august 2008 @ 13:30

  28. -> 25. Vitriola

   For 20 år siden hørte man, ud over Erhard Jakobsen, næppe en røst hævet mod DR. Nu går der næppe en dag eller uge, uden at aviserne rummer læserbreve mod DR. Der er et rigtig fint lille et i JP i dag.

   Jeg tror ikke, at det vil lade DR upåvirket. Utilfredsheden breder sig. Personligt sender jeg mails til Mollerup, når jeg er utilfreds. Og det bliver jeg ved med, om han så svarer på dem eller ej. Og så er der jo de mange blogs.

   Endelig er bestyrelsen i DR heller ikke længere udelukkende besat af klakører. Winkel Holm og Hyltoft er med til at gøre livet surt for De Røde.

   DR har perfektioneret løgnen gennem fokus, vinkling og udeladelse. De skal nok sørge for ikke at blive taget i faktuel løgn, så vi skal være oppe på dupperne, for at få skovlen under dem.

   Så min strategi for DR’s fravænning fra den socialistiske stats patter består i daglige små doser virkelighed. Fx siger jeg altid min mening åbent, når talen kommer på DR. Det virker – det ved jeg, for mange bliver meget sure på mig.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 20. august 2008 @ 14:22

  29. Det paradoksale ved alle disse verdensforbedrer er, at de kommer slet ikke ud og deltager i livet blandt de folk, hvis kår de foregiver, at ville forbedre. Når de en gang selv får skolesøgende børn, bliver børnene flyttet så langt bort fra forældrenes ellers så lovpriste indvandrer, med det store belærende potentiale til at berige vor kultur. (Berigelsen gælder åbenbart kun for de økonomisk stavnsbundne)
   Venstrefløjen, der priser berigelsen, men samtidig lægger distance til at blande sig med berigelsen, er vor tids mest infame RACISME.

   Kommentar by Menig 442 — 20. august 2008 @ 14:36

  30. De er da blevet en mindre:

   “Lørdag den 19. januar 2008 mistede vi en god ven og kammerat, da han blev dræbt af en flugtbilist i København. Det eneste der fylder én, i en sådan situation, er meningsløshed, tomhed og spørgsmålet ’hvorfor’?

   Han var et dejligt, kreativt, inspirerende og imødekommende menneske og en livsglad ven, der inspirerede alle med sit smittende humør. Hvor andre snakkede, handlede han, og var derfor en inspiration for os alle.”

   :-)

   Kommentar by M16 — 20. august 2008 @ 14:57

  31. OT

   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/294940:Kirke—tro–Danske-politikere-taler-negativt-om-religion

   Så fat det dog.
   Vi har ikke noget problem med religion generelt.
   Vi har et gigantisk problem med en fascistoid ideologi kaldet islam specifikt.

   Kommentar by Johansen — 20. august 2008 @ 15:21

  32. 27 HRC

   “Fascisterne og deres symboler må aldrig blive almindelige i gadebilledet.” lyder det fra Antifas hjemmeside.

   Gad vide om “anti-fascisterne” nu har tænkt sig at gå ud og flå hijabs af de rettro kvinder? :-)

   Kommentar by Johansen — 20. august 2008 @ 15:57

  33. >31 Som både Hitchens og Harris gør opmærksom på har diverse katolske og protestantiske ledere det med at velsigne islamisternes kamp for religionens ukrænkelighed. Rushdie fik ingen opbakning fra den anglikanske kirke, snarere tvært i mod. Under muhammedkrisen var diverse klerke igen ude med mærkelige sympatitilkendegivelser. Religiøse mennesker har som sidste argument overfor ateister som mig at vi ikke kan kritisere religion fordi vi ikke er religiøse. Summa summarum: Religion er et problem.

   Enheden mellem religion og politik er en farlig coktail. Harris siger rent ud at vi ikke kan kritisere religions indblanding i politik nok, hvis jorden skal overleve… Bare en skam han ikke vender det mod Bush nyreligiøse fundamentalistiske retorik, som i sig selv har bidraget til at ødelægge mandens projekter i mellemøsten.

   Kommentar by Joiker — 20. august 2008 @ 16:08

  34. Ifølge den den tidligere autonome og nuværende yndlingsekspert blandt medierne, Rene Karpantschof, så er “politisk kriminalitet og vold er en del af et demokratisk samfund”:

   http://www.information.dk/163850

   Jeg ville ellers have ment at politisk voldsudøvelse hørte til et totalitært samfund,. Den erklærede Stalinist Rene Karpantschof mener iøvrigt også, at Dansk Folkeparti’s “rabite” retorik har givet anledning til “en bølge af racistisk vold” gennem de senere år.

   Det siger alt om mediernes sympati for de rødfascistiske autonome at de bruger en så rabiat venstreorienteret type som Rene Karpantschof som ekspert udi i sktremistisk vold.

   Kommentar by JensH — 20. august 2008 @ 16:36

  35. Indvandringen og den dermed forøgede modsætning mellem højre og venstre vil på et tidspunkt resultere i en regulær borgerkrig.
   Det har ingen villet tro på.
   Alligevel escalerer det hele, som efter bogen.

   Politiet vil forhindre det, siger “de kloge”.
   De ved ikke, at under en borgerkrig deler politi og militær sig efter sympati og antipati.

   God kamp!

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 20. august 2008 @ 16:50

  36. >24 og 25

   Tak Børge, den sad lige i skabet.

   Kan vi ikke bare blive enige om at Socialisme + småborgerlighed = Nazisme. Det ligger jo ligesom det hele tiden har ligget, i ordenes oprindelighed:

   National-socialisme.

   Altså må vi konkludere, på adfærd og ideologi, at venstrefløjen alle er nazister i ånden, nok de fleste uden at vide det. Derfor går de også så godt i spænd med muslimsk fascisme.

   Så for at vi skal få Danmarx tilbage til Danmark, så skal vi naturligvis alle melde os ind i DF og lynhurtigt blive aktive i politik, med næb og klør, fjer og pen.

   Vi må møde disse faldne sjæle med kærlighed og forståelse. Syge mennesker må man ikke slå på. Men de skal selvfølgelig ikke styre nogetsomhelst og vælger de at flippe ud, må vi jo lægge dem i bælte, når vi ikke kan andet. Så kan de få en krammer.

   Kommentar by Tobulisten — 20. august 2008 @ 17:16

  37. 21.Vitriola

   Nu du bruger ordet landsskadelige, så får Svend Auken dette prædikat i dagens JP.

   Han har fået offenliggjort et læserbrev i New York Times hvor kan kritiserer, på vanligt Aukensk/Lykketoftsk facon sviner den nuværende regering og Danmark til p..g.a. klimapolitiken.

   ” Svend Auken er sjældent blevet beskyldt for at begå landsskadelig virksomhed, men det sker nu, fordi han i indflydelsesrige N.Y.T. er gået i rette med VK-regeringens klimapolitik.

   Selv ser Auken sit læserbrev som en slags forbrugeroplysning, fordi N.Y.T.s journalisten Thomas Friedman efter Aukens mening er for venlig overfor VK-regeringens klimapolitik.

   Læs selv videre under overskriften

   “Man må fortælle, at udviklingen er gået i stå.”

   Kommentar by Vivi Andersen — 20. august 2008 @ 17:33

  38. -> 36. Tobulisten.

   Helt enig. Jeg stemmer på DF, er medlem af DDF og Siad.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 20. august 2008 @ 17:47

  39. @36 Tobulisten
   Ej, det der med krammeren, det for meget :-D
   Nu gider jeg altså ikke vensterfløjens ensformige råben racist efter alt hvad der ikke underkaster sig idelogien islam.
   Nu må de altså komme med nogle argumenter og ikke udråb….
   Hvad gør vensterfløjen konkret for at frigøre kvinderne for det belastende, kontrolerende, misvækst hæmmende 30g stof?????INTET
   Denne Hitler’iske Nationalsocialistiske diktatur vensterfløj, hylder forfølgelsen og undertrykkelsen af racen “kvinder”
   Vi skal med vold og magt, dødstrusler, og underkastelse acceptere kvinder der INDBINDES fordi de KUN er kvinder!!! Føj for apartheid-system.
   Vensterfløjen svigter kvinderne og deres rettigheder, for at alliere sig med diktaturet islam!!
   Hvis vensterfløjen var det mindste “globale” hvorfor har de så ikke ligesindet i Iran, nå…nej…de har jo dinglede i kranene siden 1979!

   Kommentar by li — 20. august 2008 @ 17:47

  40. “PET mener, at det primært er folk fra de venstreradikale miljøer, der angriber modstanderne…” (Og jo, til sidst er der jo nogen der forsvare sig…) “men trafikken går dog også den anden vej.”

   Om det kommer til et væbnet opgør må stå hen i det uvisse men én ting bør folk på højrefløjen gøre sig klart: Islamofacisterne og deres røde venner er indstillet på væbnet konflikt og har købt ind…

   Kommentar by Ab initio — 20. august 2008 @ 18:06

  41. Fremover må der holdes godt øje med Runes karriere. At Nyhedsavisen på nuværende tidspunkt har en overfaldsmand ansat må føre til, at man fravælger varer fra Nyhedsavisen annoncører.

   Kommentar by morlille — 20. august 2008 @ 18:09

  42. 1. GNU-FIX

   Du skriver, du glæder dig over en åben og frisindet debat.

   Dette glæder også mig hver eneste dag… dette kan lade sig gøre.

   For ting og sager er under opsejling fra EU :

   http://www.computerworld.dk/art/47402?op=print

   ” Danmark godkender total-overvågning uden debat.”

   Det bliver interessant, hvor længe det kun drejer sig om at holde øje med potentielle terrorister.

   Internet-overvågningen kan anvendes til at styre almindelige folk, præcist som de ubemandede overvågningsdroner kan medvirke til dette.

   Kommentar by Vivi Andersen — 20. august 2008 @ 18:24

  43. 40.AB inito

   Hvordan har du fundet frem til, at fascisterne har købt ind ?

   Ikke at jeg ikke vil tro på det, for det gør jeg !

   Men hvor de køber kan andre vel også.

   Bortset fra dette, så lad os håbe på, at total-overvågningen vil holde øje med de Vestlige Fascister såvel som med Islamofascisterne .

   Helst var jeg fri for denne snagen i hvad folk foretager sig – men noget tyder på, at visse elementer gør det nødvendigt.

   Men hvem har garanti for, at dette ikke anvendes til en total kontrol af ALLE borgere – hvis det er hvad f.eks. EU-magthaverne finder ud af skal foregå ?

   Med en fortsat modstand mod EU-udviklingen kunne man jo godt forledes ind på sådanne tankebaner, ikke sandt.

   Kommentar by Vivi Andersen — 20. august 2008 @ 18:31

  44. > # 43

   Årh… Jeg tænker at hyppigheden af våben i visse miljøer domineret af personer med anden etnisk baggrund end dansk er højere end i det spektrum af befolkningen der er etnisk danske. Eksempelvis er det just set at en “gennemsnitlig god dreng i elektrikerlære” gik med stikvest og håndvåben… Hvor mange gør det! Og vi har også set de røde facister løbe sammen med kriminelle fra Blågård og andet slibrigt afskum… Så mon ikke vi står til en brat vækning hvis lokummet lige pludselig futter af!?

   Kommentar by Ab initio — 20. august 2008 @ 19:02

  45. Har lige set DDR-avisen, 19.30. Indslag om optrapning af politisk motiveret vold.

   “PET mener, at det primært er folk fra de venstreradikale miljøer, der angriber modstanderne men trafikken går dog også den anden vej.” (fra rapporten!)

   Lige nøjagtigt dette faktum fra rapporten omtales ikke!? Hvorimod der fokuseres på en anonym kilde fra; “REDOX” som har et problem med; “White pride” som vist er nogle holigans fra Århus.

   Pudsig vinkel fra DDR-avisen når det nu er et problem der med overvejende sansynlighede eskaleres af de røde.

   Kommentar by Ab initio — 20. august 2008 @ 19:14

  46. Ja… 18.30!

   Kommentar by Ab initio — 20. august 2008 @ 19:15

  47. Ja – hvorfor bruger DR dog REDOX som kilde? Det er da skævt ad r…. til.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 20. august 2008 @ 20:48

  48. Hvor ville det dog være dejligt, hvis man kunne stikke hovedet ind i tv skærmen, og brække sig i tv-studiet og på Mette Walsted Vestergaard,
   men indtil man kan det, må jeg vel bare drømme videre.
   PS. 3000 mil. om året

   Kommentar by Fritz — 20. august 2008 @ 21:39

  49. Rune har undskyldt brugen af forbundets telefon i forbindelse med fritidsaktiviteter:
   http://www.180grader.dk/nyheder/Journalistforbundets_formand_Ansat_autonomr_dgiver_har_undskyldt.php

   Kommentar by BE — 20. august 2008 @ 22:13

  50. >48 .. og latteren rungede… jeg er helt med.

   Desuden, så ser jeg overhovedet ikke nogen garanti for at vi ikke allerede er overvåget i h og r.

   Som med stasi, var hele fidusen jo, at man ikke helt vidste af hvem og hvornår. Alene angsten virkede lige så effektivt som selve indsatsen.

   Det er i hvert fald teknisk muligt. Det centrale er at det koster penge, så følg pengene.

   Problemet med overvågning er nok mest, at bliver man afsløret, så har man skudt sig selv hårdt i foden og det er derfor håbløst at offentliggøre noget af det man har fundet ud af gennem overvågningen.

   Dette er nok en større sikkerhed for misbrug af overvågning, end overvågningen selv. Kig efter ,,uld i mund-afsløringer,, hvor personen nødvendigvis må vide noget mere end godt er.

   Noget andet er om ikke informationshastigheden på nettet, ikke også er en sikkerhed for overvågning, fordi der kan krydscheckes hele tiden og vi alle er civil-journalister og civil-soldater.

   Det man nok skal være mest opmærksom på, er hvis folk begynder at forsvinde, så vi bliver nødt til at ændre adfærd og gøre det mere legalt mellem hinanden, at bede om en ,,alt ok,, melding i ny og næ, i stedet for den almindelige ,,intet nyt er godt nyt/ vil være i fred,, – form.

   Mon EU ikke går til grunde, hvis vi bare ignorere dem og gør hvad der passer os. EU kan vel ikke anholde f.eks. 300.000 mennesker?
   Det kan godt være de malker os, men i sidste ende vil de være til grin og det må være det værste fald for et Homo Potentia.

   Kommentar by Tobulisten — 20. august 2008 @ 22:46

  51. 180grader har to artikler om Rune Eltard-Sørensen:

   http://www.180grader.dk/nyheder/Ansat_i_Journalistforbundet_r_dgiver_autonome_til_ikke_at_tale_med_pressen.php

   http://www.180grader.dk/nyheder/Journalistforbundets_formand_Ansat_autonomr_dgiver_har_undskyldt.php

   Kommentar by Walther — 21. august 2008 @ 07:21

  52. Atter fik man syn for sagn vedrørende Danmarx Radios kvalmende mangel på redelighed:
   DR 1´s vinkling i går af emnet “de politiske yderfløjes stigende vold”. Journalisten forsøgte helt entydigt at fokusere på White Prides udfoldelser, men deres forehavende lykkedes ikke helt, eftersom politimanden urokkeligt og konsekvent anførte, at BEGGE sider så ud til at optrappe de voldelige konflikter.

   Kommentar by Vitriola — 21. august 2008 @ 07:40

  53. Vitriola: Man kan skam slippe for at se licens. Man kan bare afmelde den.

   Brugsanvisning her: http://www.stopcomputerlicens.dk/

   Kommentar by Anna Lyttiger — 21. august 2008 @ 11:05

  54. 53.Anna Lyttiger (smart nick, forresten). Tak for tip. Har omgående anvendt det.
   V.h. og fortsat god kamp!

   Kommentar by Vitriola — 21. august 2008 @ 20:51

  55. yes i am totally with you

   Kommentar by overvågning — 23. oktober 2010 @ 07:51

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper