3. marts 2015

Islamisk terrorisme skaber had til muslimer – En terrorist er ‘et menneske, som ikke føler sig hørt’

I sidste uge udgav det journalistiske netværk ‘Hatespeech International’ en rapport med titlen ‘Hating Muslims’. Udgivelsen er skrevet af Øyvind Strømmen og Kjetil Stormark, to af flere der har gjort en karriere på at bekæmpe Islams modstandere. Kampen om definitionerne er en integreret del af kampen, og her snyder multikulturalisterne som altid på vægten. NRK bragte i fredags et referat om rapporten – Muslimhat kan bidra til rekruttering av militante islamister. Artiklen uddyber…

Verken Stormark eller Strømmen kan påvise noen konkrete tilfeller der man ser en klar årsakssammenheng mellom angrep mot muslimer og radikalisering av muslimsk ungdom.

– Vi vet at etter ekstreme islamistangrep, så kommer det ofte hatkriminalitet mot muslimer. Det så vi blant annet i forbindelse med 11. september og Charlie Hebdo. Alt tyder på at det også går motsatt vei og at det er snakk om en ond sirkel, der motpolene hisser hverandre opp, sier Strømmen.”

Selvom der ingen klar årsagssammenhæng er mellem angreb på Islam og islamisk radikalisering, blev det alligevel det overordnede budskab. Decideret komisk bliver det, når rapporten samtidig pointerer, at det også forholder sig omvendt – at islamiske terrorangreb skaber had til muslimer. Den sædvanlige debat om hønen og ægget, men hvis radikalisering følger islamisk indvandring, kunne alt løses ved at stoppe samme.

(Hating Muslims, Kjetil Stormark & Øyvind Strømmen, Hate Speech International, 2015, 37 s.; Se evt. I, II)

Alternativet til et stop for islamisk indvandring er at gøre vestlige demokratier så tilpas islamiske, at islamister føler sig hjemme, og så ellers true vesterlændinge til tavshed i processen. Herom satte filminstruktør Søren Fauli ord på i søndagens Politiken – Manglen på fællesskab gør mennesker til terrorister.

“‘Hvorfor bliver folk terrorister’, spørger alle om for tiden. Det er ret let at svare på, men åbenbart svært at forstå for mange. Her er en forklaring: Alle mennesker har brug for at være og føle sig som en del af et fællesskab. … Danmark er et lukket land over for individer, som ikke ligner os. Det fremmede interesserer os ikke eller skræmmer os, og de fremmede har meget svært ved at blive en del af vore mange fællesskaber, medmindre de sværger ed på de værdier, vi selv hylder. … Men jo mere vi marginaliserer folk, som ikke ligner os selv, des større er sandsynligheden for, at disse mennesker vil søge at lave deres egne modfællesskaber. For ligesom vi selv har brug for at føle os som en del af et fællesskab, så har de fremmede det samme behov.

Så længe vi ikke formår at åbne dørene for anderledes mennesker i vores fællesskaber, vil mennesker, som står udenfor, fostre terrorister. For en terrorist er i bund og grund bare et menneske, som ikke føler sig hørt og set, og som derfor gør oprør over ikke at være accepteret af det omliggende samfund. .. så længe vi ikke formår at inkludere dem, der er anderledes end os selv… så er jeg bange for, at terroren er noget, vi bliver nødt til at lære at leve med.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/64441/trackback

14 Comments »

 1. Søren Fauli, hbis man ønsker at være en del af fællesskabet, så er der altid plads. Jeg har selv haft masser af kolleger,klassekammerater osv. med udenlandsk baggrund, som var fuldt ud accepterede og med i fællesskabet. Men hvis man ikke selv vil, eller forlanger at fællesskabet skal indrettes efter nogle få individers besynderlige idéer, så skaber det naturligvis gnidninger og konflikter.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 3. marts 2015 @ 16:56

 2. Fantastisk ! Fauli er åbenbart stadig klædt ud som skildpadde.

  Kommentar by mb — 3. marts 2015 @ 17:06

 3. Fauli har åbenbart ikke fattet denne klankultur lukker om sig selv, og tillige håner/griner af multikultur.

  Kommentar by klaus j — 3. marts 2015 @ 17:21

 4. De har Mekka-mokka med de, der er, som dem, kun dem.

  Kommentar by Peter Buch — 3. marts 2015 @ 17:32

 5. Øyvind Strømmen og Kjetil Stormark
  En terrorist er ‘et menneske, som ikke føler sig hørt’

  Gælder det også for deres landsmand??

  Kommentar by tavsen — 3. marts 2015 @ 17:42

 6. @kim møller, har du nogensinde beskæftiget dig med/undersøgt “barcelona erklæringen fra 1995” som efter sigende skulle være en hemmeligtholdt aftale hvor EU lover respekt for islam og fri adgang for muslimer ind i EU landene?

  Jeg hører den nævnt en gang imellem, men jeg ved ikke om den har noget på sig eller om det er en vandrehistorie?

  Kommentar by Per — 3. marts 2015 @ 18:15

 7. Søren Fauli, var det ham der besøgte hædersmanden Søren Kamm i Tyskland og tilgav denne drabet på morfaderen, nemlig redaktøren der blev skudt ned af flere hard core nazister under besættelsen.
  Hyggelig fyr.

  Kommentar by AK JA — 3. marts 2015 @ 18:47

 8. Øyvind Strømmen og Kjetil Stormark implicerer åbenbart, at muslimer er groft defekte mennesker, da det langt fra er en normal eller rimelig reaktion at blive terrorist, fordi man ikke “føler sig hørt”, eller hvad modgangen nu består i. Måske har de ret, så må vi tage vores forholdsregler.

  Kommentar by Nils — 3. marts 2015 @ 19:03

 9. De har jo lige leveret forklaringen på at Brejvik blev terrorist.
  – De politisk korrekte og venstrefløjen ville jo ikke inkludere ham, og han blev så marginaliseret at han ikke kunne se anden udvej.

  Kommentar by Allan — 3. marts 2015 @ 19:36

 10. Søren Fauli og ligesindede, har ikke andre tilhører til deres halalhippie-rundkreds-samtaler end dem selv.. Og så os trofaste læsere af Uriasposten, snaphanen, hodjas mm. Hvor vi kan få et billigt grin, over denne grænseløse naivitet og pladderhumanisme… (SF lyder som en gymnasiepige anno 1985… En dum blondine der gerne vil redde verden… )

  Kommentar by ny kommentator — 3. marts 2015 @ 20:12

 11. Johannes Hau Nørgaard har en artikel på http://www.respublica.dk
  hvor emnet psyke og radikalisering præsenteres af psykologer.
  Samme hjemmeside har også artikler af psykiater
  Henrik Day Poulsen bl.a. om Fanatismens psykologi.
  Tidsskriftet Herrens Mark har et tema om Extremisme (kan læses på nettet).

  Kommentar by Kirsten Damgaard,kulturpsykolog — 3. marts 2015 @ 22:32

 12. Mere kan man vel ikke forvente af en chokoladefrø. Vi er ikke tuttenutede nok.
  Ikke noget med analfabeter, der ikke vil lære dansk og begå sig blandt de vantro og som lander i et eksistentielt tomrum, bliver kriminelle, udstødte, hadefulde og farlige.

  Kommentar by John Niss Hansen — 3. marts 2015 @ 22:38

 13. Mentorordning
  Opplegget i norske fengsler består blant annet av en mentorordning som rettes mot innsatte som er sårbare for radikalisering. Denne ordningen framgår i «Handlingsplanen mot radikalisering og voldelig ekstremisme», som ble lagt fram av regjeringen i fjor sommer.

  https://www.regjeringen.no/contentassets/6d84d5d6c6df47b38f5e2b989347fc49/handlingsplan-mot-radikalisering-og-voldelig-ekstremisme_2014.pdf

  Mon Breivik har fået en mentor?

  http://www.nettavisen.no/nyheter/i-dette-fengselet-velter-is-terrorister-seg-i-luksus/8550258.html
  Terrordømte overdrysses med frynsegoder og får sove på «hotellsuiter».

  http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/a-rare-look-inside-a-saudi-prison-that-showers-terrorists-with-perks/2015/03/01/2da9dfb4-a64e-11e4-a162-121d06ca77f1_story.html

  Kommentar by tavsen — 4. marts 2015 @ 14:40

 14. Uha, der er virkelig behov for muslimske rollemodeller :-D

  http://ekstrabladet.dk/112/lige-nu-doedstrusler-med-syrien-traade-for-retten/5467403
  To islamister er tiltalt for at true Assad-venlig foreningsformand med halshugning

  En af hovedstadens mest profilerede islamister sidder lige nu ved Retten på Frederiksberg tiltalt for at have truet formanden for Dansk Syrisk Forening, dansk-syriske Mohammad Mahfoud, på livet.

  Tidligere er en uskyldig familie i Skanderborg blevet beskudt i deres hjem, fordi hjemlige støtter af den syriske opposition – ifølge politiet – fejlagtigt troede, at familien stod bag den stærkt Assad-tro hjemmeside syrienblog, som har for vane at hænge døde danske oprørere ud med navn og foto….

  Kommentar by tavsen — 4. marts 2015 @ 15:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper