11. oktober 2008

Morten Uhrskov Jensen om fremtiden: “Jeg tror den er dyster.”

Torsdag eftermiddag gav Morten Uhrskov Jensen et foredrag for Konservative Studenter på Århus Universitet, som en del af foredragsrækken Critique. Det var yderst interessant, omend ikke særligt opløftende (37 min.).

Næste Critique-foredrag: Mandag d. 10. november 2008 Kl. 16.00-18.00 Søren Krarup: Konservatismen, der blev væk.

 • Critique – Konservative Studenter i Århus.
 • Oploadet Kl. 15:11 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6219/trackback

  27 Comments »

  1. Morten Uhrskov er lige dele skarp og skræmmende i sin – i virkeligheden – meget analystiske tilgang. En fornøjelse at opleve at der er nogen som formår at give budskabet uden at lyde som en ny udgave af “Adolf”.

   Det eneste, der er at vente på, er vel om nogen med indflydelse vælger at forholde sig til fakta?

   Forhåbentlig!

   Alternativet (Sverige, Holland, etc.) er lige en kende for foruroligende.

   Kommentar by Morten Schultz — 11. oktober 2008 @ 16:25

  2. Nu har jeg så lyttet til de snusfornuftige urskovsbetragtninger. Og hvad så?

   Et folk, der tror på fornuften i at bruge kunstigt opskrevne værdier på huse og virksomheder til fladskærme, biler og ferier i Thailand kan vel ikke tro på andet end fornuften i masseimport af bistandsklienter. Den naturlige konsekvens af demokrati og ”hvad ikke alle kan skal ingen kunne” filosofier.

   Aldrig vil man nå ind til problemernes kerne. Se bare konsekvensen af masseimporten og idiotiske kællingers aktiespekulationer. Hvem kommer til at betale? De, der har en smule hjerne og hjerte. Og de betaler med deres slægters fremtid.

   Alt er logik for perlehøns. En nation, der tror på borgerløn, IT, en overvældende offentlig sektor, er selvfølgelig færdig. Folk, der mener at kineserne skal producere, hvad vi har brug for, kan selvfølgelig ikke overleve i det virkelige liv.

   Der er en Darwinistisk logik i, at et folk, der mener, at det er en himmelsk godhed, at stjæle fra flittige og nyttige borgere, og give til sig selv og alverden nassere, har selvfølgelig ingen fremtid.

   Jeg skal ikke klage. Jeg har haft et helt fantastisk liv, og min bekymring er blot udtryk for at idioter kan ødelægge skaberværket for alle. I modsætning til Uhrskov tror jeg på, at det er ondskab der har drevet politikerne bag landsforræderiet. Gammeltoft er ikke en rar gammelsmølf. Han er ondskaben selv. Sammen med Auken, Jelved, Løvndal og alle de andre. Fogh incl..

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 11. oktober 2008 @ 16:44

  3. Der gik lidt ged i grammatikken og sproget nogle steder. Hvad hjertet er fuldt af, flyder tastaturet over med.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 11. oktober 2008 @ 16:47

  4. “Det var yderst interessant, omend ikke særligt opløftende…”

   Jamen så er alt jo ved det sædvanlige hos de nationalkonservative :)

   Kommentar by raapil — 11. oktober 2008 @ 16:51

  5. Ja, der er endda nogle hvis syn er så meget sortere som udgangspunkt at de bliver helt svævende opløftet.
   I de joviale øjeblikke regner nogle af dem endog andre med i deres vision.

   Kunne du ikke forresten Børge lave lidt nedfældet om ondskab som begreb, og hvor du har truffet det personificeret, du sætter jo bogstaver pænt sammen om jeg så må sige, og vi andre kunne jo nok lære lidt, du kan jo lade alias benævne de virkelige personer for ikke at udfordre juristeriet alt for direkte?

   Kommentar by Peter Buch — 11. oktober 2008 @ 17:51

  6. Det var da noget af en opgave, du sætter mig på Peter Buch.

   Jeg er ikke vant til at gøre i filosofiske betragtninger, så hvis du vil have mig til at kloge i det, jeg personligt anser for logik for perlehøns, så må jeg bruge et billede fra min verden – reguleringsteknikken.

   Vi mennesker er dybest set nogle særdeles usympatiske væsener. Vi slår alt omkring os ihjel, eller trænger det ud, for selv at få det bedre. Uden at vi i øvrigt ejer forstand til at vide, om vi vil få det. Det var ikke et problem, da vi var få, og ikke havde værktøjer til brug for vore afstumpede egenskaber.

   Senere blev det et problem. Kun de allerstørste idioter kan mene, at Hitler var skyld i anden verdenskrig. Alt han gjorde var at katalysere situationen, så folk kunne få afløb for deres indestængte, ondskab, der var født af idioti og misundelse. Selv kunne han jo intet udrette.

   Civilisationen har udviklet redskaber til at holde mennesket på plads. Det reguleringstekniske redskab hedder ansvar. Ansvar for sig selv og sine. Det ansvar, der er afspejlet i kulturen. Ved at give mennesket ansvar, gav man det en selvregulerende egenskab. Det at have ansvar betød, at man blev klar over, hvorledes civilisationen hænger sammen.

   Ansvaret mundede ud i retten. Det at have ret, var noget man skulle kæmpe og betale for. Gennem ansvaret.

   Alt det vidste venstrefløjen udmærket i 1980 og før. Så de vidste præcis, hvorledes de skulle nedbryde det samfund, de af grøn misundelse hadede så meget.

   Giv ret til mennesker uden ansvar, og placer ansvaret hos dem, vi hader.

   Gammeltoft er ganske givet et begavet menneske. Psykopat. Så han har selvfølgelig nøje vidst, hvad der ville ske, hvis han gav hele verden ret til Danmark, og overlod ansvaret til dem han hadede. Så ville han få has på dem. De ville rådne i helvede.

   Hele venstrefløjen var naturligvis med på den. V og K har altid været for ubegavede til at fatte en dyt af noget. De ævlede bare med.

   Det var vist det? Ja.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 11. oktober 2008 @ 19:41

  7. Børge, jeg tror mere det skyldes dumhed end ondskab. Men selvfølgelig, man kan vel godt kalde dumhed for ondskab, når man ikke vil lære af sine fejl, ikke indrømme at man har båret sig dum ad og hele tiden giver andre skylden for konsekvenserne af ens dumheder.

   Kommentar by Menig 442 — 11. oktober 2008 @ 19:42

  8. @ Børge m.fl:

   Ofte gør kommentatorsporet ’skyldig’ i ikke at bruge Hanlons Razor:

   Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

   Jeg tror virkeligt ikke på at nogen folkevalgt dansk politiker fra min livstid har ønsket det danske folk ondt.

   Kommentar by William Jansen — 11. oktober 2008 @ 19:47

  9. Et virkelig godt foredrag brave :)
   Jeg har igennem flere år læst uriasposten dagligt og sys det bliver bedre og bedre, at læse med herinde. SUPER godt med, at Uriasposten er begyndt, at lægge film klis online også.
   Måske Uriasposten kunne lave et interview med Vederfølner engang? Det kunne jeg ihvertfald godt tænke mig, at læse :) De har denne hjemmeside
   http://www.modstand.nu
   Go weekend til jer alle
   Mvh Hansen

   Kommentar by Hansen — 11. oktober 2008 @ 19:53

  10. Tak Børge!

   Personligt tror jeg der altid har eksisteret temmelig gode og virkelig onde mennesker.

   At fratage mennesker ansvar kunne som følge af dette premis du skitserer ovenfor – at give hele verden ret til Danmark- benyttes af onde mennesker som middel til at andre projekter fremmedes end civilisation baseret på ansvar. Foreløbig ses kun en flig, den første del af civilisationens sammenbrud. Fortsættes muligvis… forbindelsen er svingende…nok om det.

   -venlig hilsen Peter

   Kommentar by Peter Buch — 11. oktober 2008 @ 21:06

  11. Hvis politikerne nu virkeligt ikke bevidst arbejdede for at skade det Danske folk, ja så undrer det mig såre at SAMTLIGE af de skidderikker arbejder for at bytte de Danske (europæiske) befolkninger ud.

   Erhvervslivet DI og hvad fanden de skiderikker hedder er sgu ligeglade om deres nye underklasse er kristne etnitske danskere eller importerede analfabeter, sidstnævnte er endda lettere at tage røven på.

   Så jo det er ondskab,grådighed og idioti der har styret landet ud i dette og dirigentstokken stod de EU-kåde partier med.

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 11. oktober 2008 @ 21:17

  12. Et super foredrag!
   Gid vore ansvarlige politikere “tør” lytte til det – og agere derefter.
   Selv i dag nægter de at agere overfor det, der er logik for burhøns!

   EU?
   Glem det!

   Kommentar by L. Johs — 11. oktober 2008 @ 21:19

  13. Morten Uhrskov har fuldstændig ret i, at fremtiden ser sort ud. Selv den “yderste højrefløj” svigter. Tag nu den fornylig afdøde Joerg Haider. Han beskrives som noget af det mest højreorienterede, som man kunne opdrive i Europa – men alligevel gik han ind for Tyrkiets optagelse i EU, som det fremgår af denne Bloomberg-nekrolog:

   http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601085&sid=alTn45Ee18wM&refer=europe

   Kommentar by Søren Rasmussen — 11. oktober 2008 @ 22:15

  14. “Jamen så er alt jo ved det sædvanlige hos de nationalkonservative :)”

   Modsat venstreradikele, der foretrækker overfladiskhed, sålænge illusionen blot er opløftende nok (jf. en syndflod af plusord som tolerance, mangfoldighed, rummelighed og overskud samt deciderede voldtægter af begreber som menneskeret, humanisme, multi-kultur etc).

   Kommentar by DaLi — 11. oktober 2008 @ 22:21

  15. PS. Og naturligvis går man til fredagsbøn, når man er konservativ borgmester

   http://ekstrabladet.tv/article1069031.ece

   Kommentar by Søren Rasmussen — 11. oktober 2008 @ 22:25

  16. Jeg har købt Uhrskovs bog, og har skimmet den igennem en gang. Den sætter jo en linje, et tidsmæssigt forløb, på islamiseringen og de holdninger, som har ligget til grund.

   Der er givetvis mange venlige mennesker, som har syntes, at det var synd for de der mennesker fra Tyrkiets yderste landdistriker, og at man derfor ville dele sin egen velfærd med dem.

   Desværre overså disse “humanister”, at det var en muilghed for islam til at foretage et overvældende influx, som ikke kunne opnås ved militær magt.

   Skål.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 12. oktober 2008 @ 08:23

  17. Tak for sangen Børge – den var tiltrængt, men jeg tror ikke politikere er bevidst onde, de er mere end det, magtgale, pengegriske og umådelig selvoptaget og som en eller anden engang har udtalt: Vi har de politikere, vi fortjerner.

   Og en dag vil vi sikkert nå vores fuldkommenhed: At få udslettet hele lortet. Der findes ikke en krog på hele denne dejlige planet, vi ikke har vores små, beskidte fingre i.

   Fæld en urskov og køb en Trip/Trap liggestol mens du udrydder en orangutan!

   Ansvar for sine egne handlinger Børge?
   Det er vist det eneste folk i dagens Danmark ikke gider høre om, og hvem har lyst til at forsørge sig selv, når man kan få andre til det?. Bare spørg Willy Løwn eller Frank over åen efter vand.

   A.p.p. over åen efter vand: Obama bliver USAs næste præsident! Derovre drømmer de nemlig også om at få alle andre til at betale deres husleje – især tror de kineserne gider, eller vil blive nødt til det.

   Vi må håbe økonomien og selvdestruktionen løber os over ende inden vi får bildt os selv og hinanden ind, vi alle både er grever og baroner, ja sågar Gud him self i vores rødvins-brandert-dans omkring guldkalven.

   Jeg tror, jeg har det ligesom dig(som de synger i refrainget), to alen ud af ét stykke, der ser frem til den dag, da folk må i gang med at forsørge sig selv, selv betale deres regninger, deres unger, deres husleje, forbrug, kort sagt: Må til at arbejde for føden, som min gamle sagde – det bliver herlige tider, ligesom under krigen, uden sukker, kaffe og chokolade(tør ikke nævne smøger), men med masser af god musik og livsglæde.

   God søndag til jer alle.

   Kommentar by bodil — 12. oktober 2008 @ 08:46

  18. “Jeg tror virkeligt ikke på at nogen folkevalgt dansk politiker fra min livstid har ønsket det danske folk ondt.”

   Nej, det har de sikkert ikke. De har bare ikke ønsket et dansk folk.

   Kommentar by Anonym — 12. oktober 2008 @ 08:49

  19. Et link til en god Kronik i Fyens stiftstidende.
   http://www.fyens.dk/article/1092829:Kronik–Den-multikulturelle-fiasko

   Udviklingen var næsten umulig at undgå. Indvandringen faldt sammen med det nye kultursyn, at alle kulturer er gode. Samtidig blæste globaliseringen til antinationalismen. Det hele blev rørt sammen i en stor gryde og ud af den kom godheden.

   Til gengæld er der ingen undskyldning i dag. Multikulturalismen må brutalt afvises. Men det bliver den ikke før det er for sent. Så man kan ikke sige det er ufornuft alene-som, Morten Uhrskov Jensen udtrykker det.
   Mennesket har et dybt behov for at være god, særligt hvis det har haft en dårlig barndom. Derfor kompenserer det. Og at betragte sig selv som langt klogere end naboen er også en del af den menneskelige karakter.

   Så et langt kik bagud i historien viser den samme stupiditet. Som Shakespeare har skrevet. ” The life is a tale told by an idiot”.

   Vi må lære at leve med dumhederne og forsøge at rette op på dem. Det er vores skæbne baseret på Homosapiens indre natur.

   Kommentar by Fønix — 12. oktober 2008 @ 09:18

  20. ->18
   Fønix, jeg tror ikke på den med at “Udviklingen var næsten umulig at undgå” fordi alle der var påvirket af socialisternes import af huleboer, vidste at det ville ende galt.
   Da jeg boede på nørrebro i 80’erne var det stort set som idag, og politikerne kan ikke idag sige, at det kunne de aldrig havde forudset, det ville være det samme som at sige de aldrig havde hørt om Glistrup.

   Kommentar by Fritz — 12. oktober 2008 @ 09:44

  21. Fritz! Når vi tager alle de menneskelige svagheder i betragtning, så var udviklingen uundgåelig. Det var den i hele Europa, og det var den i Danmark. De politisk korrekte skulle nærmest overfaldes en uge i deres eget hjem, før de forandrede mening.

   Hvor mange af de tidligere fortalere for kultberigelsen indrømmer i dag, at de tog fejl? Ikke mange. Der skete et sammenfald i Europa sammen med globaliseringen, og udviklingen kunne ikke standses.

   Kommentar by Fønix — 12. oktober 2008 @ 14:16

  22. Uhrskovs bog BØR være en del af den danske kanon.
   Skoleelever vil her se, hvorfor det gik så galt i deres land. Deres forældre osv. magtede ikke at passe på “arven”!

   Kommentar by L. Johs — 12. oktober 2008 @ 14:16

  23. “Et delt folk” burde være pligtlæsning for ALLE i dette land. Især de politikere (og vælgere), der spolerede vort land.
   Pudsigt nok har ingen anmeldelser været så ondsindede, som det ofte ses. Hvorfor ikke?
   Fordi bogen ikke lader sig tale imod. Selv en blind kan se, at den er seriøs og viser sandheden om, hvad der skete og HVEM der har skylden.

   Hvornår bliver venstrefløjen holdt op på deres ugerninger?

   Hvorfor er bogen så nedtonet i medierne?

   Kommentar by ramses-2 — 12. oktober 2008 @ 18:13

  24. Gæstearbejderne fra bl.a. pakistan og tyrkiet skulle kun være her i landet midlertidigt, ifølge de “ansvarlige” politikere. Når der ikke var mere arbejde, ville de blive hjemsendt. Desværre “glemte” de socialkammeratiske og de radigale politikere at hjemsende “gæste”arbejderne, som arbejdede fra begyndelsen af 1971 til ca midt på året 1971. Nu må tiden være inde til at hjemsende de langtidsledige udlændinge og deres pårørende.

   Kommentar by Poul — 12. oktober 2008 @ 21:39

  25. -> 8
   Ofte gør kommentatorsporet ’skyldig’ i ikke at bruge Hanlons Razor:

   Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

   Jeg tror virkeligt ikke på at nogen folkevalgt dansk politiker fra min livstid har ønsket det danske folk ondt.

   Enig – men efter de negative effekter af den grænseløs indvandring er blevet påvisst, efter at flere og flere lande kæmper med at inddæmme muslimsk terror og apartheid-tanker og efter vi i Danmark selv kan mærke effekterne af vores dengang-ignorante politikers adfærd, så er det underligt at vores politikere ikke foretager noget i forbindelse med islam’s problematiske tilstedeværelse i den civiliserede verden.

   At man fortsætter med de gamle 70’er og 80’er paroler der i sin tid blev brugt til at importere islam’s stormtropper til landet bevidner jo om en så stor intelligensbrist at man undres over disse politikeres evne til selv at binde deres sko om morgenen.

   Derfor er det noget nemmere at antage at vi ikke har noget ansvar for at have valgt disse intellektuelle-manglende mennesker ind i folketinget, men at der findes en “ond vilje” eller en ligegyldighed overfor det Danske folk og det Danske land istedet for.

   Alternativt, nemlig at vi stemte idioter ind og at vi fortsat stemmer idioter ind fordi vi ikke vil anerkende at vi i 70’erne tog grueligt men naivt fejl, er jo ikke til at bære.

   man har sagt at man får de politikere man fortjener – hvilket gør OS til de dumme og stupide da vi fortsatte vælger folk ind i folketinget der ærligt mener at islam og islamiske holdninger er en fordel for Danmark og skal fredes for kritik og holdes udenfor almindelig ansvar.

   Jeg frygter for fremtiden sommetider når jeg tænker disse tanker til ende.

   Kommentar by Vantroende — 13. oktober 2008 @ 09:57

  26. Det er ikke en fordel af have langtidsledige og ufaglærte gæste”arbejdere” boende i her i landet. Tværtimod er det en stor økonomisk og social belastning. Send dem ud af landet, så hurtigt det er muligt.

   Kommentar by Poul — 13. oktober 2008 @ 22:04

  27. Hej

   Jeg kan oplyse om, at Konservative Studenter, der afholdt foredraget har smidt også den efterfølgende debat op på http://www.critique.ksaa.dk
   samt podcasts på http://www.critique.ksaa.dk/podcast

   Kommentar by C_Skov — 14. oktober 2008 @ 11:05

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper