13. november 2008

Obama kritiserer Danmark blah blah

Jeg synes ikke rigtigt man kan klandre Barack Obama for at tilkendegive, at USA og de øvrige koalitionslande burde gøre mere for irakiske flygtninge. De arabiske lande, herunder allierede Saudi-Arabien og Kuwait nævnes i samme ombæring, og den er altså henvendt til den amerikanske offentlighed.

Det interessante ved historien, er hvorledes to vage formuleringer “appeal to the Coalition’s partners” og “must be encouraged to do more” omgående blev præsenteret som ‘Obama kritiserer Danmark’, helt uden supplerede fakta, såsom det Mogens Camre trækker frem i dagens Jyllandsposten – Pinlig kritik af Danmark.

“Det er gentagne gange blevet slået fast, at USA’s nyvalgte præsident Obama savner erfaringer om udenrigspolitik.

Det er senest blevet bekræftet af, at han på sin hjemmeside har en kritik af bl.a. Danmarks vilje til at modtage irakiske flygtninge. De lande, som har ydet hjælp til USA’s krig i Irak, må også modtage de flygtninge, som er krigens følge, siger han.

Argumentet er selvfølgelig straks blevet grebet af den altid godgørende hjemlige opposition, som ikke interesserer sig for virkeligheden, og som sædvanligt ikke kan få byrder nok lagt på Danmark.

Sandheden om fordelingen af flygtningebyrden er en anden, end Obama og hans nyvundne støtter i Danmark tror. Hvis vi ser på perioden 2003-2007, altså siden USA’s invasion i Irak, er antallet af asylansøgere, som har fået opholdstilladelse i Danmark, 725.

I samme periode har USA givet 2.135 irakere asyl.

Altså: Det store USA har ikke engang klaret at modtage tre gange så mange som Danmark. I betragtning af, at USA’s folketal er 55,6 gange større end Danmarks, skulle USA have modtaget 40.310 irakiske flygtninge for at holde trit med det overmåde hjælpsomme Danmark.

 • 10/11-08 BarackObama.com – Barack Obama: Turning the Page in Iraq.
 • 10/11-08 DR Online – Obama kritiserede Danmarks indsats.
 • 11/11-08 P1debat – Obama kritiserer Danmarks flygtningeindsats.
 • Opdate. Pressemeddelsen er dateret 12. september 2007. I sandhed en ikke-historie.

  Oploadet Kl. 10:33 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6302/trackback

  21 Comments »

  1. Jeg fører et korstog mod Hopey-Changey og hans tomme retorik.

   Gå over på Berlingeren og læs Poul Høi’s blog….hans skriblerier er toppunktet af Obamamani.

   Kommentar by Michael S — 13. november 2008 @ 11:49

  2. Velkommen til verdensregeringen.

   Nej, du har hverken stemme- eller indsigelsesret.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 13. november 2008 @ 12:33

  3. Højre / venstre ?

   Når en del af et lands indbyggere terroriseres af den anden del, så vælger højreorienterede at løse problemet ved at udrydde terroren. Eventuelt ved at slå terroristerne ihjel.

   Venstreorienterede inviterer i stedet for, de der terroriseres, inden for hos naboen, som så kan få lov at betale og senere selv blive terroriseret.

   Sådan udbreder venstrefløjen terror over hele jorden.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 13. november 2008 @ 12:47

  4. Her er, hvad PET ifølge Politiken fandt hos tuneseren Karim Sørensen (der mistænkes for at ville dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard) ved en ransagning:

   “PET finder også flere computere, kvitteringer på overførsel af en række mindre beløb til Tunesien, to nummerplader (PK 0115 med kendingsbogstaverne AL), en elefanthue i et klædeskab, to økser i en køje, et sværd under en radiator, et slagvåben (uspecificeret) samt flere simkort.
   Og så en pistol, som PET opgiver til at være en Walter PKK ca. .315 K. Et foto i PET’s materiale viser, at pistolen lå frit fremme i lejligheden på en bogreol, og at skæftet er defekt. I en redegørelse til retten har PET-chef Jakob Scharf oplyst, at der hørte patroner til pistolen, men det fremgår ikke af ransagningsrapporten.”

   Kilde: Politiken 09.11.2008: “Historien om et formodet drab”

   Kommentar by . — 13. november 2008 @ 13:40

  5. Kim Møller: “Jeg synes ikke rigtigt man kan klandre Barack Obama for at tilkendegive, at USA og de øvrige koalitionslande burde gøre mere for irakiske flygtninge …”

   For en gangs skyld er jeg enig, uanset hvilken side, man ser det fra. Det er lidt af en no-brainer, at USA har et medansvar for problemet med irakiske flygtninge, som nabolande som Syrien og Jordan er ved at drukne i, og som hvordan man end vender og drejer det har særdeles gode grunde til at flygte. USA har ikke hidtil gjort nogen særligt stor indsats, og det er helt naturligt at opfordre til, at man gør noget mere. Når man så samtidig opregner en lang liste af koalitionspartnere, herunder som Kim Møller gør opmærksom på, også Kuwait og Saudi-Arabien, bliver det i medierne straks til “Obama kritiserer Danmark”. Det er liiige navlecentrisk nok.

   Kommentar by Carsten Agger — 13. november 2008 @ 13:42

  6. PS: jeg er dog også enig i, at også Danmark burde gøre noget mere for de irakiske flygtninge, men i den store sammenhæng og i betragtning af forskellen mellem den forskel, Danmark kan gøre, og så den forskel, USA og hele listen af øvrige koalitionspartnere kan gøre, har det ikke så stor konkret betydning endda.

   Men det bliver spændende at se, hvad Obama rent faktisk har tænkt sig at gøre, nu hvor valgdagen er oprundet og tiden er kommet til at rende fra valgløfterne, eller hvad det nu bliver.

   Kommentar by Carsten Agger — 13. november 2008 @ 13:45

  7. Det bliver garanteret ikke den sidste dumhed fra Obama (Osama)
   Vent og se. Manden er en distanceblænder.
   Venstrefløjen labber ham i sig.
   Før man kommer med den slags idiot-udtalelser, bør man nok lige se på statistikken for SAMTLIGE koalitionspartnere, samt deres befolkningstal.
   Det er noget en skoleelev kunne finde ud af.
   Endnu mere patetisk er mediernes opfølgning. Kritikløs Obamani.
   Sygt.

   Kommentar by ramses-2 — 13. november 2008 @ 13:48

  8. Er der nogen steder hvor man kan få bekræftet de tal, den gode Mogens Camre, kommer med? Hvor det står sort på hvidt.
   (jeg er i en debat andet sted på nettet hvor man mener at tallet for Danmark er 38 irakere ud over tolkene, og for USA´s vedkommende over 10.000)…

   Kommentar by Jacob A — 13. november 2008 @ 15:25

  9. “Luderland, lorteret og luder”

   Det er ikke kun Obama, der kritiserer Danmark…

   “20 års fængsel for skolegårdsdrab

   Af JANNICK RASMUSSEN

   Offentliggjort 13.11.08 kl. 10:50 – opdateret kl. 13:48

   Der var ballade i retten på Frederiksberg, da to unge mænd fik henholdsvis 12 og 8 års fængsel for drabet på den 19-årige Patrick Nicolajsen Steffin.

   De to unge mænd på 17 og 19 år, der begge har indvandrerbaggrund, fik henholdsvis 12 og 8 års fængsel for knivdrabet.”

   http://jp.dk/indland/krimi/article1512511.ece

   Kommentar by :( — 13. november 2008 @ 15:59

  10. Man skal så også huske på at sidste vinter vendte i titusindvis irakiske flygtning tilbage til Irak fra Syrien og Jordan. Det er ikke overalt i Irak der er ballade, og vi må nok også erkende at uden et totalitært styre, det være sig Shaen, Khomeini eller Sadam, så er “fred” en anden størrelse i mellemøsten end den er i vesteuropa.
   Det var jo heller ikke overalt i Jugolasvien, der var borgerkrig. Der stod i hundredevis af tomme turisthoteller i Istrien, hvor der ikke blev løsnet et skud.

   Kommentar by PeterK — 13. november 2008 @ 17:08

  11. Hele denne debat er dybt latterlig. Obamas bemærkninger blev fremsat i et valgkampsoplæg fra 12. september 2007 og over et år gamle.
   Bemærkningerne kommer fra Obamas Irak-politik, som den så ud på det tidspunkt før effekten af troppeforstærkningerne for alvor slog igennem. De indeholder også hele afsnit som Obama nok mildest talt helst gerne ville glemme i dag – se f.eks. afsnittet “The surge is not working”.

   http://obama.3cdn.net/6211cc7760d302af95_n56imvjj4.pdf

   Stort set alle deltagere i debatten lader som om (eller tror faktisk), at der er tale om aktuelle udsagn, og Obama knap har vundet valget før han begynder at revse DK. Det er det ikke. Medierne har bare været for dovne til at google “Denmark” og “Obama” før han vandt valget…

   Kommentar by MikkelA — 13. november 2008 @ 17:31

  12. @ Agger

   Enig.

   Men Obama kommer formentlig til at vise sig at have været en hel del bedre til at sig hvad han selv og andre kunne, skulle og burde gøre end han viser sig at være dygtig til rent faktisk at få sådanne projekter gennemført.

   Jeg er dog ikke i tvivl om at Obama kommer til at sætte helt nye benchmarks for værdien af spin. Han behøver jo faktisk ikke engang arbejde på det, når SAMTLIGE massemedier eks. i DK uden blu accepterer hvert et ord han siger (og som Møllers artikel viser, mere til)

   Kommentar by DaLi — 13. november 2008 @ 18:37

  13. @Jacob A

   Jeg er ligeledes forvirret over tallene. Måske nogle er asyl-ansøgere, andre er tal for dem som har fået asyl? Og hvordan mon det lige fungerer i USA kontra her eksempelvis?

   Se forresten denne her artikel fra CNN som også har nogle tal. Og se hvad den skriver nederst.

   http://www.cnn.com/2008/WORLD/meast/06/04/iraqi.refugees/

   In a release accompanying the report, the committee noted that countries such as Sweden and Denmark “have provided real help quickly” and that Sweden “has welcomed more asylum seekers than the United States and the rest of Europe combined.”

   The committee did not provide a figure.

   However, in the report, the group said that approval rates for Iraqi asylum-seekers in the European Union member states vary between 1 and 80 percent.

   “Tragically, some EU member states are still sending Iraqis back to Iraq,” it said.

   “With the notable exceptions of Sweden and Denmark, we see no political will to open doors wider to Iraqi refugees today,” it said of EU nations.

   I øvrigt synes jeg det er en tåbelig ide at få flygtninge til Danmark, som er så radikalt kulturelt fremmed. Det er ekstremt bekosteligt for Danmark at have een flygtning her (udover alle de andre problemer vi ved det har medført med kulturfremmed indvandring).

   1-2 millioner er flygtet til nabolande. Hvad forestillede man sig – at Danmark tog en ordentlig luns på f.eks. 100.000, for at det skulle batte noget? Fuldkommen nonsense.

   Og så er det forkert at hævde, at vi skulle være særligt skyldige i flygtningestrømmene. Flygtningestrømmene skyldes intern krig mellem grupper og islamisk terrorisme – vores (forhenværende), USAs rolle er netop at beskytte borgerne i Irak mod den ulmende borgerkrig, som mange er flygtet fra (udover at mange sikkert er økonomiske flygtninge). Endelig vil det i første omgang være logisk at folk flytter til fredelige dele af Irak som første logiske valg, og her er Nord-Irak oplagt.

   Kommentar by Jakob — 13. november 2008 @ 18:48

  14. Pinligt at Politiken blæser en oldgammel pressemeddelse op til en ‘historie’.

   Kommentar by Højrebladet Komet — 13. november 2008 @ 19:49

  15. De tal der nævnes er vist helt i skoven, på flere måder.

   For det først sammenlignes det SAMLEDE antal Danmark har modtaget med det antal USA har modtaget KUN fra Irak.

   For det andet har jeg hørt helt andre tal nævnt som en anden her på siden også citerer: noget med 38 irakere Danmark har modtaget mens USA har modtaget 30000 eller også var det 40000 (der omkring).

   Kommentar by kfast — 13. november 2008 @ 21:52

  16. Er der nogen, der har spurgt Obama, hvor Danmark ligger i verden?
   Jeg tror faktisk ikke hans interesse for Danmark er særlig stor – set i hans store sammenhæng.

   Kommentar by Purellif — 13. november 2008 @ 21:54

  17. Denne historie illustrerer mediernes magt. Eller skulle man sige Ritzaus magt?

   En journalist er politisk uenig med Danmarks udlændingepolitik. Journalisten kolportere en non-historie, og illuderer, at Obama “som nyvalgt præsident” er gået ud og kritiseret Danmark. Alle medier æder den mere eller mindre ukritisk – Obama sat i forbindelse med Danmark er per definition en god historie.

   Kommentar by Jakob — 13. november 2008 @ 21:55

  18. Ærligt talt har viikke en skid forpligtelse til at tage os af mennesker der vælger at “flygte” tværs over kloden til lande de afskyer, til en levevis de åbentbart også har det svært ved, kun fordi de får mere ud af det, end hvis de som NORMALE flygtninge søgte til det nærmeste sikre land.

   Helt ærligt hvor naive er Danskerne efterhånden blevet !

   Istedet burde de europæiske lande istedet købe store landområder i regionen og opbygge mega flygtninge lejre, det har så også den fordel at vi kan få smidt de herboende fupflygtninge ud af landet igen.

   Jeg har fået nok af det forbandede nasseri, var det så i det mindste kristne eller andre ikke muslimer, ja så kunne jeg forstå det, ,men ærligt talt kommer muslimer ikke her med noget godt i sindet, det være sig kolonisering i de pædofile profets navn, eller rent nasseri, begge er uacceptable.

   Og Obama skal bare lukke sig fede kæft (for læser man Daniel Pipes artikler om hans baggrund og bekendskabs kreds ja så ved man at det ikke blev nævnt kun fordi han var sort og demokrat)og koncentere sig om sit land, så skal vi Danskere (medmindre resten af mine historieløse landsmænd til den tid har foræret landet helt væk til EUrabia)nok klare Danmark, og da især HVEM vi ønsker at have i landet.

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 13. november 2008 @ 23:23

  19. #18, whodares: Mener du Daniel “crack” Pipes? Manden er konspiranoiker og har for meget længe siden kastet sin sidste troværdighed over bord.

   Ofret den på krigsophidselsens alter, så at sige.

   Kommentar by Carsten Agger — 14. november 2008 @ 06:14

  20. På den hjemmeside, hvor Danmark bliver kritiseret på linie med flere andre lande, skriver Obama også, at U.S.A. har forpligtet sig til at tage imod 7.000 irakiske flygtninge, men kun har modtaget 190!

   Kommentar by Hanzi — 14. november 2008 @ 22:10

  21. 19.
   Agger.

   Det skal jeg ikke kunne sige (men det er næppe meget værre end de “sandhedsvidner” du og dine plejer at komme rendende med) men det er i og for sig også irelevant eftersom de to artikler jeg henviser til begge har kilder i stride strømme,(han binder så at sige kun sammen hvad andre har gravet frem om Obama) så et eller andet sted tror jeg nu mere på det end en halvrød virkeligheds fornægter !

   Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 15. november 2008 @ 00:20

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper