22. november 2008

“Tror I, Illeborg var imod Muhammedtegningerne? Der er ingen præmie for at svare rigtigt.”

Hans Hauge anmelder Jakob Illeborgs Danmark set udefra i Weekendavisen – Storbritannien som skildpadde.

“At læse Jakob Illeborgs bog er lige så kedeligt og forudsigeligt som at læse flere hundrede læserbreve til Politiken, der alle handler om, at Danmark er fremmedfjendsk, lukket, hvidt, kristent, voldeligt og intolerant. Om at DR kun sender X-faktor; om at vi er nationalister, selviske, usolidariske og imod multikulturalisme. Vi kan desuden ikke lide økologi og muslimer. Enhver kan fortsætte. Jeg kunne lave en lille quiz her: Tror I, Illeborg var imod Muhammedtegningerne? Der er ingen præmie for at svare rigtigt. Det er en klassisk forfaldshistorie, der fortælles. Engang var Danmark godt, men nu er det bare skidt…

Titlens »set udefra« skal illudere, at Illeborg er en iagttager. Det kan man åbenbart blive, blot man bor i London. Han er rockmusiker og har læst på universitetet, og han benyttes åbenbart af DR som ekspert. Hans budskab er, at England – eller Storbritannien? – er langt bedre end Danmark. Han kan ikke udstå dansk nationalisme, men hvad med den skotske? Den hører vi intet til.

Illeborgs Storbritannien er London, og denne by er, siger han, »en ledestjerne«… Behøver jeg at sige, at Illeborg ikke fortæller om 7/7-bombningerne? Det kunne jo ødelægge idyllen. Illeborg er positiv over for ideen om at indføre sharia, sådan som ærkebispen har foreslået. Han priser Overhuset og mener, vi burde have et. Han kalder med en af sine utallige kluntede metaforer Overhuset en »fornuftens checkpost«. Bogen vrimler med den slags… Han spiller også aristokrat, og for en aristokrat bliver alt det, man er uenig med, populisme. Populismen har bredt sig fra Glistrup til Villy Søvndal. »Stort set alle danske partier er nu hoppet med på symbol/populisme galejen.« Det lyder ret klogt, ikke?

Han har så mange meninger, at de tre vidner, som han interviewer, næsten helt forsvinder… Det synes ikke at gøre indtryk på Illeborg, at Lord Giddens – der hedder Lord Anthony Giddens i bogen – udtaler, at velfærdsstaten er død, og at man ikke bør bruge ordet velfærd mere… Økologen, den konservative anti-globalist, millionæren Zac Goldsmith bliver også interviewet. Han siger intet om Danmark – bortset fra kritik af Bjørn Lomborg. Illeborg er ofte upræcis og sjusket. Det faktuelle i bogen er på Wikipedia-light niveau. Den engelske, økologiske bevægelse har altid været på venstrefløjen, misinformerer han. Det passer ikke. Går vi tilbage til førkrigstidens naturforkæmpere, var de på den yderste højrefløj – for eksempel A. Orage og The New English Weekly.

Når Danmark er bagefter med hensyn til den grønne »bevidsthed«, skyldes det ifølge journalisten Illeborg, at medierne ikke »havde følerne ude«! At tænke sig, at det er mediernes skyld, at England er blevet et »green and pleasant land« i modsætning til Danmark, og jeg ved godt, at disse ord fra Blake nu ikke må synges, fordi de er nationalistiske. Illeborg er helt med på ideen om, at Den sidste Promenadekoncert er styg nationalisme, der bør forbydes. Musikken har en »em af gammel hvid postimperialistisk engelskhed over sig.« Hvad skal man sige til den slags?

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6325/trackback

5 Comments »

 1. Som næsten altid en god klumme fra Hauge.

  Gylleborg er igen en af den slags socialistiske standarttyper for hvem selvhad og danskerhad er vejen hjem fra bodegaen – en typisk DDR ekspert.

  Kommentar by Bodil — 22. november 2008 @ 09:13

 2. Jeg havde ingen anelse om hvem og hvad tågehornet er før jeg læser H.H
  anmeldelse, hvad gør ham fortjent til at blive nævnt overhoved, han lyder som en dusin vare, den slags udgydelser høre/læser jeg daglig?

  Kommentar by Per N — 22. november 2008 @ 10:52

 3. Jeg kan ikke snuppe Jakob Illeborg’s måde at udtale “t’er”…han lyder som en “tjyrker”.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 22. november 2008 @ 13:36

 4. Tja som jeg ser det er det vel bare endnu en værnemager !

  Man skal ikke glemme at der sidst vi var besat var flere “Danskere” på østfronten end der var i den Danske modstandsbevægelse (hvis man ikke medregner de sidste dages hellige)samme scenarie nu !

  Vi er blevet et fejt folkefærd, der som sidst regner med at andre rager kastanjerne ud af ilden når det brænder rigtigt på.

  Sad but so fucking true!

  Kommentar by Whodares (Islam skaber tabersamfund) — 22. november 2008 @ 21:58

 5. Heavy metal bandet Slayer er for Muhammed-tegningerne:

  “Slayer viste Muhammed-tegninger

  Der var dømt religionskrig til metal-braget i Valby, da Slayer under numrene ‘Jihad’ og ‘God Hates us’ viste Muhammed-tegningerne på storskærm

  Daniel Fonseca
  – 20:30 – 22. nov. 2008

  Amerikanske Slayer var ikke blot på hyggevisit, da de i går besøgte Valby Hallen.

  Under numre som ’Jihad’ og især ’God Hates Us all’ tordnede Knud Westergaards Muhammed-tegninger op på storskærmene som et supplement til Slayers altid ugudelige tekster.

  De fly, som fløj ind i World Trade Center, blev også på skærmene akkompagneret af Slayer. Budskabet var ikke til at tage fejl af: ’Religion is war’, lød det fra amerikanske hedninge.”

  http://ekstrabladet.dk/musik/dkmusiknyt/article1088512.ece

  Kommentar by . — 24. november 2008 @ 10:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper