20. oktober 2008

Varmt efterår i Gellerup

Multikulturen blomstrer i Gellerup for tiden. Sidste mandag blev børnehaven Viben brændt af, og igår var det så fritidshjemmet Mudderkliren, der skulle have modtaget de hjemløse børnehavebørn i morges. Begge institutioner er beliggende på Dorthesvej midt i Gellerup (nr. 41 og 45) – tæt på danmarks første ikke-danske folkeskole, den nu nedlagte Nordgårdsskolen.

Herunder en række fotos fra en studietur tidligere i dag.

Fritidshjemmet Mudderkliren (på trods af skiltet). Der var ryddet op efter branden igår, og det så nogenlunde ud. Ingen spillede dog på den dyrt anlagte EU-sponsorerede kunstgræs-fodboldbane.

Der er adskillige daginstitutioner i umiddelbar nærhed, og gode faciliteter, herunder Gellerup Svømmebad. En af de første svømmehaller i Danmark der lancerede ‘Kvindesvømning’.

En mand fra Brabrand El-selskab var ved at udskifte gadelamper. Han kørte efter eget udsagn forbi en gang om måneden, for selvom de var højt placeret, så “holdt de ikke så længe herude”.

Børnehaven Viben. Her havde 48 børn fra Somalia og Libanon indtil efterårsferien deres daglige gang. Billederne taler for sig selv.

Nej til besparelser, send flere penge. Et mantra vi vil høre meget mere i de kommende år.

Mere.

 • 15/10-08 Århus Stiftstidende – Fred bliver der nok aldrig helt (ikke online).
 • “Gitte Krogh har været med på sidelinjen fra starten i midten af 90erne, da unge første gang maste sig ind i århusianernes bevidsthed med vold, gaderøverier, hærværk, chikane… Siden er der ofret millioner og atter millioner på at forebygge og bekæmpe kriminalitet blandt unge indvandrere…

  »Jeg ved ikke, om vi hvilede for meget på laurbærrene oven på indsatsen i februar, hvor forældre og andre beboere virkelig deltog aktivt i arbejdet,« siger politichefen. Faktum var en voldsom opblussen for en måned siden. Århus Stiftstidende bekrev en uge med masser af stenkast mod brandmænd, Falckreddere, vagter og gående politipatruljer.

  Der blev også udsendt løbesedler med ligkister og kors rettet mod Jens Espensen.

 • 15/10-08 Midtjyllands Avis – Politiker vil give uromagere løn (ikke online).
 • “I stedet for straf skal der oprettes et »etnisk observatørkorps « bestående af uromagerne, så de får ansvar og tilhørsforhold til samfundet. Sådan lyder forslaget fra indvandrerpolitikeren Medhat Khattab, speciallæge og medlem af Svendborg Byråd for Liberal Alliance. Han er tidligere medlem af Rådet for Etniske Minoriteter…

  – Alt, der hidtil er forsøgt, har ikke virket. Mit mål med at opgradere de unge uromagere til et observatørkorps er ikke at belønne dem, men at få dem til at føle, at de er noget og give dem et tilhørsforhold til samfundet i alles interesse… siger Medhat Khattab til Ritzau.

  Han vil i stedet give de unge kurser og uniform og løn for deres indsats, så de føler, at de dur til noget.

  – De skal have en slags autoritet, ligesom Hjemmeværnet har, og politiet skal organisere dem. Gruppen kan f.eks. hedde Alibabagruppen efter den fattige røver i eventyret, som fandt en skat og ændrede sit liv, siger Medhat Khattab.”

 • 20/10-08 Metroxpress – Ny børnehave brændt i Gellerup (s. 6, ikke online).
 • “‘… de foreløbige undersøgelser, og det arnested vi har fundet, tyder ikke på en påsat brand‘, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi i Århus…”

 • 20/10-08 Århus Stiftstidende – Fire mindreårige drenge skyld i brand.
 • “»Vi betragter det som uforsætlig omgang med ild,« oplyser vicepolitiinspektøren.”

 • 20/10-08 JP Århus – Politiet: Folk har fået nok i Gellerup.
 • “Det kan undre, at det er lykkedes Østjyllands Politi at finde og anholde brandstifterne til søndagens brand i institutionen Mudderkliren så hurtigt, når gerningsmændene til den påsatte brand i børnehaven Viben stadig er på fri fod.

  Det skyldes ikke, at lokalbefolkningen frygter brandstifterne fra sidste uge, men nærmere at folk har fået nok og derfor reageret kraftigere i denne omgang, vurderer Jens Esbensen, der er leder af politiet i Gellerup.”

 • 20/10-08 JP Århus – Skarp afstandtagen til børnehavebrand.
 • “Magistraten i Århus Kommune tager skarp afstand fra den seneste tids brandepisoder i Gellerup.”

 • 21/10-08 Metroxpress – Drenge kan blive hjemløse (ikke online).
 • “… noget nær et hændeligt uheld…”

  Oploadet Kl. 17:08 af Kim Møller — Direkte link51 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6244/trackback

  51 Comments »

  1. Ingenting at lave.

   OMFG. Nu skal folks fritid, som det sidste, overtages, planlægges, finansieres og være et ansvarsområde for staten.

   Or else!

   Kommentar by DaLi — 20. oktober 2008 @ 17:33

  2. Og så er det på tide, at forældre kommer til at betale for deres poders gerninger.

   Kommentar by L. Johs — 20. oktober 2008 @ 17:37

  3. Hvilken destruktion… Hårde fotos… :(

   Kommentar by Højrebladet Komet — 20. oktober 2008 @ 17:38

  4. ***Og så er det på tide, at forældre kommer til at betale for deres poders gerninger.

   Kommentar af L. Johs —***

   Er du da helt gal…spørg de radikale og enhedslisten, så vil de sige, at brandstifterne er de reelle ofre i denne sag og børnene selv skyld i afbrændingen. :-(

   Kommentar by Onion — 20. oktober 2008 @ 17:42

  5. De konservative kræver handling:

   “K kræver svar om indsatser i Gellerup

   Af JONAS HVID | MARTIN JOHANSEN

   Offentliggjort 20.10.08 kl. 17:12

   »Den fortsatte urolighed og terror i Gellerup er en katastrofe,« lyder det fra de konservative.”

   http://jp.dk/indland/aar/politik/article1490438.ece

   Kommentar by Brandmand — 20. oktober 2008 @ 17:50

  6. Disse billeder viser tydeligt at Socaldemokratiet,SF og De Radigale
   ikke sætter pris på danskerne og deres land.
   Værre kan set ikke være.

   Kommentar by pk — 20. oktober 2008 @ 18:04

  7. Børnehavebranden kaldes uforsætlig i Berlingske:

   “Uforsætlig leg med ild bag brand i Gellerup

   Fire mindreårige drenge er tilbageholdt efter ny brand i børneinstitution i Gellerup. De erkender at være involveret i branden, som politiet kalder uforsætlig.”

   http://www.berlingske.dk/article/20081020/danmark/810200357/

   Kommentar by Brandmand — 20. oktober 2008 @ 18:06

  8. Jeg synes, det er på tide at vise en smule tolerance her på bloggen: Hvem har ikke prøvet at futte en børnehave af ved et uheld? Nu skal folk jo ikke gøre sig mere hellige, end de er.

   Kommentar by JanChris — 20. oktober 2008 @ 18:22

  9. Jeg mener nu at danmarks første rene ikke-danske skole var Selsmoseskolen i Taastrup.

   Selsmoseskolen har længe været betragtet som vores stolthed her i taastrup, et ægte billede af tolerance vellykket integration.

   Kommentar by Christianity — 20. oktober 2008 @ 19:05

  10. -> #5

   “De konservative kræver handling:”

   Øhh – de kunne jo starte med at sende deres borgmester fra Odense til fredagsbøn i Gellerup, det kunne sikkert løse op for en helt masse frustrationer, eller hur?

   Kommentar by Pamfilius — 20. oktober 2008 @ 19:10

  11. Nu har jeg set billederne og forsøgt at forbinde dem med mine efterårsferier i fattig firserne, og det stemmer ikke helt overens. Jeg mindes at vi unger i kvarteret mødtes om formiddagen, mens vores forældre passede deres job, de kunne jo ikke finde pengene til at betale deres huse med en rente på 18-20% på kommunen som andre kan idag. Dagene gik så med at lege krig, fange, gemme, boldspil eller bare indeleg hos en af os unger. Vi kunne da godt finde på at lege med ild, men gud nåde og trøste os, hvis vores forældre fangede os i det. Jeg kan da også godt mindes at vi måske prøvede at lave lidt kriminalitet, men det var noget som at stjæle lidt tyggegummi eller se hvem der turde “bryde ind” i et af de mange tomme huse i byen, efter mørket var faldet på.
   Vi havde ikke 100 pædagoger, vi havde ikke særlige projekter til at holde os i hånden hele ugen, vi havde ikke offentlige institutioner der holdt åbent for at passe os, det var farmor eller mormor der stod for den slags og så kunne vi ellers bare pikle ud i haven og lege til der var mad. Måske ligger noget af forklaringen i at vores forældre ikke havde en krone til at betale vores hærværk med, så derfor lærte vi tidligt at vi bare ikke skulle smadre ting, ligeledes havde man dengang betjente der tit kunne ordne små rapserier og hærværk med en syngende lussing og så havde man lært sin lektie, men det må man jo ikke idag.
   Men jeg er jo også over 30 og så har jeg nok været så uheldig at have gode solide forældre der knoklede for at holde røveren oppe på alle deres børn, men stadig havde overskud til at sikre sig at vi var i trygge rammer, ikke som idag hvor mor har stress eller far ligger i “kulturhuset” og ryger smøger mens han ser tv fra hjemlandet.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 20. oktober 2008 @ 19:26

  12. “Nogle gange er et høfligt smil mere voldeligt end et brutalt udbrud.”

   Pædagogerne har nok smilet til de søde små poder dengang de gik børnehaven – og nu har de så læst Zizek og set lyset. Det er simpelt hen helt fredelig islamo-socialistisk revolutionsjihad båret frem af den nye klasse- og verdensfrigjorte ungdom.

   Kommentar by Limewoody — 20. oktober 2008 @ 19:39

  13. De gør det samme i Sverige, perkerne. 500 afbrændte skoler om året, sådan cirka, i vores naboland.

   Kommentar by Henrik — 20. oktober 2008 @ 19:47

  14. Tallet 500 er citeret efter hukommelsen. Hæng mig ikke op på det. Men det er et meget stort antal svenske skoler, der går op i røg…

   Kommentar by Henrik — 20. oktober 2008 @ 19:51

  15. Min helt klare holdning er, at der ikke skal genopbygges eller reetableres en s… af bygninger incl. børneinstitutioner for en befolkning, der ødelægger, vandaliserer, afbrænder og ramponerer. Livet må gå sin gang. Ingen grund til at belemre med nybyggeri og inventar, der alligevel ikke overlever næste weekend. Hvad der kommer let, går let. Vil de have bygget nyt så lad dem selv spare op og bygge.

   Kommentar by morlille — 20. oktober 2008 @ 19:51

  16. Vi så en fremmed yngling forleden i TV, han sagde utvetydigt, at uvæsenet blev ved, indtil politiet holdt sig væk fra Gjellerup.

   Hvorfor ikke sætte alle kræfter ind på at få fældet ham, og kyl ham så ud af landet på r*v og albuer.

   Hvis ikke, så er lovgivningen for slap og skal strammes eftertrykkeligt op.
   Uanset, hvad de konservative mener!

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 20. oktober 2008 @ 20:19

  17. […] Møller fotografier  taler for sig selv. Der er flere her. Der er små 100 ghettoer i Danmark, hvor staten nu giver nedsat husleje, til de […]

   Pingback by Snaphanen » Gellerup — 20. oktober 2008 @ 20:25

  18. Det kunne da være værd at forsøge at hive politiet ud af Gjellerup.

   Sammen med brandvæsen, ambulancer, gas, vand, el, kloak og al trafik af varer og mennesker, håndhævet med hegn, tåregas og politi. Bare 2-4 døgn.

   Det kunne måske give den slags idioter lidt perspektiv, og samtidig lidt motivation til at udpege de skyldige.

   Kommentar by DaLi — 20. oktober 2008 @ 21:16

  19. “»Vi betragter det som uforsætlig omgang med ild,« oplyser vicepolitiinspektøren.”

   – fra politikernes side?

   Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 20. oktober 2008 @ 21:17

  20. De konservative kræver handling:

   Ho Ho, 7 år ved magten, og det er ikke blevet en skid bedre.

   Kommentar by Fritz — 20. oktober 2008 @ 21:32

  21. Når man tænker på, hvor meget det har regnet og hvor vådt alting er, så kræver det en vis ihærdighed, at være uforsætlig i omgang med ild.

   Kommentar by Menig 442 — 20. oktober 2008 @ 21:37

  22. Regeringen har ikke gjort nok for at stimulere de økonomiske bekvemmelighedsflygtninge og deres pårørende fra bl.a. libanon, somalia og kosovo til at rejse hjem. Borgerkrigene i disse lande er afsluttet for længe siden. Hjemsendelser af de ovennævnte “flygtninge” må derfor snarest iværksættes. Det vil kunne spare de danske skatteborgere for megen kriminalitet og store økonomiske omkostninger.

   Kommentar by Poul — 20. oktober 2008 @ 22:27

  23. Terrorbrandene minder mig om Max Frichs “Biedermann og Brandstifterne”.

   I fortællingen/stykket opfandt den velmenende hr. Biedermann alle mulige tænkelige bortforklaringer på sine gæsters destruktive adfærd. Der var tegn i sol, måne og stjerne på, at de ville brænde hans hus ned, men Biedermann så bort fra dette, bagatelliserede kendsgerningerne. Biedermann endte som taberen.

   Det samme gør de velmenende politikere og socialfolk mht. de utilpassede tilvandrede. Man ser bort fra de ubestridelige kendsgerninger om den voldskultur, de har bragt med sig til stor skade for danskerne og Danmark.

   Mht. kvindesvømningen
   Er det kun for hættemåger/islams rettro kvinder?
   Er der slet ikke nogen mandfolk, som protesterer over denne åbenlyse diskrimination mod mænd?

   Kommentar by Johansen — 20. oktober 2008 @ 23:02

  24. Denne såkaldte regering gør lige akurat lige så meget, eller rettere lige så lidt som de forgangne.

   For de usle levebrødspolitikere er det eneste der tæller udsigten til velbetale “pensions-jobs” i EU når deres eurabia drøm endeligt når sit fulde omfang.

   For dem er det en balancegang for uhahadada hvis nogle fra andre lande pegede fingre af Danmark (at så en MEGET stor del af europæerne ville ønske at de også gjorde som DK er intet de eu-fantaster lader sig mærke med)kort sagt eliteklubben EU går langt over Danmark og Danskerne.

   Det må alle sgu da snart have set.

   Og kommer SIAD ikke ind stemmer jeg hellere blankt så jeg i hvert fald ikke er delagtige i deres landsforæderi, og landsforræderi er det i mine øjne når man bedrager den danske befolkning, når man sætter EU love over danske, når man får regeringens vellønnede (og karriere nervøse)jurister til at blåstempe soleklare grundlovs brud.

   Vi kan ikke stole på et eneste af de partier der er syltet ind i dette EU cirkus dvs DF er også nu disklvalificeret ja så er der EHL tilbage men dem kunne jeg aldrig drømme om at stemme på men af helt andre grunde.

   Vi må sætte hårdt mod hårdt nu, vi er i 11 time, men alligevel kan folk let lulles i søvn med lidt ævl om velfærd og skattelettelser.

   Så fucking bekvemme og nosseløse er det danske folk blevet, ja måske har vi endda fortjent at miste vores land med det i mente ?

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 20. oktober 2008 @ 23:12

  25. Johansen altså. Du ved da godt at hvide mænd er det værste der findes, specielt midaldrende. Man kan umuligt diskriminere mod dem.

   Hvor meget kostede integrationen denne gang – 2 børnehaver. Skal vi gætte på omkring 15 millioner til genopbugning plus naturligvis omkostningerne ved den midlertidige pasning andetsteds.

   DaLi forslår at foruden politiet så holder btrandvæsen m.m. sig væk. Det er slet ikke nødvendigt, det er meget lettere. Luk socialkontoret et par dage, det er nok. Vi kan jo slet ikke swende ham drænnerten som vikl vælte ind og ud af fænglserne resten af klivet hjem. Han er føædt her, har er juridisk lige så dansk som mig. Det er det ulykkelige ved det hele, vi er fanget i en fælde. Hvis han nu var født i f.eks Sytrien, så kunne vi heller ikke sende ham hjem, for i Syrien bruger de tortur – vort nye partnerland i EU om et år.

   Krone – jeg vinder. Plat – du taber.

   Kommentar by PeterK — 20. oktober 2008 @ 23:21

  26. Er det bare mig, eller giver Berlingske overskift meget lidt mening?
   Altså man kommer vel ikke uforsætligt til at lege?
   “Hov, jeg snublerede, og før jeg vidste af det, stod jeg og legede med brændene tændstikker!”

   Det kan godt være de uforsætligt er kommet til at brænde bygningen ned, men det har næppe været uforsætligt at de har startet ilden…

   Kommentar by Gio — 21. oktober 2008 @ 01:44

  27. Først OT:

   Deadline 2sektion, igår i DanmarksRødgardister.. Jes Stein, spiller den socialistiske journalist, der stiller alle de venstrefjerne spørgsmål han kan, til Cherif El-Yaouty, den sekulariserede muslim, som forhåbentlig snart udgiver en bog med bla. 200 regler for demokratiske muslimer, at følge.. Khader!, -gå hjem og vug, din populist..

   Jes Stein, går totalt DFs ærinde… Syret at se, .. for en gang skyld god journalistisk tradition, in action. Elegant.

   Dette er, for mig at se, simpelthen bomben i turban-burkaen ( jnf. Kurts tegning ), der eksploderer i hovedet på fundamentalistisk islam og lige i fjæset på venstrefløjens ego-stupide offer-redder-hykleri.. WOW.. – støt og vær med..

   se her:
   [http://www.dr.dk/odp/player.aspx?mt=programstab&furl=default.aspx%3Ftemplate%3Dprogramserie%26guid%3D496E22BB-AD63-47BF-A935-3CA0F5C44526%26autoplay%3D
   1%26back%3Ddefault.aspx%253ftemplate%253dprogrammer]

   – eller, hvis linket ikke virker: på DR.dk/tv ( net-tv )

   ( -Og en eller anden, lær mig at sætte links ind, ordentligt.. Jeg er en moron )

   Med denne udmelding, er der ingen undskyldning for hverken wahabi-islamister eller venstrefløjens hykleri. Dette er valgdynamit. Og Cherif vil ind i DF! -go! go! go!, siger jeg bare.

   Og så til børnehaver.

   Er der nogen økonomer, der har sat sig ned og regnet sammen hvad,( skal vi sige, pr. ghetto? ) muslimer har smadret for, i Danmark?. Der er brændt ned for rigtig mange millioner, hvis ikke mere.

   Siden Islam ikke skelner mellem politik og religion, kan man så sige, at der er tale om en religiøs krig? Og kan man i så tilfælde trække dette frem, at hver ghetto ( brohoved i krigen ) faktisk er forpligtet til at betale krigsskadeerstatning? – skal vi sige +30% for tort og svie? Og farvel til alle de kriminelle.. Heraus!. ( Der bliver ikke til ,,ulandshjælp,, til hjemlandet, de næste år.. he he )

   Dette ville være en demokratisk løsning og i øvrigt gammel europæisk tradition ved bodsgang. Og så ellers, at alle muslimer i DK skal introduceres til Cherifs bog, når den forhåbentligt kommer. Endeligt et lyspunkt i elendigheden, eller er det bare mig der er blåøjet??

   -Solip

   Kommentar by Solipsisyfos — 21. oktober 2008 @ 01:57

  28. Næste gang det brænder i Gjellerup eller i hvilkensomhelst ghetto,
   …. lad det brænde, hvorfor risikere gode Danske mænds liv, når de
   først angriber politifolkene dernæst brandmændene der kommer for at
   bringe orden i denne redelighed.

   I alle civiliserede lande er man behjælpelig med bekæmpelsen af en
   ildebrand – man angriber sgu da ikke hjælpen der kommer.
   Disse menneskers logik er ufattelig!
   Så næste gang der er behov for politi eller ambulance eller brand-
   væsen – bør beskeden lyde:
   “desværre- vi ser os ikke istand til at arbejde i området,
   da lokale bander angriber vore folk!”
   Hegn det ind! lav en vestbred lad dem sejle i deres eget l…
   det er jo åbenbart det disse parodier på mennesker ønsker!
   …. ønsketænkning, jeg ved det godt, men måtte have luft!

   Kommentar by Erik Jensen — 21. oktober 2008 @ 05:13

  29. Det er angiveligt lykkedes “uforsætligt” at tænde ild oppe under taget? Mere end to meter oppe.

   Kommentar by Brandmand — 21. oktober 2008 @ 07:16

  30. Fra en nation, der bereder sin egen undergang:

   “Mistænkt tuneser får lov at blive

   Offentliggjort 20.10.08 kl. 18:13

   En af de to tunesere, som Politiets Efterretningstjeneste har mistænkt for at ville planlægge at dræbe en tegner fra Jyllands-Posten, får nu lov at blive i Danmark. Flygtningenævnet har afvist at udvise ham til hjemlandet og har i stedet givet ham såkaldt tålt ophold, skriver politiken.dk.”

   http://jp.dk/indland/krimi/article1490552.ece

   Kommentar by speed — 21. oktober 2008 @ 08:53

  31. Der var et indslag i TV2-Nyhederne i går kl. 22 om én af brandstifterne, en 13-årig dreng. Han sad såmænd hjemme på sit værelse og spillede computer – altså dagen efter, han havde futtet en børnehave af. De næste fire uger skal han gå til et par samtaler med myndighederne, og desuden må han kun bevæge sig ud ledsaget af voksne, men hvis han kan opfylde disse krav, vil der ikke ske yderligere i sagen! Man kan godt forstå, indvandrerne ikke har respekt for de danske myndigheder.

   Kommentar by JanChris — 21. oktober 2008 @ 11:37

  32. Fint at Kim Møller viser en del af multikulturens møde med danske institutioner.

   Nu mangler vi bare at få billeder af alle de andre af multikulturens destruktive udtryk og adfærd. Jeg tillader mig at gentage en opremsning som jeg har lavet på Snaphanen.

   Lige nu oplever vi skyderier i gaderne i flere byer. Mere end 50 episoder bare i København her i 2008. Der har været masser af påsatte brande i løbet af de seneste år. Der har været flere falske bombealarmer på banegårde etc. Hjemmerøverier, knivstik, stenkast mod politi, brandmænd og Falck folk.

   Der sættes ild til mange skoler, børnehaver, klubber, SFO’er, biler, cykler, barnevogne, containere og skure. Voldtægter, trusler og vold mod kvinder. Hærgen af og stenkast mod busser og overfald på buschauffører. Vagter overfaldes. Pædagogisk og sundhedsfagligt personale overfaldes og trues. Skolelærere chikaneres og overfaldes.

   Socialt bedrageri, personale i svømmehaller chikaneres, indførelse af intolerant sexisme i svømmehaller, tvangsægteskaber ses der en del af, masser af kvinder havner på krisecentre, hjemmeværnet er blevet overfaldet, grønlændere jaget ud af boligområde, politikere og kunstnere trues og må leve med politibeskyttelse døgnet rundt. Og nu kan jeg tilføje at multikulturens paver giver tålt ophold til en tuneser som angiveligt har planlagt at omgøre en avistegner. Hvad så med avistegneren sikkerhed og ret til at leve som fri borger i det danske samfund? Som jeg ser det er det nu tuneseren der kan leve frit i det danske samfund, men ikke den danske avistegneren. Takket være multikulturens grumme godhedsvælde ser man tendens til at der nu skabes ulandskultur i Danmark.

   Journalister og kamerafolk overfaldes i visse områder af Danmark. Der fuskes med regnskaber og sort arbejde i pizzariaer og der sælges hash i kiosker. Børn kidnappes til andre lande af forældre. Ekstreme autonome venstrefløjs unge overfalder lovlige demonstrationer og samme autonome får hus af københavnske venstrefløjspolitikere. Trick tyve er blevet et helt almindeligt fænomen. Vi ser chikane af piger og kvinder der ikke tager tørklæde på og chikane af børn der spiser madpakke i folkeskolen under ramadan.

   Unge overfaldes og frarøves penge og mobil. Dørmænd overfaldes. Politiet kaldes de værste gloser. Butiksansatte chikaneres og overfaldes. Biblioteksansatte ligeså. Gravpladser hærges. Nogle indvandrerkvinder forsvinder men meldes ikke savnet. Andre kvinder holdes fangen og mishandles. Fodbolddommere chikaneres og udsættes for vold. Osv. osv.

   Multikultur er barbari i et ellers velfungerende samfund som det danske.

   Kommentar by Janne — 21. oktober 2008 @ 11:48

  33. >28 ja, det kunne være man skulle fylde noget andet i brandsprøjterne end vand,.. og så gerne komme til at spilde lidt rundt på ghettoen.. og så køre igen.

   >32 jeg synes også det er fint med Kims foto, og er enig i det du skriver, men der er også noget der hedder at imødekomme problemet. Hvis vi bliver ved med at tro at vores korrupte regering er den eneste der skal gøre noget, så sker der jo ingenting. Måske netop vil der ,,ske noget,,, hvis befolkningen yder aktiv modstand.

   -F.eks. : Tag fri fra fjernsynet og gå i aktive bevæbnede ( fra stokke til pistoler ) -vagtværn, der patruljerer bygninger om natten og som følger piger hjem fra diverse aktiviteter. Hvis staten fylder detentionerne med vrede danskere, så er det sgu nærmest en ære og en hån.

   -Lav boykot-demonstrationer foran alle de kiosker som sælger Hash og andet og fusker med regnskaberne.

   -Anmeld alt, der er det mindste ulovligt, kør ren nul-tolerance og skid på millimeter-socialist/selvhader-demokratiets ,,Jamen vi gør også selv noget forkert..blablabla,,

   -Tag billeder og noter, af alle mistænkelige sager og steder, der kan huse kriminalitet, og eksponer og dokumenter på hjemmesider rundt omkring.

   -Lav celler af sikkerheds-grupper, som hurtigt kan rykke ud, hvis der opstår konfrontationer. Hvis muslimer kan lave terrorceller, så kan vi andre også lave anti-terror-celler.

   -Lær børn at følges med hinanden og at tilkalde hjælp hurtigt. At fællesskab er stærkere end vold.

   -Støt og beskyt alle demokratiske muslimer, der elsker Danmark for sin frihed og tolerance, som f.eks. Cherif el-Yaouty, og lav tænketanke for realistiske løsninger. Støt og beskyt, kunstnere som Kurt, der gør noget for sagen og distribuer budskabet: Modstand.

   Med andre ord:
   Hvis vi vil redde vores land, så må vi gøre det selv. Politikere er altid mennesker, der stiller sig i 5de kolonne og bagefter tager æren for 1ste kolonne, og dernæst siger ,,hvad sagde jeg,, – sådan er politikere, kronisk selvoptagede, men sådan er demokratiet, og det fungerer bedre en diktatur. Get over it, and get to work!

   Vi har biler, vi har penge, vi har hjerne og vi skal redde vores børn.
   Hvad er reelt problemet?

   Kommentar by Solipsisyfos — 21. oktober 2008 @ 12:46

  34. Solipsisyfos: Reelt er problemet, at vi ikke følger dine udmærkede forslag. Du gør det sikkert heller ikke selv. Endnu. Vi danskere skal drives længere ud mod afgrunden, før noget sker.

   Kommentar by Crass Børsting — 21. oktober 2008 @ 12:57

  35. @JanChris

   Har du et link til dette absurde indslag?

   Kommentar by speed — 21. oktober 2008 @ 12:59

  36. PS

   – Og sidst, men ikke mindst: Dyrk din egen narko. Køb aldrig narko af en muslim og hold i øvrigt op med det lort. Islams stærkeste våben er deres narko-infiltration. Big money. Vi er så vant til narkokriminalitet, at vi tolerere den hele tiden, af egen angst. Narko trækker våben og vold og kriminalitet ind i landet, som intet andet.

   Med EUs åbne grænser, er det blevet slaraffenland for narkohandlere, så lad os få grænsekontrollen op at køre igen. Sur røv, vi var for naive med Schengen.

   Kender du een som er på stoffer, så gør noget ved det, hjælp vedkommende ud af det, koste hvad det vil og brug det der virker, kosteskaft/gulerod. Dope gør en til robot og slave. Også selvom det bare er ,,lidt til weekenden,,.

   Stop narkostøtten til islamiseringen.

   Kommentar by Solipsisyfos — 21. oktober 2008 @ 13:07

  37. >34 jo, jeg gør det selv.

   Kommentar by Solipsisyfos — 21. oktober 2008 @ 13:08

  38. Speed, man kan ikke lave direkte links til indslag i TV2-Nyhederne, men du skal gå ind på http://sputnik.tv2.dk og derefter vælge “TV2-Nyhederne” i menuen til venstre og endelig 22-Nyhederne fra i går aftes.

   Kommentar by JanChris — 21. oktober 2008 @ 15:37

  39. Nu kaldes den ene af brandene et “uheld”:

   “Institutionsbrand var et uheld

   Af JACOB HAISLUND RASMUSSEN

   Offentliggjort 21.10.08 kl. 15:09

   De fire drenge, som søndag aften satte ild til institutionen Mudderkliren i Gellerup, ville ifølge JP Århus’ oplysninger slette videooptagelser af hærværk.

   De fire drenge, der søndag aften uforsætligt satte ild til taget på institutionen Mudderkliren i Gellerup, var i virkeligheden bare ude på at slette videooptagelser af hærværk. Det oplyser en central kilde til JP Århus.”

   http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1491056.ece

   Kommentar by Brandmand — 21. oktober 2008 @ 18:51

  40. Fra skurk til helt (ifølge JP)

   “Institutionsbrand var et uheld

   (…)

   De fire drenge (brandstifterne, red.), der søndag aften uforsætligt satte ild til taget på institutionen Mudderkliren i Gellerup, var i virkeligheden bare ude på at slette videooptagelser af hærværk. Det oplyser en central kilde til JP Århus.

   Drengene havde angiveligt været i gang med at male graffiti på en af institutionens ydervægge, da det gik op for dem, at der var anbragt et overvågningskamera på bygningen, som kunne have fanget det hele på bånd.

   Derfor besluttede de – med en lighter og en grafittidåse som flammekaster – at sætte ild til kameraet for at slette sporene. Afbrændingen afgav da en stikflamme, som tog fat i bygningens tag.”
   _

   Souschef i Socialcenter Vest, Niels Sandemann, drejer skruen en ekstra gang. Brandstifterne er ikke bare uvidende om den brand, de har forårsaget. Brandstifterne er også nærmest helte, da de ifølge Niels Sandemann vist nok selv har alarmeret politiet:

   “Den udlægning er Niels Sandemann, der er souschef i Socialcenter Vest også blevet præsenteret for.

   “Det er også det, vi har hørt. Deres forsæt har været at ødelægge et overvågningskamera,” siger han.

   Ifølge Niels Sandemanns oplysninger, var drengene slet ikke klar over, at ilden havde spredt sig til taget.

   “Så vidt jeg ved, var drengene faktisk begyndt at spille fodbold lige ved siden af. Efter et kvarters tid opdagede de, at der var gløder. Jeg er sågar blevet fortalt, at det var drengene selv, der alarmerede politiet,” siger han.”

   http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1491056.ece

   Kommentar by Brandmand — 21. oktober 2008 @ 19:13

  41. “Så vidt jeg ved, var drengene faktisk begyndt at spille fodbold lige ved siden af. Efter et kvarters tid opdagede de, at der var gløder. Jeg er sågar blevet fortalt, at det var drengene selv, der alarmerede politiet,” siger han.”

   Jamen så er de jo helte! og kan komme i DR ,som eksempler på vellykket integration! allan være lovet.

   Kommentar by PB — 21. oktober 2008 @ 19:18

  42. @38

   Tak

   Kommentar by Brandmand — 21. oktober 2008 @ 20:53

  43. @Solipsisyfos
   “34 jo, jeg gør det selv.”

   Hvad gør du helt konkret? Det er ikke fordi jeg ikke tror dig, men fordi jeg gerne vil bidrage.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 21. oktober 2008 @ 21:09

  44. 40 Brandmand:
   Videooptagelser i datid ligger ikke i kameraet. Det ved berigelsen udmærket. Desperationen hos de ansvarlige er ved at udarte sig til det absurde i bortforklaringer.

   Kommentar by Menig 442 — 21. oktober 2008 @ 21:57

  45. Det er utroligt berigende med de økonomiske bekvemmelighedsturister og deres pårørende. Den mening har de politikere( det drejer sig især om venstresnoede og radigale politikere), der har givet de økonomiske flygtninge og deres pårørende, dansk opholdstilladelse.

   Kommentar by Poul — 21. oktober 2008 @ 22:31

  46. >43 Mmm det nævnte.. mere vil jeg ikke sige, men brug fantasien, start med dig selv. Det sætter mange gode tanker i gang. Og handlinger.

   Kommentar by Solipsisyfos — 22. oktober 2008 @ 01:31

  47. Hvad skal man dog snart gøre? Er der overhovedet noget man kan gøre? Ja, det er der faktisk.

   Den bedste og mest effektive måde man kan give sin utilfredshed med indvandringen til kende på, er ved at nægte at anerkende de fremmede som medborgere. Man skal simpelthen ikke tale med de fremmede, hilse på de fremmede eller handle i de fremmedes butikker. Man skal også, hvis det er muligt, nægte at arbejde sammen med fremmede.

   Hvis en stor del af danskerene gav de fremmede den kolde skulder i dagligdagen, så ville politikerne være nødt til at stoppe indvandringen og hjemsende de fremmede, der allerede befinder sig i landet.

   Mange vil nu indskyde, at ikke alle fremmede er kriminelle eller dårlige mennesker, at man skal adskille surt fra sødt, men den slags indskydelser er bare useriøs snak og hjælper os ikke af med de fremmede – tværtimod.

   Vi må vi holde op med at skelne mellem gode og dårlige fremmede og kalde en spade for en spade, en araber for en araber. Kun på denne måde kan det rigtige Danmark genopstå på lidt længere sigt.

   Kommentar by Daniel — 22. oktober 2008 @ 17:11

  48. Her er lidt mere multikultur:

   “33-årig amok på kvindelig chef efter fyring”

   http://www.bt.dk/article/20081022/krimi/81022038/

   Kommentar by Janne — 22. oktober 2008 @ 18:11

  49. Så kom der navn på “de unge”:

   “Seks unge dømt i brandsag

   Af THOMAS BAY ESTRUP

   Offentliggjort 28.05.09 kl. 12:55

   Alle seks tiltalte blev kendt skyldige ved Retten i Århus i går i sagen om brandstiftelse i børnehaven Viben.

   De seks unge mænd, som i ugerne efter branden i børnehaven Viben blev anholdt, er kendt skyldige for medvirken til brandstiftelsen.

   Det drejer sig om Mahmoud Chahrour (18 år), Chadi Rafik Darwich (18 år), Shadi El Chofani (21 år), Tarek Karzoun (18 år), Sinan Özer (19 år) og en 17-årig dreng.

   (…)

   Som udgangspunkt får de seks unge mænd alle to et halvt års frihedsberøvelse som straf for deres medvirken til brandstiftelsen.

   Mens straffens længde bliver reduceret for nogle af dem afhængig af deres grad af medvirken, bliver den forlænget for Tarek Karzoun, Mahmoud Chahrour og Shadi El Chofani. De tre blev desuden kendt skyldige i en række andre forhold om tyveri mv.

   Shadi El Chofani får lagt en tidligere straf oven i, så han i alt får fem års fængsel. Samlet står de seks unge mænd til 16 et halvt års fængsel, heraf er en del dog betinget.

   Om skyldsspørgsmålet var dommen helt klar. Domsmandsretten fandt det bevist, at alle har medvirket til brandstiftelsen.

   »Det er uden betydning, hvem der reelt satte ild til,« sagde dommer Ingrid Thorsboe ved oplæsningen af dommen.

   Hun forklarede i retssalen, at domsmændene har lagt til grund, at en gruppe unge samlede sig den 12. oktober 2008 på pladsen foran børnehaven Viben, og at der blev talt om at sætte ild til en bygning ved pladsen. De tiltalte (nu dømte) blev alle på pladsen, i stedet for at fjerne sig derfra, da talen faldt på at sætte ild til noget.

   Karzoun var den første

   »Der er en vis uklarhed om, hvem der kom med ideen til at sætte ild til,« sagde dommeren.

   Men hun erklærede, at Tarek Karzoun var den første inde i børnehaven, og han hældte benzinen ud. Shadi El Chofani var med til at planlægge branden og holdt vagt med en politiskanner, som kan aflytte politiets radio.

   »Dermed er han ligeså strafferetsligt ansvarlig som de andre,« bemærkede dommeren.

   Om Chadi Darwichs rolle sagde hun:

   »Han blev på stedet, men forholdt sig passivt. Han kunne have forhindret branden.«

   Til grund for dommen blev også lagt, at branden blev påsat midt i et beboelsesområde og dermed skabte utryghed blandt beboerne.

   (…)

   »Det er godt, at sagen har ført til dom. Der er brugt mange ressourcer på efterforskningen,« siger anklageren, Dorthe Lysgaard, som er fuldmægtig ved Østjyllands Politi.

   Forsvarsadvokat Anders Skovholm er forbløffet over straffens længde. Han tager de unges alder i betragtning.

   »Jeg er overrasket over, at man går så højt op, så unge som de er,« siger Anders Skovholm, som er forsvarer for Mahmoud Chahrour, der blev dømt skyldig for en lang række forhold ud over brandstiftelsen og idømt en straf på tre et halvt år. Anders Skovholm anker dommen på sin klient, Mahmoud Chahrours vegne.

   Faderen til Mahmoud Chahrour fastholder, at hans søn er uskyldig.

   »Han er ikke skyldig i branden. Bare fordi han var der (på pladsen uden for børnehaven, red.) og politiet siger det, betyder det ikke, at han har gjort det,« siger faderen, Mohammed Chahrour efter retsmødet.

   Han og flere omkringstående personer var ophidsede og fægtede med armene, mens de over for JP Århus kom med kommentarer om, at dommen er udtryk for »diskrimination« og et forkert billede af sandheden.

   Familien Chahrour bor – ligesom de fleste af de dømte – i Gellerup.

   Mahmoud Chahrour kalder hele retssagen »en Hollywood-film«, fordi det, der er kommet frem, ikke viser, hvad der egentlig skete. Det ser han nu frem til, at landsretten finder ud af.

   »Landsretten skal finde ud af præcis, hvad der skete,« siger han.”

   http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1707465.ece

   Kommentar by Preziosi — 31. maj 2009 @ 11:30

  50. De dømte:

   “Det drejer sig om Mahmoud Chahrour (18 år), Chadi Rafik Darwich (18 år), Shadi El Chofani (21 år), Tarek Karzoun (18 år), Sinan Özer (19 år) og en 17-årig dreng.”
   _

   JP skriver om sagen i dag, da tre af de dømte har anket sagen:

   “Tre dømte skal vidne om brand

   Af LISA MERETE KRISTENSEN

   Offentliggjort 01.12.09 kl. 08:38

   Tre af de seks dømte i sagen om den påsatte brand i børnehaven Viben skal vidne i sagen i Landsretten. De øvrige tre tiltalte nægter sig fortsat skyldige.”

   http://jp.dk/indland/aar/article1904235.ece

   Kommentar by 3900 — 1. december 2009 @ 15:14

  51. […] 2008, hvor der blev stukket ild på Fritidshjemmet Mudderkliren og Børnehaven Viben, hvoraf sidstnævnte efterfølgende ikke stod til at […]

   Pingback by Kunstavisen » Blog Archive » Skraldespandene i Gellerup — 17. april 2010 @ 09:19

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper