21. august 2008

Jacob Holdt: “Idag ser jeg danskerne gøre nøjagtigt det samme.”

Jacob Holdt udstiller i øjeblikket sine Amerikanske billeder i Gellerup, og det værdigede TV2 Østjylland igår et indslag.

 • 20/8-08 TV2 Østjylland – Amerikanske billeder (19.30 Nyhederne; 2,43 min).
 • Jon Hasselbalch Mikkelsen, TV2 Østjylland: Hans billeder af racisme, undertrykkelse, fattigdom og social uretfærdighed i USA skabte stor debat herhjemme i 70erne. Idag ser den 61-årige verdensberømte fotograf de samme billeder herhjemme – nærmere bestemt i Gellerupparken i det vestlige Århus. Men debatten den er en anden.

  (screencap: McCarthyisme)

  Jacob Holdt, fotograf: I 70erne sagde så godt som alle og fordømte den amerikanske racisme, som bestod i at sorte flygtede fra sydstaterne i håb om at blive anerkendt som ligeværdige mennesker i nordstaterne. Og hvad skete der – alle vegne, så flyttede de hvide ud – tog deres hvide børn ud af skolen, og pressede derved de sorte ind i de enorme ghettoer. Idag ser jeg danskerne gøre nøjagtigt det samme. Der flygter nogle mennesker fra undertrykkelse i syd, i håb om at blive anerkendt som ligeværdige mennesker i nord, og hvad gør vi – straks så presser vi dem ind i ghettoer på nøjagtig samme måde som de hvide gjorde dengang…

  Den der holdning, fjendtlige holdning, fjendtlig og vrede, som man skaber ved at forkaste nogle mennesker, det er de mennesker ik’ (peger mod en boligblok). Det tog 300 år at skabe den for sorte amerikanere, det har taget kun en generation for danskerne at skabe den tilsvarende holdning i vores indvandrere ik’. Og der ser jeg altså en fuldstændig parallel, som det jeg viste i Amerikanske billeder i 70erne…

  Vi bør virkelig tænke os om, hver gang vi dæmoniserer mennesker. Den smerte vi skaber i dem. Den selvdestruktion der kommer ud af den smerte, og den kriminalitet der så vender tilbage i hovedet på os andre.

  (screencap: Jacob Holdt og ghettoen)

  Ulrik Thomas Lyager, TV2 Østjylland: Jacob Holdt udstiller i anledningen af udstillingen Global City Festival sine værker i Globus1 i Gellerup, under overskriften Ghettoen i vore hjerter, og det hele kulminererer med en stor multietnisk fest om ti dage, hvor han håber at alle byens folkeslag vil feste sammen.

  Jacob Holdt: Når vi så mødes og fester sammen, og ser hinanden i øjnene som mennesker. Ja så brydes de der tabuer, alle de der fjendebilleder, og folk de har det så godt bagefter. Pludselig så opdager de, at det er jo mennesker jeg er sammen med, og ikke de der fjendebilleder de normalt har i tankerne hele tiden. (TV2 Østjylland har indsat underlægningsmusik)

 • American-Pictures – Hvorfor “vores” racisme er farligere end Ku Klux Klans.
 • Oploadet Kl. 11:19 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6080/trackback

  41 Comments »

  1. Ikke alle lever i samme idyl som Jacob Holdt.

   Dette er forsideartiklen i dagens JP: Indvandrermænd flygter i stort antal fra tvangsægteskaber og den familie, der har pånødet dem alliancen. De må have ny identitet osv. osv.

   http://jp.dk/indland/article1415471.ece

   Kommentar by Mette (forh. supporter af partiet Venstre) — 21. august 2008 @ 11:30

  2. Det sjove er, at Jacob Holdt jo faktisk burde have taget billeder af Grønlænderne i Gellerrupparken i stedet. Det er jo dem der er de undertrykte der.

   Da jeg så indslaget, ville jeg sådan ønske at han flyttede derud selv, og mærkede kulturberigelsen på sin egen krop.

   Kommentar by Svend P — 21. august 2008 @ 11:33

  3. Hvilken ulækker mangel på respekt denne selvudnævnte Messias dog har for sine medmenneskers åndsevner.

   Kommentar by Kimpo — 21. august 2008 @ 11:37

  4. http://www.berlingske.dk/article/20080817/film/708170034/

   Hvad med at lave en film om det danske samfund og dets grundlæggende værdier – og vise den i Vollsmose. Man kunne eventuelt også konfiskere alle beboernes paraboler.

   Kommentar by BE — 21. august 2008 @ 11:38

  5. Han er vist det amerikanerne kalder for en moonbat :-)

   Kommentar by Asger — 21. august 2008 @ 12:00

  6. Jacob Holdt har ikke begreb om, at der rent faktisk findes ondskab. At der findes mennesker, der hader os. Ikke forbi vi er ekskluderende overfor disse mennesker, men fordi de hader vores livsstil og vores religion (eller mangel på samme).

   Kommentar by Walther — 21. august 2008 @ 12:30

  7. Ja, lad os afskaffe alle slavemarkederne her i landet…Fordi: Vi anser det for selvindlysende at alle mennesker er jo født lige… Vi vil ikke mere købe sorte slaver af muslimske slavehandlere og fragte dem til EU..da det er uværdigt. Vi anser alle mennesker i dette land som frie og lige borgere. Alle har sammen rettigheder og pligter i forhold til loven og ingen er mere lige end andre – hverken kvinder eller mænd.

   Kommentar by Limewoody — 21. august 2008 @ 12:31

  8. “… i håb om at blive anerkendt som ligeværdige mennesker…” Så skulle de måske starte deres nye liv i Dk. med at respektere de oprindelige folk i landet…

   Kommentar by Ab initio — 21. august 2008 @ 12:34

  9. Moonbat er meget rammende. Har vi et dansk udtryk for det?

   Det er overvældende for gamle idealister, at noget så ubehageligt som islam virkelig kan eksistere.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 21. august 2008 @ 12:35

  10. Jeg så godt indslaget. Som jeg forstår ham revser han den almindelige dårligere stillet danske person fordi han ikke gider arabisk imperialistisk tankegang udført på egen krop. Men tænker man Jacob Holdts argument igennem så er det jo egentligt multikulti radikalerne han revser helt til roden. Dem der har penge nok til at flygte fra gellerup – både fysisk og mentalt. Jeg tror ikke selv han fatter konsekvensen af det han siger – for han er ikke en logisk person. Han argumenterer med følelser og det kan vi der faktisk bor i området ikke bruge til en skid.

   Kommentar by Lotte — 21. august 2008 @ 12:50

  11. Addendum til mit indlæg #10

   Som konsekventialist har jeg også taget konsekvensen af ghettoriseringen. Der er kun et parti som agter at gøre noget ved de massive problemer – og dem stemmer jeg også på ved næste valg. Men kære Jacob Holdt; Vil du ikke godt bede dine venner om at udstille mig som djævelen selv fordi jeg stemmer på det unævnelige.

   Kommentar by Lotte — 21. august 2008 @ 12:55

  12. Ja det er jo ikke Danskerne der brænder kors i Gjellerup !

   Det er faktisk de fremmede der brænder Danskernes biler af.

   Uh, hvor har man dog lyst til at inkludere dem i sin omgangskreds…

   Men det ville da være rart med nogle “danske billeder” der fortæller om hvordan de fremmede laver brandattentater og massevoldtægter – men tør han fortælle sandheden. Den usle bangebuks.

   Sandheden er den modsatte – danskerne er det mest inkluderende og hjertelige folk – når blot man overholder de elementære spilleregler.

   Så som : gæster tager hjem, gæster tigger ikke fra sin vært, gæster stiller ikke krav til sin vært, gæster stjæler ikke fra sin vært, gæster banker ikke sin vært og gæster dræber ikke sin vært.

   Gæster der ikke overholder disse regler kan ikke forvente at være velkommen i al evighed.

   Kommentar by kpetersen — 21. august 2008 @ 13:50

  13. Hvad hvis “de mennesker” ikke ønsker at være ligeværdige mennesker men overmennesker der på samfundets regning dikterer dets regler gennem simpel magtanvendelse ?

   Hvad sker der så med Jacob Holdts “analyse” ?

   Kommentar by DaLi — 21. august 2008 @ 14:30

  14. Amatørfotografen Jacob Holdt lavede en fed business på sine nød- og elendighedsamatørbilleder, der blev sammenstillet til en systematisk tilsvining af USA tilbage i 1970’erne. Hans “verdensberømte” bog udkom på Informations forlag, og han har lige siden kunnet ernære sig ved at rejse rundt i Danmark og vise dette tendentiøse amatørmateriale frem i offentligt betalte fora som biblioteker og aftenskoler.

   Nu er det så Gjellerup-parken, han kaster sin kærlighed på. Og aldrig et kritisk spørgsmål, for han er jo et fint og godt menneske med langt profetskæg.

   Som flere skriver ovenfor: Hvorfor flytter han ikke derud en tid? Hvorfor stiller han ikke skarpt på (undskyld, det kan nok ikke, men i det mindste: retter kameraet imod) de grønlændere og tilbageværende danske underklassefamilier, som er de egentlige ofre i dette kostbare helvede?

   Kommentar by Crass Børsting — 21. august 2008 @ 14:53

  15. Hm, der er og bliver noget forkert i at leve af andres elendighed…

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 21. august 2008 @ 15:09

  16. @ 9

   Hvad med; halalhippie, månedingbat, pædagogkonge?

   Kommentar by Asger — 21. august 2008 @ 15:17

  17. “I dag ser jeg danskerne gøre nøjagtigt det samme.” .
   Siger Jakob Holdt, der for år siden flyttede væk fra sin lejlighed han havde inviteret flygtninge at bo i. Om han trængte til noget andet at bo i, eller hvorfor han egentlig tog bort er mig bekendt aldrig kommet frem.

   Kommentar by Peter Buch — 21. august 2008 @ 16:14

  18. @ 12

   …og glem ikke vandalismen mod kirken i Gellerup. Præsten forsøgte desperat at argumentere: “Dette er ikke religiøst, for de ødelægger også indvandrernes biler”. Hmm – har de nogensinde angrebet egne helligdomme? Tænk, at rørbombem i julen for år tilbage ikke vakte større postyr i medierne?

   Jeg vedkender mig gerne, at jeg flygter fra 8210 straks jeg har midlerne til det.

   Kommentar by Hans — 21. august 2008 @ 16:37

  19. Jacob Holdt tager kun billeder, hvor det er ufarligt. Han skal nok dy sig for at forevige dem, der står bag disken i basaren i Gellerup. Han fotograferer kun, hvor personerne er kraftesløse.
   I øvrigt er der ingen “vantro” der presser muslimer ind i ghettoer, det klarer de selv. Kun at være blandt rettroende mindsker fristelser og forbedrer deres vej til paradis. Og det er ingengang løgn.

   Kommentar by Menig 442 — 21. august 2008 @ 17:18

  20. 10.Lotte

   Det var lige præcist hvad jeg bl.a. tænkte da jeg skimmede “Hvorfor “vores” racisme er farligere end KKK”.

   For hvem er det i grunden han reverser ?

   Og hvis han skulle fortsætte i sporet må han på et tidspunkt komme til at stille kameraet og tankerne ind på HVAD det er der er substancen i islam.

   Han kommer ikke uden om at gennemlæse teksterne i Koranen, Hadith og Sunnah, at se nærmere på Shariaen og sammenholde disse med samtidens muslimers adfærd i Vesten – som i hjemlandene.

   Ingen kan være uenig med ham i at vi burde nære tankerne om Næstekærligheden som Jesus udtrykker disse.

   At vi i vores adfærd burde betragte og behandle vores næste som vi gerne selv vil behandles.

   Men hvad i alverden stiller vi så op, når vores idealer ikke virker i den reale verden – når det viser sig, at vi er stillet overfor en ideologi, hvis Rettroende reverentertalt vil ski.. på vores holdninger, fordi de har en opgave at udføre, som er givet dem af deres Allah via deres Muhammed ?

   Her hjælper vores gode vilje og hensigter ikke en pind !

   Vi bliver i det møde den tabende part som kommer til at betale dyrt for vores ulyst til at forholde os til realiteterne :

   at der eksisterer en ideolog, som har til hensigt at overtage hvad Kafir ikke vil forsvare.

   En ideologi som tager ALLE midler i anvendelse.

   Det er skræmmende, men vi gjorde klogest i at se virkeligheden i øjnene og begynde at navigere og agere efter denne og ikke efter idealer !

   Kommentar by Vivi Andersen — 21. august 2008 @ 18:22

  21. Det er meget svært at tage Jakob Holdt alvorligt.

   Hvis han bare engang imellem også viste medfølelse med de mange indvandrer kvinder (og mænd) der havner på danske krisecentre, med danske ofre for bandeskyderier i Danmark, med bøsser der bliver overfaldet, med indvandrere der bliver overfaldet af andre indvandrere, med danskere der bliver overfaldet af indvandrereknægte, med danskere der oplever hjemmerøverier, med politi og brandmænd der bliver kastet sten efter, med grønlænderne fra Gellerup der er blevet jaget ud, med de kvinder der ikke må forlade hjemmet hvis de ikke har pakket fremmedelementet, kvindehåret, 100 % ind etc.

   Kommentar by Janne — 21. august 2008 @ 18:31

  22. Ja,det er jo vanskeligt at holde mund, når man læser nogle uretfærdige udtalelser. Og Holts udtalelserne er uretfærdige.

   “Vi bør virkelig tænke os om, hver gang vi dæmoniserer mennesker. Den smerte vi skaber i dem. Den selvdestruktion der kommer ud af den smerte, og den kriminalitet der så vender tilbage i hovedet på os andre.”

   En korrekt udtalelse ganske vist, men Holts udgangspunkt er ude af kurs. Og derfor bliver årsagerne til den psykologiske diagnose naturligvis det også. Ikke fordi den psykologiske side af sagen ikke rammer, men fordi skylden lægges over på danskerne, der som alle andre befolkninger uundgåeligt reagerer på det pres, der psykologisk og kulturelt lægges på dem.

   For grundlæggende drejer det sig jo ikke om i Danmark, at kapitalismen og den mentale kultur der medfølger skubber mennesker ud på et sidespor med de psykologiske karakteristiske som Holt peger på.

   Udgangspunktet er helt forskelligt. Årsagerne til fattigdommen blandt de sorte og hvide amerikanere, som Holt så fremragende fotograferede på i sin vej gennem USA, var et resultat af den kapitalistiske kulturs frie kræfter i USA . Holts billeder var et fremragende studie af en kultur, som begik overgreb mod sin egen befolkning.

   Men fordi folk har det dårligt, er det vel banalt at nævne, at man kan få det dårligt, selv om udgangspunktet er forskelligt.

   Overordnet set er den muslimske indvandring i Danmark af en størrelsesorden, der demografisk set kan betragtes som en fremmed kultur, der er trængt ind Danmark. Altså et overgreb mod den danske befolkning, i hvertfald set fra gaden. Så enkelt er det faktisk.

   Allerede i stenalderen trængte i Skandinavien et nyt folk ind fra Syd og udryddede det oprindelige folk. Man kan selvfølgelig godt moralisere over den måde befolkningen reagerer på og mene, at reaktionen er helt galt, men et overgreb er et overgreb.

   Men hvis man påstår, at det er danskernes skyld, at muslimernes ikke bliver integreret, så må baggrundsforklaringerne være i orden. Ellers rammer analyserne selvfølgelig ikke. Man kan godt pille folk ud af samfundet og finde nogle psykologiske følger, som Holt nævner, men hvad er årsagerne til denne udvikling?

   Alle burde vide, at man ikke uhindret kan lukke op for fremmede kulturer. Her træder de første psykologiske/biologiske reaktioner i funktion. Sådan har det været til alle tider. Kommer der for mange fremmede, træder der en modreaktion ind i billedet. Det kan man mene er helt forkert, men man kan også mene, at det er forkert, at solen ikke drejer om Jorden.

   Det ligger latent i den menneskelige natur, at mennesket forsvarer sit territorium. Det er nærmest en primær-instinkt på linje med dyrene. Det er kun kultiveringen og undertrykkelsen af de naturlige reaktioner, der har vendt den menneskelige natur mod sig selv og har skabt de indre frustationer. Dvs. Instinkter der af kulturelle årsager bliver holdt nede.

   Man kan også godt i sin racisme definition grundlæggende mene, at fjendskab overfor fremmede er et resultat af fordomme, der bygger på arvelighedsmæssige årsager, og at nogle mennesker derfor føler, at de er bedre mennesker eller et bedre folk.

   Men at holde fremmede på afstand eller vægre sig imod at have dem for tæt inde på livet er som nævnt en næsten fundamental universel egenskab, når det drejer sig om menneskelige grupperinger. Og selv om det endda skulle dreje sig om had mod de fremmede er racisme og heterofobi ( had mod det afvigende) ikke identiske størrelser. Den slags meninger er blot udtryk for begrebs-manipulation, som tjener det politiske formål at udstille nogle menneskers naturlige reaktioner som unaturlige og amoralske.

   Den menneskelige identitetssøgning og grænsedragning er uden tvivl indbygget i menneskets natur, og må derfor anses som naturlig, uanset den sociale rolle de bliver puttet ind i. Racismen kommer til sin ret, når det drejer sig om en plan for det perfekte samfund, og at de fremmede derfor ikke passer ind i denne plan.

   Man kan selvfølgelig hævde, at muslimerne på grund af deres ideologi ikke passer ind i de demokratiske samfund, hvor politik og religion er adskilt gennem lovgivningsmagten.

   Men her er vi forbi både racisme og dels også heterofobien, da det drejer sig om selve samfundets måde at reagere på overfor grupper, der truer dets indre sammenhæng.

   Uro, utilpashed og angst er eksempelvis et resultat af en konfrontation med mennesker, som man dels ikke kan kommunikere med og dels afviger for meget fra de socialiserede normer som danner grundlaget for den kulturelle identitet. Og det er følelser, som hovedsageligt kommer fra en indre angst over ikke at have kontrol med situationen.

   Det er her, vi efter mening befinder os i dag. Og reaktionerne på en sådan angst kan naturligvis vendes i alle retninger , lige fra rendyrket racisme til direkte konfrontation med de fremmede, som truer ens indre sikkerhed og derefter samfundets.

   Holt siger: “Vi bør virkelig tænke os om, hver gang vi dæmoniserer mennesker. Den smerte vi skaber i dem. Den selvdestruktion der kommer ud af den smerte, og den kriminalitet der så vender tilbage i hovedet på os andre.”

   Jeg ved ikke, om den muslimske kriminalitet og adfærdsopførelse som vi kan se på gader og stræder her i Danmark og overalt i Europa er et resultat af danskerne dæmoniserer muslimerne. Jeg vil tværtimod mene, at den mere er et resultat af den muslimske kultur, ( mentalitet) de har bragt med sig.

   Fx så næsten ingen ned på de sorte amerikanere som trods alt en overgang også fyldte gadebilledet lidt i 70,erne. Jeg husker det tydeligt, og der var aldrig skyggen af utilfredshed med deres hudfarve. jeg husker fx personligt, at der i min kreds tværtimod til tider var en nærmest overdreven reaktion fra mange danskere, for at de sorte skulle føle sig hjemme blandt danskerne.

   Derfor er der ikke megen racisme i den danske kulturelle mentalitet, som jo er den bedste betegnelse for en kultur. Hvis den muslimske kultur uhindret havde accepteret den danske kultur og ikke opstillet utallige krav om at blive tilgodeset, ja så var der ikke en kat, der havde mjavret.

   Og så er der iøvrigt ingen, der presser muslimerne ind i dagens Ghettoer, da det er der, de nye indvandrere først og fremmest søger hen. Og her opbygges et dejligt fjendebillede af danskerne-supleret med arabiske TV-stationers antivestlige angreb.

   Hvis der findes en psykologisk sandhed i fremmedpolitikken, er det den, at danskerne er blevet udsat for et overgreb af en kultur, der er danskerne fremmed, og at dette overgreb hos folk som Holt bliver vendt på hovedet, således at danskerne er gode mennesker, hvis de affinder sig med tingenes tilstand i stiltiende tavshed og dårlige, hvis de reagerer negativt.

   At indsætte muslimerne som ofre for danskernes racistiske tendenser og derfor bruge et psykologisk billede for at støtte ofrerne holder ikke vand. Tværtimod er tendensen til at sammenblande heterofobi med racisme og kulturel kriminalitet som udtryk for ofrenes reaktion at vende blikket væk fra de virkelige årsager, som har rod i den muslimske opdragelse og arabiske kulturelle adfærd, som er ulig den danske.

   At fastlægge danskernes reaktion mod den den muslimske religion og kultur som udtryk for dæmonisering af muslimerne er ude af proportioner og tjener kun at vende blikket væk fra Danmarks virkelige problemer med at assimilisere eller i det mindste at integrere muslimerne i det danske samfund.

   At fastlægge den muslimske kriminalitet som udtryk for danskernes egen skyld er urimeligt, fordi den ofte begås af mennesker, der siden barnsben har været uden for pædagogisk rækkevidde.

   Jeg vil derfor konkludere, at vi her har et nyt eksempel på folk, der optræder som de nyttige idioter. Ikke fordi Holt ikke er et anstændigt og godt menneske, men fordi han fejlanalyserer årsagerne til danskernes problemer med den muslimske kultur.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 21. august 2008 @ 18:33

  23. Kurt Rosenstrøm

   “Overordnet set er den muslimske indvandring i Danmark af en størrelsesorden, der demografisk set kan betragtes som en fremmed kultur, der er trængt ind Danmark. Altså et overgreb mod den danske befolkning, i hvertfald set fra gaden. Så enkelt er det faktisk.”

   Fordi antallet er så voldsomt – også på sigt – har du ret.

   Kommentar by Janne — 21. august 2008 @ 18:44

  24. Til alle.
   Jacob Holdt er endt som en NAR.
   En nar i dagens kontekst er efter min mening en narret person i livets spil, eller en, der er politisk dum, bliver blændet af andre, af sin drøm, har bevaret et forældet virkelighedsblillede, eller forbliver i god tro, efter at den er blevet ond. En tumling, som ikke kan tage bestik af en tilsyneladende uoverskulig Verden – ‘jeg syn’s sør’me’ den ligner noget, jeg har set før’. Det gør den også, bortset fra, at scenen er en anden, mens narren er blevet stående, hvor han stod alle årene, til intet passer, som det passede før.
   Med venlig hilsen
   Emeritus.

   Kommentar by Emeritus — 21. august 2008 @ 19:11

  25. Hvis Narren Jacob satte sig bare lidt ind i islam, så ville han, hvis han altså er normalt begavet, finde islam totalt frastødende og modbydelig menneskefjensk, kvindeundertrykkende og racistisk.
   Hvordan kan Narren Jacob så tro, at islam-tilbedere kan virke sympatiske på humanistiske tænkende mennesker?
   MEN som virkelighedsfjern godheds-apostle, kan Narren Jacob jo kun forholde sig til “hudfarve” og “race” og ikke indholdet, menneskesynet eller den modbydelige idelogi islams påbudte livsregler!som kræves overholdt af muslimer, som igen kræver vi også overholder!?
   At tvinge anderledes tænkende til at indordne sig krav fra en idelogi/religion som burde være en privatsag, frastøder mennesker med et humant menneskesyn, som idelogien islam ikke har.
   Narren Jacob er bare en overfladisk godheds-Nar.

   Kommentar by li — 21. august 2008 @ 21:05

  26. Jacob Holdt taler som en præst. Han prædiker. Ifølge ham skete segregeringen i USA fordi vi, eller dem der ligner os mest, begik en SYND. Det var vores SKYLD. Men hvis bare vi nu, her i landet, viser kærlighed, så løser det alle problemer med de muslimske parallelsamfund. Og fordi disse problemer efterhånden har antaget kolossale proportioner, så skal vi bare give los og være så meget mere kærlige…

   Jacob Holdt har fuldstændig slået fornuften fra. Istedet kunne han have valgt at se segregeringen i USA, som en erfaring indenfor kulturmøder. Når nu det hele skyldtes de hvides racisme, hvorfor isolerede negre sig så i visse bydele, og kinesere sig i andre? Negrene og kineserne skulle jo være blandet i lykkelige multikulti-områder, hvis hans forklaringsmodel var rigtig. Hvis han istedet ville se fordomsfrit på tingene, og ville gøre sig den umage at analysere dem – rationelt – kunne det være han ville nå frem til at forskellige kulturer helt automatisk isolerer sig i egne områder. Selvfølgelig under nogle givne omstændigheder… – Problemet er bare at dette kræver en mental indsats af Jacob Holdt. Desuden har han det handicap at han både skal analysere OG nedbryde sine vrangforestillinger, som han har bygget hele sit liv op omkring. Med andre ord kan vi roligt forvente at han fortsætter i samme rille lige så længe han lever.

   Relevant link: Science News: Separate Is Never Equal

   Kommentar by Mallebrok — 21. august 2008 @ 22:14

  27. 22.kurt rosenstrøm

   Hejsa med dig!

   Nå, men altså –

   du nævner noget ret så indlysende nemlig, at HVIS det er danskerne der forårsager at muslimer ikke kan integreres i samfundet, så er det påfaldende at samtlige andre ikke-islamiske lande, hvortil muslimer er indvandret, har NØJAGTIG de samme problemer som vi har her i landet.

   Alene dette burde få denne verdens Jacob Holdt´er til at spekulere lidt over hvordan det kan være det forholder sig således.

   Jeg ville selv bliver meget trist tilmode, hvis det kune var i Danmark de tilvandrende muslimer havde vanskeligheder med at integrere sig.

   Men at samtlige indvandrelande har tilsvarende problemer giver da virkelig et hint om hvorhen man skal fokusere for at finde årsagen.

   Flere og flere af indvandrelandendes befolkninger bliver bevidste om dette.

   Og når det bliver “anstændigt” at kalde en spade for en spade er der måske muligheder for, at vi kan begynde at snakke om hvordan vi skal løse problemerne.

   Det er mit personlige håb at den dag ikke ligger alt for langt væk.

   For EUs EuroMed politik og demografien er ikke ligefrem med os.

   Så tid er ikke hvad vi har oceaner af !

   Gid folk da for hulen vil begynde at overveje hvilket samfund deres egne unger og deres børnebørn osv. kommer til at skulle leve i HVIS ikke vi får stoppet for islamiseringen .

   Kommentar by Vivi Andersen — 21. august 2008 @ 22:26

  28. Ja, den kære småborger jarkob hårlst.

   Ham var jeg også med på, gyste over hans billeder af teatralsk elendighed smurt og smurt med dygtig hånd.

   Han har levet af den tur lige siden. I 30 år har han siddet og malket sin permanente stillebenprotest. Hvordan kan det lade sig gøre?

   Men han skal have en hånd. Han er den der først vækkede mig op af døsen.

   Aldrig har jeg fattet, hvordan et menneske kan rejse rundt i mange måneder og se på død og fattigdom og elendighed og mord og blod og tragiske skæbner. … og være så fuldstændig upåvirket bagefter. Så upåvirket, at han kan finde på at tjene penge på deres elendighed i 30 år. Ikke en eneste gang, har han prøvet at forstå nogle antropologiske sammenhænge eller forstå sin egen rolle i sagen. Ikke en eneste gang har han set sig selv i ansigtet og genkendt sin egen åndelige fattigdom.

   Han har bare sat sig ved socialismens alter og troet på dogmerne og slagordene og progromerne. Og prædiket dem siden. Altid den samme sang og altid de andres skyld. Mand hvor er han stivnet.

   Han vækkede mig, fordi jeg i min vildeste fantasi ikke kunne forestille mig, at et menneske kan have så lav en moral. Men det kan et menneske. Og Dermed vågnede jeg op af døsen og prøvede at sige goddag til virkeligheden. Virkeligheden er kompliceret og tilfældig og vi er meget meget små.

   Han er i sandhed en slave af sit eget blændværk. Den evigt rejsende salonhippie, som med voyeur-kameraet, altid regner sig selv ud af regnestykket. Og nu gør han det igen. Bare for tykt.

   Tror han vi er dumme? – ja. Det siger mere om ham, end noget andet.

   Kommentar by Tobulisten — 21. august 2008 @ 23:10

  29. >28 Undskyld, hård dag, Jarcob Hårlt, seføli. Men den anden var næsten li så dan, dog sjovere.

   Kommentar by Tobulisten — 21. august 2008 @ 23:25

  30. Næ, vi har desværre ikke et rigtigt godt dansk ord for “moonbat”.

   Men “helt ude i hampen (bogstaveligt talt)” dækker vel egentlig
   meget godt ;-)

   Kommentar by Bjovulf — 21. august 2008 @ 23:35

  31. Jacob Holdt lever i sin egen lille verden, fuldstændig afsondret fra virkeligheden og sådan har han altid været.
   Normalt irriterer det mig grusomt, når folk ikke kan skelne drømme fra virkelighed men i Holdts tilfælde er det det så ekstremt og så langt ude, at jeg ikke kan blive irriteret. Jeg har i stedet lidt ondt af manden.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 22. august 2008 @ 02:17

  32. Efter at have ernæret sig i mange år ved at dæmonisere amerikanerne, er Jacob Holdt nu gået i gang med at dæmonisere danskerne. Det må da siges at være en karrieremæssig nedtur messiasbranchen. Er der ikke en behjertet sjæl, der kan stikke ham en billet (gerne enkelt) til USA? Jeg hører, at deres messias derovre er ved at være bagud på point i valgkampen, så jeg tænkte at denne måske vil være interesseret i lidt hjælp fra en erfaren (omend lidt afdanket) dæmoniseringsekspert med speciale i hvide anglo-saxiske protestanter. Nå, det er måske en lidt led tanke overfor amerikanerne, de har sikkert rigeligt i deres egne moonbats (herligt udtryk) i forvejen. Så vi danskere må nok vedgå os vores frygtelige ansvar for at have givet Jacob Holdt alle forudsætningerne for hans gode priviligerede liv, og trækkes med ham herhjemme mange år endnu.

   Kommentar by monse — 22. august 2008 @ 03:20

  33. @Emeritus – #24
   “En tumling, som ikke kan tage bestik af en tilsyneladende uoverskulig Verden – ‘jeg syn’s sør’me’ den ligner noget, jeg har set før’. Det gør den også, bortset fra, at scenen er en anden, mens narren er blevet stående, hvor han stod alle årene, til intet passer, som det passede før.”

   Det samme sker med “ligestillingen” mellem Danmark 2008 og 30’ernes Tyskland. Var der dengang problemer med global jødisk terrorisme og radikalisering af jøder i det tyske samfund? Var der problemer med jødiske unges kriminalitet og overfald på andre tyskere? Arrangerede jøder demonstrationer ligesom Hizb-ut-Tahrir’s? Blev der prædiket had til det tyske samfund i synagogerne?

   Kommentar by BE — 22. august 2008 @ 03:59

  34. 32

   Monse

   Det er da også meget mere bekvemt at kaste sig over et lille vestligt og demokratisk land som Danmark. Selvsagt rejser han ikke til arabiske teokratiske lande og dokumenterer massiv undertrykkelse af befolkninger dér. Det er ikke Iran, Syrien eller Afghanistan der skal kigges på, nej det er Gellerup – hvor det ‘kun’ er grønlændere der er jaget ud.

   Kommentar by Janne — 22. august 2008 @ 08:57

  35. Jacob Holdt har sandsynligvis – ligesom Reino Arild Pedersen – taget alt, alt for meget LSD i deres teenageår. Jeg kender begge d’hrr. personligt. Ingen af dem har prøvet at have en skovl i hånden.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 22. august 2008 @ 11:58

  36. Vivi Andersen skriver:

   “Gid folk da for hulen vil begynde at overveje hvilket samfund deres egne unger og deres børnebørn osv. kommer til at skulle leve i HVIS ikke vi får stoppet for islamiseringen .

   Vi må tænke på, at de har næsten hele pressen med sig, når den muslimske ideologi kritiseres. Nu er det kærligheden, der er kommet i focus. Og den vendes og drejes så kærlighedstilhængerne får al sympatien. At samfundet står over kærligheden er en forbryderisk tankegang. Særlig kunsterne med dumrianen Rifbjerg i spidsen får tårer i øjnene over al den umenneskelighed, de ser i Danmark.

   Tiden kommer naturligvis, men som sagt er jeg meget pessimist og jeg mener, jeg har noget at have den i.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 22. august 2008 @ 12:02

  37. 33.BE

   Næe.

   Så det er nok derfor muslimerne selv og en del Ikke-muslimer forlængst er begyndt at sammenligne muslimernes situation i nutidens Europa med Jødernes i datidens Tyskland, ikk?

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. august 2008 @ 15:21

  38. Jeg nedstammer selv fra afro-amerikanere fra de Dansk Vestindiske Øer, selv om jeg er kridhvid i min generation.
   Jeg husker godt Jacob Holdt’s amerikanske billeder, som jeg syntes var fantastisk gode.
   Men jeg forstår ikke helt analogien.
   Muslimerne i Gjellerup-parken og andre ghettoer er flyttet fra syd til nord for at blive behandlet som ligeværdige mennesker?
   Jamen, hvem er det som ikke har behandlet dem som ligeværdige mennesker i syd?
   De fik alt serveret på et sølvfad, da de kom hertil i 80’erne og 90’erne, mens danskere gik for lud og koldt vand og blev førtidspensionerede i titusindevis.
   Hvem var egentlig “niggerne” i de år i Overdanmarks øjne?
   Kan de utilfredse 2.g’ere ikke vise lidt taknemmelighed og flid, som kinesere og vietnamesere gør, over at vi har modtaget dem her i landet og giver dem mad og tag over hovedet?

   Kommentar by Hanzi — 22. august 2008 @ 15:58

  39. “hvad gør vi – straks så presser vi dem ind i ghettoer på nøjagtig samme måde som de hvide gjorde dengang…”

   Nu vælger vi jo ikke boliger for dem, det gør de selv, det er et frit land det her.

   Faktisk forsøger man i dag at gøre dem ufrie, for at hindre at de flytter sammen. Ved at indføre 50 procent grænse for indvandrere eller give ressourcestærke forrang til almennyttige boliger.

   De handler i øvrigt ikke anderledes end Irere, Tyskere, Italienere gjorde i sin i USA. De flyttede også sammen i ghettoer.

   At der findes idioter som er uden nuanceret syn på alt fra Svenskere til DFére til indvandrere. det kan man gøre lige så lidt ved, som man kan gøre ved personer kendetegnet ved lav IQ generelt.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 22. august 2008 @ 17:29

  40. #12

   se evt.

   http://www.berlingske.dk/article/20080823/livsstil/708230004/

   Et lille uddrag:

   “Da jeg lidt senere skulle hjem igen, kom en stærkt ophidset nydansker cyklende – han råbte og skreg og fægtede med armene, så cyklen slingrede, og savlet stod ham om kinderne:

   »Beep jer selv i beep’en, I skide beep’ere!«

   Han havde lige set den årlige homoparade Copenhagen Pride marchere på Nørrebrogade på vej ind til Rådhuspladsen… “

   Kommentar by Ole — 24. august 2008 @ 19:53

  41. i hader dem virkelig i hjertet. giver det jer aldrig dårlig samvittighed og tungsind,det gør sådan noget ihvertfald hos mig, ik fordi jeg er en skid bedre end jer, jacob holt irriterer også mig end del, men basalt set er der noget befriende over den måde manden egentlig ikke ser os som onde e.c.t., magten er den stærkeste undertrykker og den mest ansvarlige og det er jo os.har selv skrevet hatespeech andre steder magen til den her sides, men sandheden oplever
   jeg i de få sjældne øjeblikke hvor at jeg ikke hader dem. Hvis i end har ret i alle jeres pointer om dem, vil det jo bare blive brugt som kontraofferolledyrkelse, håber virkelig en dag at se dem blandt de højere samfundsklasser, hvis vi efterkommer nogle krav eks en moske
   med mere, vil det også på lang sigt give dem et ansvar for hvordan de ser på os.

   Kommentar by esben — 18. september 2008 @ 23:25

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper