9. januar 2015

Mere islamistisk vold, flere bortforklaringer, men også info om jihad-begrebet, frygten for borgerkrig…

Terroraktionen i Frankrig udviklede sig i dag til to netop afsluttede gidselaktioner. Da DR’s radiokanaler tilsyneladende kun live-dækker sport, stillede jeg ind på Radio24syv, der i dag har fungeret som en slags TV2 News-radio. Niveauet var ikke højt, men selv blinde høns kan finde korn, og timelange udsendelser vil altid have lidt sandhed i sig. Nok så megen politisk korrekthed, kan ikke sløre virkeligheden.

(Gidselaktion i Kosher-supermarked ved 26-årige Hayat Boumeddiene og 32-årige Amedy Coulibaly)

Jeg lagde ud med en debat mellem Kristeligt Dagblads Erik Bjerager og SF’s Ozlem Cekic om herboende muslimers behov for afstandtagen. De var stort set enige, men fra hver sin vinkel. Førstnævnte pointerede blandt andet at langt de fleste muslimer i Danmark var gode demokratiske tilhængere af det liberale demokrati, men lidt senere kunne man høre Cekic rationalisere, at man jo ikke måtte ikke gøre det til et spørgsmål om Islam, for det ville kun skabe splittelse. Point taken: Muslimer er gode demokrater, i det omfang det er forenelig med islamiske dogmer.

Løbende rapporteredes fra Paris, blandt andet af Gertrud Højlund og Thomas Noppen. Gennemgående ekspert var Hans Jørgen Bonnichsen, der intet konkret kan få over sine læber, og derfor tvinger sig selv til at aflire banaliteter.

Overstuderede kulturmarxister var selvfølgelig også en del af dagens ekspertpanel, men de lød overraskende defensive. Rasmus Boserup sagde intet absurd, og selv Brian Arly Jacobsen understregede, at (islamiske) terrorister ikke er motiveret af fattigdom og social ulighed. Dominique Bouchet vævede om identitetsproblemer, men Thomas Jøhnk Hoffmann var forbavsende virkelighedsnær. Han lagde ud med at fortælle, at martyr-begrebet kendes fra alle religioner, at den første martyr var Jesus, men understregede så, at martyriet indenfor Islam (shaheed) er koblet på jihad-begrebet. At det ikke drejede sig om at dø for sin religion, men om at dø i kampen for Islam.

To af dagens mange journalister/eksperter nævnte blandt andet risikoen for borgerkrig. Noget Mogens Glistrup skrev om i 1980’erne, hvad Lars Hedegaard, Mogens Camre og Ole Hasselbalch netop har udgivet en bog om. Det går langsomt fremad, og en hævet Koran ved onsdagens demonstration på Place de la République, medførte angiveligt buh-råb fra vrede franskmænd. På samme måde fortælles det, at der i dag opstod skænderier og håndgemæng mellem arabere og jøder udenfor politibarrieren ved Kosher-supermarkedet. Franske medier har sikkert flere detaljer.

Fremhæves negativt må professor Mark Sedgwick, der har boet det meste af sit voksne liv i Egypten, og ifølge en boganmeldelse konverterede til Islam i 1990. Hans islamiske navn er ‘Abd al-Azim’ (Abd, arabisk for slave), og de formidlingsmæssige bidrag er rendyrket apologi. Her fra Ekstra Bladet – Islam-professor: Angrebet har intet med islam at gøre.

“Ekstra Bladet har talt med Mark Sedgwick, professor på Aarhus Universitet med speciale i islam. Ifølge professoren er det svært at sige noget generelt omkring, hvorfor nogle muslimer tyer til vold i disse situationer. … Ligesom kærligheden til Jesus findes i forskellige former, er der forskellige former for islam. I de to største trosretninger, Sunni- og Shia-islam ser man forskelligt på tegningerne.

– Mange Sunni-muslimer tror på, at man skal holde sig fra at visualisere islams profeter. Og blandt nogle følgere i Shia-islam er der ikke unormalt at have billeder af profeter. Derfor kan man ikke sige, at alle muslimer bliver stødt over tegningerne af Muhammed, siger Sedgwick. …

– Der er tale om mennesker, der har fortolket deres religion, som de selv har lyst til, siger Sedgwick, hvis bekymring skal findes andetsteds.

– Tidligere terrorangreb i Danmark har været begået af folk, der ikke har været de skarpeste knive i skuffen.”

(Islamforsker Mark ‘Abd al-Azim’ Sedgwick; Youtube, Studies in Comparative Religion)

“Terrorisme er ikke opfundet af muslimer…” (Terrorisme før 11. september 2001, Danskernes Akademi, DR2, 2010)

“Terrorangrebet den 11. september 2011 kunne have været forudset… Terroristerne håbede nemlig, at USA’s præsident Bush ville kalde kampen for et korstog mod islam, og de fik ønsket opfyldt…” (Terrorisme efter 11. september 2001, Danskernes Akademi, DR2, 2010)

Bonus-info: Blandt de Ph.d-studerende ved Sedgwicks institut er konvertitten Kasper Mathiesen, der i en opdatering på Facebook mere end antyder at de senere dages begivenheder er en ‘false flag’-aktion iscenesat af Mossad.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/62909/trackback

26 Comments »

 1. Det har været en hård dag på TV2-News. Alle de islamleflende kællinger forsøger at gøre terrorangrebet til et spørgsmål om “TONEN” i debatten. Dog har Stephanie Surruge været nogenlunde objektiv. Men hun kan jo hurtigt skifte mening, når hun er i selskab med Ulla Terkelsen, Lally Hofman og Mette Vibe Utzon.

  Kommentar by Erik — 9. januar 2015 @ 21:21

 2. Det, jeg har tilfælles med utroligt mange andre i min situation, er en utrolig bitterhed over, at vi igen skal starte fra nul. Nu skal vi igen deltage i den kvalmende apologetiske offentlige debat for at forklare een gang til for Prins Knud, at disse handlinger, som terroristerne selv med al ønskelig tydelighed erklærer netop bliver begået som led i kampen for Islam, er fuldt gyldige handliger ifølge Islam, og at alle troende muslimer, som mener at Koranen, Hadith’erne, Shariaen etc er den rene skinbarlige sandhed, er en del af det, der er sket.
  Det er de fordi de ved deres tyrkertro på disse dogmer, uanset at de personligt måtte være de fredeligste mennesker på denne Jord, netop dermed afviser vort sekulære liberalt demokratiske samfundsgrundlag, at de netop dermed yder deres bidrag til kulturkløften i vore lande og at de netop dermed skaber forudsætningen for terrorangreb på vore kulturinstitutioner i bredeste forstand, herunder satiriske ugeblade som Charlie Hebdo.

  Kommentar by monse — 9. januar 2015 @ 21:33

 3. 1. Du har ganske ret, Erik. Disse kællinger fatter ikke en skid, ved bare at høre på dem tror man, at man sidder i en hønsegård

  Her er noget vigtig.

  Her er svaret på hvad islam er.
  Er man i krig med IS, er man i krig med islam og dermed alle muslimer.

  Meget vigtig
  Hele den vestlige verden fører krig mod Islam. Danmark fører b.la. krig mod IS. derfor denne video.

  http://www.bt.dk/danmark/her-er-dr-klippet-der-fik-pia-kjaersgaard-op-i-det-roede-felt

  Til Kim Møller: Prøv at forske lidt mere i dette BT-link. :)

  Derfor siger jeg: Ryd Islam af vejen her i dammark, det er ikke nok ved bare at forbyde eller fjerne Grimshøjmoskéen, Pia Kjærsgaard.
  Kan I politikere snart ikke fatte det. ?

  Ved at acceptere Islam her i dk, er der samme som at give den oprindelige danske befolkning, dødsdommen og er en alvorlog overtrædelse af grundloven.

  Kommentar by Charles Nielsen — 9. januar 2015 @ 21:35

 4. Krapylkællingerne og også S.S. sluttede den lange tv-eftermiddag med at mistænkeliggøre og shame Marie Le Pen og hende og dette parti´s udmeldinger under de sidste dages muslim-terror – det var noget med at de koldblodigt udnyttede situationen på skammelig vis!! Da S.S.´s konklusioner blev udtalt, så man et lidt større kamerafelt på skærmen og man så tydeligt krapylkællingernes indforståede blikke til hinanden – ren politisk ensidig propaganda – noget som man også flere gange så og især hørte under hele dagens medieorkan.

  De vil hele tiden gerne prøve på at udskamme og “advare” seerne mod højrefløjen og bruger deres stilling til at fremføre deres personlige politiske meninger – måske ikke i direkte tale – men hele tiden i mere eller mindre slet skjulte hentydninger, stråmænd, manipulationer, fordrejninger og udelukkelser og politisk korrekthed.

  Alle disse venstreorienterede radikale krapylkællinger, som man skal se og høre på alle vegne på tv og i andre medier er simpelt hen kvalmende og man orker ikke at høre og se på dem mere.

  De er virkeligt blevet en del af Danmarks problemer – kvinderne ud af studiet…

  Kommentar by Black Watch — 9. januar 2015 @ 21:43

 5. Det Danmark du kender.

  Kommentar by bastardo — 9. januar 2015 @ 21:54

 6. Hvorfor ryger Kjærsgaard op over det? En muslim vil (officielt) bo i en muslism stat.

  I virkeligheden vil de hellere bo her, for islam kan ikke bygge stater

  Kommentar by Josef K — 9. januar 2015 @ 22:31

 7. Det eneste opløftende i dagens mange bortforklaringer var at Stephanie Surruge, sikkert af personlige grunde, tog bladet fra munden. TV2 News værten løftede da også øjenbrynene og blev meget overrasket. Stephanie Surruge talte ikke ind i det narrativ mediefolk og politikere har arbejdet sammen om i det sidste døgn. Kulminerende i partilederdebatten på DR1 i går.

  Stephanie Surruge fortalte rent ud at almindelige franskmænd var opgivende, og sikre på at det ender i borgerkrig. Interviewet med Stephanie Surruge er umiddelbart ikke at finde på tv2.dk..

  Kommentar by Geert — 9. januar 2015 @ 23:01

 8. »Vi har dræbt Charlie Hebdo« Skreg teoristerne.

  12 liv – herunder flere af fransk presses mest lysende stjerner – blev slukket onsdag. Det skete under et af de værste terrorangreb i Frankrigs historie. Det ramte Charlie Hebdo. Men avisen nægter at lade sig true og udkommer i næste uge.

  Her må man så sige: Hvis det var sket på JP, var lyset blevet slukket.

  Kommentar by Charles Nielsen — 9. januar 2015 @ 23:07

 9. Jeg hørte at Charlie Hebdo udkommer i en million eksemplarer på onsdag! Dog kun otte sider frem for de 16 sider der er normalen.
  Det normale oplag er 60.000. Dermed kan man vel konkludere at missionen mislykkedes og terroristerne døde. Ebay er i øvrigt plastret til med tidligere udgaver af Charlie Hebdo, især særudgaven Charia Hebdo er ved at blive et skattet samlerobjekt.

  Avisen Libération skulle stille lokaler til rådighed til Charlie Hebdo. Libération kan som en af få i sandhed sige Vi er Charlie.

  Kommentar by Geert — 9. januar 2015 @ 23:22

 10. Her er “afklaring”som sedwick sendte til undertegnede

  http://icsru.au.dk/Afklaring/

  Kommentar by Jesper J. — 9. januar 2015 @ 23:31

 11. @5: haha, det slogan vil gå over i historien som den dårligste ide nogensinde:)
  Hvis DF nu er lidt smarte laver de et der hedder “det danmark du kendte!” til valgkampen, åh det ville være smukt at se helle thornings ansigtsudtryk når hun hørte om det.

  Kommentar by Per — 9. januar 2015 @ 23:33

 12. Er der nogen der vil se et tryllenummer? Prøv at lægge mærke til hvad der sker med overskriften når man klikker på linket til artiklen i ekstra bladet i artiklen.

  Kommentar by Per — 9. januar 2015 @ 23:37

 13. Islam og mulsimer er som små børn, fuldstændig uden skyld og ansvar. Det er altid nogle andre der misbruger islam eller vesten der forsøger at lave splittelse. Gab! Var jeg dog bare født i en anden tid

  Kommentar by kratos — 9. januar 2015 @ 23:59

 14. Medie: Dansker sigtet for at billige terror i Frankrig

  En 23-årig mand er sigtet af Københavns Politi for at billige terrorangreb i Frankrig, beretter Radio24syv.

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/01/09/0109205201.htm

  Han ender nok med at få erstatning…

  Kommentar by mb — 10. januar 2015 @ 00:26

 15. 14. :) :) :) ………………

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. januar 2015 @ 00:36

 16. Tak til Jesper J. for Sedgwicks “afklaring”; og Per, det er nemlig rigtigt at artikeln er blevet ændret på EB:

  Det han sagde inden ændrignen var :

  Ekstra Bladet har talt med Mark Sedgwick, professor på Aarhus Universitet med speciale i Islam. Ifølge professoren er det svært at sige noget generelt omkring, hvorfor nogle muslimer tyer til vold i disse situationer.
  – Der er tre typer af muslimer i sådan en situation, siger Sedgwick.
  – Der er dem, der ser tegningerne og ikke tænker mere over det.
  – Der er dem, der ser tegningerne og bliver irriterede over det.
  – Og så er der den tredje gruppe, der føler, at tegningerne er en stor provokation mod deres religion, siger professor Mark Sedgwick.
  – Det er den sidste gruppe, der er problematisk, men den vrede har intet med Islam at gøre. Der står ingen steder i de hellige skrifter, at tegninger af profeten skal hævnes med død til følge, siger Sedwick.

  og

  – Det er forkert at tro, at angrebet i Frankrig har noget med Islam at gøre. Der er tale om mennesker, der har fortolket deres religion, som de selv har lyst til, siger Sedwick, hvis bekymring skal findes andetsteds.

  Han har da fået kolde fødder…!

  Kommentar by W. Hansen — 10. januar 2015 @ 00:38

 17. Muslimer står i-SLAM til halsen!
  Og de såkaldte “moderate”? De findes ikke, er jeg nu overbevist om.

  Enhver normalt tænkende, ville for længst have meldt sig ud af den forsamling – med så blodig og krigsliderlig historie, som islam har.

  Hvor islam er – er der krig. Kig blot på historien – eller se jer om i verden.
  Det er en ufredens/voldens og krigens religion.

  Kommentar by L. Johansen — 10. januar 2015 @ 00:39

 18. Journalisten til Sedgwick-interviewet hedder Ejder Akbal – det lyder sku ret muslimsk så Sedgwick har nok nemt kunnet overtale en trosfæle til at justere lidt på de “sandheder” han fik sagt lidt for hurtigt – inden han blev bange for at have talt over seg

  Kommentar by W. Hansen — 10. januar 2015 @ 00:52

 19. BREAKING NEWS: “eksperter” indrømmer forbindelse imellem islamisk terror og islam!

  http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/international/ECE7349494/»Vi-kan-ikke-bare-lade-som-om-det-ikke-er-muslimer«/

  (tror jeg , jeg kan ikke læse hele artiklen da den kræver premium abbonement)

  Kommentar by Per — 10. januar 2015 @ 00:59

 20. Jeg tror også kun at det har lidt med religion at gøre, men meget at gøre med det blandede samfund. Det er kun naturligt at kulturer konkurrerer mod hinanden.

  Kommentar by Patrick Jensen — 10. januar 2015 @ 02:01

 21. #19 Per. Nej du, det må være en misforståelse. Jeg hørte Hollande, ved et pressemøde idag, fortælle at det ikke har noget med islam at gøre.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 10. januar 2015 @ 02:54

 22. Ja jeg så også lige deadline hvor en imam og en tørklædemuslim forsikrede om at det intet havde med islam at gøre. Tørklædemuslimens ord som svar på et spørgsmål om indholdet i islam kunne motivere til vold: “lad mig se, hvordan skal jeg bortfeje det…”.

  Det sagde hun rent faktisk.

  Kommentar by Per — 10. januar 2015 @ 03:39

 23. Jeg undrer mig over hvorfor der findes så forbavsende få muslimske kvinder som den brave Hirsi Ali, i islam. Er det virkelig altid kun 1 ud af hver million, der kan se vanviddet…

  Kommentar by LarsB — 10. januar 2015 @ 09:01

 24. Hvordan kan man være Ph.d. Studerende og så skrive sådan noget vås?

  Kommentar by Robert R — 10. januar 2015 @ 10:52

 25. Kasper Mathiesen PhD studerende… Og dermed forsvant al min respekt for dansk PhD

  Kommentar by erik — 10. januar 2015 @ 10:56

 26. Kasper er vildt rabiat, han synes blandt andet at det er morsomt, at en indianer-professor har kaldt de 3000 døde fra 9/11 for ‘little eichmanns.’ Og så har han tilkendegivet, at det kun er fair, at vi lukker lidt af den globale ufred ind i DK og andre europæiske lande for på den måde at tage trykket.

  Men Århus Uni bakker ham op og mener at han er værdifuld.

  Kommentar by Martin — 10. januar 2015 @ 12:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper