10. oktober 2008

Birthe Rønn-Hornbechs ry og rygte…

Ingen avis giver loonier spalteplads som Metroxpress. Sidste onsdag var det en Thorbørn Rame, der postulerede, at World Trade Center blev sprængt ved en “kontrolleret demolition”, og at de “sande terrorister” var Bush-regeringen. Dagen efter kunne en Kai Dalsgaard fortælle, at fregatten Absalon der jagter pirater ud for Somalias kyst, i virkeligheden var en del af Irak-krigen og USAs anti-terrorbekæmpelse.

Herunder en Allan Vingaard Hansen i gårsdagens Metroxpress…

Hvad er der sket med Hornbech?

Man bliver næsten fortvivlet, når man ser den forandring, der er sket med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). I de snart 20 år jeg har interesseret mig for politik, har jeg kendt Hornbech som en gæv forkæmper for retssikkerheden i dette land, også selv om det har bragt hende på kollisionskurs med sine egne. Respekteret af politikere i begge sider af salen for netop denne kvalitet. Hvad er der dog gået galt?

Er det virkeligt så vigtigt at holde mennesker ude af vores land, at den ene risikerer sit ry og rygte, den anden en rigsretssag? Jeg tænker her naturligvis på tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen (K).

Oploadet Kl. 01:34 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6214/trackback

21 Comments »

 1. retssikkerheden – det er sandt nok. Men Thorbjørn glemmer at Hornbech var en af de allerførste, der advarede mod konsekvenserne af udlændigeloven af 1983 og at hun i mange år blev betragtet so “sorte Brithe” – en kvindelig Søren Krarup. Længe leve den selektive hukommelse.

  Kommentar by steen — 10. oktober 2008 @ 02:13

 2. Vi bliver sgu snart nødt til at indfange alle idioterne og spærre dem inde…det er sgu ikke til at holde ud at høre på alle de feminiserede tumper!

  Kommentar by Michael S — 10. oktober 2008 @ 03:13

 3. Der er “loonier” de sjoveste steder.. For eksempel på Søværnsnyt som under overskriften “Kommandostøtteskibet skal lede kampen mod terror ved Afrikas Horn” om Absalon skriver:

  “Forskellige medier har i overskrifterne kraftigt antydet, at ABSALON nu skulle i gang med at bekæmpe internationalt sørøveri, men dette er nok et lidt for nem popularisering af Task Force 150 primære opgave.

  TF 150 primære opgave er at deltage i den internationale terrorbekæmpelse, herunder at forhindre våbensmugling mm. i området omkring Afrikas Horn og tilstødende farvandsområder. Der er vel ingen tvivl om, at flådestyrken formentlig ikke vil sidde som passivt vidne til eventuelt sørøveri, men den primære opgave er ikke mindre alvorlig, hvilket blandt andet fremgår af den skærpede sikkerhed omkring kommandostøtteskibets udsendelse og havneanløb.”

  http://www.navalhistory.dk/danish/soevaernsnyt/2008/0729_absalontiltf150.htm

  Kommentar by Henning Holm — 10. oktober 2008 @ 03:15

 4. Undskyld, men hvorfor er man en loonie fordi man bekymrer sig om retsikerhed.

  Det var tidligerre en borgerlig dyd at lov er lov og lov skal holdes men det er tilsyneladende feks Hornbech der skal bestemme hvilke love det gælder for.
  Man kan ikke ignorere oplysningspligten fordi det tilfældigvis lige passer ind i ens politiske dagsorden ( eller maaske nærmere DFs ).

  Det er dybt bekymrende og det burde det være for enhver der tager retssikkerhed alvorligt.

  Kommentar by Jens — 10. oktober 2008 @ 05:56

 5. 4. Jens

  Hvad med danskernes retssikkerhed der nu befinder sig i lommen hos EF-domstolen, som retter ind efter dens herrers allersidste bestemmelser ?

  En domstol der ikke opererer med bl.a. Danmarks Grundlov men kun udfra Eurokraternes ?

  Samme Eurokrater der har fastsat at bl.a. DU kan ryge i spjældet mellem 1-3 år for udtale dig mundtligt som skriftligt om bl.a. Jihad, Islam og terror osv., for de ord og ordsammensætninger du evt. vil anvende i forbindelse med Islam/muslimer er MÅSKE ulovlige og du dermed kriminel!

  Vi aner endnu ikke helt hvilke ord og ordsammentsætninger det er der kan udløse afhentning af politiet, domsafsigelse og fængselsstraf – vi ved kun at EU har sat straframmen til mellem 1-3 år.

  Vi ved, at DURBAN II konferencens, som DURBAN I, vil dreje sig om at få de Europæisk / Vestlige lande til at kriminalisere Vesterlændinge hvis vi udtaler os på bestemte måder og med bestemte ord om islam og muslimer.

  Og så er der det med udleveringen af os for f.eks. noget sådant til Mellemøstlige landes retssystemer .

  Disse lande bliver jo EUs Partnerlande fra 2010 – og det betyder måske at vi er i farezonen hvad sådanne udleveringer angår ?

  Retssikkerhed ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 10. oktober 2008 @ 07:28

 6. Vivi, det er muligt at vi trænger til en grundlæggende diskussion af vores Eu medlemskab men det ændrer bare ikke på at vi som et retssamfund skal respektere og oplyse om rettigheder.

  Også selvom det ikke tilfældigvis lige passer ind i ens politiske dagsorden.

  Det er lidt mærkeligt med borgerliges forhold til EU domstolen.
  Nogen vil sige at det er ren hykleri.

  Når domstolen afsiger domme der giver patienter rettigheder der kan betyde mere privatiseringer er der pludselig intet som helst galt med domstolen men når den afsiger domme der ikke passer jer/dem så er der alt muligt galt med deres tolkninger.

  Eu domstolene afsiger ikke deres kendelser ud i den blå luft men tolker direktiver som DK har haft , omend begrænset, indflydelse på.

  Det borgerlige danmark må gøre op med sig selv om Eu skal være et tagselvbord eller ej.

  Kommentar by Jens — 10. oktober 2008 @ 09:34

 7. det er ham Allan, der påstår, at Kim Møller opfordrer til vold mod muslimer…

  Kommentar by serberen — 10. oktober 2008 @ 10:39

 8. @ serberen: Kim Møller opforder selvfølgelig ikke til drab på muslimer. Men lidt relateret; det er uheldigt at entydige opfordringer til massemord på muslimer står i kommentatorsporet, og oven i købet står ukommenterede hen.

  http://www.uriasposten.net/?p=6209#comment-819832

  Det er som om at kommentator-sporet har udviklet en ligegyldighed overfor opfordringer til massemord.

  Kommentar by William Jansen — 10. oktober 2008 @ 11:24

 9. William-alert!

  Kommentar by Anna Lyttiger — 10. oktober 2008 @ 11:39

 10. Sharia-domstolene rykker ind i Skotland:

  http://europenews.dk/en/node/14832

  Kommentar by Søren Rasmussen — 10. oktober 2008 @ 11:45

 11. 6 –>Jens ‘Vivi, det er muligt at vi trænger til en grundlæggende diskussion af vores Eu medlemskab men det ændrer bare ikke på at vi som et retssamfund skal respektere og oplyse om rettigheder.’

  Det er altså ikke skattevæsentets opgave aktivt at forsyne borgerne med ideer om hvordan de kan komme udenom lovens intentioner.

  Derfor er der ikke noget forkert i at ‘udlændinge service’ ikke hjalp folk med at finde juridiske huller i udlændinge loven. Noget andet er, at hvis folk selv kom med ideer, og forlagde dem for styrelsen. Så havde ‘udlændinge service’ været nødt til at svare sandfærdigt.

  Kommentar by Balder — 10. oktober 2008 @ 11:45

 12. Balder, når man, som det er sket i det konkrete tilfælde, beder om at få oplyst alle muligheder for at blive familiesammført så følger det af oplysningspligten at det skal en myndighed så give alle oplysninger om.
  Det svarer til at en borger beder om aktindsigt i en sag og så en myndighed holder dokumenter tilbage fordi der ikke er blevet bedt specifikt om det.

  Jeg tror ikke det er tilfældigt at det lige er informationen om rettighederne som EU borger der er tilbageholdt, hvorfor skulle udlændingeservice dog gøre det medmindre der var enten en ordre om det fra ledelsen ( og dermed det politiske system ) eller der var en kultur hvor man administerer efter hvad man tror politikerne ( læs VKO ) gerne vil have og ser stort på lovgovningen.

  Jeg forstår ikke hvorfor det er at være en loonie at være bekymret for borgernes manglende retstilstand og det burde også bekymre borgerlige vælgere.

  Kommentar by Jens — 10. oktober 2008 @ 13:38

 13. Fint!
  Udlændinge service, skal altså skriftligt udsende følgende:
  Få din kærste ulovligt indsmuglet i et EU land, rejs til pågældende land, ta’ et arbejde som hundelufter i 14 dage, gift dig med din kærste, derefter transportere du vedkommende hjem til DK til evig forsørgelse.
  Skal udlændinge service så ikke også sende en skrivelse på arabisk og div koran-sprog! med oplysninger om, hvordan tvangsægteskaber og “arrangeret ægteskaber” bedst kan gennemføres, så 24 års reglen undgås!!
  Smart!!!!

  Kommentar by li — 10. oktober 2008 @ 14:33

 14. 13 udlændingeservice har pligt til at informere om danskernes rettigheder som EU borgere.
  I det konkrete tilfælde har borgeren endda bedt om at få alle muligheder oplyst uden at det er sket.

  Det burde give anledning til bekymring for alle der kærer sig om retsikkerheden.
  Hvorfor gør det en til en loonie at bekymre sig om retsikkerheden ?

  Kommentar by Jens — 10. oktober 2008 @ 15:33

 15. 13
  Jo selvfølgelig skal de det, det hedder jo service ik.

  Forventer at se dine tanker i det næste lovudspil fra eudomstolen, ups mener apolitiske dom fra EF domstolen

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 10. oktober 2008 @ 16:31

 16. Politikere melder afbud til “antiracistisk” demonstration i Århus i morgen:

  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-16640819.html?nidk

  Kommentar by Søren Rasmussen — 10. oktober 2008 @ 17:14

 17. 16
  Medierne kalder folk, der ikke kan lide fimsen fra antifascistiske fascister for nazister. De journalister har nu altid haft et meget skrabet ordforråd, når virkeligheden skal beskrives forståeligt på den positive måde, selvfølgelig.

  Kommentar by Menig 442 — 10. oktober 2008 @ 21:06

 18. 14.Jens

  Så er der kun een vej at gå for denne dansker og det er til en advokat !

  Vi skal naturligvis informeres om hvad loven siger og ikke efter hvad den enkelte, offentlige ansatte finder for godt.

  Men det er jo set før, blandt andet i forbindelse med Skat og Told´s måde at behandle skatteydere på.

  Noget andet er så, at havde Udlændigeservice rettet sig bogstavetro efter loven så havde politikerne måske lukket hullet, selvom vi selvfølgelig ville været endt det samme sted, nemlig at vi skal adlyde EU´s regler og love.

  Danmark er blevet til Region Nord og vores politikere, og regering, til EUs administratore .

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. oktober 2008 @ 14:56

 19. 18, ja vi skal informeres om vores rettigheder.

  Hvorfor rejser der saa sig ikke et ramaskrig over dette brud paa helt fundementale rettigheder og hvorfor er det at være en loonie ( det er dog ikke mig der har lavet det læserbrev der er nævnt )at bekymre sig om det ?
  Hvis det viser sig at der har været en direkte ordre fra integrationsministeriet om at undertrykke informationerne om vores rettigheder som EU borgere skal Hornbech da gaa af ?

  Jeg vil gerne goere dig opmærksom paa at et nej vil betyde at VKO i al fremtid afskærer sig fra at kræve socialdemokratiske ministres afgang.

  At VK og DF er uenige om EU er ingen hemmelighed og denne knast har utvivlsomt forhindret at vi kan faa en diskussion af konsekvenserne af vores EU medlemskab.

  Kommentar by Jens — 11. oktober 2008 @ 15:41

 20. 19.Jens

  Et ramaskrig… hvad med proportionerne, Jens ?

  Er du nogensinde gået på barrikaderne for danskere der er blevet “mishandlet” af Told og Skat ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. oktober 2008 @ 19:29

 21. 2O, hvis der er personer der er blevet mishandlet af SKAT vil jeg sandelig da have været efter den ansvarlige politiker.

  Navnlig hvis vedkommende havde givet en direkte ordre om mishandlingen.

  Det maa da være muligt at faa et ja eller nej til om du mener Hornbech skal træde tilbage hvis det viser sig at ordren om at undertrykke informationer om vores rettigheder som EU borgere er kommet fra integrationsministeriet og ikke er selvgroet blandt sagsbehandlerne i udlændingeserivce.

  Hvorfor tror du at det netop er de oplysninger som man i udlændingeservice maa være klar skaber problemer for samarbejdet mellem VK og DF der ikke er blevet oplyst om ?

  Kommentar by Jens — 12. oktober 2008 @ 10:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper