14. december 2008

Katrine Winkel Holm: “… det bliver sandsynligvis EU, der ændrer dansk udlændingelov.”

Forleden proklamerede TV2s Brussels-korrespondent Svenning Dalgaard, at Irland med sine nyforhandlede undtagelser havde opført sig “dybt usolidarisk” med resten af Europa. 2008 var året hvor min EU-skepsis blev til modstand, og havde Junibevægelsen og Folkebevægelsen mod EU ikke været to udgaver af rød internationalisme, så havde jeg nok investeret i et medlemskab. EU-forien blandt borgerlige politikere er skræmmende, ikke mindst når den leveres med målrettet kynisme i foragt for demokratiet som vi kender det.

Katrine Winkel Holm i dagens Jyllandsposten – Ud at køre med EU-toget.

“Statsminister Anders Fogh Rasmussen er glad. Efter al sandsynlighed skal irerne nemlig nok en gang stemme om Lissabon-traktaten, som de forkastede i forsommeren.

Deraf Foghs glæde, som han udtrykte på EU-topmødet i Bruxelles, hvor han… også kom med gode råd til sin irske regeringskollega. Der er ingen grund til at haste en ny folkeafstemning igennem, lød det fra Fogh. »Vi ved fra erfaringer i Danmark, at der skal gå noget tid efter et nej til en folkeafstemning«.

Ja, det véd danske toppolitikere alt om. Godt et år f.eks. – det tidsrum der gik fra juni 1992 til maj 1993 – er en periode, der kan anbefales, hvis man skal have en bitter traktatpille til at glide ned i genstridige, men glemsomme vælgeres hals. Vælgere er, forstår man på vores erfarne statsminister, lidt ligesom børn: Vi glemmer hurtigt – men heller ikke så hurtigt.

Ordene gav et oplysende indblik i Fogh Rasmussens taktiske univers. Det virker, som om det herinde først og fremmest drejer sig om, hvordan man får befolkninger, der har stemt ”forkert”, til at stemme ”rigtigt”. Har Fogh og de andre EU-chefer overhovedet respekt for et befolkningsflertals afgørelse? Eller tænker de kun på, hvordan man fjerner den besværlige knast, som irerne, der fik den afstemning, Fogh ikke ville give danskerne, ganske rigtigt udgør for EU?

Irernes nej standser jo EU-toget på dets videre vej frem, så skal det køre videre, skal nej’et væk. Danskerne skal ifølge Fogh også ud at køre med EU-toget, men hvor kører det os egentligt hen?

Det gav sidste uge oplysning om. Prisen for en plads i en EU-topkupé er, at vores udlændingepolitik overlades i EF-domstolens varetægt. Sådan må man tolke onsdagens afklaring på sagen om Metock-dommen, der har ligget og ulmet siden i sommer. Det er efterhånden blevet klart, at EF-domstolens kontroversielle afgørelse ikke kun rører ved et lille hjørne af dansk udlændingepolitik, men er en bombe under de hovedprincipper, der blev indført i 2002: Den nok så bekendte faste og fair udlændingepolitik.

Foghs reaktion på dommen var i første omgang beroligende for tilhængere af dansk suverænitet: Den danske udlændingepolitik ligger fast, lød det med fasthed i stemmen. Godt. Men så kom fortsættelsen: Vi vil ikke tage et opgør med EF-domstolen, men bøjer os for dens afgørelse. Selvmodsigelsen var til at tage og føle på: Vi bøjer for en dom der underminerer den udlændingepolitik, vi samtidig hævder ligger fast…

Mens Fogh i løbet af efteråret øvede sig i denne vanskelige kunst, forsøgte regeringen at få EU-kommisionen og de andre EU-lande til at ændre det direktiv, som Metock-dommen baserede sin underminering af dansk lovgivning på. Det er det forsøg, der led skibbrud i onsdags.

Her gjorde EU-kommisionen det nemlig klart, at man ikke agter at ændre et komma i direktivet. Danmark får altså ikke EU til at ændre direktivet, det bliver sandsynligvis EU, der ændrer dansk udlændingelov.”

Apropos.

 • 10/12-08 Jyllandsposten – Totalt nederlag for Fogh i EU.
 • “Den danske regering led i dag et totalt nederlag, da EU-kommissionen i en ny rapport afviste enhver tanke om at ændre i det omstridte opholdsdirektiv… EU-kommissær Barrot var på et pressemøde tydeligt irriteret over de mange spørgsmål om, hvorfor der ikke skal tages højde for de danske, østrigske og irske bekymringer over direktivet…

  ”Længe leve direktivet,” sagde Barrot på pressemødet i Bruxelles.

  Oploadet Kl. 11:31 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6389/trackback

  22 Comments »

  1. Lad EU vedtage præcis, hvad de vil, men lad os i Danmark udenfor.
   At nogle få elitære, i deres egne øjne, mene, hvad de vil, bare vi andre bliver fri.
   Vi er i forvejen én nation, med to kulturer og to folkeslag, så lad os gøre splittelsen total og gøre den til en modstanderdel og en tilhængerdel også.
   Vi bliver så splittede, at en borgerkrig vil være en logisk følge af disse diktatoriske herskere.
   Måske vi en dag, efter en alt ødelæggende borgerkrig, atter kan samles om nogen retskafne danske mænd som ledere.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 14. december 2008 @ 12:54

  2. Falkeøje, det vil være ligesom et barn der venter på juleaften, jeg kan ikke vente meget længere.

   Kommentar by Fritz — 14. december 2008 @ 13:24

  3. … TV2s Brussels-korrespondent …

   Hvis du partout vil bruge den hollandske form af navnet på Belgiens hovedstad, som de ogaå gør ovre på Hodja, så hedder den “Brussel” eller evt. “Bryssel”.

   På dansk plejer vi at bruge den franske variant “Bruxelles”, som ligner en flertalsform, fordi den slutter på “-s”.

   Men på den danske højrefløj er det ved at blive moderne at bruge den hollandske form, formentlig i solidaritet med højreseparatisterne i “Flanderns Sag” og omegn. Men hvis du vil det, så gør det rigtigt!

   Altså: “Brussel”, udtalt med “y”. ikke “Brussels”, medmindre du taler engelsk. Lær det for helvede.

   Kommentar by Carsten Agger — 14. december 2008 @ 13:52

  4. Hvem helved har så skrevet Lederen i JP. Den roser EU.

   Kommentar by Per N — 14. december 2008 @ 13:59

  5. Glemte link.

   http://jp.dk/meninger/leder/article1543109.ece

   Kommentar by Per N — 14. december 2008 @ 13:59

  6. Om få år kan den stolte “Parrot” udtale:
   Grundloven er død, længe leve EU-direktiverne..

   S U K

   Kommentar by Onion — 14. december 2008 @ 14:34

  7. -> 3 Agger

   “Altså: “Brussel”, udtalt med “y”. ikke “Brussels”, medmindre du taler engelsk. Lær det for helvede.”

   Har du ikke et læserbrev om militant højreradikalisme du skal digte?

   Kommentar by Kim Møller — 14. december 2008 @ 15:22

  8. Jyllands-Posten har under den tidligere redaktør Carsten Juste jo gjort en del for dele af ytringsfriheden. med den nye stil og redaktion synes dette at være en saga blot og et overstået stadium.
   Jeg har abonneret på JP i 30 år men har opsagt mit abonnement i konsekvens af dels bladets fuldstændige og absolutte EU-liderlighed og dels at det ikke længere er mig muligt at få optaget indlæg i avisen efter at jeg havde meddelt bladet min holdning til deres ensidige dækning og kommentarer til EU.
   Som “den fjerde statsmagt” burde pressen – in casu JP dog påvise og kommentere,hvorledes dansk demokrati i EU-sammenhæng er sat ud af kraft og ,hvorledes folkeafstemninger herom bliver svindlet og manipuleret af de politikerskiderikker vi har siddende – nationen nedlægges på trods af folkets ønsker/krav og vi bliver kun spurgt når det skal bestemmes om MERE EU. Voldtægten af Irland er et godt eksempel på manipulationen – lidt semantisk kosmetik som kan begrunde en fortsættelse af folkeafstemninger indtil terningen viser en sekser – og så finito!
   Mht. Katrine Winkel Holm forstår jeg at hun nu har bevæget sig fra EU-skeptiker til EU-modstander. Terminologien er Pia Kjærsgaards og jeg vil fraråde KWH at købe og bruge denne og istedet lytte til den gamle.
   Han har altid haft sine meningers mod og talt Roma midt imod – osse- med konsekvensr – i JP.
   Iøvrigt står der direkte i DF´s principprogram at partiet er EU-MODSTANDERE. Ikke EU skeptikere, hvad fanden det så er for en tingest. Så Pia Kjærsgaard lyver.

   Kommentar by Knud Erik Nielsen — 14. december 2008 @ 15:41

  9. Nå, jeg ser at den lille mandsling (eller CA. gnom det er jo snart JUL) vil beære os med en gnom hilsen, men som gnomsprog jo er..totalt uforståelig, men i de mørke gange hans liv udfolder sig i, vil jeg give ham lidt lys, Glædelig Jul og må du få dine 72 rosiner, men husk at der står ingen steder at det er kun kvinder der er til rådighed,så hyg dig.

   Kommentar by Per N — 14. december 2008 @ 15:44

  10. “EU-forien blandt borgerlige politikere er skræmmende, ikke mindst når den leveres med målrettet kynisme i foragt for demokratiet som vi kender det.” skrives der i indledningen af indlægget. Vel ikke helt korrekt, jo måske for borgerlige politikere, men ikke for borgerlige vælgere, som langtfra er det samme. Michael Jalving har en god klumme som kan læses her og han rammer plet.

   http://www.180grader.dk/klumme/EU_p_kvalmegr_nsen.php

   “Får tanken om EU dig til at knibe øjnene skeptisk sammen, holde dig for næsen, eller udløser den akut hovedpine, så er du sandsynligvis indehaver af et borgerlig-liberalt temperament, som får stadig sværere ved at kapere den strøm af forordninger, love og bedreviden, der fosser ud af EU med alle dens kontorer og kommissærer, handlingsplaner og planøkonomiske departementer.” Læs resten og dit humør bedres.

   Apropos kynismen i EU overfor demokratiet kan man med indignation læse om skærmydslen, eller overfaldet, på Vaclav Klaus, Tjekkiets præsident fra diverse utroligt frække EU-koryfærer her. Det er skræmmende.

   http://synopsis-olsen.blogspot.com/2008/12/hvem-er-demokrat-k.html

   Kommentar by synopsis-olsen — 14. december 2008 @ 17:21

  11. Ja, man kunne ønske vi havde en politiker som Vaclav Klaus i Danmark. I stedet har vi Anders “Phileas” Fogh, som har vejret (klima) som sin hovedopgave, mens skoler og børnehaver selvantænder.

   Kommentar by Sailor — 14. december 2008 @ 17:48

  12. JA Olsen, det er rene gangster, jeg er virkelig rystet, jeg er ikke i tvivl om, at det ikke er ukendt i EU. miliøet, men, og stille det så rendyrket til skue over for et lands President og i Presidentens bolig, igen rystet rystet. Tak for det, jeg havde sikkert aldrig set det hvis det ikke var for dig.

   Kommentar by Per N — 14. december 2008 @ 17:49

  13. Midt i elendigheden kan man dog glæde sig over at landet trods alt har folk som den gode Katrine W Holm.

   En god rigtig og meget velskreven kronik, desvære er EUrabiakraterne bare så forblændet bla også af deres store “Fuhrer” FUPs ord og løgnagtige forsikringer, og DF ja de kan nu virkelig se konsekvensen af deres vaghed og fejhed, men folk glemmer desvære og det bliver næppe i morgen man udskriver valg så vanen tro har de magelige Danskere nok glemt alt om svigtet til den tid.

   Sidste mand stryger Dannebrog og hejser EURABIA vimplen.

   Kommentar by Whodares — 14. december 2008 @ 18:21

  14. Ang. Carsten Agger kan man se på hans seneste indlæg i Jyllands-Posten mod Morten Uhrskov Jensen, at han stadig er én af Rune Engelbrecht Larsens tro væbnere.
   De har hængt sammen som ærtehalm siden “Fakkel”-tiden, og er særdeles optaget af menneskers hudpigmentering. Det er uhyggeligt. Ignorer trollen.

   Kommentar by Johansen — 14. december 2008 @ 19:55

  15. Tak til Per N for de pæne ord, der er dog en del andre der også har været opmærksom på kontroversen.

   Jeg var til møde i Europabevægelsen i denne uge, hvor Michael Aastrup Jensen (V) og Margrethe Auken (SF) havde en debat om forbehold og EU i almindelighed. Den danske indstilling var, især for Auken, en stor synd og meget flovt. Bemærkelsesværdigt er det, at når man har haft ‘karriere’ i EP bliver de fleste ofte mere proEU, end de har været hidtil. Skyldes det mon de ‘katedrallignende’ gejstlige arbejdsbetingelser?

   Bagefter var der indlæg med Pat Cox, tidligere formand for EP, og Killian Forde, der havde arbejdet for Sinn Fein’s nej kampagne til Lissabon Traktaten. Cox brugte overvældende mange ord og omstændelige forklaringer over velsignelserne ved EU og høstede bifald blandt tilhørerne. Hvem kan ikke være enig i smukke hensigter? Oveni føler man sig så behagelig korrekt og ædel! Forde var langt mere konkret og kontant og mente, at EU bør respektere folkets demokratiske afstemning og gjorde sig til talsmand for et forståeligt og mere enkelt EU. Auken afkrævede ham, selvfølgelig, svar på hans ‘vision’ for ‘fællesskabet.’ Hans konklusion var respekt for nationalstaten. Såre enkelt og historisk holdbart. Selvfølgelig blev abortspørgsmålet nævnt som en årsag til irernes nej, dette kunne han dog afvise med henvisning til en undersøgelse blandt nejsigerne der viste, at for blot 1,2% af nejsigerne var det udslagsgivende. Men igen og igen fremhæves det i dagens debat som værende et kardinalpunkt.

   Killian Forde er en ung mand, 31, som,var oppe imod en dreven retoriker i Pat Cox. Om bifaldet Cox høstede skyldtes, at tilhørerne lod sig overvælde af de mange og smukke ord, og som i Kejserens Nye Klæder ikke ville fremstå som ‘ikke forstå’ vil jeg inderligt håbe, for det demokratiske problem ved ikke at lade folkets afstemning være af betydning, når de nu bliver spurgt, gled han elegant udenom ved at tale om alt det positive som EU jo også er, og ved at hævde at nejsigernes kampagne var præget af utilbørlige argumenter. Forde havde en lidt skarp kommentar til en tilhører som åbenbart havde vist sit mishag med hans argumenter ved enten at ryste på hovedet eller lave grimasse. Det var rart med lidt irsk temperament. Gid det kunne smitte af på de danske konsensus-, nu skal vi også huske at være venner EU-politikere der for manges vedkommende ikke tør sige sandheden af frygt for at lyset fra ’katedralen’ får sparepærer.

   Kommentar by synopsis-olsen — 14. december 2008 @ 20:03

  16. Det er interessant hvordan Anders Fogh Rasmussen kan slippe afsted med sådan en selvmodsigelse. Jeg så den ikke selv, men gad vide hvor mange procent af seerne der fangede den? Mit gæt er: ikke ret mange. Det er som om AFR udførte en tryllekunst… Pak selvmodsigelsen ganske moderat ind. Brug nogle politikerfloskler. Sig den i et kedeligt politiker-tonefald, med pokerfjæs. Hvis de omkringstående personer intet bemærker og journalisten ikke reagerer, så er den hjemme.

   Denne tryllekunst udføres mange gange dagligt i de danske medier. Den, og så den beslægtede tryllekunst “Det Forsvundne Svar”. Det er den hvor tryllekunstneren pakker noget irrelevant snak ind, serverer det på samme måde, og størsteparten af seerne og lytterne føler at spørgsmålet blev besvaret. Det er ren magi!

   Men hvordan fungerer det? Her er min teori. Medierne lader os være passive observatører af en lille gruppe. Politiker plus journalist. Eller gerne et debatpanel plus journalist. Konsensus i denne gruppe øver et pres på seer/lytter til at følge denne. Passivt, eller endda ved at benægte det indlysende. Dette er helt normale psykologiske mekanismer (se links). Medierne manipulerer, bevidst eller ubevidst, ved at vælge konsensusser som ikke er repræsentative, og derfor giver seere/lyttere en fejlagtig opfattelse af hvad “man mener”. Simpelt og effektivt.

   Hvad kan man gøre? For det første afsløre tryllekunsten. Det er hermed gjort. For det andet at afsløre den falske konsensus hver evig eneste gang. Eksempelvis ved højlydt at kommentere nyheder og debatter, så de andre seere i stuen ikke falder for illusionen. Jeg vil tro at de fleste urias-læsere er nået så langt :-) For det tredje at promovere blogosfæren. Få lokket venner og familie ud og læse blogs’ne. Om nødvendigt opsig avisabonnementet, så de nødes til at gå online.

   Solomon Asch
   “Bystander Apathy”
   Simuleret ulykke

   Kommentar by Mallebrok — 14. december 2008 @ 20:42

  17. Tak Olsen for at give et indblik, for det, som foregik på det møde, det er desvære for lidt at vi høre om hvad der foregård på den slags `kommensammen`.

   Er lidt træt, så der er sikkert stave fejl. Men hvem fanden tager sig af det :-) :.)

   Kommentar by Per N — 14. december 2008 @ 22:38

  18. -> 7 Møller:

   Jeg har ikke fantasi nok til at digte, så jeg holder mig til fakta. Digtningen overlader jeg til folk som Morten Uhrskov, der kan forvandle en søvnig provinsby til Amsterdams Red Light District ved midnat (og morlille til en sten). Jeg tager hatten af for en sådan lyrisk spændvidde. Jeg er sikker på, du har citeret mesterværket her på Uriasposten.

   Kommentar by Carsten Agger — 15. december 2008 @ 00:02

  19. Paradoksalt at Carsten Agger taler om fakta.

   Gad vide hvorfor han ikke forholder sig til kriminalitetsstatistikken fra Trolhättan?
   Er overrepræsentationen blandt indvandrere mon for grum og afslørende for Carsten Agger?
   Gad vide hvilken forklaring Carsten Agger har på, at der er ca. 5.000 voldtægter i Sverige mod ca. 600 i Danmark årligt?
   Gad vide hvad forklaringen er på at de svenske mænd – set i forhold til befolkningens størrelse – har 5 gange større “tendens” til at voldtage de svenske kvinder?
   Hvem er de svenske voldtægtsmænd?

   Gad vide om Carsten Agger og co. nogensinde stiller sig selv disse spørgsmål? Eller vender de evindeligt racismekort-spillende blot det blinde øje til fakta?

   Kommentar by Johansen — 15. december 2008 @ 11:37

  20. Carsten Agger, dit første svar til Morten Uhrskov Jensen i Jyllands-Posten var sølle, og dit andet indlæg decideret pinligt. Det ville have været bedre, hvis du slet ikke havde skrevet noget. Imødegå dog manden med argumenter i stedet for billige påstande og insinuationer.

   Kommentar by Jan Christensen — 15. december 2008 @ 16:59

  21. Pinligt er ikke ordet, jeg vil påstå at det er Agger ikke Uhrskov der har problemer med at gengive virkeligheden samt sandheden….Men alle kneb gælder for Agger og hans lige, problemet er bare at folk ikke æder deres løgne mere.

   Hårdt hva ?

   Kommentar by Whodares — 15. december 2008 @ 19:33

  22. Tjah, er det?

   I Trolhætten ler de og trækker på skuldrene ad Uhrskov Jensen, der evner at forvandle byen “från en sömnig provinsstad till ett helvete på jorden där medborgarna lever i ständig skräck”.

   http://ttela.se/start/trollhattan/1.59196

   Next in line: Nykøbing Mors.

   Kommentar by Carsten Agger — 16. december 2008 @ 20:23

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper