2. september 2008

Nyhedsavisen shamer Faderhuset: “Jeg ved ikke, om hun vil diktere masseselvmord, men…”

Jagtvej 69 er ikke mere en autonom bastion, men rundt omkring på redaktionsgangene er der stadig folk der bærer nag. Det foreløbige klimaks præsenterede Nyhedsavisen for sine læsere i lørdags. Dagen efter var avisen lukket og journalisten uden job, og selvom Nyhedsavisen på sin egen opportunistiske vis var bedre end de endnu ringere alternativer, så er det ikke noget jeg vil begræde.

Fra Frygter kollektivt selvmord i Faderhuset.

“Faderhusets risikerer at udvikle sig til en tragedie, hvor medlemmerne begår kollektivt selvmord.

»De få medlemmer, som er tilbage, er så hjernevaskede, at de vil gøre, hvad som helst Ruth Evensen befaler. Også tage deres eget liv. Det kan gå rigtig galt det her,« siger Niels Eric Werner.

Han var musiklærer for flere af Faderhusets medlemmer, og blev chokeret, da hans elever fortalte om forholdene i sekten.

Også Bo Schultz, der er præst og talsmand for den voksende gruppe mennesker, som går ud af sekten, frygter konsekvenserne af Ruth’s hjernevask.

»De får at vide, at de kun kan blive frelst sammen med Ruth, siger Bo Schultz og mens Nyhedsavisen taler med ham, sidder han sammen med en, som lige har forladt Faderhuset og har den nyeste interne viden.

Bo Schultz er bange for, at Ruth Evensen vil ofre sig selv eller andre, fordi hun føler sig under ekstremt pres. Faderhusets økonomi er katastrofal og hendes datter, Sophia Evensen, har netop udgivet en bog, der afslører Ruth Evensen som kold psykopat.

»Hun er meget stædig, og hun giver ikke op. Jeg tror, at hun hellere vil blive martyr, fremfor at se det hele gå ned. Den ydmygelse vil hun ikke risikere. Jeg ved ikke, om hun vil diktere masseselvmord, men jeg ved, at Ruth Evensen er begyndt at sammenligne Faderhuset med Noas Ark, som i Bibelen var den eneste redning, da en syndflod ramte verden, siger Bo Schultz.”

Fra den ledsagende faktaboks.

Fakta: Dræbersekter

923 døde, da Jim Jones i 1978 beordrede religiøse selvmord i den amerikanske sekt Folkets Tempel.

74 døde, da David Koresh kæmpede sammen med sine tilhængere mod FBI ved sektens base i Waco i 1993.

53 døde, da Jo Di Mambro sendte sine trosfæller fra Soltempelordenen på en rejse til planeten Sirius i 1994

12 døde og 5000 blev sårede, da Shoko Asahara fra sekten Aum i 1995 sendte giftgas ud i Tokyos metro.

(Jonestown, 1978)

“Once a week there was a dress rehearsal for the mass suicide. These were on the so-called ‘white nights’. ‘The situation is hopeless’, he would proclaim. ‘Our only choice is a collective suicide for the glory of socialism’. The congregation would then line up and each be given a glass full of a red fluid. ‘In forty minutes’, Jones would intone, ‘you will all be dead’. ‘Now empty your glasses’.. Everybody did.” (Maurice Brinton: Suicide for Socialism?)

Oploadet Kl. 17:27 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6112/trackback

14 Comments »

 1. Dette er en historie hvor man må holde tungen lige i munden. Aspektet omkring Ungdomsterrorreden og sektens ejerskab af huset, hvor det åbenlyst rigtige var at støtte sidstnævntes rettigheder, over for politikere og meningsmagere der sværmede for ungdomsterroristerne. Skide være med hvad sekten stod for her.

  Det andet er, at kritikken her i Nyhedsavisen formentlig er korrekt i det store hele. Faderhuset har åbenlyst alle de karakteristika der kendetegner sekter lige fra Jim Jones’ til Tvind. En karismatisk leder, isolation fra det omgivende samfund, historier om psykisk terror, magtmisbrug og seksuelle krænkelser. Jeg tror ikke der er noget at sætte fingeren på her.

  Men for det tredje, derfor kan det meget vel være at Nyhedsavisen afspejler nag fra venstrekonsensus’en og sympatisørerne med ungdomsterroristerne. Motiverne kan godt være som Kim skriver, men kritikken af Faderhuset er stadig valid.

  For mig er det mest interessante og alarmerende den opmærksomhed som denne lille sekt modtager, kontra ligegyldigheden over for massive krænkelser af langt større omfang som foregår i muslimske friskoler og madrasaer og i det islamiske miljø. Kristen sekt – amerikansk tilsnit – så kører maskineriet. Islamisk mainstream som det foregår over hele landet og den øvrige verden – forargelsen kan ligge på et lille sted, og handler oftest om kritikere som os og om vores uanstændighed. Dette er den virkelige historie her for mig. Et skærende misforhold.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 2. september 2008 @ 21:31

 2. Jeg er på ingen måde tilhænger af faderhuset, og hvis der forgår underlige ting skal de selvfølgelig undersøges.
  MEN.
  Er der ikke noget med at datteren selv har en lidt blakket fortid? noget med en sekt hun selv var med i, i Holland eller noget???
  Men det er vel mindre vigtigt at forholde sig kritisk til datteren, for hun har jo holdninger der passer til fordommene, lidt som at bruge Jørgen B.S. som “ekspert” uden at bore i hans fortid.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 2. september 2008 @ 21:46

 3. Giver ovenstående kommentar ret, både når det kommer til journalistens motivation, kritikkens validitet og især dobbeltmoralen. Det mest overraskende er i den forbindelse for mig, at det ikke var en vinkel Kim Møller selv påtalte.

  Kommentar by US — 3. september 2008 @ 06:12

 4. Der er netop trykket på enigknappen LFC.

  Kommentar by Cicero — 3. september 2008 @ 08:21

 5. Du rammer hovedet på sømmet Lars, og bringer en yderst vigtig pointe, som burde være letforståelig for de fleste.

  Kommentar by Jacob A — 3. september 2008 @ 08:40

 6. Nyhedsavisens bortgang er bestemt heller ikke noget jeg vil begræde. Som jeg opfatter den og Belingeren drives stof- og emnevalg af en uforklarlig forelskelse i autonome, familiesammenførte og
  (andre) tabere med deraf følgende animositet mod anderledes tænkende.

  Det segment er der næppe mange penge i og annoncepricerne må derfor selsagt sænkes derefter. Berlingskes abbonenter flygter i hobe for hvorfor betale til sin egen undergang?

  Underligt at tænke på at David Trash var chef på Nyhedsavisen og nu modarbejder på Berlingeren. Hvornår lukker den?

  Kommentar by Pesodym — 3. september 2008 @ 09:19

 7. off topic

  I dagens JP citeres der flittigt fra en grønlandsk avis’ kommentarspor i forlængelse af den grønlandske avis’ inteview med Ahmed Akkari.

  http://jp.dk/indland/aar/article1427398.ece

  En anden interessant bemærkning fra kommentarsporet:

  “Af: Henningsen
  3. September 2008 05:28

  Jeg hører at Akkari overvejer at melde sig ind i Siumut. Så er den hjemme !
  Og han får sin familiesammenføring bragt i orden uden det mindste problem med de andre kammeratisters hjælp og kan rejse hjem til Danamrk igen med hele sin omfangsrige familie.
  På den måde giver pamperne igen mod Danmark.”

  http://sermitsiaq.gl/indland/article53276.ece

  Grønland har muligvis ikke de samme familiesammenføringsregler som Danmark, og samme kommentator har i en anden bemærkning (der nu er slettet) påpeget, at Akkaris ophold i Grønland kan bruges af Ahmed Akkari til at skaffe sin familie opholdstilladelse i Danmark, og at det er opholdets egentlige formål.

  Kommentar by Papfar — 3. september 2008 @ 11:36

 8. Altså en slags grønlands variant af Sverigesmodellen.
  Hvis islamisk trossamfund udnævner ham til imam, det kan enhver vist kalde sig, så har han ret til opholdstilladelse via reglerne for præster i godkendte trossamfund. Har han opholdt sig i Danamrk, eller et hvert andet EU land i et par uger, så er porten åben efter EF dommen for nylig.

  Hegnet er væltet, og ugræsset fyger ind.

  Kommentar by PeterK — 3. september 2008 @ 11:51

 9. 1 mfl.

  Der er 10.000vis af religiøse menigheder der med ret kunne betegnes som sekter, men kun få på verdensplan er nogensinde endt med masseselvmord. Afhoppede sektmedlemmer er ligesom seklederens datter dybt tendensiøse kilder, og det citerede udtrykker blot datterens syn på sin mor efter et opgør (kold psykopat!), og diverse afhopperes afstandtagen ved at tolke masseselvmord ind i noget man kan høre hver uge på Radio Krishna eller den lokale Rigssal.

  At sammenligne med Jim Jones eller Aum holder ikke journalistisk, men giver en meget salgbar overskrift, skræddersyet til Ritzaus Bureau og stigende læsertal -> højere reklameindtægter.

  Journalistens Jacob Elkjær nævnte det opstrammende element ved Nyhedsavisen i P1 igår… og eksemplificerede så med avisens (kritiske) dækning af ‘Den hemmelige krig’. Jeg kunne høre at lige netop dette eksempel ville komme fem sekunder før han drejede samtalen ind på det :-)

  Kommentar by Kim Møller — 3. september 2008 @ 12:46

 10. Det var dog den tyndeste kop te længe set! Altså Kim Møllers kommentar.

  Fordi der kommer en kritisk artikel om Faderhuset, er det et forsvar for Jagtvejen 69? Er jeg den eneste, der har svært ved ikke at kunne se en tydelig sammenhæng?

  Kommentar by Anonym — 3. september 2008 @ 12:51

 11. “De få medlemmer, som er tilbage, er så hjernevaskede,”

  Hvad fanden jeg har da hørt om en sekt med over 1 milliard medlemmer, der er de også hjernevasket !

  Kommentar by M16 — 3. september 2008 @ 13:06

 12. Den forsømte datter gøres til sandhedsvidne frem for partskilde.

  Det var Nyhedsavisen classic.

  Kommer ikke til at savne den dimension ved avisen.

  Kommentar by Papfar — 3. september 2008 @ 13:49

 13. @M16

  Nogle sekter er mere lige end andre!

  Kommentar by Papfar — 3. september 2008 @ 13:51

 14. Ruth Evensen: Lille lokalt problem, slemt nok for dem, der tror på hende, men uden samfundsmæssig betydning.

  Jehovas Vidner, Scientology, Moon-bevægelsen: Mellemstore grænseoverskridende problemer, slemme for de ramte og til forstyrrelse for deres omgivelser.

  Islam: Gigantisk, altoverskyggende globalt problem, politisk, moralsk, økonomisk, sikkerhedsmæssigt og på 100 andre måder, som sikkert også snart (via raketteknologi) vil række et stykke ud i universet.

  Kommentar by Crass Børsting — 3. september 2008 @ 15:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper