6. januar 2015

Lektor Anna Piil Damm: Problemet er ikke ‘etniske enklaver’ – “… strategien har været en succes”

For samfundsforskere er det ikke en prioritet at Danmark forbliver dansk. Mere forskerlyrik fra Ugebrevet A4 – Ghettoer kan hjælpe indvandrere til et arbejde.

“… i modsætning til den gængse opfattelse kan det være en fordel for integrationen, at flygtninge og indvandrere bor tæt sammen. Og i nogle situationer kan det føre til job. Sådan lyder den overraskende konklusion på forskning, som Anna Piil Damm står bag. Hun er lektor på Økonomi på Aarhus Universitet og forsker i integration, arbejdsløshed og flyttemønstre.

Anna Piil Damm har undersøgt, hvor mange flygtninge fra ikke-vestlige lande, der kom til Danmark fra 1986 til 1998, som det er lykkedes at finde et arbejde.

‘I modsætning til, hvad mange tror, bliver flygtninge ikke dårligere stillet ved at begynde livet i Danmark i et socialt udsat boligområde. Når man ikke taler sproget og har en anden kultur, har man behov for landsmænd, der kan hjælpe en i arbejde,’ fortæller hun. …

Vi stirrer os blind på, at det er et problem, når mange indvandrere bor sammen. Men det virkelige problem er, når mange indvandrere mangler et arbejde – og det er ikke, fordi de bor i et socialt udsat boligområde eller i en etnisk enklave,’ konkluderer hun.

[…]

‘Dansk Flygtningehjælp har gennem tiden forsøgt at skabe etniske enklaver, så flygtninge havde landsmænd at støtte sig til, hvor de skulle bo,’ siger hun og peger på, at strategien har været en succes.

Når indvandrere samler sig i bestemte områder, skyldes det fordelene ved at bo tæt, forklarer Anna Piil Damm. Der findes simpelthen etniske goder.

Det er lettere at købe de råvarer, man ønsker. Man kan praktisere sin religion, og der er klubber og foreninger, hvor folk føler, at der er en forståelse for den situation, man er havnet i. Indvandrere og flygtninge har brug for ligemænd og behov for at møde pionerer, som allerede har gjort de dyrekøbte erfaringer om, hvordan man bedst klarer sig i Danmark,’ siger hun og peger på, at udlandsdanskere også søger ligesindede og danner danskerkolonier.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62773/trackback

17 Comments »

 1. “hun peger på, at udlandsdanskere også søger ligesindede og danner danskerkolonier.”

  Tja , det behøver ikke være udlandsdanskere , det foregår også her i landet , 8270 Højbjerg er vel også en enklave.
  Bortset fra det så bliver danskere i udlandet lynhurtigt en del af de samfund de slår sig permanent ned i , i en grad så sproget forsvinder ret hurtigt.
  Det kan man generelt ikke beskylde ikkevestlige indvandrere for , bla netop pga getto tendensen og pga mængden , danskere i udlandet hat aldrig været i mængder der kunne forandre værtslandet , det oplever vi til gengæld at det danske samfund bliver.
  Men så er det jo heldigt at samfundsforskere kan bosætte sig i feks 8270 Højbjerg:

  https://www.google.dk/maps/@56.102729,10.2210644,3a,75y,270h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sPBbY4w3F0_58rv3VgDHw3w!2e0

  Kommentar by PBrad — 6. januar 2015 @ 06:56

 2. Det kniber iøvrigt åbenbart med velviljen når “andres problem” kommer til dit eget nabolag:

  http://denkorteavis.dk/2015/flygtninge-skal-bo-pa-skolens-parkeringsplads-nu-er-foraeldrene-i-opror/

  Kommentar by PBrad — 6. januar 2015 @ 07:17

 3. Endnu en naiv samfundsforsker.
  Er det ikke et problem at myndighedspersoner som politi, redere og brandfolk ikke kan komme ud i ghettoerne.
  Hun nævner at problemet er at indvanderene ikke er i arbejde, naturligvis for de kommer ikke med kompetencer som dette land har brug for! Der er grænser for hvor mange gadefejere, strandoprydere og skiltevaskere dette land har brug for.
  Et andet problem er arbejdsmoralen, for arabere og somalier er det skut sygdomsfremkaldende at have udsigt til arbejde, og desværre har vi en halvflosset lægestand som bakker dem op.
  Skulle de endelig komme med kompetencegivende uddannelser, er de simpelthen ikke gode nok og f.eks sundhedspersonale fra mellemøsten har mere end svært ved at samarbejde med kvindelige danske medicinalpersoner. De har et forkvaklet kvindesyn og en utilstrækkelig sikkerhedskultur.

  Kommentar by Robert R — 6. januar 2015 @ 07:30

 4. Når indvandreres monokulturalisme pludselig hyldes – så kan man undre sig over at Dansk monokulturalisme trædes under fode den ene gang efter den anden.

  Dobbelte standarder igen igen.

  Kommentar by Sigwar — 6. januar 2015 @ 07:54

 5. Problemet med diktatoriske og anti-demokratiske stater bliver ikke mindre af at Vesten lænser et uropræget land for “de utilfredse” i landet.

  Hvorfor kan de ikke bygge deres eget samfund i et område som FN har “fradømt” det land de kommer fra?

  Folk som Anna Piil Damm kunne så stå for etableringen af disse nye samfund gerne efter en Danske model.

  Kommentar by Santor — 6. januar 2015 @ 08:20

 6. kære anna piil dam. får du psyk. hjælp til din “forskning”. for mage til vrøvl skal man da lede længe efter. Jeg troede at universitetet – trods alt – havde en laveste fællesnævner for, hvad man kan kalde forskning.
  censeo universitas delendam esse

  Kommentar by katrine jensen — 6. januar 2015 @ 09:05

 7. Endnu et virkeligheds fjols, som høster sit fede udbyttet på ryggen af det arbejdende DANSKE folk, som hun åbenbart foragter.

  Kommentar by Jochop — 6. januar 2015 @ 13:12

 8. ‘Dansk Flygtningehjælp har gennem tiden forsøgt at skabe etniske enklaver, så flygtninge havde landsmænd at støtte sig til, hvor de skulle bo,’ siger hun og peger på, at strategien har været en succes.”

  Sagde hun lige at det er dansk flygtningehjælp der er skyld i ghettoerne??

  Kommentar by Per — 6. januar 2015 @ 13:51

 9. Som emigreret til udlandet(flere lande), ved jeg det er sludder damen konkluderer, det allervigtigste for at få et job er at kunne sproget, mer eller mindre godt.

  Kan du sproget rigtigt godt, får man bedre jobs, og omvendt kan du sproget mindre godt får du dårligere jobs.

  Tillige så er det med at komme ud af kjortlen, og tilpasse dig værtslandet kultur og skikke.

  Jeg har altid stræbt på at opføre mig endnu bedre end de indfødte, da jeg ligesom lever på deres nåde. Jeg farer ikke rundt og skaber mig fra morgen til aften, og kræver særbehandling.

  Kommentar by Hans01 — 6. januar 2015 @ 15:18

 10. #9-Hans01

  Helt samme recept har jeg fulgt og har mærkværdigvis heller aldrig haft problemer med at blive accepteret.

  Kommentar by Jochop — 6. januar 2015 @ 16:17

 11. Med andre ord: Kulturen betyder noget, og indvandrere har det bedst ved at bo sammen med andre som de deler kultur med.

  Mit eneste spørgsmål er: Hvorfor kan det kun anerkendes når der er tale om indvandrere. Hvorfor kan det ikke anerkendes at der findes en dansk kultur? Og hvorfor er det ikke i orden at vi foretrækker at dele land med ligesindede?

  Kommentar by Vagn Henning — 6. januar 2015 @ 16:40

 12. Ser at Sigwar kom mig i forkøbet.

  Det er skægt at høre hvordan Dansk Flygtningehjælp åbenbart udmærket véd at multikulturen fungerer bedst hvis kulturerne ikke blandes…

  Kommentar by Vagn Henning — 6. januar 2015 @ 16:48

 13. > 7 Jochop
  Fuldstændigt rigtigt. Møgdyret lever på skatteyderfinancieret overførselsindkomst, og har sandsynligvis gjort det hele hendes upatriotiske liv.

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2015 @ 16:52

 14. http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/fagligt/ee92adc6de5f4ec3a86a8ba3971f9c71-20150106-fjerkr-fyrede-er-ufaglrte-og-indvandrere-og-krver-ekstra-indsats
  Der er brug for ekstra hjælp til de fyrede på fjerkræslagteri i Skovsgaard.
  Stort det alle er ufaglærte og mange er af anden etnisk baggrund og har problemer med dansk.
  Omskoling til blandt andet byggebranchen er en mulighed.

  Anna Piil Damm burde læse Hans01 — 6. januar 2015 @ 15:18

  Men hendes rapport er vel damage-control af Helle’s nytårstale

  Kommentar by tavsen — 6. januar 2015 @ 18:24

 15. De såkaldte flygtninge(mange af dem er reelt velfærds-shoppere) bør tildeles midlertidig opholdstilladelse uden mulighed for familiesammenføring. Når situationen i deres hjemland er blevet bedre, bør de hjemsendes. Det sparer tid, penge og energi til meningsløse og ligegyldige inklusions og integrationsprojekter.

  Kommentar by Filip — 6. januar 2015 @ 19:10

 16. Hov, æren skal deles med boligselskaberne:

  Konsulent: Ghettodannelse er boligselskabernes skyld 05.01.15
  http://www.b.dk/nationalt/konsulent-ghettodannelse-er-boligselskabernes-skyld

  Kommentar by anno — 6. januar 2015 @ 21:49

 17. enig 11.Vagn Henning. Vi ønsker alle at bo blandt folk der forstår os. Det er ligesom det der er ideen med nationer eller minimum sådan de opstod. Vi har lige været igennem 1864 igen på tv og handlede det ikke om nogen der ville være sammen i en nation – dog ikke den samme. Det blev løst én gang for alle ved en afstemning i områderne og så blev grænsen lagt efter afstemningsresultatet. Det var holdbart fordi flertallene gerne ville være i den nation, de var kommet i. Selv Hitler ønskede derfor ikke at flytte grænsen?
  Indførelse af multi-kulti i Danmark medfører før eller siden en ny borgerkrig a la dem i 1848 og 1864.
  Libanon var skabt som en nation for kristne og havde stort kristent flertal og stor velstand. Beirut var mellemøstens Paris. Så kom de kristne i mindretal bl.a pga indvandring af muslimer, der ydermere formerede sig stort – og så var freden forbi og der har været borgerkrig siden.

  Kommentar by A-mad — 7. januar 2015 @ 11:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper