28. november 2014

Første fotos af Lars Hedegaards formodede attentatmand Basil Hassan, rekrutterede for Islamisk Stat

I sidste måned kunne Ekstra Bladet afsløre, at Lars Hedegaards formodede attentatmand fungerede som ‘recruiter’ for Islamisk Stat i to år (således før attentatforsøget i februar 2013), og havde en lejlighed i Antakya, tæt på grænsen til Syrien, der blev brugt som mellemstation for jihadister. Lars Hedegaard har nyt om Basil Hassan på Dispatch International – Basil Hassan er hos ISIS, der elsker ham højt.

“… nu kan Dispatch International fortælle, hvad der er sket med Basil Hassan og hvor han efter al sandsynlighed befinder sig.

Vi har oplysningerne fra Institutionen Middle East Forum i Philadelphia, som på eget initiativ har engageret en prominent tyrkisk journalist til at grave i sagen. Middle East Forums direktør, Daniel Pipes, har venligst stillet journalistens rapport til vores rådighed.

Den tyrkiske journalist oplyser, at han har haft adgang til de tyrkiske retsdokumenter og talt med centralt placerede kilder, der kender til sagen.

Her er hovedpunkterne i hans rapport:

Hassan blev den 4. april 2014 tilbageholdt i Istanbuls Atatürk lufthavn, hvor han var taget hen for at møde sine forældre, Samir Youssef el Cheikh og Hala Kamal Majzoub (der mig bekendt er bosiddende i Danmark og danske statsborgere, LH). Det tyrkiske politi havde fået et tip fra Interpols nordiske forbindelsesofficer i Tyrkiet. …

Hassan var rejst til Syrien via Tyrkiet og ankom til Tyrkiet fra Syrien. Han blev arresteret for at være i besiddelse af et falsk syrisk pas…

(Fotos fra Basil Hassans falske ID under navnet ‘Ahmad Ali’; Hurriyet.com.tr)

Til at begynde med mente det tyrkiske politi, at det falske pas var af høj professionel kvalitet, men den 30. juni modtog kriminalrettens 19. afdeling i Bakiroy, der behandlede sagen, en ekspertudtalelse, hvoraf det fremgik, at passet var en amatøragtig forfalskning. …

Mens han sad indespærret i Tyrkiet, opholdt han sig i en såkaldt L-type celle i Istanbuls Maltepe fængsel. Journalistens kilder fortæller, at Hassan blev behandlet ‘usædvanlig godt’ i fængslet og at han fik forsikringer om, at ‘han ikke ville få store vanskeligheder som følge af det der var sket. Videre skriver den tyrkiske journalist: ‘De [altså kilderne, LH] fortalte mig, at BH’s særbehandling startede, efter at de tyrkiske myndigheder fandt ud af, hvem han var.’ En kilde beskriver hans tid i fængslet som ‘et dejligt hotelophold’. …

Den tyrkiske journalist bekræfter, at Basil Hassan var en af de mere end 150 ISIS/jihadist-fanger, som Tyrkiet (formentlig i september dette år, LH) udvekslede med 46 tyrkiske og tre irakiske gidsler, som ISIS havde holdt fangen efter et angreb på det tyrkiske konsulat i Mosul.

Det tyrkiske udenrigsministerium frygter ikke danske eller udenlandske reaktioner. Det er overbevist om, at den danske regering hverken kan eller vil lade krisen eskalere. … Før Basil Hassan blev overgivet til Den Islamiske Stat, ISIS, fik Ankara forsikringer om, at han ikke ville vende tilbage til Europa, for hvis det skete, ville Tyrkiet stå med et pinligt problem. …

Journalisten meddeler, at Hassan officielt ikke har forladt Tyrkiet. I virkeligheden befinder han sig i Syrien – sandsynligvis sammen med ISIS.

ISIS, skriver den tyrkiske journalist, ‘elsker ham højt’ pga. hans forsøg på terror i Danmark. Det var også årsagen til, at Den Islamiske Stat anbragte ham på listen over de fanger, de krævede udleveret fra Tyrkiet.

Oploadet Kl. 19:35 af Brug Ger — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61788/trackback

29 Comments »

 1. Selv tyrkiets myndigheder er terrorsympatisører, stol aldrig på muslimer.
  På den anden side, danmark sponsorerer visse dele af ISIS gennem bistand til deres medlemmer.. suk.

  Kommentar by Per — 28. november 2014 @ 20:03

 2. Hvis han alligevel ikke vender tilbage kan man ligeså lade hans statsborgerskab ryge.

  Kommentar by Sigwar — 28. november 2014 @ 20:10

 3. Erdogan er i lommen på IS, det vidner hans evige anti-vestlige retorik om. Kun en tåbe kan længere tvivle på vi står midt i den næste verdenskrig der allerede er begyndt som små borgerkrige i Europas belejrede byer, civilisationerne kamp, en kamp kun vi de gode kan vinde. For fremtidens skyld, ellers ender det i islamisme og det ønsker ingen formentlig. Hvor længe skal folk f.eks. tages ved snuden af venstrefløjens små fornærmede og forkælede tøser.

  Kommentar by LarsB — 28. november 2014 @ 20:19

 4. Ja, og hvad vil Mette Fæ så gøre ved det. INTET.
  1. Tyrkiet er Islamisk Stat.
  2. Statsborgerskabet ryge under alle omstændigheder, håber han bliver pløkket inden det kan komme på tale, så slipper vi for at brødføde svinet.
  3. Enig. Skatteålen, Kinnock-konen elsker ham. Hun vil have svinet med i EU, Jeg tror hun er utro da hun muligvis ønsker sig en kulturberigelse på den konto.

  Kommentar by Sindsro — 28. november 2014 @ 23:12

 5. Hvordan kan der fortsat være navneforbud i sagen, når manden samtidig er internationalt eftersøgt? Hvorfor offentliggør Københavns Politi ikke navnet på hovedpersonen, når han teknisk set er en undvegen flugtfange? Hvis han havde forladt en arrest i Danmark var han jo ret hurtigt blevet efterlyst med signalement via medierne. Hvornår begynder danske medier at omtale ham ved hans fulde navn? Elller er han sikret navnebeskyttelse “inden for landets grænser” til evig tid? Det er jo fuldstændigt absurd. Hvorfor trodser de etablerede danske medier ikke denne vanvittige beslutning? Man kan vel næppe forestille sig at Københavns Politi længere aktivt vil gå efter medier for at nævne navnet (som de gjorde før den tyrkiske løsladelse). Alle borgere i Danmark har ret til at vide, hvilke flugtfanger de skal se sig over skulderen efter (selvom han næppe vender tilbage).

  Kommentar by Peter — 28. november 2014 @ 23:48

 6. Vi gør som vi plejer – vi sender flere penge til de muslimske terrorister, og lader vores egne ældre og syge ligge i deres eget lort.

  ALLAHU-AKBAR, KNEP DIE DUMME DÄNEN.

  Kommentar by Fritz — 29. november 2014 @ 00:07

 7. Han er ikke eftersøgt af Interpol

  http://www.interpol.int/notice/search/wanted

  Kommentar by Josef K — 29. november 2014 @ 00:09

 8. De Danske politikere er i dag præcis ligeså lavtstående som de Tyrkiske politikere, de Danske politikere ønsker at Danskerne meldes ind i EUROSTAT hvor Danskerne skal betale skat direkte til EU, når det er vedtaget vil EU sikkert optage Tyrkiet i samarbejdet, og så vil det forventelige sikkert ske og det er en ny krig i mellem Europas lande.

  Kommentar by emmagad — 29. november 2014 @ 00:25

 9. Hvad jeg altid har sagt om tyrker står til troende!

  Kommentar by Nielsen — 29. november 2014 @ 01:57

 10. Gale hunde og tyrkere er lige skidt.

  Konvertitten Jens Haarder muslimelsker Højbjerg, gift med radio 24/7 muslimske studievært Rustne Raaskidt, er arkitekten bag navneforbuddet. Han er besætterne en god og trofast støtte, ansat hos Københavns Politi og evner at modarbejde danskernes interesser, i lighed med djøf-eliten i etaten.

  At han er rødsnoet journalist og fra Århus er yderligere en beslastning på hans generalieblad.

  Kommentar by Iznogut — 29. november 2014 @ 06:13

 11. Kan nogle forklare mig, hvorfor der er et foto af to forskellige personer.

  Er det fordi Basil lånte Fætter BRs pas med foto, så det er han og fætteren, vi ser?

  Kommentar by traveler — 29. november 2014 @ 08:35

 12. Den Tyrkiske ambassadør løj for rullende kamera da han skulle forklare løsladelsen.
  Tyrkiet spiller dobbeltspil. De skal lige have foden indenfor i EU så skal i bare se kaos.

  Læg mærke til EU´s forslag om en fond på 2.350 mia kr. Dem løber Tyrkiet med hvis de bliver medlem af EU.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 09:22

 13. Ca. halvdelen er nok løgn.

  Det er uden tvivl farligt og vanskeligt at arbejde som journalist i Tyrkiet, især hvis man går sine egne veje, så det er svært at tro på, at en undergrundsjournalist kan springe rundt og interessere sig for retssagens akter og udspørge insidere om Basil Hassans forhold i fængslet uden at påkalde sig negativ opmærksomhed, især efter at oplysningerne offentliggøres af Middle East Forum og Lars Hedegaard. Det er nærliggende at antage, at kilden er ansat af eller er under indlflydelse af den tyrkiske stats relevante myndigheder, og at hvad der er meddelt videre er godkendt af “Tyrkiet”.

  Som jeg forstår, hvad Lars Hedegaard skriver, så var det Basil Hassans stærke familiefølelse, der blev hans fald, skal vi tro, idet han rejste fra Syrien til Tyrkiet på et dårligt udført falsk pas for at mødes med sin mor og far i lufthavnen i Istanbul og udveksle knus og høre nyt om familien. Forældrene var altså rejst fra Danmark og ned til Istanbul for at mødes med sønnen. For at kunne aftale et sådant møde må man have elektronisk kontakt med hinanden, og det ville have fået alle lamper til at blinke og klokker til at bimle hos efterretningstjenesterne.

  Basil Hassan ville have vidst, hvilken risiko han udsatte sig for ved at foranstalte et sådant helt meningsløst møde. Medmindre han har følt sig under beskyttelse af de højeste magter i Tyrkiet – det er sådan set det eneste, der får plottet til at hænge nogenlunde sammen.

  Jeg tror at Basil Hassans falske rejsepapirer var af udmærket kvalitet, og at han ikke var på vej til familietræf men var på vej til Danmark med opgaven at gøre arbejdet færdigt efter at have været hjemme på ISIS-basen i Syrien for at blive genopbygget herunder eventuelt modtage supplerende våbentræning. Jeg tror at han færdedes i Tyrkiet under statens beskyttelse, men at myndighederne – eller visse myndigheder – var tvunget til at reagere på Interpol-tippet om, at han ville være på Atatürk International på det og det tidspunkt.

  Tidligere blev det benægtet, at han indgik i udveksling med ISIS. Nu er han atter udvekslet, hvilket indebærer at han er en del af terrororganisationen. Et faktum som nogen tidligere har ønsket at nedtone, måske fordi man rutinemæssigt foretrækker ensomme galninge for ikke at ophidse befolkningen unødigt. Eller også fordi han ikke indgik i en fangehandel, men helt enkelt blev sendt tilbage til sine venner i Syrien.

  Oplysningen om, at ISIS elsker bacillen er formentlig helt korrekt, da han har efterspurgte kvalifikationer når det gælder at inficere Vesten: Han kan færdes hjemmevant i Danmark, og han har konkret demonstreret, at han er parat til at slå ihjel for allah, så det er kun et spørgsmål om tid inden han igen bliver aktiveret.

  Kommentar by Nils — 29. november 2014 @ 09:59

 14. @ Peter

  Jeg kan ikke svare på mediernes vejne, men Polititiet har nok fået at vide fra højere sted at de skal dysse sagen ned, da den har mere internationalt format end først antaget. Hvis manden reelt er blevet udvekslet, er Danmark i en speciel situation. Principielt bør vi stå på vores ret, men som NATO allieret med Tyrkiet kan vi ikke tillade os at gøre for meget ud af sagen. Specielt ikke da den i international sammenhæng er meget lille. Tyrkiet spiller en nøglerolle i stort set alle konflikter i mellemøsten, og du kan være overbevist om at de andre NATO lande *ikke* ville støtte os hvis vi begyndte at råbe op. Jeg tror faktisk det ville skade mere end gavne.

  De danske myndigheder gør klogt i at lade sagen passere, selvom det kan krænke enhver form for retfærdighedsfølelse, specielt for de involverede

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. november 2014 @ 11:06

 15. http://stiften.dk/krimi/avis-mistaenkt-for-drab-i-koedbyen-anholdt-i-somalia
  “Ekstra Bladet henviser til oplysninger fra somaliske medier, der skriver, at den drabsmistænkte er blevet anholdt i sin families hjem i udbryderrepublikken Somaliland i byen Hargeisa.

  »Det sker på opfordring fra danske myndigheder. Den danske regering hævder, at borgeren har dansk nationalitet,« skriver det somaliske medie Xariirad News ifølge Ekstra Bladet.”

  Det skriger til himlen at “borgeren har dansk nationalitet” når han efter et knivdrab flygter til sin families hjem i Somaliland.
  Hvis den slyngel har fået dansk statsborgerskab skal den tages fra ham igen og han må for min skyld rådne op i Somaliland.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 11:15

 16. Hvis vi følger nærsynet hippie, har muslimer fri adgang til at myrde danske statsborgere uden det får konsekvenser. Vi må jo ikke krænke nogen, og slet ikke Tyrkiet der venter på at få snablen i den store fælles kasse.
  Kommer Tyrkiet med i EU vil vi se et boom i nye moskeer og krav om mere magt til islam, det bliver helvede på jord.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 11:23

 17. Kilde: denkorteavis
  “Metin Aydin har også hævdet, at en stormoské vil kunne skabe et bedre fællesskab, bl.a. for de halvkriminelle, muslimske ungdomsbander, og at en minaret vil have en vigtig visuel værdi (JP100603).
  Det er i øvrigt begrænset, hvor dansk stormoskeen vil blive.

  Den bliver planlægger sådan, at mænd og kvinder er adskilt under fredagsbønnen. En sådan diskrimination af kvinder er klart i strid med dansk lovgivning.

  Jeg tvivler også på, at fredagsbønnen vil blive afholdt på dansk. De mange gæste- imamer vil naturligvis tale arabisk, så også på dette punkt vil dansk kultur blive tilsidesat.

  Fra andre europæiske lande især Storbritannien ved vi en del om de konsekvenser stormoskeer har. Et eksempel er East London Mosque, som har haft ry for at være moderat, men er blevet afsløret som samlingssted for meget rabiate islamister.” citat slut

  **
  Metin Aydin mener moskeen vil være et godt samlingssted for kriminelle indvandrerbander. Han har ingen plan om stoppe kriminalietet, snarere tværtimod.

  Det er derfor jeg siger vi får helvede på jord hvis Tyrkiet kommer med i EU.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 11:44

 18. Er vi enige om at det er to forskellige mænd på de billeder??

  Kommentar by Moran ya Simba — 29. november 2014 @ 12:03

 19. @ k.m.

  Jeg er helt enig i at det krænker enhver form for retfærdighedsfølelse, men Danmarks interesse bør ikke lade sig styre af følelser. Desuden aner vi ikke hvad Tyrkiet fik for udvekslingen. Jeg er ked at at skuffe dig, men Tyrkiet er en tungere spiller i international sammenhæng end Lars Hedegård. At sætte Hedegårds interesser over NATOs, grænser til landsskadelig virksomhed.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. november 2014 @ 12:21

 20. Får han stadig udbetalt sociale ydelser,det skulle ikke undre mig

  Kommentar by notty — 29. november 2014 @ 12:34

 21. Jeg betragter Tyrkiet som en slyngelstat, bl.a. på grund af Erdogans
  opfordring til tyrkere i Tyskland om ikke at lade sig integrere, men holde fast i islam. Det er en kolonimagt der stille og roligt besætter områder ude for Tyrkiet.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 13:55

 22. @ k.m.

  Den betragtning kan du naturligvis have, men forvent ikke at det danske diplomati deler den.
  Formelt er Tykiet mere sekulært end Danmark, omend i praksis nok ikke. Hvis du spørger mig er Tyrkiet er ikke mere slyngelstat end USA, som også skider højt og flot på andres lande suverænitet når de kan komme afsted med det. Vi er allierede med begge, og sådan må det være hvis vi ønsker en slagkraftig forsvarsalliance. Tyrkiet ligger i øvrigt også i en nøgleposition mht. Rusland og Sortehavet. Vi kan ikke undvære Tyrkiet, og det ved Tyrkiet godt.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. november 2014 @ 15:03

 23. Appeasement har altid været de Radikales politik, og udover Martin Lidegaard, går der mange Radikale rundt iblandt os.

  Kommentar by Ole Madsen — 29. november 2014 @ 15:36

 24. En gang imellem har jeg lyst til at skide højt og flot på vores diplomati.
  Niels Hausgaard har filosoferet lidt over temaet og spørger :

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 15:49

 25. #24 fortsat
  Niels Hausgaard lavede sangen”Hvem bestemmer?” (1979) og spørger: “Bliver vi kloge, bare fordi vi er mange i flok?” Og han besvarede indirekte spørgsmålet ved at fortsætte: “Tænk så kloge, vi kunne blive, hvis vi bare var nok!”

  Kan det ikke tænkes at jeg har mere ret som et helt korps af diplomater der handler ud fra en politisk korrekt synsvinkel ?

  Kommentar by k.m. — 29. november 2014 @ 15:52

 26. Josef K:

  Han er hemmeligt eftersøgt – efterlysningen er via Interpol ude hos alle landes politimyndigheder, men er hemmelig for offentligheden. Sådan har det været siden sidste år, da han blev identificeret af politiet. Jeg mener jeg læste et sted, det hedder en “red notice”.

  Kommentar by Henrik — 29. november 2014 @ 15:56

 27. Det er den samme person, tossen griner bare lidt mere på det ene billede.

  Kommentar by LarsB — 29. november 2014 @ 19:45

 28. ->22: http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=TU

  Kommentar by Hodja — 29. november 2014 @ 20:35

 29. […] på Hedegaard. BH er stadig på fri fod. Det formodes, at han befinder sig i Syrien – sandsynligvis hos Islamisk Stat. IS elsker ham højt pga. hans forsøg på terror i […]

  Pingback by Danske domstole hjælper bevidst eftersøgte terrorister | Kulturradikalisme Smadrer Danmark — 4. marts 2016 @ 18:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper