23. februar 2015

Ville bakke bus med gødningsbombe ind i DNSB-hus, anholdt med pumpgun: Intet ‘politisk motiv’…

Natten til den 3. maj sidste år kaprede en 55-årig mand bus 224 i Greve. Han medbragte en bombelignende genstand, og truede med en pistol chaufføren til at køre bussen ind i ‘et hus på Hundinge Strandvej’. Det lykkedes ikke, da Chaufføren stak af. Gerningsmanden blev senere anholdt i Herlev, denne gang i besiddelse af en pumpgun.

Politiet mørklagde sagen, og i en af de første artikler om sagen sidste sommer afviste Midt- og Vestsjællands Politi at der var “nogen som helst mistanke om terrorisme eller et politisk motiv”. Ekstra Bladet undrede sig over, at denne ‘tilsyneladende banale sag’ blev ført bag dobbeltlukkede døre, og forklarede, at motivet angiveligt skulle søges i ‘mandens personlige problemer’.

Hundige Strandvej er hjemsted for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), der tilbage i 1995 var mål for en brevbombe, men det kunne selvfølgelig være en tilfældighed. Under fredagens retssag i Roskilde kom det frem, at indicierne pegede i den rigtige retning. Manden ville bombe nazisternes hovedkvarter, fordi han mente de stod bag en uopklaret brand på Frihedsmuseet sidste år. Han slap med en behandlingsdom, og det var forsvarer Thorkild Høyer selvfølgelig godt tilfreds med. Fra Jyllands-Posten – Forsøgte at busbombe naziborg: Museumsbrand knækkede mig.

“En 56-årig mand, som fredag sidder på anklagebænken i Retten i Roskilde for at forsøge at sprænge en naziborg i Greve i luften, levede et almindeligt liv med børn og arbejde op til 28. april 2013.

Det forklarer han selv i retten, da anklager Thomas Brædder spørger ham, hvad der fik ham til at kapre en bus 3. maj sidste år med den hensigt at køre den ind i naziborgen for at sprænge den i luften med kunstgødning, diesel og gasflasker. …

Manden havde et særligt tæt forhold til museet, da hans familie var involveret i modstandskampen under krigen. For ham var det et mausoleum – ikke et museum. … Selv var han sikker på, at det var nazisterne, der stod bag.”

(Hovedkvarter for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, Hundinge Strandvej 153, Greve)

Mere i en af flere sidehistorier – Anklager: Sag om busbombe mod naziborg er tæt på terror

Vi er tæt på terror. Mange vil spørge sig selv, når de læser denne sag, hvorfor det ikke er terror, siger anklager Thomas Brædder torsdag under sin procedure ved Retten i Roskilde. Episoden fandt sted natten til 3. maj sidste år. Først kaprede den 56-årige en bus og truede chaufføren til at bakke ind i en naziborg i Greve for at sætte ild på den. Men chaufføren nåede at flygte, inden angrebet kunne blive udført.

– Hvis man tager en bus fyldt med benzin og vil køre den ind i en borg, så lugter det alvorligt af terror. Også at man retter det mod en gruppe, her nazister, peger også på, at der er tale om terror, siger anklageren.

(Ekstra Bladet, 3. maj 2014: Dyb mystik om bombefrygt i bus: Fandt benzindunke og elektronik)

“Med sig i bussen havde den dengang 55-årige mand også en kuffert fyldt med 70 kilo gødning, flere flasker gas samt 60 liter brændstof i dunke indeholdende dieselolie og benzin. … Ved anholdelsen havde manden både en nimillimeter pistol og en pumpgun samt ekstra ammunition på sig. … 200 beboere i området blev evakueret af politiet” (Avisen.dk, 12. februar 2015)

“Buschaufføren i bus 224 med rute i Greve troede, at han ville blive skudt, da en mand kom ind i den ellers tomme bus med en skarpladt pistol og en kæmpe kuffert. … Den 56-årige mand har forklaret, at han ikke ville chaufføren noget ondt. Han ville kun bede ham hjælpe ham med at placere dunke med benzin og gødning bagest i bussen og bakke bussen igennem plankeværket rundt om naziborgen.” (TV2, 20. februar 2015)

Oploadet Kl. 13:46 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/64177/trackback

9 Comments »

 1. Har man fundet bagmændene til branden i Frihedsmuseet ?

  Jeg mener ikke der er bevis for at folkene i Greve har noget med det at gøre

  Kommentar by k.m. — 23. februar 2015 @ 14:50

 2. Dette er at betragte som selvforsvar, spørger man AFA …

  Kommentar by Jacob — 23. februar 2015 @ 15:18

 3. Før man kan kalde en handling for terrorisme må der ligge et minimum af politisk rationalitet bagved. Denne åbenlyst gale mand har intet politisk motiv, men vil hævne sig på nogle indbildte brandstiftere. At nazisterne skulle have sat ild på Frihedsmuseet er i sig selv en ret skør tanke. Fremgangsmåden med at slæbe store mængder brændstof ombord på en bybus er også helt gakgak. Hans motiv er personligt, og han handler alene. Det er ikke terrorisme, men rablende sindssyge.

  Kommentar by Nils — 23. februar 2015 @ 15:22

 4. Politiet er dybt politiseret og jeg behøver ikke engang nævne at det er af venstreorienterede for det ved alle efter at justistministeren, PET og københavns politi samarbejde om at forhindre Pia Kjærsgaard i at deltage i et besøg på Christiania.

  Kommentar by Helmut Kohl — 23. februar 2015 @ 16:05

 5. Ikke fordi nazister er bedre værd, men dybest set er det en samling fjolser og tabere i borgen ved Greve, og nazister eller ej så er det forsøg på terror at forsøge at springe dem i luften.

  Kommentar by Robert R — 23. februar 2015 @ 16:54

 6. Branden i frihedsmuseet, blev formentlig påsat af nogle kulturberigere, der var blevet set nogle rende fra stedet, kort tid før branden blev opdaget, men man kom det vist ikke nærmere, og jeg gætter på, at der heller ikke var nogen politisk vilje, til at skubbe på, for at få sagen opklaret..

  Skulle det have lykkes at brænde nazi-borgen ned, ville jeg ikke ligge søvnløs af den grund, Nazi-tosserne, hører til på samme hylde som Islam-tosserne, hvis man spørger mig.

  Kun tåber frygter ikke Islam….

  Kommentar by Christian — 23. februar 2015 @ 17:28

 7. Sprænge. Så hvis man vil slå nogen ihjel, så er det terror? Hvis alt er terror, så bliver ordet jo meningsløst.

  Kommentar by Nils — 23. februar 2015 @ 17:28

 8. Helt enig. Robert. Hvis en dansker kaprede en bus, fyldte bagperrronen op med en gødningsbombe og forsøgte at bombe en moské, fordi et familiemedlem var blevet overfaldet af en muslim, så havde MSM været et væg-til-væg-tæppe af detaljer om hvilke Facebook-sider personen frekventerede, hvilke foreninger han var medlem af og fremdeles. At det var terror, var slet ikke et emne – det ville være terror uanset hvad. Også selvom personen var psykisk syg, eller stod midt i en personlige krise.

  At inddrage nationalsocialisternes politiske holdninger dur ikke, ligesom det heller ikke dur at argumentere imod selvmordsbombere med Koran-citater. Grundloven gælder alle, nationalsocialister, jøder, muslimer og danskere – ja, sågar højreorienterede danskere.

  Kommentar by Kim Møller — 23. februar 2015 @ 18:50

 9. 130 kg godning og diesel i en bybus – en stærk fyr, formodentlig.

  Kommentar by Iznogut — 24. februar 2015 @ 17:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper