28. oktober 2014

Grækere mod masseindvandring er højreekstrem – Libanesere går længere, men er blot ‘frustrerede’…

For et par år siden sendte DR1 en Horisont-udsendelse om højreekstremisme i Grækenland, Ungarn og Serbien. Titlen var ‘Støvletramp og nazi-hilsner‘, og inkluderede blandt andet interviews med Golden Dawn. “Vi bliver en minoritet i vores eget land”, forklarede en Golden Dawn-aktivist DR’s Thomas Ubbesen. Sammenhold situationen i Grækenland med situationen i Libanon lige nu, og bemærk hvorledes Politiken-korrespondent Marcus Rubin helt undlader at sætte politiske etiketter på libanesere, der frygter at blive presset ud af deres eget land.

I Libanon taler vi i øvrigt ikke kun om nationalistiske gadepatruljer, men også om ’spærretid’ for udlændinge. Fra Politiken – Lilleputstaten Libanon er ved at segne under millioner af syriske flygtninge.

“Vreden og frustrationerne lyser ud af øjnene på Said Juwadi. Han er født og har boet hele sit 50-årlige liv her i Choveifat, en lille drusisk landsby lidt syd for Beirut. Men nu er det mere og mere, som om der ikke er plads til ham.

Syrerne er overalt. Overalt. Man kan slet ikke komme til for dem. Sidste uge måtte jeg gå tre gange forgæves på posthuset, fordi der var så mange af dem, at jeg ikke kunne nå det i frokostpausen’, siger Juwadi. …

Mens han nipper til en kop kaffe, opremser han alle problemerne, de syriske flygtninge efter hans mening har skabt i Libanon.

‘Alt er blevet meget dyrere. Mad, husleje, frugt. Det hele. Og samtidig er det hele blevet meget mere usikkert‘, siger Juwadi og forklarer, at han derfor med en gruppe andre regelmæssigt patruljerer i byen og holder øje med, om syrerne overtræder nogle regler.

‘Vi bliver nødt til at være på vagt. Ellers bryder det hele sammen’, siger Juwadi. …

Libanon er bogstaveligt talt ved at segne over flygtningebyrden. … Både det politiske system i Libanon og landets infrastruktur er i dyb krise. … Libanon har indtil for nylig afvist at etablere permanente flygtningelejre, så syrerne er spredt ud over hele landet og bor i alt fra midlertidige telte til ufærdige huse og værelser, de lejer.

‘Situationen er helt ekstrem. Det er noget, som risikerer at underminere selve Libanons eksistens og identitet‘, siger Mario Abou Zeid, der er forsker på Carnegie Middle East Center i Beirut.

(Politiken, 18. oktober 2014, s. 4)

Frustrationerne over de mange syriske flygtninge har i de senere måneder ført til en række voldelige sammenstød, hvor syrere er blevet overfaldet og deres telte sat i brand. …

‘Vi er lige så medmenneskelige og venlige som alle andre, men det er ligesom en æske – der kommer et punkt, hvor der ganske enkelt ikke er plads til mere. Og det punkt er vi kommet et godt stykke forbi’, siger borgmesteren i Choveifat – den lille landsby syd for Beirut – Melhem El Souki. …

‘Det skaber problemer overalt. I forbindelse med vand, elektricitet, affald, boliger – det er alt for meget’, siger han. …

For at mindske spændingerne indførte Choveifat derfor for nogle måneder siden en spærretid for de syriske flygtninge i byen.

‘Syrerne skal blive inden døre fra klokken 9 om aftenen til klokken 5 om morgenen’, siger Souki og forklarer, at det lokale politi overvåger, at de overholder reglerne. Formelt gælder spærretiden for alle udlændinge i byen, men alle forstår, at den er rettet mod syrerne.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch har mindst 45 andre byer i Libanon også indført spærretid for syriske flygtninge…

‘Hvad er det, man forestiller sig, at vi gør?’, siger Melhem El Souki. ‘Bare opgiver og overlader hele landet til syrerne. Vi bliver da nødt til at sikre, at Libanon ikke går helt i opløsning, og at vi ikke bliver presset ud af vores eget land’.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61106/trackback

17 Comments »

 1. …alle de flygtninge er i gang med at ændre på hele den geopolitiske balance.

  Kommentar by Jens R — 28. oktober 2014 @ 19:24

 2. Libanon blev etableret som en fristat for kristne arabere. Nu er det bare endnu et land som muslimerne har ødelagt.

  Kommentar by Sigwar — 28. oktober 2014 @ 19:30

 3. Man burde lave en Nürenberg proces for humanismen. Den har skabt alt dette med, at sanktionerer den massive befolkningseksplosion som de nu forsøger, at tørrer af på andre og ødelægge deres samfund med multikultur. Folk som kommer fra samfund en en demografisk udvikling som Syrien skal ikke have ret til asyl nogen steder. Det er mennesker som aldrig skulle have været sat i verden. Danmark og Syrien havde 3.5mio i 1950 -nu har Syrien 23.mio. Det er ikke stakler, men uansvarlige.

  Kommentar by Thorsted — 28. oktober 2014 @ 19:46

 4. For 100 år siden var 80% af befolkningen i Libanon kristne…

  Kommentar by Ole S. — 28. oktober 2014 @ 22:37

 5. Beirut blev kaldt mellemøstens Paris. Altså før muslimerne ødelagde landet.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 28. oktober 2014 @ 23:08

 6. Hvor islam vinder indpas, spredes der død og ødelæggelse.

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2014 @ 23:21

 7. Fin artikel der udpensler hykleriet i dansk og vestlig presse.

  Kommentar by Peter J — 28. oktober 2014 @ 23:28

 8. Da Briter og fransmænd efter 1. Verdenskrig inddelte de arabiske landområder i forskellige lande, blev skældet mellem Libanon og Syrien netop at Libanon var kristent og Syrien muslimsk. Siden har der været en voldsom demogratisk udvikling i Libanon hvor muslimer er kommet i flertal og landet har været gennem en lang kæde af borgerkrige, som endte med et kristent nederlag og landet regnes i dag som muslimsk, med mindre kristne inklaver. Også i Syrien var der kristne inklaver og andre mindretal som yazidier, disse mindretal er i dag ved at blive udrydet.
  Yasidierne er måske den ældste nuværende religion og i Syrien finder vi nogle af de ældste kristne samfund og det er en forbrydelse at disse folkeslag udsættes for udrydelse og at uerstattlige kulturværdier ødelægges eller vansires ved at de omlaves til moskeer.
  Det mest uhyggelige er at det er et prælugie til hvad der kommer til at ske i Europa, og vores magthavere lader som om de intet ved!

  Kommentar by Robert R — 28. oktober 2014 @ 23:51

 9. He he, I Sverige går hyran upp hela tiden, og det på grund av det sanslösa behov för lägenheter till alla Syrier där blir “svenskar” mitt på Öresundsbron!
  Migrationsverket kan betala vilka som helst hyror och det spiller över på de gamla hyresgäster, där löpande får se sina hyror öka!

  I mitt område är kön till lägenheter annullerat, enbart “flyktingar” har idag tillträde till lediga bostäder.
  Vill i sammanhangen säga att överlag skal flertalet av dessa bostäder helrenoveras efter bara en hyresgäst… något där såklart spridas ut på de “gamla” hyresgäster.
  Hyresgästföreningen? Den kan vi nog glömma, då denna relik från då miljonprogrammen byggdes, i Socialdemokratisk ledband, vågar inte att släppa en fjärt ens i medvind och är idag enbart en Potemkinkuliss på hyresdemokrati.

  Kommentar by PFEP — 29. oktober 2014 @ 00:57

 10. Det er det samme med tyrkerne som uden blusel nasser rundt i hele Europa. De reagerer meget værre overfor Syrene end nogen europærer kunne drømme om at opføre sig overfor de tyrkiske nassekarle, samtidig med at de vrøvler stolpe op og stolpe ned om hvor slemme vi danskere er mod dem.

  Kommentar by skræp — 29. oktober 2014 @ 06:31

 11. Man kan blot konstatere, at man ikke kan fylde et land op med mennesker fra andre kulturer. Det mindste politikerne kunne gøre er at spørge befolkningen. Men overalt sidder en politisk kriminel magtelite og ødelægger fremtiden for deres egen befolkning. Og man kan blot konstatere overalt, at tingene fortsætter selvom godheden er ved at føre udviklingen til afgrunden.

  Og da det for det meste er muslimer man fylder nationerne op med, har de politiske kriminelle lagt bunden for først opløsning og derefter radikalisering af muslimer som til sidst vil have magten og indføre deres egen religion.

  Kommentar by Gør noget — 29. oktober 2014 @ 08:22

 12. Den danske befolkning bør fjerne politikerne med magt fra Folketinget, før det er for sent. Brug evt. hjemmeværnet.

  Kommentar by Gør noget — 29. oktober 2014 @ 08:24

 13. Ja, og indførsel af deres egen overtro, betyder desværre også indførsel af deres egen ideologi, sharia.

  Kommentar by Nielsen — 29. oktober 2014 @ 09:21

 14. Som Glistrup sagde, muhammedanerne kommer for at slå os ihjel. Og det ved vi jo fraa eksemplerne her på siden, at han havde ret i.

  Kommentar by Nielsen — 29. oktober 2014 @ 09:23

 15. Ja Nielsen Glistrup havde ret.

  Kommentar by Gør noget — 29. oktober 2014 @ 10:37

 16. Arabere yngler uhæmmet.
  De er lige som en svamp der æder et træ op indvendig fra.

  Kommentar by Sindsro — 29. oktober 2014 @ 12:29

 17. Never trust a damn muslim and a lefty.

  Kommentar by Flaskeposten — 29. oktober 2014 @ 14:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper