22. december 2014

Tyskland: ‘Løgnerpressen’ interviewede sig selv om PEGIDAs sande jeg – “… der er for mange tyrkere”

I aften afholder PEGIDA sin 10. demonstration i Dresden, og selvom det her kort før jul blot handler om fællessang og julesalmer, så er medierne i højeste alarmberedskab. Blandt de tyske medier der forarges over PEGIDA-udtrykket ‘Lügenpresse’ er ARD, der torsdag i sidste uge lod PEGIDA-demonstranter forklare hvad der er omdrejningspunktet for bevægelsen, når nu de ifølge dem selv ikke er nazister i nålestriber.

Det kan umiddelbart lyde sobert at spørge demonstanterne på gaden, men PEGIDAs officielle 19-punktsprogram er online, og Vox Populi PEGIDA-interviews giver journalister lidt for gode kort på hånden. Hvem blandt 15.000 kan tale på vegne af organisationen? Blandt de interviewede denne gang, var en undercover-journalist for RTL. Han sagde ikke noget der chokerer undertegnede, men alligevel nok til at blive framet som halv-racistisk PEGIDA-repræsentant. Løgnerpressen løj. Også for dem selv.

RTL-journalist (undercover som PEGIDA-demonstrant): Die Islamisierung macht sich schon breit in unserem Alltag… auf der Straße, im Wohnviertel. … Manchmal denk ich schon: Sind wir eigentlich noch in Deutschland? … Wenn man rausgeht, ganz viele Türken. Ich komme mit vielen gut klar, aber es ist doch zunehmend so, dass man denkt: Sind wir eigentlich noch deutsch in Deutschland.

(ARD, Panorama, 18. december 2014: Kontaktversuch: ‘Lügenpresse’ trifft Pegida; Der Spiegel)

Diverse.

“I det hele taget så virker ‘Pegida’-demonstrationen som et samlingspunkt for mennesker fra det yderste højre til mennesker, der kunne have sympatiseret med det tidligere østtyske regime. … På et tidspunkt fik vi et par unge fyre i tale, med korthårs-frisurer, hals-tatoveringer og næsepiercinger lignede de folk fra det nynazistiske miljø.” (Uffe Dreesen, TV2.dk, 18. december 2014)

“Der er ingen undersøgelser, der viser, at Pegidas demonstranter er højreekstremister… påstandene er ude på tynd is, og man behøver ingen nye undersøgelser for at vide, at de ikke vil gøre indtryk på demonstranterne, lige så lidt som det vil gøre indtryk at få at vide, at man er grebet af ‘diffus angst’, fordi man tilhører gruppen af tabere.” (Jan Bo Hansen, Weekendavisen, 19. december 2014)

“Det, vi har været vidne til i Tyskland i nogle måneder, er en festival for vanvittige, hvis vigtigste kendetegn ikke er vanvittige småborgere, ikke nationalister og ikke racister, bestemt ikke nazister i nålestriber, men alvorlige og statsmandsagtige politikere, der ligesom feudalherrer i slutningen af det 18 århundrede ikke ønsker at dele deres magt og privilegier med nogen. Den demokratiforståelse, de lægger for dagen er ikke dynamisk, men statisk. Demokrati, ikke som ‘work in progress,’ men som en endelig tilstand.” (Henryk M. Broder, Die Welt, 20. december 2014)

“Min uvidenskabelige opfattelse efter mange års beskæftigelse med tysk og europæisk historie er, at Tyskland er som et prisme, hvori fælleseuropæiske grundstemninger og konflikter, konsekvenser af opbrud i livsformer og forestillinger, samles og brydes i et koncentrat og derfor er særlig tydelige og særlig kraftige i virkning. Sat på spidsen: Vil du vide, hvad der går i svang i Europa, så se på Tyskland. Der kommer aldrig noget godt ud af at undertrykke folkets bekymringer. Reaktionen er først lige begyndt. (Claes Kastholm Hansen, Berlingske, 20. december 2014)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62378/trackback

25 Comments »

 1. Det positive ved den muslimske indvandring til Europa, kunne være opløsningen af Den Fælles Europæiske Union, dette vil medføre interne ændringer i Staternes opfattelse integritet og velfærd, der så vil sætte gang i opsvinget på tværs af partierne.

  Kommentar by emmagad — 22. december 2014 @ 14:50

 2. Historisk har socialisterne aldrig været sat i verden for at informere men for at manipulere. Det ændrer sig aldrig. Løgnepressen er et World Wide problem. Men hvordan undgår vi løgnere og bedragere til at redigere informationerne ?

  Kommentar by misterjones — 22. december 2014 @ 15:01

 3. Politik er et spil for galleriet. Langt de fleste politikere og journalister er ikke interesseret i et harmonisk samfund og personlig frihed.

  Politikere og journalister spekulerer i ufred og statskontrol. Og hvorfor så det?

  Politikerne og journalisterne ville blive arbejdsløse hvis ikke vi havde store samfundsproblemer og stor statskontrol.

  Journalister lever af skandaler og politikerne lever af statskontrol.

  Kommentar by tusmørke — 22. december 2014 @ 15:15

 4. Sverige er helt ude i hampen. Stefan Löfven tør ikke udskrive valg
  men forsøger i sidste øjeblik at skabe en mindretalsregering båret oppe af de borgerlige.
  Han er så magtbegærlig og udemokratisk, at han for enhver pris vil holde Sverigedemokraterne ude.
  Jeg havde ikke forestillet mig et Sverige så tæt på diktaturmetoder,
  men tiderne skifter, og det islam ikke kan ødelægge skal venstrefløjen nok tage sig af.

  Kommentar by k.m. — 22. december 2014 @ 15:17

 5. Set fra den positie vinkel- synes herren med hue og pelskrave ikke at have stort besvær med at finde argumenter for multikulturs negative følger…

  Kommentar by Peter Buch — 22. december 2014 @ 15:18

 6. #4 . Det er ikke engang sikkert at det er magtbegær mere , de begynder at kæmpe fra nedelag til nederlag , blot for at holde sig flydende. Det holder selvfølgelig ikke i længden og det kan snart blive grimt.

  Kommentar by PBrad — 22. december 2014 @ 15:48

 7. Løgnepressen, fedt og passende. Disse desperate udemokratiske banditter der regerer rundt omkring i Europa, er netop nu ved at snøre lykken om halsen på dem selv endnu mere, både i Tyskland og i Sverige. Især i Sverige er eliten nu så bange for SD at man for alt i verden vil undgå et valg, men det bliver SD sandsynligvis blot endnu større af så man skyder sig selv i foden. Stakkels socialdemokratiske tumper, og bare fordi de på udemokratisk bøllefacon har holdt andre ude og ført hetz, havde de ført anstændig fri debat som i Danmark havde de måske færre problemer i dag.

  Kommentar by LarsB — 22. december 2014 @ 16:24

 8. @ 6, 7

  Lad nu være med at opføre jer, som om alt er flydende. Hvis vi ikke vil ende som Indien, så skal indvandringen stoppes nu. Hvis den ikke stoppes nu, og i stadig ikke vil være indere, når i bliver klogere. Så skal folk sendes hjem i meget store mængder.

  Jeg er enig i jeres meget basale pointe, som åben bart ikke betyder så meget.

  Kommentar by intetnavntak — 22. december 2014 @ 17:48

 9. “Vil du vide, hvad der går i svang i Europa, så se på Tyskland. Der kommer aldrig noget godt ud af at undertrykke folkets bekymringer. Reaktionen er først lige begyndt.“ (Claes Kastholm Hansen, Berlingske, 20. december 2014)”

  Jeg håber, at du får ret, Claes Kastholm Hansen. Og det er helt vildt, når politikere og journalister sviner bekymrede europæere til og lyver. Det er dybt forkasteligt.

  Kommentar by Liva — 22. december 2014 @ 18:30

 10. TV2 er ude på dybt vand

  Med studieværtens spørgsmål til den udsendte i Dresden, søger TV2 desperat anledning til at svine den tyske befolkning som en flok kriminelle nynazister. De VIL ikke acceptere at Europas befolkninger
  vender sig mod islam.

  Kommentar by k.m. — 22. december 2014 @ 18:55

 11. DR 1 syntes lige de her til aften skulle nævne Hitler i forbindelse med Pegida demonstrationerne mod islamisering i Tyskland. DR er langt ude. DR der romantiserer hijab til kvinder og har haft koran panel og en TV-vært med hijab.

  Kommentar by Liva — 22. december 2014 @ 19:01

 12. Jeg må rette min kommentar #10, det var selvfølgelig ikke TV2 men DR1

  når det er sagt er det ligegyldig hvilken kanal der laver så
  uprofessionel og manipulerende mediedækning.

  Kommentar by k.m. — 22. december 2014 @ 19:44

 13. Ja tv avisen her 18.30 var patetisk, studieværten klaus (har glemt efternavnet) forsøgte hele tiden at trække nazi-kortet, feks da han spurgte om man nu skulle frygte “noget som i 40’erne” med en meget direkte henvisning til nazismen.
  Før det interviewede han iøvrigt fødevareminister dan jørgensen og stillede ham det samme spørgsmål 4 gange selvom han svarede tydeligt hver gang, måske er det bare linjen på redaktionen at være en idiot.

  Kommentar by Per — 22. december 2014 @ 20:03

 14. Tysklands eks-kanzler Gerhard Schröder mener “magthaverne” = de nuværende politikere er for slappe i forhold til Pegida
  Det synes som om han er imod lovlige demonstrationer, vi ser det samme i Danmark. De røde må gerne demonstrere, SIAD må f.eks. ikke.

  http://web.de/magazine/politik/schroeder-aufstand-anstaendigen-pegida-30294492
  Es sei großartig, dass so viele Menschen in Dresden und anderswo “gegen diesen kruden Haufen, der sich ‘Pegida’ nennt, auf die Straße gehen”. Aber diese Bürger bräuchten mehr Unterstützung. “Das ist eine Aufgabe und Verpflichtung für diejenigen, die heute in politischer Verantwortung stehen. Die demokratischen Parteien müssen da eine klare Kante zeigen, das tun gerade die Parteien rechts der Mitte zu wenig”, sagte Schröder. © dpa

  Kommentar by k.m. — 22. december 2014 @ 20:15

 15. Klaus Bundgård Povlsen. Måske skulle nogen fortælle disse løgnfabrikanter at de skam ikke kun behøver at frygte Nazister, men at der er inden længe vil være hele folkemasser hvis retfærdige harme på ét eller andet tidspunkt vil ramme alle dem som har misinformeret, stemplet, manipuleret og forrådt.

  Kommentar by Balder — 22. december 2014 @ 20:30

 16. Det er interessant at sammenligne med mediedækningen af demonstrationer i Tunesien og Rusland.

  Kommentar by Ole S. — 22. december 2014 @ 20:38

 17. #9 Ja, men dog glimrende kronik alligevel ;-)

  I udlændingepolitikken kommer de Radikale til at stå på sidelinien, hvor de kan pudse glorien

  http://www.b.dk/kommentarer/i-udlaendingepolitikken-kommer-de-radikale-til-at-staa-paa-sidelinien-hvor-de-k

  Kommentar by Bjovulf — 22. december 2014 @ 21:03

 18. kilde: EB
  “Klokken 18.21 trådte de mistænkte drenge, der er 14 og 17 år, ind i butikken. Bevæbnet med et baseballbat og en kniv truede de personalet til at udlevere et ukendt kontantbeløb. Derefter tog de flugten.

  Men friheden varede ikke længe. 14 minutter senere, i nærheden af butikken, stod de pludselig over for betjente fra Fyns Politi, som på baggrund af ‘friske spor’ kunne anholde dem.

  Det er nu op til anklagemyndigheden at beslutte, om den 17-årige skal fremstilles i grundlovsforhør. Den 14-årige vil blive overdraget til de sociale myndigheder.

  Se også: Knivmand røver 7-eleven

  Også i København er der mandag blevet begået et røveri.

  Det skete klokken 17.26 i en 7-Eleven på Vesterbrogade 2a, da en knivbevæbnet mand troppede op og truede sig til “et mindre kontantbeløb’.

  Det er fortsat sparsomt med informationer i sagen, oplyser Københavns Politi mandag aften.

  Gerningsmanden beskrives som arabisk af udseende og 170 centimeter høj. Under røveriet talte han dansk.

  Han havde en sort jakke, grønne bukser og sorte sko på, og han bar et blåt tørklæde for underansigtet.

  Personer med oplysninger i sagen kan kontakte Københavns Politi på telefonnummer 114.”

  *****
  Der er ingen beskrivelse af de to røvere i Odense, mon ikke de er
  arabisk af udseende lige som ham ved 7-Eleven i København.

  Søren Pind kan rende mig, når han siger vi danskere skal få fingeren ud. Vil han have vi skal lade os tryne af kriminelle udlændinge ?

  Politiet har endnu ikke fundet den eller de der lavede bombetrussel mod Odense banegård og Kolding Storcenter, hvad med at søge i gruppen
  arabisk udseende, måske er der nogen der der synes det er sjovt at sabotere vores jul og den kollektive trafik.

  Kommentar by k.m. — 22. december 2014 @ 22:19

 19. #14 k.m.

  Schröders støtte til anti-PEGIDA ville svare til at Mogens Lykketoft gav Johannes Frontsvin og Soldiers of Allah støtte.

  Det virker fuldstændig desperat. Hvad mon Merkel vil gøre? Som Claes Kastholm skrev: “Reaktionen er først lige begyndt.” Europa er ved at få nok af islam.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 22. december 2014 @ 22:54

 20. #18 k.m

  Brug off-topic please ;-)

  Kommentar by Hr. Naturli' — 22. december 2014 @ 22:54

 21. Misterjones 2

  Der er to muligheder for at undgå en løgnepresse.

  1) man adskiller stat og medier. Nul mediestøtte og nul offentlige kanaler.

  2) man laver et Pressenævn organiseret som Advokatnævnet (bredt sammensat, etikpådømmende, uafhængigt og med store sanktionsmuligheder).

  I Ungarn forsøgte de noget i stil med model 2. EU var imod.

  Kommentar by Sigwar — 22. december 2014 @ 23:56

 22. “Klaus Kludder” fra DR har nok ikke hørt om Godwins lov.
  Journalisterne er helt ude at skide, og det er tydeligt.
  Når man trækker nazikortet i denne sag, er det da kun fordi man INGEN argumenter har. Næste skridt efter nazi / racistkortet plejer at være fysisk vold. Men vi kommer nok ikke til at opleve “Klaus Kludder” eller hans kollega (hende den hæslige med pagefrisuren) korporligt og frådende, tæve en borgerlig debattør on air.

  Endnu da.

  Kommentar by mættehågen — 23. december 2014 @ 01:23

 23. #20 hr naturlig
  indrømmet, den ligger uden for rammerne af indlægget

  jeg tager din formaning til efterretning

  Kommentar by k.m. — 23. december 2014 @ 07:45

 24. Gerhard Schröder? Er det ikke ham, der er luder for Putin?

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/12/09/AR2005120901755.html

  Prøv selv at google videre: Schröder – Putin – Gazprom etc

  Ligesom Clinton, Blair og mange andre tidligere toppolitikere er ludere for araberne.

  De sælger deres egne befolkninger og bliver selv mangemillionærer i pund, dollar og euro.

  Kommentar by Hodja — 23. december 2014 @ 17:31

 25. Er det ikke Blair der læser koranen som godnat historie?

  Kommentar by k.m. — 23. december 2014 @ 22:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper