16. december 2008

Danmarks Statistik: Indvandrere fra islamiske lande begår flest straffelovsovertrædelser

Fra 180 Grader – Jugoslavere og palæstinensere er de mest voldelige i Danmark.

“Der er markante forskelle på, hvor mange straffelovsovertrædelser forskellige indvandrergrupper i Danmark begår, viser nye tal, som Danmarks Statistik i dag offentliggør i publikationen “Indvandrere i Danmark 2008”.

Indvandrere fra nordeuropæiske lande som Tyskland, Polen, Sverige og Storbritannien begår omkring halvt så mange straffelovsovertrædelser, som indfødte danskere, når man renser for de forskelle, som typisk kommer af anderledes aldersfordeling og socioøkonomisk status i grupperne. Indvandrere fra lande som Vietnam, Afghanistan og Irak har lidt flere straffelovsovertrædelser end danskere. Og endelig er der indvandrergrupperne fra Jugoslavien, Libanon (palæstinsere), Somalia og Marokko, som alle begår mere end dobbelt så meget straffelovs-kriminalitet – herunder vold – som danskere.

En del af forklaringen på forskellene ligger i, hvor lang tid grupperne har opholdt sig i Danmark. Således er indvandrernes efterkommere, som også tæller med i statistikken, typisk langt mere kriminelle end deres forældre, som blev født i udlandet.

Intet nyt under solen, og jeg giver intet for det udglattende argument, at det (blot) handler om hvor lang tid grupperne har opholdt sig i Danmark. Hovedparten af de ældre indvandrere vi har i Danmark, kom her til som gæstearbejdere i en tid hvor man udviste kriminelle udlændinge uden tudehistorier i TVavisen. De betragtede sig selv og blev opfattet som gæster, i modsætning til i dag, hvor statsborgerskab er en integrereret del af asylforløbet, meget få rejse hjem igen, og tvangsudvisning overtræder diverse internationale konventioner.

Som det fremgår af nedenviste figurer, så er det en eufemisme af rang, at tale om indvandrere og efterkommere. Det handler ej heller om Vesten kontra ikke-Vesten – det handler om islamiske lande eller ikke-islamiske lande. Korrigeringen for socioøkonomiske forhold er med til at sløre mønsteret, for selvom kriminalitetsniveauet stiger jo ringere socioøkonomiske vilkår, så er det særligt indvandrere fra islamiske lande der ikke formår at forbedre egne vilkår – integrere sig så at sige. Det handler i høj grad om kultur.

(figur 7.9, s. 170)

“Speciel lav kriminalitet har mænd fra Kina og USA med indeks, der ligger under 40.” (s. 170)

(figur 7.17, s. 176)

“Overtrædelser af straffeloven omfatter sædelighedsforbrydelser, voldsforbrydelser, ejendomsforbrydelser og andre straffelovsovertrædelser som salg eller smugling af narkotika og forbrydelser mod offentlig myndighed. Ejendomsforbrydelserne omfatter bl.a. indbrud og tyveri og udgør med 63 pct. langt den største gruppe af straffelovsovertrædelser. Voldsforbrydelserne udgør 29 pct.” (s. 176)

 • 16/12-08 Danmarks Statistik – Indvandrere i Danmark 2008 (221 s., pdf).
 • Mere.

 • 16/12-08 Berlingske Tidende – Kinesere er oftere i arbejde end somaliere.
 • Opdate.

 • 19/12-08 Jyllandsposten – Jan Plovsing: Store forskelle i integration.
 • Oploadet Kl. 16:59 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6396/trackback

  5 Comments »

  1. Hvorfor er det da Bosnien, det eneste muslimske område i jugoslavien, der har lav(ere) kriminalitet? Er det de kristne-ortodokse serbere der laver ballade?

   Kommentar by Christian Nielsen — 16. december 2008 @ 18:20

  2. -> Christian

   Jeg skal ikke kunne udelukke der er anomali ift. Jugoslavien, men statistik er taknemmelig. Flygtninge fra ‘Jugoslavien’, kunne ret beset være kosovo-albanere, eller som vi så det år tilbage med visse østbloklande – personer der søger asyl for at kunne begå berigelseskriminalitet, mens ansøgningen behandles. Mange fra det tidligere Jugoslavien er rejst hjem, og det kunne jo tænkes, at det forrykker tallene. Hvis de mest lovlydige var mere tilbøjelige til at rejse hjem end de ikke-lovlydige, så viser det sig hurtigt i sådan et skema.

   Mønsteret burde dog ikke være til at misforstå.

   Kommentar by Kim Møller — 16. december 2008 @ 19:02

  3. SÅ, nu bliver Danmarks Statistik da anmeldt for racisme og hate-speech.
   Underret STRAKS Rune Engelbreth, Silketråden, m.fl., så de kan demonstrere deres harme i P1, DDR og på Ritzaus. En helside i Politiken må være minimum.

   Hvordan kan en officielt statsligt organ, som Danmarks Statistik TILLADE SIG at sige SANDHEDEN??

   Det må STOPPES.

   Kommentar by ramses-2 — 17. december 2008 @ 11:26

  4. De fattige laver al kriminaliteten og når man så korrigere for det er der er ingen kriminalitet tilbage…
   Ti-hi.
   Britta Kyvsgaard rides again…

   Kommentar by kim — 17. december 2008 @ 18:24

  5. ”Det er Danmarks Statistiks opgave at belyse samfundsudviklingen som grundlag for en demokratisk debat og politiske beslutninger. Det er herefter en politisk opgave at beslutte de midler, som kan og skal anvendes for at opnå en bedre integration af indvandrere og efterkommere fra nogle ikke-vestlige lande.”

   http://jp.dk/meninger/kronik/article1547907.ece
   http://www.dst.dk/OmDS/Ledelsen/JPL.aspx

   Kommentar by TB — 19. december 2008 @ 12:12

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper