22. januar 2015

Verden ifølge Information: Venstrefløjen skal støtte tørklædeklædte muslimers kamp mod islamisering

Det er fint med selvransagelse på venstrefløjen, men grafikken understreger blot hykleriet. Det er rigtigt at Informations læsere har tiljublet multikulturen, men det er altså ikke rigtigt at tørklædeklædte muslimer demonstrerer mod islamisering. Det er sådan set en integreret del af problemets kerne (hvad Lars Hedegaard mfl. har påpeget i årevis), at tørklædet jo netop ikke bare er 30 gram stof. Fra dagens Information, der i øvrigt kun tager udgangspunkt i moderate muslimers frihedsrettigheder, ikke det land kommende generationer af danskere skal leve i – Venstrefløjens forfejlede og usolidariske beskyttelse af muslimerne.

“Venstrefløjen er kommet under pres i debatten om islamkritik efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i sidste uge. Det mener en række venstrefløjsdebattører og iagttagere, der ser nye og tydeligere skillelinjer på venstrefløjen, når det gælder religionskritik og ytringsfrihed.

Det er den multikulturalistiske del af venstrefløjen, der har domineret de sidste 20 til 30 år, der er trængt, mener lektor i historie, Jakob Egholm Feldt, som forsker i kulturkonflikter ved Roskilde Universitet og har fulgt islamdebatten tæt siden Jyllands-Posten trykte Muhammed-tegningerne i 2005.

‘Venstrefløjen har anbragt sig på en meget usikker isflage, fordi mange i de sidste 20-30 år har været forelskede i multikulturalismen. Postmarxismen har betragtet minoriteter – f.eks. muslimerne – som erstatning for den arbejderklasse, man i gamle dage kunne beskytte. Derfor er religiøse, dogmatiske og patriarkalske synspunkter blevet set som udtryk for visse muslimers sociale niveau, der ville forsvinde, når man satte ind med integrationspolitiske tiltag,’ siger Jakob Egholm Feldt

Samtidig er der kommet en ny erkendelse af, at det er usolidarisk over for moderate muslimer at betragte dem som et marginaliseret mindretal, der skal beskyttes – ikke forulempes af hånende karikaturer. Globale ekstremistiske netværk er ikke magtesløse, men magtfulde, lyder det desuden.”

(Udsnit af grafik set på Information.dk, 22. januar 2015)

“Grunden til, at man ikke kan støtte en islamkritiker som Lars Hedegaards tanker og ytringer, er, fordi han er konspirationsteoretiker.” (Jakob Egholm Feldt)

“Moderate muslimer er da dem, der om nogen mærker presset fra politisk islam. De har brug for allierede, der kan bakke dem op, i stedet for nogen der afviser enhver kritik af mørkemændene i deres egne miljøer som islamofobisk.” (Søren K. Villemoes)

“I de muslimske miljøer i Europa er der mennesker, der gerne vil bryde sociale mønstre. Hvordan kan man være kritisk over for, at de skal have de samme frihedsrettigheder som alle andre.” (Rune Lykkeberg)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63272/trackback

17 Comments »

 1. “An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last” – Churchill.

  Beskriver meget godt venstrefløjen. De er intet andet end medløbere, nu blot nervøse medløbere.

  Hvordan mon Johanne & Co. vil tage sig ud i slør?

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 22. januar 2015 @ 19:11

 2. Man kan kun opfordre Jakob Egholm Feldt til at se Hedegaards pædagogiske gennemgang af islam, så han ikke fremstår som en konspirationsteoretiker selv. Det er jo ikke så godt, når man er RUC forsker

  https://www.youtube.com/watch?v=ZC_AtwNX1yQ

  http://middleeastexperts.dk/expert-profile/jakob-egholm-feldt

  Kommentar by Snaphanen — 22. januar 2015 @ 19:24

 3. Pas nu på Jakob Egholm Feldt. Det er ord der kan få dig fyret. Selvom at du bløder lidt op på kritikken ved at drage Lars Hedegaard ind som modsætning.

  Kommentar by Santor — 22. januar 2015 @ 19:39

 4. Det er mit umiddelbare indtryk at angrebet i Frankrig har været endnu en vigtig milepæl for mange venstreorienteredes evne til at være kritiske over for multikulturalismen og den muslimske masseindvandring.

  Det er ikke så pænt at tænke, men det krævede vel et angreb direkte rettet mod venstreorienterede mediefolk, før det sådan for alvor blev legitimt for dem at tale om. Et angreb direkte på jøder eller homoseksuelle, vil på samme vis gøre det legitimt, hvorimod et angreb på JP kun vil få de absolut mest selvstændigt tænkende ud af busken.

  Vi bør naturligvis være glade for denne udvikling, også selvom den følges op af meget hykleri, mange fraser og stupide anklager mod “os”.

  Alene de artikler som Politiken har bragt om Frankrig og den muslimske befolknings, f.eks. om elever der ikke vil være med til et minuts stilhed osv og om frygten for en langt mere alvorlig udvikling-
  Den slags artikler ville vi ikke have fået for 10 år siden – det ville være alarmisme, at puste til ilden og i stedet ville vi have fået noget om diskriminationen som årsag.

  Se også en mand som Mads Brugger, der springer rimeligt rent ud til fordel for JP’s tegninger. Den slags var ikke karrierefremmende for ti år siden. Jeg tror ikke han er venstreorienteret, men bare almindeligt medie-lyserød københavner.

  Eller læs Palle Weis i JP, hvor han skriver i en klumme at det naturligvis har med islam at gøre. For ti år siden var han redaktør på Information.

  Pelle Dragsted, Peter Øvig, Rune Lykkeberg og flere andre yngre folk på venstrefløjen har ligeledes udtrykt synspunkter som ville have været politisk ukorrekte for ti år siden.

  mvh
  Superman

  Kommentar by qwerty — 22. januar 2015 @ 19:51

 5. Næste gang jeg hører nogen sige at tørklædet jo bare er 30 gram stof, så bliver mit svar: “Hvis det virkelig ‘bare’ er 30 gram stof, så burde de ikke have et problem med at tage det af når de bør tage det af”.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 22. januar 2015 @ 19:57

 6. Har i tænkt over hvorfor EU pludselig sætter gang i seddelpressen ?
  De påstår der er for at øge konkurrenceevnen og skabe arbejdspladser.
  Jeg tror der mangler penge til at brødføde de mange nye kulturberigere.

  http://www.tvsyd.dk/artikel/270585:Udvist–Jeg-kommer-tilbage-til-Varde
  Miralem Durakovic har en lang kriminel løbebane med domme for røveri, hjemmerøveri og grov vold med blandt andet kniv og baseballbat. Og sidste år blev han så idømt et års fængsel og udvisning fra Danmark i seks år.

  Kommentar by k.m. — 22. januar 2015 @ 20:39

 7. IS myrder uddannede kvinder. Det er ikke konspirationsteori men fakta.
  Det kan man ikke forlange evighedsstudenterne på RUC skal forstå.

  Kommentar by k.m. — 22. januar 2015 @ 20:56

 8. Hvis tørklædet bare er 30 gram stof, så er en muhammedtegning kun 2 gram papir.

  Spændende hvornår ord som kolonihave og nationalpark bliver skiftet ud af de politisk korrekte.

  Kommentar by mb — 22. januar 2015 @ 21:08

 9. Efter Charlie Hebdo har der været en interessant splittelse på venstrefløjen. På den ene side står dem, der nu godt tør sige at islam er en reaktionær religion og at islamister er fascister. På den anden side er den fløj, der holder fast i den “antiracistiske”, “antiimperialistiske”, antivestlige, minoritetsdyrkende “white guilt” islamapologetiske filosofi. Sidstnævnte bliver færre og færre, til gengæld bliver de også mere aggressive og hysteriske i tonen. De kan godt mærke, at deres ideologiske fundament så småt er begyndt at smuldre.

  Kommentar by Anonym — 22. januar 2015 @ 21:15

 10. Hvordan mon det gik med cafeen på Nørrebrogade, hvor ejeren ikke brød sig om religiøse symboler?

  30 gram stof kostede en smadret cafe.

  Kommentar by tavsen — 22. januar 2015 @ 21:15

 11. Det er nu dejligt at sidde og læse kommentarsporet på Information, efter sådan en artikel. De er sgu begyndt at sprælle – og nogen af kommentarerne er endda hylende morsomme. Hvad med denne her: “jeg vil hellere tale med en muslim end jeg vil tale med en højreorienteret…” citat slut… Priceless..!

  Problemet for dem er, at de ikke fatter en skid af hvad det er de sidder og taler om. De væver rundt i moderate muslimer, ekstremister i enhver afskygning og så selvfølgelig om hvordan de, på en eller anden måde, hele tiden har ment det rigtige.

  Men de aner jo ikke en hat om islam. De har overhovedet ikke studeret det, ligesom de jo heller ikke aner noget som helst om de andre religioner – andet end de sædvanlige røverhistorier fra folkeskoletiden.

  Men velkommen til virkeligheden venstrefløj. I skal nok blive klogere på et tidspunkt. For dummere kan i forhåbentlig næppe blive..?

  Kommentar by Peter Andersen — 22. januar 2015 @ 22:15

 12. Fra humanisme.dk hvor rune Engelbrecht shamer Nicolai Sennels ved at opsummere hans “ekstreme” tanker:

  »Inden fem år vil vi have reel guerillia-krig i vores storbyer med skudvekslinger mellem muslimske grupper og vestlige autoriteter. Vi vil se fronte og barikkader, døde politimænd, hævnangreb med selvmordsbomber, hæren griber ind, voldelig selvtægtsgrupper på begge sider og vi vil få vores egne Gaza-striber hvor stadigt mere permanente undtagelsestilstande er en realitet. Tryghed, velfærdssamfundet, økonomi og håb for fremtiden vil være skudt i sænk. Samtidigt vil mere eller mindre officielle organisationer i den muslimske verden støtte deres ‘brødre’ med viden, våben, mandskab og politisk og økonomisk pres.« (‘Kulturkløften’; JP.dk, 22.11.2009).

  Altså vi er der måske ikke helt endnu, men vi er da godt på vej…

  Kommentar by Johnson — 22. januar 2015 @ 22:48

 13. @9. Ja, nu er det dem der får problemer med ‘tonen’. Serves them right. LOL

  Kommentar by LarsB — 22. januar 2015 @ 23:12

 14. Den mindst ringe :-D

  Kommentar by Nielsen — 23. januar 2015 @ 01:31

 15. Haha, hijabkvinder siger stop for islamisering. Det er ligesom når vestlige ledere efter islamistisk terror siger, at det intet har med islam at gøre, selvom islamisterne selv citerer koranen. På den måde får vestlige ledere/politikere sagt, at dele af koranen intet har med islam at gøre. Og muslimske stramt indpakkede kvinder siger nej til islams krav om hijabs til kvinder. Det kan godt se ud som om venstrefløjen lister islamkritik ind af bagdøren. På den bange måde. Den bange måde der netop er blevet så moderne på venstrefløjen.

  Det tog desværre Rune Lykkeberg mere end 10 år at indse det indlysende i at frihedsrettigheder ikke bør være noget, som KUN vesterlændinge kan nyde godt af. Lykkeberg der havde så travlt med at kritisere DF og snakke om at sammes politik bygger på “tabserfaring”. Det viser at han og resten af venstrefløjen har haft mere travlt med at kritisere et islamkritisk parti, end islam, der ikke tåler kritik.

  Kommentar by Liva — 23. januar 2015 @ 07:57

 16. Fanebærer – bannerfører

  Fænomenet består i at bærere af tørklædet bevidst eller ubevidst bliver fanebærere for islam (citat: Sabine Kebir; Freitag).

  Fane (banner): Viser placeringen af egne tropper med henblik på orientering på slagmarken. I overført betydning: bærer af ideologi.

  http://www.sabine-kebir.de/

  Kommentar by Hodja — 23. januar 2015 @ 08:35

 17. Tørklædet er nok 30 g stof, men det er 300 Ton holdninger.
  Det er holdninger som siger, min muslimske mand ønsker at jeg skal være hjemmegående skatteyder betalt husmor, hvis funktion er for skatteydernes penge at passe min, på sofaen liggende mand, op, og så i øvrigt at være fødemaskine for en mindre hær af drenge og et ukendt antal piger.

  Kommentar by Robert R — 23. januar 2015 @ 16:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper