3. december 2014

Muslimer topper kriminalitetsindeks: Misvisende at tale om ‘ikke-vestlige indvandrere’ som gruppe

Man kan vanskeligt adskille kultur og religion, og problemet er tydeligvis begge dele. Det er banalt, og egentligt et sygdomstegn at vi stadig i 2014 skal bruge tid på at diskutere hvorvidt Islam er problemet. Fra Altinget – Højere kriminalitetsrate hos muslimske grupper.

“Med kriminalitetsrater på under det halve af etniske danskeres, kan man ikke ligefrem beskylde kinesere, indere og filippinere for at fylde op i danske fængsler. Derimod er kriminaliteten foruroligende høj blandt en række andre indvandrergrupper. Og den ser ikke ud til at falde. Tværtimod er de samme grupper i toppen af kriminalitetsindekset år efter år.

Det er konklusionen, efter Danmarks Statistik i sidste uge offentliggjorde en række opsigtsvækkende tal i publikationen ‘Indvandrere i Danmark’. De knastørre tal understreger, at det er helt uden mening at komme ‘ikke-vestlige indvandrere’ i én stor kasse. For mens nogle grupper klarer sig fremragende i skolen og holder sig fri af kriminalitet, ser det langt mere dystert blandt andre grupper.

Østeuropæerne som polakker og rumænere har en mindre kriminalitetsrate end danskere, men her skal man være opmærksom på, at statistikken kun omhandler fastboende i Danmark. De sager, der har været om tilrejsende østbander, tæller ikke med her.

Danmarks Statistik har renset deres kriminalitetsindeks for de såkaldte socioøkonomiske faktorer. Der er ligeledes korrigeret for alderssammensætning, fordi der normalt vil være en større kriminalitet i populationer med mange unge. Tallene er altså umiddelbart sammenlignelige.

Alligevel begår libanesere i gennemsnit næsten tre gange så meget kriminalitet som vietnamesere. Begge grupper indeholder flygtninge. Libanesere ligger på indeks 308, hvis man renser for alder. Renser man også for socioøkonomisk status er kriminalitetsraten 254…

Blandt de ni etniske grupper med den højeste kriminalitetsrate er de otte muslimske. Eks-jugoslaverne er den eneste ikke-muslimske gruppe, der er med i toppen.

[…]

Libaneserne – der oftest er statsløse palæstinensiske flygtninge – har toppet kriminalitetsstatistikkerne i mange år. Men det er der særlige grunde til, mener den jurastuderende debattør Tarek Hussein…

‘Jeg tror ikke, placeringen på kriminalitetsstatistikken har noget med islam at gøre. Men man kan ikke komme uden om, at kulturerne i Mellemøsten er gået fuldstændig i stå de sidste 150 år,’ siger Tarek Hussein.

Kultursociolog Mehmet Ümit Necef fra SDU er en de førende eksperter i indvandrerforskning, og var for et par år siden medforfatter til bogen Er danskerne racister?. Han beklager, at debatten er så tabuiseret, at man ‘risikerer at blive slagtet,’ hvis man siger, at forskellene de etniske grupper imellem har kulturelle årsager:

‘Der er rigtig mange forskere, der har travlt med at benægte, at kriminalitet har noget med kultur at gøre. Det er problematisk,’ siger Mehmet Necef og tilføjer:

‘Jeg kan omvendt heller ikke dokumentere, at der er en kulturel forklaring. Men der er en del, der tyder på, at kulturen i hvert fald spiller ind. F.eks. er vold langt mere udbredt i Mellemøsten, og det kan være med til at forklare, hvorfor etniske grupper fra Mellemøsten begår mere vold end danskere. Nogle ser vold som et legitimt kommunikationsmiddel.‘ …

‘Jeg er også sikker på, at det noget med kulturen at gøre, når nogle etniske grupper er overrepræsenteret i voldtægtsstatistikken. Det hænger sammen med med kvindeopfattelsen og synet på førægteskabelig sex.'”

Oploadet Kl. 05:46 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/61937/trackback

18 Comments »

 1. http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/muslimer-er-st%C3%A6rkt-overrepr%C3%A6senterede-i-europas-f%C3%A6ngsler

  Det er oftest når de optræder i kolonier blandt mennesker er det hannerne der er mest voldlige og udadtil reagerende. Det er territoriale og kæmper om at bedække så mange hunner som muligt. Visse politiske grupper i vores samfund vil give dem rettigheder som mennesker fordi de kan gå oprejst. Deres naturlige habitat er stenørkner men har i de senere år vundet indpas blandt menneskerne og skabt ghettoer, men i begge habitater udviser de stadig feudalske træk.

  Kommentar by Jens R — 3. december 2014 @ 09:50

 2. Det er staten selv der har lavet den statistik og selvom den viser hvad hvad alle ved, er der ingen garanti for at den ikke er renset for de værste tal.

  Når en politichef indrømmer at han kun medtager en tredjedel af alle brande, hvordan kan vi så vide at andre tal ikke er “beskåret” for at se bedre ud.

  Med andre ord. Jeg stoler ikke på at staten informere befolkningen ordentligt.

  Kommentar by Santor — 3. december 2014 @ 09:50

 3. @Santor

  Det viser sagen med den såkaldte “Tunnelmanden” fra Tingbjerg jo også, altså, at kriminalitet ofte hemmeligholdes. Tænk hvad det ikke kostede uskyldige etniske danske kvinder, at ingen vidste der huserede en arabisk voldtægtsmand, i stierne omkring Tingbjerg, over en årrække.

  http://politiken.dk/indland/ECE2399443/landsret-tunnelmanden-faar-otte-aar-og-udvises/

  Kommentar by Martin — 3. december 2014 @ 10:31

 4. En tilgang og afgang af såvel fremmede som danskere er helt naturlig i ethvert oplyst, frit og retfærdig samfund.

  Muhammedanernes besættelse af Danmark er en historie for sig selv.
  Det er dette historiske vanvid som skal stoppes, hurtigst muligt.

  Kommentar by Iznogut — 3. december 2014 @ 11:09

 5. Fantastisk indslag, Kim. Naturligvis skal hele Vietnam eller New Delhi ikke til Danmark men det er så grotesk at slå sikh’er og buddhister sammen med muslimer. De to første trækker FRA på “ikke-vestlig” kriminalitet sammenlignet med danskere fordi de er mindre kriminelle end etniske danskere. Så, ligesom “Asians” i UK (et udtryk indiske og indisk-amerikanske venner af undertegnede HADER) betyder muslimer, er også dette en måde at forsøge at beskytte muslimer mod at blive eksponeret. Muslimer er problemets helt centrale kerne…

  Kommentar by Moran ya Simba — 3. december 2014 @ 11:47

 6. Kan det undre nogen?

  Kommentar by Nielsen — 3. december 2014 @ 13:30

 7. Man skal dog ikke bilde sig ind at man uden videre kan ændre noget ved at skifte kulturen ud, så at sige.

  Man VED at generne har en større indflydelse på, hvorvidt man bliver kriminel eller ej, end hidtil antaget.

  Kommentar by Jacob — 3. december 2014 @ 14:33

 8. >7 Jacob
  Husk at du selv ændrer din gentiske kode, indtil du dør.

  Kommentar by Nielsen — 3. december 2014 @ 14:40

 9. “Jeg tror ikke, placeringen på kriminalitetsstatistiken har noget med islam at gøre. Men man kan ikke komme uden om, at kulturerne i Mellemøsten er gået fuldstændig i stå de sidste 150 år,’ siger Tarek Hussein.”.

  Nå da, kun de seneste 150 år?? Prøv med ca. 1400 år, så nærmer vi os sandheden.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. december 2014 @ 15:12

 10. Jens R giver en god virkelighedsbeskrivelse. De er en plage. Hvad enten socialisterne drømmer det anderledes eller ej.

  Kommentar by Nielsen — 3. december 2014 @ 15:17

 11. “Om 20 år er de som os”. – zenia stampe.

  At de snart har været her i 40 år betyder så åbenbart at det tager ca 60 år at integrere muslimer ifølge hende. Forudsat at hendes profeti holder altså, hvilket jeg tillader mig at tvivle stærkt på eftersom det endnu ikke er lykkedes noget sted i verden de sidste 1.400 år!

  Kommentar by Per — 3. december 2014 @ 17:13

 12. I Mellemøsten har man generelt hverken respekt for mennesker eller dyr, derfor ligger det mange derfra nært at ty til vold på alt levende når man er opvokset i stillestående syge kulturer der tillader den slags overgreb. Det er faktisk lidt af et seriemorder syndrom; er man selv opvokset med vold i hverdagen i et samfund der hylder både den stærke ener og de samlende store folkemasser, deler man ofte nemmere og rundhåndet voldsom adfærd ud til andre og gerne i flok mod svagere individer. Ergo, i høj grad et psykisk problem i bund og grund. Desværre tages opfattelsen med hertil, og blandt ofre skelnes ikke mellem venstre eller højre, blå eller røde, alle er potentielt i farezonen – men som regel dækkes der over forbryderne af kun den ene politiske fløj. Formentlig pga. berøringsangst, og således kan den onde spiral fortsætte uhindret og ‘berigende’ i generationer.

  Kommentar by LarsB — 3. december 2014 @ 18:24

 13. Nielsen:

  Gener kan kun slukkes – ikke “fjernes”.

  Kommentar by Jacob — 3. december 2014 @ 20:26

 14. Ja, det er misvisende at tale om ikke-vestlige indvandrere generelt. Folk fra østasiatiske lande hører til ikke-vestlige indvandrere, men deres kriminalitetsindeks ligger langt under gennemsnit.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 3. december 2014 @ 20:39

 15. “Eks-jugoslaverne er den eneste ikke-muslimske gruppe”

  Og dog alligevel ikke. Bosniske og kosovo-albanske muslimer udgør en ret stor del af eks-jugoslavere i Danmark.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 3. december 2014 @ 21:09

 16. Kriminelle udlændinge bør sendes ud af landet, så hurtigt det er muligt. Vi har mere end nok i vore egne kriminelle personer og har derfor ikke brug for kriminelle udlændinge. Ligeledes må udlændinge på overførselsindkomst og velfærdsmigranter hjælpes ud af landet.

  Kommentar by Filip — 4. december 2014 @ 19:33

 17. Åh ja. Denne detalje kræver kun et minimum af opmærksomhed for at gennemskue. Jeg tror at en del journalister regner deres læsere for at være lettere inferiøre. Mon ikke journalistuddannelsen trænger til nyt undervisningsmateriale. Eller også trænger faget bare til nogle andre studerende.

  Kommentar by EH — 4. december 2014 @ 21:38

 18. Jeg bliver aldrig træt af at citere Eva Smith ,som erkender de kulturelle årsager til kriminalitet :

  Formand for Det Kriminalpræventive Råd Eva Smith fremførte i anledning af udgivelse af rapport i 1998 om indvandrere og kriminalitet : ” Vi skal vide hvad der er i vejen, før vi kan behandle problemet… vi gør ikke nogen af parterne en tjeneste ved at holde mund … der er både kulturelle og sociale årsager til deres kriminalitet. Derfor må vi tage en debat i stedet for at skjule tallene”. ( kilde BT 1. okt. 1998 ).

  Kommentar by Kirsten Damgaard,psykolog — 5. december 2014 @ 20:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper