9. oktober 2014

Netavisen P77 hævder DDF-celle planlagde likvideringer: “Altsammen bluff.” (Ekstra Bladet, 2/9-1994)

Hvis man mangler noget at blogge om, kan man altid besøge Netavisen P77. Seneste artikel afslører efter eget udsagn højremilitans i en Facebook-gruppe ved navn ‘Borgerværn’, hvor medlemmer på højreradikal vis ‘udøver forsvar og ikke angreb af taktiske grunde’. Frie fredelige mennesker mennsker samler sig i ‘Danerværn’, fortæller gruppens leder, hvad kommenteres positivt af et halvkendt medlem af Dansk Folkeparti der på årsmødet blev foreviget sammen med selveste Kristian Thulesen-Dahl. Her var beviset: Militante højreradikale med direkte forbindelse til Dansk Folkepartis top.

Netavisen P77 kan i dag afslører at medlemmer af Dansk Folkeparti deltager side om side med voldlige højreekstremister og nazister i hemmelige antimuslimsk Patruljegruppe der hedder DANERVÆRN.” (Margrethe Mølgaard Rasmussen, 27. september 2014)

Først skulle der dog lidt historisk perspektiv på, for selvom gruppen intet ulovligt har gjort, så har den yderste højrefløj som alle ved, jo altid udgjort en trussel for det danske demokrati. Eksemplet er helt vanvittig. Herfra citeret.

“At den højrenationale fløj opfatter kampen mod indvandring og islam som modstandskamp og anser sig selv som del af en undergrundsmodstandsbevægelse er ikke noget nyt. … Gennem 80erne og 90erne var der flere sager om hemmelige højrenationale modstandsceller indenfor især Hjemmeværnet hvor medlemmerne legede med tanken om at udøve sabotage mod flygtningecentre eller sågar ønskede at slå indvandringsvenlige politikere ihjel.

Foreksempel blev en hemmelig indvandringsfjendsk celle med tilknytning til Den Danske Forening og Hjemmværnet afsløret i starten af 90erne. En mand røbede overfor en Folketingspolitiker at han under et møde i Den Danske Forening i Sønderjylland var kommet i forbindelse med et par voksne mænd der også var i Hjemmeværnet, der kunne fortælle ham at de søgte en nationalsindet mand der gerne vil påtage sig opgaven med at slå flere fremtrædende politikere ihjel.

En mørk aften blev manden således med hætte over hovedet kørt ud til et Sommerhusområde og ført ind i et Sommerhus. Inde i Sommerhuset sad der fem mænd- alle pæne mennesker og ikke bøller. Mændende var maskeret så man ikke kunne se deres ansigter.

Der blev talt om hvordan de indvandrings og flygtningevenlige politikere mere og mere solgte ud af Danmark og om nødvendigheden for at slå bremserne i. Planen var at en person skulle påtage sig at dræbe flere af politikerne med et håndvåben. Manden som var blevet tilbudt rollen som bøddel fik kolde fødder og afslørede hele plottet overfor en politiker i Folketinget.

(P77.dk, 27. september 2014: DFere og nynazister sammen)

Man skulle tro, at en en blog der dedikeret sig til højreekstremisme, kunne finde et godt eksempel på højrefløjsvold, men nej. Der var ‘flere sager’ hvor nogen ‘legede med tanken’, herunder dog en ret så ambitiøs gruppe under Den Danske Forening, der ligefrem planlagde at myrde fremtrædende politikere.

Har du ikke hørt om historien tidligere, så er der en god grund. Det var en and, populært kaldet ‘Hjemmeværnssagen’. Et led i den yderste venstrefløjs løbende kampagner mod Den Danske Forening, hvis retslige efterspil er solidt dokumenteret på foreningens hjemmeside. Det kostede flere medier dyre lærepenge. Som det forklares i en senere injuriesag om kilden (der året forinden var indlagt med nervesammenbrud).

“Vagn Lindhardt var en person med psykiske problemer, og hjemmeværnssagen udsprang af hans fantasier.” (Venstre Landsrets dom af 2. august 1999, der pålagde Frede Farmand at betale 20.000 kroner til Den Danske Forening; Dendanskeforening.dk)

(Danskeren, 1994, Nr. 5, s. 3: Spurvejagt med kanoner)

Sagen startede den 24. august 1994. Radio Syd (DR) afslørede eksistensen af en ‘dødsliste’. 12-13 højreradikale, hvoraf flere var en del af Hjemmeværnet holdt en ‘tophemmeligt møde’ med henblik på at planlægge likvideringer af Bernhard Baunsgaard og Ole Espersen. Det fortælles, at Radio Syd havde været i kontakt med ‘flere af deltagerne i mødet’, men at ingen turde stå frem af hensyn til egen sikkerhed. En uge efter måtte journalist Claus Theilgaard dog krybe til korset, og dementere: “Vi formulerede det som om, at vi havde talt med flere deltagere i mødet”.

Samme aften hidkaldte TV-Avisen Frede Farmand, der fortalte at 200 medlemmer af Den Danske Forening var aktive i Hjemmeværnet. På spørgsmålet om hvorvidt der var højreradikale “i den gruppe der forsøgt, at komme til at dræbe Ole Espersen”, svarede den selvbestaltede nazi-jæger, at ‘han mener at have sporet’ navnene på to medlemmer af Den Danske Forening. Det var ham der for et par år siden hævdede jeg fik informationer fra ORG’ ‘Landsforrædderarkiv’. Posten må være forsinket – jeg har endnu ikke modtaget noget.

Politiet kunne ikke bekræfte kildens postulat, der i en af de forskellige udgaver, ikke inkluderer attentatplaner. Selvom Margrethe Mølgaard Rasmussen (Shansen anno 2014) efter eget udsagn har fået hjælp med researchen af selveste Carl-Erik Zølck, så har de overset en hel del artikler der kunne have aflivet historien tidligt i processen. Herunder tre eksempler fra dagbladene.

“Siden onsdag i sidste uge har det flere gange været omtalt i Ekstra Bladet, at den 51-årige måske lyver lodret – eller at han i 1990-91 er blevet ‘brugt’ af andre som en slags ‘nyttig idiot’ for at få den høj-dramatiske attentat-historie ud. I så fald er det korrekt, at den 51-årige mand, der både var medlem af hjemmeværnet og Den Danske Forening, rent faktisk blev ført til et sommerhus-møde med bind for øjnene – og at et dusin hætteklædte mænd her ‘indviede’ ham i planer om at likvidere de to top-politikere. Altsammen bluff. (Ekstra Bladet, 2. september 1994: DR-reporter risikerer fyring for at lyve)

“Journalist Claus Theilgaard har sagt sin stilling på DR’s Radio Syd op, efter at det har vist sig, at han i radioindslag om en fremmedfjendtlig gruppes attentatplaner mod danske politikere gav udtryk for, at oplysningerne var baseret på flere kilder. Imidlertid stammede de fra een person, en 51-årig mand. Den fungerende leder af stationen, Inger Bach, ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt journalisten var blevet fyret, hvis han ikke selv havde sagt op. Den 51-årige mand, der står bag historien om den hemmelige gruppe, nægter – i modstrid med hvad han har sagt til blandt andre Radio Syds journalist – over for Politiets Efterretningstjeneste, at gruppen ville have ham til at skyde den radikale Bernhard Baunsgaard og Socialdemokratiets Ole Espersen. (Ritzaus Bureau, 2. september 1994: Journalist siger op efter radioindslag om attentat)

“Den journalist, der opdigtede kilder som baggrund for en radioudsendelse om højreorienteredes attentatplaner mod danske politikere, er nu blevet fyret fra DR. Officielt hedder det, at ‘journalist Claus Theilgaard fra DRs Radio Syd har sagt sin stilling op og er fratrådt med øjeblikkelig virkning.’ Theilgaard har ellers i 1992 sammen med en kollega modtaget dansk presses fornemste hæder, Cavling-prisen… Men for et par uger siden hævdede samme journalist at have flere kilder til sin afdækning af højreorienterede gruppers attentatplaner mod tidl. justitsminister Ole Espersen og den radikale Bernhard Baunsgaard. Der var kun en enkelt kilde, en 51-årig hjemmeværnsmand, der tidligere forgæves er afhørt af Politiets Efterretnings Tjeneste, PET, om attentatplaner. … Efter historien i Radio Syd gik hele den danske medieverden- inklusive de to TV-kanaler- i gang med historien, men PET afhørte også journalisten, der til sidst måtte indrømme, at historien alene byggede på hjemmeværnsmanden. … Den fungerende programchef for Radio Syd, Inger Bach, siger til DRs personaleblad, at ’sagen har været belastende for os alle sammen. Vi er utroligt kede af det, men han (journalisten. red.) kunne ikke fortsætte. Vi har ikke længere tillid til ham.'” (BT, 10. september 1994: Opdigtede attentat- planer)

Selvom Cavlingvinderen Claus Theilgaard blev fyret, så gik det ham godt. Han grundlagde senere DKnyt.dk, et apolitisk medie målrettet det offentlige, der tidligere på året problematiserede Mogens Camres deltagelse i Mosbjerg Folkefest 2014. Artiklen (der er skrevet af en-ekskommunist), er i hovedtrækkene et Redox-opkog. Politiserende journalistik fra nederste skuffe. Herunder lidt fra Politikens leder om forløbet, der sådan set fint kan genbruges om Politiken og Redox’ ORG-historie anno 2011: “Sidste uges ’sag’ var i journalistisk forstand ikke eksisterende…”

(Politiken, 3. september 1994: Pressedigt; via Danskeren, 1994, Nr. 5, s. 4)

Oploadet Kl. 15:36 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60783/trackback

16 Comments »

 1. Kim, Jeg tror du har lavet en fejl omkring et årstal. Der står den 24.august 2014 skal det ikke være 1994? Bernard Baunsgaard er jo død for mange år siden. En mand kan jo ikke død 2.gange!

  Kommentar by Thorsted — 9. oktober 2014 @ 16:21

 2. Shansen og Zløck har skrevet det, så er det jo præcis så gudsgivende som biblen og koranen i venstrefløjens overdrevs øjne. At virkeligheden er en anden er jo bare et faktum som kun nazister, facister og andre der stmmer til højre for EL lader sig mærke med.

  (IRONI)

  Kommentar by broholm (ordblind) — 9. oktober 2014 @ 16:22

 3. Thorsted. I Shansens verden kan alle dø flere gange, jeg har blandt andet hørt fra (U) troværdig kilde at højreorienterede uriaslæsere stod bag drabet i finneruplade, Jesus korsfæstelse og førte knivene mod Cæsar.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 9. oktober 2014 @ 16:24

 4. Jaja Thorsted, er igang med at rette til ;-)

  Kommentar by Kim Møller — 9. oktober 2014 @ 16:31

 5. Læg mærke til Mette Reissmanns reaktion på forslaget om at sende alle flygtninge til Afrika. Venstrefløjen mener fællesskabet skal betale for de snart 20.000 asylansøgere bare i år, jeg har sgu ikke bedt dem om at komme her, så mon ikke vi skal indføre brugerbetaling, sådan at dem der ønsker masseindvandring selv står for regningen.
  Karina Lorentzen, Mette Reissmann, Trine Bramsen, “shansen” og lignende tåber må kunne huse en masse fremmede i deres hjem, det er ikke mit problem at den muslimske verden er i brand og gør millioner hjemløse.

  Kommentar by k.m. — 9. oktober 2014 @ 16:40

 6. Sorry to say it; hvad fanden er der galt i hovedet på disse mennesker?
  De må jo leve i en slags paralelverden, hvor sort er hvidt og de onde er gode.
  Magen til konstruerede konspirationsteorier, må man lede efter.
  Er der nogle der eventuelt er farlige for samfundet, er det vel nok de der findes i disse fantasters eget bagland!

  Kommentar by PFEP — 9. oktober 2014 @ 16:42

 7. Måske er deres fantasi bare en snes år forud for deres tid?

  Kommentar by Menig 442 — 9. oktober 2014 @ 17:09

 8. Sjovt at “højreekstreme” blogs som regel kan nøjes med at citere avisartikler fra virkeligheden for at understrege deres pointe, mens de venstreekstreme må opfinde deres egne historier for at gøre det samme.

  Heldigvis er folk ved at have lugtet lunten og holdt op med at tro på den lille røde dreng (eller tykke pige) der manisk råber “ulven kommer” og ser nazister overalt, hvor andre kun ser deres naboer, kollegaer og venner, og kan i de fleste tilfælde godt se når det er tydeligt psykisk syge personer der står bag de mest rabiate anti-DF blogs hvor afsenderen har gjort det til hele sit liv at skrive negativt om DF.
  Måske fordi det ikke indeholder så meget andet.

  Lidt apropo er her en god nyhed om danskernes forhold til enhedslisten fra i dag: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article5161660.ece

  Kommentar by Per — 9. oktober 2014 @ 17:15

 9. Vedrørende flygningepolitiken så burde den kører efter lidt de samme pricipper som et forsikringsselvskab.
  Forsikringer fungere udfra reciprocitivitet. Jeg betaler i forventning om, at hvis jeg kommer ud for en ulykke betaler -så betaler de andre forsikringstager mit tab.
  Ved forsikringer er der dog regler som skal overholdes for sammenslutningen kan virke;

  -Folk, der snyder får ikke en udbetaling og man undersøger for dette et evt snyd.
  -man erstater det tab som har været -ikke men en erstatning som er højere.
  -man betaler kun erstatninger til medlemmer -som også har indbetalt
  -Man har en selvrisiko. Dvs der sker uheld naturligt som en del af livet og man hæfter for dette -ellers en større forsikring.
  – tab som følge af uansvarlig adfærd dækkes ikke. Forsikringer er altså for ansvarlige mennesker.

  Asylretten versus forsikringer.
  Hvis asylretten skulle følge samme logik som forsikringer som skulle den være sådan;
  Der skal være recieprocivitet i systemet. Det skal være overvejde sandsynligt, at de lande som modtager en asylansøger også vil være lande som befolkninger ville søge asyl i hvis de blev truet af en konflikt. En dansker ville måske meget sandsynligt tage til mellemøsten eller Afrika som ansøger. Hvis ikke -så er der ingen reciprocivitet eller følelse af gensidighed. Det er ensidigt.
  -En ansøger skal kunne dokumentere et tab. Man som kommer til Europa har ikke et reelt tab men kommer fra samfund som i kraft af kultur, historie mm har haft en anden udvikling. Tabet er reelt fiktivt og kommer fordi man har sat nogle normative krav op gennem menneskerettighederne om hvad, der er “universelt”. Dermed kommer en som reelt ikke har haft et tab til, at ligne en som har haft det. Reelt set kommer de fleste for lande som aldrig har virket som stater og derfor har folk aldrig haft en rettighed. På grund af menneskerettighederne normative krav bliver det vesten som skal give rettigheder.
  -Man erstater ikke tab men noget som er højere end det tabte. Et system ville bryde sammen hvis denne logik ikke gjaldt. Stor set alle asylansøger som kommer til vesten og for deres sag behandlet for reelt set en erstatning som er større end det tabte. Systemet uforvalgteligt og vil bryde sammen alene af den grund.
  -Der er ingen selvrisiko i systemet. Men reelt rent kundeaktivisme hvis det var et forsikringsselvskab. Uansvarlig adfærd kan ikke sanktioneres men bliver primieret.
  -uansvarlig adfærd dækkes. Alene i hele den 3.verden har de sidste 50.år haft en befolkningsudvikling som har destabiliseret deres samfund. Denne uansvarlige adfærd har været stimuleret af søsterorganisationer som nu skriger “menneskesyn” gennem sundhedsprogrammer i lande hvor der var en befolkningsplanlægning eller som ofte en kulturelt betinget modstand mod denne. De ligger som de har redt

  Vesten skal totalt genvurdere alt som har relation til FN og konventioner som har relation til denne. Det er en organisation af stater hvor stort set alle ikke vestlige stater enten 1) ikke virker som stater i vestlig forstand og kommer sikkert aldrig til dette 2) eller som mange asiatiske lande blot er medlemmer men har ikke ratificeret de fleste konventioner.
  Det er et system hvor der ingen reciprocivitet eller gensidighed men en total ensigdighed. Hvis det var et forsikringsselv ville de svar til, at 20% af kunderne betalte højre premiere til udbetalinger til “kunder” som ikke betalte, som fik erstattet noget de ikke havde mistet og som havde vist en uansvarlig adfærd hvor de kunne have udgået det tab de fik. I et sådan forsikringselvskab ville det mest naturlige være, at de 20% forlod selvskabet sagde til direktion i det, at de gad ikke hører på moraliserende snak og de lavede nu et selvskab for de 20% og så måtte de 80% leve en tilværelse som uforsikret.

  Kommentar by Thorsted — 9. oktober 2014 @ 17:37

 10. ALENE DET AT DENNE FREDE FARMAND ER INDBLANDET, ER NOK TIL AT SAGEN SOM SÅDAN ER USERIØS.
  FREDE MANDEN HAR TIDLIGERE, MINDST EN GANG, HÆNGT USKYLDIGE UD MED BESKYLDNINGER OM HØJRE EKSTREMISME OG LIGN.
  BL. A. I FORBINDELSE MED SØLLERØDGADEBOMBE SAGEN.
  AT DIVERSE JOURNALISTER UKRITISK STILLER SIG TIL RÅDIGHED, ER IKKE NYT.
  ISÆR DE DER ER LØNNET AF DR.
  UTROLIGT AT SHANSEN, ZØLCK MV. USTRAFFEDE KAN FORTSÆTTE DERES LØGNE.

  Kommentar by AK JA — 9. oktober 2014 @ 18:03

 11. ->9: Ligeledes er det på tide at revurdere ulandshjælpen:

  The international goal for rich countries to devote 0.7% of their national income to development assistance has become a cause célèbre for aid activists and has been accepted in many official quarters as the legitimate target for aid budgets. The origins of the target, however, raise serious questions about its relevance. First, the 0.7% target was calculated using a series of assumptions that are no longer true, and justified by a model that is no longer considered credible. When we use essentially the same method used to arrive at 0.7% in the early 1960s and apply today’s conditions, it yields an aid goal of just 0.01% of rich-country GDP for the poorest countries and negative aid flows to the developing world as a whole. We do not claim in any way that this is the ‘right’ amount of aid, but only that this exercise lays bare the folly of the initial method and the subsequent unreflective commitment to the 0.7% aid goal. Second, we document the fact that, despite frequent misinterpretation of UN documents, no government ever agreed in a UN forum to actually reach 0.7%—though many pledged to move toward it. Third, we argue that aid as a fraction of rich country income does not constitute a meaningful metric for the adequacy of aid flows. It would be far better to estimate aid needs by starting on the recipient side with a meaningful model of how aid affects development. Although aid certainly has positive impacts in many circumstances, our quantitative understanding of this relationship is too poor to accurately conduct such a tally. The 0.7% target began life as a lobbying tool, and stretching it to become a functional target for real aid budgets across all donors is to exalt it beyond reason. That no longer makes any sense, if it ever did.

  http://www.cgdev.org/publication/ghost-07-origins-and-relevance-international-aid-target-working-paper-68

  Kommentar by Hodja — 9. oktober 2014 @ 18:39

 12. @11 Det er reelt set en forsættelse af kolonipolitiken og den hvide mands byrde blot i andre klær. Man tør ikke, at lade dem stå på egne ben fordi de vil falde. FN systemet burde nok havde været et mere åbent postkolonialt system som også lavede nogle stater i 3.verden for de forskellige etniske grupper er sat en lav standard for hvad de kunne og ikke forventede de blev som os.

  Kommentar by Thorsted — 9. oktober 2014 @ 19:22

 13. Off topic – det er spændende hvad Natolandet Tyrkiet gør ved Islamisk Stat og dens fremmarch tæt på grænsen ved Kobane.
  Tør Tyrkiet gå ind med landtropper? Hvad gør Nato hvis Islamisk Stat ikke kan nøjes med Irak og Syrien men går over grænsen til Tyrkiet?

  Pludselig kan vesten tvinges til at forsvare et muslimsk Tyrkiet.

  De muslimske lande må tage sig sammen og selv fjerne IS, gør de ikke det støtter de dens formørkede kalifat, men krysterne venter selvfølgelig på vi løser alle deres problemer. Vi i Danmark skal ikke tage imod flere flygtninge.

  Kommentar by k.m. — 9. oktober 2014 @ 20:32

 14. Mogens Camre er Danmarks ærligste politiker, de venstrebøjede kan ikke ramme ham, det eneste deres fantasi rækker til er at sprede løgne om Mogens Camre, gid der var flere Mogens Camre i det Danske folketing.

  Kommentar by emmagad — 10. oktober 2014 @ 01:15

 15. Hende den fede kælling igen. Det er urkomisk, hvor dum og latterlig hun er.
  Shansen, din lede sæk, få dig et liv.

  Kommentar by Iznogut — 10. oktober 2014 @ 02:02

 16. Fuck hele holdet på P77.

  Kommentar by Spinner — 10. oktober 2014 @ 03:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper