22. september 2008

Konference om multikulturalisme blotlægger ideologiske blokeringer på venstrefløjen

Lørdagens konference på Borups Højskole arrangeret af Danske skønlitterære Forfattere var ikke helt spild af tid, men havde først og fremmest interesse i forbindelse med et studie af venstrefløjen. Emnet var Multikulturalisme, ytringsfrihed og menneskerettigheder, men selvom talerne alle var intelligente og veltalende, så var det meget lidt de kunne bidrage med i forhold til emnet.

Jens-Martin Eriksen lagde ud med at tale om Offentlighed og multikulturalisme, og han forblev højdepunktet. Konklusionerne var afdæmpede, men ikke venstrefløjs-apologi. Den multikulturelle utopi problematiseres med udgangspunkt i konkrete eksempler.

Professor Frederik Stjernfelt talte om Det antropologiske kulturbegreb og multikulturalisme, og havde nogle yderst relevante betragtninger i forhold til multikultur, men der var stor divergens mellem hans fundamentale skepsis i forhold til multikultur, og hans personlige præferencer udi det rent politiske – hvad desværre prægede hans analyser.

Stjernfelt og Eriksen udgiver om kort tid Adskillelsens politik, og den bliver nok en af undertegnede julegave-ønsker, selvom sidstnævnte forfatter, trods det høje reflektionsniveau og dybe forståelse for problemets natur, reelt er en del af problemet. Universiteterne har rigeligt med tre-kvarte Bæk Simonsen’er, men hvor er forskeren der åbent tager konsekvenserne af egen analyse.

Informations chefredaktør Palle Weis talte Om pressens strategier mod censur og selvcensur, og erkendte indledningsvis, at han tog fejl i forhold til Muhammedtegningerne. Tiden har vist, at de var berettiget, men i lighed med Stjernfeldt gik det hurtigt over i tom snak og politisk positioneren. Her var ingen løsningsforslag, men en masse tåbeligheder, såsom postulatet om en lighed mellem Dansk Folkeparti og islamisme. Grundlovens fremmeste fortaler sammenlignet med demokratiets definitoriske modsætning.

Der blev talt en del om en ‘moderat’ tredje vej, og det må være Tøger Seidenfadens: ‘Ja vi har ytringsfrihed, men…’ Den tredje vej er glidebanen til nye niveauer for krænkethed – islamisering som skiver på en salami.

Den svenske Muhammedtegner Lars Vilks talte også (ikke-annonceret), og da han i lighed med Kurt Westergaard udspringer af et venstreorienteret kunstnermiljø, så kunne han tillade sig at tale mere frit fra leveren. Hvis bare den øvrige venstrefløj havde haft samme mod.

Tina Magaard skulle have talt om Strategien for Organization of Islamic Congress… i kampen mod FNs menneskerettigheder, men det blev en overordentlig pinlig affære. Hun indledte sit oplæg med at fortælle, at hun havde boet i Frankrig i femten år indtil hun kom til Danmark i 2005, og så gik hun ellers til angreb på den danske debat. Det hele opsummerede hun på tavlen med et skema, hvor hun opdelte Danmark i to lejre – de højreorienterede og de venstreorienterede. Førstnævnte stod for nationalisme, racisme, intolerance – sidstnævnte for plusord såsom multikulturalisme, tolerance og frisind. Taletiden blev således brugt på at placere sig selv på den gode venstrefløj, og hun følte flere gange behov for at understrege, at hun var motiveret af sympati for moderate muslimer og undertrykte kristne i arabiske lande. Konkret stillingtagen til Danmark anno 2008 var ikke-eksisterende, og jeg følte mig hensat til gymnasietiden, hvor kvindelige SF-lærere også angreb enhver form for borgerlighed fra katederet.

Jeg vidste udemærket at hun var venstreorienteret, men der et eller andet helt galt med den akademiske verden, når en af de mere fornuftige forskere, spilder konference-deltagernes tid med etiketter. Paradoksalt nok, så indledte hun med generel afstandtagen fra mediernes brug af kategorier. Problemet var reelt ikke den polariserede debat og mediernes citatbrug, men det at forskerkollegaer qua hendes islamkritik kunne få det indtryk at hun var højreorienteret.

Myten imødegik hun med diverse hadske udfald mod højrefløjen (ikke-defineret), ingen var mere “anti-national” end hende, og så kunne hun ellers fortælle at hun havde fået trusler fra to DF’ere. Det skulle næppe forstås som medlemmer af Dansk Folkeparti, men var blot et synonym for ond racistisk højrefløj. Man græmmes, og hun må virkelighed have gjort sig sine erfaringer med anvendt islam, når hun med sin manglende civilcourage trods alt ikke jagter lektoratet med kulturrelativistisk abstraktion.

Nu kunne det ikke blive værre tænkte jeg, og det gjorde det så.

Næste taler var ateisten Malene Busk, der skulle tale om Venstrefløjens historiske konception af multikulturalisme, men det blev aldrig relevant. Hun kunne næsten ikke få sig til at bruge I-ordet, og talte derfor mest om den kristne højrefløj i USA og Dansk Folkeparti. Hun talte indforstået som frisindet venstreintellektuel til frisindede venstreintelletuelle – bemærkelsesværdigt, når nu 1/3 af salen var fyldt med borgerlige bloggere fra de nordiske lande (herunder Sara Azmeh Rasmussen – frafalden muslim, lesbisk). Hun lancerede udtrykket “anti-racistisk islamkritik”, og pointen var som hos åndsfællen Magaard, der talte om “hyper-nationalisme”, at enhver form for borgerlig islamkritik var lettere fascistoid. Man forstår fint formålet med insinuationerne, for når nu historien har vist at det ikke er socialisme der skaber velfungerende demokratiske nationalstater, så må man jo associere national-borgerlighed med totalitarisme. De er givetvis klogere end de giver udtryk for.

Jeg forlod arrangementet efter Busk, men det siges at Eva Maria Lassen fra Institut for Menneskerettigheder var endnu værre.

Tilbage står et indtryk der ikke vil forsvinde sådan lige. Jovist påvirkes venstrefløjens intelligensia af virkeligheden, men der er væsentlige ideologiske blokeringer, som bevirker, at nye erkendelser kommer modstræbende – for lidt, for sent, så at sige.

(Eriksen, Magaard, Vilks, Lassen, Stjernfelt og Busk)

Apropos.

 • 26/4-07 Uriasposten – Idehistoriker Malene Busk gav en opvisning i politisk korrekt religionskritik.
 • 21/9-08 Snaphanen – »Jeg forsager Dansk Folkeparti og alt dets væsen« (Snaphanens referat).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6166/trackback

  45 Comments »

  1. Kuglerne pifter igennem gaderne. Der oprettes uautoriserede religiøse domstole. Politiet stenes. Ambulancer stenes. Brandvæsnet stenes. Kvinder voldtages og får skylden af voldmanden. Folketingsmedlemmer skal politibskyttes. Den grove vold bliver værre og værre. Politiet opretter visitationszoner. Kirkegængere “beskyttes”. Grønlændere bliver udrenset. Børn mobber andre børn til at overholde religiøse påbud.

   Og de der så påpeger en fællesnævner bliver kaldt for – højreekstreme, totalitære, nazister, fascister, svinehunde, osv. osv.

   Men jeg siger bare med en amerikansk republikaners ord:

   The shepherd drives the wolf from the sheep’s throat, for which the sheep thanks the shepherd as his liberator, while the wolf denounces him for the same act as the destroyer of liberty.

   Kommentar by Limewoody — 22. september 2008 @ 20:27

  2. Hm, nu er det lige at jeg skal passe på med fordomme om blondiner.

   Kommentar by Valetta — 22. september 2008 @ 20:41

  3. Godt man aldrig blev akademiker :-) Det er jo rendyrket flinkeskole.

   Jeg må tilstå, at jeg foretrækker den politisk ukorrekte islamkritik ala Dansk Folkeparti. Lige på og hårdt, ikke alle de udenomsfraser og røgslør.

   Det var en sand fornøjelse at lytte til flere DFere til årsmødet. Ærgerligt at Thulesen-Dahls tale og afklædning af SF ikke kom ud i offentligheden. Talen var et kapitel for sig.

   Kommentar by Johansen — 22. september 2008 @ 20:54

  4. Tina Magaards optræden skuffer!

   Jeg kan forstå en sådan, når det drejer sig om Wind og Lassen, men Magaard…..

   Det må have forårsaget blandede følelser blandt de borgerlige bloggere der deltog konferencen.

   For man skulle virkelig tro, modsat det du skriver Kim, at disse socialister ikke dagsbevidst vil erkende det de ikke kan undgå at høre eller se foregå derude i samfundet, her i landet som i andre Vestlige lande.

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. september 2008 @ 21:10

  5. 3. Johansen

   Du skulle vel ikke have mulighed for at lægge den ind her på bloggen ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. september 2008 @ 21:11

  6. Ægteskab uden Grænser glæder sig i dag:

   http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-15870893.html?nidk

   Jeg er spændt på, om Søren Krarup og Jesper Langballe vil acceptere dette kompromis.

   Kommentar by Søren Rasmussen — 22. september 2008 @ 21:23

  7. Desværre er det “kun” Pia Kjærsgaards tale, som er lagt ud på DFs hjemmeside:

   (http://www.danskfolkeparti.dk/Forside.asp)

   Thuelesen-Dahl sagde bl. a. at han i mange år havde ledt efter en rigtig god ven på Christiansborg. Nu kunne han afsløre for forsamlingen, at han havde fundet sin sande ven. Det er Simon Emil Ammitzbøll, som han rigtig havde lyst til at give en krammer :-)

   Jeg var også meget begejstret for Jesper Langballes tale om/mod EU!
   Desværre var Søren Krarup ikke på talerstolen til årsmødet. Det ville have højnet niveauet yderligere.

   Kommentar by Johansen — 22. september 2008 @ 21:24

  8. Med hensyn til Dansk Folkepartis landsmøde, så sendte DK4 2 timer fra det i går. Hvis man ikke har kanalen, kan man købe sig adgang til DK4’s arkiv her: http://www.dk4.dk/?p=plug-club-front DF’s landsmøde vil uden tvivl snart kunne ses derfra: http://www.dk4.dk/?p=plug-arkiv-item;id=606 og man har også mulighed for bl.a. at se Pia Kjærsgaard blive interviewet af David Rehling: http://www.dk4.dk/?p=plug-arkiv-item;id=6662 Det koster kun 200 kr. at blive medlem af den såkaldte DK4-klub og med det enorme arkiv in mente er pengene faktisk givet ganske godt ud.

   Kommentar by JanChris — 22. september 2008 @ 21:36

  9. Den omtalte ‘moderate’ tredje vej er en sjov modedille i det humanistiske universitetsmiljø, hvor man prøver at træde vande i forhold til virkeligheden ved skamløst at italesætte, at alt ude omkring muslimske broderskab og omegn sådan set er nøjagtigt det samme som de sorte præster i DF.

   Hvis en studerende på det naturvidenskabelige fakultet kom frem til, at 1 måtte være lig -1, så ville der for alle tydeligvis være fejl i analysen. Men ovre på det humanistiske fakultet kan åndeligt højbårne professorer besnakke et helt forum med konfliktsky snak om det rimelige i ganske analoge selvmodsigelser.

   Det kan da være underholdende med sådanne opvisninger i blokeringer af hensyn til den konfliktsky og anstændige tone, men kan næppe tages alvorligt, hvis ikke netop emnet var så hot.

   Kommentar by traveler — 22. september 2008 @ 21:52

  10. For øvrigt så jeg i dag i Deadline 17.00 ét af de mest klokkeklare eksempler på venstreorienteret DR-propaganda, jeg nogensinde har set. Den yndige Lene Johansen havde besøg af Jacob Holdt, der under præmissen “danskerne er racister” – det var en indforstået selvfølgelighed samtaleparterne imellem – fortalte om, hvor forfærdelige, vi er her i landet, og hvor meget, vi kunne lære af amerikanerne. Til sidst i interviewet, der ikke indeholdt skyggen af et kritisk spørgsmål, blev adressen til Jacob Holdts hjemmeside vist på skærmen. Skamfuldt og pinligt og – tro det eller ej – langt under den i forvejen lave DR-standard. Interviewet kan ses her: http://geo.dr.dk/findLocation/?id=306834&ListType=nyheder&location=None&uri=http://www.dr.dk/extention/playWindowsMediaODP.aframe&bitrate=medium (medium kan skiftes ud med enten low eller high, alt efter, hvilken kvalitet, man ønsker at se udsendelsen i).

   Kommentar by JanChris — 22. september 2008 @ 21:53

  11. 10.JanChris

   Da Holdt tonede frem må jeg tilstå jeg smuttede.

   Jeg kan ganske enkelt ikke holde ham, og hans snak om Danskerne, ud!

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. september 2008 @ 22:35

  12. I glimt har jeg tidligere anet, at der var en krypto-venstreorienteret i Tina Magaard. Nu er hun kommet ud af skabet. Det er godt og det er trist, for man skal altså tage hende med et gran salt. Det ufattelige er, at hadet til Dansk Folkeparti er så gennemgribende, at virkeligheden slet ikke ses. Der er fantastiske muligheder for at se realiteterne i øjnene bl.a. her på bloggen, på Snaphanen, på Jihad Watch og Dhimmi Watch. Men nej de ser kun deres egne dæmoniseringer af Dansk Folkeparti: Xenofobi, racisme, højre-radikalisme og nazisme. Det kan næsten ikke blive værre. Men måske skal det netop gå virkelig galt f.eks. et købehavnsk 9/11 før de vågner op. Det klogeste ulama kan gøre er at holde lav profil indtil demografien alligevel gemmem stealt-jihad i løbet af dette århundrede klarer ærterne for dem uden et big bang. Akademikerene vil ikke ane uråd før det er forsent. Det er meget sørgeligt det her.

   Kommentar by Tim Pallis — 22. september 2008 @ 22:41

  13. Ak ak ak, — stor var min kvide i weekenden, ikke at få lidt ,,reine vernunft,, ind i min skærm, via Urias-flæske-lagkage-hotdog-en og bekymret var jeg, at det skulle ske i de dage, noget vanvare og sot have ramt ridder Møller…- Nu viser det sig, at det bare var hin serverproblemer, og jeg kan straks ånde lettet op og spise moden frugt og kød, fremfor riskiks i vandfad…

   Nå, pyt med det.

   Om konkurrencen, (undskyld, konferencen ), i at overgå hinanden i rygklapper-skræk og ,,vi tænker over det, på tekst,,- folket, -så vil jeg sige det samme som da billedet af Urinus Fargone (undskyld urius oregon )–tonede frem på min efterhånden ret trætte skærm:

   Øv.

   Nu troede jeg lige der skulle ske noget spændende og en dramatisk fjende skulle dukke op i horisonten, en modstander med tæft og smæk og nedrige vers i ærmet.. og så var det bare en dum person med psykiske forstyrrelser. — øv.

   Jeg havde endog overvejet konferencen, men noget holdt mig tilbage. Nu ved jeg hvad det var. Den slags forsamlingshus-slikkeri er ikke de penge værd, huslejen har kostet. Har man prøvet een har man prøvet dem alle. Man er lige træt og lige klog bagefter, alle er enige om at tørre ansvaret rundt på hinandens rygge, indtil alle er forvirrede og ansvaret løber ned på gulvet. – og så skynder folk sig til sandwich-bordene,eller sligt – at stille den skyldige kollektiv-krysters, oversprings-sult.

   Næh, så hellere sidde og spidde sig selv i enrum. Mærke ansvaret krumme ens ryg og bide en i ørene.

   Efter så fremdeles, at have pløjet mig igennem lidt fædrelandssange fra under og efterkrigstiden, så slår det mig klart:

   Der skal ikke diskuteres mere. Der skal slås. Der skal ikke tvivles og parlamenteres, der skal afgøres, bestemmes, besluttes, agiteres og redegøres for standpunkt, planlægges, rustes og handles. I alle retninger.

   Helt ærligt, salamien er allerede halvt udskåret!

   Man kan vende den om og sige:

   Alle dem, der IKKE handler, de er kujoner og medløbere og kriminelle, ifølge dansk lov om ytringsfrihed og national ejendomsret.

   Og alle, der IKKE handler, er bange. Bange for krig, vold, udstødelse fra egne rækker, isolation, chikane, død, hån, justitsmord osv.

   Og alle, der IKKE handler, gør sig skyldig i nedlæggelsen af den danske stat. Det være sig staten selv!, den offentlige forvaltning, militæret, regionerne, kommunerne, socialisterne, egoisterne, pamperne, puritanisterne og portpisserne – og stort set resten.

   Der er kun een retning: Handl.

   Kommentar by Tobulisten — 22. september 2008 @ 22:46

  14. Nja, det er nu ikke alle akademikere der har mistet fatningen – men dem der så har gennemskuet problematikken er ikke helt populære.

   Min erfaring er, at hvis man bare trækker Sokrates frem, forklarer hvad han stod for – plejer de fleste at bøje af. De gamle grækere de er svære at argumentere imod – trods alt :-)

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 22. september 2008 @ 22:59

  15. >12 Tim Pallis

   Jeg tror sgu ikke der kommer en 9/11 i Danmark. Jeg oplever det mere som om at Danmark er ,,flødeskumsfronten-2,, dvs, vi bliver skånet, fordi vil er strategisk vigtige og fordi vi er så gode til at lægge os under og tilpasse os, fredselskere som vi er.

   Vi er hvad vi er: Malkekvæg. Dengang som nu.

   Man glemmer hele tiden, at bag den skrømtagtige facade af bandevold og unge der ,,laver grove drengestreger,,
   (
   http://www.berlingske.dk/article/20080922/danmark/80922101/), ligger en nøje planlagt strategi og samkørsel, der faktisk nærmer sig noget af det mest geniale i krigskunst. The fine art of deception.

   Husk Islam er en lovreligion og det religiøse hierakiske system, lader intet stå tilbage for et militært kommandosystem.
   Vi ser det ikke fordi vi ikke tænker som dem, vi har jo delt det hele op i kasser.

   Kommentar by Tobulisten — 22. september 2008 @ 23:10

  16. > 12 Tim Pallis

   “Akademikerene vil ikke ane uråd før det er forsent. Det er meget sørgeligt det her.”

   Ja vist er det sørgeligt, men for det første er akademikerne jo en broget flok, der ikke mener det samme, og for det andet er det trods alt ikke dem, der bestemmer alt i dette land, medmindre andre ikke gider.

   I det hele taget er begrebet akademikere blevet noget udvandet. Jeg har hørt folkeskolelærere omtale sig selv som akademikere, hvorimod civillingeniører ikke plejer at gøre det. Hvor går skellet i dag, hvor universitetsuddannelser spænder over mange flere fag end tidligere, og man ikke kan tage for givet, at en universitetsuddannet person også er en dannet person? Man kan end ikke tage for givet, at en universitetsuddanet kan tale og skrive et ordentligt sprog.

   Der er i den sidste snes år kommet mange flere universitetsuddannede ud i det private erhvervsliv, og der kan man ikke overse virkeligheden på samme måde, som i universitetsmiljøerne. Ovenstående referat efterlader det indtryk, at seminaret var et meget typisk akademikertamtam efter den gammeldags recept. Man optræder for hinanden og interesserer sig stort set kun for hinandens reaktioner i en snæver osteklokke.

   Men man er trods alt ikke helt upåvirkede af udviklingen, og der findes ikke en hæderlig retræte for venstreorienterede, der ikke mere ser lyset og ikke tør sige det højt. For sagen er jo, at hekse som Pia Kjærsgaard og trolde som “de sorte fætre” (der også er akademikere), gang på gang får ret, og det er sikkert angstprovokerende, når man er vant til at kunne svine dem til og være på linie med tidsånden.

   Tidsånden er et diffust fænomen, der ikke kan sættes på formler, og den kan heller ikke styres. I øjeblikket er den under forandring og har været det i et stykke tid. Det har de fleste eller alle af de ærede talere på seminartet sikkert for længst lagt mærke til, men de kan ikke gøre noget ved det, og de hager sig fast i de gamle klicheer, å det begynder at gøre ondt, og tonen bliver skinger. For nu at bruge et af deres egne yndlingudtryk.

   Pludselig en dag begår de en “Søvndal”. Bare vent og se. Hvis de da ikek opgiver helt og konverterer. Jeg er på sin vis mere bekymret over, at Jacob Holdt kan få typer som en Henrik Fogh Rasmussen til at deltage i sit roadshow, men den unge Fogh har måske arvet forældrenes trang til at komme i rampelyset. Måske vil han også have et job i EU.

   De seneste måneder har situationen virket deprimerende selv på en jubeloptimist som mig. Så er det, at man skal føre en logbog og kikke i de gamle, for på den måde opdager man, at vi ikke står i stampe, sådan som man sagtens kan føle det. Tidsånden har bevæget sig ganske kolossalt i løbet af ganske få år – se bare på vejrhanen Søvndal.

   Jeg er glad for, at jeg ikke skal til at redde mig hjem fra den ydre venstrefløj. Akrobatikken er ikke flatterende. :-)

   Kommentar by Mette — 23. september 2008 @ 00:03

  17. Desværre er løbet allerede kørt, de fleste er bare ikke bevidste omkring dette.
   Det eneste der mangler er finesserne og det det officielle sejrsråb.
   Det skal tidsnok også komme.

   Kommentar by Karsten — 23. september 2008 @ 00:56

  18. Det skisma, der adskiller venstreorienterede islamkritiske røster fra de nationalkonservative er ikke erkendelsen af truslen, men derimod holdningen til nationalstaten.
   Villy Søvndal kritiserer ikke islam, fordi han er blevet nationalsindet, men tværtimod fordi islam på en række kerneområder truer venstrefløjens hellige køer. Derfor er der desværre ret så snævre grænser for, hvor meget fælles fodslag man kan finde med venstrefløjen om islamiseringen, for selvom venstreorienterede måske kan se lyset fra tid til anden, er deres opposition til islamisering altid formuleret som et forsvar for offergrupper i det interne muslimske magthierarki.

   Nu er det jo rigtigt, som det ofte er blevet påpeget, at de fleste ofrer for bogstavtro islam er muslimer, men det irriterer mig efterhånden at dette og lignende udsagn bliver brugt i en videre sags tjeneste til afsporing af debatten.
   I en nøddeskal er jeg ikke så interesseret i det interne muslimske offerhierarki, som jeg er i at holde landet frit for en kritisk masse muslimer.
   I praksis kan dette ønske ikke kombineres med venstrefløjens målsætninger, for istedet for at sammenkæde muslimsk indvandring og drage den logiske konklusion, at vi må lukke af for tilgangen, vender venstreorienterede ofte ræsonnementet på hovedet og konkluderer, at vi i lyset af den forfærdelige virkelighed fremkaldt af islamiseringens politiske konsekvenser er pligtige til at påtage os et ansvar for den muslimske verdens selvskabte problemer, hvorfor vi på højrefløjen er nogle inhumane svin fordi vi foretrækker at betænke vores egen sikkerhed før den muslimske verdens trivsel.

   Sagt på en anden måde, er venstrefløjens etik en permanent stopper for enhver videre realpolitisk konsekvens, for uanset hvor meget virkeligheden trænger sig på, vil den venstreorienterede
   altid kunne drage den moralsk ophøjede konklusion, at vi skal fortsætte med vores suicidale generøsitet, netop for at hjælpe de stakkels muslimer.
   Det er ikke en gang et udslag af virkelighedsresistens, for mange venstreorienterede kan godt få øje på virkeligheden, men opnår åbenbart en udsøgt tilfredsstillelse ved desto større selvflagellation.
   Det kommer til udtryk på en anden måde, nemlig ved at den venstreorienterede er parrat til at undskylde en hvilken som helst forbrydelse, uanset hvor monstrøs den er, og uanset hvor personligt den rammer, hvilket skuespilleren Peter Mygin så sørgeligt legemeliggør.

   Kommentar by PerH — 23. september 2008 @ 01:49

  19. 13. Tobulisten

   Det er forfærdeligt det du skriver, men det mest rystende ved det er, at det er rigtigt!

   Men de fleste Kuffar vil ikke befatter sig med sådan noget.

   Heller ikke om planen lå foran dem, skitseret punkt for punkt.

   Og den eksisterer skam takket være The Muslim Brotherhood – og den er ikke af nyere dato.

   Hvilket vil sige man kan sammenligne punkterne med hvor langt man er nået.

   Planerne for den islamiske inddragelse af delstaterne i USA var lidt anderledes end de for Europa, idet man regnede med at USA skulle følge efter Europas inddragelse under islams banner.

   Men det lader til det går langt hurtigere derovre end man havde regnet med bl.a. takket være OIC og CAIR og deres glimrende samarbejde med USA´s venstrefløj og regering (Islam er en smuk og fredelig religion), samt UN.

   Samarbejdet mellem de Europæiske, islamiske organisationer og EU samt UN fungerer også ganske fremragende.

   Når man har læst dit indlæg skal man fluks læse 16. PERH´s vurdering.

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. september 2008 @ 02:37

  20. Der er nogen, der ikke sover i nat, ser jeg.

   Ang. prognoserne for vor undergang, tror jeg ikke på det mønster for venstreorienterede akademikere, som flere af jer har skrevet om, for der er jo ikke tale om et lukket system, der ikke påvirkes af ydre faktorer.

   Meget har jeg oplevet, rigtig meget endda. Men mere udspekulerede, fantasifuldheder og større griskhed, end den der bemægtiger sig en venstreorienteret universitetsansat, der forsøger at presse retmæssige som uretmæssige penge ud af systemet, har jeg aldrig i mine livskabte dage oplevet.

   Derfor gætter jeg på, at velfærdsstatens deroute, der nødvendigvis må oprinde en dag i en ikke alt for fjern fremtid, og som vil blæse både flødeskum, creme og lagkagebunde ad Hekkenfelt til, så der kun bliver et tomt fad på tag-selv-bordet, vil påvirke ånden i det venstreorienterde akademikerunivers ikke så lidt.

   Eller sagt med andre ord, når krybben er tom, bides hestene. Mon ikke det vil påvirke fortolkningerne af diverse forskning i væsentlig grad? Vi har jo allerede økonomer, der har advaret i årevis.

   Muslimerne følger pengene, og det er vores rigdom, der har skabt det ragnarok, vi er på vej ud i. Ikke vor kultur eller os selv, men al det dejlige, som rigdommen har betydet, og som andre vil have fingrene i. Til det har de brug for undskyldninger, og vore venstreorienterede og muslimerne har fundet hinanden i den neurotiske offermentalitet.

   Det er slemt nok i Danmark, men det er stadig peanuts i forhold til Norge og Sverige, for vor rigdom er ikke helt så frapperende, som Sveriges har været og Norges er.

   Da Danmark havde stor arbejdsløshed i 1970’erne, tog vi i et anseeligt antal til Norge og Sverige for at arbejde. Norge var dengang meget ugæstfrit overfor indvandring i almindelighed bortset fra den skandinaviske, men Sverige havde allerede ladeporten åben, og jugoslaver og finner vrimlede til. Det sidste bør man ikke undre sig over, for faktisk var Sverige og Finland et samlet rige i 650 år, ligesom Norge og Danmark fulgtes ad i mere end 400 år.

   Norge var længe om at blive gæstfrit overfor muslimer, og at det skete har direkte relation til de umådelige olierigdomme, som man fandt. Var det ikke for dem, havde landet røde tal på bundlinien.

   Da nordmændende bliver ved med at finde lovende olieforekomster, vil deres rigdom stadig vokse og dermed den særlige godhed, der nu findes deroppe, og som kan slå benene væk under en nøgtern dansker.

   Dvs. hvor vi vil blive fattigere og fattigere og dermed kan gøre os håb om miste en del af vores tiltrækningskraft, fordi vi ikke har så meget mere at give af, vil overflødighedshornet blot vokse og vokse nord for Skagerrak.

   Mange af jer er sikkert slet ikke klar over, hvor dybt vi er ude i en finansiel krise. Men tro mig, mindst 40 pct. af jeres pensionsopsparing kan sagtens være blevet tabt i løbet af det sidste halve eller hele år, det fortæller man jer blot ikke. Og det kan også være værre.

   Kommentar by Mette — 23. september 2008 @ 03:56

  21. Angående Tina Magaard:

   “ingen var mere “anti-national” end hende, og så kunne hun ellers fortælle at hun havde fået trusler fra to DF’ere.”

   Att hon skulle ha blivit hotad av DF tror jag inte på. Det har hon hittat på.

   Kommentar by Matti från Finland — 23. september 2008 @ 07:42

  22. Hvordan kan et normalt tænkende og reflekterende menneske stadig være venstreorienteret?
   Man kan jo blot kigge sig omkring i samfundet, så vil man opdage at overgivelsesfløjen har spillet fallit.

   Kommentar by Johansen — 23. september 2008 @ 08:28

  23. Sådan generelt og i den højere oplysnings tjeneste: Alle venstreorienterede er selvhadende selvmordsbomber og ligesom de muslimske forsøger de at trække så mange uskyldige som muligt med sig ind i deres dødedans.

   Og ligesom de muslimske, religiøse leveregler i Koranen, kan de vendtreorienterede med deres Marx prale af, at ikke et eneste sted på kloden har deres ideologi vist sig levedygtig og progressiv, eller været til gavn for andre mennesker. Begge religioners gode intensioner har alle steder ført til diktatur, korruption og summeriske henrettelser, kort sagt druknet i blod.

   Som bekendt er vejen til helvede belagt med gode intensioner, idealister og fjolser som Jacob Holt.

   Desværre sidder de venstreorienterede på marioteten af pladser på uddannelsesinstitutionernes direktørstole, plus i de æterbåret medier og Tina Magård har vel indset det nødvendige i at slikke de “frelste” i røven for at kunne få en fast stilling og god løn ud i fremtiden – herregud man behøver vel ikke være luder for at sælge sig selv, men det hjælper.

   Kommentar by bodil — 23. september 2008 @ 08:55

  24. 20.Mette

   Ja, det plejer ellers at være natten før og på selve natten vi har fuldmåne, jeg har svært ved at sove.

   Det bliver virkelig interessant at iagttage, og høre, hvem visse folk vil bide efter, når kryppens indhold er blevet til smuler.

   Mit gæt – VKO kommer ud for endnu mere kritik og i særdeleshed vil DF komme til at stå for skud.

   Ikke noget med at gennemgå, erkende og vedstå egen fløjs medvirken ved fra begyndelsen af have lukket op for den islamiske indvandring.

   Og sandheden i det du skriver om at, muslimer tiltrækkes af andre landes rigdomme og handler derefter kan jo bekræftiges via den arabisk/islamiske historie.

   Samtidig bekræftiger historien også, at de lande og befolkninger, der blev udsatte for den arabisk erobring, gik i opløsning som folk idet de måtte enten konvertere til islam, lade sig dhimmisere eller flygte fra deres hjemlande.

   Landenes rigdomme og kundskaber forsvandt og resultaterne kan iagttages den dag i dag hos bl.a. de Mellemøstlige lande som alle uden undtdagelse var ikke-islamiske, før Araberne ankom som erobrere.

   Et glimrende eksempel på konsekvenserne af den islamiske erobring er Assyrerne.

   Stakkels, rige Nordmænd !

   Måske det bliver Norge vi kommer til at se som Nordens 1. islamiske land?

   De Nordmænd der ikke kan holde de hjemlige forhold ud kan jo altid bosætte sig i Danmark og hjælpe os i vores modstanden mod islamiseringen.

   For Norge er vist tabt ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. september 2008 @ 08:56

  25. Da Tina Magaard kom på banen,for et par siden, var hun en form
   for gave med sin viden om Islam.
   Nu kæmper hun mod danskere, som elsker deres land, og DF.
   Gad vide hvad der er sket? Måske venter er det godt job????

   Kommentar by pk — 23. september 2008 @ 09:20

  26. Undskyld sidste linie.
   Måske venter der et godt job?

   Kommentar by pk — 23. september 2008 @ 09:21

  27. ->13

   Tobulisten, jeg ligger her i muhammed stilling, og klasker mine blåfrosne pølse fingre ned i gulvet med røven mod mekka i begejstring over dit indlæg, for det du beskriver er vejen frem, i tredve år har vi talt og skrevet om akkurat de samme problemer, og intet er der sket udover at det har kostet danskerne ca. 1000 mia. heldigvis er der nogen der er startet, og jeg får næsten lyst til at sende dem nogle penge selv om jeg ikke sympatisere med dem, men de gør det eneste rigtige.
   Tak for et godt indlæg.

   Kommentar by Fritz — 23. september 2008 @ 10:11

  28. Hvis Tina Magaard havde erklæret som højreorienteret var hendes universitetskarriere dødfødt på forhånd. Og da det er ikke altid helt klart i vore dage, hvad der menes med begreberne venstre- og højreorienteret, kan hun udmærket dække sig ind ved at kalde sig venstreorienteret. Fred være med det.

   Det vigtige er derimod lødigheden i de analyser, som hun fremfører om sit specifikke arbejdsområde.

   Kommentar by traveler — 23. september 2008 @ 11:24

  29. Hvor er venstrefløjen dog heldig.
   I Danmark findes en naturlov, som står over Grundloven.
   Den lyder således:”I Danmark kan og vil aldrig gode mennesker
   kunnes drages til ansvar”.

   Så der slap Ombudmanden-Jelved -Holger-Arnold, ja sæt selv navne på.

   Kommentar by pk — 23. september 2008 @ 11:28

  30. Tak for et godt referat af konferencen på Borup Højskole.
   Indholdet er chokerende – specielt omkring Tina Magaards optræden.
   Jeg har læst en del af og om hende og overværet et par af hendes forelæsninger i Folkeuniversitetet.
   Min tillid til hende har fået et alvorligt knæk – specielt på grund af et totalt usagligt udfaldet mod DF.
   Hvorfor kan forskere i deres fremstilling af forskningserfaring og – resultater ikke lade være med at tilkendegive sympati eller antipati med den ene eller den anden fløj politisk? Hvornår indser de, at det svækker deres troværdighed i stigende grad?
   Det er forståeligt, at flere af indlæggene efterhånden giver udtryk for en opgiven overfor forskere og forskning i islam.
   Og det vil netop forstærke den polarisering i samfundet, som vi allerede nu ser understreget med skyderi i gaderne og selvtægt, som det dominerende.
   Og det mest banale i den konstatering er jo egentlig, hvad sund fornuft har kunnet sige de fleste af os, siden sluserne blev åbnet af SR i 90-erne!

   Kommentar by Purellif — 23. september 2008 @ 11:34

  31. -> #24 Vivi Andersen

   “Måske det bliver Norge vi kommer til at se som Nordens 1. islamiske land?”

   Hvis det kun var velstand der gjorde udslaget så er svaret ja. Men trods alt virker det som om Nordmændene har mere national overlevelsestrang end de totalt viljesløse Svenskere. I Norge ligger Frewmskridtpartiet i menningsmålingerne på over 30 %, mens der i Sverige er udsigt til, at Mona Muslim kan kalde sig statsminister i 2010.

   Kommentar by JensH — 23. september 2008 @ 12:01

  32. Tina Magaard var ikke dårlig ved konferencen. Men det var da ærlig talt skidt, at hun brugte så meget tid på helt uvedkommende at lægge afstand til Dansk Folkeparti. Hvad Tina Magaard mener partipolitisk burde være uvedkommende, når hun fremlægger resultaterne af sin forskning. Det mener Tina Magaard øjensynligt ikke, og det forekommer en smule foruroligende. Værst ved Tina Magaards optræden var imidlertid, at hun påstod, at hun havde modtaget trusselsbreve fra medlemmer af Dansk Folkeparti. Det er næppe sandsynligt, at Tina Magaard har modtaget trusselsbreve fra medlemmer af Dansk Folkeparti, og Tina Magaard fremlagde da heller ikke den mindste dokumentation eller uddybning, der kunne sandsynliggøre hendes påstands troværdighed.

   Det bliver spændende at følge Tina Magaards akademiske karriere fremover. Hun synes at være i overhængende fare for at sætte sit akademiske omdømme over styr.

   Kommentar by Poul Pot — 23. september 2008 @ 12:36

  33. Apropos Jens-Martin Eriksen og Frederik Stjernfelt: http://www.information.dk/166238

   Kommentar by J — 23. september 2008 @ 12:49

  34. Det er sgu ærgerligt med Tina Magaard. Hun har leveret ekstremt spændende analyser af islam og videreformidlet spændende oplysninger om forskellige religiøse minoriteters forhold i islamiske lande, og nu bruger hun i stedet meget af taletiden på en vigtig konference på den traditionelle DF-bashing. Suk.

   Desuden siger Tina Magaard, at hun ikke længere vil udtale sig til medierne. Jeg finder det ærlig talt dybt forstemmende, at Tina Magaard ikke længere vil berige os med sin viden på dette ekstremt vigtige område.

   Kommentar by Poul Pot — 23. september 2008 @ 12:50

  35. måske har Tina Magaard fundet sig en muslimsk elsker ? Den slags hændelser plejer at udslætte mange menneskers sunde fornuft og analytiske tankeevne mens de kæmper med at forene deres grundholdninger med en andens grundholdninger. Man søger fælles grundlag selvom islam ikke kender til ordet eller begrebet.

   Elleman’s ekstemt kvalmende islam-leflen er et skole-eksempel på dette.

   Kommentar by Vantroende — 23. september 2008 @ 13:29

  36. Rettelse til 19 !

   Det var 12. TIM PALLIS´s indlæg jeg kommenterede !

   Hvad Tim skrev har rod i virkeligheden.

   Her er ikke tale om nogle islam/muslim fjendtlige produkter ala det Jødefjendtlige ” Zions Vise Protokol”, eller hvad dette usmagelige skrift hedder, som andre end Jøder eller Zionister har begået.

   Her er tale om en handlingsplan for den islamiske Jihad, som The Muslim Brotherhood, for mange år siden fik sat stykket sammen, trykt og formidlede ud til topdogs i ummaen.

   At den overhovedet er kommet frem skyldtes en razzia i Schweiz hos en muslimsk bankier- så vidt jeg husker hans placering i samfundet.

   I hvert fald var han ikke en hr.-hvem-som-helst.

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. september 2008 @ 13:53

  37. > 31 JensH

   Vivi har bestemt en pointe. Den norske befolkning er på ca. 4.5 mio sjæle, og landet er meget stort og rigt. Norge er for nyligt nået dertil, at det er det land i verden, der relativt set tager imod flest muslimer, og mange nye asylcentre skyder op.

   En så lille befolkning med så meget plads og så enorme rigdomme er et oplagt mål for muslimsk indvandring og befinder sig i en ekstra udsat position. Ikke mindst fordi geopolitiske forhold har sat sit præg på den norske psyke, hvor de særlige pietistiske tendenser ikke er blevet svækket af, at man er gået fra halvfattig til styrtende rig, og socialismen har lagt sig kvælende over undervisninssektoren og kvindesagen, der står ret stærkt.

   Tværtimod har man i vide kredse i Norge udviklet noget, som jeg vil tillade mig at kalde et hovmod og en ligegladhed med omverdenen, som ikke er sjælden at finde blandt nyrige og i samfund, hvor mange bor isoleret.

   I dette tilfælde manifesterer hovmodet sig bl.a. som næsten total tavshed om, at Norge mildt sagt er i dårligt selskab på verdens top ti over de lande, der forurener mest med CO2. Ej heller bekymrer man sig om, hvad man igangsætter med det omfattende antal boringer i undergrunden.

   Mange af de ubehagelige politiske emner, som vi andre trods alt får serveret i vore medier, når kun sparsomt om overhovedet frem i de norske, der til gengæld priser pakistanere ved hver en lejlighed og har sendt 150 mio. kroner til pakistanske koranskoler uden at sikre sig, at pengene ikke ender som støtte til terror og ekstremisme. Den tidligere pakistanske militærdiktator fik heltemodtagelser, når han besøgte Norge.

   Norge pøser oliepenge i sorte huller og føler hjertet svulme over egen godhed, man er endda så god, at man kun befatter sig med humanistisk arbejde i det nordlige Afghanistan og ikke vil besudles af det, som Danmark er indblandet i mod syd.

   Men de hjemlige veje, sygehuse og skoler er dybt forsømte og øjensynligt uinteressante for norske politikere – ingen gider rigtigt at gå på barrikaderne af den grund. For folk brokker sig nok, men så heller ikke mere. Der er mange penge blandt folk, rigtigt mange. Der er også meget narkotika, Oslo flyder med stoffer og narkoludere, og det opdager man hurtigt, for ingen hovedstad i Europa kan opvise lignende forhold. Mænd kan end ikke gå i fred på hovedstrøget Karl Johan for luderne. Jeg ved det, jeg kom selv gående en dejlig sommeraften med en mand under armen, sidst jeg var i Oslo og promenerede på Karl Johan. En pige tog et fast tag i ham og var vanskelig at ryste af. Jeg har ofte læst, at mænd har beklaget sig i den norske debat over den slags “overfald”, og deres koner og kærester ligeså.

   Det tidligere halvfattige men hæderlige Norge fremstår i dag med en tyk fernis af socialisme og et paradoks, hvor en tydelig moralsk deroute går hånd i hånd med troen på at være et moralsk forbillede for andre nationer.

   Dette kan være et utrolig kvalmende miks, og her vil jeg igen henvise til den meget lille forfatter Jostein Gaarders antisemitiske vulkanudbrud for et par år siden. Norge har heldigvis mange forfattere af langt højere kvalitet end denne selvoptagede spradebasse, og han har da også fåret læst og påskrevet af mange fornuftige landsmænd for sin lidet kløgtige og helt unødvendige politiske fremtræden. Som Tina Magaard nu får det her.

   Gaarder var ikke forugående blevet angrebet af jøder, og Magaard løber med falske rygter, hvis hun tror på, at DF vil hende til livs, hun er jo netop så populær i DF-kredse.

   Jeg ved ikke, hvad du forestiller dig, at Fremskrittspartiets mange stemmer i givet fald vil kunne bruges til? Som jeg før har skrevet, er der i praksis ringe forskel på de øvrige politiske partier, de vil kunnne samarbejde på kryds og tværs og behøver ikke at tage hensyn til Fremskrittspartiet.

   Det er derfor sandsynligt, at Stoltenberg trods ringe succes bliver siddende i lang tid og i hvert fald overlever næste valg, og Fremskrittspartiet vil fortsat befinde sig i en situation, som de radikale i Danmark: ingen vil lege med dem.

   Tag endelig ikke fejl. Et stort problem har længe været under udvikling nord for Skagerrak, og det populære nordiske samarbejde kan ende med at blive den rene gift for Danmark. Norge kan i den sammenhæng i løbet af få år overhale Sverige som giftblander, og der langes allerede hårdt ud efter Danmark.

   Der er hårdt brug for, at flere nordmænd går imod strømmen, men deroppe er problemerne med karrieren i såfald endnu større end her.

   Som sædvanligt skrevet af en, der holder meget af Norge og derfor ikke ønsker at bidrage til maskespillet.

   Kommentar by Mette — 23. september 2008 @ 14:03

  38. -> #37 Mette

   Tak endnu engang for din gennemgang af Norske forhold. Jeg torede/håbede ellers, at Fremskridtspartiets enorme fremgang i menningsmålinger havd fået de andre partier, (pånær SV), til at indtage en mere realistisk holdning til udlændingepolitiken. Jeg hørte, at Jens Stoltenberg ønskede at gennemføre en 13 punktsplan for opstramninger. Ganske vist har han svært ved at få det igennem i sin centrum-venstre regering, fordi SV er imod de 8 af punkterne, men i det mindste var denne 13 punkts-plan da noget der kunne indikere, at der var ved at ske noget i de etablerede partier, (i modsætning til Sverige hvor samtlige partier blindt trasker mod afgrunden). Men åbenbart heller ikke i Norge er der udsigt til en bedring.

   Kommentar by JensH — 23. september 2008 @ 15:50

  39. > 38 JensH

   Du har helt ret i, at Stoltenberg må have læst skriften på væggen, og at han forsøger sig med stramninger. Men udadtil er han sit sædvanlige fromme jeg. Det er som med flere af de forskere, der deltog i seminaret sidste lørdags, han må være klar over, at der foreligger et modsætningsforhold mellem det, han siger og gør.

   Apropos denne mangel på konsekvens. Kim Møller nævner overnfor, at Sarah Azmed Rasmussen deltog i mødet i lørdags, og han omtaler hende som “frafalden muslim, lesbisk”.

   For nøjagtig et år siden var jeg en af flere, der var i diskussion med samme Sarah, og den forløb efter William-mønsteret, blot var den langt voldsommere, end vi har oplevet her, og indebar fx krav fra HonestThinkings ene ejer om en offentlig undskyldning og sletning af et indlæg, som frk. Rasmussen havde lagt ind på document.no.

   Hun sendte ham en undskyldning i et privat brev, men genoptog straks efter fejden for fulde gardiner og var også meget urimelig overfor mig, som hun forsøgte at kommandere med. Det er der nu aldrig nogen, der er lykkedes med, og jeg forsvandt blot med nogle rolige bemærksninger, som jeg selv fandt på sin plads, men som bestemt ikke blev nådigt modtaget. Jeg vil imidlertid ikke skændes på det niveau. :-)

   Det udartede i en grad, så at flere ret hurtigt forlod debatten. Den blev senere kraftigt censureret, så at en stor del af den forsvandt fra arkivet, hvilket jeg på sin vis godt kan forstå, eftersom flere blamerede sig kraftigt. Men dermed forsvandt også beviserne for, hvad jeg havde forsøgt at forklare om Sarahs mangel på konsekvens, og som efter min sortie brød ud i lys lue. Da en ven af mig senere spurgte, hvad der var blevet af de mange indlæg, der forsvandt, modtog han intet svar. Det havde været muligt at sende ham nogle ord privat, men det skete altså ikke .

   Jeg modtog derimod flere private mail fra nordmænd med opfordringer til at genoptage diskussionen, men jeg fandt den for urimelig og barnlig og var i øvrigt bortrejst i en lang periode.

   Undervejs forsvarede Sarah nogle synspunkter, som mindede meget om Naser Khaders og måske også bunder i de samme psykiske og klanmæssige mekanismer. Hun er faktisk fra Syrien, ligesom Khaders mor, og hun forfægtede det standpunkt, at hun “af hensyn til sin fars ære” er muslim men ikke troende. Et par måneder senere sprang hun ud som lesbisk.

   Dette kan have påvirket hende i den foregående periode, og det har jeg fuld foretåelse for, men jeg har så afslappet et forhold til det, at jeg ikke af den grund vil frede hende helt og aldeles.

   For sagen er stadig den, at Sarah synes at have et ualmindeligt stort behov for at skælde andre ud, og selv om hun kan skrive aldeles glimrende indlæg og artikler, som du og jeg synes om, kan hun også finde på at poste noget, der tyder på helt andre og mere skjulte meninger, og på stor ustabilitet og inkonsekvens. En stakkels debatdeltager fik forleden en over næsen, da han roste hende ved at skrive noget i retning af, at hun er et gævt kvindfolk. Han fik at vide, at hun ikke er et kvindfolk og netop havde “bundet slipset”.

   En sådan bemærkning kan man naturligvis kun trække lidt på skulderen af, men den tyder heller ikke på en afklaret person, for selvfølgelig er hun stadig en kvinde, selv om hun i dag går i habitter og slips. Altså ikke lige netop et afslappet outfit.

   Derfor tager jeg indtil videre mine forbehold overfor Sarah Azmed Rasmussen og i det hele taget overfor flere af de muslimskfødte stjerneskud, der jævnligt forvirrer billedet. Vi har jo efterhånden oplevet nogle stykker af dem.

   Kommentar by Mette — 23. september 2008 @ 16:57

  40. Forræderfisse. Der findes ingen loyale eller solidariske kvinder i den fødedygtige alder.

   Kommentar by Kimpos spirituøse spirit — 23. september 2008 @ 18:22

  41. >36 vivi

   Jeg har en svag fornemmelse af at du antyder, at mine indlæg kunne tænkes at være mindre lødige udi rodfæstningen til dette besynderlige fænomen, kaldet virkeligheden, at de skulle således være rodfæstet andre steder end i denne, og jeg må indrømme at du tilnærmelsesvis kunne have fuldstændig ret. Dertil vil jeg tilføje at de dog er inspireret af dette fænomen ,,virkeligheden,, som vi dog med den gængse journalistiske formåen, konstant må drage voldsomt i tvivl. Med andre ord: Man kan vælge mellem bullshit og bullshit. Jeg foretrækker bullshit. Du foretrækker derimod bullshit. Hver sine lyster.

   >20 Mette

   ,,Ang. prognoserne for vor undergang, tror jeg ikke på det mønster for venstreorienterede akademikere, som flere af jer har skrevet om, for der er jo ikke tale om et lukket system, der ikke påvirkes af ydre faktorer.,,

   – Du har nok ret i at det ikke er et lukket system. Men kan vi så blive enige om 80%? Jeg har funderet over det en del gange, og jeg kan i hvert fald mere og mere konstatere at det virker som et lukket system. Nærmest som parti-disciplinen i Sovjetrusland.

   Det er især den religiøciseren omkring venstrefløjen, som er påfaldende. Jeg går til en del undervisning rundt omkring og min egen statistik siger mig, at kun ganske få steder, er der ikke før eller siden, faldet en bemærkning fra underviseren, hvis formål havde at bekræfte partiloyaliteten, med forventning om nikkende hoveder. Og hovederne nikkede.

   Som med de unge journalister, hvor 80% er fortalere for venstrefløjen, således også i undervisningen. Nøgleposter.

   Min pointe er, at et lukket system behøver ikke være lukket, for at virke som et lukket system. Det skal bare være lukket nok, og benytte skjult chikane, for resten. Dette er netop ulødigheden ved venstrefløjen, at den altid smutter som en mandel ud af skinnet. Hvilken bittermandel! -Dette er den naturligvis ikke ene om, men den er bare så organiseret omkring det.

   Tak for øvrigt, for gode indlæg, som andre kun skriver i drømme.

   Og tak for ros fra Fritz

   Kommentar by Tobulisten — 23. september 2008 @ 22:21

  42. Skindet! skindet! bunden! fyldet!

   (rable rable )

   Kommentar by Tobulisten — 23. september 2008 @ 22:28

  43. @Vantroende

   Har Ellemann en muslimsk elsker?

   Jeg troede, det var en fra EU.

   Kommentar by Otto — 24. september 2008 @ 00:04

  44. 40 Kimpos spirituøse spirit

   Stik piben ind!
   Må jeg være fri for din klamme og uvederhæftige generalisering af alle os kvinder i den fødedygtige alder.
   Over i skammekrogen med dig :-)

   Kommentar by Johansen — 24. september 2008 @ 08:27

  45. > 42 Tobulisten

   “Min pointe er, at et lukket system behøver ikke være lukket, for at virke som et lukket system. Det skal bare være lukket nok, og benytte skjult chikane, for resten. Dette er netop ulødigheden ved venstrefløjen, at den altid smutter som en mandel ud af skinnet. Hvilken bittermandel! -Dette er den naturligvis ikke ene om, men den er bare så organiseret omkring det.”

   Ja, den sidder på rygraden, den bitre og forbitrede mandelsmutning, og det fik du beskrevet meget præcist. Godt set og komprimeret.

   Jeg kom til at tænke på forløbet i det ene af mine universitetsstudier og især på to læreres begejstring for mit første eksamensprojekt, som de bad om at måtte bruge i undervisningen og uddele til andre studerende. Det var skrevet ud fra en pur begejstring for emnet og en stor og lykkelig følelse over, at jeg endelig havde råd til at forære mig selv et con amore studium. Jøsses, hvor jeg brændte for mit emne.

   I dag ved jeg, at det havde lærerne også gjort mange år tidligere, men at andre mente, at vi brændte på den forkerte måde, og at det ikke havde været frugtbart for deres karrierer.

   At der også var noget i vejen med mit engagement gik efterhånden op for mig i al sin gru. Jeg husker især en aften, hvor jeg efter et seminar flygtede ud i min bil og kørte flere hundrede kilometer uden at ane, hvor jeg var eller at kunne se ud af øjnene.

   Senere blev karaktererne dårligere og dårligere og beskyldningerne om, at jeg ikke selv havde skrevet mine opgaver blev mere og mere udtalte. En klage blev behandlet, men behændigt og rutineret smuttet som ovennævnte bittermandel; studievejlederen talte om forsøg på at dumpe mig, men det kunne de trods alt ikke.

   Selv om jeg sammen med andre satte mine spor, som andre fik gavn af, var jeg i det store og hele mrs. Nobody, og jeg havde aldrig ønsker om at blive mere eller en del af miljøet, jeg var ingen trussel for andres karriere, jeg var blot så interesseret.

   Men jeg skulle alligevel kanøfles, fordi jeg åbenbart også lyste af borgerlighed. Det var en slags sport for meget små mennesker i meget små sko, og mine nærmeste forstod aldrig, at det slog så hårdt.

   Det gjorde jeg heller ikke selv, indtil jeg nåede frem til at forstå, at det var kernen i min identitet, man forsøgte at udslette og dermed min private historie og dens symboler, skønt – eller måske fordi – den var meget lig den, som flere af mine skjulte fjender havde bag sig. Jeg fattede, at dette forløb var en nøje udtænkt, planlagt krigsprocedure, hvor jeg blot var et af mange ofre, der blev forsøgt plyndret og skændet med et elskværdigt smil.

   Da var jeg forlængst holdt op med at studere eksamenslisterne med karakterer ophængt på institutgangene, og det må være kommet lærerne for øre. Derfor opstod der den tragikomiske situation, at der en dag indløb en jubelmail fra en af dem, der berettede om en topkarakter, som han åbenbart alligevel var stolt over, at hans meget udskældte studerende havde opnået. Det var vel at mærke den gang, hvor jeg havde muligehed for ekstern censur. Næste gang gav samme lærer mig et syvtal, har andre fortalt mig, og det projekt er jeg ellers særligt stolt over.

   Jeg har aldrig afhentet mit eksamensbevis fra uni, men jeg har trøstet grædende og forbitrede medstuderende, der også følte sig ilde behandlet med klap på den ene kind og slag på den anden.

   Jo, jo, vi er meget enige, Tobulist.

   Kommentar by Mette — 24. september 2008 @ 13:42

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper