15. december 2014

DR-korrespondent om 9. PEGIDA-demo : “Det var den tyske middelklasse, der demonstrerede i dag.”

Da Berlingske i forrige uge berettede om PEGIDA-demonstrationerne i Dresden, var artiklen et overflødighedshorn af afstandtagende etiketter. TV-avisen gjorde det bedre her til aften, selvom en socialistisk politiker indledte med bekvemme postulater om ‘nazister i jakkesæt og kendte højreekstremister’. Uanset hvad MSM finder det opportunt at skrive, så forvener jeg at tage en tur til Tyskland, og se nærmere på fænomenet engang i starten af det nye år.

Fra Demonstration mod islamisering (15. december 2014, Kl. 21.30).

Kim Bildsøe Lassen, Nyhedsvært: Michael Reiter, du er med mig fra Dresden. Du har været til demonstration hele aftenen. Prøve at sige mig, hvad det er for en gruppe som her demonstrerer. Er det som politikeren her sagde, mest nynazister i nålestriber?

Michael Reiter, TV-avisen: Altså, jeg kiggede meget nøje efter, og jeg så ingen nålestriber, jeg så en lille håndfuld nynazister, og tyske højrepopulister, til gengæld så jeg mange tusinde helt almindelige tyskere. Det var den tyske middelklasse, der demonstrerede i dag. Det var ikke en flok bøller med tattoverede hagekors i nakken, og det er for så vis tankevækkende, at den her protest udgår fra midten af det tyske samfund. Det har man ikke set her i Tyskland indtil nu. … det kan så frø til en tysk højredrejning.

(PEGIDA i Dresden, 15. december 2014)

“In Dresden gehen 15 000 Menschen für die Bewegung ‘Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes’ auf die Straße.” (Süddeutsche Zeitung)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62238/trackback

23 Comments »

 1. Fabelhaft – Vorvärts..!

  Kommentar by Thorbjørn — 15. december 2014 @ 23:59

 2. *Vorwärts

  Kommentar by Thorbjørn — 16. december 2014 @ 00:02

 3. Her er en gennemgang af deres program. Jeg mener, de er naive og vil ikke røre ved central problemer. F.eks skriver de i programmet, at man skal hjælpe krigsflygtninge. Det er total uforvalteligt alene fordi antallet er stort og vil blive større. Folk skal være i nærområdet og ikke have en asylret i Europa alene fordi, dette ikke kan forvaltes.En engelsk gennemgang her;http://libertygb.org.uk/v1/index.php/home/root/news-libertygb/6659-germans-rise-up-against-islamization

  Kommentar by Thorsted — 16. december 2014 @ 00:10

 4. I sidste uge var de 7.000, i denne uge 15.000 hvem ved hvad det vil udvikle sig til?

  Kommentar by Santor — 16. december 2014 @ 00:16

 5. Ser ud til at den Tyske folkesjæl er ved at vågne op, hvornår vågner Holger Danske :)

  Kommentar by Link — 16. december 2014 @ 00:41

 6. @1 Thorsted

  Jeg tror ikke de er naive… De tilnærmer sig det reelle problem, nemlig at kun 5% af de “flygtninge” der dukker op i tyskland (og resten af vesten) er reelle flygtninge, dvs personligt forfulgte… 95% er bekvemmeligheds flygtninge.. De borgerlige, Nationalkonservative og kultur kristne har ingen tradition for at demonstrere…. Det er så åbenbart ved at vende… OG TAK FOR DET…

  Kommentar by ny kommentator — 16. december 2014 @ 00:56

 7. Alle er trætte af islam og al dets uvæsen.

  Kommentar by Iznogut — 16. december 2014 @ 02:27

 8. -> Iznogut: Nej, muslimer samt en hel del vesteuropæere fra venstrefløjen elsker Islam.

  Kvinderne elsker deres tørklæder og burkaer, piger ned til 8-årsalderen insisterer på tørklæder, og uledsagede ‘børn’ på ca. 27 år elsker at komme til Skandinavien og herfra fungere som anker for kædeindvandring.

  Muslimske mænd elsker at slå hinanden, jøder og kristne ihjel i islams navn.

  I pakistanske madrasser elsker muslimske drenge at recitere koranen og samtidig tæske hovedet i gulvet (well, de par hjerneceller, de måske havde, hvilket er en naturlig følge af indavl, dør jo nok af denne behandling).

  Endelig elsker muslimer islam, fordi muslimske lande hader demokrati. Se blot ‘Det arabiske forår’, min bare, hvor de nu slås indbyrdes for et godt ord.

  Og muslimer i Gaza (der er næppe andre end muslimer dér + plus lidt vestlige godhedsindustriansatte) elsker islam, fordi det sikrer dem klodens højeste bistandshjælp, så de kan bruge tiden på at kaste bomber mod tilfældige israelske mål og formere sig uhæmmet.

  Kommentar by Henrik Petersen — 16. december 2014 @ 05:23

 9. Hvor er det dog kvalmende at skulle høre, at blot fordi man er bekymret for sit land, så bliver man beskyldt af MSM for at være en højreorienteret nynazist. (hvilket dog, trods alt er bedre end at være en venstre orienteret voldspsykopat med en brosten i hånden.) Så trist, at man er tvangs indlagt til at skulle betale licens, så en Kim Bildsø i DR, kan citere Politiken? Man får jo næsten indtrykket af at DR, har et redaktionsmøde med Politiken og Enhedslisten før de skriver manuskript til aftenens propaganda TV Avis. Gad vide hvad de røde lejesvende finder på at sige, hvis disse demo’er forsætter i Tyskland, og for dem, gud forbyde det, for alvor også starter op i andre europæiske lande. Det bliver underholdende at høre, hvilke sproglige finurligheder de finder på til den tid.

  Kommentar by Lightmann — 16. december 2014 @ 06:42

 10. Læsefejl – Bildsø sagde; politikeren, ikke politikken :-)

  Kommentar by Lightmann — 16. december 2014 @ 09:04

 11. Det er efterhånden veldokumenteret, at politisk aktive på den yderste venstrefløj, der som de selv eufemisk udtrykker det ‘gerne vil gøre en forskel’ i mange år er gået efter at dominere mediernes redaktioner og institutioner for undervisning.

  Så man må bare tilpasse sine forventninger til en nyhed eller ekspertanalyse, at den først har været igennem et venstredrejet netværks vridning og vinkling, før den serveres for de almindelige mennesker. Visse nyheder er så undervejs i processen blevet talt bort eller blevet totalt ugenkendelige af hensyn en højere sags tjeneste eller for at være såkaldt ansvarlig.

  Det er derfor yderst modigt af Michael Reiter at sige hvad han virkelig så, men han tør først fortælle om virkeligheden efter, at han lige har sikret sig selv med sætningen ‘en lille håndfuld nynazister, og tyske højrepopulister’. Når der samlet så mange mennesker, vil det være naturligt, at der også er en politisk variation, dvs. der helt sikkert også er en håndfuld meget venstreorienterede og venstrepopulister af ikke kulturradikal multi-kulti observans. Men dem havde Michael Reiter ikke travlt med at omtale.

  Kommentar by traveler — 16. december 2014 @ 09:08

 12. Det er ikke tilfældigt, at PEGIDA-demonstrationerne er i Dresden, der ligger i det tidligere Østtyskland. Det er fra Østeuropa, der har ligget under for det kommunistiske diktatur, at modbevægelsen vil komme mod den centralistiske, kulturradikale samfundsdestruktion. Man kan kun håbe det bedste.

  Kommentar by traveler — 16. december 2014 @ 09:14

 13. Det er gode takter, gå til modstand i imod kommunismen og Islam. Disse forfærdelige ideologier kan vi ikke efterlade til de næste generationer.

  Kommentar by Flaskeposten — 16. december 2014 @ 10:03

 14. Lightmann — 16. december 2014 @

  Korrekt, jeg prøvede for mange år siden et abonnement på Politiken. Det blev hurtigt opgivet.

  Nøjagtig de samme nyheder kom i dagens DDR radioaviser. Den praksis er næppe ændret.

  Kommentar by tavsen — 16. december 2014 @ 10:05

 15. 1. Thorsted
  PGA af fortiden kan de kun håbe på at blive hørt, hvid de er meget moderate.
  De vil ikke kunne sige det, som DF siger, for slet ikke at tale om det Front Nation fremfører.
  Når de og vi sidder i suppedasen er det Hitlers skyld. Al sund fornuft kan så let fejes af bordet og kaldes nazisme af eliten.

  Kommentar by Anonym — 16. december 2014 @ 10:53

 16. Når MSM siger at der var 15.000 til demonstrationen, så var der sikkert en del flere.

  Kommentar by Liva — 16. december 2014 @ 10:59

 17. Det kunne garanteret ikke finde sted i Danmark.

  Kommentar by Kim Serritslev — 16. december 2014 @ 11:13

 18. Man bør ikke glemme, at store folkelige demonstrationer i netop Dresden var en del af begyndelsen til kommunismens fald i østtyskland.

  Kommentar by fidibus — 16. december 2014 @ 12:12

 19. Berlingskes artikel i dag om PEGIDA er også afstandtagende.

  Dertil har Berlingskes USA-korrespondent Poul Høi en artikel om gidseltageren i Sydney. Han har intet med Islam at gøre, han var bare kriminel.

  “Hvis De vil vide mere…” så må man gå på nettet.

  Det er klart, at alle terrorister, ligesom skoleskydere o.s.v., er personligt forstyrrede. Men at hævde, at Islam ikke spiller nogen rolle, bliver sværere og sværere at påstå.

  Kommentar by Gunnar Biering — 16. december 2014 @ 12:19

 20. I ARD var der forleden endnu en TV debat om demo’erne, som sædvanlig blev Alternative f. D. mobbet af de andre medvirkende, hvor de dårlige forsøg på undskyldninger og udenomssnak flød i stride strømme. -‘Det handler ikke om islam’, ‘det er folk der føler sig på et sidespor’, ‘underligt med demoer hvor få muslimer bor’, osv. Bla, bla, bla. Nej, det er ikke underligt at folk demonstrerer selvom der bor færre muslimer, det gør man naturligvis fordi man ser hvordan det går i større byer og ikke ønsker det tættere på en. Men det vil de røde ikke fatte, de kører fortsat deres desperate spil velvidende tiden hastigt rinder ud for dem nu.

  http://www.ardmediathek.de/tv/G%C3%BCnther-Jauch/Frustb%C3%BCrger-und-Fremdenfeinde-wie-gef%C3%A4/Das-Erste/Video?documentId=25343584&bcastId=8109878

  Kommentar by LarsB — 16. december 2014 @ 13:01

 21. Berlingske har i dag en halv side om demonstrationer, skrevet af den ofte håbløse Thobo-Carlsen. Det er ikke uden grund at han snart skifter til Politiken.

  Artiklen er temmelig ensidet, for at sige det pænt. Lige fra overskriften til samtlige politikere der citeres bliver demonstrationen svinet til. Dertil strøes der med omtale af rapporter der angiveligt skulle vise at indvandringen er en gevinst for Tyskland samt latterliggøres med henvisning til nogle få åbenlyst idiotiske udtalelser/internetkommentarer.

  Formålet med artiklen i ultrakonservative Berlingske var klar; tyskland er også plaget af højreekstremismen der i sin forskruethed mener at indvandringen medfører problemer.

  Kommentar by Superman — 16. december 2014 @ 17:13

 22. PEGIDA på Facebook.

  https://www.facebook.com/pages/PEGIDA/790669100971515?pnref=lhc.recent

  Kommentar by Spinner — 16. december 2014 @ 22:58

 23. Link i indlæg 5 efterlyser en opvågning af Holger Danske og jeg kan forstå, at denne ønsker noget lignende herhjemme, som er sket i Tyskland.

  Jeg har ikke nogen speciel forkærlighed for organisationen, som kalder sig ”Stop islamiseringen af Danmark” men jeg har bestemt sympati for deres lancering af kampagnen ”Knæk Islam” pr. 1. december 2014. Kampagnen er tænkt at skulle forløbe igennem hele 2015 med oplysningskampagner i alle landets større byer. Det er så tanken, at den skal kulminere ved slutningen af året med en kæmpedemonstration i København.

  Jeg håber inderligt, at folk denne gang overvinder deres frygt og at det virkeligt lykkes at samle flere tusinde til en massedemonstration. Udover budskabet er det så også mit håb, at det lykkes at signalere til den udenomsparlamentariske venstrefløj, at de ikke længere kan kue meningsmodstandere i det offentlige rum. Nu har jeg i hvert fald givet mit beskedne bidrag til at orientere om initiativet. :)

  Kommentar by T. H. — 17. december 2014 @ 17:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper