15. november 2014

Filosofistuderende Tara Skadegaard Thorsen: “Selve proklamationen ‘jeg er ikke-racist’, er racistisk.”

“Alle kan lide bacon”, konstaterede Sara Bro på DR2 for lidt siden, og forstod formentligt ikke at hun med sin kulturkristne normativitet begik en racistisk hadforbrydelse mod muslimer, veganere og andre udsatte minoritetsdanskere. Filosofistuderende Tara Skadegaard Thorsen (ikke at forveksle med Mira S.T.) rabler ud i Dagbladet Information – Hvide, velmenende ikkeracister er også racister.

“I den senere tid, efter Dan Park-sagen og Nationalpartiets fødsel, er det blevet trendy blandt hvide danskere at bruge sociale medier til at tage afstand fra racisme. Det foregår ved at dele eksempler på højreekstrem racisme i form af statements som f.eks.: ‘Stod det til mig, skulle alle de sorte aber have et nakkeskud,’ og tilføje en statusmeddelelse, hvor man tager afstand til racisme, idet man jo ikke selv er racist. …

Jeg er et utaknemmeligt brunt menneske. De racistiske bemærkninger, som bliver delt i stimevis på sociale medier, er rettet mod mig udelukkende på grund af min hudfarve. Hvides hyldest til egen ikke-racisme emmer af uerkendte privilegier. Jeg bliver utrolig stødt. Racisme er ikke kun en disciplin, der dyrkes af højreekstreme nynazister.

Racister er vi alle. Det er en nødvendig konsekvens af vores historie, som gennem tusinde år har dyrket et farvehierarki. Konsekvensen af den racismeblindhed, som bliver dyrket i fetichlignende grad for tiden, er, at racismen trives endnu bedre. …

Selve proklamationen ‘jeg er ikke-racist’, er racistisk. Hvis du er hvid og kalder dig ikke-racist, insisterer du på, at du ved, hvad racisme er, og i hvert fald hvor det ikke er. Næste skridt er at kalde minoriteter for overfølsomme, for hvis du ikke er racist, og nogen bliver stødt af, hvad du (eller nogen du minder om) gør eller siger, kan det umuligt være dig, den er gal med. Du har jo højt og helligt sværget, at du ikke er racist.

[…]

Man udøver den magt, som den hvide mand igen og igen har udøvet gennem historien: Man producerer og reproducerer racer, stereotyper og en brun persons udanskhed. … Hvide menneskers dyrkelse af deres egen ikke-racisme er en demonstrativ magtudøvelse. Man demonstrerer sin magt til at definere sin magt til at positionere sin magt til at legitimere. … Det er den hvide, som bestemmer, hvilken kategori den brune tilhører. …

Først når man anerkender det; anerkender, at nogle farver har tilhørende privilegier, mens andre ikke har, kan man begynde at snakke om anti-racisme. Kategorien ‘ikke-racist’ er en umulig kategori i vores tid. Kun ved at sætte sig ind i, hvad racisme egentlig er, og hvordan man selv er en del af problemet, kan man begynde at fornemme en løsning: At stoppe med at udøve den magt, man har på baggrund af sin privilegerede position. Den eneste magt, man som hvid person mister ved dette, er magten til at undertrykke. Og man kan endda genoptage den, når som helst man vil, for det er et af privilegierne, ved at være hvid.

… så længe man er overbevist om, at hvide og brune mennesker har lige muligheder, udøver man en magt, som vedligeholder hvidt hegemoni. … Vi er alle sammen ofre, brune som hvide, for den racisme, vi selv holder på, da den er et uomgængeligt produkt af vores historie og vores samfund. Men vi er ikke alle ofre for racisme.”

Oploadet Kl. 20:45 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61489/trackback

32 Comments »

 1. Familien Skadegaard begynder at ligne en totalskade.

  Kommentar by BB — 15. november 2014 @ 21:21

 2. “Selvfølgelig er jeg racist, det er alle gode danskere. Enten er man racist, eller også er man landsforræder”
  Glistrup har altid ret

  Kommentar by Anonym — 15. november 2014 @ 21:28

 3. Det er decideret uhyggelig læsning. Det er jo rendyrket racisme der lukkes ud i den primitive analyse; verden er opdelt i to racer – den onde degenerede hvide og så ofrene der er brune.

  Den emner af uerkendte priviligier og uerkendt racisme.

  Kommentar by Superman — 15. november 2014 @ 21:31

 4. Hvorfor er det at rigtig mange venstrefløjs idioter ikke sætter fokus på andre end hvide menneskers racisme, der er masser af racister i hele verden, det er ikke noget den hvide mand har opfundet.

  Kommentar by Flaskeposten — 15. november 2014 @ 21:49

 5. Mennesket vælger altid familiaritet over ikke-familiartet. Det er ikke racisme (en tillært ideologi) det er natur.http://www.cbsnews.com/news/babies-help-unlock-the-origins-of-morality/

  Kommentar by Thorsted — 15. november 2014 @ 21:59

 6. Trotski kællingen skal bare lukke røven med hendes ævl.

  Kommentar by Flaskeposten — 15. november 2014 @ 22:03

 7. Hun beskriver meget godt hvordan det er at bo sammen med en kvinde. Uanset hvad man gør, er hun utilfreds.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 15. november 2014 @ 22:15

 8. Kenny Starfighter — 15. november 2014 @ 22:15 ha ha!! Jeg tror virkeligt at det har noget med vestlige kvinder i særdeleshed at gøre, denne ævlen og kævlen om rettigheder og bla bla og at vi højrefløjs folk per defination elsker vores egen race, jeg er så ligeglad med om jeg skulle få hvide eller brune børn og helt ærligt, kig jer omkring, her hvor jeg bor vælter det ikke ligefrem med attraktive kvinder men derimod en masse små dumme fede Helly Hansen klædte feminister der render rundt ude i skoven og synes de er vildt geniale fordi de kan finde nogle kantareller… jeg søger overhovedet ikke at opretholde den hvide race og kan tværtimod godt se at vi har brug for nyt blod, jeg er bare træt af Islam.

  Kommentar by Flaskeposten — 15. november 2014 @ 22:27

 9. Tara synes ikke at have fået meget ud af sine flosofistudier.
  Måske hun skulle finde noget mere tilgængeligt for hende at studere.

  Kommentar by T. Snorrason — 15. november 2014 @ 23:04

 10. Tara er en meget tænksom kvinde (eller mand?).

  Kommentar by Anonym — 15. november 2014 @ 23:24

 11. Hun lever i den hvide mands verden. Her kan man gøre en karrierer ud af at skrive som hun gør. Hvis hun vil se ægte racisme skal hun nok tage lidt længere syd på.

  Kommentar by Peter Andersen — 15. november 2014 @ 23:38

 12. Tara skedeskår, er blot endnu en tosse som skulle have været indfanget af åndssvageforsorgen allerede som spæd, hvis vi altså havde haft en åndssvageforsorg der virkede.

  Kommentar by Fritz — 15. november 2014 @ 23:43

 13. Hellere racist end socialist.

  Kommentar by Nielsen — 15. november 2014 @ 23:56

 14. Jeg vidste det, det er de radikale, som er racister!

  Kommentar by Robert R — 16. november 2014 @ 00:03

 15. My god. Jeg tabte hurtigt tråden og havde ikke den mindste lyst til at forsøge at tage den op igen. Min intuition sagde mig “vrøvl fra ende til anden”.

  Kommentar by EH — 16. november 2014 @ 01:03

 16. Jeg vil meget gerne selv finde ud af og bestemme, i hvilket omfang jeg er nysgerrig overfor, vurderer det er relevant og ønsker at spørge ind til andre menneskers herkomst.

  Det behøver jeg ikke en filosofistuderende Tara til at fortælle mig. Og jeg har slet ikke behov for hendes racismeanklager. Så hold dog kæft. Hvem tror hun hun er?

  Kommentar by BE — 16. november 2014 @ 01:58

 17. Selve proklamationen ‘jeg er ikke-filatelist’, er filatelistisk. Hvis du er numismatiker og kalder dig ikke-filatelist, insisterer du på, at du ved, hvad filatelisme er, og i hvert fald hvor det ikke er. Næste skridt er at kalde minoriteter for overfølsomme, for hvis du ikke er filatelist og nogen bliver stødt af, hvad du (eller nogen du minder om) gør eller siger, kan det umuligt være dig, den er gal med. Du har jo højt og helligt sværget, at du ikke er filatelist.

  Kommentar by Claus Kvist Hansen — 16. november 2014 @ 03:09

 18. >17 Claus Kvist Hansen
  Imponerende

  Kommentar by Nielsen — 16. november 2014 @ 04:24

 19. Der står godt nok at hun studerer på københavs universitet i artiklen, men det lyder mere som om hun har taget sin uddannelse i ungdomshuset.

  Mange af de ord og begreber hun bruger har jeg kun hørt fra den alleryderste absurde venstrefløj, derude hvor man bliver nødt til at opfinde begreberne selv for at beskrive en virkelighed der kun eksisterer i ens eget hovede.

  Feks sætningen “veganere og andre udsatte minoritetsdanskere” tvivler jeg på at der er andre end det miljø der overhovedet ville overveje at tage alvorligt.

  Heldigvis ser det ud til på kommentarfeltet under artiklen i information at folk godt kan tænke selv, i modsætning til forfatteren hvis projekt mere minder om når muslimske børn lærer at recitere hele koranen på arabisk uden at fatte et ord af hvad det egentlig er de siger. Hendes religion hedder bare politisk korrekthed og venstrefløjs-fanatisme istedet for. Måske skulle hun få den oversat til svensk..

  Kommentar by Per — 16. november 2014 @ 04:27

 20. “Jeg er et utaknemmeligt brunt menneske.”

  Beklager Tara. Jeg har netop refereret teksten og vist fotos af dig til min lysebrune nabo.

  Dommen er, at du ikke er brun, men en hvid idiot. -Og jeg vil være så venlig, at når jeg senere på dagen får en neger på besøg, så undlader jeg at gentage eksperimentet.

  Kommentar by Hans Und — 16. november 2014 @ 06:14

 21. Endnu en evighedsstudine der udgyder sine rødvinstanker ned over den racistiske, gemene hop. Hun er nok temmelig klar over det faktum at hendes studiem er en blindgyde, så nu er tiden inde til at gøre sig fed overfor godhedsindustrien, så hun kan få et job.

  Kommentar by Erik — 16. november 2014 @ 07:56

 22. Ups, veganer sætningen var en joke ser jeg nu. Nå det var en honest mistake som man siger, det kunne sgu ligeså godt have været rigtigt:)

  Kommentar by Per — 16. november 2014 @ 09:14

 23. Hvordan var det nu med at nedskæringer på humaniora vil føre til et dannelsestab, der nærmest vil knuse den vestlige civilisation?

  Kommentar by Ruby Tuesday — 16. november 2014 @ 09:26

 24. På nettet er Tara Skadegaard Thorsen tilknyttet en non-profit organisation, Hygge Factory innovative kulturprojekter, der udfordrer unge til at skabe kulturprodukter med udgangspunkt i deres egne personlige oplevelser.
  I sin præsentation af sig selv, fortæller hun at hun læser filosofi på KU (hvad ellers) og tror på, at kommunikation højest sandsynligt er en af de stærkeste løsninger på det meste her i verden. Og kommunikation som kunst kan være vejen til lykke.

  Tager man en Dan Park-test, vil Dan Park være 110 % enig med hende i kommunikation som kunst osv., men han er næppe velkommen hos hende. Det må være fordi, hun slet ikke mener det, hun skriver.

  Kommunikationsløgn er også den med, at Hygge Factory er en non-profit organisationen. De søger først og fremmest sponsorater og fonde til dens kernemedarbejdere, før de overhovedet foretager sig noget. Deres Hygge Factor Model ligner et almindeligt projektorienteret forretningskoncept til forveksling. Så er det sikker også et forretningskoncept. Man har mange gode erfaringer med at score god profit på den attitude at lade som om, at man ikke interesserer sig for at score kassen. “Vi elsker gaver!” skriver de på hjemmesiden. Nasseri som smart business.

  I hendes kommunikation udskammer hun de oprindelige danskere udi en så umulig situation, at selv Informations faste kommentatorer reagerer. Hun italesætter grundlaget for, at det at være oprindelig dansker, i sig selv er en ondskabsfuldhed, en forbrydelse. Der er altså ikke bare penge i udskamningen, hun bruger også pæne ord til at italesætte fremtidig undertrykkelse og forfølgelse af de oprindelig danskere, for de er pr. definition italesat som onde. Det vil danskerne komme til at føle, efterhånden som de kommer i mindretal. En sådan italesættelse gennem pæne ord er en langt mere subtil ondskab end bare at udbryde nogle racistiske sætninger. Danskerne er lydhøre og sensitive over for den slags udskamning og tager den falske skyld på sig som en kollektiv skyld.

  Sverige er her et foregangsland i falsk skyld. Her har typer al a Tara Skadegaard med held italesat en kollektiv skyld og har omsat den til magt i en sådan grad, at ”Oprindelige svenskere hundset, foragtet, voldtaget, røvet og mishandlet i deres hjemland af de nye herrer..” som Snaphanen skriver. Og så er det ikke mindst penge i lortet. Hele velfærdssamfundet drænes for penge af de professionelt forurettede.

  Kommentar by traveler — 16. november 2014 @ 10:12

 25. Ligesom lidt forvirret og rodet,hvordan vil det se ud paa ligeud Dansk.

  Kommentar by Dunk — 16. november 2014 @ 10:34

 26. Oversættelse: Hvide mennesker er dårlige og onde. Og hvis de protesterer over denne karakterisering, viser det at de er dårlige og onde.

  Det er en form for moderne hekseprøve.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 16. november 2014 @ 10:41

 27. Altså, en sten kan ikke flyve, morli kan ikke flyve ergo er morli en sten.
  Det er jo bare Erasmus metoden pakket ind i flere ord og udokumenteret påstande.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 16. november 2014 @ 11:32

 28. Noget andet er så, at når man er nød til, at argumentere så idiotisk for et eller andet, i det her tilfælde racisme, så er det nok fordi det ikke er rigtigt.

  Racisme findes ikke i realiteternes verden, hvilket Tara har bevist for os.

  Kommentar by Hans Und — 16. november 2014 @ 12:09

 29. Godt hvidhedsforskningen (hvide normer) findes – ellers vil der ikke være nogen at give skylden den dag vi er ‘væk’. Måske kinesere, japanere og koreanere til den tid er hvide.

  PS: – så må det jo være godt hvis vi overtager ikke-hvide normer?

  Race-ups: Kendt modemagasin i Booty-skandale
  Det amerikanske ‘Vogue’ er kommet i stormvejr på de sociale medier efter en stor artikel om trenden om kvinders markante bagdele 16.09.14
  http://www.mx.dk/nyheder/global/story/15465510

  Ned med hvid, neoliberal middelklassefeminisme! 17.07.214
  “HYSTERIA giver rum og støtte til feminister der tør sætte spørgsmålstegn ved dominerende feministiske diskurser i vores samfund så som fordømmelse af omskæring, udbredelse af feministisk pornografi og udskamning af menstruation.”
  http://friktionmagasin.dk/?p=1175

  Hvornår er man egentlig ikke-hvid nok?

  Kommentar by anno — 16. november 2014 @ 15:46

 30. Hvis vi er racister, når vi siger, at vi ikke er det, hvad er Tara så, når hun siger, hun heller ikke er det? Rent faktisk har Tara nu kun to muligheder: Enten siger hun, hun er racist, eller også holder hun sin kæft (hvilket vil være at foretrække). Tara har for altid fraskrevet sig selv muligheden for at bedyre, at hun ikke er racist.

  Så fik vi det på plads!

  Kommentar by Arne Torp — 16. november 2014 @ 15:50

 31. Hun tror, at hvide antiracister interesserer sig for “brune” mennesker. Hvilken naragtighed! De er kun interesserede i at hævde sig på bekostning af de andre hvide mennesker, altså dem som ikke er med på antiracisme-vognen.

  Kommentar by JensF — 16. november 2014 @ 16:51

 32. Jeg er racist, MEN…der er desværre ingen raceforskelle ! :)

  Kommentar by A-mad — 17. november 2014 @ 14:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper