21. december 2014

DR2: Højreekstremister i medvind – P1: De har ingen sag, kun en følelse, det bunder i irrationel angst

At dømme efter tv-billederne fra PEGIDA-demonstrationerne i Dresden, så ligner menneskehavet på mange måder 80’ernes mange anti-nazistiske demonstrationer. En tilfældig netbaseret måling for Bayerischer Rundfunk viser at 81,7 procent af tyskerne har ‘verständnis’ for PEGIDA, og bekræfter hermed at der vitterlig er tale om en bred folkelig bevægelse. Det fremgik sågar at TV-avisens i mandags, hvor korrespondenten Michael Reiter beskrev de demonstrerende som værende tilhørende ‘den tyske middelklasse’.

Selv en blind høne kan finde korn, og det var tilsyneladende en enlig svale. Hvis man demonstrerer imod islamisering så er man per definition ‘højreekstremist’, også selvom bannere indikerer det modsatte. Et grotesk eksempel kunne ses i et indslag i onsdagens DR2 Dagen. Højreekstremister mod ‘jede Art von Radikalismus’. Bogstavelig talt.

(DR2 Dagen, 17. december 2014: Højreekstremister i medvind)

I Orientering på P1 var der som forventet ingen pardon. Efter et metervare-indslag med korrespondent Lasse Soll Sunde, fik Tage Baumann mikrofonen, og han gav den fuld skrue rent ideologisk. PEGIA havde ingen sag: Det hele var en følelse, grundet i irrationel angst. Fra Tysk integrationsopgør giver politikere hovedbrud (tilsendt, tilrettet)

Thomas Alling, Orientering: I aftes 15.000 borgere på gaden i den tyske by Dresden, for at protestere mod, hvad der bliver kaldt ‘den overdrevne islamificering af samfundet’. PEGIDA hedder bevægelsen, der oversat dækker over forkortelsen Patriotiske Europæere mod Islamificeringen af den Vestlige Civilisation. Igår gennemførte den sin 9. demonstration i Dresden. Demonstrationerne holdes som regel hver mandag og i aftes kom 5.000 flere end ugen før. De tyske politikere skiftevis fordømmer PEGIDA og forsøger at forstå, hvorfor de egentlig demonstrerer. Vi skal til Dresden, hvor vores rapporter Lasse Soll Sunde også var til stede ved gårsdagens demonstration.

Lasse Soll Sunde, P1: Det var ikke nemt at høre budskaberne fra PEGIDA -alerne i skaterparken skråt overfor rådhuset i Dresden. Så der blev råbt ‘Højere, højere!’, mens mange alligevel klappede med, selv om de ikke hørte, hvad der egentlig blev sagt af organisatorerne bag PEGIDA, der er forkortelsen Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes. Oversat, ‘patriotiske europæere mod islamificeringen af den vestlige civilisation’.

PEGIDA-chef og grundlægger hedder Lutz Bachmann. en udlært kok, tidligere straffet for indbrud og handel med kokain. Han flygtede for år tilbage til Sydafrika for at undgå straf, men blev udleveret og har siddet i tysk fængsel. Da han kom ud grundlagde han et reklamebureau og han organiserede også den første PEGIDA-demonstration, hvor især kriminelle udlændinge bliver fordømt, men også især de økonomiske flygtninge af slagsen. Og derfor er pensionisten Rüdiger kommet for at demonstrere.

‘Vi taler ikke om flygtninge fra krigene, men om økonomiske flygtninge. Det er i alt fald 2/3 af alle dem der kommer. De kommer fra Tjetjenien eller Serbien og de kommer herop for at få penge og selv om de bliver afvist, ja, så er de her fortsat’ siger han ‘og det hele koster jo penge og det hele skal skatteborgerne betale. Dem der går på arbejde hver dag, de er de dumme.’

‘Ja, måske en mere retfærdig fordeling af flygtninge, de komme alle sammen til Tyskland. I Italien lader de bare folk rejse, de får endda penge for at gå. Og så kommer de her!’, lyder det fra Marcus, der er på sin første PEGIDA-demonstration. ‘Jeg er bange for vold fordi kulturerne er så forskellige, og så risikerer vi i højere grad at få een på lampen’, siger han. Argumentet om at antallet af udlændinge i Dresden er langt under gennemsnittet, hvor omkring to og en halv procent af den samlede befolkning, hvoraf langt de fleste er velintegrerede, bider ikke på hos de demonstrerende.

PEGIDA-demonstrationen foregår i ro og orden. De demonstrerende er især mørkklædte mænd, et mindretal tilhører lokale hooligangrupper og højrenationale foreninger, der har deres egne flag. Marchen foregår stille og roligt. Det der samler er kampråbet fra den fredelige 1989-revolution. ‘Det at man råber ‘Vi er folket!’ har man også hidset sig op over i resten af Tyskland. Men hvorfor skulle det nu være et problem? Det har folk da lov til at råbe, hvis de mener det er budskabet’, siger Rüdiger.

Rüdiger og Marcus er blandt de få, der godt vil tale med en journalist. Ellers er PEGIDAs strategi ikke at tale med pressen og gør, hvad de kan for at stille de etablerede politikere og pressen op som modsætning overfor PEGIDA-bevægelsen. Tilråbene om ‘Løgnerpressen’ er en del af de slogans der også bliver sagt højt. Og det er noget af det, som medieprofessor for det tekniske universitet i Dresden Wolfgang Donsbach især har bidt mærke i.

‘Jeg ved ikke om det i virkeligheden er en bevidst kommunikationsstrategi, at man ikke ønsker at tale med medierne. Det handler især om at sætte en præmis om at især de etablerede partier og medier som modstanderne. så kan de sige til deres tilhængere: Se hvor misvisende vi bliver portrætteret’, lyder det fra Wolfgang Donsbach.

Der er en vis grad af projektion med i disse protester, altså egen angst. For eksempel for kriminelle overfald, men også for islamismen. Og især islamismen har en særlig negativ klang for tiden’. ‘Når man tænker på islam så tænker man på islamismen, og så tænker man på IS og så ser man billeder af afhuggede hoveder for sig. Der mangler positive modbilleder, både af muslimer og af de asylansøgere, der kommer her til landet. Dér har politikerne også misset noget; de mangler at forklare folk, hvad der kommer til at ske når de får flygtninge som naboer, hvem det er, så man bliver i stand til at påvirke folk før deres [umuligt at høre]

[…]

Thomas Alling: – sagde Lasse Soll Sunde, der rapporterede om sine oplevelser ved demonstrationen i Dresden i aftes.

Vært: Tysklands konservative kansler Angela Merkell tager afstand her: ‘Vi har ganske vist demonstrationsfrihed, men det hører ingen steder hjemme med hetz og nedgøring af mennesker, der kommer hertil fra andre lande’ siger hun. Men de klare ord kan ikke skjule at PEGIDA-fænomenet skaber problemer for kansleren i det konservative bagland i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og i opgøret med andre partier. Pludselig må kansleren og hendes parti forsvare sig imod anklager for at gøre fælles sag med højreekstremister og fremmedfjendske bevægelser, siger vores Tysklandsmedarbejder Tage Baumann, der nu står her ved siden af mig. Velkommen til Tage.

Tage Baumann: Tak!

Vært: Hvorfor siger du det?

Tage Baumann: Det siger jeg fordi ved siden af det her PEGIDA-fænomen, så har vi også et nyt tysk parti, der hedder AFD. Og AFD er egentlig et Euroskeptisk parti, i protest mod den måde Europa har forvaltet finanskrisen på og sådan noget, men har altså også nogen øeh, nogen højreekstreme toner et eller andet sted. Og så kommer den her PEGIDA-bevægelse og AFD lægger sig helt tæt op ad den og siger ‘først synes vi det er noget skidt, men nu synes vi det er meget legitimt’. Det siger deres leder. Og det er et problem for Merkell fordi vi lige har hørt at fru Merkells parti har siddet i forhandlinger med AFD i en af delstaterne for at prøve at sikre et flertal så at de kunne få ministerposten. Det lykkedes så ikke, men lige pludselig Socialdemokraterne og oppositionen skyts mod de Konservative som jo i 25 år har tæsket løs på Socialdemokrater og Grønne for at samtale med et venstreorienteret parti. Nemlig aftageren til det østtyske regeringsparti. Og nu får de om man så må sige tilbage med samme mønt fordi nu siger de, jamen hov, I sidder jo i forhandlinger med, I taler jo om at danne politisk flertal sammen med denne her AFD parti, som er helt tæt knyttet til PEGIDA. Og det sætter hende under pres og det splitter hendes egne konservative. De bayerske konservative syntes måske man skal gå denne her PEGIDA-bevægelse i møde, hun selv, som vi lige hørte, prøver at tage afstand. Andre i hendes parti siger, ja selvfølgelig skal vi tage afstand, men vi skal altså også tage det alvorligt, det der er igang her. SPD har omvendt sagt, SPDs justitsminister har sagt at det er en skændsel, det der foregår i de tyske gader. Det har fået de bayerske konservative, en af de bayerske konservatives talsmænd til at sige at SPD begår et uhyrligt overgreb på demonstranterne og sådan kører debatten lystigt. Men der er altså en alvorlig kerne i det her.

Vært: Ja fordi som vi også hørte i raportagen, så er det meget mere, eller i hvert fald andet end højrefanatikere og nynazister, der er også pæne jævne borgere, som måske burde stemme på kansler Merkell.

Tage Baumann: Ja og som jo måske nok også har gjort det tidligere, som muligvis denne her gang i nogen grad har stemt på AFD, men som ligesom har denne her integrationsdebat som et slags fokuspunkt for en hel masse frustration. Altså noget helt, helt andet. Under demonstrationen igår i Dresden var der en demonstrant der sagde ‘Jamen egentlig så er den tyske integrationslov vel god nok, men hvis den skal gennemføres så skal den gennemføres sammen med os’. De føler simpelthen ikke der er kontakt op til politikerne mere på en hel masse punkter. Også på en angst for hvordan ens egen fremtid ser ud og så videre. Man kan sige det er parallelt til, hvad der sker i AFD, hvor de samme frustrationer er, men hvor de bare får deres udladning gennem et raseri mod Europa. Og begge dele presser Merkell og de Konservative, fordi det er vælgere på midten frustrerede vælgere på midten, som egentlig skulle ligge et eller andet sted i den borgerlige lejr. Og den borgerlige lejr i Tyskland, det er Merkell CDU, der er ikke andre. Jo, så er der altså AFD, som tyskerne ikke vil have noget med at gøre. Det store flertal af tyskerne.

Vært: Hvis vi ser på substansen i PEGIDA protesterne, hvad har demonstranterne så at have deres vrede i?

Tage Baumann: Jamen de har ikke så forfærdeligt meget. Lasse Soll Sunde var lige inde på det ganske kort. I Dresden er der 0,4 procent muslimer. Det er ikke en overislamisering af samfundet i Dresden og så er det tit de må sige ’se bare, hvad der sker i Hamborg, se bare hvad der sker i Ruhr, se hvad der sker andre steder’, men selv på nationalt plan har de ikke ret meget at have det i. Det er 5 procent af befolkningen i Tyskland der er muslimer, en prognose sige at i 2050 vil det være syv procent, det er stadig ikke en overislamisering. ‘Jamen omkostningerne’ siger de her demonstranter så. Ja, omkostningerne for flygtningetilstrømningen i år vil være på 1,5 mia Euro, det er 10-12 mia. danske kroner, men indvandrere og flygtninge i Tyskland lægger 162 mia. kroner i skat og forskellige sociale afgifter hvert år på grund af deres arbejde, så det regnestykke har de heller ikke beregnet.

Vært: Altså lægger seksten gange så meget som andre koster?

Tage Baumann: Lige præcis, lige præcis.

Vært: Hvad er det så? Hvad skyldes det så?

Tage Baumann: Så siger de ‘Vi er jo det største indvandrerland!’ Det passer ikke! Ganske enkelt, det passer ikke. Et lille land som Jordan tager langt flere flygtninge, Pakistan tager rigtig mange flere flygtninge…

Vært: Men det er jo muslimske lande, vil de måske argumentere?

Tage Baumann: Jo, men altså hvis vi ser på det i absolutte tal så kommer der 180.000 og banker på den tyske dør i år cirka. En trediedel af dem bliver lukket ind. Det er tres tusinde i en befolkning på, hvad, 82 mio.

Vært: Men Tage, hvis de ikke er flere de her muslimske indvandrere og de bidrager i virkeligheden, dem der er, de bidrager meget, meget mere end andre af dem koster koster det tyske samfund, så er der vel kun tilbage måske end følelse af at de bliver flere og flere.

Tage Baumann: Og der er en følelse af at de sætter den politiske og kulturelle dagsorden.

Vært: Men gør de det?

Tage Baumann: Nej, det gør de sådan set ikke. Men det gør de jo, hvis man ser i nyhederne fordi der flyder det hele jo sammen. Alt hvad der sker ude i verden IS og vi kunne se AFD i dag sagde at det der skete henne i Australien det viser jo at de her demonstranter har ret. Det var altså en enlig iransk smågal mand i Australien, men det viser at islamiceringen i Tyskland er der. Det hænger ikke rigtig sammen, det er nogle andre frustrationer. Og det er det man skændes om politisk, om hvordan man skal samle det op og håndtere det.

Vært: Til gengæld så lyder som om diskussionen i Tyskland minder lidt som den vi har i danmark en gang imellem?

Tage Baumann: Det gør den, bortset fra at Tyskerne altid har en fortid med sig og derfor bliver slagsmål om religion bliver øjeblikkelig til racisme . Og derfor så kører debatten fra starten skævt fordi man taler religion, man taler i virkeligheden ikke race.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62341/trackback

34 Comments »

 1. De røde fatter som sædvanlig ikke en skid af det hele, eller nærmere, de vil helt bevidst ikke og må derfor ty til de ældgamle undskyldninger. Jeg er pissetræt af det udbrugte journalist argument, at fordi ‘der ingen eller få muslimer bor i området’ må der i protesterne være tale om irrationel angst, osv. Har de slet ikke fulgt med i samfundsudviklingen generelt (som de i øvrigt har pligt til at berette om sandfærdigt, men sjældent gør), storbyerne er reelt under belejring af bøller med rødder i Mellemøsten/Afrika og folk i mindre byer måske derfor ikke ønsker samme bras i deres nærområde? Den kan/vil de snakkende venstrejournalister ikke greje, for dem er det partout højreorienteret fremmedhad eller ‘angst’ som den nye blødere undskyldning de lige kan mande sig op til at fyre af.

  Kommentar by LarsB — 21. december 2014 @ 15:00

 2. Den røde 68-generations samfund er døende, 68’erne sidder på magten i dag og de er fortid. Man kan med rette spørge, hvorfor så mange journalister (herunder unge journalister) ønsker at forsvare magthaverne og er ligeglade med almindelige mennesker?

  Alle former for organisering er midlertidige og alle former for politik er midlertidige, men EEN ting skiftes ikke så let ud. Dit kød og blod er også dine forfædres. Din kultur er også dine forfædres.

  Det er værd at huske, når man skal identificere sin loyalitet i en stadig mere rådden verden.

  Kommentar by Sigwar — 21. december 2014 @ 15:04

 3. Hvor er jeg glad for jeg ikke har hørt “Orientering” siden 2009. Den kurdisk-sverske økonom Tino Sanandaiji har lige rejst over 500 000.svk på kickstater til en bog om indvandring og økonomi og han siger, at intet vestligt land tjener på 3.verdens indvandring og pressen er en grov manipulerende faktor i dette. Udo Ulfknotte har været Journalist på süddeutche Zeittung og han fortæller om den konsekvente nedprioritering, at alt som er relateret til indvandring. Han har skrevet nogle bøger ogm emnet og han regner med det braser sammen. Den tyske statsgæld ville være 70% lavere idag uden 3.verdens indvandring. Udo Ulfknotte siger, at godt 1.mio tyskere arbejder i integrations industrien. Den italienske kommunist Gramsci havde den teori, at ventrefløjen kunne få magten gennem et monopol på uddannelse og medier -her er vi idag. En semi-totalitær stat som befolkningen ikke har tillid til. Tage Baumann er ikke en journalist men en partisoldat.

  Kommentar by Thorsted — 21. december 2014 @ 15:17

 4. Den var ikke så god for Michael Reiter der. Den med ‘tysk middelklasse’.

  Nå, mon ikke han alligevel får lov at fortsætte hos DR. Hvis han forklarer, at han er blevet misforstået. Og at han jo godt ved, at det er højreekstremistier, der demonstrerer. Hver og een.

  Kommentar by bastardo — 21. december 2014 @ 15:27

 5. Egentligt skal Afd vel bare være dybt taknemlige for mainstreampolitikernes vanvid. Det forekommer mig i hvert fald, at mainstream ved at definere de 81,7% af tyskerne som har forståelse for Pegida som højreekstreme samtidig også har kastet deres egne vælgere i armene på Afd.

  Kommentar by Mackety — 21. december 2014 @ 15:34

 6. Mackety
  De bruger sammen midler som enhvert totalitær samfund og sekt bruger. De intimidere folk og slår på, at vise holdninger vil medføre en social eksklusion. Det virker ikke mere og når det vil går op for flere, at de følelser de har deles af et flertal er det hele færdigt. Vi er i en overgang og “regiment” og dens folk kæmper for deres styre.

  Kommentar by Thorsted — 21. december 2014 @ 15:43

 7. Jeg håber Kim Møller har skrevet forkert, for ellers er det jo rystende dumt.

  Man må håbe at nogen med en stemme i debatten kræver et klart svar fra DR;
  1)om de mener at indslaget er udtyrk for seriøs og afbalanceret journalistik. Om ikke der sker en forveksling af journalistik og debattørrolle?
  2) Om ikke ledelsen er i lettere chok over den uhørt stupide “økonomiske beregning” som TO journalister på en gang gentager uden at studse over deres egne tal. SEKSTEN gange flere kroner i statskassen end de modtager skulle være regnestykket. Selv højtuddannede grupper af danskere har ikke en gang et nettobidrag der bare minder derom.
  Det er så decideret pinligt at to personer med mellemlange uddannelser på en gang kan have så grotesk en fejlopfattelse, at DR bør afkræves et svar på om den slags fører til en tjenestelig samtale hos chefen for at blamere institutionens ry.

  Kommentar by Superman — 21. december 2014 @ 16:02

 8. Apropo medie manipulation, så har “vælgerne” tilsyneladende talt og gider ikke høre mere om udlændingepolitik: http://www.bt.dk/politik/vaelgerne-har-talt-hellere-arbejdspladser-end-udlaendingepolitik

  At det så kun er de røde vælgere, og absolut ikke de blå som hellere end gerne vil diskutere udlændingepolitik, det “glemmer” BT lige at nævne i overskriften..

  For fanden hvor er jeg træt af de løgnagtige svin.

  Kommentar by Per — 21. december 2014 @ 16:04

 9. Det røde kleresi står i dag på balkonen og kigger vantro ud på folket, der demonstrerer imod dem.
  Ligesom den socialistiske præsident Ceausescu i sin tid måbende så, at han var færdig, da han stod på balkonen foran sit palads og folket på pladsen foran ham hånede ham med taktfaste råb.
  Det fortsætter og snart falder DR-pamperne også :)
  https://www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk

  Kommentar by A-mad — 21. december 2014 @ 16:06

 10. Jeg bliver hjemsøgt af spøgelset nærsynet hippie der i indlægget om Pia Kjærsgaard skrev:”Jeg medgiver at hendes vrede nok er ægte. Hun virker generelt meget styret af sine følelser. Ikke det bedste udgangspunkt for at drive politik.”

  Johanne Schmidt-Nielsen er mester i manipulation og når hun viser sit
  Bambi-på-glatis ansigtsudtryk, er der ikke et øje tørt på venstrefløjen.

  Jeg er også ret sikker på man lyver om antallet af muslimske indvandrere, og hvor hurtigt de formerer sig.
  0,4% af en befolkning lyder ikke af meget, 2% måske heller ikke, men med den krævementalitet og voldsparathed muslimer er kendt for behøver vi ikke 51% før læsset vælter.

  Kommentar by k.m. — 21. december 2014 @ 16:58

 11. Er der stadigvæk nogen, der betaler licens til Danmarks Ramadanradio?

  Kommentar by Nissen — 21. december 2014 @ 17:09

 12. Angsten for islam er ikke irrationel dumme Dhimmi Radio! den er resultat af bevidsthed om muslimer og deres overtro.
  Jeg tror vores antal stiger i Nissen.
  @Superman
  Kan statsradiofonien blameres mere end den er i forvejen?

  Kommentar by Nielsen — 21. december 2014 @ 17:37

 13. Alt hvad der udgår fra DR, og de fleste skrevne medier, er et partsindlæg for at nedgøre og udskifte den danske befolkning. Man har taget hovedet under armen, og kører ukritisk videre i samme spor, som penne smørene har gjort det i så mange år.

  Hvorfor være opsøgende og kritisk, når du kan flyde med strømmen! Hvorfor i det hele taget blive journalist, når man går i andres fodspor?
  Dagens journalister er en samling søvnigt lysende lygter, et kønt søvngængerkompagni.
  Journalisterne flest, har i mange år danset pardans med skvatmiklerne på Danmarks største beskyttede værksted,og så er det jo velkendt,at dens brød man spiser, dens vise man kvæder.
  Journalist standen er så beruset af sin egen selvfedme, og opføre sig fuldstændig uforudsigeligt og tyrannisk overfor folk der stiller sig tvivlende overfor det sagte.De belyver og letter ben op af dem de finder uanstændige.
  Det samfund man (jeg) kendte for år tilbage, er ved at gå i forrådnelse og opløsning. Det ses på opløsning i normløshed, uansvarlighed, dårlige og selvdestruktive vaner, kortsynethed, moralsk deroute, grimhed, uvidenhed, overfladiskhed og dumhed. Tidsånden er det hurtige, det nemme, det ligegyldige, det platte.
  Det startede ikke på samfundets bund. Forrådnelsen begyndte i toppen – hos ”eliten” – hvorfra den har inficeret resten af samfundspyramiden som en kræftcelle, villigt sekunderet af de mediepolitiske penne slikkere.

  Mod de stadige beskyldninger om racisme,som udgår fra medieterroisterne, kan man ty til trøst hos den store norske digter Arnulf Øverland, der har skrevet om nødvendigheden af, at der findes rå og simple mennesker, som rent ud siger det, de mener skal siges i sandhedens interesse. Jeg håber jeg er et sådant råt og simpelt menneske.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 21. december 2014 @ 17:40

 14. Hvis der virkelig kun er 0,4 procent muslimer i Dresden, så må der være et andet sted, hvor der er ALT for mange, eftersom landgennemsnittet er fem procent.

  Apropos statielastik, så var der i lang tid 100.000 dræbte i de allieredes luftangreb på Dresden i slutningen af krigen, og i forbindelse med den søde og sjove socialist Kurt Vonneguts bog Slagtehal 5, der også blev filmatiseret, overvejede man at sætte tallet op måske til det dobbelte eller mere. Senere fattede nynazisterne imidlertid interesse for ofrene fra Dresden, hvorefter historikerne satte sig sammen og kom frem til, at egentlig var det under 20.000 tyskere, der var gået op i røg.

  Kommentar by Nils — 21. december 2014 @ 17:40

 15. Jeg vil hellere høre Old Hippie med Bellamy Brothers end
  høre nærsynet hippie synge sin klagesang.

  Kommentar by k.m. — 21. december 2014 @ 17:51

 16. Besynderligt, at disse DR-“journalister” ikke efterhånden selv kan indse, at deres patetiske vås om “højreekstremister” alle vegne har passeret sidste salgsdato. MEN. med den slappe og feje ledelse, stationen er udstyret med, og med den totale mangel på selvkritik og selverkendelse, som præger DR, er det jo nok ikke indefra man skal forvente en bedring af kvaliteten.

  Kommentar by Paulus — 21. december 2014 @ 18:13

 17. http://ekstrabladet.dk/ekstra/ekstra-vagthund/helles-pensionsparty-saa-meget-scorer-hver-minister/5366014

  Sikke en fest vi har haft nu i nat ! åh ja åhh ja åhhh

  Føj for hulan, sådan en flok pampere, der er modhager på den snabel de røde har stukket ned i vores lommer, den er ikke til at få ud igen.

  Kommentar by k.m. — 21. december 2014 @ 18:15

 18. Journalister er blevet magelige og følger bare med strømmen af de enstænkende robotter før dem, afsløringer ala Watergate er en saga blot, hvorfor risikere noget bare man får sin løn.

  Kommentar by LarsB — 21. december 2014 @ 19:40

 19. http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Indland/ECE7307799/Frygten-for-dem-på-den-anden-side/

  Hvis man vil læse hele artiklen må man igennem Jyllands Postens betalingsanlæg, der er dog ingen tvivl om at Danmark lider under parallelsamfund (dem og os), det rød blok og de Radikale altid har sagt ikke vil ske.

  Kommentar by k.m. — 21. december 2014 @ 19:57

 20. Jeg studsede også meget over de af Tage Baumann oplysninger og anførte tal.162 mia skulle flygninge og indvandrere lægge i samfundskassen. Mon ikke TB laver det lille kunstgreb at blande de indtægter som hårdtarbejdende polakker og asiater genererer sammen med (den manglende) produktion fra den islamiske indvandring for at få sit budskab igennem. Sammenhold med at en ikkevestlig invandrer i Norge koster omkring 4 mill i gennemsnit lyder det meget mystisk. I det hele burde hele forløbet kunne danne basis for en formel klage til dr s klageafdeling

  Kommentar by morten b l — 21. december 2014 @ 20:01

 21. “Der er en vis grad af projektion med i disse protester, altså egen angst. For eksempel for kriminelle overfald, men også for islamismen.”

  Øh, Islamisk Stat består ikke just af de mest hyggelige fætre.

  Kommentar by Liva — 21. december 2014 @ 20:12

 22. Hvor er det glædeligt at flere og flere viser modstand mod religiøs fanatisme. Tyskland går åbenbart foran. Det er godt med den størrelse landet har.

  Kommentar by Liva — 21. december 2014 @ 20:21

 23. Den nu snart 63-årige Tage Baumann har i over 25 fungeret som politisk kommissær i DR. Hans hæse stemme og tvære gemyt, har i al den tid fået lov at tegne store dele af Tysklandsdækningen. Han har altid misinformeret. Selv når det, som nu med PEGIDA, der helt objektivt, består af normale fredselskende tyskere, kan han ikke skjule sine fordomme = De er sgu´ nazister. Han kalder dem højreorienterede, men i hans indskrænkede verden, er det det samme.
  Han skulle have samme behandling, som kammeraten fra journalisthøjskolen Niels “Chávez” Lindvig.

  Kommentar by SUS — 21. december 2014 @ 21:45

 24. Hvad endten Vesten vil det øjnene eller ej, er en krig mod Islam en nøvendighed, da vi alle ellers ender i Sharia med dens tilbehør.

  Der er IKKE plads i Europa til Islam og Muslimer. !!!

  Kommentar by Sindsro — 21. december 2014 @ 22:01

 25. – Superman

  Baumann sammenligner skattebetaling for en ikkke defineret gruppe med udgiften for asylansøgere et år. Han kunne lige så godt have sagt at chokolade feder om onsdagen.

  Kommentar by Kim Møller — 21. december 2014 @ 22:12

 26. Over på Hodja kan man læse hvordan Tysk Tv dækker PEGIDA demonstrationen og hvorfor demonstranterne bruger slagord som “Løgnepresse”.

  https://hodja.wordpress.com/2014/12/21/sjovnalist-af-vaerste-skuffe/

  Følg linket til Speigel online!

  Kommentar by Santor — 21. december 2014 @ 23:09

 27. “Jeg er også ret sikker på man lyver om antallet af muslimske indvandrere, og hvor hurtigt de formerer sig.
  0,4% af en befolkning lyder ikke af meget, 2% måske heller ikke, men med den krævementalitet og voldsparathed muslimer er kendt for behøver vi ikke 51% før læsset vælter.” Kommentar by k.m. —

  50% af alle nyfødte i Holland er fra muslimske mødre.

  Kommentar by machiavelli — 22. december 2014 @ 04:31

 28. Kommentar by k.m. — 21. december 2014 kl. 16:58

  …0,4% af en befolkning lyder ikke af meget, 2% måske heller ikke, men med den krævementalitet og voldsparathed muslimer er kendt for behøver vi ikke 51% før læsset vælter…

  Det er rigtigt.

  2% aktive samt en speciel politisk situation var grundlaget for nazisternes magtovertagelse i følge lektor Karl Christian Lammers
  http://saxo.ku.dk/ansatte/?pure=da%2Fpersons%2Fkarl-christian-lammers%283cd918a4-1255-4514-87d9-77f21c439b84%29%2Fpublications.html
  tilbage i midten af 1980erne. Det er ikke ene antal der er udslagsgivende.

  Kommentar by Peter Buch — 22. december 2014 @ 08:49

 29. Så vidt jeg husker udsendte Goebbels de sidste propagandafilm i april 1945. Om DR’s milliarddyre førerbunkeren braser ned om ørerne på vor tids propagandister, forårsaget af angreb fra Islamisk Stat, ja så sidder de stadig derinde og forurener æteren med tilsvininger af dem, der påstår, at det IKKE er irrationelt at frygte Islam.

  Den slags mennesker stopper ikke sig selv. De skal stoppes ude fra. Hvordan ved jeg ikke. Men det er åbenbart et historisk faktum, at når folk først har redet sig selv ud af en given, ideologisk tangent, er der ingen vej tilbage. For flertallets vedkommende kan psyken åbenbart ikke holde til, at skulle erkende, man tog fejl. Derfor kommer der aldrig nye toner fra DR’s kant om det emne.

  Kommentar by Margrethe — 22. december 2014 @ 10:44

 30. Jo mere “man” kan overbevise det enkelte almindelige individ om, at de islamkritiske holdninger vedkommende end måtte have, bunder det i nazisme, facisme og facisme, des bedre har “man” succes med at udfolde mangfoldighedsløgnen.

  Kommentar by Kim Serritslev — 22. december 2014 @ 11:55

 31. “Vært: Altså lægger seksten gange så meget som andre koster?”

  Mon de selv hos Orientering tror på det?

  Kommentar by Lars Hansen — 22. december 2014 @ 12:20

 32. Det benævnes: Kognitiv dissonans. En forvrænget virkelighedsopfattelse, som nogen gange kan føre til, at man er til fare for sig selv eller sine omgivelser.

  Kommentar by Karl — 22. december 2014 @ 12:55

 33. Det ligner en helgardering, men mere nuanceret end P1/DR2 – og Henryk M. Broder bliver da nævnt

  ANALYSE Tysk oprør fra højre er drevet af frygt 23.12.14
  Protestbevægelsen Pegida får stadig flere tilhængere i Tyskland. Eliten kalder dem højreekstremister – men det er for letkøbt, skriver vores korrespondent.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/12/23/111524.htm

  17.500 på gaden – bevægelse mod islamisering vokser i Tyskland 23.12.14
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/12/23/102214.htm

  Kommentar by anno — 23. december 2014 @ 15:32

 34. endelig vågner befolkningen.bare rolig ,de jounalister s dage er talte
  folk begynder langsomt at forstå og få modet.
  snart vil vi se bevægelser starte op i resten af Eu for nu er det borgerskabet der begynder at mærke følgerne.Det kan gå hen og blive grimt når der kommer klarhed over hvad vi som folk er nødt til at gøre og når politikerne skal stilles til ansvar.

  Kommentar by morten — 29. december 2014 @ 12:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper