5. november 2014

Henrik Gade Jensen om Bent Blüdnikow, der tog opgøret med den marxistiske tidsånd…

Henrik Gade Jensen om Bent ‘Blod’ Bludnikow der fyldte 60 år i går – Det samme, samme. Aldrig, aldrig glemme.

“Tidsånden fra 1970erne har været præget af rabiate og ekstreme synspunkter, som har sat sine dybe præg på dansk åndsliv via skolerne, universiteterne, Danmarks Radio og aviserne. Men da denne tidsånd samtidigt har domineret så meget, har der ikke været plads for så meget andet, og slet ikke til at udfordre denne venstreorienterede konsensus.

Men efterhånden som hegemoniet langsomt brister, har der fundet en sej og ubønhørlig kulturkamp sted om fortolkningen af vores egen samtid. Kampen har været hård, nærmest en mental Første Verdenskrig med uforsonlige skyttegravspositioner overfor hinanden.

Forrest i kampen har hele tiden stået én person: Bent Blüdnikow. …

I dag kan det være svært for unge og yngre mennesker at forstå, hvor ensrettet og ensidigt åndslivet var i Danmark de sidste fire årtier. På universiteterne skulle man mange steder som en selvfølge være socialist og marxist, og så kunne man strides om varianten. Og det var aldrig noget problem, for tidsånden havde på forhånd befæstet sjælene i den retning, og ingen fornemmede en verden udenfor. Alle gled samme vej, som bladene i bækken. Det var som at blive indlemmet i en religiøs sekt, har Nils Gunder Hansen senere fortalt, ‘men det er nu engang svært at se sekten, når den fylder hele virkeligheden’.

Det var opgøret med denne sekt eller tidsånd, dette venstreorienterede indelukke, som Bent Blüdnikow tog som sin opgave.

Som debatredaktør på først Weekendavisen og senere Berlingske Tidende har Bent Blüdnikow med en ukuelighed kæmpet for at afsløre venstrefløjens historieforfalskning i alle varianter. …

‘Det samme, samme. Aldrig, aldrig glemme.’

De ord benyttede digteren Tom Kristensen som omkvæd i et hyldestdigt til forfatteren Henrik Pontoppidan. Det er en stor hæder. Altid fastholde det samme, enkle, sande, og så aldrig glemme, fortrænge, forskønne eller lyve om det. Som Pontoppidan gjorde: aldrig gå på kompromis når det gælder ånd, altid holde fast, ikke give slip, være hudløs ærlig og ransagende.

Trøsten må så være, som der står i Kong Salomons valgsprog: ‘Den, der revser, får tak til sidst, fremfor den hvis tunge er slesk’.

Tillykke med de 60 år, Bent!”

Oploadet Kl. 06:03 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61250/trackback

7 Comments »

 1. Jeg gik på et meget rødt gymnasium, hvor alle lærerne og rigtig mange af eleverne var røde i forskellige varianter. Hvis man skulle have en fornuftig studentereksamen måtte man sætte sig grundigt ind i maxismen og ve den der var kritisk, det kunne straks ses på årskaraktererne. Resultatet for mit vedkommende, en dyb dyb foragt for marxismen, for jo mere jeg satte mig ind i den jo mere forstod jeg hvor menneskefjensk den er.
  Ideologien er dømt til at udvikle sig til et tyrani, og det er da også blevet resultatet overalt, hvor man har forsøgt.
  Hvis marxismen i en eller anden variant, blev indført i Danmark, ville jeg omgående flytte fra landet, og med mig rigtig mange andre, de fleste med god løn og uddannelse ville flytte og så ville Johanne og Pernille være nødt tl at bygge en mur ved Kruså, for at få det til at fungerer og så har vi tyraniet.

  Kommentar by Robert R — 5. november 2014 @ 10:00

 2. Henrik Gade Jensen er et fyrtårn og han skriver, så englene synger. Tak til den gode Bent og tillykke med den runde fødselsdag.
  Ikke med Enhedslistens gode vilje, at den kunne indtræffe. De rødnazistiske lystmordere, føj for satan i hede hule helvede.

  Nå, men tak til HGJ for den fine blog om Bent BlüdnikoW. :D

  Kommentar by Iznogut — 5. november 2014 @ 10:48

 3. Det optimale havde været at de herrer Gade Jensen, Blüdnikow og flere andre mænd og kvinder tidligt havde skabt egne platforme, egne foretagener og forretninger. En fortsat beskæftigelse hos skatteyderfinansieret virksomhed tyder hos individer, alt andet lige, på stagnation, affinden sig med nogle ringe betingelser, eller decideret tilbagefald til en svært belastet tilstand. Set herfra.

  Kommentar by Peter Buch — 5. november 2014 @ 17:31

 4. Da jeg ikke har en fjæsbog-profil kan jeg ikke kommentere på JP, ellers ville jeg sætte dette på:
  Der stod over en dør på det daværende Institut for Historie på KUA for omkring 30 år siden: Hackenbush und Hackenbush.
  http://www.youtube.com/watch?v=OVapaUAyiiU
  En gentagelse af min kommentar på Uriasposten:
  Det optimale havde været at de herrer Gade Jensen, Blüdnikow og flere andre mænd og kvinder tidligt havde skabt egne platforme, egne foretagener og forretninger. En fortsat beskæftigelse hos skatteyderfinansieret virksomhed tyder hos individer, alt andet lige, på stagnation, affinden sig med nogle ringe betingelser, eller decideret tilbagefald til en svært belastet tilstand. Set herfra.
  Peter Buch

  Kommentar by Peter Buch — 5. november 2014 @ 21:11

 5. Tillykke herfra. For hver hundrede af den almindelige, middelmådige akademiker-type er der én Bent Blüdnikow.

  Kommentar by Fabrice S — 5. november 2014 @ 22:42

 6. En stor tak til Henrik Gade Jensen for at gøre opmærksom på Bent Blüdnikows fantastiske indsats som debatredaktør. Henrik Gade er selv et fyrtårn, der lyser op i vor formørkede tidsalder. De venstreorienterede var lige ved at få ham ned med nakken med Nazikortet. Men nu kan vi glæde os over hans fremragende klummer og kronikker.

  Kommentar by Tim Pallis — 6. november 2014 @ 06:49

 7. Uanset om vi er enige i emnevalg og vinkling foretaget af hr. Blüdnikow har/havde han som debatredaktør et medansvar for afvisninger af læserbreve/kommentarer. Jeg vil med henvisning til egne tidligere forgæves fremsendte bidrag, (som i indhold og relevans langt overggik andre af redaktionen valgte offentliggjorte, forsøgt objektivt anskuet men subjektivt set naturligvis), hævde han er/var medansvarlig for det udpræget skæve og topstyrede mediebillede, der navnlig eksisterede før internettet.

  Dette aspekt er ikke rosværdigt, men bør kun være genstand for kritik.

  Kommentar by Peter Buch — 6. november 2014 @ 08:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper