1. februar 2015

Surrealistisk hetz: Pegida, der vil forsvare den ‘jødisk-kristne’ arv, “… menes at have nazistiske rødder”

I et indslag på TV2 Lorry tidligere på ugen, præsenteres Pegida-talsmand Nicolai Sennels som værende ‘kontroversiel’. Et par sekunder senere ses han med megafon i en sekvens optaget under en Pegida-demonstration: “Vi er ikke imod muslimer…”. Enhver form for kritik af Islam er kontroversiel per definition.

Torsdagens P1 debat havde overskriften ‘Kan man være kommunal skolepsykolog og have ekstreme synspunkter?‘, og det blev således etableret som et faktum, at Sennels har ‘ekstreme synspunkter’. Ingen i studiet modsagde Sennels’ akademiske henvisninger, og videnskabsjournalist Lone Frank, der har en ph.d. i neurobiologi, konstaterede tørt: “Sådan er det!”. P1-værten lod sig overbevise, og tilbage er blot at konstatere, at en kommunist forsøger at få ham fyret for at sige sandheden, og DR mere overordnet betragter objektive sandheder som værende ‘ekstreme’.

(P1 debat, 29. januar 2015: … og have ekstreme synspunkter?; Mere på Snaphanen)

Mediedækningen er surrealistisk. Det er ikke bare kontroversielt at demonstrere imod ‘fundamentalistisk Islam’, det er også ‘ekstremt’ at fortælle sandheden. Herunder lidt fra en Dagbladenes Bureau-artikel, der postulerer at bevægelsen der blev etableret for at forsvare den ‘christlich-jüdisch’ kultur, ‘menes’ at have nazistiske rødder. Her citeret fra Midtjyllands Avis – Islamkritiker har hentet omstridt bevægelse til Danmark (20. januar 2015 v/ Sonja Sabinsky).

“Den omstridte tyske bevægelse mod islamisering, Pegida, er kommet til Danmark. … I Tyskland har Pegida samlet tusindvis af demonstranter mod islamisering og påkaldt sig kansler Angela Merkels skarpe kritik, idet bevægelsen menes at have rod i nazistisk tankegods. Så langt ud ønsker Nicolai Sennels angiveligt ikke at gå, selv om bevægelsen afholdt demonstrationer mandag i København og Aarhus. Men på dansk Pedigas hjemmeside opfordrer Nicolai Sennels til, at man ikke reklamerer for det højreradikale Danish Defence League.”

Pegida Dresdens 19 punkter er forkortet til seks, og inkluderer blandt andet: Begrænsning af indvandring, et krav om at indvandrere skal integrere sig, og noget så umoderne som folkeafstemninger. “Det bliver spændende at se, hvad medierne får ud af de seks punkter.”, sagde initiativtager Lutz Bachmann forleden.

Herunder et overset citat fra Berlingskes Jesper Thobo-Carlsen, der var i Dresden den 12. januar og interviewede en bloglæsende tysker.

“Den 70-årige Jutta Starke har som mange andre medbragt et skilt. Der står ‘Feje presse. I er ikke Charlie.’ Ved siden af har hun listet de få, som hun mener har fortjent at smykke sig med Charlie Hebdos navn. Salman Rushdie, Theo van Gogh, Kurt Westergaard, Ayan Hirsi Ali, Lars Hedegaard og Lars Vilks. Der er to danskere ud af seks. … Jutta Starke vil som mange andre vide, hvilket medie, journalisterne kommer fra. Hun fremhæver de antimuslimske internetsider Snaphanen og Uriasposten… Hun taler lidt dansk… og slår over i dansk: ‘Danmark er et yndigt land.'” (Jesper Thobo-Carlsen, Berlingske, 13. januar 2015: ‘Vi er folket’ ‘Nej, det er vi’)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63516/trackback

27 Comments »

 1. Jamen det var da godt at venstre og de konservastive fik sikret at D-DR løgnepressen fik direkte adgang til skatteydernes penge, så de kan blive ved med at fylde danskerne med løgn og bedrag.

  Kommentar by Fritz — 1. februar 2015 @ 01:27

 2. “bevægelsen, der blev etableret for at forsvare den ‘christlich-jüdisch’ kultur, ‘menes’ at have nazistiske rødder.”

  Sonja Sabinsky fra Midtjyllands Avis burde sætte sig lidt ind i Mein Kampf og Hitlers taler.
  “christlich-jüdisch” kultur var, hvad nazismen ville udslette.
  Så hvordan nazistiske rødder kan have noget med Pegida at gøre er uforståeligt.
  Med andre ord, endnu en journalist, der ikke kan sit arbejde, men blot agerer som midtjysk politisk og venstreorienteret agitator.
  Måske er journalisten blot småtbegavet og uuddannet, hvilket ikke gør sagen bedre.

  Kommentar by T. Snorrason — 1. februar 2015 @ 02:01

 3. De er desperate og angste med deres løgne og intimideringer. På mange måder er det et sundshedtegn, at de bliver så usaglige. Nazisterne var sikkert på samme måde efter Stalingrad var tabt. De forsøger, at købe sig tid for en sag de ved de har tabt.

  Kommentar by Thorsted — 1. februar 2015 @ 02:04

 4. Hr Møller

  Hr.Sennels retræte på Trykkerihed.dk,som du skriver om i en anden tråd,hvor han fremhæver at han bare skulle ha´ citeret og linket til
  videnskablige artikler må efter dine principper om presseetik jo så altså være direkte løgn.

  Han har altså utallige gange for egen regning,uden links, fremsat mere eller mindre idiotiske påstande såsom “jeg hader ikke alle muslimer”

  Hvem af dem han ikke hader fremgår så ikke.

  Og at han heller ikke hader alle der ikke har et problem med islam uden at specificiere hvem han så der heller ikke hader.

  Men der er åbenbart nogen han hader.

  Og at han mener at Obama vel nærmest skulle deporteres til hvor han kom fra.

  Obama er så født på Hawaii som er en del af USA og man kunne få en ide om at det måske var farven på Obamas hud han ikke var så vild med,
  og at han nok i virkeligheden mente tilbage til junglen i Afrika.

  Du er selv lagerarbejder og i den position er der ikke nogen som helst restriktioner,skrevne eller uskrevne,på hvad man kan/må sige eller mene offentligt
  udfra den betragtning at dine holdninger ikke sætter sig spor i slutproduktet af dit arbejde.

  Jeg er selv indenfor halvanden måned blevet opereret i min skulder 2 gange og har det altså nok bedst med ikke at kende til hvad eller hvem kirugen måtte hade eller ikke hade hvis jeg skulle være i den første kategori.

  Der findes denne uskrevne lov for folk i visse stillinger som jeg har beskrevet i en anden tråd som og som overordnet set vel må betragtes som rimelig.

  Du ville vel heller ikke føle dig specielt tryg ved at skulle behandles af en læge der offentligt havde udtrygt at han helt og holdent var på linie med AFA og hadede visse personer med din overbevisning ?

  Men som jeg også fremhæver så må man gå ud fra at Sennels udmærket kender til de principper der gælder når man er, om jeg så må sige, på offentlig forsørgelse, ansat som psykolog ved Københavns kommune

  Hvis man vil starte noget som Pegida.dk op må man altså sørge for at dække flankerne af m.h.t uredelighed og det stiller så spørgsmålet om ikke,som hr. Sennels selv giver udtryk for,at han bare har været naiv.

  Det politiske spil er benhårdt og brutalt og en betingelse man nøje skal overveje inden man overhovedet begynder at nærme sig især hvis man befinder sig i en stilling som må siges at være i den kategori der vel kan beskrives som så tæt på et slutprodukt som muligt.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. februar 2015 @ 02:53

 5. Ovre hos mig selv har jeg en lille anekdote om en skolepsykolog der har eller havde den opfattelse, at indavl blandt lollikker og falstringe gav sig udslag i problemer i det stedlige skolevæsen.

  Pågældende mente i øvrigt, blandt meget andet islamofilt sludder, at negernes lavere intelligens intet havde/har med biologi at skaffe.

  https://undskabenshotel.wordpress.com/2015/01/31/sennels-uge/

  Kommentar by Hans Und — 1. februar 2015 @ 04:10

 6. I øvrigt er det jo klart nok hvad det egentligt er Hoby og løgnepressen har gang i.

  Hoby har “bestilt” et eller andet inkriminerende på Sennels hos sin medlemmer/”pædagogerne”. Det skal de jo nok i gang med at fabrikere først, så det bliver spændende at se reultatet. Og spændende at se hvordan MSM vil udække den sag.

  Kommentar by Hans Und — 1. februar 2015 @ 04:20

 7. Har mange jøder ikke altid hadet tanken om et monokulturelt Europa? Det Radikale Venstres ideologiske verdensbillede udspringer direkte af brødrene Brandes syge holdninger. Mange “stjernejøder” i dansk politik har forsvaret den massive flygtningestrøm til Danmark.

  Kan vi i bund og grund stole på vores jødiske “venner” må da i sandhed være et afgørende spørgsmål for enhver dansk nationalist.

  Kommentar by Niels — 1. februar 2015 @ 06:04

 8. 6 Nielsen,

  Jøderne har det samme problem som os andre, nemlig at en islamofil 5’kolonne, der højest er repræsentativ for 5 – 10 procent, er sluppet af sted med at tegne hele butikken.

  Kommentar by Hans Und — 1. februar 2015 @ 06:37

 9. Uagtet alle tilløb hos tidligere kritikere som P.L. Møller og Cl. Petersen virkede disse arbejder af Georg Brandes som noget nyt og epokegørende, og trods megen modstand stod Brandes allerede anerkendt som forgrundsfiguren i dansk kritik ved sine afhandlinger om Emil Aarestrup, Chr. Richardt, Paludan-Müller, Henrik Hertz, H.C. Andersen, Kamma Rahbek, Meïr Goldschmidt, Henrik Ibsen, Pr. Merimée, Sainte-Beuve osv. Den nye metode satte sin mest lokkende blomst i hans anmeldelse af A. Munchs Lord William Russell og Shakespeares Henrik IV (Det uendelig! Smaa og det uendelig! Store i Poesien). Det var dog ikke blot en ny kritisk fremgangsmåde han satte i værk, også krav til ny litteratur begyndte han at fremføre, og mere og mere utålmodigt vendte han sig mod den romantiske efterklangsdigtning, især som den viste sig i dramaet.

  Men også med andre emner end skønlitterære var Georg Brandes sysselsat. Han optoges stærkt af kvindens stilling i samfundet – indtil sit 26. år havde han givet sig lidet af med kvinder, nu tog han revanche og kom ind i “sit Livs Cherubino-Stadium”; sammen med Carsten Hauchs begavede hustru, Frederikke Hauch, pønsede han på et felttog til befrielse af det undertrykte køn, men faldt foreløbig til ro efter at have oversat Stuart Mills Kvindernes Underkuelse der udkom 1869 med en begejstret fortale (2. udg. 1885 har en ny indledning med en række meget sigende forbehold)…
  Bogen om Søren Kierkegaard, 1877, en af Georg Brandes’ personligste der åbnede det videnskabelige studium af denne forfatter, bl.a. med den epokegørende analyse af “Frygt og Bæven” fremkaldte megen diskussion, hvorimod samlingen Danske Digtere, Charakterbilleder der udkom samtidig gød olie på bølgerne…
  Georg Brandes har i skrift og tale sit liv igennem øvet en overordentlig påvirkning på litteraturen og den offentlige mening i Danmark og uden sammenligning været den danske som helst blev hørt i udlandet. Hans indflydelse som vækker til selvtænkning og hans betydning for talrige enkelte lader sig efter sin natur vanskeligt måle. Mere håndgribelig er hans indsats som kritiker og impulsgiver over for skønlitteraturen. I 1860’erne havde han endnu Cl. Petersen ved sin side når han angreb epigonpoesien og henviste til Shakespeare som forbillede for en alvorligere kunst. I 1870’erne kommer der nye slagord til: litteraturen skal være talerør for “den frie Tanke”, bygge på “naturalistisk” grund og “sætte Problemer under Debat”. Forfattere som Drachmann, J.P. Jacobsen og Schandorph har han mere eller mindre hjulpet frem til selvstændighed, også norsk og svensk samtidig digtning skylder ham vejledning og støtte.

  Udsnit af http://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Kunst_og_kultur/Litteratur/Forfatter/Georg_Brandes

  At sætte problemer under debat kunne vi vel gøre uden Brandes, kan vi det med ham?

  Kommentar by Peter Buch — 1. februar 2015 @ 06:40

 10. På den tid hvor Nyrup kaldte Dansk Folkeparti for ikke-stuerene
  havde venstrefløjen held til at lukke af for sandheden, mest fordi
  islam ikke var så fremtrædende.
  I dag er venstrefløjen skræmt fra vid og sans. Den ser sin magt smuldre i takt med at vælgere går til blå blok, og fordi de ikke længere kan skjule islams grimme ansigt. Bombesprængninger, Jihad-krigere, og alle de små bidder som islam gnaver af vores frihed får
  den syge venstrefløj til at gå efter manden i stedet for bolden.
  Venstrefløjen har ingen argumenter mod Sennels, deres eneste våben er et forsøg på at få ham fyret, hvilket forhåbentlig ikke lykkes.

  Diktaturer kendetegnes ved vold mod befolkningen og manipulation af sandheden.
  Journalister og Danmarks Radio er ved at slå ind på den linie støttet af vores licenspenge.

  Kommentar by k.m. — 1. februar 2015 @ 07:42

 11. Ny anti-DF-kampagne igang, og spredt ud på forsiden af alle medier (kilden er – surprise – Politiken): Had til islam og muslimer stortrives blandt DF-medlemmer i lukkede facebook-grupper

  De er helt de samme kræfter, som også er på spil i Tyskland. Det er bestillingsarbejde fra allerhøjeste niveau, en miskrediteringsstrategi, som, i tilfældet med Pegida, skal kvæle denne ulmende opstand i sin spæde start hvor den er svagest organisatorisk (hvilket jo, set fra deres synspunkt, er ganske fornuftigt), og hvad angår Danmark og DF, så er der en damage control-strategi om i det mindste at holde DF på det niveau i meningsmålingerne de er på nu.

  Fælles for begge tilfælde er, at strategien virker! Også selvom angrebene er tendentiøse, rablende, skingre, usaglige og direkte injurerende. Følelsen af “surrealisme” er for dem en glimrende følelse af få ud af det, da det midlertidligt lammer modstanderen i sin vantro og dybe undren over det, der foregår, og for nogle giver en følelse af magtesløshed.

  Det her er virkelig op ad bakke, da disse folk er den politiske elites talerør og har uanede ressourcer i ryggen. Især i Tyskland ser vi lige nu, hvordan medierne med politikerne i ryggen udfolder sig for fuld skrue, jf. bl.a. “anti-Pegida-koncerten” for nylig. Den her “modkampagne” vil fortsætte lige indtil, at man er helt sikker på, at Pegidas indflydelse og organisation er så svag, at den ingen rolle kommer til at spille fremover. I sidste ende skal man altid huske på, at alting koster penge, og hvor pengene kommer fra.

  Kommentar by Peter H. T. — 1. februar 2015 @ 08:35

 12. Man kræver at Nicolai Sennels fyret, sådan en ussel udtalelse siger mere om den person der offentlig kræver Nicolai Sennels fyret, de venstre snoede demonstrer magt ved at tage føden fra etniske Danskere, svineri af værste skuffe, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 1. februar 2015 @ 09:05

 13. Det er landsskadeligt at, betale licens til Dhimmi Radioen.

  Kommentar by Nielsen — 1. februar 2015 @ 09:25

 14. BT Søndag har en stor portrætartikel om mig i dag. Der er sikket ting i artiklen, der vil overraske mange mennesker positivt. Men desværre gentager den løgnene om, at

  1) jeg “proklamere[r] … at halvdelen af muslimerne er indavlede'” – jeg proklamerer ikke: jeg påpeger veldokumenteret og bekymrende fakta.

  2) jeg “mener, at muslimer er genetisk disponeret for had og vold”. Det har jeg aldrig sagt, men det har Jonas Bjørn (S) sagt at jeg har sagt. BT lader citatet stå uimodsagt af sandheden…

  Suk…
  Tak til alle der støtter. Friheden må ikke tages for givet. Hænder op af lommen, bagdelen op af stolen, ud på gaden og ind i kampen.

  Kommentar by Nicolai Sennels — 1. februar 2015 @ 09:48

 15. Der gik vist noget galt med linket længere oppe:

  Had til islam og muslimer stortrives blandt DF-medlemmer i lukkede facebook-grupper

  http://www.bt.dk/politik/avis-had-til-islam-og-muslimer-stortrives-blandt-df-medlemmer-i-lukkede-facebook-g

  Kommentar by Peter H. T. — 1. februar 2015 @ 09:51

 16. Det forekommer meget søgt, at kalde Pegida en bevægelse med “rod” i nazismen – EU’s nuværende politik er da vist en “bevægelse”, der har rod i grundlæggende nazistiske tanker – en alliance med fascistiske arabiske regimer, islamofili, antisemitisme, støtte til antiisraelsk terror, censur og knægtelse af borgernes ytringfrihed, uvilje mod kristendommen, pan-europæisme, tysk førerskab, udpræget hemmelighedskræmmeri, regering gennem uigennemskueligt bureaukrati.

  Kommentar by Limewoody — 1. februar 2015 @ 09:56

 17. Sonja Sabinsky ville sikkert ikke være i stand til at genkende ‘nationalsocialistsk tankegods’ selv hvis det landede direkte på hende skrivebord. Hville hun f.eks. opponere mod denne klassiske metode:

  Systematisk brug af massemedier til at fordømme og dæmonisere anderledes tænkende?

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 1. februar 2015 @ 09:59

 18. Det er ligesom om modstanden mod islamiseringen kommer i ‘bølger’. Jeg kan huske ihvertfald 8-10 bølger. Flere stak snuderne for langt frem: Glistrup, Søren Krarup, Eyvind Vesselbo, Per Madsen, Ø-Karen, P.C. Matthiessen, Thorkild Simonsen.
  Kleresiet og MSM bankede dem på plads.
  Men alligevel er bølgerne blevet større og større.
  Måske bliver det Pegida bølgen, der bryder gennem dæmningen?
  Det er trods alt svært at forestille sig, at islamiseringen kan blive ved med at fortsætte?

  Kommentar by A-mad — 1. februar 2015 @ 10:13

 19. I 1933 blev de forskellige tyske naturbevaringsgrupper samlet under Tysk Arbejder Front. De grønne blev således adopteret af nazipartiet, og nutidens nære forbindelse mellem den moderne miljøbevægelse og arbejderpartierne kan meget vel være født i Nazityskland.

  Da nazister fik magten så fik også miljøaktivisterne overraskende nok en hovedrolle i 1933-35. Faktisk vedtog nazisterne de mest progressive miljølove der fandtes i verden på den tid.
  http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2010/04/hitlers-grnne-drbermaskine.html

  Mon ikke de grønne meget gerne i dag vil have sig frabedt denne sammenhæng? På samme måde som Pegida bevægelsen skal frabede sig sammenkædning med nazitanker.

  Kommentar by synopsisolsen — 1. februar 2015 @ 10:29

 20. De fleste glemmer en meget vigtig spiller i alt det her: Økonomi. ECB er i fuld gang med at udstede 10.000.000.000.000 kroner for at sætte “gang” i økonomien, der, negative renter til trods, er ved at gå rabundus. Uanset hvor meget eussr’s fifler med Keyniansk økonomi, er vi europæeres dekadente livsform ved at føre til det endegyldige mål – totalt sammenbrud med gadekøkkener, sovesale og mangel på store papkasser. Hvor fortvivlende langt vi er ude, kan ses af, at man tilsyneladende mener, at krig mod Rusland vil gavne.

  Når først folk ligger og sulter ude på gaden, så ser det hele anderledes ud. Når de skal leve af deres værdiløse universitetsuddannelser.

  Kommentar by Svend — 1. februar 2015 @ 10:40

 21. Denne “gang i økonomien” betyder vist bare “flere penge til Staten” :(

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 1. februar 2015 @ 11:20

 22. Man kan ikke have megen historisk indsigt hvis man hævder at det er nazistisk at kæmpe for bevarelse af kristen og jødisk kultur!
  Adolf Hitler og stormuftien af Jerusalem indgik en pagt mod englænderne og mod jøderne. Muslimerne og Nazisterne var allierede, så selv de mest tungnemme forstår det. Det er derfor vi ofte ved muslimske demostrationer ser plakater som hylder nazismen og Hitler! Plakater som, vi gør Hitlers arbejde færdigt, eller, Good bless Hitler!
  Det er den slags plakater MSM for alt i verden sørger for ikke kommer frem, simpelthen fordi de ikke er det billede de vil tegne. DR OG TV2s propaganda maskine er i fuld gang med at koble islamkritik og nazisme sammen. Det er simpelthen historisk falskneri.
  Det var Churchill og De Gaulle som advarede mod fareren fra Islam, og det var Hitler og Nazismen der var allierede!

  Kommentar by Robert R — 1. februar 2015 @ 11:55

 23. Dele af venstrefløjen har været dygtige til at tage ved lære af Joseph Goebbels.

  Kommentar by Ole Madsen — 1. februar 2015 @ 12:41

 24. 13/Sennels

  Selv tak, Sennels. Det må være hårdt for dig med alle de falske beskyldninger mod dig. Jeg håber at du kan klare mosten, for dit Pediga arbejde er meget vigtigt. Jeg håber at du finder energi og kræfter til at modsige de falske beskyldninger. Det er uhyrligt at du bliver behandlet så ringe, blot fordi du tillader dig at kritisere islam/islamister. Det viser bare hvor intolerant islam er overfor pluralisme, debat og demokrati.

  Kommentar by Liva — 1. februar 2015 @ 12:42

 25. pediga = pegida

  Kommentar by Liva — 1. februar 2015 @ 12:43

 26. Ja, det bliver spændende at se, hvad medierne får ud af de 6 punkter.
  Spændingen kan vel allerede udløses, som noget med en fjer, som bliver til 5 høns, der piller fjerene af sig selv og hakker hinanden til døde af kærlighed til hanen.

  Kommentar by Menig 442 — 1. februar 2015 @ 14:34

 27. “Your comment is awaiting moderation”

  Er det bare en omfortolkning af at man går ind for ytringsfrihed med visse modifikationer ?

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 2. februar 2015 @ 01:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper