27. oktober 2008

Mere om præsidentvalgkampen

Det siges, at det religiøse højre vandt valgene for Bush i 2000 og 2004, idet 70 pct. af mest ortodokse kristne stemte på Bush. De sorte udgør størrelsesmæssigt en lignende vælgergruppe (12 pct.). Således forventes dette segment at stemme ved det kommende præsidentvalg, jvf. APs Political Dashboard pr. dd.

 • 24/10-04 Uriasposten – Tolv religiøse vælgertyper i USA… (John Greens undersøgelse).
 • Da Bush havde fleste penge at føre valgkamp for var det et demokratisk problem. Nu hvor Obama bruger fire gange så meget som McCain på valgreklamer skal man finde de nærmere detaljer på 180 grader, for i DRs referat var det blot en historie om “Obamas formidable evne til at rejse penge”.

  De danske medier fortsætter i det hele taget markedsføringen af Obama, og noget af det mest objektive jeg har oplevet i denne valgkamp er pudsigt nok et afsnit af The Daily Show med den erklærede demokrat Jon Stewart som vært. Han gjorde sig lystig over både Joe Biden og Sarah Palin, og den slags er ikke normalt herhjemme, hvor medierne helt ignorerer Joe Biden, stort set kun bringer positive historier om Barack Obama, alt imens de angriber McCain og Palin fra alle tænkelige vinkler. Samtlige historier om præsidentvalget fra DR Onlines forside (Udland).

 • 27/10-08 (03.46) DR Online – Financial Times støtter Barack Obama.
 • 27/10-08 (15.37) DR Online – Over 100.000 ville høre Obama.
 • “… McCain, kan slet ikke samle menneskemængder af den størrelse.”

 • 26/10-08 (02.25) DR Online – Clinton på podiet for Obama.
 • 26/10 (00.42) DR Online – Obama kritiserer beskidt valgkamp (af Susanne Vigsø).
 • “Demokraternes præsidentkandidat i USA, Barack Obama, går til angreb på sin rival John McCain, for hans negative valgkampagne i disse sidste dage før valget…. Republikanernes John McCain, som godt er klar over, at han er langt bagud i meningsmålingerne, forklarer som undskyldning, at han er en fighter.”

 • 25/10-08 (14.01) DR Online – Palins trusler preller af på Chavez (af Katja Sønder Tuxen).
 • 24/10-08 (18.42) DR Online – Palin belønnede bidragydere (af Ritzau).
 • 24/10-08 (16.45) – Obama besøger syg bedstemor (af Carsten Thomsen).
 • “Den demokratiske præsidentkandidat har ikke planer om vælgermøder, men har afbrudt valgkampen for at besøge sin alvorligt syge mormor. Til grund for Obamas beslutning ligger omstændighederne i forbindelse med hans mors død for år tilbage. Her kom han “for sent”, som Obama selv formulerer det.”

  Når man fører i meningsmålingerne gælder det først og fremmest om ikke at dumme sig, og da John McCain tidligere i valgkampen foreslog at aflyse en live-debat med Barack Obama for eftersigende bedre at kunne koncentrere sig om den igangværende finanskrise, blev det generelt betragtet som spin. I sidste uge rev Obama et par dage ud af kalenderen for at besøge sin mormor, der brækkede sin hofte tidligere på måneden, men jeg er endnu ikke stødt på en eneste motivanalyse i den henseende.

  Barack Obama fører forholdsvis sikkert, og skulle han vinde, så bliver det noget af et anti-klimaks for Bush-haderne. Henrik Qvortrup skrev hvad der skulle i fredagens Metroxpress – Hvem skal de nu hade?

  “Og så kommer ham Obama dér og ødelægger det hele. Hvem skal man NU til at hade, når en demokrat står i spidsen – og tilmed en sort af slagsen? På den ene side er USA – det er jo ligesom udgangspunktet for det hele – noget, katten har slæbt ind. På den anden side lyder det jo ganske politisk korrekt med en farvet præsident.

  Unægtelig noget af en udfordring for hele Anne-Marie Helger-slænget, der næppe har tal på, hvor ofte de gennem de seneste otte år har været i fakkeltog mod Bush og ‘krigen’. Anderledes nemt er det at opregne, hvor mange ‘kunstnere mod terrorisme’-demonstrationer der har været afholdt. Ikke en eneste.

  Og der kommer næppe heller nogen. For nok sætter Obama-bølgen grå hår i hovedet på alle meningsmaskinerne. Men mon ikke de trods alt husker stadig at være imod USA og holde med de undertrykte? Sådan bare for en sikkerheds skyld.

  Se evt.

 • 22/10-08 Politico – Study: McCain coverage mostly negative.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6258/trackback

  27 Comments »

  1. Det slaa mig medens jeg laeste… det er egentlig lidt pudsigt at danske medier ville opfoere sig lige partisk som de amerikanske. Hvad mon man taenker paa at ville opnaa ved at goere saadant?

   Jeg har mine formodninger at visse journalister er bare doven og de rapporter der bliver, oem, laant og oversatte er fra den MSM. Som er venstreorienteret. Men at man kan tyde en konsekvent holdnings forskel til fordel for O! er mig en gaade. Det er ikke ligesom dansker kan stemme.

   Maaske er det bare for at holde sig i form ;-)

   Kommentar by jdm — 27. oktober 2008 @ 19:38

  2. “Barack Obama fører forholdsvis sikkert, og skulle han vinde, så bliver det noget af et anti-klimaks for Bush-haderne” – nu er det nok stadig et spørgsmål, HVOR sikkert han fører(?) Se fx.:
   http://jp.dk/udland/usa/article1495623.ece
   Her er et forsøg fra ‘meningsmålerne’ på at forklare det uforklarlige:
   http://jp.dk/udland/usa/article1496344.ece

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 27. oktober 2008 @ 19:50

  3. Mange hvide amerikanere vil stemme på Obama, meget få sorte vil stemme på McCain.

   Brug lommeregneren, procenttasten, og hvem er så racisterne?

   At de hjemlige lyserøde idiotmedier skulle promovere Obama uden pause var forudsigeligt. Vi får det, vi er tvangsindlagt til at betale for.

   Kommentar by Crass Børsting — 27. oktober 2008 @ 20:00

  4. Jeg er ret sikker på, at Obamas bedstemor vinder valget. Det har de danske medier med TV2knuz i spidsen ligesom antydet her på det allersidste.

   Kommentar by morlille — 27. oktober 2008 @ 20:05

  5. Min største frygt ved Obama er at med ham som præsident i USA kan vi her i Vesteuropa nok risikere i højere grad at måtte klare os selv, så vi hvis vi vil sikre vor fortsatte eksistens så bliver vi nødt til at stille med vore egne soldater og selv betale det som et troværdigt militært forsvar koster.

   Jeg tror at vi i så fald kommer til at stå overfor valget mellem at gå til grunde indenfor en overskuelig årrække eller betale hvad det koster at kunne forsvare sig.
   Det vil nok ikke kunne lade sig gøre uden at der vil komme et dramatisk fald i levestandard.

   Med den fremtidsudsigt ville det da være sund fornuft hvis europæerne foretrak McCain som præsident?

   Kommentar by Jens Hansen — 27. oktober 2008 @ 21:15

  6. “Med den fremtidsudsigt ville det da være sund fornuft hvis europæerne foretrak McCain som præsident?” – enig; men det er vel i grunden ret uvæsentligt, så længe de INGEN indflydelse har?
   Ikke des mindre mener jeg, at jeg for lidt siden så, at i Jyllandspestens afstemning gik 92% ind for Obama, så hjernevasken funker åbenbart! :)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 27. oktober 2008 @ 21:44

  7. Selvom jeg af forskellige grunde foretrækker Obama, er jeg alligevel ved at brække mig over mediernes promovering af ham, og nedrakning af alle de andre, især Sarah Palin. Og hele tiden med den drejning med at hvide skulle være mere racistiske end sorte, selv om det gang på gang kommer frem at de sorte er mere tilbøjelige til at stemme efter racekriterier!

   Men det er i TV dæmagogernes verden vel helt i orden fordi ‘vi’ (kollektiv skyldig på grund af hudfarve) har gjort de sorte så meget fortræd…

   Kommentar by Balder — 28. oktober 2008 @ 00:39

  8. McCain vinder ind på Obama:

   http://www.180grader.dk/nyheder/McCain_haler_ind_p_Obama.php

   Obama er det mest venstreorienterede medlem af Senatet – det dokumenterer hans stemmeafgivning…

   Kommentar by Søren Rasmussen — 28. oktober 2008 @ 00:50

  9. # 8

   Demokraterne er jo det rene PFLP!

   Kommentar by Hans — 28. oktober 2008 @ 00:56

  10. Så hader de bare en anden. Anders Fogh f.eks. – Når han nu bliver færdig med at rejse rundt i udlandet. Mine ungdoms år i DKU Valby og SF i Gladsaxe fornægter sig ikke. Idioterne på venstrefløjen kan ikke holde bare ét politisk møde, uden at skulle hade nogen.

   Kommentar by Ivan — 28. oktober 2008 @ 01:14

  11. –> Hans: “Demokraterne er jo det rene PFLP!”

   Nu synes jeg godt nok du strammer den lidt..

   Og helt ærligt; er det demokrati, det der, at man har lov til at vælge mellem to idioter, hvis vigtigste kvalifikation er at kunne råde over millioner af dollars? Det næst-vigtigste er at kunne give den i én eller anden rolle som entertainer. Det er en parodi i mine øjne.

   Selv om der er nogle forskelle mellem deres politik, så er det nok noget overordnet der holder det indenfor visse rammer. Det er et to partisystem også meget bedre egnet til. I et system som det danske/østrigske kan det lade sig gøre at der viser sig overraskelser. Overraskelser der muligvis ikke er helt under kontrol. (Hvilket så igen kan afstedkomme suspekte hændelser.)

   Helt ærligt, jeg opfatter ikke dette system som særlig demokratisk.

   Men tilbage til den danske andedam; Jeg synes det er fuldstændigt skørt så meget tid medierne bruger på dette cirkus. Det er rent kulørt underholdning for masserne, men endnu mere dejligt for journalister og ‘eksperter’ der alle sammen ved lige så meget som de fleste der følger med på Internettet. Tænk på alle de nyttesløse danske journalister, der render og interviewer Joe the plummers. i small town America.

   Det må være et fedt job. Et ti minutters indslag, og så sidde lidt på kaffe latte-barer eller drøne lidt rund i landskabet.

   Alt dette er der råd til, men der er ikke råd til at vi kan blive bredt informeret om ting og sager der rager os mere.

   Det er dybt fallit og godnat for de danske medier, og det er uden at blande noget om bias i det. Det er et Tivoli for tivoliets egen skyld, de fleste journalister og alle bagmændene nogle billige cirkusklovne.

   Kommentar by Balder — 28. oktober 2008 @ 03:23

  12. @Kim: Hvorfra ved du, at Jon Stewart er erklæret demokrat?

   Kommentar by Jan — 28. oktober 2008 @ 07:48

  13. Jeg forstår egentlig ikke din harme hr. Møller. Med mindre du selvfølgelig er sur over den dårlige journalistik (hvilket det naturligvis er). McCain ligger i sin opfattelse af hvordan et land skal styres, MEGET langt fra hvad det brede flertal i såvel befolkning som blandt politikkere herhjemme mener. Derfor er det vel meget naturligt at mange herhjemme bedst kan identificere sig med Obama.. ? McCain kan bed danske øjne udelukkende betragtes som ultraliberalist (han ville novenikøbet nok blive kaldt ekstremist herhjemme, hvilket jeg dog ikke er enig i)

   Kommentar by nærsynethippie — 28. oktober 2008 @ 09:43

  14. -> 5 Jens Hansen

   Det var da en dyster udsigt… Hvad i alverden får dig dog til at tro noget sådant?? Var det tilfældet under Clinton, nej vel?

   Europa er USA’s allierede og udover vigtige strategiske baser i Tyrkiet (som udgør et vigtigt brohoved mellem Europa og mellemøsten) mm. har USA både ideologiske og forretningsmæssige overensstemmelser med Europa, så sov du kun trygt, også selvom Barack Obama vinder valget.

   Kommentar by nærsynethippie — 28. oktober 2008 @ 09:51

  15. Fuldstændig korrekt at en fordrejet og forkvaklet ensidig positiv information til Obama’s fordel fremføres i danske medier. Som en kommentar (1) antyder har det uden tvivl noget at gøre med journalistisk dovenskab.
   En efterhånden større samling af emner som absolut ikke berøres i danske medier om Obama og hans venner er samlet her for interesserede

   http://synopsis-olsen.blogspot.com/search/label/Obama

   Som bekendt skinner solen over skyerne, og hvis Barack Obama taber til John McCain, da vil Bush-basherne, og dermed medierne, dreje på en tallerken og blive McCain mishandlere. Så kan glæde os til mindst fire år med beskyldninger om at “han stjal valget”, beskyldninger om stigende racisme i Amerika og erklæringer om at “denne sure gamle mand ikke er min præsident!” Og tænk så på al den merchandise, der blot venter på at blive fremstillet – en gammelmands dukke med vandladningsbesvær – en bumper sticker med McCains kontrafej og ordet “Racist”, mulighederne er endeløse!

   Tænk på, hvor kedeligt det vil være hvis Obama vinder – Nirvana er så endeligt kommet, sammen med det socialistiske paradis der har været os beredt, for ingen vil have hjerte og tanke til at påbegynde en bomuldsindustri der vover endog at kritisere den Udvalgte.

   Kommentar by synopsis-olsen — 28. oktober 2008 @ 10:04

  16. Obamas syge mormor er vel for Obama som et brækket ben var for Aksel Larsen i begyndelsen af tresserne.
   Jeg fandt bare aldrig ud af, hvad det brækkede ben havde med politik at gøre.

   Kommentar by Purellif — 28. oktober 2008 @ 10:12

  17. Jeg tror der er en ret stor chance for at Mc Cain vinder valget, hvis det sker vil det ikke ligefrem være heldigt for de danske medier. De danske medier er alt for ukritiske i deres forhold til de amerikanske medier, det er ikke særlig professionelt. Det havde været mere seriøst at holde en lidt kritisk distance.

   Jeg tror at den største brøde Mc Cain har gjort i det kulturradikale, socialliberale perspektiv er at han rent faktisk godt kan lide sit land. Det er ikke godt. Men, at bakke sit land op, er vel forudsætningen for overhovedet at være politiker.

   Medierne er moralsk korrupte, men heldigvis virket der amerikanske folk (for det meste) rimelig ukorrupt.

   Hvis jeg havde været amerikansk filosof, så havde jeg nok lade krabasken svinge lidt over medierne.

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 28. oktober 2008 @ 11:36

  18. Hvis man vil læse nogle af de facts, som de danske medier skjuler for læserne, så klik ind på Synopsis-Olsen.blogspot.com
   Han har oversat amerikanske indlæg i valgkampen. Her er der INGEN censur.
   Her er adskillige sandheder om Obama og hans valgkamp.
   Det ubehagelige er, at danske journalister OGSÅ må kende til stoffet, men de filtrerer det bort og giver en skæv dækning.
   Obama er et produkt, jeg nødigt vil se som præsident for verdens sidste supermagt. Han er ligeså ringe som Jimmy Carter.
   Spørg muslimerne, de vil ELSKE at se Obama valgt.
   HVORFOR MON DET ????????

   Kommentar by ramses-2 — 28. oktober 2008 @ 14:09

  19. Skulle han ikke til Hawaii for at lede efter sin fødselsattest ??

   Kommentar by Catbert — 28. oktober 2008 @ 14:58

  20. “Som bekendt skinner solen over skyerne, og hvis Barack Obama taber til John McCain”

   Solen skinner over skyerne, uanset hvem der vinder.
   Desforuden fortæller mit instinkt mig, at jeg ikke kan lide Obama. Desforuden siger det samme instinkt, at Obama har skjult nogle ting.

   Kommentar by Fønix — 28. oktober 2008 @ 15:24

  21. Obama har ikke en chance hos mig!

   Det er egentlig synd, for jeg kan godt lide at forholde mig objektivt til kandidaternes politiske projekter, altså HVAD de ønsker at gøre og ikke HVEM de er. Problemet er her, at de danske medier med DR og TV2 i spidsen propper Obama ned i halsen på mig, og så får jeg altså lyst til at kaste op! Jeg har ikke set et eneste indslag om hvor kandidaterne står i forhold til hinanden på forskellige områder, som fx. uddannelse, økonomi, udenrigshandel etc. etc. Vi hører om Obamas bedstemor og så må det være nok. Medierne behandler os som pattebørn og føler det som deres pligt at pege på den “rigtige”. Uheldigvis for dem kan vi tænke selv.

   Kommentar by Per — 28. oktober 2008 @ 18:05

  22. @ 18
   “Spørg muslimerne, de vil ELSKE at se Obama valgt.”

   Det passer nu ikke helt… fx ønsker al Qaeda helst at se McCain som præsident…

   Kommentar by Johnny — 28. oktober 2008 @ 19:05

  23. #9

   Sikke en gang bræk at lukke ud !

   Mange demokrater (Obama inkl.) er på mange områder langt mere højreorienteret end de såkaldte højreorienterede borgerlige partier i Danmark.

   Det grinagtige er så, at de rød/liberale i Danmark tror at Obama er deres mand fordi han er i opposition til McCain (republikanerne).

   Kommentar by Tolder (højreorienteret svin) — 29. oktober 2008 @ 00:40

  24. #21

   Jeg lærte også i skolen at journalister og medier var samfundets vagthunde. Mage til løgn vi er blevet fyldt med.

   Journalister har sat sig op på en pedistal hvor de ikke hører hjemme.
   Det kan man eksempelvis få bekræftet ved at lytte til P1.
   Hvis man kan lytte bare 5 minutter til “Mennesker og medier” på P1 uden at få brækfornemmelser, er man enten journalist selv eller døv.

   Kommentar by Tolder (højreorienteret svin) — 29. oktober 2008 @ 00:45

  25. Nårh, hvor er i søde… små pus!

   Har i hørt fænomenet momentum?

   Da mccain valgte palin og ved konventet, hvor mccain var foran med 5-10%, var det sjovt nok lige omvendt. Medierne dækker strømninger, eller momentum, som i den grad præger masserne.

   Men grædekonerne og koldkrigerne ser nu hadet komme fra håbet, og glemmer at håbet er blevet undertrykt af had i mccains kampagne, der har været så ringe at man burde søge hjælp hvis man stadig er på det hold.

   Snup en tudekiks, søg på google efter henrik fjogh og få den sendt til ham med det sammme. Han trænger hårdt!

   Kommentar by søren — 29. oktober 2008 @ 12:27

  26. Hvis Obambi vinder, så er det en katastrofe. DK og Europa vil lades i stikken og vi kan så få lov til at slås med EU og Islam, alene. Han vil køre USA helt i sænk økonomisk, og gad vide hvem der så bliver verdens magtcentrum? En koalition af kommunister og islamister?.. det bliver fandme hyggeligt! Vi andre skal selvfølglig plyndres og alt skal ødelægges.

   Verden styres af følelser, det er da så tydeligt som noget i denne tid. Man kan sgu da ikke vinde et valg, når næsten samtlige medier er imod een??

   Jeg tror det vi ser, er krampeskriget fra murens fald. Alle illusionerne, der brast med et brag. Nu skriger folk på mening med deres røde holdninger og holder sammen i angst og entydighed, mod den store fjende: Vores eget ansvar og vores egen frihed. Alle de røde elsker ,,den stærke mand,, -fordi så behøver de ikke tænke selv for de kan sidde og drømme videre om de store utopier, ak ak..

   Med MSM-korruptionen, bliver det ikke ,,valg,,. Demokratiet sættes ud af kraft, når vælgerne ikke kan få nem adgang til info om begge sider.

   -Om 5-10 år vil alle, der ikke er støtter eller medlem af de røde, i denne tid, hænges op i lygtepælene med hovedet nedad, til fri sparkning. Islam har fri bane.

   Gid der sker et eller andet uventet… gid McCain vinder.

   Kommentar by Solipsisyfos — 30. oktober 2008 @ 00:05

  27. http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.1445/pub_detail.asp

   Kommentar by Peter Buch — 30. oktober 2008 @ 19:02

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper