20. januar 2015

Historisk Pegida-demonstration i København: 250-300 danskere trodsede truende venstreradikale…

Mandag blev en historisk dag. Pegida-fænomenet kom til Danmark, og blev en relativ succes. Almindelige danskere trodsede den planlagte venstreorienterede mødeterror, og mere end 300 demonstrerede i ro og orden. En god start.

I Århus havde ukendte Daniel Holm anmeldt en Pegida-demonstration, der ifølge medierne samlede 30 tilhørere. Som ventet mobiliserede byens venstreradikale mod islamkritikerne. Talsperson var også denne gang Anne Hegelund, kendt fra revolutionære Socialistisk Ungdomsfront, og som det klart fremgår af det tilgængelige billedmateriale, så er ‘Aarhus for mangfoldighed’ reelt styret af den AFA-lignende gruppe i og omkring Anarkistisk Bogcafé, Trøjborg Beboerhus.

Med mikrofonen ses Asbjørn Nielsen (ligeledes Socialistisk Ungdomsfront, aktiv i autonome ‘Trøjborg Selvforsvar’), og kampklar med ‘danskerhandsker’ ses flere gange dømte Jesper Munk Jeppson, der sidste år blev taget på fersk gerning under plakatkampagnen mod byens politiske højrefløj.

(‘Aarhus for mangfoldighed’ demo’er mod islamkritikere, 19. januar 2014: TV2 Østj: I, II, III, Spotted)

Hvis Pegida skal have rigtig succes i Danmark, så bliver det i København, for med truende moddemonstranter er forsamlingsfrihed en illusion med mindre man har ’security by numbers’. 250-300 tilhørere til den af Nicolai Sennels anførte demonstration mod ‘fundamentalistisk Islam’, må absolut siges at være godkendt. Den forløb 100 procent fredeligt, og medierne var tydeligvis i vildrede. Det er svært at frame ældre damer som voldelige nazister, ikke mindst i en direkte udsendelse, og da slet ikke når moddemonstrationen består af maskerede venstreradikale voldsomt ophidset af samme.

(Revolutionære Antifascister stoppes af politiet, så Pegida kan demonstrere i fred)

Moddemonstrationen var anmeldt af Revolutionære Antifascister, og det militante oplæg skræmte tydeligvis hipster-multikulturalisterne væk. Tilbage var blot det revolutionære overdrev, der ikke var tilfredse med at blive filmet, og i det hele taget fremstod ligeså fascistisk, som de opfattede deres modstandere. EB.dk sendte live, og her kunne man blandt andet se hvordan intimiderende autonome sang ‘Ingen racister i vores gader’, hvad Pegida-demonstrationenen hurtigt overtog i et mindre opskruet toneleje. Game, set and match.

Researchkollektivet Redox havde flere fotografer i felten, herunder Rasmus Preston og Simon Bünger Paulsen. Det skal nok skræmme enkelte væk, men mon ikke demonstrationen næste mandag samler endnu flere.

(Simon Bünger Paulsen fra Researchkollektivet Redox, 19. januar 2015)

“Det er min demokratiske ret og moralske pligt at gå med i en sådan spadseretur, og jeg står kun til regnskab overfor de danske domstole, ikke Redox, HuT, IS, Al Qaeda i Yemen eller nogen andre. Jeg vil gøre det igen, og kan kun opfordre alle til at gå med.” (Maria Jensen på Facebook, 19. januar 2015)

(Nicolai Sennels og Cherif El-Ayoutys taler kan høres hos Snaphanen; Mere: Local Eyes)

Oploadet Kl. 23:33 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63211/trackback

7 Comments »

 1. Kort beretning om demonstrationerne i Koebenhavn og Oslo:
  http://www.pi-news.net/2015/01/pegida-auch-in-oslo-und-kopenhagen/

  og
  Dresden demonstrede alligevel.Hoer og se!
  Dresden 19.01.2015, 18.30 Uhr Theaterplatz PEGIDA
  https://www.youtube.com/watch?v=9PaX7x1cFhE

  Kommentar by Jutta/Alster — 20. januar 2015 @ 23:53

 2. sjovt med alle de ældre indvandrermænd i gule veste til “århus for enfoldighed” demonstrationen, mon de andre deltagere på noget tidspunkt spurgte sig selv hvorfor de mon var nødvendige?

  Kommentar by Per — 21. januar 2015 @ 02:50

 3. Altså, “antifascister” demonstrer imod dem, der demonstrerer imod islamofascister/nazister.

  Det rigtige spørgsmål fra journalister til dem burde være: “I støtter altså massemyrdende muslimer”?

  Kommentar by Josef K — 21. januar 2015 @ 04:55

 4. Hvor er det komisk at når de røde tosser er på arbejde som malere om dagen, så vil de sku ikke have maske på, men efter fyraften når de skal ud og smadre og udøve politiske vold, så har de sku ikke noget imod masker.

  Kommentar by Fritz — 21. januar 2015 @ 10:59

 5. Håndhæves maskeforbuddet aldrig?

  Kommentar by mb — 21. januar 2015 @ 11:03

 6. Her poserer stifteren af Pegida som Hitler http://www.irishtimes.com/news/world/europe/pegida-founder-under-fire-over-alleged-posing-as-adolf-hitler-1.2072798
  ser frem til dækningen her på siden

  Kommentar by Fritz J — 21. januar 2015 @ 14:15

 7. I dag har der været beretning om hvordan kvinder lever i Egypten med
  vold, trusler, massevoldtægter, you name it.

  Aarhus for mangfoldighed ! de fatter ikke en brik af hvad der sker ude i verden.

  Kommentar by k.m. — 21. januar 2015 @ 16:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper