28. oktober 2014

Romantiseret tilgang til venstrefløjsterror: Lasse Ellegaard kalder likvidering for ‘en krigshandling’

Jyllands-Posten konfronterer Jan Stage-vennen Lasse Ellegaard, der springer ud som fuldfed terrorapologet. Fra ‘Det er ikke alt, der skal stå i avisen næste dag’

“Terror: Siden 1970’erne har journalist Lasse Ellegaard kendt til historien om Jan Stages rolle i mordet på den bolivianske generalkonsul i Tyskland. … Sagen er ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp, forskningsleder ved Forsvarshøjskolen i Stockholm, et skoleeksempel på den ‘romantiserede tilgang’, vi ifølge ham har til venstrefløjsterrorisme. Han sammenligner Jan Stage med historien om den svenske journalist og forfatter Jan Guilloi, som var dybt engageret i den svenske venstrebevægelse, og som fra 1967 til 1972 lod sig hverve af den sovjetiske efterretningstjeneste, KGB. …

Der er en romantisk forestilling om, at venstrefløjsterrorisme ikke er lige så slemt, og om, at den bliver udført for en god sag. Det er underdogs, der kæmper, og der er en forestilling om, at det er lidt mindre ondt, hvis det er venstreorienteret,’ fortsætter han…

[…]

Lasse Ellegaard, mener du, at det, Jan Stage gjorde, var forkert?

‘Det får du mig ikke til at tage stilling til. Man kan jo anskue handlingen som en krigshandling. Det var jo ikke hvem som helst, som blev myrdet i Hamborg, det var efterretningschefen for Bolivia, som – så vidt jeg husker – havde tortureret gerningskvindens kæreste og hendes far.’

Men det, Jan Stage medvirkede til, var vel stadig terrorisme. Er nogle slags terrorisme mere acceptable end andre?

Du kan også sige, at han medvirkede til en krigshandling. Der er da forskel på terrorisme vendt mod civile og så en handling, der foregår i et krigsrum, hvor der står én front over for en anden.'”

Oploadet Kl. 07:12 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61098/trackback

8 Comments »

 1. Den vestlige Verdens venstrefløj lader intet tilbage som for eksempel Yassir Arafat og PLO. Begge afskygninger benytter sig af terrorisme, der til gengæld belønnes af de socialist styrede Vestlige stater med ordner og kontanter samt job højt oppe i det korrupte system. Det er kommunisme og socialisme.

  Kommentar by emmagad — 28. oktober 2014 @ 09:18

 2. Det finns gott om “selvfede” vänstertomter, se bara svenska Jan Guilloi där var på KGB:s lönelista, därutöver är där ett antal inom båda kultur media och politiken, där hade samröre med DDR då det begick sig.
  Det är ett liknande bild i Danmark och man kan bara förvånas att inte dessa femtekolonner för längst har rensats ut från sina tjänster.

  Kommentar by PFEP — 28. oktober 2014 @ 11:07

 3. Som chefredaktør på Information sørgede Lasse Ellegaard i sin tid for at der ikke blev skrevet kritisk om Blekingegadebanden.

  Fanden hytter sine.

  Kommentar by bastardo — 28. oktober 2014 @ 12:01

 4. Mener Lasse Ellegaard mon ogsaa, at Anders Breivik begik en krigshandling ?

  Kommentar by Jan — 28. oktober 2014 @ 12:16

 5. På idioternes holdeplads, slår man da modstandere ihjel. Hvad ellegaa.. ellers?

  Kommentar by Iznogut — 28. oktober 2014 @ 12:52

 6. Hvis det nu rent faktisk VAR en krigshandling så kunne vi sætte ham i en lejr for krigsfanger indtil krigen var overstået.

  Men det tror jeg nu faktisk ikke nogen rent faktisk går ind for. Jeg tror han skal være glad for at det ikke er en rigtig krig.

  Kommentar by Arbejderens — 28. oktober 2014 @ 13:23

 7. Idag er venstrefløjens støtte til marxistiske terrorister sekterisk, men det har den ikke altid været.
  Den 4. november 1994 gennemgik Bent Blüdnikow og Arne Notkin i Weekendavisen det de kaldte Terrorismens danske heppekor. Artiklen er bestemt et gensyn værd, ikke mindst fordi de under den efterfølgende debat fremlagde navnene på 72 danske mediepersonligheder, der i maj 1973 underskrev et dokument om “Ubetinget støtte til Folkefronten For Palæstinas Befrielse” også kaldet PFLP.
  Støtte til en terrorgruppe der begik drab på civile og og ikke slørede sin hensigt, hverken før eller efter.PFLP blev ledet af George Habash (1926-2008), og arbejdede tæt sammmen med Rote Arme Fraktion (Tyskland) og De Røde Brigader (Italien).
  Navnelisten røber flere markante DR-journalister, men også historieprofessor Claus Bryld, journalist Jørgen Dragsdahl, og andre fra DR’s såkaldte ekspertpanel, Vibeke (von) Sperling:

  Kjeld Ammundsen, Niels Andersen, Gunvor Auken, Grith Backer, Dola Bonfils, Lars Bonnevie, Niels Henning Borup, Jan Bredsdorff, Ellen Brun, Birgit Brüel, Claus Bryld, Tine Bryld, Jens Brøndum, Else Brønnum-Hansen, Hans Henrik Clemensen, Jørgen Dragsdahl, Gunhild Due, Peter Ege, Steen Folke, Uffe Geertsen, Aase Hansen, Bente Hansen, Litten Hansen, Jannik Hastrup, Ingo Henningsen, Jacques Hersh, Kaj Himmelstrup, Ingrid Hind, Tage Hind, Anders Holm-Nielsen, Gertrud Holm-Nielsen, Karen Holm-Nielsen, Svend Holm-Nielsen, Søren Højmark, Mogens Høver, Jesper Jensen, Lone Lyk Jensen, Per Lyk Jensen, Magnus Johansen, Minnie Johansen, Jan Leon Katlev, Poul Koch, Per Kongsted, Kjeld Koplev, Mogens Krustrup, Ejvind Larsen, Lone Lindorff, O. H. Lundberg, Søren Søltoft Madsen, Ivan Malinovski, Henrik Moltzen, Jens Nauntofte, Gregers Nielsen, Kirsten Nielsen, Ray Nusselein, Torben Kjeld Pedersen, Birgitte Rahbek, Lasse Rathnov, Anders Refn, Christine Schultz, Per Schultz, Erik Sigsgaard, Arne Skovhus, Svend Skovmand, Finn Slumstrup, Ruth (von) Sperling, Inger Stender, Erik Stinus, Niels Thomsen, Nils Vest, Wibeke Winding og Svend Erik Øhlenschlæger.
  (Weekendavisen, 16. december 1994)

  Desværre kan jeg ikke få listen overført til denne side.MANGE AF NAVNENE ER GENKENDELIGE I DAG.Når den ekstreme venstrefløj udfører terror bliver det betegnet som krigshandlinger og er undskyldeligt og forståeligt, men hvis højrefløjen gør, så er det afskyvækkende og skal fordømmes. Mig bekendt er der ikke noget der hedder 1.klasses drab, et mord er et mord, længere er den ikke. Hvis vi skal tage Ellegaards ord for pålydende, så må Breiviks handling også betegnes som en krigshandling.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 28. oktober 2014 @ 13:46

 8. “Det var jo ikke hvem som helst, som blev myrdet i Hamborg, det var efterretningschefen for Bolivia, som – så vidt jeg husker – havde tortureret gerningskvindens kæreste og hendes far.’”

  Så var det mord. Motivet var hævn. Muligvis kan man have sympati for sagen. Krig er noget andet.

  Kommentar by Ole S. — 28. oktober 2014 @ 14:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper