10. december 2014

NGO’ere: Midlertidlige opholdstilladelser til afviste velfærdsflygtninge (u/18) skader deres integration…

Når asylansøgere sendes på hotel, bekymrer konservative borgmestre sig mere om integrationen end om udgifterne. Det kan derfor ikke undre, at sociologkorpset i og omkring Røde Kors og Red Barnet, synes det er problematisk i forhold til integrationen, at afviste velfærdsflygtninge under 18 år blot får midlertidigt ophold. Uvisheden om hvad der sker når de bliver 18 år, gør det svært for dem at integrere sig. Fra seneste udgave af Kommunen – Uledsagede flygtningebørn ender på midlertidigt ophold (kræver login).

“Hoteller og konferencecentre er i år blevet taget i brug for at huse de mange børn og unge, som er kommet alene til Danmark for at søge asyl. Røde Kors, som modtager alle asylansøgere, har i årets første 48 uger registreret 783 uledssagede asylansøgere under 18 – børn og unge, som hverken har forældre eller anden familie i Danmark. Det er det højeste antal i alle de år, hvor Røde Kors har ført statistik på området.

Generelt steg antallet af asylansøgere markant i 2014. Børnenes grund til at flygte er ofte de samme som de voksnes, og konflikten i Syrien forklarer en stor del af stigningen. Ifølge de seneste tal fra Udlændingestyrelsen var syrerne den største gruppe blandt de uledsagede mindreårige asylansøgere.

Når børn flygter alene, kan det skyldes, at e er blevet adskilt fra deres familie under en konflikt. Eksperter fortæller også om eksempler på børn, som bliver sendt afsted på flugt af deres familier i håb om, at barnet kan få opholdstilladelse og forældrene bagefter kan følge med.

Den nuværende stigning i antallet af børn, som kommer alene til landet fra Marokko, kan også være en følge af finanskrisen, vurderer Inger Neufeldt.

– Mange nordafrikanske børn er kommet til Spanien og andre sydeuropæiske lande. De har opholdt sig der, boet på gaden og haft ufaglærte job. Mit indtryk er, at krisen har fået dem til at søge til Nordeuropa, fordi der ikke var flere job tilbage, siger Inger Neufeldt.

(Kommunen 2014/30, s. 10-11: Uledsagede flygtningebørn ender på midlertidigt ophold)/p>

Asylansøgere under 18 har nogle særlige rettigheder. Hvis de får afslag på asyl, er staten alligevel forpligtet til at finde en varig løsning, og derfor får nogle børn, som ikke opholder betingelserne for asyl, opholdstilladelse i Danmark efter en særlig børneparagraf. Tidligere var den slags tilladelser som udgangspunkt permanente,, men i 2011 blev reglerne lavet om, så opholdstilladelserne kun gælder, til børnene fylder 18 år.

De midlertidige opholdstilladelser er et problem, mener Red Barnet, som ønsker, at reglerne fra 2011 bliver ændret. Børn, der ikke ved, hvad der kommer til at ske med dem, når de fylder 18, har svært ved at udvikle sig og trives. …

– Det er svært at være fagfolk i forhold til de børn, for det er svært at vide, hvad man skal vejlede dem om. Skal de blive i Danmark eller sendes til Afghanistan? Og hvordan ser socialsystemet ud i Afghanistan om fem år? siger Inger Neufeldt.

Mange af de uledsagede børn kan alligevel ikke sendes hjem, efter de bliver 18. I mellemtiden har uvisheden om fremtiden gjort det svært for de unge at integrere sig…

For børn og unge, som i en periode lever med den type usikkerhed, bliver det sværere at blive gode, stabile samfundsborgere. De bliver rastløse og skrøbelige mennesker, siger Kathrine Vitus.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62062/trackback

9 Comments »

 1. Og samtidig så sender det danske offentlige dansker-morder system blinde danskere ud for at samle affald op, og smadre dødeligt syge danskere psykisk, og tvinger vores ældre til at ligge i deres eget lort. Danmark er blevet så sygt så jeg ikke længere hverken kan eller vil kalde mig dansker, og jeg håber og glæder mig til at borgerkrigen snart kommer.

  Kommentar by Fritz — 10. december 2014 @ 12:26

 2. Mon ikke en del af de marokanske børns forældre allerede bor i Spanien

  Kommentar by NielsC — 10. december 2014 @ 12:51

 3. Hele systemet er reelt set eroderet og uforvalteligt. At referere til social systemet i Afganistan som grundlag for ophold viser, at det er en egalitær tankegang som præger disse mennesker. Det deres mål er, at verden skal være som Danmark og danskerne er medansvarlige for folk udenfor Danmark situation. Disse mennesker er et bundløst kar. Jeg har aldrig hørt om en sag hvor en person fra 3.verdens land har fået, at vide, at der ikke er grundlag for ophold for vedkommende og hvor disse organisationer har støttet det. Alle fra 3.verden har grundlag for ophold iflg. dem, ingen skal kunne afvises.

  Kommentar by Thorsted — 10. december 2014 @ 12:59

 4. I mellemtiden har uvisheden om fremtiden gjort det svært for de unge at integrere sig…

  Er der nogen eksempler???

  Mon ikke de dybest set er ligeglade, så længe der er gratis kost og logi.

  Kommentar by tavsen — 10. december 2014 @ 13:06

 5. Der er så det lille “Aber dabei” om de nu er børn eller blot 30 årige med skarpe skægstubbe der lader sig portrættere med en krammedyr!

  Kommentar by Santor — 10. december 2014 @ 16:51

 6. Kunne vi kke få integreret NGO’ere i Eritrea? Eller måske Afghanistan? Hvordan har de det med Arabien? Om ikke så mange årtier kan de rejse til nabolandet og opleve det gode ved sharia og muhammedanismen.

  Kommentar by Nielsen — 10. december 2014 @ 17:15

 7. Det flygtninge industrielle komplex kan ikke få nok, og så skal de alle integreres, også de udviste!

  Kommentar by Robert R — 10. december 2014 @ 23:30

 8. Jamen disse islamistiske asyl børn kan jo ikke sidde stille, så der vil sikkert komme en stigningen i ungdomskriminaliteten, men der sker ikke islamisterne noget for de er under den kriminelle lavalder, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 11. december 2014 @ 01:35

 9. -> Tavsen 10. december 13:06

  ….og kædeindvandring. Mange af disse såkaldt uledsagede børn, adskillige langt over 18 år gamle, fungerer blot som anker for familiesammenføring.
  Især i Sverige er dette gængs praksis. Nå, men som Tom Kristensen vist skrev: Asien starter i Malmø.

  Kommentar by Henrik Petersen — 11. december 2014 @ 06:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper