25. december 2014

Om Berlingskes Gallup-måling om tonen i flygtningedebatten: Ledende spørgsmål, ‘ren fiktion’…

De fleste medier gengav historien, der faldt sammen med en ‘Danskerne skammer sig’-meningsmåling i Ugebrevet Mandag Morgen. Glimrende kommentar af Erik Holstein på Berlingske – Manipulation eller julespøg?.

“Det er en bemærkelsesværdig meningsmåling, Berlingske bruger som afsæt til forsiden 15. december, hvor et relativt flertal af danskerne kræver ‘takt og tone’ i flygtningedebatten. Det er ikke mindst en meget kreativ tilgang til meningsmålinger, hvor den elementære grundregel er, at man ikke må stille ledende spørgsmål. I den pågældende ‘Gallup udført for Berlingske’ har man forkælet respondenterne med en grundig vejledning i, hvordan de bør svare. Spørgsmålet var formuleret på denne måde:

‘For nogle dage siden gav biskoppen i København, Peter Skov-Jakobsen, i Berlingske udtryk for, at der mangler medmenneskelighed i debatten om asylansøgere. Han efterlyser empati og understreger, at flygtninge er mennesker og derfor kræver en menneskelig behandling og omtale. Hvor enig eller uenig er du i, at debatten om flygtninge er blevet for hård?’

Ikke mindst formuleringen ‘flygtninge er mennesker og kræver derfor menneskelig omtale’ er smuk. Så må selv den mest tungnemme have fattet, at det ‘korrekte’ svar er at give biskoppen ret og erklære sig enig i, at debatten er for hård. Sjovt nok får man det ønskede resultat og kan køre den planlagte forside.

På sin vis en meget konsekvent tilgang til sagen, men resultatet bliver naturligvis ren fiktion. Meningsmålingen – og den stort opsatte historie – ville dumpe med et gigantisk brag i en almindelig førsteårsopgave om statistik eller journalistik. …

Når man slipper forbindelsen til virkeligheden, er det… kun fantasien, der sætter grænsen. Hvad det gør ved troværdigheden for Berlingske som avis og Gallup som institut, er så en helt anden sag.”

(Berlingske, 15. december 2014, forside)

Oploadet Kl. 09:57 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62456/trackback

18 Comments »

 1. Endnu en Gallup opinionsmåling til dumpekarakter. Let gennemskuelig manipulation og fup. Hvis nyheds journalisterne ikke kan gennemskue dét, skulle de søge sig en anden levevej.

  Kommentar by A-mad — 25. december 2014 @ 10:12

 2. Bisper er muligvis mennesker men de burde, set herfra, være afskaffet ved reformationen som opgør med det katolske hirakiske system de er et eksempel på.

  Kommentar by Peter Buch — 25. december 2014 @ 10:24

 3. Det er fint nok biskoppen prædiker medmenneskelighed.
  Han er bare så snæversynet at han ikke vil sætte sig ind indvandrernes
  mål for Danmark. Kirken bliver tromlet ned af de fremmedes vold og krævementalitet, og om få år trygler han flygtningene om barmhjertighed.

  Kommentar by k.m. — 25. december 2014 @ 10:45

 4. “Den gamle tante” og “Hede-Nyt”, to tidligere hæderskronede borgerlige aviser, som nu begge synger på sidste vers. Beskæmmeligt.

  Kommentar by Neuhammer — 25. december 2014 @ 10:53

 5. Løgn og latin er hvad aviserne bringer hver dag, biskoppen glemmer at fortælle om de fremmedes kriminalitet begået i Danmark, han skjuler sandheden, jeg gad vide hvad en papiravis vil koste uden skatteyder støtte, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 25. december 2014 @ 11:16

 6. Endnu en værdiløs “meningsmåling” fra Tanten. Udover de ledende spørgsmål sker der også en sortering af deltagerne i spørgepanelerne; sammensætningen af disse bliver “justeret”, så man er sikker på at nå frem til det ønskede resultat.
  Efterhånden er det vel kun politikerne, som tror det mindste på disse fup-målinger – normalt tænkende mennesker gør det i hvert fald ikke.

  Kommentar by Paulus — 25. december 2014 @ 11:49

 7. Er Tøger Sedenfandens kvindelige(?) look-alike stadig chefredaktør på lokumssprøjten Berlingeren, for så forklarer fupundersøgelsen jo en hel del.

  Kommentar by Fritz — 25. december 2014 @ 13:05

 8. Den klassiske version: Er De holdt op med at prygle Deres hustru, ja eller nej?

  Kommentar by Crass Børsting — 25. december 2014 @ 13:42

 9. “Hvad det gør ved troværdigheden for Berlingske som avis og Gallup som institut, er så en helt anden sag.”

  Men det er så en ret afgørende sag , den belyser jo i høj grad hvorfor de etablerede medier konstant taber terrain , de er kort sagt slet ikke i sync med deres læsere/abonnenter.

  Kommentar by PBrad — 25. december 2014 @ 14:42

 10. Islamisk Stat – Saudi-Arabien “Kvinder sendt i spjældet: De kørte bil”…For fanden hvor er jeg glad for, at Mohammedanmark og alle de højreorienterede ‘god tone’ dhimmidanskere har lært mig…AT DET INTET HAR MED I-SLAM AT GØRE.

  Kommentar by Fritz — 25. december 2014 @ 15:00

 11. Journalistisk propagandistisk venstreparti slår til igen!

  Kommentar by Robert R — 25. december 2014 @ 15:55

 12. Måske man skulle prøve at lave en meniingsmåling hvor man stillede følgende spørgsmål: Set i lyset af en voldsom overpræsentation i kriminalitetsstatestikkerne blandt muslimske indvandere, og en betydelig øget udgift til diverse overførselsindkomster, sundhedsudgifter og udgifter til kriminaforsorgen, en markant overpræsentation blandt voldtægtkriminalitet og en betydelig forøget terrorrisiko forsaget af nuslimske indvandere, bør invandringen og flygtningestrømmen fra muslimske lande så mindskes ja eller nej?

  Kommentar by Robert R — 25. december 2014 @ 16:37

 13. Har heldigvis allerede opsagt mit abonnement på Berlingske, og det bliver ikke gentegnet. Med den redaktionelle linje har Berlingske lagt sig i samme spor som Politiken Vest = Jyllandsposten, så hvad er der snart tilbage at abonnere på?

  Kommentar by Per — 25. december 2014 @ 18:22

 14. Off Topic

  Det skete i Sverigstan. !!

  Godt, Rigtig godt nyt. Julen er reddet, håber nytåret også er.
  En Moské er futtet af, og ca 50 Pædoer slap ud af vinduerne, hvilket dog var en skam. :)

  Ønsker jer alle en gog jul og et lykkebringende nytår.

  Kommentar by Sindsro — 25. december 2014 @ 19:18

 15. Tonen i Berlingeren er for lang tid siden blevet så skinger, uanstændig og uoplyst at jeg føler mig ekskluderet, fremmedgjort og snart tvunget ud i kriminalitet og vold. Ihvertfald nok til at jeg for længst har droppet at være abonnent på det tynde sammenkog af nyhedstelegrammer fra Ritzau og uinformeret hælden-vand-ud-ørerne skrevet at journalistpraktikanter.

  Vil ikke engang byde døde fisk at blive pakket ind i det lort.

  Kommentar by Ole — 25. december 2014 @ 21:35

 16. Jeg ved ikke, hvad det vil sige, at debatten er “hård”? Er det i form eller indhold? Man kan vel godt mene, at man bør holde en pæn, medmenneskelig tone, når man siger, at de og de personer ikke skal være i Danmark. Kunsten er at udtrykke det hårde budskab mildt… “Tough love” er så vist den rette holdning til de mennesker, som nødvendigvis må afvises her: http://en.wikipedia.org/wiki/Tough_love

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 26. december 2014 @ 01:24

 17. De “frelste” har svært ved, at virkeligheden melder sig på banen. Deres multi-kulti løgne og “menneskesyn” er kvalmende løgne og danskerne (vi) er fanme lede og kede af det uvæsen.

  Debat..næh, sandheden flyder i stride strømme fra danskens stemmebånd og det kan “de frelste” ikke tåle at høre.

  Pizz mig i øret..

  Kommentar by Iznogut — 26. december 2014 @ 02:13

 18. Jydepotten er holdt op med at ringe til mig, efter jeg et par gange har sagt til dem, at jeg ikke abonnerer på røde aviser, der ansætter rødfascister som journalister.

  Er dokumenteret et sted her på siderne – husker ikke lige hvor.

  Kommentar by Hodja — 26. december 2014 @ 16:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper