22. januar 2015

Mere Pegida-hetz: Om Bachmanns Hitler-parodi, iscenesat provokation, kun få højreradikale til demo

Kampagnen mod Pegida når nye højder, og onsdag måtte Lutz Bachmann trække sig som talsmand efter det kom frem, at han på Facebook havde oploadet en Hitler-selfie. Fotoet ser ud til at være taget hos en frisør, men folk der har kaldt Pegida for nazister fra dag 1 – har så lidt skyts – altså, hvis man forudsætter en nationalsocialist vil gøre grin med sit idol. “Messerschmidt hylder Hitler“, skrev BT tilbage i 2007. Resten er historie.

“Deputy Chancellor Sigmar Gabriel, a Social Democrat, said the real face of PEGIDA had been exposed.” (Daily Mail, 21. januar 2015)

(Lutz Bachmann ‘hylder’ Hitler, John Cleese håner Hitler; Se evt. Messerschmidt hylder Hitler, 2009)

Forsøget på at frame den danske Pegida-demonstration fortsætter. Local Eyes fortæller at fire muslimer blev truet af Pegida-demonstranter, da de af ‘ren nysgerrighed’ kom forbi ved Langelinie. Flere fortæller til undertegnede, at gruppen først deltog i moddemonstrationen, og som man kan se i en video lagt online af kommunistiske Dagbladet Arbejderen, så var det hele en iscenesat provokation. Alle kneb gælder.

“Fire unge af anden etnisk herkomst fik sig et chok og blev truet da de af ren nysgerrighed ville se Pegida demonstrationen ved den lille Havfrue på Langelinie.” (Local Eyes, 20. januar 2015)

“Ved Langelinje blev en ung mand omringet af aggressive demonstranter, da han sang Bella Chiao for at overdøve deres fællessang.” (Dagbladet Arbejderen, 20. januar 2015)

Dagens udgave af BT omtaler den bevidste provokation som værende udtryk for racistiske Pegida-tilhørere, og refererer så venstreradikale Redox – Dansk Pegida-demonstration: Racister og højre-ekstreme var med.

Officielt var mandagens Pegida-vandring i København mod fundamentalistisk islam en demonstration for almindelige mennesker.

Men en stor del af de demonstranter, der gik med fakler fra Statens Museum for Kunst til Den Lille Havfrue på Langelinie, var alt andet end almindelige. De kom fra den yderste, ekstreme højrefløj i Danmark. Fra grupper, der har vist sig parate til vold, og blandt andet vil smide alle ikke-vestlige indvandrere ud af landet.

BTs udsendte reporter talte 44 sortklædte og karseklippede mænd – fordelt på tre grupper. … Det venstreorienterede researchkollektiv, Redox, der har specialiseret sig i overvågning af højreradikale miljøer, registrerede 35 personer med tilknytning til det racistiske og nazistiske miljø i Danmark. Ifølge Redox var der medlemmer af Danmarks Nationale Front, Danskernes Parti og Danish Defence League.

Flere af deltagerne er erklærede racister, og mindst en af dem har haft tilknytning det ny-nazistiske miljø.”

Eneste der nævnes ved navn i artiklen er Julius Børgesen, der for år tilbage var aktiv i Dansk Front, og selvom BT nævner yderligere fire, og Redox.dk navngiver yderligere ni, så inkluderer det eksempelvis en mand som Dan Park. Under ti ud af 250-300 demonstranter er overraskende lidt, man skal nok være levebrødsjournalist for at se det suspekte i ’44 sortklædte og karseklippede mænd’.

Som det fremgår af Antifascistisk Aktions At knuse fascismen, så skal man ikke tage vendinger såsom ‘tilknytning til… miljøer’ alt for bogstaveligt. Herunder et citat, der illustrerer at segmentet ikke betragter fascisme som en politisk ideologi, men blot noget man kalder fredelige folk der kritiserer Islam, hvis de hæmmer det ‘antifascistiske’ arbejde. Herunder eksempelvis undertegnede.

“Alle fascisterne er involverede i en voldelig kultur, rettet især mod muslimske indvandrere og venstrefløjen, omend ikke alle involverer sig fysisk… Andre forsøger imidlertid at lancere sig som almindelige konservative med et islamkritisk udsyn, men deres alliancer og relationer filtrer dem ind i den fascistiske bevægelses net. Sådanne fascister står for f.eks informationsarbejde og lobbyvirksomhed, som støtter op om den konkrete, voldelige aktivisme; f.eks. ved at indsamle oplysninger, som bruges af de militante fascister. Dette arbejde anføres i disse år af fascistiske bloggere som Uriasposten. … Det er endvidere dette autoritæristiske element, der er den politiske skillelinje mellem Dansk Folkeparti og fascisterne. Der er ikke nævneværdig forskel på, hvad medlemmer af Dansk Folkeparti og SIAD, Vederfølner eller Den Danske Forening mener og siger. Forskellen ligger i, hvem de allierer sig med, og hvorfor de gør det. (s. 28f)

Kører man længere ud af den antifascistiske tangent, så er enhver tilhænger af det borgerlige demokrati fascistoid, men ud fra mindre gakkede definitioner, så er antallet af fascister nærmere 6-7 end 35, hermed blot 2,4-2,8 procent. Ingen af de navngivne personer er medlem af et nationalsocialistisk parti, de fleste organisationstilknytninger ligger år tilbage, og en enkelt afviser sågar at være racist. Alle deltog i en fredelig ikke-racistisk demonstration.

Som nogle venner påpegede: Det er blot et fåtal, nu skal man jo ikke generalisere, man skal ikke skære alle over en kam…

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63255/trackback

29 Comments »

 1. Politiet kan ikke afgøre hvem der angreb,men pressen har taget stilling.
  Fra berlingske.

  Stemningen kaldtes anspændt. Flere medier skriver, at Legida-demonstranter angreb journalister, der ofte kaldes »Lügenpresse« af Pegida. Ifølge Leipziger Volkszeitungen angreb 50 Legida-demonstranter journalister og trådte en fotograf til jorden og ødelagde hans udstyr. På twitter rapporterer andre journalister om ødelagt udstyr.
  Politiet bekræfter ifølge magasinet Focus, at journalister er blevet angrebet, men kunne ikke afgøre af hvem.

  Kommentar by notty — 22. januar 2015 @ 08:18

 2. Så længe folk lader sig skræmme af og styre af noget som skete for 70år siden, kommer vi ikke videre.

  Det er ganske enkelt ikke rimeligt at folks politiske ståsted skal dikterers af frygten for nazismen.

  Hvorfor er det ikke amerikanernes drab og udryddelse af den oprindelige indianske befolkning, som bliver brugt til at “shame”
  Venstrefløjetåberne med? De ønsker tilsyneladende den samme skæbne for Europas oprindelige befolkning! Var nazisterne virkelig værre end de Amerikanske nybyggere? Var nazisterne virkelig værre end kommunisterne?

  Det er altså herligt at være fri for dette åg på sine skuldre, så man kan tænke frit, uden at lade sig mærke af modstandernes uendelig fordømmelser og fortidens fordrejede historik!

  Herligt, prøv det :-)
  Fordømmelse!

  Kommentar by jesper — 22. januar 2015 @ 08:21

 3. Lad dem nu bare hygge sig. Det er jo det eneste, i deres sølle tilværelse, de går op i. Enhver, med bare en lille smule omløb i hovedet, kan jo se det er en værre gang agenda-præget sludder, der bliver fyret af.
  Og nu har almindelige mennesker sågar “lånt” anti-fascistiske sange og slagord..? Det kan da, i længden, kun være et forsvindende lille mindretal, der kan blive ved med, at tage sådan en gang gylle for gode varer..!

  Kommentar by Peter Andersen — 22. januar 2015 @ 08:38

 4. Alt vil blive brugt imod anti-islamisterne.
  Islamisters halshugninger og nedskydninger af kristne og jøder vil ikke blive brugt imod islam.
  Spørgsmålet er om islams krav om alles underkastelse bliver gennemført vha af de statsejede massemedier? De vil bruge alle midler.

  Lutz Bachmanns parodiering af Hitler er på niveau med John Cleese’s og bedre end Prince Harry’s?

  “Harry says sorry for Nazi costume
  Prince Harry has apologised for wearing a swastika armband to a friend’s fancy dress party.”
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/4170083.stm

  Kommentar by A-mad — 22. januar 2015 @ 09:09

 5. Fy for f….. Det er jo ikke kun Redox, som BT-journalisten Jesper Vestergaard Larsen bruger som “kilde”. Det er også selvsamme René Karpantschof, som for et par år siden blev afsløret som løgner, da han beskyldte Henrik Gade jensen for at være nazist.

  Løgnepresse? Man forstår i hvert fald PEGIDA’s foragt for MSM.

  Kommentar by Martin Kasler — 22. januar 2015 @ 09:23

 6. Tøjmærket Thor Steinar har ikke været anvendt af nazier i mange år, siden firmaet blev opkøbt af en arabisk forretningsmand.

  Kommentar by Arne Torp — 22. januar 2015 @ 10:08

 7. #6: Hvad har “Thor Steinar” med sagen at gøre?

  Kommentar by Martin Kasler — 22. januar 2015 @ 10:19

 8. Også Samarbejds-Politiken falder – naturligvis – ind i det Pegidofobe hylekor. For eksempel med denne grausame Salbe af Rune Engelbreth. Den samme Rune, som for et par år siden opfordrede herboende muslimer til at anskaffe sig pistoler…

  Kommentar by Voldposten — 22. januar 2015 @ 10:21

 9. Karseklippede mænd??????
  Jeg er helt væk her.
  Åbenbart er folk med hår på hovedet ufarlige eller hvad?

  Kommentar by Frank Hagmann — 22. januar 2015 @ 11:30

 10. Med den Erasmus Montanus-logik er John Cleese vel også nazist?!

  Og Lisbeth Dahl, der optrådte som Lars Løkke i Cirkusrevyen, er Venstrevælger. Fortsæt selv…

  Kommentar by Jern Henrik — 22. januar 2015 @ 12:14

 11. Det skrives i dagspressen, at der er 13 % af vælgerne, der efterspørger et parti til højre for DF. Der deltager, hvis vi tager Redox tal for gode vare, 35 fra det yderste højre til demonstrationen. Der deltog 250 demonstranter i alt. Dvs. 14%. Så der er ingen grund til at beskylde demonstrationen for ikke at være folkelig, på den baggrund. Det er en fordeling der stemmer forbløffende godt sammen med den tidligere nævnte undersøgelse, og ikke en urimelig overrepræsentation, givet demonstrationens emne.

  Kommentar by Henrik Rune Jakobsen — 22. januar 2015 @ 14:39

 12. Og hvad skal man så kalde de sortklædte autonome nyfascister, der skriger de vil have dem selv ud af gaderne… Tydeligvis en samlet fordummende rød hetz, hvem sagde løgnepresse. Men som nævnt i går, det er komplet ligegyldigt at der ofte er flere zombificerede får i moddemonstrationer, eftersom flertallet i befolkninger generelt altid har været den let manipulerbar bredde masse. Selv børne-tvs Lillebror sang engang hos Bertelsen; “hvorfor er dumhed det alle vil ha'”.

  https://www.youtube.com/watch?v=f4Mr4NiITJk

  Kommentar by LarsB — 22. januar 2015 @ 14:41

 13. Martin Kasler

  Det skal så retfærdigvis siges om Karpantschof, at han også lige bemærker det samme om mod-demonstranterne.

  “siger Rene Karpantschof, der påpeger, at det heller ikke er ualmindeligt at se venstreradikale til mere moderate demonstrationer på venstrefløjen.”

  Men venstrefløjens demonstrationer er jo altid sanktioneret af medierne, så derfor er der altid negativ fokus på højrefløjen – uanset hvad den demonstrerer mod. Det må vi bare finde os i, indtil vi får nogen bedre medier.

  Kommentar by Peter Andersen — 22. januar 2015 @ 14:58

 14. Syditalien havde efter krigen et fascistparti som fik mellem 5-7% af stemmerne. For folk på venstrefløjen var det en indication for, at man ikke havde genopdraget folk ordentligt. Det reelle historie var en anden. Mussolini havde stor set udryddet Mafiaen i hele syditalien og den amerikanske Mafia hjalp også med til planlægningen af invasionen af syditalien. Folk som stemte fascistisk gjorde det fordi de ville have en stærk stat igen som kunne holde mafiaen nede. Der er ikke i syditalien et civilsamfund som i nord og mellemitalien som kan få institutioner til, at virke. Kun en semi-totalitær stat kan kompensere for dette. I Latinamerika er der meget bandevold og der er højrepartier som vokser som konsekvens af dette -folk vil have sikkerhed. Det er typisk for folk på ventrefløjen altid, at tale i klicheer og ikke analyser.

  Kommentar by Thorsted — 22. januar 2015 @ 15:52

 15. http://www.dailymail.co.uk/news/article-520648/Nazi-propaganda-book-reveals-Charlie-Chaplin-Hitlers-death-list.html

  Jeg regner ikke med Charlie Chaplin var nazist, men hans parodi på Hitler gjorde ham meget upopulær, man skulle jo ikke gøre grin med
  “Der Führer”

  Kommentar by k.m. — 22. januar 2015 @ 16:05

 16. Hvor er jeg dog træt af den danske Løgnerpresse

  Jens Rohde kom med nedenstående udtalelser i radioen, leg med tanken at det var Messerschmidt der var kommet med selv samme udtalelser, så skulle journalistisk venstreparti nok være kommet på banen

  Jens Rohde, Europa i flammer, Radio 24Syv:
  “da jeg besøgte Paris var jeg ude i forstæderne, hvor man tror det er løgn, det lignede jo nærmest en flygtningelandsby.
  Hvis ikke det var fordi der stak en parabolantenne op af hver eneste skrotbunke, så ville man jo tro det var en losseplads”

  Kommentar by Geert — 22. januar 2015 @ 16:21

 17. Det er faktisk ganske almindeligt efterhånden i musikbranchen at man anvender NS-æstetik og laver en tvist, hvor man gør lidt grin eller laver satire med det hele. Den langsigtede effekt er dog også at man derved skaber en Napoleon-effekt, hvor NS bliver acceptabel. Man spiller derved på en dobbelthed, men det understreger, at brugen af NS motiver er helt normal. Her er forskellige eksempler:

  Death in Rome: Aqua cover med Klaus Barbie:

  https://www.youtube.com/watch?v=beP82Vd9N_I

  Detroit Diesel: All Lost Before Dawn:

  https://www.youtube.com/watch?v=Mw6Dvu39jyw

  Kommentar by Sigwar — 22. januar 2015 @ 17:15

 18. Dæmoniseringen kan man nok ikke undgå, modstanderne taget i betragtning. Men det er lidt af en vittighed, at anti-musseliner bliver betegnet som nazister, når man ved, at nazisterne elskede musselinerne og endog havde deres egen yndlings over-musselin.
  Og ellers er det bedste middel mod provokatører – venlighed. Giv dem et kram, et bolsje, en flæskesvær etc.
  I øvrigt er den eneste rigtige sang til lejligheden : ‘Det haver så nyligen regnet’. Den var god nok til sønderjyderne, den er lige aktuel, og så kan den synges med kraft.

  Kommentar by fidibus — 22. januar 2015 @ 17:18

 19. @10
  rolig nu jern Henrik
  det ender vel med at Danmarks dronning hedder Ulf pilgaard.
  0))

  Kommentar by father — 22. januar 2015 @ 17:20

 20. Endnu et eksempel. Ja musikbranchen kan være lidt speciel, men NS-æstetik er faktisk ikke tabuiseret som i det øvrige samfund:

  Laibach: Life is Life (cover af et OPUS discohit fra 80’erne, der blev lavet om til en march):

  https://www.youtube.com/watch?v=OC73Os9NmZE

  Kommentar by Sigwar — 22. januar 2015 @ 17:34

 21. Peter Andersen (#13): Det er der såmænd ikke noget “retfærdigvis” i. Karpantschof har alle dage brugt det trick, at han retfærdiggør den røde bærmes metoder ved at pege på de rødes fjendebillede.

  Kommentar by Martin Kasler — 22. januar 2015 @ 18:13

 22. #7

  Der står i artiklen, at en deltager havde Thor Steinar-kasket på.

  Kommentar by Arne Torp — 22. januar 2015 @ 21:20

 23. @Kim Møller: Lige en mindre detalje. Du skriver ovenfor: ““Messerschmidt hylder Hitler“, skrev BT tilbage i 2009.”

  Jeg er nu ret sikker på, at det var tilbage i 2007, at BT lavede den forside, men Messerschmidt vandt sagen mod BT i 2009.

  Kommentar by Arlecchino — 22. januar 2015 @ 21:25

 24. – Arlec.

  Rettet. Takker

  Kommentar by Kim Møller — 22. januar 2015 @ 22:22

 25. Han ligner Frank Hvam fra plakaten til turneen “Upassende”
  http://static1.frankhvam.dk/resources/frontend/images/facebook/thumbnail.jpg

  Kommentar by Kenny Starfighter — 22. januar 2015 @ 22:39

 26. ANTIFA vom Staat finanziert und der Lügenpresse gedeckt

  Wie hier in diesem Video gezeigt gab es auch heute am 21.01.2015 Brandanschläge der Antifa auf das Streckennetz der Deutschen Bahn in Leipzig. Um die Bürger an friedlichen Protesten zu hintern. Finanziert wir die Antifa von den herrschenden Parteien im Bundestag. Zu der Abgesagten Pegida- Demo in Dresden am 19.01.15 wurden der Antifa über 50 Reisebusse gestellt um eine mögliche Gegendemo aufzubauen.

  https://www.youtube.com/watch?v=01LYc0hBAQ4

  Kommentar by Hodja — 22. januar 2015 @ 23:05

 27. Jeg fik en åbenbaring for nogle år siden og er nu i stand til at opfatte Guds/Helligåndens virke. Det er ikke en “joke”, men sandt. Jeg kan opfatte den universelle intelligens, som er “nidkær” ifølge Bibelen, d.v.s. Gud involverer sig dybt i hvert enkelt menneskes liv. Med hensyn til denne leder. Han lod en demonstration aflyse p.g.a. en terrortrussel rettet imod 1 demonstrant ud af 50.000 – ham selv, som om han var uundværlig, og Gud straffede ham for kujoniet, og lod ham parodiere som Hitler, og han måtte træde tilbage. Gud fandt ham ubrugelig som leder af Tyskland. Åh jo, der er en Gud.

  Kommentar by Hans — 23. januar 2015 @ 22:29

 28. indlægget kunne godt trænge til en opstrammer ift stavemåder osv

  Kommentar by david konrad — 25. januar 2015 @ 22:25

 29. -> David

  Der var nogle store (utilgivelige) sjuskefejl. Hermed rettet.

  Kommentar by Kim Møller — 25. januar 2015 @ 23:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper