27. februar 2015

Søren Espersen om Islam, islamisme – Søren Pind om bekæmpelse af islamisme med empati, svinehud

Hvis jeg skulle sætte et ministerhold i en eventuel VO-regering, så ville Søren Espersen (DF) og Søren Pind (V) være oplagte kandidater. Ingen er dog fejlfrie. Førstnævnte røg forleden i den klassiske mediefælde, som man kunne kalde ‘Kunsten at sige sandheden om Islam uden at generalisere’. Sidstnævnte er udtryk for almindelig populisme. Der argumenteres med baggrund i ideologiske floskler, lige til den dag alle kan se det ikke er svaret på de problemerne Islam/islamisme giver liberale demokratier.

Søren Espersen om Islam & islamisme (2007 & 2013).

“Jo mere jeg beskæftiger mig med problematikken, jo mindre mening giver det for mig at adskille islam og islamisme. Mere og mere bliver det meningsløst for mig fortsat at hævde forskellen.” (Jyllands-Posten, 26. juni 2007)

Om manglende skelnen mellem islam og islamisme: “Jeg vil ikke acceptere, at den type holdninger skulle være generelle for partiet.” (Politiken, 1. februar 2015)

Søren Pind om bekæmpelse af islamisme (1. og 14. februar 2015).

“Jeg tror ikke, man kan bekæmpe islamismen med islamisme. Og jeg tror ikke, vi kan bekæmpe den med halshugninger, kidnapninger og terror. Vi kan derimod bekæmpe fanatisme med frimodighed. Undertrykkelse med frihed. … Der er en grænse for, hvad vi skal og kan. Nogen ser den grænse som en hindring for sejr over mørket. Tværtimod tænker jeg, at netop moderation, menneskelighed, empati, omsorg, nysgerrighed og åndsfrihed er gaver for ethvert fællesskab, der i sidste ende ønsker, alle andre deler denne kultur.” (Jyllands-Posten, 1. februar 2015)

“Grrrrr! Nogen gange får man lyst til at gøre alvor af at selv, altså. Det er foregået i MIN kreds på Østerbro. Må I rådne op langsomt og pinefuldt. Krydser fingre for politifolkene. I er os – vi er jer. Gerningsmanden et svin.” (Facebook, 14. februar 2015)

Oploadet Kl. 14:27 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/64047/trackback

10 Comments »

 1. Hvis der er forskel på islam og islamisme, hvorfor prædiker imamerne så islamisme i alle landets moskeer?

  Kommentar by Svend Andersen — 27. februar 2015 @ 15:35

 2. Mikael Jalving: “Imens plaprer meningsdannerne og den politiske klasse videre.

  I stedet for at gøre det, de kan gøre på befolkningens vegne:

  “Ikke kun overvåge potentielle terrorister.

  Ikke kun bruge flere millioner på integrationsprojekter.

  Ikke kun sniksnakke om tolerance og tryghed.

  Men sætte indvandringen fra fallerede, muslimske stater på pause. Blot fire år – til en begyndelse. Empirisk, pragmatisk, realistisk.”
  http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7343547/K%C3%A6re+landsm%C3%A6nd%3A+Det+haster/

  Mikael Jalving er på mit hold.

  Kommentar by Helmut Kohl — 27. februar 2015 @ 15:38

 3. For mit vedkommende ville det blive en meget, meget lille regering…

  Marie Krarup, Martin Henriksen og Inger Støjberg ville dog være selvskrevne.

  Kristian Jensen, Sophie Løde og en lang liste med andre islamleflere… ville nok ikke komme på holdet.

  Kommentar by Polka Charlie — 27. februar 2015 @ 16:18

 4. Naser Khader er efter min mening kun muslimsk i middelsvær grad, ergo findes der moderat islam. Der skal nok også være et par stykker mere. At islam forekommer i en afsvækket form, er dog ikke afgørende for, hvordan jeg vurderer magtudøvelsessystemet som sådan. Jeg er imod.

  Kommentar by Nils — 27. februar 2015 @ 17:13

 5. Søren Espersen er en værre levebrødspolitiker. Manden har ingen dybtfølte holdninger eller værdier, med mindre der er tale om staten Israel. Nu har jeg ikke den store respekt for Dansk Folkeparti. Sandheden er imidlertid den, at Søren Espersen er en af de absolut værste i det parti. Manden skifter mening og retorik efter forgodtbefindende.

  Kommentar by Niels — 27. februar 2015 @ 22:12

 6. Det er næsten for venligt overfor Pinden ikke at bringe citatet i sin helhed. Og det er vidst gledet ud af hans FB.

  “»Grrrrr! Nogen gange får man lyst til at gøre alvor af at begrave folk i skind fra dyr, der forhindrer dem i at komme i deres såkaldte paradis… Og ja ja jeg ved godt, vi skal vide mere. Men for den lede selv, altså. Det er foregået i MIN kreds på Østerbro. Må I rådne op langsomt og pinefuldt. Krydser fingre for politifolkene. I er os – vi er jer. De er nogle svin.«”

  – Og det er en myte, omend ganske underholdende i visse versioner, at general Pershing skulle have praktiseret at begrave muhammedanske terrorister i svineskind. Det ville i øvrigt også være spild af en værdifuld resource.

  Lidt om myten:

  https://undskabenshotel.wordpress.com/2015/02/15/grise-myter/

  Kommentar by Hans Und — 28. februar 2015 @ 05:36

 7. #4 Hold nu kæft med hen Naser Khader.

  Kommentar by HMAK — 28. februar 2015 @ 08:58

 8. Indfør et asylstop for alle, anset hvilket land de kommer fra/påstår de kommer fra. Og hjemsend herboende “flygtninge”, når der er mulighed for det. Endvidere bør der etableres en effektiv grænsekontrol.

  Kommentar by F. Jensen — 28. februar 2015 @ 09:26

 9. Mit ministerhold ville bestå af folk, som endnu ikke er valgt ind i folketinget..!

  Kommentar by Peter Andersen — 28. februar 2015 @ 17:09

 10. Og giv udlændinge, der er på overførselsindkomst, økonomisk assistance til at rejse hjem/rejse ud af landet. På længere sigt vil det være en god forretning for den danske stat.

  Kommentar by F. Jensen — 1. marts 2015 @ 19:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper