14. februar 2015

Expressen & Aftonbladet om ‘nazister’ og ‘Malmöpojken’ – Jyllands-Posten om ‘Aarhus-bøller’ i Prag

Torsdag og fredag købte jeg Expressen, der begge dage havde ‘nazister’ på forsiden med navn og foto. Torsdag var det en flersidet historie om en række medlemmer af Svenskernas Parti, der under indvandrerurolighederne i 2012 blev anholdt tæt på en moské i en bil med ni sten, heraf overskriften: “Misstänks ha planerat att stena invandrare”. Freddagens overskrift lød overskriften ‘De svenska nazistkvinnorna’.

Jeg glemte avisen på færgen, men det var nogle fæle blondiner, der opfordrede svenskerne til at få flere børn. Den ene boede sågar med mand der var dømt efter den svenske racismeparagraf, den såkaldte ‘Hets mot folkgrupp’. Historien fyldte mere end tre helsider, men så var der også plads til et historisk tilbageblik til Magda Goebbels.

En af de tunge kriminalhistorie var et vildt trafikuheld med flere sårede på Amiralsgatan i Malmø. En lejet Mercedes C220 flygter fra politikontrol i høj fart, pløjer en barnevogn ned og rammer en parkeret bil. En mor og hendes spædbarn er indlagt med livstruende skader. Historien er uden etnicitet i aviserne, men der crowdsources på debatforummet som konkurrerende Aftonbladet jagter i disse dage. Her et Snapchat-foto af to af ofrene.

(Mor med sin datter efter trafikuheldet. Mistænkt chauffør: Mohamed El Moghrabi; Pettersons)

En klumme i fredagens Expressen var skrevet af Jonas Gardell, der stadig har tårer i øjnene over sagen med den 9-årige uledsagede flygtning som blev passiviseret af en vagt sidste fredag. Drengen, som Aftonbladet kalder ‘Malmöpojken’ er fundet et sted i Jylland, og nøjagtig som de ‘otte svenske mænd’ der blev anholdt for en massevoldtægt, så var ingen af dem bare ’svenske’ – de fleste havde ikke engang svensk pas.

Når man læser svenske aviser, skal indholdet ikke kun oversættes til dansk, men også fortolkes. Alt er politik. Så slemt står det ikke til i Danmark, selvom vi også har reminiscenser af 90’ernes politiske korrekthed. Tidens skriverier om danske gymnasieelevers hærgen i Prag er et godt eksempel. Moralen er stadig, at hvis en dansker nogensinde har gjort noget lignende, så er alle lige så gode om det. Her en historie fra Jyllands-Posten om ‘Aarhus-bøller’ fra Bispehaven – Kendte Aarhus-bøller hærgede i Prag.

“I forbindelse med de i forvejen meget omdiskuterede drukferier, unge gymnasieelever drager på til den tjekkiske hovedstad, Prag, blev fem mænd natten til onsdag anholdt af tjekkisk politi, efter at de havde sparket døre ind til en række hotelværelser. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger blev der brudt ind på mindst 11 værelser, og de fem mænd stjal bl.a. en computer fra en af hotelgæsterne.

Sagen er siden kommet Østjyllands Politi for øre, og de fem personer er ikke novicer udi lovbrud herhjemme, oplyser Jens Espensen, leder af lokalpolitiet i Aarhus Vest. … Jens Espensen vil ikke uddybe, hvilken form for kriminalitet de fem, som alle er omkring 18 år, er kendt for.

Jeg kan bare sige, at vi kender dem ganske godt ovre fra Bispehaven. Jeg vil ovenikøbet tilføje, at vi kender dem personligt,’ konstaterer han.

… En af de fem rejste med sin brors pas, hvilket skabte forvirring om mandens identitet, da broderen sidder i fængsel i Danmark.”

Oploadet Kl. 13:02 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/63859/trackback

13 Comments »

 1. Det er måske ikke alle, der er bekendte med Bispehaven. Lidt info:

  Bispehaven er et boligkompleks med høje betonblokke, der ligger i en forstad til Aarhus. Omkring 70 % af beboerne er indvandrere eller flygtninge. Sammenlignet med andre områder i Aarhus har Bispehaven en høj andel af arbejdsløshed og kriminalitet.

  http://da.wikipedia.org/wiki/Bispehaven

  Kommentar by KSD — 14. februar 2015 @ 13:35

 2. Kig forbi den her: https://www.youtube.com/watch?v=0kd5wmpkv9Y

  Journalist fra Expressen bliver ringet op og udspurgt om samarbejdet med Researchgruppen. Han har lidt svært ved at svare.

  Kommentar by Anonym — 14. februar 2015 @ 13:59

 3. Den unge svenske mor har mistet benet på billedet. Hun har ikke mistet livet endnu. Mlamø og Sverige er bare for tragisk

  Seneste svenske artikler er fra 12 og 13 februar

  Läget oförändrat efter smitningsolycka

  http://www.skanskan.se/article/20150211/MALMO/150219900/-/laget-oforandrat-efter-smitningsolycka

  Källa: En femte person var med i kraschbilen

  http://www.expressen.se/kvallsposten/kalla-en-femte-person-var-med-i-kraschbilen/

  Kommentar by Snaphanen — 14. februar 2015 @ 14:14

 4. Disse Århusbøller der hærgede bussen på ved til pragh, var fra Langkær Gymnasium i Tilst.
  Dette gymnasium har flest indvandrere.

  Og den med den med den 9-årige uledsagede flygtning som blev passiviseret af politiet i malmø sidste fredag, var i hvertfald ikke 9 år. Svinet var i hvertfald mindst 15 og stank af hvidløg.

  En 9 årig ville aldrig kunne sparke en betjent i røven medens han blev holdt i armene af to andre.

  Svenskerne er helt bløde i roen, den såkaldte “Tornipse” er rådden, men kun i det der er oven på jorden.

  2. Snaphanen.
  Der er ikke andet at sige: Jammen så er hun og barnet blevet kulturberiget.
  Og det kan de takke regeringen og dens vælgere for: Altså flertallet. Trakisk og sådan er det bare. Sverige, Norge og Danmark, står i oprydningens tegn. Tid til storskrald.!!

  Kommentar by Sindsro — 14. februar 2015 @ 14:28

 5. jeg kan altså ikke se lige usentimentalt på det hele tiden.

  Kommentar by Snaphanen — 14. februar 2015 @ 14:39

 6. @6 snaphanen:

  Heller ikke jeg men verden bliver stedse et mere ubehageligt sted at opholde sig, og kun de allermest kyniske overlever. Man ligger, som man har redt. Har man stemt til et Folketingsvalg, har man fået, hvad man bad om. Sådan er det!

  Kommentar by Arne Torp — 14. februar 2015 @ 15:02

 7. Hele Prag-historien var afledt af Inger Støjbergs kommentar om larmende biografgæster.

  Alle (med undtagelse af de Radikale) ved, at der er massive problemer med kriminalitet og parallelsamfund i indvandrermiljøer, men der må være en bagatelgrænse. Ingers biografbesøg er langt under; her var etnicitet sagen fuldstændig uvedkommende

  @ Arne Torp

  Man kan nemt bliver (gammel og?) bitter.

  Det er på tide at indse, at verden har altid været fandens ubehagelig og uretfærdig, men for 100 år siden fik du ikke ubehaglighederne stukket op i hovedet hele tiden. Så cheer op. Det er weekend trods alt :-)

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 14. februar 2015 @ 16:27

 8. 6. Arne Torp

  Det du tror er demokrati, er ikke demokrati. Det er der problemet ligger. Når du importerer stemmer er det ikke demokrati.

  Hvis ordets regler så ikke virker, så behøver det ikke være sådan. Og det bliver det heller ikke, det kan jeg love personligt.

  Kommentar by Intetnavntak — 14. februar 2015 @ 16:29

 9. #2 Ha, ja han har “lidt” svært ved at svare…

  Kommentar by Johnson — 14. februar 2015 @ 16:36

 10. Indfør et stop for menap indvandring og opret en effektiv grænsekontrol. Desuden bør godkendte asylsøgere placeres på et asylcenter uden mulighed for familiesammenføring. De opholder sig på asylcentret, indtil det er muligt at hjemsende dem. Velfærdsnomader/asylshoppere skal afvises ved grænsen.

  Kommentar by F. Jensen — 14. februar 2015 @ 18:49

 11. Hvor er Snapchat billedet fra?!

  Kommentar by MCF — 14. februar 2015 @ 19:15

 12. Kriminelle udlændinge skal ekspederes ud af landet, så hurtigt det er muligt. Udlændinge der er på overførselsindkomst, bør økonomisk hjælpes til at rejse hjem/rejse ud af landet. Det kan skabe større tryghed og sikkerhed i landet.

  Kommentar by F. Jensen — 15. februar 2015 @ 10:37

 13. Staten bør sørge for at udtræde af de forældede flygtningekonventioner. Og også gøre “flygtninges” ophold i landet midlertidigt. Det vil sige hjemsendelser af flygtninge, når det er muligt, eller når de rejser på ferie i det land, de er flygtet fra(som en hel del menap-“flygtninge” gør).

  Kommentar by F. Jensen — 16. februar 2015 @ 19:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper