1. januar 2009

DR-korrespondent til offer for Hamas-terror: “Hvorfor flytter I ikke bare?”

Bizar ordveksling, da DR-korrespondent Jørgen Jacob Jensen interviewer en dansk-israeler, der dagligt trues af Hamas’ angreb på civile bebyggelser i det vestlige Negev. Fra onsdagens tidligere udgave af TVavisen.

Lillian Gjerluf, DR-vært: … og en landoffensiv får opbakning fra mange israelere langs grænse til Gaza.

Jørgen Jacob Jensen, korrespondent: Vi står på en bakketop i kibbutz Sekim – fem-seks kilometer væk ligger Gaza. Så tæt på, at Kassamraketter er blevet hverdag.

Ole Burdé, dansk-israeler: Her i dag der har vi haft raketalarm, nok imellem syv og ti gange om dagen, om natten også – selvfølgelig.

Jørgen Jacob Jensen: Ole Burdé er dansker, socialist og jyde, men han er ikke pacifist, og han mener at en landoffensiv nu er eneste mulighed.

Ole Burdé: Vi har jo prøvet forhandlingssituationer, vi har prøvet våbenhvile af den det ene eller den anden slags, men hvad vi end har prøvet, er det altid i sidste ende endt med, at der bare regnede raketter ned.

Jørgen Jacob Jensen: Han har selv været i krig i Libanon, to gange, og han har fire sønner der alle kan risikere at blive indkaldt til en landkrig i Gaza

Ole Burdé: Hvor grimt det end er at gøre noget ved det, så må man gøre noget ved det.

Jørgen Jacob Jensen: – I kunne jo også flytte?

Ole Burdé: Det kunne vi godt, men det samme kunne du sige til den halvanden million arabere der bor i Gaza. De kunne jo også flytte.

Jørgen Jacob Jensen: – Det er nemmere at flytte Jer end dem.

Ole Burdé: Det vil vise sig.

Apropos.

 • 13/5-08 DR Presse – DR2 Tema: Kibbutz – Det kollektive eksperiment.
 • “DR 2 Temas Ole Retsbo har besøgt Vibeke Michel og Ole Burde, der var blandt de tusinder af eventyrlystne danskere, som i 70erne og 80erne valfartede til kibbutzerne i Israel. Ikke mindre end ca. 35,000 danskere har gennem årene boet i de små socialistiske ”idealsamfund.” Nogle nøjedes med tre måneder, andre, som Ole og Vibeke, valgte at blive og udleve drømmen om det store fællesskab.”

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6436/trackback

  35 Comments »

  1. Godt nytår, tak for en fed blog.

   Kommentar by Anonym — 1. januar 2009 @ 06:23

  2. En gordisk knude har ingen løsning – den er man nødt til at bruge et sværd for at hugge over.

   Og jo mere vesten støtter Hamas, desto mere bliver den almindelige palæstinenser taget som gidsel – spørg vestens rødfascister hvor mange år endnu palæstinenserne er udset til at lide? Hvor mange år endnu israelerne?

   Kan man forestille sig en mere pervers kombination af voldens faktorer end islam pakket ind i socialisme? Fanatisme parret med religiøst vanvid?!

   Stakkels mellemøsten – jeg er bange for det bliver et sværdets år i år, så lad være med at bruge jeres sidste spareskillinger, selv om renten sandsynligvis til sommer vil være nede i 2%.

   Og til Journalist Jørgen Jacob Jensen: Det allernemmeste ville være at flytte dig.

   Godt Nytår!

   Kommentar by T. Klitgaard Fuur — 1. januar 2009 @ 10:01

  3. Skulle Ole Burdé og hans familie flytte, fordi jihadister fortsætter med at skyde terroraketter ind over israelsk territorium? Det var dog en besynderlig vinkel denne journalist anlægger på spørgsmålet.

   Der skal naturligvis tages fat om nældens rod. Terrororganisationen Hamas som er en direkte udløber af Det Muslimske Broderskab. De skal ikke flyttes – de skal knuses! Man kan ikke slutte fred med hellige krigere som jihadisterne.

   Gad vide om det også var en jihadist, som skød to israelere i Odense i går eftermiddag?:

   http://www.fyens.dk/article/1152124:Odense–Pistolmand-fanget-paa-video

   Kommentar by Johansen — 1. januar 2009 @ 10:28

  4. EU burde, som det første, gøre enhver humanitær hjælp til Gaza betinget af, at der ikke falder en eneste raket i Israel. En uges pause, hver gang fanatikerne bryder den aftale.

   Det ville få befolkningen til at gøre oprør mod Hamas. De vil ikke gøre det af ‘etiske’ grunde, kun når de bliver truet på deres overlevelse af terroristernes aktiviteter.

   IDF udgiver mange gode videoer, senest fra en moské, der viste sig forbløffende eksplosiv da den blev ramt. Jeg har samlet nogle af dem på EuropeNews, flere kan findes på YouTube – eller på LiveLeak, hvis Jihad-sympatisørerne får YouTube til at tage IDF-filmene ned.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 1. januar 2009 @ 11:14

  5. Man kunne virkelig tænke sig Hamas-folkene og Arabuskas i Gaza
   blive nedkæmpet af IDF, akkompagneret med Strauß-musik fra Nytårskoncerten i Wien, som jeg ser hvert år. :-D
   Falder Israel falder Europa, men det er EU ligegyldigt.

   Kommentar by HelgeD-H — 1. januar 2009 @ 12:37

  6. Hamas har netop indfort korsfaestelse som straf. Google Hamas crucifixion og faa syn for sagen. FN synes det er helt flot. EU faar sandelig noget for pengene.

   Kommentar by Sailor — 1. januar 2009 @ 13:11

  7. Hamas og korsfæstelse er bekræftet – her af Caroline Glick.

   Barbarer!

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 1. januar 2009 @ 13:49

  8. @ HRC

   Fremragende videoer. Israel må have en uhyggelig effektiv efterretningstjeneste. Ikke nogle Fank Grevil’er dér!

   Hvad mener forresten med en uges karantæne? Prøv med et år (eller ti.) Hver eneste pali er blevet forgyldt fra top til tå af de vestlige skatteydere i årtier – og Israel pumper såmænd også formuer i det bundløse hul.
   Og hvad har det nyttet? (/Retorisk spørgsmål.)

   Kommentar by Mikael — 1. januar 2009 @ 14:05

  9. Opdatering på likvideringsforsøget på de to israelere i Odense i går:

   http://politiken.dk/indland/article621810.ece

   Kommentar by Johansen — 1. januar 2009 @ 14:06

  10. Tak, Mikael :)

   Ja, jeg ved at Israel har forberedt det her grundigt. De ved nøjagtigt, hvad de vil have ram på. Hamas prøver at få civile til at være der, så de får nogle propagandasejre.

   Jo, jeg _mener_ EN uge, eller noget lignende. Det vil gøre det klart, at det hjælper at smide raketfolket ud. Det er i øvrigt også langt mere realistisk at få det igennem end at få EU til at standse støtten. Det er jo kun VORES (#!/&##%&¤!?!!) skattepenge, de spilder på at støtte dette kaos.

   En uges pause for hvert et angreb. Det kan mærkes – og i øvrigt tror jeg ikke, Hamas og deres medskyldige ville være i stand til at holde fingrene fra aftrækkeren så længe.

   EU kan standse konflikten. Men vil ikke – for de får mere magt ud af holde konflikten i live.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 1. januar 2009 @ 14:25

  11. OFFTOPIC men johansen startede.

   Nu har min hjerne krævet jeg ikke må se tv2 knuzzzzzzzz idag, da året ikke skal ødelægges med det samme. Men har de haft eksperterne inde og tale om den raceisme overfaldet på israelerne er udtryk for? har de haft kontakt til stenings petersen der har taget kraftigt afstand fra overfaldet og hvad med centeret for race diskrimination, har de taget denne sag op?????? eller river de sig i håret og dysser historien ned, fordi den jo bekræfter hvad den onde højrefløj har sag????
   Dejlig start på det nye år, intifardaen i Odense og en stukket ihjel i KBH hvor gerningsmanden omtaltes som af udlandsk udseende!!!!!!! Mon 09 bliver et rekord år, enten i islamistisk angreb på ikke muslimer, eller på åbne øjne hos vores røde venner??????????

   Kommentar by Broholm (ordblind — 1. januar 2009 @ 15:13

  12. det er ok at skyde israelere kan man nu læse i debatsporet på fyens.dk

   http://www.fyens.dk/article/1152127:Krimi–Israelere-skudt-i-Rosengaardcentret?forum=1#thread3019

   indlæg 13 og 19, dejlige mennesker og dejligt at “tonens og de rigtige meningers” folk viser ansigt.

   hvis det da ikke er en fra vollsmosen der skriver under sononym

   Kommentar by Broholm (ordblind — 1. januar 2009 @ 15:54

  13. @Broholm
   Forvent ikke noget fra SUT-SKO-FOLKET!!
   Indstil dig på vold fra iSLAM-Folket, der sikkert i April bliver udråbt som “race” der ikke må modsiges….
   Find dine elendige SUT-SKO frem…medmindre du er kvinde, og “frivilligt” trækker i hovedaffaldssækken, er du derimod MAND så har du valget mellem “frivillige” at trække i SUT-SKO’ene eller …eller…eller….eller…..eller…. SUT-SKO!!!

   Kommentar by li — 1. januar 2009 @ 16:25

  14. -> #11 Broholm

   “Men har de haft eksperterne inde og tale om den raceisme overfaldet på israelerne”

   Jeg har lige set TV2 Knuzzz og i deres seneste nyhedsopdateing havde de faktisk dette rascistisk betonede angreb på de to Israelere med. De oplyste bare, at ‘en 27 årig Dansk statsborger med mellemøstlig baggrund’ ville blive fremstillet i grundlovsforhør, og så havde de et interview med en fra Odense Politi, der ikke ville udelukke noget som helst mht. motivet.

   Men TV2Knuzz havde ikke den sædvanlige ’stjerne-parade’ fra godheds-industrien inde i studiet for at kommentere på dette helt åbelyst anti-semitiske angreb på de to Israelere. Jeg kunne elllers godt have tænkt mig at høre hvad Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, DRC og AI havde haft at sige til dette. Og jeg kunne egentlig også godt tænke mig at vide om nu PET også husker at registrere dette på deres liste over rascistisk motiverede overfald. Men allerhelst ville jeg egentlig gerne have hørt hvad Mogens Lykketoft, Holger K Nielsen, Frank Aaen, Anne-Grethe Holmsgård og alle de andre Israel-hadere på venstrefløjen egentlig mener om dette attentatforsøg på to fredelige Israelske handelsfolk. Men det kommer jeg jo nok aldrig til…..

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 16:53

  15. 14
   Jens det var de samme mennesker og org. jeg gerne ville høre fra, da en 3.g blev dræbt af en dansker på Amager sidste år, flød alle aviser over med hvor racistiske danskerne er, mpn EB eller Pøllemikken kommer ud med en forside basker om muslimernes racisme i morgen????

   Må hellere hold mig helt fra knuzz i dag, ellers ender jeg bare med at tro DDR har udvidet sendefladen

   Kommentar by Broholm (ordblind — 1. januar 2009 @ 17:11

  16. Jørgen Jacob Jensen!

   Hvad foregår der i hovedet på den mand. Man skal flytte fra en bebyggelse, fordi der affyres raketter fra en anden magts territorium.

   Vanvid.

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 17:33

  17. @14 JensH
   Kære Jens
   Du stiller de samme spørgsmål som vi ikke SUT-SKO folk ønsker besvaret, MEN af mærkelige grunde! forbliver vi uoplyste!
   Medmindre vi endnu har bloggene at få svarene fra….
   Dette bloggeri ophører nu nok snart, når tankevirksomheden iSLAM bliver gjort til en…en..en …det må vel nok blive til en ABE-adfærds-RACE, da generne nok ikke kan belaste aberne, men adfærden måske kan minde om hinanden, nu når alt er relativt!!!! og racer skal ydtrykke adfærd og ikke arvelige gener!
   Det “relative” gen- SUT-SKO folk som de overnævnte personager du nævner, er selvfølgelig fri for kritik, da de netop tilhører racen SUT-SKO-folket!!!!
   Disse fod-fetichester der går med SUT-SKO på gaderne! har efter min mening valgt forkert fodtøj!!!
   Jeg ved godt, jeg er på tåspidserne! i forhold til dette kommende 2009 år, hvor vi måske måbende kan forvente, at tanker, idelogier bliver gjort til en dokumenterbar genisk-race?!? som ikke må kritiseres…
   Jeg vil ikke virke negativ, MEN når krigsmanualen koranen og dens budskab kan omtales som “fredens religion” og tunnel våben smuglere bliver omtalt som “fornødenheds smugler” og Arabarbarber som Dansker! og Faith som “moderate” iforhold til Hamas, jamen så er das job-berufferbot hjerne parti-bogs-idiot Frau Knudsen vel også “relativt” tynd!!!!! iforhold til en Hval!!!!
   Nej, jeg giver ikke op!! det sgu for morsomt!
   Træt af idiotien iSLAM som Krauser, NEJ, manden har bare ikke humor!
   Må vi i 2009 skraldgrine over tegneserien! muhammedanertroen og dens bange vedhæng….
   Jeg skal nok hænge dem ud!

   Kommentar by li — 1. januar 2009 @ 17:41

  18. Det kan være, at palæstinenserne kan intimidere deres naboer i Danmark. Men de kan åbenbart ikke intimidere danskere i Israel:

   “Jørgen Jacob Jensen: – Det er nemmere at flytte Jer end dem.

   Ole Burdé: Det vil vise sig.”

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 17:47

  19. Måske kunne idioten Jørgen Jacob Jensen selv flytte til Palæstina, hvis han er så glad for terrorister.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 1. januar 2009 @ 18:03

  20. -> #17 Li

   “Medmindre vi endnu har bloggene at få svarene fra….”

   Sålænge det varer. Hvis det står til EU-parlamentet skal alle bloggere skal registreres af myndighederne, og de skal tilmed betale en afgift for at få lov til at blogge:

   http://ekstrabladet.dk/nationen/article1026990.ece

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 18:08

  21. Off topic

   Marokkaner nytårsamok i Århus:

   “Jalousi: Ung kvinde døden nær af fire knivstik

   Hammerslag mod 40-årig ekskæreste reddede sandsynligvis en 27-årig kvindes liv nytårsnat. Ekskæresten er bag tremmer for at give kvinden stik i mave, bryst og ansigt.”

   http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090101/AAS/190057150/10 02

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 18:35

  22. -> #21 Fiskeøje

   Var der ikke for nylig en undersøgelse der viste, at Palæstinensere og Marokkanerne de to værste grupper??? Jeg kan huske at indvander-lobbyen havde lidt svært med at bruge standard-forklaringen om ‘krigs-traumer’ mht. Marokkanerne.

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 19:02

  23. -> 22 JensH

   Tænker du ikke på DK statistisk’s indvandrer rapport 2008:

   http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/13434/indv.pdf

   Kommentar by Front De Boeuf — 1. januar 2009 @ 19:07

  24. -> #23 Front De Boeuf

   Jo, det er den. Mange tak. På baggrund af din henvisning lavede jeg en google-search, og fandt følgende omtale af den i JP:

   “Det er ikke så mærkeligt, at flygtninge er mere kriminelle. Tænk på, hvem det er, der flygter. Det er folk, der kommer fra krigshærgede lande. Desuden er selve det at flygte yderst traumatiserende,« siger integrationskonsulent Manu Sareen, der mener, der er tæt sammenhæng mellem krigstraumer og tilbøjeligheden til kriminalitet.

   Undersøgelsen, der længe har været ønsket af politikere, forskere og integrationskonsulenter, kortlægger også sammenhængen mellem, hvor indvandrerne kommer fra og hyppigheden af kriminalitet.

   Her konkluderes det bl.a., at indvandrere fra Marokko, Libanon, det tidligere Jugoslavien og Somalia oftest bryder straffeloven.

   Ifølge Manu Sareen er det ikke så mærkeligt.

   »Bortset fra Marokko er det alle lande, der i den grad har været hærget af krig, og hvor dem, der kommer her, er traumatiserede. Krigstraumer fører til dårlig skolegang, dårlig ungdomsuddannelse, dårlige venner og førstegangskriminalitet. Herfra går det uhyggelig hurtigt den forkerte vej,« siger Manu Sareen, der ser undersøgelsen som en chance for at målrette indsatsen mod de kriminelle grupper.”

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 19:19

  25. Ups, jeg glemte linket til JP’s artikel:

   http://jp.dk/indland/krimi/article1545893.ece

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 19:21

  26. @JensH

   Interessant link.

   Man kan måske konkludere, at islam er traumatiserende.

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 19:31

  27. -> #26 Fiskeøje

   “Man kan måske konkludere, at islam er traumatiserende”

   Åbenbart. Hvis ‘krigstraumer’ fører til den absurd høje kriminalitet så skulle et land som Israel jo være et sandt kriminalitets-helvede at leve i. Eller hvad med Europa efter anden verdenskrig. Og da det ifølge ‘integrations-konsulterne’ går i arv til børnene, så skulle Europæerne jo have verdensrekord i krimininalitet på baggrund af de to verdenskrige.

   Da ingen af de to ovenstående eksempler er tilfældet må det jo være islam som er ‘traumatiserende’.

   Kommentar by JensH — 1. januar 2009 @ 19:45

  28. Det der med at en DR repræsentant siger at israelerne jo bare kan flytte, minder meget om holdningen til grønlændere i Gellerup. De kunne jo også bare flytte, ikke sandt. Danske skikke og traditioner og normer (julepynt, grisekød, alkohol, ligestilling, ytringsfrihed, demokrati, den personlige frihed, homoseksualitet, lige lov for alle etc.) kan jo også bare flytte og vi danskere kan jo også bare flytte, ikke sandt. Vi kan jo alle bare duknakkede stikke halen mellem benene og fordufte, så de aggressive og religiøse fanatikere kan få fred, ikke sandt…

   Jeg har respekt for at israelerne siger at nok er nok og siger fra.

   Kommentar by Janne — 1. januar 2009 @ 20:04

  29. apropos “dansk-israeler” ligesom “dansk-palæstinenseren” eller måske “dansk-tyrkeren”?!?!?!?
   Hvis det usandsynlige skulle ske, at “dansk-palæstinenseren” eksporteredes til Gaza-striben, ville han så være “palæstinensisk-dansk-palæstinenseren”? Hvis han efter en tid sneg sig til opholdstilladelse i Holland, ville han så være “hollandsk-palæstinensisk-dansk-palæstinenseren? Tog han efterfølgende til det “forjættede” kummerlige Sverige endte han nok som “svensk-hollandsk-palæstinensisk-dansk-palæstinenseren”.
   Jo,jo, klarheden breder sig!

   Kommentar by morlille — 1. januar 2009 @ 21:01

  30. Ja Janne vi kunne fandenfløjtemig lære en del af Israelerne, og ikke mindst af en del af deres politikere, der ikke lige som vores skvat smider sig fladt på maven for enhver der siger sgu til dem.

   Jeg afskyer vores politikkere og størstedelen af befolkningen, små konfliktsky pissemyrer der kun går op i villa vovse og friværdi, fuck jer i har end ikke fortjent at leve i frihed.

   Kommentar by Whodares — 1. januar 2009 @ 21:56

  31. #20 @JensH
   Meget interessant elitær stramning.
   Fordi bloggerne giver mainstream-journalisterne modspil,
   skal bloggere registreres og betale en afgift.
   Så kan et panel EU-embedsmænd Monitorere mig, dig og ligesindede
   samt især nationalkonservative dansksindede ?
   Jeg går ud fra muslimske bloggere lades være i fred, fordi ingen
   EU-embedsmand kan læse på deres sprog -så hellere slå ned på
   europas oprindelige nationers befolkninger.
   Selv når vi er registrerede med licens til at blogge, og betaler en afgift er vores retssikkerhed lig nul ?
   Der kan vel også være tale om, at bloggere skal være i en lukket kreds
   som EU-tankepolitiet monitorerer og noterer til højere instans,
   ligesom de stemningsrapporter fra den Stortyske befolkning Gestapo
   indsamlede viden om.
   Ingen computerbruger udefra får mulighed for at læse hvad den lukkede
   (samfundskritiske) blogger kreds (som betaler for at være samfundskritisk) skriver på deres PC. -Det bliver vel sådan ?
   For det er ligesom en ventil som afleder overtrykket i EUssr.
   Rene DDR og Stasi samfund.

   Kommentar by HelgeD-H — 1. januar 2009 @ 22:56

  32. 29
   Morlille
   Hvis han efter rejsen rundt i verden skulle ende i Sverige, ville han jo bare være svensker, derovre er det jo et adelsmærke ikke at være født af hvide forældre og svensk kultur er jo intet værd

   Kommentar by Broholm (ordblind — 1. januar 2009 @ 23:00

  33. @morlille

   Han bliver ikke udvist. Han har dansk statsborgerskab.

   Desuden skal du være opmærksom på, at hvis nogen alligevel fik den tanke, at han skulle udvises, vil utallige menneskeretseksperter og jurister kunne fortælle os, at det er en ide i modstrid med talrige konventioner, da han sikkert vil blive forfulgt i Palæstina for at have skudt to ubevæbnede civile israelere ned.

   Kommentar by Fiskeøje — 1. januar 2009 @ 23:04

  34. I Jyllands-Posten i dag kan man læse den glædelige nyhed, at en fremtrædende Hamas-leder, Nizar Rayan, blev dræbt ved et israelsk luftangreb i går. One more down.
   Ehud Olmert udtaler, at Israel nu sætter ind med jernnæven. Fortsæt endelig den gode stil, Israel!

   Kommentar by Johansen — 2. januar 2009 @ 11:13

  35. Hvis neonazister en dag tager magten i Schleswig Holstein og begynder at smide raketter over det sydsønderjyske, så kan det perverse svin, Jørgen Jacob Jensen, interviewe Prins Joachim og spørge ham hvorfor han ikke bare evakuerer Schackenborg, når nu de “stakkels” nazier så gerne vil have den.

   Lyder måske åndsvagt, men det er faktisk en glimrende parallel til det modbydeligt perverse spørgsmål, som den skide journalist havde den frækhed at stille til et af Hamas´s ofre.

   Kommentar by Mackety — 4. januar 2009 @ 19:31

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper