6. februar 2015

Fængsler betragtes som ‘ren ferie’, kriminelle får ’skiture’, polske tyve får 200 euro i ‘transportpenge’

Jeg har været fan af Sherif Joe Arpaio, siden Orientering på P1 for nogle år siden brugte et indslag på at beskrive omfanget af hans ondskab. Fra BT – Politioprør over luksus-afsoning breder sig: Vi skulle give tyvene penge.

“BT har… fået flere henvendelser fra andre betjente, som støtter op om deres kollegas opråb. En af dem er politiassistent Martin Lund…

‘Jeg har siddet som efterforsker i større sager, hvor en sigtet til en afhøring virkede fuldstændig ligeglad med, at han uden tvivl ville få en ubetinget fængselsstraf. ‘Det er jo alligevel ren ferie at afsone’ har jeg hørt fra flere,’ lyder det fra den erfarne betjent.

BT har de seneste uger afdækket, hvordan kriminelle under afsoning kan komme på skiture og få dykkercertifikat. Senest er det kommet frem, at unge drabsmænd får julegaver på skatteborgernes regning. Og det er særligt overfor de unge, at indsatsen er forfejlet, forklarer Martin Lund.

‘Specielt dem under 18 bliver behandlet helt vildt godt og har forbrugsvarer, de aldrig selv ville have adgang til i dagligdagen,’ siger han.

En af de ting, der har chokeret ham mest, er at betjentene skal give skattekroner til tyve.

‘En særlig oplevelse, jeg aldrig glemmer, var da en patrulje fra Nordjylland kørte til København, hvor de skulle sende tre polske tyve hjem med færgen til Polen. De tre var kommet hertil med en stjålen bil og havde været på noget af en turné rundt for at stjæle. Da jeg som vagthavende skulle give dem deres effekter retur, og udskrive dem fra stationens venterum, fik de af patruljen fra Jylland udleveret 200 euro hver.’

Det svarer til ca. 1.500 danske kroner.

‘Noget forbløffet spurgte jeg hvorfor, da jeg ikke havde hørt om det før. Svaret var, at nyeste tiltag var, at man gav dem transportpenge med hjem. Jeg glemmer aldrig den ene polaks smørrede grin…,’ lyder det fra den chokerede betjent.

‘De penge var mere, end han kunne tjene på en månedsløn i Polen, og ville da uden tvivl blive brugt til en ny billet retur til Danmark! …'”

(Stemningsbilleder fra Sherif Joe Arpaios ‘Tent City’, Maricopa County, Arizona)

Oploadet Kl. 23:03 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63767/trackback

22 Comments »

 1. Det er den slags der sker når afstanden fra borgerene, som betaler til dem som uddeler pengene, bliver for stor.
  Hvis jeg selv stod og skulle sende den indbrudstyv, som havde bestjålet mig, hjem, ville jeg så stikke ham 200 euro for at forsøde tilværelsen på hjemturen og give ham en god start i sit hjemland? Næppe.

  Kommentar by Robert R — 7. februar 2015 @ 00:05

 2. Jeg tænker nogen gange, at vi nationalt sindede måske – på privat initiativ – faktisk burde hente en masse udenlandske kriminelle i busser – og slippe dem løs her i Danmark.

  Det ville påvirke opinionsdannelsen.

  Kommentar by BE — 7. februar 2015 @ 00:38

 3. Danskerne lever i et socialistisk diktatur ledet af rødhelle der ikke ser islam ulven komme, den Danske elite sidder i folketinget og læser Hans Christian Andersen eventyr historier og driller hinanden, det Danske forsvar drager ind i Nigeria bugten for at bekæmpe pirater, Danmark har Verdens bedste militær, men de ledes desværre af kommunister og socialister, må vores guder bevare Danmark og Danskerne, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 7. februar 2015 @ 00:49

 4. At lade fremmede bosætte sig i Danmark, er vælgernes skyld. Vi har selv valgt Hans Gammeltoft Hansen og hans disciple til at styre landet. Så vi må selv rede os ud af det.

  Kommentar by Nielsen — 7. februar 2015 @ 01:33

 5. Våben vil begrænse behovet for fængsler.

  Kommentar by Helmut Kohl — 7. februar 2015 @ 01:55

 6. Lad nu være med at se et forbillede i sherif Joe Arpaio – hvis man kender lidt til hans meriter og hans ideologi så er han tæt på billedet af en nazifangevogter som man kan komme.

  Og det er faren fra højre; total og konsekvent intolerance overfor alt og alle, en pervers interesse i “straf”, og ind imellem også åbenlys sadistiske tilbøjeligheder. Selvfølgelig synes jeg det er ok at sætte hård mod hård mod polske tyvebander og fremmede vaneforbrydere og dog indenfor visse grænser. Men jeg ser nødigt danske lovbrydere behandlet efter Arpaio-modellen.

  En vis herre Søren Hviid Pedersen har jeg også hørt med udtalelser om “at spærre ind og smide nøglen væk”, i retning af gåsen Trine Bramsen og den amerikanske praksis hvor alle som har overtrådt én eller anden lov straks er “kriminelle” overfor hvem man ikke kan være hård nok.

  Jo, faren fra højre? Men socialkammeraterne og Co. er hellere ikke bleg for at udvide politistaten og frygtens regime, også der står det på straffe straffe straffe. Jeg fatter ikke alt det der anti-nazisme – bortset fra mangel på det nationale begynder det hele Helle/Lykke univers at ligne nationalsocialismen på en prik. Alle skal dresseres og afrettes til at udfylde deres plads i systemet, intet er for småt til man ikke kan lovgive om det. En af Søren Hviid Pedersens yndlings citater på Facebook var/er? “There is nothing like the smell of napalm….it smells like…victory!”.

  I denne uskyldige “Konservative” herre ser jeg altså en form for fascisme (i mangel på et bedre ord) krybe op til overfladen, hans kvaliteter og i en del relevante sammenhænge udmærkede argmenter og holdninger til trods.

  Søren Hviid Pedersen spøger her med nogle omfattende og systematiske forbrydelser, eller kaster sig op som en overivrig forsvarer for amerikanernes krigsforbrydelser, eller hvordan man nu skal tolke det.

  Jeg må tage afstand fra sådan noget.

  Kommentar by Balder — 7. februar 2015 @ 02:04

 7. Der skulle have stået: Helle/Løkke univers

  Kommentar by Balder — 7. februar 2015 @ 02:07

 8. Hellere højre end venstre. Hellere demokrati end islam. Hellere racisme end velfærd.

  Kommentar by Nielsen — 7. februar 2015 @ 02:18

 9. Der står: Hellere fornuft end humanisme.

  Kommentar by Nielsen — 7. februar 2015 @ 02:19

 10. Balder

  Formelt er alle der har overtrådt en lov og blevet dømt vel at betegne som (dømte) kriminelle, er du enig i dette?

  Søren Hviid Pedesens synspunkter er ikke andet end hans egne tolkninger i mine øjne, og har i min vudering næppe udbredt opbakning blandt læsere og kommentatorer her på Uriasposten, eksempler:
  http://www.b.dk/kommentarer/du-kan-selv-vaere-ekstremist
  https://www.180grader.dk/Politik/sren-hviid-pedersen-ekstrem-nationalkonservativ

  Kommentar by Peter Buch — 7. februar 2015 @ 06:46

 11. Politikere er ikke bange for at læsse grise på en lastbil og køre dem til slagteri flere hundrede kilometer væk fra landmandens stald.

  Hvorfor kan vi ikke putte de kriminelle i en kreaturvogn og køre dem retur til deres hjemlande ? jeg siger det ikke fordi de skal slagtes som en gris, men vi er så fri for at bøvle med dem her.

  Ham der stjal kobberkabler fra togskinner i København var i forvejen dømt og udvist, med indrejseforbud. Man gider ikke engang sørge for at dommen bliver overholdt.

  Jo flere analfabeter, fætter/kusine handicappede og religiøse fanatikere vi får til Danmark, jo flere pædagoger og RUC eksperter har staten brug for. Smart system i deres øjne, indtil kassen er tom
  så hyler de over at der ikke er flere skaldede som kan klippes

  Kommentar by k.m. — 7. februar 2015 @ 07:19

 12. Min egen #11
  dårlig formuleret, jeg retter til: “når der ikke er flere som kan klippes/tvangsbeskattes”

  Kommentar by k.m. — 7. februar 2015 @ 07:39

 13. Jeg har søgt efter et enkelt ord, som kan beskrive hvad jeg føler, når jeg læser ting som det her.
  På den danske online ordbog (ordnet.dk) fandt jeg ordet.

  Resignere.

  Betydning. Opgive sine krav, mål, håb el.lign.; acceptere forholdene som de er, fordi man ikke ser sig i stand til at ændre dem .

  Og sjovt nok under grammatik står der et eksempel som jeg syntes var lidt tragikomisk set i lyset af denne artikel.

  “Alle hans fortvivlede forsøg på at komme ud [: af sindssygeanstalten] mislykkedes, og efterhånden resignerede han”

  Arkiveret under: #detdanmarkdukender

  Kommentar by Dave — 7. februar 2015 @ 08:59

 14. Peter Buch: “Formelt er alle der har overtrådt en lov og blevet dømt vel at betegne som (dømte) kriminelle, er du enig i dette?”

  Nej! Man er ikke nødvendigvis “en kriminel” fordi man har overtrådt færdselsloven, loven om mark og vejfred, loven om afbrænding af affald, røget hash, givet en politimand fingeren, nægter at aflevere sit gadekridt, har overtrådt racismeparagraffen, er blevet dømt for injurier, har stjålet nogle majskolber på en mark, har importeret fem flasker spiritus uden at betale afgift, har glemt at betale i en restaurent eller har kørt med S-tog uden at betale mange gange eller har renset sine tagrender mens man står i skovlen på sin traktor, har opsat en egetræsbænk indenfor kystbeskyttelseslinjen, eller har givet en elev én på siden af hovedet fordi han kaldte en lærer for “luder” eller “racist”. Man er heller ikke nødvendigvis “en kriminel” fordi man er kommet til at slå konen ihjel i et jalousidrama. Mens man i min optik godt kan være det hvis man over længere tid har banket konen.

  Fordi man har begået én eller flere “kriminelle handlinger” er man ikke nødvendigvis “en kriminel”. Lige som man ikke er “maler” fordi man har produceret nogle akvareller eller har malet et stakit i haven eller fordi man har et lille sort overskæg.

  Hvis jeg lige skal forklare moralen fra mit tidligere lidt rodede indlæg: Blandt en del indvandringsmodstandere, derunder DF er man hele tiden uendelig bange for at blive set sammen med “nazister”, “racister”, og andre folk som er fordømt af pc-brigaden.

  Men alt det der bliver i min optik bare spil for galleriet, når man samtidigt kan heppe på folk som via deres udtalelser fremviser de samme ubehagelige tendenser der gør at mange ikke bryder sig om Nazister. Med andre ord; man fordømmer folk for deres tanker, teorier og holdninger, mens man ikke skammer sig over at støtte den sorteste reaktion når ophavsmanden har en mainstream politisk kasket på. Derfor min påstand: “Nazister” (et populært ord for mennesker som er villige til at begå de mest umenneskelige handlinger) findes i alle lejre, og det er ikke givet at der er flere af dem blandt Nationalsocialistisk orienterede individer end blandt Socialdemokrater, Radikale eller Konservative. Så snart det bliver populært med den gode gamle “lov og orden” dagsorden, står folk i kø for at gå i de totalitæres fodspor, med bizarre forslag til forbud og straf (nu skal danske statsborgeres opførsel og færden i udlandet kontrolleres af staten!)og uendelige undskyldninger for at overvåge, kontrollere og genopdrage hele befolkningen.

  Men ok. det er et spørgsmål om definitioner, men jeg synes ikke at man nødvendigvis skal ophøje den rent juridiske betydning af ordet “kriminel” til at være den eneste rigtige.

  Kommentar by Balder — 7. februar 2015 @ 09:45

 15. Peter Buch: “Søren Hviid Pedersens synspunkter er ikke andet end hans egne tolkninger i mine øjne, og har i min vudering næppe udbredt opbakning blandt læsere og kommentatorer her på Uriasposten”

  Jeg da glad for at få bekræftet at der er kritisk sans blandt Uriaslæserne.

  Men det er skræmmende at læse (nåede kun lidt) at SHP er kendt for mange flere af den slags vanvittige udtalelser; jeg ikke klar over at han var masseproducent i den henseende. Men det viser da at min intuitive oprørthed over mandens lede udtalelser var på plads. Jeg er også glad for at opdage at der tilsyneladende også er andre som har påpeget og reageret på SHPs småperverse udtalelser.

  Så tak for linksene Peter.

  Kommentar by Balder — 7. februar 2015 @ 10:16

 16. Balder

  Det kan udvikle sig til en længere debat og for at gøre den kortere vil jeg blot skrive følgende:
  Nationalkonservative, kulturkonservative er i min fortolkning uden meget spillerum, den hævdede velfærdsstat er med dens retning, institutioner og omfang ødelæggende for potentielt personligt ansvar og initiativ, deri har kritikere af systemets aktuelle tilstand som også nogle LA-tilknyttede ytrer sig ret. Men de tager i stort omfang generelt fejl på eksempelvis indvandingsområdet.

  Kommentar by Peter Buch — 7. februar 2015 @ 13:55

 17. der er problemer med r

  Kommentar by Peter Buch — 7. februar 2015 @ 13:57

 18. Balder – hvilken nazi-fangevogter vil du sammenligne Arpaio med?

  Kommentar by Hodja — 7. februar 2015 @ 22:57

 19. @Hodja

  Med stereotypen af en nazi-fangevogter altså Hollywood versionen, for det er jo den eneste de fleste af os kender. Især ungdommen som har fået seriøs historieundervisning byttet ud med Spielbergfilm, Anne Franks Dagbog og gruelpropaganda.

  Kommentar by Balder — 7. februar 2015 @ 23:03

 20. Jeg vil vide hvem der er politisk ansvarlig for at give transportpenge til polske tyveknægte .. Disse politikere må betale af egen lomme.. Det er til grin

  Kommentar by A Andersen — 8. februar 2015 @ 08:03

 21. Sherif Joe Arpaio sætter nogle spilleregler, som kan forstås af det store flertal af kriminelle. Det falder naturligvis den venstreorienterede politiske elite for brystet, både i og udenfor USA, men fred være med det. De fleste kriminelle – altså ikke alle, men de fleste – er nemlig dårligt begavede, dårligt uddannede og dårligt opdragede og forstår ikke ret meget af det humanistiske pludder, der kommer fra den venstreorienterede politiske elite. Dvs. de kriminelle forstår at udnytte det til egen fordel, som f.eks. når polske tyveknægte vælger at udøve deres kriminalitet i det humanisme-pludrende Danmark, men de ædlere hensigter, som eliten selv formodes at have med deres pludder, det forstår de kriminelle ikke (og hvis enkelte kriminelle måtte være tilstrækkeligt teoretisk begavede til at kunne forstå disse abstrakte ædle hensigter, så vælger de at ignorere dem, når de begår deres kriminalitet).
  Derfor ville det være ønskeligt at udbrede Sherif Joe Arpaios letforstålige spilleregler i dansk kriminalforsorg.
  Man burde i den forbindelse også ændre navnet på Kriminalforsorgen. Ordet “forsorg” afspejler den malplacerede hensyntagen til de kriminelle, fremfor hensynet til de lovlydige og ofrene, som præger systemet i dag. “Kriminalafstraffelsen” er et bud.

  Kommentar by monse — 8. februar 2015 @ 16:35

 22. https://www.youtube.com/watch?v=plaDFJpOfMs

  Kommentar by Nielsen — 9. februar 2015 @ 02:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper