10. januar 2009

Margrethe Auken på P1 om “de her papraketter” som Hamas har

Mandagens P1 Formiddag med Poul Friis havde Gaza-konflikten som emne, og med Jeppe Kofoed som gæst og venstreradikale hardlinere i telefonen, blev det til en lille times palæstinensisk propaganda. I slutningen af programmet var der interview med Margrethe Auken, og hun gav den hele armen.

 • 6/1-09 P1 Formiddag – Israels offensiv i Gaza.
 • Margrethe Auken, SF: … den våbenhvile som der er talt om, som Hamas skulle have brudt. Der var aldrig nogen våbenhvile, fordi Israel overhovedet ikke opfyldte sin part af den. Og deres part var at de skulle have løftet der der jerngreb, som de har holdt Gaza i nu i halvandet år. Og det jerngreb er i sig selv en krigshandling, som er langt langt alvorligere end de raketter – der blev (??) – de har kostet mange mange flere menneskeliv. Der kan ikke komme medicin ind, der kan ikke komme mad ind, der kan ingenting komme, og det har stået på så lang tid, og det der skete så, var at – der var næsten ingen af de her papraketter, du ved Kassam-raketterne i meget lang tid. Men Islam…

  Kassam-raketterne er papraketter, det, det, du skal have dem lige oven i bolden for at der skal ske dig noget med dem…

  I øjeblikket foregår der en reel massakre, du har været der, du ved hvor tæt de bor – det er fuldstændigt grotesk at forestille sig, at der er noget der hedder militære mål i det der overbefolkede område.

  Margrethe Aukens kommentar om ‘papraketter’ minder til forveksling om palæstinenseren der på TV2news tirsdag i forrige uge, hævdede at Hamas’ raketter var ‘mindre farlige end en nytårsraket’ (sic). Det afgørende er selvfølgelig ikke antallet af døde, men intention. Havde Hamas’ haft midlerne, så var Israel ikke mere, og alene derfor skal Israel bekæmpe Hamas. Israelerne kan ikke som en dansk kystbanesocialist, bare sige, at der ikke kan være ‘militære mål’ i tætbefolkede områder. Hvis Hamas angriber Israel fra Gaza – så er der militære mål i Gaza. Sådan er det.

  Det er som om journalisterne ignorerer at Hamas er en terrororganisation. I onsdagens Orientering på P1, kunne man høre Birgitte Vestermark gennemgå eventuelle israelske brud på gældende folkeret. Det var ikke meget at skyts for hende at hente hos DIIS-jurist Anders henriksen, som qua sine svar tvang hende til kommentere Hamas’ ugerninger. Det gør man helst ikke på P1, og det kunne man tydeligt høre: “Men Hamas anlægger også ret vide definitioner af bevægelsens legitime mål.” At Hamas definerer enhver israeler som legitimt mål kommer en passant i et af utallige indslag i føljetonen om Israels ondskab.

 • 8/1-09 Orientering, P1 – Menneskerettigheder i Gaza (af Birgitte Vestermark).
 • Hamas brugte den forrige våbenhvile til at udvide arsenalet, så 1 mio. israelere nu er truet. Krig er ikke altid, men kan være det bedste alternativ, og det vil det ofte være for et demokratisk land i den del af verdenen.

  (IICC, 2009: Summary of rocket fire and mortar shelling in 2008; 12 s., pdf)

  Mere.

 • 3/1-09 Yaacov Lozowick’s Ruminations – Waging War the Israeli Way.
 • “In the week of air-attacks, the IDF proved it had excellent intelligence, and in many cases targets hit from the air kept on exploding for a number of minutes after they were hit, as the ordinance stored there exploded. More significant, the IDF has figured out how to separate the civilians from the weapons: call the neighbors and give them ten minutes warning. The numbers prove how efficient this has been: prior to the ground invasion, more than 600 targets had been destroyed, fewer than 500 Palestinians killed, and fewer than 100 of those were civilians even by Palestinian and UN reckoning.”

 • 3/1-09 Ekstra Bladet – Flyveblade over Gaza: Kom væk!
 • “‘På grund af angreb fra terrorister i det område, du bor i, rettet mod staten Israel, er de israelske forsvarsstyrker tvunget til at svare igen omgående. For din egen sikkerheds skyld beordres du til at forlade området øjeblikkeligt,’ står der på flyvebladene.”

 • 5/1-09 DR Online – Anklage: Israel manipulerer i Youtube-video (Pallywood bliver aldrig et emne på DR, som her bruger partsindlæg fra B’Tselem som kilde).
 • 9/1-09 Spectator – Melanie Phillips: Believe it.
 • “Those who refuse to believe that Hamas are using the population of Gaza as human shields/bomb fodder should watch this video… What people in the west find almost impossible to believe is that Hamas exult in and glorify the death of Palestinians as the highest form of spiritual attainment. The more Palestinians die, the greater they believe their achievement to be. That is why this man gloats that ‘death has become an industry’.”

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6461/trackback

  38 Comments »

  1. Jeg kan sige åbent og ærligt, at så længe det er Hamas, der styrer Gaza, vil alle verdens socialistiske krokodilletårer ikke kunne få mig til at synes det er synd for palæstinenserne.

   Hvad angår vores hjemlige palæstinensere, skal de vist til at tænke sig rigtig godt om og huske på, at de befinder sig i Danmark, ikke i det primitive sociopatbefængte Gaza.

   Kommentar by Mackety — 10. januar 2009 @ 18:34

  2. Hvordan mon Margrethe Auken ville føle det, hvis hendes familie fik sådan en Kassam-papraket i hovedet? Sikkert ingenting, for hun er tydeligvis fuldstændig uden følelser.
   Man græmmes over hvor kolde og menneskefjendske nogle mennesker er. Ulækkert!

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 10. januar 2009 @ 19:06

  3. Argumentet om at Kassam-raketterne ikke rammer nogen bliver ofte gentaget. Men i en eller anden forstand er det et lidt sært argument – den underliggende præmis er jo at Hamas skal belønnes for at være inkompetente?

   Men uanset hvad holder medfører de daglige raketangreb jo at Israel som stat holdes i en konstant terrortilstand, hvilket også er årsagen til at der er så mange beskyttelsesrum dernede. Ingen anden stat i verden ville være villige til at acceptere så meget som en enkelt raket over grænsen fra sit naboland. Hvorfor forventer vi så at Israel stiltiende skal acceptere 4-5000?

   Kommentar by Martin Rannje — 10. januar 2009 @ 19:13

  4. DRs dækning i denne sag er endnu en skandale, der føjer sig til ubehageligt lange række af underlødig indslag fra denne ensidige politiserende kanal.

   Hvor var DR da raketterne regnede ned over Israel?

   Hvorfor godtager man i højere palo´erne som kilder end israelerne.

   Hvorfor overtræder DR sine egne etiske regler med hensyn til at vise døde.

   Hvorfor fortæller DR ikke om intimideringen af journalister i palostan af paloerne mens man råber højt fordi samme journalister bliver forhindret i at komme ind i området af IDF.

   Hvorfor fortæller DR ikke om alle de overfald og angreb på jøder overalt i Verden – ikke mindst i vesteuropa.

   Hvorfor fremstiller DR Israel som krigsforbrydere når modparten fremstilles som hjælpeløse.

   Hvorfor beretter DR ikke om paloernes brug af non-kombattanter som skjolde.

   Hvorfor beretter DR ikke om paloernes udbredte brug løgn og bedrag i deres krigspropaganda.

   Hvorfra har DR deres tal om paloernes ofre.

   Hvorfor er denne konflikt så interessant i forhold til for eksempel krigen i Sudan – er det fordi ofrene dér er sorte mennesker?

   Kommentar by Limewoody — 10. januar 2009 @ 19:24

  5. Raketter med mellem 18-22 kg højeksplosiv sprængstof er ikke almindeligt nytårsskyts i mit villakvarter.

   Det er raketter der kan udstyres med et sprænghoved med 4 000 metalkugler heller ikke.

   I det hele taget er vores papraketter ikke dødelige i en radius op til 100 meter.

   Men kvarteret er heller ikke multikulturelt endnu.

   Kommentar by Frikapitalist — 10. januar 2009 @ 20:09

  6. Margrethe Auken. Vor Herre bevare os.

   Kommentar by Poul Højlund — 10. januar 2009 @ 20:16

  7. Margrethe Aukens ‘underholdningværdi’ må ikke undervurderes. Som en indigneret teenager formår hun at holde fokus på sig selv fremfor saglige argumenter. Hvad så med ‘de gammeldags raketter’ der blev affyret fra Nordlibanon forleden? Var det også kun teenageres råb om opmærksomhed? Kunne det tænkes at efter krigen med Israel i 2006, at Hezbollah har benyttet ‘fredsperioden’ til at forstærke og forberede sig til endnu et anslag mod jøderne? Hvad der er foregået af mærkværdigheder i området får vi intet at vide om i danske medier. Her følger lille uddrag af artikel:

   “Der var en måling på mindst 3,5 sidste nat (mandag 7.7.). Det forekommer mærkeligt at mere end 850 små jordskælv over en tremåneders periode er indtruffet næsten hver dag i et bestemt område af landet.

   Hvis man betragter, hvad Hezbollah gjorde – som en forberedelse – før krigen i 2006, kunne det se ud som om de forberedte bygningen af tunneler, måske endda undergrunds magasiner, eller en hel by. Ingen ved det. Eller også afprøver de forskellige eksplosive stoffer.”

   Med undtagelse af modige nyhedsmedier som Lebanon’s Future News (som Hezbollah og dets allierede rettede et direkte terrorangreb mod i maj måned) og et par andre har der kun været meget lidt dækning af denne historie; og næsten ingen i vestlige medier.”

   Læs evt. resten her: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2008/07/hvad-foregr-der-i-libanon-masser-af.html

   Men næste gang det går løs i Nordlibanon, for at forsvare sig, er det igen Israel der benytter uforholdsmæssig magtanvendelse.

   Kommentar by synopsis-olsen — 10. januar 2009 @ 20:29

  8. Kunne man ikke triangulere sig frem til epicenteret, og så bombe løs der?

   Kommentar by LWB — 10. januar 2009 @ 20:34

  9. Den tegning er spot-on !

   Kommentar by Bo Jensen — 10. januar 2009 @ 20:35

  10. “Der var en måling på mindst 3,5 sidste nat (mandag 7.7.). Det forekommer mærkeligt at mere end 850 små jordskælv over en tremåneders periode er indtruffet næsten hver dag i et bestemt område af landet.”

   Kunne man ikke triangulere sig frem til epicenteret, og så bombe løs der?

   Kommentar by LWB — 10. januar 2009 @ 20:35

  11. Sandheden er krigens første offer.

   CNN er blevet fanget i at bringe en meget suspekt palæstinensisk video produceret af Ashraf Mashharawi, hvor Mads Gilbert spiller en af de store roller. Efter afsløringen trak CNN videoen fra deres hjemmeside, og lagde den så tilbage igen, og har i nogle mærkelige kommentarer givet indtryk af at den er ægte nok. Det virker som panik.
   kilde:
   LGF: A Staged Scene in a Gaza Hospital?

   Kommentar by Mallebrok — 10. januar 2009 @ 21:05

  12. Der er spekulationer om at IDF bruger en geografisk database plus automatiske telefonopkald, så naboerne til bombemål bliver advaret 10 minutter inden de bombes. Det er interessant at høre om de måder som IDF prøver at undgå civile tab. Men som sagt er sandheden krigens første offer, og for al mellemøstlig information man får i disse dage skal man se det gennem de briller. Når det er sagt, så virker det her troværdigt. Hvis det var fup ville det være let at afsløre. Og så giver det mening – Hamass prøver at maksimere civile tab, IDF prøver at minimere dem.
   kilde:
   Yaacov Lozowick’s Ruminations: Waging War the Israeli Way

   Kommentar by Mallebrok — 10. januar 2009 @ 21:31

  13. Om hun bevidst æder propagandaen, eller blot viderefører den, ved jeg ikke. Men faktum er at Israel har lukket medicin ind, og nødhjælp.
   Angiveligt også fødevarer efter vurdering og undersøgelse, under alle omstændigheder, har sanktionerne aldrig stået permanent på.
   Men været sat i effekt for typisk 3 dage af gangen, NÅR DER VAR FYRET RAKETTER AF. Altså, Israel har ikke brudt våbenhvilen, det har palæstinenserne.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 10. januar 2009 @ 21:32

  14. Margrethe Auken er et paphoved.

   Kommentar by Nils — 10. januar 2009 @ 21:32

  15. Auken kom til at sætte sig skævt på sutten da hun var spæd og det medførte at hun ikke længere var jomfru.
   I de meget tidlige teenageår, lagde hun grundstenene til sit had imod alt dansk og alt fra vesten, fordi hendes store drøm om at blive kulturberiget af 5 arabere, så hendes jomfruelighed kunne briste med ære – blev knust fra spæd. Hun har lige siden bebrejdet sine forældre for at have købt sutten til hende i sin tid.
   Auken er kun en lykkelig klidmoster, hvis der står mindst 3 arabere om hende og råber luder, mens de spytter på hende..
   Ignorer hende, hun har om nogen, sand mellem ørerne..

   Kommentar by Onion — 10. januar 2009 @ 21:52

  16. Hvad med at bruge mund og klovsyge argumentet i Gaza?
   Hvis der ikke er nogen palæstinensere er der heller ikke noget problem med palæstinensere..(sic)

   Kommentar by ivan johansen — 10. januar 2009 @ 22:02

  17. @ ivan johansen

   Den slags løsninger gik af mode ved Stalins død. Dog har der siden været enkelte ikke-vestlige forsøg på relancering, eksempelvis ved Mao Zedong og Pol Pot.

   Nej. IDF gør det rigtige. Ødelægger Hamass, og tilstræber kirurgisk præcision. Nok ingen andre kunne gøre det så præcist, som de gør det.

   Kommentar by Mallebrok — 10. januar 2009 @ 22:17

  18. Møller skriver: “Det afgørende er selvfølgelig ikke antallet af døde, men intention.”

   Javel ja, det vil glæde de indtil videre 257 døde børn. Jeres død er ikke afgørende, for intentionen var ikke at ramme jer…

   Fascinerende hvordan I skælder ud på menneskerettighederne for at være abstraktioner, der underkender og undertrykker det konkrete menneske og den konkrete lov. Og når det så handler om krig og død og ødelæggelse, så er det pludselig det abstrakte der tæller og ikke det konkrete menneskeliv.

   Moral er godt, dobbeltmoral dobbelt så godt etc.

   Nå ja, brug nu gerne de næste 27-28 poster på at fortælle mig at jeg er ynkelig, løgnagtig, landsforrædder, ønsker at blive voldtaget af arabere, islamofacist, venstrefacist, dum, dårlig begavet, jødehadende og de andre interessante og begavede herligheder, I plejer at kaste efter folk der tillader sig at være uenige med jer.

   Kommentar by Johnny — 10. januar 2009 @ 22:26

  19. Defense Tech: Israel Can Win
   Informationer om IDFs krigsførelse og forberedelser, samt lidt spekulationer. Han mener ikke operation Cast Lead vil ødelægge Hamass fuldstændigt, men stopper når de er fraktioneret på et niveau hvor Fatah-grupperne/klanerne kan være med.

   Noget tyder på at Hamass forbereder sig på det scenarie. De har i hvert fald efter sigende travlt med at myrde deres palæstinensiske modstandere.

   Kommentar by Mallebrok — 10. januar 2009 @ 22:39

  20. 17 –> Johnny
   Jeg synes da det er synd for de små børn, du synes vel også det er synd for de jødiske børn der lever i evig frygt for Hamas????

   For sjovt nok glemmer “de gode” jo altid at der er en grund til det høje dødstal blandt civile, for du giver mig vel ret i at Hamas bryder alle love for lovlig krigsførsel?
   For hele deres gemmen sig bag civile, er jo så frygtelig følelses kold, at selv Auken eller Lykketoft burde tage afstand fra det, det er ikke IDF der sætter de små børn oppe på taget af de huse hvor der lægges våben i kælderen.

   Men istedet for at kalde dig alle de ting du gerne vil kaldes, kan du så ikke bare forsøge at svare på de få spørgsmål, for normalt stikker folk som dig jo bare hovedet ind og kalder “os” navne og så leger de ellers troll. Jeg skal liste dem op så de er nemmer at svare på.
   1. Er Hamas metoder ok?
   2. tager du afstand fra begge sider af konflikten, eller er det kun jøderne der er skyld i alt?
   3. Hvad mener du der skal gøres for at stoppe hamas, gaza har de jo fået?
   4. Hvad kalder du de 1000vis af raketter der rammer Israel, nytårs krudt, eller sindsyg terror mod civile og totalt i strid med menneskerettighederne?

   Det med dobbelt moral kan vi tage senere, når de venstrefacistiskes meddemonstanter står og siger jøderne i DK også skal dø, mens man kalder det en fredsdemo er sku da dobbelt moralsk.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 10. januar 2009 @ 22:55

  21. @ Johnny

   Du er ynkelig, løgnagtig, landsforrædder, ønsker at blive voldtaget af arabere, islamofacist, venstrefacist, dum, dårlig begavet og jødehadende. Se det kunne klares med én kommentar, så behøver vi ikke bruge mere tid på dig.

   Ja, og så alligevel. For du er osse manipulerende. Børns død er aldrig ligegyldig, men den holdning vil du gerne pådutte “os”. Og med hensyn til intentionerne – intentionerne, og evnerne, er da helt centrale. Hamass’ intentioner er høje civile tab, IDFs intentioner er lave civile tab. Desværre har Hamass en klar fordel i at bruge menneskeskjolde. Massemediernes tavshed om dette er en støtte til Hamass, og en hjælp til at maksimere de civile tab. Ja, nemlig! Massemedierne har en væsentlig del af skylden for at palæstinensiske børn bliver dræbt.

   Kommentar by Mallebrok — 10. januar 2009 @ 22:58

  22. Hvis Auken mener Kassam-raketter er så harmløse – ja så vil hun nok ikke have noget imod for rullende kamera at få en (altså Kassam-raket) lige op i nummeren. Den skøre moster er godt nok mærkelig i hovedet.

   Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 10. januar 2009 @ 23:02

  23. Og ang. Johnnys fine arabiske venner:
   http://www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y

   Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 10. januar 2009 @ 23:03

  24. Hvordan kan Qassam raketter, der har ødelagt børnehaver, private hjem, skoler i Israel og har dræbt flere civile israelere, være papraketter?
   Hvad er det for noget pap Margrete Auken mener at terrorraketterne er lavet af? Det kan da ikke være almindligt pap, når man ser på ødelæggelserne, som de forårsager.

   Margrete Auken er underlødig og pinlig. Derfor er hun netop at finde i det parti, socialistisk folkeparti, der er underskrivere af Boykot Israel kampagnen. Det er beskæmmende og jeg tager fuldstændig afstand fra SF!

   Kommentar by Johansen — 10. januar 2009 @ 23:17

  25. Hvad synes Margrethe Auken mon om “Children of Hamas”?

   http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8&NR=1

   Det er måske også bare pap-indoktrinering og pap-våben?

   Kommentar by Johansen — 10. januar 2009 @ 23:32

  26. Kære Broholm

   Tak for et sobert svar. Det var en positiv overraskelse! Og jeg svarer glad og gerne på dine spørgsmål:

   1. Er Hamas metoder ok?
   Nej, de har lige så meget blod på hænderne.

   2. tager du afstand fra begge sider af konflikten, eller er det kun jøderne der er skyld i alt?
   Jeg tager dybt afstand fra begge sider af konflikten. Denne evige optrapning fra begge sider har kun som resultat at skabe endnu mere had og uforsonlighed i begge befolkninger.

   3. Hvad mener du der skal gøres for at stoppe hamas, gaza har de jo fået?
   Der er ikke én ting, der kan gøres for at stoppe hamas. Og Israels militæraktion er slet ikke en sådan ting. Det vil blot skabe endnu flere potentielle selvmordsbombere og følelsen af at skulle tage hævn. Hvis jeg havde svaret, sad jeg ikke her. Og et forsøg på at remse nogle af forhistorierne og mulige løsninger op ville optage mange, mange spalter. Men helt kort: løsningen ligger i høj grad hos Israel. Da Fatah var en stærk spiller og der var stærke kræfter, der arbejdede frem mod konkrete fredsplaner, støttede Israel hemmeligt Hamas, fordi de ønskede at Fatah ikke fik for meget kontrol over Palæstina. Det gav mildest talt bagslag. Hvis Fatah og Israel skal kunne stække Hamas, skal de kunne vise reelle resultater. Fx at man faktisk vil gøre noget alvorligt for at fjerne ulovlige bosættelser (det betyder meget for palæstinenserne), at man vil finde en løsning på spørgsmålet om Jerusalem, at Fatah fjerner den absurde og enorme korruption og begynder at vise forbedringer i dagligdagen for palæstinenserne. Det her er en proces, som kræver at der bliver givet nogle ofre fra begge sider. Og den løser sig ikke ved væbnet konflikt. Jeg hæfter mig ved, at den snart-kommende præsident Obama har sagt at man skal forsøge at tale med Hamas. Bush-regeringens totale isolation af Hamas har jo i hvert fald ikke ligefrem hjulpet.

   4. Hvad kalder du de 1000vis af raketter der rammer Israel, nytårs krudt, eller sindsyg terror mod civile og totalt i strid med menneskerettighederne?
   Jeg kalder det terror. Og det er helt sikkert noget, som palæstinenserne har et ansvar for at fjerne. Det vil bare ikke lykkes for Israel uden alt, alt for mange civile ofre og dermed uden at skabe grobund for et had, som man kan fodre nye generationer af selvmordsbombere eller selvbestaltede hævnere med – fx de børn og unge som har set deres søskende blive dræbt.

   Kommentar by Johnny — 11. januar 2009 @ 00:29

  27. ->25

   Kære Johnny,

   Hvad er så egentlig dit problem, du mener jo åbentbart det samme som alle os andre, den eneste forskel som jeg kan se det er åbentbart bare måden hvorpå konflikten kan løses, men det har kloge mennesker jo diskuteret i årtier uden det har hjulpet en fløjtende fis, og jeg tror heller ikke der kan findes en løsning, før selvmordsklanen acceptere at jøder også må have lov til at leve på denne planet.

   Kommentar by Fritz — 11. januar 2009 @ 01:19

  28. Det var ->26

   Kommentar by Fritz — 11. januar 2009 @ 01:21

  29. Johnny
   Tak for de pæne ord, dejligt at du vælger at svare, istedet for bare at forfalde til at kalde os klamme nazi eller lignende.

   Jeg kan se du faktisk burde have stået på min side idag, istedet for at forsøge at give indtryk af det kun er Israel der bære skylden, som dit første indlæg bar præg af. Men vi er enige i alt, undtagen i løsningen, for jeg mener at Israel har strukket sig meget langt, uden at det har ændret det mindste, den Iransk styret milits hamas har jo klart meldt ud, at deres mål jo kun er en stat, nemlig en stat hvor Israel ligger i havet…… det er sørme i stil mid den sindsyge malersvend fra Tyskland, selvom vi konstant høre at det er Israel der er nazisterne idag.

   Men jeg håber da at flere som dig vil tale op, så debatten ikke kun bliver præget af de kommunistiske læger fra Norge og de danske antizionister (antisemiter). Jeg håber da at flere som dig kan komme frem på “den anden fløj” så vi slipper for den klamme prohamas tone som vi oplever idag.

   Mange tak

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 11. januar 2009 @ 02:02

  30. Johnny, hvorfor sluger du det tal råt og lige ned i halsen?

   Vi har set billeder af døde mennesker fra krigen, hvorfor har vi ikke set barn efter barn efter barn?

   270 børn ud af 850 døde? Tror du virkelig at Israel går efter børn og resten er bare den kollaterale skade?
   For hvis de skal dræbe så mange børn, skal de da ikke sigte efter andet.

   Alligevel skal de ud i en dårlig optagelse, af en ung knægt som får absolut fake og uduelig hjertemassage, for at vi kan billeder af døde børn.

   Har du overvejet muligheden for, at der faktisk ikke er ramt særligt mange børn?

   Da Jenin blev angrebet, var det samme historie man hørte. 500 døde, de fleste civile og børn. Da det blev undersøgt nærmere faldt antallet af civile døde til omkring 20.
   Dem var der så til gengæld vidner på, på var blevet dræbt med mere eller mindre vilje, nærmest likvideret. Hvilket jo igen lyder usandsynligt, efter som der var hårde kamphandlinger som kostede 23 Israelske soldater livet, der var miner osv. overalt, placeret af Hamas.

   Desværre kan man ikke stole på det, man hører. Man kan dog stole mere på Isralerne, der ikke flygter fra hvad de gør og ved godt, at hvis de lyver, klarer de ikke frisag som palæstinenserne gør med langt større løgne. De flygter ikke fra fejl, såsom de ramte den skole forleden en dag, selv om de sigtede på noget ved siden af den.

   Vi får aldrig de civile tal fra den konflikt, fordi dem som er interesseret i at finde dem, kan ikke skelne det ene reelle offer fra det andet og undersøge så mange tab i detaljer.
   Men af tabene før denne krig, fra 2 intifadas start, var 95 procent mænd. Civile består jo som sagt mest af hunkøn, så det burde sige lidt om, at Israel ikke rammer hvad som helst og der er en del militante der ender som civile tab.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 11. januar 2009 @ 02:31

  31. Det var ikke Hamas under Jenin, det var vist Fatah dengang, israelerne kæmpede mod.

   Forleden nævnte Uffe Ellemand, at Israel repsonderer for hårdt.

   Han foreslog i stedet man gav øje for øje, altså fyrede en raket tilbage for hver der blev affyret.

   Han foreslog altså en løsning som vil koste flere civile tab, for de vil ikke bygge bombeskjul i Gaza, de lever tæt pakket sammen, har ingen luftalarmer, så tilsvarende raketter fra Israel ville netop dræbe civile i den store stil.

   Israelerne har store huse og flere penge, så der er plads til et bombesikker rum i huset, men det er ikke noget argument for at de skal acceptere disse raketter og det er let nok at sidde på afstand og vurdere hvad de skal gøre.
   Undervisning foregår i bunkere, livet er sat i stå for disse. De som ejer huse inden for raketafstand, skal de flygte? hvordan tror du huspriserne er i det område, er der nogle købere?

   I øvrigt er målet nok først og fremmest at svække Hamas så meget, at de:

   1. Forsvinder, hvilket er usandsynligt.

   2. Bliver presset således på deres eksistens, at de er mere villige til at indgå en fredsaftale, fordi de er for svækkede til andet.

   Israel har mistet 800 civile liv på 7 år, det eneste der “hjulpet”, har været de hårde midler, for alt andet efterlader Hamas og andre tilbage med midler og de 900 af alle Israelske tab skete fra November 2000 til slutninger af 2003.

   Det var hvad Israel fik ud af de mildere midler, og raketterne er et forsøg på at slå så mange så mange ihjel som muligt, når det nu er blevet sværere at slå dem ihjel med selvmordsbombere og gunraids.

   Hamas får konstant bedre raketter, hvoror skulle Israel have ventet til de fik raketter som de Hizbollah brugte, der dræbte op til 8 af gangen.

   Nej, hvis Hamas bliver villige til at opretholde en våbenhvile og påtvinge islamisk jihad den og ikke blot bruge den til at bygge nye store arsenaler af raketter op, så er der trods muligheden for en længere fredsperiode.

   http://logisksnit.blogspot.com/2009/01/israel-palstina-konflikten-et-overblik.html

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 11. januar 2009 @ 02:57

  32. OFFTOPIC
   Passer det at de mange døde på un “skolen” slet ikke er døde alligevel, i starten var det noget med 40 døde, men tallet skulle vidst være 5 gange så lavt. Er det bare i min træthed jeg har set det eller???

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 11. januar 2009 @ 03:07

  33. OT: Hvor mange af disse “evige” konflikter ud over verden er endt i de sidste år?

   Mig bekendt kun en: den nordirske. Og sådan som det ser ud herfra er den kun endt, fordi det irske moderland blev alt for velhavende til at beskæftige sig med sådan noget pjat.

   Måske har jeg uret, men hvis ikke var det måske en ide at gøre israel og dets mange venner opmærksom på det?

   Kommentar by Scavenius — 11. januar 2009 @ 03:25

  34. Margrethe Auken er et ekstremt hadefuldt menneske.

   Mange kristne – som Margrethe Auken – hader desværre jøder.

   Kommentar by Fuck Fuck — 11. januar 2009 @ 11:36

  35. Socialdemokrat Jeppe Kofoed har jo i hvert fald et lighedstræk med religionsstifteren Muhammed.

   Kommentar by Fuck Fuck — 11. januar 2009 @ 11:40

  36. Man skulle spærre alle de idioter, inklusive lille nuttede Magrethe inde i et brik-hus på Oksbøl terrænnet og så affyre , eks, 10 af de “pap” raketter imod huset fra den typiske operationelle afstand.

   Hey, ingen fare, de er jo bare “små” og “upræcise”. Ikke ?

   Kommentar by DaLi — 11. januar 2009 @ 12:22

  37. Den meget rammende satiriske tegning er iøvrigt af Mike Shelton. Hurtigt omtalt på http://www.tsscontent.ca/comics/content__1/web_content/editorial_cartoons/mike_shelton

   Kommentar by M. Hertz — 12. januar 2009 @ 17:06

  38. #26 Johnny.

   Hmm ja og det er lutter gode intentioner, men ærligt talt har du nogensinde set klip fra de daglige tv programmer fra regionen der dagligt spyttes ud tx. Børneudsendelserne ?

   For ærligt talt det modtræk Israel lige nu gør kommer sgu ikke af den grund til at medføre flere der hader jøder (for lad os nu bare kalde det ved rette navn, det had er bestemt ikke opstået ved Israels fødsel, det har eksisteret i 1500 år)det had er araberne i gaza og vestbreden (samt i de andre islamiske stater, hvorfor tror du ellers at jøder i princippet er ikkeeksisterende og kristne kun eksistere i et fåtal ? )blevet opflasket med.

   for vi husker jo alle det afgrundsdybe had der var imellem tx. De allierede lande og så modparten axemagterne i årtier efter konflikten kaldet ww2 var slut, allerværst var det banderne af traumatiserede jødiske børn der hærgede landene med trusler vold og hærværk ikke sandt ?

   Dit dialog og lad os alle komme hinanden ved sludder fungerer måske, og jeg skriver altså kun måske overfor civiliserede parter, Hver gang Israel har vist god vilje (og fakta er altså at det er de ene om på de kanter)tager araberne det som tegn på svaghed, for du kan vel ikke allerede have “glemt” at Israel frivilligt trak sig ud af Gaza, har det medført mindre terror ?

   Kommentar by Whodares — 12. januar 2009 @ 21:43

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper