2. december 2014

Lotte Svendsen om Cosby-anklage: Republikanerne har en ‘interesse i at dæmonisere den sorte mand’

Som ung i 80’erne var tv-udbuddet noget ringere end i dag, og rigtig mange danskere så ‘The Cosby Show’ på DR. I hovedrollen var Bill Cosby som gynækologen Cliff Huxtable, der med stor komik anførte en slags ‘all-american’ sort familie. Den karikerede familie var med til at skabe udtryk som ‘This ain’t the Cosby’s’, og ‘I ain’t one of the Cosby’s’. Rygterne har svirret i årevis, men nu har selveste Washington Post skrevet om voldtægsanklagerne mod Bill Cosby. Hele 16 kvinder anklager ham for seksuelle angreb og voldtægt, hovedsageligt begået i 60’erne og 70’erne.

Bill Cosby er democrat, og støttede (i lighed med Washington Post) Barack Obama ved præsidentvalgene i 2008 og 2012. Herunder lidt fra dialogen i Kulturen på News, torsdag i sidste uge (kræver login), hvor filminstruktør Lotte Svendsen diskuterede anklagerne med Knud Romer.

Kirsten Palmer, vært: Knud og Lotte, hvad er denne her sag udtryk for?

Lotte Svendsen: Jeg er efterhånden så mistroisk på alt hvad der foregår omkring mig. Når jeg tænker på republikanernes interesse i at se en vis sort herre i at træde af, nu snakker vi ikke Cosby nu snakker vi selvfølgelig Obama, men han har ikke rigtigt haft faldet selv, altså man kan sige at Bill Clinton lavede en kæmpe brøler med Monica Lewinsky, men vi har ikke noget på Obama.

Vært: Hvad har det med Bill Cosby at gøre?

Lotte Svendsen: På en eller anden måde står de helt ikonisk ved siden af hinanden som ‘the impossible is possible’. Og jeg er sikker på, at Cosbys fald smitter af på Obama.

Knud Romer: – Du mener ikke seriøst at republikanerne har købt og betalt 15 kvinder eller var det 11 kvinder for at stille sig frem i rampelyset?

Vært: Det er noget af en konspirationsteori.

Lotte Svendsen: Den er så gammel den her sag. Der er ikke engang noget der kan komme i retten endnu. Hvorfor bliver der så bredt bakket om omkring den? Hvad skal den os Knud, hvad skal den sag os? Tænker jeg.

Knud Romer: … det er frygteligt med en folkedomstol, men han svarer jo heller ikke. Hvis jeg blev uskyldigt dømt for at voldtage folk, så ville jeg få et raserianfald, og være sådan – hvad snakker I om?

Lotte Svendsen: Det kan da godt være han har voldtaget en engang. Det kan da godt være. … Knud, skal vi prøve at braine på, hvad der kan være der får… Kan du gå med på at Cosby og Obama har en fællesnævner?

Knud Romer: Nej, fordi det er Hillary Clinton de skal skyde på, så skulle de finde en sur gammel hvid kælling. Det er Hillary der stiller op…

Lotte Svendsen: Altså hun gjorde da rigeligt dårligt for ham, Monica Lewinsky.

Vært: Ja, må sige det højtflyvende konspirationsteorier vi har gang i.

Lotte Svendsen: … de to ikoner overfor hinanden. Hvorfor er det så vigtigt lige nu? Lad os hellere snakke Ferguson for helvede, altså. Det er jo den store krise. Det burde vi koncentrere os om. Det der kommer til at ske lige om lidt, det er at vi får en våbenlovgivning der tager våbene fra alle der potentielt kunne lave et oprør.

Knud Romer: Jeg tror faktisk det er bedre for ham at være sort i det her tilfælde, at man tager mere hensyn, lige som med OJ Simpson, man ville ikke have at det store sorte amerikanske fodboldikon var skyldig i mord. Man ville ikke have det. Han blev frikendt, selvom beviserne var rimeligt hardcore. Han blev på grund af sin sorte farve, faktisk frikendt. Ham der tror jeg faktisk bliver mere lempeligt behandlet på grund af raceangst, diskriminationsangst – man ville overfalde en eller anden hvid mand.

Lotte Svendsen: Et eller andet sted rager det mig en fucking papand hvad han har gjort eller ikke gjort, når jeg ser på hvad der eller sker. Jeg kan kun tænke på, at det indgår i et eller andet spin i at flytte fokus fra noget rigtigt vigtigt.

Knud Romer: Obama skal jo ikke genvælges! Det har jo ingen indflydelse på det næste valg.

Vært: Jeg synes det lyder helt utroligt, de der konspirationsteorier. … Har Obama svigtet sin opgave som sort præsiden i USA.

Lotte Svendsen: Lad os sige at man stod lige nu i USA hvor man godt vil have afvæbnet alle de potentielt vrede underklasse folk fra det sorte. Lad os sige, at man havde en interesse i deet. Fordi alle amerikanere har efterhånden våben, tænk hvis de våben kunne samle sig imod de få der har magten i det land.

Knud Romer: Jeg kan slet ikke følge med…

Lotte Svendsen: Tænk! Der må være en interesse i at dæmonisere den sorte mand.

(The Cosby Show 1984-1992: Dr. Huxtable med hustruen Clair og børnene Denise, Theodor…)

Oploadet Kl. 14:18 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61907/trackback

36 Comments »

 1. Hvorfor går folk ikke helt amok over politiets behandling af børn og kriminelle i Sydamerika? eller kina eller mellem østen? Det er hypet ud af proportioner.

  Kommentar by Flaskeposten — 2. december 2014 @ 14:27

 2. og jeg der troede at hun ikke kunne komme længere ud… Både værten og Knud Romer prøver at tale hende væk fra det, men hun insisterer jo…

  Ufatteligt at der er nogen der lytter til hende eller finder det værd at hae hende på tv.

  Og lad dem endelig tale om Ferguson…. men mest om hvad der faktuelt skete, dét kunne være morsomt, mest fordi Lotte ville benægte alle fakta, der ikke peger i retning af hendes mening.

  Kommentar by martint — 2. december 2014 @ 14:32

 3. Haha hun er jo kugleskør.

  Kommentar by Sofakongen — 2. december 2014 @ 14:33

 4. Sofakongen — 2. december 2014 @ 14:33: Fuldstændig rablende skør.

  Kommentar by Flaskeposten — 2. december 2014 @ 14:38

 5. Nærmest lidt skinger i retorikken, faktisk.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 2. december 2014 @ 14:41

 6. Lotte Svendsen leverer vel nok den reneste aftapning af idioti, jeg nogen sinde har set.

  Hvis republikanerne gerne ville afvæbne folk, så kunne de bare være gået med på bølgen efter skoleskyderiet for et års tid siden, da det var DEMOKRATERNE – som 90-95% af de sorte stemmer på ved valg efter valg – der ville afvæbne folk.

  Hun er åbenbart også så blank, at hun ikke aner at Bill Cosby faktisk er meget respekteret hos republikanerne. Han er en af de få sorte ledere/rollemodeller, der ikke trækker racekortet hele tiden, og som faktisk kan se problemerne i den sorte subkultur i USA – kriminalitet, enlige mødre, bistandsbumser osv.

  Hvis republikanerne endelig skulle gå efter nogen burde det da være Al Sharpton, der har en skattegæld på 3-5 millioner dollars.

  Kommentar by Henrik — 2. december 2014 @ 14:49

 7. Hun er ganske enkelt rablende vanvittig. Mage til selvafklædning :-D

  Kommentar by cicero — 2. december 2014 @ 14:51

 8. Knud Romer har aldrig rigtig blæst mig væk med sit intellekt, men alligevel forstår jeg godt han er forvirret. Siger Lotte Svendsen at demokraterne har startet optøjerne i Ferguson for at gøde jorden for mere restriktive våbenlove? Jeg har i hvert fald aldrig hørt om at republikanerne ville have dem strammet…

  Utroligt at så mange gider lytte til den tosse.

  Kommentar by Vagn Henning — 2. december 2014 @ 15:20

 9. Så har man hørt det med: en ekstremt venstreorienteret person, der går ind for våben til hele befolkningen. Nice.

  Kommentar by Nemo — 2. december 2014 @ 15:37

 10. Men hvorfor sidder de også i et kulturmagasin og diskuterer amerikansk indenrigspolitik. Hun er filminstruktør, jeg kunne forstå, hvis man inviterede hende i studiet til at tale om film eller bare noget med kunst, for det har hun forstand på. Hendes mening om politik er vel ikke mere relevant end en tilfældig persons på gaden.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 2. december 2014 @ 16:18

 11. OMG hvor er det pinligt.

  Hvordan kan tv2 forsvare at have hende som fast deltager i et eller andet pseudointellektuel sniksnak program om “Kultur”?
  Presselogen har fået temaet til næste uge foræret. Nu har vi i årevis hørt om de dybt problematisk i sexistiske kommentarer langt nede i avisernes blogindlæg, altså kommentarer som ingen læser. Men en – formoder jeg – lønnet debattør der gakker fuldstændigt ud, må da være et langt værre problem for samfundsdebatten?

  Og prøv lige at overvej hvad hun siger; Cosby sagen er en spinsag med henblik på at gennemføre lovgivning for at afvæbne folk der gør oprør. Spinkampagnen er gennemført at republikanerne. Altså det selvsamme parti der umuliggør snart sagt al lovgivning der har til hensigt at mindske antallet af våben i USA.
  Det er temmeligt crazy.

  TV2 er til grin.

  Kommentar by Superman — 2. december 2014 @ 16:24

 12. Man kan slet ikke fatte hvor politiseret alt er og har været siden nær retarderede mennesker som frk. Lotte har nået rampelyset og eliten.

  Kommentar by Helmut Kohl — 2. december 2014 @ 16:32

 13. “Lotte Svendsen: Et eller andet sted rager det mig en fucking papand hvad han har gjort eller ikke gjort”

  Sikke dog et sprog, og så for åben mikrofon.

  Kommentar by k.m. — 2. december 2014 @ 16:32

 14. Det hun siger direkte er at det er ligegyldigt om Cosby har voldtaget et tital af kvinder, fordi han er sort og Obama også er sort (half and half) og så kan der ikke tales noget dårligt om nogle sorte fordi det i Lottes hoved smitter af på Obama.

  Kommentar by Helmut Kohl — 2. december 2014 @ 16:41

 15. Sotte Lvendsen er en giga tosse. Chewbacca fra Star Wars fremstår mere velartikuleret end den tidligere punker/autonome/voldsparate psykopat Fru Sotte Lvendsen…

  Kommentar by Bornholm hader Lotte Svendsen — 2. december 2014 @ 16:58

 16. Dejligt at se endnu en venstreorienteret tosse udleverer sig selv, for fuld udblæsning. Enden er nær for deres verdenssyn, ligemeget hvor åndssvagt de end måtte klamrer sig til det.

  Det hele står og falder med, at de altid har troet på en løgn. Det falder de på nu..!

  Kommentar by Peter Andersen — 2. december 2014 @ 16:59

 17. Fatte heller ikke hvad Lotte Svendsen lave på Tv. Hun er langt over sidste salgsdato. Knud Romer har et lyst øjeblik men han er jo normalt ligeså hysterisk og fladpandet som Lotte Svendsen.

  Lotte Svendsen siger direkte at det er OK at dække over voldtægt, frem for at en populær neger får den straf han fortjener. Hun er, som andre påpeger, blæst!

  Kommentar by Santor — 2. december 2014 @ 17:31

 18. “Rager mig en papand hvad han har gjort”

  Jeg troede faktisk Lotte Svendsen var en såkaldt feminist. Men siden hun er ligeglad med det der muligvis er en serievoldtægtsmand, må det være på en meget særpræget måde hun er det.

  Vi må forvente massiv kritik fra de øvrige feminister – eller også er det hele bare en omgang tomt hykleri hvor røde plejer røde.

  Kommentar by Superman — 2. december 2014 @ 17:48

 19. Der er jo mange ‘venstreorienterede’ piger, der gerne ville ‘voldtages’ af Bill Cosby?

  Kommentar by A-mad — 2. december 2014 @ 18:05

 20. Det er interessant at en person med en så forstyrret,uigennemtænkt og ensporet verdensopfattelse får taletid i pressen.

  Det er også interessant at hun er i stand til at opretholde en så alvorlig faktaresistens i et samfund der efter sigende skulle være et informationssamfund.

  Kommentar by jønne — 2. december 2014 @ 18:26

 21. Igen ved man hvem de virkelige racister er; alle venstrefløjens tumper. Jeg tror såmænd ikke det er muligt at finde to større idioter i dette land, end Lotte og Knud fra blokvognen News, mindre begavede og uoplyste individer skal man sgu lede længe efter.

  Kommentar by LarsB — 2. december 2014 @ 18:46

 22. Danmarks Radio er blevet det hul hvor man stener politiske modstandere
  og de røde står klapper i hænderne for vores tvangsinddrevne licens

  Kommentar by k.m. — 2. december 2014 @ 18:52

 23. Lotte Svendsen viser ikke meget sympati med de mange kvinder, som hævder at have været udsat for voldtægt af Bill Cosby. Hun anklager dem jo dermed direkte for at være fyldt med løgn og at det hele er opspind. Gad godt at have set om hun havde haft samme holdning hvis den anklagede havde været en hvid republikaner.

  Det er saftsusme skræmmende hvordan hendes fordomme mod éen befolkningsgruppe fuldstændigt kan suspendere hendes dømmekraft. Hun mener sikkert også at Julian Assange er ren som nyfalden sne og aldrig kunne drømme om at gøre en kvinde fortræd.

  Kommentar by Ole — 2. december 2014 @ 19:13

 24. Også sjovt som MSM er fuldstændigt tavse om denne sag. Selv Politiken nænner ikke at pille ved glansbilledet af en succesfuld kvindelig filminstruktør. Det er super morsomt hvordan man beskytter sine egne. Bvadrr.

  Kommentar by Ole — 2. december 2014 @ 19:15

 25. En diskussion mellem Knud Romer og Lotte Svendsen om en ligegyldig US skuespiller. Gaaab.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2014 @ 19:20

 26. But why now?

  First, Cosby has made national news for publicly airing black America’s “dirty laundry.” And black people hate for other blacks to criticize them in front of whites.

  In 2008, he told a black audience, “We’re killing ourselves. We’re making fools of ourselves.” He took black parents to task who spend more money on sneakers than they do on their kids’ education, and allow them to bring “street-corner” language into their homes.

  And Cosby ripped black “leaders” who took issue with the blunt manner in which he delivered his message.

  The liberal elite power brokers in the Democratic Party can’t allow Cosby’s call for responsibility to get a foothold in the black community because it threatens the powerful grip they have on black voters.

  Since the professional blame merchants want to keep the focus off black failure and blame white America, Cosby has been scapegoated as a “sell-out.” But now they’ve found another issue they can use to try and discredit and destroy the man – and, therefore, the message – of black responsibility.

  Read more at http://www.wnd.com/2014/11/attack-on-bill-cosby-is-no-laughing-matter/#RyROLTKOFt8oV76M.99

  Kommentar by Hodja — 2. december 2014 @ 19:48

 27. Cosby Show var da meget sjovere end Kaptajn Klydes Flimmercirkus. Og jeg mener at have set en video med Bill Cosby, for mindre end 2 år siden, hvor han gav udtryk for konservativ tankegang.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2014 @ 19:50

 28. Rørende enig med kommentar 6 af Henrik.

  Cosby har været en rød klud i ansigtet på sorte ‘raceforkæmpere’ og deres ‘forretning’ baseret på at skabe splid og uro. Tænk Al Sharpton, Louis Farrakhan, Jesse Jackson. Kun ved konstant at opildne til racehad mod hvide kan de retfærdiggøre deres magt og position.

  Cosby har i den grad pisset nævnte personager af. Flere gang har han i taler gjort opmærksom på at sorte selv er skyld i alle deres problemer. Han har blandt andet sagt:

  Er I ikke opmærksomme, ser I ikke folk med kasketten omvendt på, med bukser der hænger ned over haserne. Er det ikke et tegn på noget, eller venter I blot på at Jesus skal trække bukserne op.

  Er det ikke et tegn på noget når piger har kjolen trukket helt op til bagdelen…. og har alle de nåle og andet skrammel igennem kroppen. Hvilken del af Afrika stammer dette fra? Vi er ikke afrikanere. De mennesker er ikke afrikanere, de aner intet om Afrika.

  Med navne som Shaniqua, Shaligua, Mohammed og alle de andre skrupskøre navne, der alle sidder i fængsel. Når vi giver vores børn sådanne navne, giver vi dem den styrke og inspiration der ligger i betydningen af de navne. Hvad er meningen med at give dem så ’stærke’ navne dersom der ikke er opdragelse, forældre og værdier der kan bakkede dem op.

  Sådan og mere af samme skuffe. Ikke noget at sige til han nu skal kanøfles med alle midler. Og uanset om han er skyldig i anklagerne om voldtægt eller ej så har han ramt plet med sin karakteristik af flertallet af sorte.

  Kommentar by synopsisolsen — 2. december 2014 @ 20:22

 29. Man kan godt mistænke han er ramt af et “set up”.

  Set fra dem der laver set uppet er det en gratis omgang. Går det galt er det dem, der påstår sig voldtaget der står med problemet. Og under alle omstændigheder har man lukket munden/skabt støj omkring ham i en længere periode.

  Analogt med Thornings skattesag.: Vi ville bare have undersøgt… Det har da intet med jagt på politiske modstandere at gøre overhovedet… Helle har betalt hvad hun skal…

  Kommentar by Hans Und — 2. december 2014 @ 21:05

 30. I et af de første numre af MetroXpress, skrev Lotte Svendsen en annonce, hvori hun søgte en gigolo. Annoncen havde hun held til at forklæde som artikel. Læste den selv omkr. 3 måneder efter MetroXpress’s fødsel.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2014 @ 22:28

 31. Hun er slem, Lotte.

  Kommentar by Fabrice S — 2. december 2014 @ 23:26

 32. https://www.youtube.com/watch?v=igD-UqtOwrw

  Kommentar by Hodja — 3. december 2014 @ 00:14

 33. Danmark er overrendt med Lotte Svendsen typer. For helvede det er derfor Danmark er på skideren…

  Kommentar by Hans01 — 3. december 2014 @ 04:19

 34. Lotte svendsen må vel betegnes som det hun er. Hun er en racist i den egentlige forstand, krydret med engang antifeminisme. Hun forherligere en race på bekostning af en anden race + alle kvinder.

  Jeg er også racist, men jeg må åbenbart IKKE være det! Det må, være fordi jeg ELSKER kvinder og den hvide race og det må man åbenbart ikke for feministerne/venstrefløjen

  Puha, det er svært at undgå at blive en anelse forvirret! Jeg vælger at tolke det som panik før lukketid.

  Kommentar by jesper — 3. december 2014 @ 05:14

 35. Hun er ikke racist Jesper. En racist har taget endegyldig stilling til andre racer end hans egen. Lotte Svndsen er noget så simpelt som dum og uvidende, hvilket i øvrigt klæder hendes teint bedre.

  Kommentar by Nielsen — 3. december 2014 @ 15:38

 36. Det der står skarpest for mig er den måde hvorved hun stiller sig kynisk ligegyldig over for at Cosby (muligvis) har voldtaget en lang række kvinder, fordi han er sort. Er hun omvendt racist?
  Samtidig fratager hun Bill Clinton alt ansvar for sin sexskandale samt giver Monica Lewinsky skylden med sætningen ” Altså hun gjorde da rigeligt dårligt for ham, Monica Lewinsky”. Er hun omvendt sexist?

  Dog bliver det rigtigt morsomt når hun klandre republikanerne for at stå bag Cosby´s downfall uagtet (eller uvidende om) at Cosby skam selv på mange måder er republikaner i sine ytrede grundholdninger.

  Kommentar by Jacob Andersen — 4. december 2014 @ 08:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper