16. oktober 2014

Tidligere DR-ansat: Vi skulle lave ‘konstruktive nyheder’, der kunne anvise en ‘løsning på et eller andet’

Ideen om ‘konstruktiv nyhedsdækning’ forklarer indirekte hvorfor DR holder sig langt væk fra kriminalhistorier, og eksempelvis undlader at gå tæt på ideologien bag Islamisk Stat. Man skal ikke spørge, hvis svaret ikke kan løses (indenfor den herskende venstreorienterethed). Mens jeg har siddet ved pc’en her til formiddag, har P1 serveret tre konstruktive nyheder om henholdsvis Gyldent Daggry, registreringsafgift på biler og faldende fertilitet. Langt interview med Mette Fugl i tirsdagens Jyllands-Posten – ‘Nå. Men verden er ond’ (ikke online).

“Mette Fugl sidder i sin stue på Frederiksberg og griner. DR’s tidligere europakorrespondent har ellers ikke haft meget at grine af, siden hun opsagde sit job for et år siden. Hun savner Bruxelles, hun savner at være der, hvor tingene sker, og mest af alt savner hun god journalistik i tv.

… Hendes fratrædelsesordning forhindrer hende i at nævne navne, men en overordnet kritik kan hun ikke holde tilbage.

Engang var det en del af DR’s formålsparagraf at informere borgerne i et deltagende demokrati, men ifølge Mette Fugl er denne flotte tanke fuldstændig druknet i koncepter, segmenter og formidling, og nu er DR havnet der, hvor journalister interviewer hinanden. Det er blevet vigtigere, at folk ser med, end at give dem noget væsentligt at se på. …

Så kom de såkaldt konstruktive nyheder. Pludselig skulle journalistikken også anvise løsninger på problemer, og nyheder, som kun omtalte samfundsproblemer uden at anvise løsninger, var ukonstruktive.

‘Jeg synes, at det er noget vås at tale om positive nyheder, og jeg synes, at det er farligt for DR’s troværdighed. Det er fint nok, hvis man reelt kan anvise en løsning på et eller andet, men denne verden er jo ikke så yndigt indrettet, at vi kan sige: ‘Nu skal I høre, når det gælder Islamisk Stat, vil TV Avisen fremover behandle det konstruktivt.’ Det kan vi jo ikke,’ siger Mette Fugl.

‘Og det stammer vist nok fra en chef, der har talt med sin nabos datter, der har sagt, at der er alt for meget uhyggeligt i TV Avisen. Nå. Men verden er ond. Jeg bliver bekymret, når man vil lave principper om konstruktive og positive nyheder i en public service-institution. Det konstruktive kan blive lovlig kreativt. DR skal vel informere borgerne i et deltagende demokrati.'”

Oploadet Kl. 11:50 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60929/trackback

28 Comments »

 1. Jeg stoppede med at se TV efter at journalisterne begyndte at interviewe hinanden for åben skærm og senere optog de samme som deltagere i underholdnings programmer og som dommere i forskellige madprogrammer, journalister sidder i dag på hele sendefladen sammen med medieudviklere, det giver ensporet TV på samme måde som folketingets politik, demokratiet er afskaffet i Danmark, desuden prøver TV konstant at udstille muslimer som ofre, hvor herre bevares.

  Kommentar by emmagad — 16. oktober 2014 @ 13:21

 2. Jamen dog, Kritik. Noget spag, ganske vist. Men hendes erfaring kunne det nok siges mere grundigt og engageret. Men hun er måske på vej.

  Kommentar by Høgsbro — 16. oktober 2014 @ 13:24

 3. ” og jeg synes, at det er farligt for DR’s troværdighed.” DhimmiRadioen mistede troværdigheden længe inden skodsækken etablerede sig i DR’s europæiske propagandakontor. Der kommer stort set ikke andet end løgn fordrejelser og tågeslør ud af radio/tv
  https://www.dr.dk/Om_DR/licens/Formularer/Afmeld_licens.htm
  At lytte til den slags papegøjer i statsradiofonien, som DhimmiRadioen førhen hed, er ganske simpelt ikke muligt, hvis man har et minimum af sund fornuft i behold.
  http://frihedsaktivisten.com/saadan-slipper-du-betale-medielicens/
  kan med fordel læses inden man går i krig med 1. link.
  Livet er for kort til sjovnalister.

  Kommentar by Nielsen — 16. oktober 2014 @ 14:04

 4. ” og jeg synes, at det er farligt for DR’s troværdighed.” DhimmiRadioen mistede troværdigheden længe inden skodsækken etablerede sig i DR’s europæiske propagandakontor. Der kommer stort set ikke andet end løgn fordrejelser og tågeslør ud af radio/tv
  https://www.dr.dk/Om_DR/licens/Formularer/Afmeld_licens.htm
  At lytte til den slags papegøjer i statsradiofonien, som DhimmiRadioen førhen hed, er ganske simpelt ikke muligt, hvis man har et minimum af sund fornuft i behold.
  http://frihedsaktivisten.com/saadan-slipper-du-betale-medielicens/
  kan med fordel læses inden man går i krig med 1. link.
  Livet er for kort til sjovnalister.

  Kommentar by Nielsen — 16. oktober 2014 @ 14:06

 5. Der efter min mening sket det, at danske statsmedier ikke længere leverer ‘rå informationer’, men istedet er blevet holdningsbearbejdende. Det er formentligt et uofficielt koncept.

  Kommentar by fenris — 16. oktober 2014 @ 14:32

 6. Journalister/reportere “without fear or favor” er der nogen der har exempler,naeh de er uddoede.Ikke hun her, det er en vestlig cancer.

  Kommentar by Dunk — 16. oktober 2014 @ 14:53

 7. Sådan går det når man ansætter en neoliberal nyhedsdirektør

  Ifølge ‘Kritisk Debat’ så er ‘en chef’ DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

  Her er hvad Kritisk Debat mener om Ulrik Haagerup:
  http://kritiskdebat.dk/articles.php?article_id=1216

  NB: Udtaler man Haagerup med stumt ‘h’ så lyder det næsten som ‘Cepos’ :-)

  CEPOS-direktørens foragt for ytringsfriheden
  http://www.180grader.dk/Politik/CEPOS-direkt_rens_foragt_for_ytringsfriheden-gammel

  http://snaphanen.dk/2008/05/09/til-norges-b%C3%B8rneb%C3%B8rn/

  Helt løgn er det ikke. Der er Cepos mig her og Cepos mig der, næsten hvergang man tænder for nyhederne.

  Kommentar by anno — 16. oktober 2014 @ 15:33

 8. …den herskende venstreorienthed…

  Det næste bliver højreoccidenthed, begrebet højresvingsulykke er allerede i flittig brug.

  Kommentar by Peter Buch — 16. oktober 2014 @ 15:34

 9. Jeg har et forslag til en ny underholdningsserie på DR.
  Hvem får først en muslim til at spise en flæskesteg !!!

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2014 @ 16:54

 10. @ 8:
  Det må de jo ikke. Det ved du godt. Det er Allan, der har sagt det, så det passer!

  Kommentar by bastardo — 16. oktober 2014 @ 17:07

 11. Frederiksberg? Jeg troede hun var (næsten)nabo til Arne Melchior på Israels Plads.

  Men det til side.

  Den her artikel fra december 2012 på Kritiskdebat.dk har præcis samme indhold og er offentliggjort uden navn på skribenten:

  http://kritiskdebat.dk/articles.php?article_id=1216

  Jeg gætter på det er fuglen selv der har ført pennen. Et citat afslører det socialistiske sindelag og at lejre til os dissidenter stadig er på programmet hos dette afsindige menneske:

  Kommentar by Hans Und — 16. oktober 2014 @ 18:08

 12. også lige citatet:

  “Hvem er Ulrik Haagerup ?
  Når en mand har kunnet tiltage sig en holdningsbaseret definitionsret over vores fælles virkelighed, og når denne mand samtidig kun står til ansvar over for de politikere, hvis virksomhed det er hans fornemste opgave at overvåge og kritisere, må man naturligt spørge sig selv, hvem han er, og hvad hans konstruktive holdninger er.

  Første gang Haagerup for alvor kom i offentlighedens søgelys, var under valgkampen 2001, hvor han som journalistisk chef på Jyllands Posten var ansvarlig for de svinagtige artikelserier “Det store asylfup” og “Lille Danmark”. Serien, der omhandlede palæstinensiske flygtninges påståede svindel med førtidspension, viste sig senere at være koordineret med Venstres racistoide valgkamp, og var i øvrigt gennemgående udokumenteret, manipulerende og under enhver journalistisk standard. Dengang.

  Haagerup beklagede efterfølgende behørigt, men artiklerne havde den ønskede effekt: Indvandrerdebatten fik frit løb, Anders Fogh vandt valget, og artiklernes bagmand, journalist Michael Ulveman, blev prompte belønnet med først en chefstilling i Venstrepressens Bureau og siden med stillingen som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen både i Statsministeriet og NATO. Fedteadfærdens årti var skudt i gang.”

  Kommentar by Hans Und — 16. oktober 2014 @ 18:10

 13. bastardo
  ja, men Allan trænger til at blive udfordret, det er netop pointen
  og DR kan ikke løse opgaven

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2014 @ 19:27

 14. Hvis man tror der er forskel på socialister fra før Murens Fald og til i dag, har man ikke fattet ret meget. Østtyskerne havde Stasi med på en lytter, skjulte mikrofoner mmm. Alle danskerne har også en ledning ind i deres hjem, om end signalet går den modsatte vej. Vi er alle tvangsindlagte til at se, høre og betale hvad Stasi-apperatet nu vil belemre os med af nyheder, også selvom vi aldrig åbner. Kloge mennesker gider ikke indslag som alle er tygget, gnasket og farvet så det passer ind i skabelonen. Gider ikke opleve hvordan de vigtigste nyheder sorteres fra og fordrejes, præcis som i DDR.
  Socialisterne ødelagde Østen, de vil også gøre alt for at ødelægge Danmark.
  ”Pip, pip” siger fuglen
  Privatiser DR & TV2 News. Lad os frivilligt betale til dem vi tror på, alt andet er vold og terror mod det etiske menneske.

  Kommentar by mister jones — 16. oktober 2014 @ 19:43

 15. En sund arbejdsdeling ville være at eksperter i formidling sørger for at få formidlet hæderligt og neutralt, mens eksperter i at skabe løsninger bruger det neutrale grundlag til at finde de bedst tænkelige løsninger på de problemer, der måtte blive rapporteret i nyhederne.

  Det er groft uprofessionelt at formidlerne prøver at fuske sig ind som løsningsskabere.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 16. oktober 2014 @ 20:12

 16. ‘En sund arbejdsdeling ville være at eksperter i formidling sørger for at få formidlet hæderligt og neutralt, mens eksperter i at skabe løsninger bruger det neutrale grundlag til at finde de bedst tænkelige løsninger på de problemer, der måtte blive rapporteret i nyhederne.

  Det er groft uprofessionelt at formidlerne prøver at fuske sig ind som løsningsskabere.’
  @ Henrik Ræder Clausen — 16. oktober 2014 @ 20:12

  Det lyder fornuftigt, kan kun være enig.

  Mon ikke yderfløjene altid vil mene DR enten er for rød eller for blå?

  Kommunister eller LA er et fedt, det ender med det samme.
  Måske er det derfor ‘Team Saxo Bank’ er taget på studietur til Nordkorea.
  http://www.politiko.dk/nyheder/anders-samuelsen-skal-bukke-for-den-store-leder

  Som skribenten skriver, på kritiskdebat.dk, vil privatisering vel bare betyde at:

  ” … vi måske en dag selv kan vælge vores historiefortællere, og selv definere forskellen på virkelighed og fortælling. (nederst)
  http://kritiskdebat.dk/articles.php?article_id=1216

  Apropos kommunister eller LA, genudsender lige et halv gammelt link:
  http://www.dagbladet.no/magasinet/2007/10/26/516255.html

  Kommentar by anno — 16. oktober 2014 @ 20:44

 17. Whats news? Vi er mange, rigtig mange, der for længst har opgiver DR og for den sags skyld TV2 og resten af MSM, som vores nyhedsformidling. De er simpelthen utroværdige, de vi opdrage os og vi skal puffes ind i deres venstreorienterede forlorne virkelighed. Det virker som om de ønsker vi skal begå kollektivt selvmord! og oprigtigt talt det elsker jeg mig og mit land for meget til, trods alt!

  Kommentar by Robert R — 16. oktober 2014 @ 21:32

 18. http://ekstrabladet.dk/112/article5226694.ece
  lidt mere realistisk dækning ,billedet siger alt. dog skal artiklen lige skære ud i pap at der blev talt dansk uden accent. lol

  Kommentar by snackbar — 16. oktober 2014 @ 22:19

 19. når han talte dansk uden accent er det jo ikke så farligt med multi kulti samfund. hahahahahahah

  Kommentar by snackbar — 16. oktober 2014 @ 22:22

 20. Jeg har ærlig talt svært ved at placere Mette Fugl helt præcist i det socialistiske spektrum (hun er i hvert fald ikke højreorienteret), men hun er fagligt set en god journalist. Hendes kritik af DRs grotesk politiserende journalistik virker måske lidt bovlam på folk i nærværende forum, hvor DR er blevet klædt af til skindet forlængst, men efter Main Stream Media (undskyld anglicismen)standard er det faktisk en ganske besk kritik, med stor vægt fordi hun er den, hun er.

  Kommentar by monse — 16. oktober 2014 @ 23:57

 21. OT men der er en god en her:

  http://www.bt.dk/politik/enhedslisten-opfordrer-til-dialog-med-islamisk-stat

  Kommentar by Martin — 17. oktober 2014 @ 04:46

 22. Det er helt vildt at det får lov til at fortsætte. Hvis DR har droppet den neutrale nyhedsformidling, hvad er der så tilbage? Danmarks største og dyreste beskæftigelsesprojekt.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 17. oktober 2014 @ 08:42

 23. Oooooh Lordy. Uuuulrik Taagetale svarer i JP:

  http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/ECE7118541/Journalistik-med-dybde-og-indsigt-%E2%80%93-ogs%C3%A5-i-fremtiden/

  Det er tæt på at være en tilståelse uden egentligt at være det.

  Kommentar by Hans Und — 17. oktober 2014 @ 09:00

 24. > 23 Hans Und
  Ja, det er et imponerende ikke-svar på tiltale, som Ulrik Haagrup leverer her. Han forsvarer jo lige præcist det, Mette Fugl anklager DR for, og giver hende dermed ret!
  Han pakker sit ikke-svar ind i en flom af floskler, så det er tæt på at være uforståligt, det han skriver, men den er god nok, han tilbageviser ikke noget sted Mette Fugls anklager.
  I øvrigt, at 95% af danskerne ser DR fabrikerede nyheder i løbet af en uge, som tågehornet stolt fremhæver, er overhovedet ikke imponerende. Med tvungen licensbetaling samt øvrige skatteyderbetalte offentlige tilskud og monopolstatus er det ikke mere imponerende end hvis Kim Jong-un blev valgt med 95% af stemmerne på en partikongres. Sådanne tal er ubrugelige som kvalitetsmål når det frie valg er ophævet. At fremhæve tallet som kvalitetmål i stedet for at imødegå Mette Fugls ganske alvorlige anklager, tyder istedet på at det er en korrupt magtarrogance, der præger ledelsen af DR.

  Kommentar by monse — 17. oktober 2014 @ 09:54

 25. Det sker heldigvis at folk som har været psykopat- og massemordertilhængere, bliver klogere med årene. Ole Sohn har indset han engang var på det forkerte hold.
  Hvad angår Mette Fugl, husker jeg 100-vis af indslag fra det store udland hvor hun bebrejdede europæiske befolkninger at de ikke ville lade sig kolonisere. ”Det sorte spøgelse fejer hen over Europa”, messede hun når talen gik på Jörg Haider, Pim Fortuyn, Le Pen, og vores egen Pia Kjærsgaard.
  Sovjet, Jugoslavien og grænseløse EU blev romantiseret, nationalstater og dens tilhængere bandlyst.
  Så uden for flokken af populistiske lemminger må vi konstatere at hun i sin aktive karriere dumpede med et brag.
  Skulle hun blive klogere på sine gamle dage ville en undskyldning til alle dem hun har trampet på, aften efter aften, gøre underværker.
  ”Jeg vidste jo ikke bedre, end alle de andre lemminger på vej mod afgrundens kant. Øh hvad ved jeg om folk på forkant?, øhh…pip, pip, pip…”

  Kommentar by mister jones — 17. oktober 2014 @ 15:15

 26. Det kan forklare at DR har haft koran panel på dr.dk – og kvindelig TV-vært i islamisk uniform (hijab) på DR2 – og det kan forklare de mange DR programmer, der har promoveret hijab.

  Kommentar by Liva — 17. oktober 2014 @ 19:14

 27. And here it is…

  http://edition.cnn.com/2014/10/17/opinion/sutter-ebola-empathy/index.html?hpt=op_t1

  Kommentar by Michael Sjøberg — 19. oktober 2014 @ 01:34

 28. Ups…forkerte tråd.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 19. oktober 2014 @ 01:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper