17. oktober 2008

“… det vigtigste er at budskabet kommer frem”, sagde integrationskonsulenten

I maj 2004 deltog jeg i indvielsen af noget så absurd som ‘en integrationsfremmende golfbane’ i Århus Vest. En tidligere borgmester stod ved det EU-sponsorerede fadølsanker, mens den daværende borgmester Louise Gade talte om golfbanens dialogiske potentiale for den kernedanske forsamling.

For et par måneder siden indviede den nuværende borgmester Nicolai Vammen en såkaldt dialogbænk i City Vest, og Dansk Flygtningehjælp finansierede opsætningen af ialt 30 rundt omkring i Århus, som en del af en landsdækkene kampagne, der skulle markere at 2008 er EUs år for interkulturel dialog.

Fra Århus Stiftstidende – Dialogbænke bliver ødelagt.

Meningen var, at folk fra forskellige kulturer skulle sætte sig og tale sammen. Nu er langt de fleste bænke ødelagt.

»Det er lidt frustrerende. Men bænkene er kun en lille del af en større integrationsindsats, og det vigtigste er at budskabet kommer frem,« siger integrationskonsulent Cecilie Mortensen fra Århus Kommune.

Dialogbænkene stod blandt andet på Clemens Bro, ved City Vest og Bispehaven.

Alle bænke fik et banner finansieret af Dansk Flygtningehjælp, og de skulle stå til rådighed for dialog i resten af 2008. Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, var begejstret for de specielle siddepladser, som blev sat op i en lang række danske byer.

»På gaden møder vi hver dag mennesker fra andre dele af verden, og selvom vi har forskellige baggrunde, hører vi alle til i det samme fællesskab. Så lad os sætte os på bænken og få en snak,« sagde han, da de blev introduceret. Det budskab er der tilsyneladende århusianere, som ikke er enige i…

Det er ikke kun i Århus, at kampagnen er ramt af hærværk.

I Ballerup Kommune blev en bænk smidt i søen, og i andre kommuner, som f.eks. Vesthimmerland, er alle bannerne væk, fortæller kulturkonsulent i Dansk
Flygtningehjælp Marianne Madsen.”

(foto fra Ballerupbladet 23/7-08, Dialogbænken røg i søen)

Mere.

 • 31/3-08 Interkultur2008 – Dialogbænke… (om Dansk Flygtningehjælps kampagne).
 • “Aalborg, Assens, Ballerup, Fredericia, Frederiksberg, Gentofte, Herning, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Ikast-Brande, Kerteminde, København, Næstved, Ringsted, Vallensbæk, Vesthimmerland, Sønderborg, Thisted og Århus.”

 • 9/8-08 Aarhusvest.dk – Tre dialogbænke indviet i Århus Vest.
 • 16/9-08 Københavns Kommune – De første Dialogbænke.
 • Oploadet Kl. 17:14 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6236/trackback

  29 Comments »

  1. Haha, så meget for interkulturel dialog :) !

   Kommentar by Morten — 17. oktober 2008 @ 17:20

  2. Er det ikke også en venlig arabisk hilsen, som man kan se på den bænk der endte i søen?
   Dialog mig et vist sted!

   Kommentar by Johansen — 17. oktober 2008 @ 17:23

  3. Andreas Kamm er citeret for at sige:

   »På gaden møder vi hver dag mennesker fra andre dele af verden, og selvom vi har forskellige baggrunde, hører vi alle til i det samme fællesskab. Så lad os sætte os på bænken og få en snak,«

   Er manden dybt naiv grænsende til det debile eller er han blot koldt beregnende?? Man kunne få mistanke om det sidste, da alle disse ‘integrations-tiltag’ medvirker til at give hans egen organisation øget betydning, og dermed også flere rescourcer i form af skatteyder-penge.

   Kommentar by JensH — 17. oktober 2008 @ 17:51

  4. JA, integrationskonsulent Cecilie Mortensen…VI HAR FORSTÅET BUDSKABET!! – det er ikke længere en hemmelighed, menneskeaffaldet fra mellemøsten vil os fra vesten INTET GODT…det er sivet..

   KO!

   Kommentar by Onion — 17. oktober 2008 @ 18:11

  5. På sådan en bænk kan man nu møde et menneske, som et individ, lige som alle os andre, jeg kunne godt finde på at sætte mig der uden at partout skulle spørge om holdningen til Bin Laden, sharia, jihad:)

   Omvendt skal vi ikke regne med at alle kulturer, deler vores te drikkende diplomati og dialogtrang, demokratiske og pluralistiske idealer,

   “Jihad and the rifle alone. NO negotiations, NO conferences and NO dialogue.”
   –Sheikh Abdullah Azzam,

   “I have complete faith that Islam will invade Europe and America, because Islam has logic and a mission”

   Muslim Brotherhood movement leader Muhammad Mahdi Othman ‘Akef

   Ahmadi-Nejad: […] Is there art that is more beautiful, more divine, and more eternal than the art of martyrdom? A nation with martyrdom knows no captivity. Those who wish to undermine this principle undermine the foundations of our independence and national security. They undermine the foundation of our eternity.
   “The message of the [Islamic] Revolution is global, and is not restricted to a specific place or time. It is a human message, and it will move forward.
   “Have no doubt… Allah willing, Islam will conquer what? It will conquer all the mountain tops of the world.”

   Tidligere Hezbollah leder Hussein Massawi “We are not fighting, so that you will offer us something. We are fighting to eliminate you.”

   Khaled Mas´hal Hamas leder:

   “Tomorrow, our nation will sit on the throne of the world. This is not a figment of the imagination, but a fact. Tomorrow we will lead the world, Allah willing. Apologize today, before remorse will do you no good. Our nation is moving forwards, and it is in your interest to respect a victorious nation.”

   “Our nation will be victorious. When it reaches the leadership of the world, and controls its own will decisions”

   You are fighting the army of Allah. You are fighting against peoples, for whom death for the sake of Allah, and for the sake of honor and glory, is preferable to life. You are fighting a nation that doest not tire, even after a 1,000 years of fighting. Today, you are facing peoples filled with faith, with the love of Allah, the love of Allah’s Prophet, with bravery, glory, and pride – a nation that knows its way, a nation that knows what it is, a nation that respects itself. How can you possibly defeat us?

   Her kommer man lige så langt med dialog, som man gjorde med Hitler.

   Han lovede i øvrigt, at han ikke havde flere territoriale krav i 1938.

   De muslimske islamister ser ingen grund til at holde igen på samme måde, de har jo gud på deres side og muhammad lovede dem de ville herske over det meste og blive den største religion.

   For dem er det guds løfte og trods de nederlag, de har lidt de sidste 200 år, deres svækkelse, er der ingen tvivl for dem om det endelige udkomme.

   De er simpelthen en gudsgaranti for krig.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. oktober 2008 @ 18:29

  6. Sjovt at dialog skal illustreres med arabisk skriftsprog, noget mindre end 10% af befolkningen kan læse og skrive.

   Det illustrerer om noget den oikofobiske elites supremacisme.

   Kommentar by DaLi — 17. oktober 2008 @ 18:34

  7. akja, akja, en multikulturel nytteløs form for “Fars Ølbænk” betalt af skatteborgere. Sikke noget blæver integrationskonsulenten, Hr. Kamm og skiftende borgmestre, allesammen betalt af det offentlige, dog kan komme godt afsted med at lukke ud. Jeg kan se dem for mig, tilskuerne, savlende og klappende med stråleglans om de tomme hoveder.

   Kommentar by morlille — 17. oktober 2008 @ 18:40

  8. helt forkert med bænke. Hvordan skulle muslimerne være
   istand til at bruge en bænk som våben?
   Næh baseball køller i skraldeposerne , så skal I se
   dialog..Van Gogh style……..

   Kommentar by pk — 17. oktober 2008 @ 19:02

  9. …det vigtigste er at budskabet kommer frem”, sagde integrationskonsulenten

   Ja tak, vi har skam læst skriften på væggen.
   Allahs hær vil ikke i dialog – de vil herske!!

   Kommentar by Johansen — 17. oktober 2008 @ 19:05

  10. Komikken i denne nationale tragedie når nye højder. Jeg vil tillade mig at mene, at dem der har gjort det har en fin fornemmelse for symbol-kommunikation. De taler til os. Ikke PÅ en bænk. Men MED en bænk. Det er smukt på sin helt egen sørgelige måde.
   I øvrigt er hele hensigten med disse bænke præget af en næsten kriminel naivitet. Og kun én ting ville have kunnet fuldende dette lille kunstneriske stunt. Nemlig hvis vores nytilkommende og berigende venner havde plantet bænkene i de ansvarlige politikeres snakketøj. Og ikke i en uskyldig sø.

   Kommentar by TB — 17. oktober 2008 @ 19:38

  11. Dialogen sank til bunds i søens mørke vand. Men det fortrængte vender altid tilbage. Der har vi budskabet.

   Kommentar by MrPunch — 17. oktober 2008 @ 19:57

  12. Et at multikulturens mest hule og grinagtige symboler – dialogbænken – synker langsomt men uafvendeligt i dansk vand. Som en lokal Titanic.

   Kommentar by Janne — 17. oktober 2008 @ 19:59

  13. Jeg kan desværre ikke læse om der er skrevet eder og forbandelser
   på arabisk på dialog-bænken.

   Kommentar by HelgeD-H — 17. oktober 2008 @ 20:13

  14. Jeg tror da bestemt det er klamme rasist kartofler der har ødelagt det hele, for hvis der er nogen der ønsker dialog er det da danmarks nye herrer

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 17. oktober 2008 @ 20:20

  15. ‘Integrationsfremmende golfbane’ Hvor skørt kan det blive. Men sådan går det når skal skaffes udkomme til en stigende hob af ‘belæste’ klogeåger, der har forsket i alverdens besynderligheder.
   Jeg husker et tiltag af den store guru Bill Clinton, der havde sit program om basketball om natten, hvilket gav den indre bys teenagere en regeringsstøttet grund til at undgå at lave deres lektier, men i det mindste havde disse unge kun brug for en bold og en kurv. Men golf? Skal vi skatteydere nu også levere grønne plæner, golfvogne og så selvfølgelig de der røde og gule knickers, til disse unge?

   Under Bush er et program for netop golf blevet indført. Ud af Justitsministeriets 102 ideer på en liste, fik golf det grønne lys skønt det kun blev bedømt til at være det 47. bedste. Måske den kendsgerning at George Bush er æresformand for First Tee havde noget at gøre med, at den kom fra denne plads til nummer 1, eller er det for kynisk at tænke sådan?

   Det der kan holde mig vågen om natten er at jeg prøver at forestille mig, at hvis golfprogrammet kun var nummer 47 på listen, hvad søren var så på sidstepladsen? Hvad mon var nummer 102? Var det at få de unge i byerne til at gå til harmonikaspil, eller måske lære dem at danse polka?

   Kommentar by synopsis-olsen — 17. oktober 2008 @ 20:54

  16. Ak, bænkene er et slående symbol på hvad kulturberigerne mener om dialog.
   Men bare rolig, Cecilie Mortensen. Budskabet er helt klart.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 17. oktober 2008 @ 21:22

  17. De rødorienterede og de radigale samt de ansatte i fremmedindustrien fortsætter deres idiotiske vrøvl om integration af de såkaldte flygtninge og af gæste”arbejdere”. Flygtninge er her i landet midlertidigt, det samme gælder gæste”arbejdere”.
   Flygtninge bør i hovedreglen hjemsendes, når forholdene i hjemlandet er blevet forbedret. Gæste”arbejdere” skal hjem igen, når der ikke er mere arbejde til dem.

   Kommentar by Poul — 17. oktober 2008 @ 21:54

  18. Ak ja her går det godt musikken spiller og skibet går ned….Hurra hurra send flere penge…SUK !

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 17. oktober 2008 @ 22:17

  19. Man kan vel altid få nogen af de søde venstrefacister til at hjælpe med at rydde op og fjerne graffitien. Det så vi jo et fint eksempel på her i aften på TV2 Østjylland. Disse søde hjælpsomme unge. At de så selv fylder gaden med diverse graffiti, det hopper vi let og elegant hen over. De er jo på den rigtige side.

   (Indslaget Kost og Spand)
   http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?r=7

   Kommentar by Ciska — 17. oktober 2008 @ 23:23

  20. Er det en god ide, at sætte sig på en bænk og få bank!

   Kommentar by li — 18. oktober 2008 @ 03:35

  21. Så er det projekt sat i søen og kulturberiget!

   Kommentar by Catbert — 18. oktober 2008 @ 08:22

  22. Får mennesker løn for at udtænke sådanne ‘projekter’?!

   Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner.

   Kommentar by Jakob — 18. oktober 2008 @ 11:55

  23. 5.Thomas B.H.

   En mere præcis beskrivelse af disse mennesker du benævner muslimske islamister er Jihadister.

   Jihadisternes tilhøresforhold kan så være Sunni- eller Shiaislam, samt de forskellige fraktioner, der hører ind under disse 2 retninger.

   Kommentar by Vivi Andersen — 18. oktober 2008 @ 12:22

  24. Massive hjemsendelser af alle muslimer som bare lugter en lille smule af koran, det samme gælder også andre kriminelle invandrere,
   fængselsstraf og erstatnings krav mod alle bedrevidende overdanskere, som på trods af 20-30 års advarsler har misrøgtet og smadret vores land og landsmænd.

   Kommentar by Fritz — 18. oktober 2008 @ 15:28

  25. De bænke er direkte dårlig design. Deres design indbyder ikke til face-to-face dialog. kun en tekst på ryglænet oplyser om dette.

   Bliv inspireret af Ramblaen i Barcelona: “Havestole” cementeret til gågaden og placeret i en halv rundkreds, hvor man har front mod hinanden, i stedet for bænke. De kan ikke smides nogen steder hen og de indbyder til dialog – uanset om man har samme etnicitet eller ej.

   Kommentar by Peter Mikaelsen — 18. oktober 2008 @ 20:18

  26. Men stadig taler selv sådanne som trykkefriheds selskabet og mange andre islam kritiske grupper om den moderate muslim, men ingen af dem har endnu løsningen på hvorledes vi skulle kende forskel.

   For langt størstedelen af dem som kaldes moderate altså langt fra demokrater eller ytringsfrihedens fortalere, det er også alle dem der “kun” støttede WWT angrebet delvist ????

   Bare tænk tilbage på Khaders sidste joke de demokratiske muslimer, ih jo vi så virkelig det demokratiske sat i højsædet, næstformanden var den løgnagtige Pali-propandagist osv osv.

   Muslimer bør kun have lov at være her i DK (hvad de gør i resten af europa må de sgu snart selv om)hvis de forkaster muhammeddelen de voldelige tekster opfordringerne til drab og forfølgelse og al sharia, men hov så er der jo ikke mere islam tilbage.

   Nej præcis og sådan bør det være, islam er denne tids pest over ikke kun europa men over hele verden, denne tids nazisme og kommunisme samlet i et.

   Og lader vi os lulle i søvn af snakken om den moderate muslim gør vi intet ved problemet vi udskyder det højst, for hvad så når folkestemningen blandt de “moderate” muslimer skifter igen ?

   Det har intet med tankekontrol at gøre for de kan være muslimer et utal af steder på kloden, de behøver ikke at berige os med den svøbe, og med et forbud for islam i DK betyder det jo ikke at de ikke må tro, bare at de ikke er anerkendt som trossamfund her i DK og deres moske besøg ja dem må de tage færgen til sverigestan for at deltage i.

   Danmark skal befries fra islam og alt dets væsen, for som det er nu er det kun et spørgsmål om det bliver børnebørnene eller oldebørnene der får den fulde glæde af vores nosseløshed og berøringsangst.

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 18. oktober 2008 @ 21:16

  27. Heldigvis er flertallet af de korantilbedende “kulturberigere” økonomiske bekvemmelighedsturister(det er bl.a “flygtninge”, der rejser på lange besøg i det land, de er flygtet fra).

   Dette betyder, at de kan hjemsendes uden de store problemer. Det der mangler iøjeblikket er den politiske vilje.

   Kommentar by Poul — 18. oktober 2008 @ 21:57

  28. Freden brød ud i Bosnien for 10 år siden. Der er stadig bosniere i Danmark. Det kedelige for Bosnien var at det var middelklassen, lærere, håndværkere, akademikere, der dampede af – og aldrig tog hjem igen.
   Der er vel heller ikke mere fred i Libanon, end der nogensinde kan blive. Bevares der er lidt småskyderier på gaden, bevæbnede bander kører rundt og skyder lidt og den slags, nogle uskyldige mister livet, men det sker jo også i Købehhavn og Århus, og snart også i Korsør, Kolding og Odense, så de kan også lige så godt rejse hjem. Der er ikke meget forskel – bortset lige fra det rare begreb “Serviceloven”.

   Kommentar by PeterK — 19. oktober 2008 @ 22:12

  29. Den tidligere udlændingeminister fra socialkammeraterne birte weiss udtalte, at krigsflygtninge fra bl.a. somalia, libanon og kosovo kun skulle være her i landet midlertidigt. Da borgerkrigene i de ovennævnte lande er afsluttet for flere år siden, bør staten sørge for hurtige hjemsendelser af disse krigsflygtninge samt af deres pårørende.

   Kommentar by Poul — 23. oktober 2008 @ 21:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper