8. januar 2009

Om Kurt Strands “mikrofonholderi over for de mennesker, han er politisk enig med”

Fra gårsdagens Kristeligt Dagblad – et læserbrev af Lone Nørgaard.

Kritik af Deadline. Konfliktdækning er ensidig
Lørdag den 3. januar fokuserede DR 2- programmet Deadline på konflikten i Gaza og Israels invasion. Studieværten, Kurt Strand, havde muligvis selv den opfattelse, at udsendelsen leverede en afbalanceret fremstilling af den aktuelle situation i Gaza. For os, der har stadig sværere ved at forstå DR’s tendentiøse, anti-israelske dækning af konflikten, var der tale om nok et partsindlæg.

At kultursociologen Birgitte Rahbek blev inviteret til at beskrive de sandsynlige Hamas-reaktioner på den israelske invasion lå lige til højrebenet. For selvfølgelig har hun ret i sin væsentligste pointe: Angrebet vil skabe endnu mere had blandt palæstinenserne. Men enten må Kurt Strand holde op med sit mikrofonholderi over for de mennesker, han er politisk enig med, og stille de relevante kritiske spørgsmål, eller også burde han have inviteret en opponent, som kunne have gjort det helt klart for seerne, hvori Israels dilemma består. Birgitte Rahbeks pro-palæstinensiske position har været kendt i årevis, og det er synd at sige, at hun er en neutral iagttager.

Skulle Kurt Strand ikke have forholdt sig til det faktum, at israelerne kæmper for at overleve, mens de palæstinensiske terrorister kæmper for at udrydde? Som ville have ledt til følgende spørgsmål: Er Israel ikke nødt til at beskytte sig ved at eliminere den terrortrussel, som dagligt kommer fra de palæstinensiske byer, og som menige palæstinensere støtter ved at skjule terroristerne? Hvordan, Birgitte Rahbek, kan Israel undgå at ramme civilbefolkningen (kvinder og børn), når terroristerne vælger at bruge dem som skjold?

Han kunne også passende have stillet spørgsmålet: Gør Israel ikke, hvad de kan for at forhindre drab på uskyldige? I modsætning til palæstinenserne, som dræber for at udrydde så mange som muligt: civile, militærfolk, kvinder og børn.

DR er vores alle sammens fuldt licensfinansierede og brugerbetalte radio- og tv-station. Derfor kan man også som seer kræve, at DR’s journalister spidser de kritiske blyanter.

Det pågældende udsendelse er delvist transkriberet her.

Oploadet Kl. 17:58 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6455/trackback

8 Comments »

 1. Når man inviterer en kvindelig lektor in denfor humaniora, det være sig antropologi, sociologi, pædagogik, eller filosofi, i studiet for at kommentere krigshandlinger, så er svaret givet på forhånd: Fakta og ræsonnementer er fuldstændig ligegyldige, det er følelserne der taler. Det ved Kurt Strand godt, han er jo ikke dum, bare kynisk og beregnende, og Hamas ved også udmærket hvilke knapper man skal trykke på, for at få sympati i Vesten.

  Kommentar by PeterK — 8. januar 2009 @ 18:45

 2. Jeg har åbenbart ikke set lige dén udsendelse – men ellers synes jeg faktisk, at Deadline-værterne (Strand/Holm) i denne omgang har været LIDT mere kritiske over for renlivet HamaSS-propaganda end normalt!(?)
  Noget andet er, at udvælgelsen af ‘gæster i studiet’ ofte forekommer noget skæv – men hvis blot studieværten sørger for, at de bliver ‘passende eksponeret’ (som Irving J. forleden), er dét da et lille plaster på såret.
  Den største trøst er dog, at det så klart fremgår af reaktionerne på Uffemandens/Mouritzens blogindlæg hos ‘tanten’, at danskerne udmærket kan se forskel på skidt og kanel i denne sag! :)

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 8. januar 2009 @ 18:50

 3. -> HHH

  Se evt. http://www.uriasposten.net/index.php?p=1815

  Birgitte Rahbek Pedersen: Arabiske kvindekår (1977/1982) – Nogle notater

  Kommentar by Kim Møller — 8. januar 2009 @ 18:58

 4. -> #2

  Tine Götzche and Adam Holm gør et okay job, men Kurt Strand er som altid fuldstændig ensidig. Både i valget af sine gæster og den ukritiske tilgang til det ævl disse inviterede meningsfæller fyrer af.

  Hvad angår Birgitte Rahbek, så havde hun og Israel-haderen Lykketoft en kronik i JP i 2007, hvori de slog til lyd for, at EU og vesten skulle droppe boykotten af HamaSS, og gå i ‘dialog’ med denne terror-organisation:

  http://www.birgitterahbek.dk/Html/kronik_jp_jan_07.html

  Kommentar by JensH — 8. januar 2009 @ 19:18

 5. Fuldstændig enig mht. værterne. Udover at det er utåleligt at høre på, er Kurt Strands programmer også forudsigelige. I sidste ende gør det ham og hans del af Deadline uinteressant.

  Men det var fint at Holm gik lidt i kødet på Irving ( som også er en fanatisk jødehader og løgner).

  Kommentar by EAM — 8. januar 2009 @ 19:33

 6. Problemet er, at DDR, Kurt Strand og Co. kan fortsætte i al evighed. INGEN står op imod den ensidige”jounalistik”.
  Kors, hvor vi savner Erhard Jacobsen.

  Kommentar by ramses-2 — 8. januar 2009 @ 21:44

 7. -> #3:
  Tak for henvisningen: Interessant, grundig og stærkt tankevækkende gennemgang! :)

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 8. januar 2009 @ 22:24

 8. De oppede sig en hel del igår, torsdag d. 8, i Deadline.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 9. januar 2009 @ 08:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper