6. november 2014

“Hvis man behandler… Syrien-krigere som terrorister, risikerer det at blive en selvopfyldende profeti.”

Kun hver niende jihadist ønsker at slå os ihjel, så giv dem en udstrakt hånd. Forsker-lyrik i Kristeligt Dagblad – Hård kurs mod Syrien-krigere kan give bagslag (14. oktober 2014).

“Det er vigtigt, at samfundet ikke kun farer frem med bål og brand over for hjemvendte Syrien-krigere. Der skal anvendes straffe mod de få, der udgør en trussel, men langt de fleste skal hjælpes tilbage til samfundet.

Sådan lyder anbefalingen fra førende terrorforskere i det anerkendte Internationalt Center for Radikaliseringsstudier (ICSR) i London…

Direktøren for ICSR , Peter Neuman, fremhæver i en udtalelse på centrets hjemmeside, at de unge har meget forskellige grunde til at tage til Syrien. ICSR henviser samtidig til et tidligere studie blandt jihadister i forskellige krige. Det viser, at otte ud af ni hjemvendte ikke involverer sig i terrorisme.

Hvis man behandler alle Syrien-krigere som terrorister, risikerer det at blive en selvopfyldende profeti. Retsforfølgelse bør kun være et af statens instrumenter. …,’ skriver ICSR.

Preben Bertelsen, der er professor i psykologi ved Aarhus Universitet og hjælper hjemvendte Syrien-krigere, er enig.

‘Det er vigtigt at understrege nu, hvor mange politikere i både Danmark og udlandet kappes om at slå hårdest ned på Syrien-krigerne. Farer samfundet for hårdt frem med en retorik præget af afvisning, er risikoen, at de unge bliver skubbet ud i yderligere ekstremisme,’ siger Preben Bertelsen.”

Oploadet Kl. 14:33 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61265/trackback

15 Comments »

 1. Hvordan kan man vide det?
  Det er der jo ingen der har prøvet.

  Kommentar by mb — 6. november 2014 @ 15:25

 2. “Anerkendte” – af hvem og hvorfor?

  Kommentar by Sigwar — 6. november 2014 @ 15:32

 3. Tosserne gradbøjer ekstremisme. Det er tilsyneladende ikke nok, at barbarerne har vist deres sande ansigt. De skal sandelig ikke dømmes på det.
  Måske næste gang? Eller skal der ligefrem sættes en kvote, førend man kan svinge sig op til at sige FY, skamme?.

  Med det argument i hu, så skal alle fængslede mordere sættes fri. De gør det sikkert ikke igen og det var selvfølgelig kun en fejl, at de kom til at myrde…

  HURRA, vi er komplet omgivet af idioter, som malker vores skattekroner for at producere renlivet idioti.

  Kommentar by Iznogut — 6. november 2014 @ 15:35

 4. Situationen afhænger af om vores politi og efterretningstjeneste er istand til at sortere de farlige fra de ikke-farlige. Med andre ord den samme strategi der altid er brugt og som altid har fejlet.

  Når der kommer kvoter på hvilken kriminalitet politiet skal opklare så er vi allerede ude på tynd is.

  Alle resurser bliver sat ind på at beskytte offentlighedspersoner og almindelige danskeres velfærd bliver tilsvarende nedprioriteret. Lev med det.

  Kommentar by Santor — 6. november 2014 @ 15:48

 5. “Hvis man behandler alle Syrien-krigere som terrorister, risikerer det at blive en selvopfyldende profeti.”

  Der er en outside mulighed for at han mener de der har været nede og kæmpe MOD IS. At kæmpe mod kalifatet kan ikke være forrædderi mod Danmark. Men jeg tror nu han med “Syriens-krigere” mener folk der har kæmpet FOR IS. Og så er det et klassisk eksempel på hvor langt en kujon vil gå for at benægte, for sig selv og omverdenen, at han er en kujon.

  Kommentar by Moran ya Simba — 6. november 2014 @ 15:56

 6. Hvis jeg slår en person ihjel bliver jeg anholdt og smidt i fængsel i mange år, måske endda på livstid hvis det er groft nok, og med rette.
  Hvis unge muslimske mænd tager fra danmark og dræber adskillige mennesker bliver de belønnet for det af det danske system.
  Hvis jeg var kristen syrer og havde fået min familie udslettet af muhammed fra danmark, så ville jeg se på en artikel som denne som terrorstøtte. Det gør ejg faktisk alligevel, for det er hvad det reelt er. Støtte til terrorister. Danmark er en terrorstat.

  Kommentar by Per — 6. november 2014 @ 16:15

 7. Vi har åbenbart ikke været hårde nok i retorikken. Endnu.

  Preben Bertelsen kan være helt rolig. Det skal nok komme. Jeg vil gøre mit til det.

  Kommentar by Hans Und — 6. november 2014 @ 16:20

 8. Endnu et retorisk klovnenummer fra en såkaldt professor Preben Bertelsen.
  En let gennemskuelig pseudo-intellektuel båtnakke, der beviser den efterhånden alment kendte tese, at et lang liv på Campus, ikke nødvendigvis giver stor indsigt i samfundet udenfor, men ofte fører til en art politisk selvbestøvning.

  Demografien er imod os, også tiden til at handle. Alt vil ændre sig, og det bliver grimt. Fremtiden er krig.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 6. november 2014 @ 17:25

 9. Jeg er ikke i tvivl om, at hver eneste ’syrien-terrorist’ fra de vestlige lande skal bevise deres loyalitet, og så kan man ellers gætte, hvad den prøve går ud på.

  Kommentar by Fidibus — 6. november 2014 @ 18:02

 10. Biedermann og brandstifterne. For pokker da halvhjerner. Denne kujonstrategi har aldrig virket. I køber jer lidt tid men betalingen bliver derefter. Vort samfund stranguleres langsomt, men kun få vil vedkende sig den tiltagende lufthunger. Det kunne være meget værre, ik`.

  Kommentar by EH — 6. november 2014 @ 21:01

 11. Biedermann og brandstifterne. Jo – men måske i højere grad Eugène Ionesco: Næsehornene.
  http://www.b.dk/danmark/vi-skal-ikke-blive-naesehorn

  Kommentar by mb — 6. november 2014 @ 21:41

 12. Naturligvis skal hjemvendte krigere, vel straks diagnostiseres med PTSD som udløser højeste pension, som kan udbetales i alle valutaer overalt i verden..

  Kommentar by Hans01 — 7. november 2014 @ 04:58

 13. Hvordan ved man så præcist hvem der er den farlige nr. 9?
  Det svare jo til at lukke sit barn ind i løveburet i Zoo, og så sige at kun den ene ud af de ni løver har ikke fået morgenmad, man ved ikke hvilken en af dem der er den sultne. Og måske de andre 8 gik hen og var lidt lækkersultne nu de havde chancen for en snack – man ved det ikke og derfor er de alle potentielt farlige…

  Kommentar by Jacob Andersen — 7. november 2014 @ 12:07

 14. Hvor er i øvrigt eksperterne og professorerne henne, der siger; “Hvis man behandler alle de bekymrede danskere som nazister eller fjendske racister, risikerer det at blive en selvopfyldende profeti”…?

  Kommentar by Jacob Andersen — 7. november 2014 @ 12:12

 15. Jeg forstår simpelthen ikke diskutionen. Disse mennesker skal simpelthen ikke “hjem”. De har sagt deffinitivt og endeligt farvel til Danmark, de er ganske enkelt ikke længere vores problem, de er landsforrædere og de skal ikke længere ind i dette land.
  Vores kontrol ved diverse grænser bør være præsis så finmasket, at de, uanset hvad der findes af konventioner, aldrig mere bør betræde kongerigets jord.
  Så simpelt og så enkelt skal det være!

  Kommentar by Robert R — 7. november 2014 @ 23:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper