14. januar 2009

DR-serien Livvagterne, 3. afsnit: “… fiktion inspireret af virkeligheden”

Der er masser af blogstof i Gaza-konflikten, og det var egentligt ikke meningen jeg ville spilde dyrbar tid på en DR Drama-produktion. Tredie afsnit af DR-satsningen Livvagterne blev sendt i søndags, og man må så sige det er en fuldfed efterfølger til den groft politiserende Ørnen, der ligesom Livvagterne er skrevet af Mai Brostrøm og Peter Thorsboe. Jeg ombestemte mig, for det var værre end frygtet, og man må huske på at serien vises i den bedste sendetid foran 1,5 mio. seere.

“Vi lever i en tid, hvor vrede, fanatisme og intolerance præger samfundet, og hvor angst slår ud i paranoia og fremmedhad. Ind på denne scene træder tre unge livvagter, og det bliver gennem dem, deres arbejde og venskab, vi primært kommer til at opleve denne dramatiske tid.” (fra programomtale)

“Da statsministeren foretager en meget kontroversiel ministerudnævnelse, beslutter Leon at give den nye minister fuld beskyttelse.” (Del 3, plot)

Herunder er udvalgte sekvenser transkriberet.

Afsnittet kan ses på dr.dk/livvagterne.

Livvagt ser tv.

Nyhedsvært, TVavisen: Efter forsvarsministeren Henrik Skelbæk i en kronik i Jyllandsposten har udtrykt tvivl om det danske engagement i Afghanistan, tog han igår konsekvensen og trådte tilbage fra sin ministerpost… Statsminister Jens Ole Vestergaard er i forvejen presset af stadig vigende meningsmålinger. Flere politiske kommentatorer mener derfor, at Vestergaard vil forsøge at fjerne fokus fra en uønsket debat om krigen i Afghanistan, ved idag at foretage en større ministerrokade.

Statsministeren snakker med sin spindoktor i en pause under en cykeltur.

Jens Ole Vestergaard, statsminister: Ministerrokaden – hvad siger dine fokusgrupper?

Spindoktor: om?

Jens Ole Vestergaard: – Sådan en som hende der (den muslimske livvagt), dansker med muslimsk baggrund, mønsterbryder.

Spindoktor: Det er de vilde med.

Jens Ole Vestergaard: Og det er dokumenterbart.

Spindoktor: Ja, det det. Undersøgelser efter undersøgelser bekræfter et markant flertal for et Danmark der i højere grad udnytter indvandrernes ressourcer og kompetencer.

Jens Ole Vestergaard: Jeg laver den lille rokade.

Spindoktor: Okay.

Jens Ole Vestergaard: Flytter Ibby over i forsvarsministeriet, og udnævner en ny kulturminister.

Spindoktor: Fornuftigt. Det udløser selvfølgelig ikke de store overskrifter. Eller det store drama, som vi faktisk godt kunne bruge, for at komme lidt væk fra Skelbæks kvindagtige selvbekendelser.

Jens Ole Vestergaaard: Waffa!

Spindoktor: Du mener ikke Waffa Larsen, en iraner som dansk kulturminister?

Jens Ole Vestergaard: Iranskfødt.

Spindoktor: – en detalje folk ikke bider mærke i.

Hjemme hos Waffa Larsen, under morgenmaden.

(Waffas kernefamilie, inkl. OTA-solgryn)

(dansk gift, lykkeligt par)

Tilbage til statsministeren og spindoktoren.

Jens Ole Vestergaard: Morgenradio, madpakker, telefonfis, jeg tror sgu vi har fået en kulturminister med familieværdierne i orden.

Dialog i politibil. De taler om livvagten Rasmus.

Jasmina El Murad, Livvagt: Hvordan lød mester?

Jonas, Livvagt: Det er ikke sundt for ham at bo alene.

Jasmina: Det behøver han vel heller ikke.

Jonas: Han er rigtig jyde. Når først han har brændt nallerne, så…

Jasmina : Hvad mener du?

Jonas: Min søster, Annika. Hun var faktisk ret vild med ham, men slutfacit skulle jo være en (afbrydes).

Jasmina: – en jøde.

Jasmina: – Hold kæft hvor er det kynisk!

Jonas: Hvad mener du – hvis traditioner betyder meget for ham…

Jasmina: Jeg mener at udnævne Waffa Larsen som kulturminister bare for at fjerne fokus fra krigen nede i Afghanistan.

På Leons kontor. Tv’et kører i baggrunden.

Lene Nørrevang, National Samling: Det er ufølsom, og et brutalt slag i ansigtet på danskerne. Men det viser hvor egenrådigt statsministeren er, og hvordan han trækker sit støtteparti rundt i manegen.

Leon, Chef for Livvagterne: Hvem er oraklet?

Diana Pedersen, personlig sekretær: Lene Nørrevang, først røg hun ud af Dansk Folkeparti, så blev hun løsgænger, og nu har hun startet sit eget parti – National Samling.

PET-hovedkvarter. Tv’et kører i baggrunden (indsat korte sekvenser med godsejer Jørgen Friis og kone, der er vrede over udnævnelsen).

‘Politisk kommentator på tv’: … viser at vi ikke vil fremmedhad, på den anden side skal man heller ikke glemme, at det er en borgerlig kulturminister…

Leon: Da Wafa Larsen tiltrådte sin stilling som kulturchef på Det Kongelige Bibliotek, så blev hun interviewet til TV.

Martin Breum, Deadline: Der vil være nogle, der mener, at du som indvandrer vil få svært ved at forvalte den dansk kulturarv. Hvad siger du selv til den påstand?

Waffa Larsen: Findes der noget der er helt rent dansk. Det tror jeg ikke. Kultur er udveksling af tanker og ideer. Hvad var Danmark uden for eksempel Kristendommen, der som bekendt er en religion der stammer fra Mellemøsten.

Leon: Samme nat blev der sat ild til hendes bil, og på hendes gadedør havde gerningsmændene malet fis hjem perkerluder, og luder det var stavet med to d’er. I perioden derefter så modtog hun stribevis af hademails, dødstrusler fra højreekstremister. Og lad os lige prøve et lille øjeblik prøve at forstå hvordan de tænker. Højreekstremisterne, de mener at Danmark er besat af muslimerne… men tag ikke fejl – højreekstremisterne består ikke kun af glatnakker med store muskler. De ledes af folk med betydelig intellektuel kapacitet og med økonomisk backup fra udlandet. Vi ved de er der…

Waffa Larsen går ud af en bygning, og en tørklædeklædt indvandrer går ind. Livvagterne følger situationen tæt.

(Waffa Larsen får en rose af ung muslim)

Dialog, udendørs – Karenlund Gods.

Jørgen Friis, højreekstremist: Hvorfor var de ikke i København igår? (skyderi i baggrunden). Der var optøjer med de autonome. Det er jo der de får deres kamperfaring. På gaden, i direkte konfrontation… Statsmininisteren har udnævnt en perker til kulturminister.

Christian Jensen, højreekstremist: What?

Jørgen Friis: Jeg har indkaldt bestyrelsen til i morgen… Denne gang bliver det ikke ved snakken.

Waffa Larsen følger sin datter hjem fra skole fulgt af livvagten Jasmina. En skægget muslim på cykel, antaster hende fysisk, og anklager hende for at have “solgt sin sjæl”. Han tales hurtigt til ro af anden livvagt. Islamisten cykler roligt videre, og kommenterer: “Har vi ikke ytringsfrihed, eller hvad?”

Waffa Larsen har haft familiebesøg, og siger hjerteligt farvel – alle taler rigsdansk.

Karenlund Gods. Jørgen Friis’ kone ser Waffa Larsen på tv. Jørgen Friis kommer ind med gæst i hvid skorte. Konen mener de skal gå efter livvagten Jasmina.

(der zoomes ind på Jørgen Friis’ magtfulde venner)

Jørgen Friis’ kone: Hende der, hun er et vellykket eksempel på integration. Og derfor er hun farlig. (skuler ondt)

Jørgen Friis ringer til politibetjenten Kåre Hansen, som han kender fra tidligere.

Dialog mellem Jørgen Friis og Kåre Hansen.

Kåre Hansen, Lyngby Politi: Det er Kåre.

Jørgen Friis: Jeg synes du fortalte, at en af dine udanske kollegeer var gået over til PETs livvagttjenesten.

Kåre Hansen: – gjorde jeg.

Jørgen Friis: Det skulle vel aldrig være hende der flankerede Danmarks nyudnævnte kulturminister. I morges på Amalienborg.

Kåre Hansen: Jov, Jasmina El Murad.

Jørgen Friis: – Hende vil jeg gerne have nogle data på.

Lyngby Politi kontakter Leon, da det opdages at betjenten har søgt oplysninger om Jasmina. De mødes på Lyngby Politistation.

Overordnet politimand: Kåre Hansens VRX-koder afslører, at Jasmin ikke er den eneste han har søgt oplysninger om… Han er en fremragende kollega, også det, at han har været inde ved Jer ik’ (i PETs livvagtjeneste).

Det besluttes, at Kåre Hansens privatbolig skal ransages.

Benedikte Tønnesen, Chef for PET: … du er ved at foretage en hemmelig ransagning hos en politibetjent i Nordvest.

Leon: Hvor ved du det fra?

Benedikte Tønnesen: Nu vil jeg bare gerne vide hvorfor?

Leon: Så kom og kik her. En fra De Radikale, mf’er. En fra Enhedslisten, og så seks venstreintellektuelle, skråstreg kulturradikale samfundsdebattører og kunstnere. Hvad ligner det?

Benedikte Tønnesen: Er det en højreekstremistisk dødsliste?

Leon: Netop… De ni forstår jeg, de er vant til at blive møjet til offentligt, men Jasmina, det forstår jeg ikke.

Kåre Hansens lejlighed ransages.

Politimand: Der er ikke en skid. Han er ligeså røvkedelig som han ser ud. Hvor ved du det fra. Jeg gjorde tjeneste med ham. Det gik bare aldrig op for ham, at Den Kolde Krig var slut – han blev ed med at se det kommunistiske spøgelse dukke op overalt.

Tilsidst finder de et hemmeligt rum.

Kåre Hansen overvåges.

Tekniker: Han er ved at skrive en email. Han leder efter oplysninger om Jasmina. Jørgen Friis @, Karen Lund dk, er det noget vi kender til.

Leon: Ja.

Jasmina skændes med sin søster.

Jasminas søster: Ved du hvad – lige meget hvor umage du gør dig for at blive dansker, så vil der altid stå en eller anden med en kniv, der er parat til at stikke den i ryggen på dig.

Højreekstremisterne overvåges i PETs Hovedkvarter.

Benedikte Tønnesen: Jørgen Friis, hvem er det lige han er, sig noget mere.

Leon: Politisk fantast, grå eminence i Lene Nørrevangs nye parti… Friis han indleder sin politiske karriere på den yderste venstrefløj, og så i slutningen af 80’erne, kaster han sig pludselig over på den modsatte side. Første gang vi hører om ham er i ’88, hvor han er i Leningrad, og er igang med at overdrage et større beløb til nogle sovjetiske dissidenter… Han blev nærmest modtaget som en fodboldhelt da han kom hjem. Men så i slutningen af 90’erne , så begynder han at markere sig i udlændingedebatten, stærkere og stærkere højreradikale synspunkter, og det er der muligvis også en personlig grund til. Friis’ eneste datter, Charlotte, hun gifter sig meget ung med en iraner, som efter kort tids ægteskab vælger at tage tilbage til Iran med barnebarn. Og familien Friis har ikke set barnebarnet siden. I 2001 og 2003, så blev han dømt for racisme. Der er begge gange tale om dagbøder, som han meget spektakulært vælger at afsone i Horsens. De sidste par år, der har der været meget stille omkring ham.

PET narrer Friis’ kone, og opsætter overvågningsudstyr i Karenlund.

Friis og hans følge er på en lystbådehavn, og har følgende dialog.

Christian Jensen: Hvorfor går vi ikke direkte efter Waffierne?

Jørgen Friis: Hvem mener du?

Christian Jensen: Waffa Larsen.

Jørgen Friis: – Hvis der sker hende noget, så får hendes parti alle sympatistemmerne.

PET Hovedkvarteret. Indsatslederne følger Friis og hans følge ved havnen.

Benedikte Tønnesen: Hvem er følgesvenden?

Leon: Christian Jensen. I 2006 tiltalt for at sætte ild til en somalisk venskabsforening.

Benedikte Tønnensen: Han blev frikendt gjorde han ikke.

Leon: – Vi ved det var ham.

I PET Hovedkvarteret.

Leon: Det der, det er Aksel Bertelsen, gammel drukviolin, oberstløjtnant.

Benedikte Tønnesen: Kan vi komme til at høre hvad de siger?

Tekniker: Lyden kan desværre ikke komme tættere på.

Benedikte Tønnesen: Ham der, han er er journalist på Jyske-Morgenavis. Han hedder, hvad fanden er det han hedder – Holm, Steen Holm.

Jørgen Friis og sin højreekstremistiske klub holder møde på en lille fiskekutter i rum sø. Alle sidder ned pånær Jørgen Friis. De ser først Deadline-interviewet med Waffa Larsen på en bærbar pc.

Jørgen Friis: Danmark er midt i en kamp på liv og død. Hvordan vil historien dømme os, hvis vi bare lader stå til, mens kræften, den trænger ind i nationens hjerte, ind i den danske regering… Den unge kvinde er en såkaldt dansk politibetjent, PETs livvagt for den såkaldte danske kulturminister. Hvis vi nu forestiller sig hun blev dræbt, og drabsvåbenet så blev fundet ved liget af Mustafa her, så vil det formentligt vække en hel del opsigt. Mustafa er kendt af PET. Han har været tiltalt for terrorvirksomhed, og det er jeg sikker på de danske medier med stor fornøjelse vil genopfriske befolkningens erindring om… Drabet på politipigen vil få folket til at kræve hævn.

Christian Jensen: Via SMS-kæder sætter vi gang i repressalier mod kioskejere og grønthandlere.

Jørgen Friis: Det vil selvfølgelig få situationen til at løbe løbsk. Optøjer overalt, en kamp der vil splitte Danmark – dem mod os. Tilsidst ekskalerer situationen i en sådan grad, at statsministeren ser sig nødsaget til at udskrive valg. Og så er vores tid kommet.

Waffa Larsen tager imod opkald fra Ekstra Bladets læsere. Tre styk.

Kirsten Skov (EB-læser 1): Vil du så afskaffe demokratiet eller hva’?

Wafa Larsen: Demokratiet er en af grundene til at jeg bor her.

Kirsten Skov: – og Så har du også sørget for at blive godt gift med en dansker ik’… Hvad med tørklæder, hvad synes du om det?

Waffa Larsen: Jeg synes det er nøjagtig ligeså krænkende, at tvinge kvinder til at tage det af, som det er at tvinge dem til at bære det.

Birthe Hansen (EB-læser 2): Jeg vil bare lige sige, at det var flot kjole du havde på igår ved Amalienborg. Danskerne er ikke altid lige venlige overfor fremmede, så jeg vil bare lige… Jeg stemmer ganske vist ikke på dit parti, men derfor kan man jo godt opføre sig ordentligt overfor andre mennesker. Det er vel også en slags kultur ikke.

Klaus Rasmussen (EB-læser 3): … muslimer hører fand’me ikke hjemme i Danmark…

Waffa Larsen: … Jeg kæmper for ytringsfriheden for både dig og mig.

Jasminas danske livvagtkollega kommenterer samtalerne.

Livvagt (Charmøren): Snakker folk også sådan til dig?

Jasmina: Nogle gange.

Jasmina løber hjem, og undslipper lige akkurat højreekstremisternes forsøg på at fange hende i en mørk skov.

Slutskilt: “Livvagterne er fiktion inspireret af virkeligheden.”

“… fiktion inspireret af virkeligheden”

Fortsættes på søndag, men det bliver ikke aktuelt for mit vedkommende.

Links.

 • 25/10-05 Uriasposten – Ørnen (DR Drama) i klamt spin mod dansk udlændingepolitik..”.
 • 2/12-05 Uriasposten – DR Drama præsenterer Ørnen – anti-amerikanisme og islam-apologi...
 • 1/1-09 BT – TV-premiere i aften… (Cecile Stenspil ~ Jasmina El Murad).
 • 5/1-09 Uriasposten – Drømmebilleder af multikulturelle samfund – “Islam er kærlighed”.
 • 7/1-09 BT – Livvagterne: Mangler dygtige indvandrere.
 • 13/1-09 Ekstra Bladet – Jeg blev kaldt ‘perker-luder’ (Ilia Swainson ~ Waffa Larsen).
 • Opdate.

 • 17/1-09 Mads Kastrup, Berlingske Blogs – PETting.
 • “Dramaseriens producent, Sven Clausen, sagde forleden i Politiken: »Beretningen om vores tid lige nu er så autentisk, at vi har valgt en næsten dramadokumentarisk form, som er hurtigere og mere urolig, end vi nogensinde har prøvet før«.

  Der er to markante løgne, der kolporteres ivrigt med »Livvagterne«.

  Den ene er skildringen af den politiske dagsorden og herunder formentlig også det reelle trusselsniveau. Den anden er, at serien som et hele skulle være et spejl af virkeligheden. Det, producenten kalder »autentisk«, kom i sidste afsnit til udtryk ved, at forbenede nationalister skudtrænede og råbte slagord mod muslimer ude på et gods i Jylland.

  […]

  Det er jo bare fiktion, vil nogle indvende.

  Men det er det ikke. Hverken ifølge producenten, som allerede bekrevet. Og heller ikke, ifølge forfatterne selv, konstaterer man.

  »Vi har flere gange siddet og skrevet noget, som vi så har kunnet læse om i avisen kort efter. Det er lidt heftigt, men det er, fordi vi skriver om den tid, vi lever i lige nu og prøver at komme så tæt på virkeligheden som muligt,« som den ene af seriens forfatterpar, Mai Brostrøm, udtrykker det.

  […]

  Hele DR-apparatet har i det hele taget spillet med på lanceringstricket om, at »Livvagterne« er »så tæt på virkeligheden som muligt«.

  Eksempler herpå er:

  *Nyhedsjournalister og værter fra TV-Avisen har velvilligt og ubekymret sat deres troværdighed på spil ved med alvorsminer og stor iver at agere sig selv i serien.

  * Skuespillerne har dertil siddet i morgen-, aften og -godnat studier og af fidele studieværter fået to hovedspørgsmål: »Hvordan har du forberedt dig på at blive kendt af halvanden millioner mennesker?« Og derpå spørgsmålet: »I også har prøvet det her i virkeligheden, er det ikke sandt?«

  […]

  Egentlig ville paradokset ikke være værd at beskæftige sig med, hvis ikke halvanden million danskere hver søndag aften hævdes at være vidner til »den tid, vi lever i lige nu«, som forfatter Mai Brostørm siger.”

 • 19/1-09 Se og hør – Lars Simonsen: Antifascist.
 • “De fleste sad nok og nikkede genkendende til Lars Simonsen, da han i aftes dukkede op i “Livvagterne” som den fascistoide bagmand i det tredje ud af 20 afsnit…

  Til daglig arbejder han på Odense Teater og trives fint med det.

  Men han var også meget glad for at være med i DR-serien, og karakteriserer det at spille fascist som uhyre spændende.

  Men privat og politisk er han meget langt fra højreekstremisterne.

  – Her i Danmark skyder vi jo os selv i foden, når vi indfører verdens skrappeste integrationslov i en åben, globaliseret verden. Jeg tro ikke, at man bare kan lukke ned for had, bitterhed og uvenskab. Vi er nødt til at arbejde for en bedre dialog med vores omverden, siger han i dag i Ekstra Bladet.”

 • 19/1-09 Ekstra Bladet – Hidtil svageste afsnit af ‘Livvagterne’.
 • “De onde højreekstremister fik deres bekomst, vi kom til bryllup, og politikerne fik lov til at udveksle et par forblommede bemærkninger om, at vi skal tale pænere til (og ikke mindst om) hinanden.”

 • 20/1-09 Jyllandsposten – Niels Lillelund: Livvagter i Legoland (kræver login; fremragende artikel).
 • “Livvagternes sceneri er en hel lille Lego-kopi af Danmark anno lige nu, det er hjemligt og dog farligt, for bagved lurer truslerne. I udgangspunktet har den alle muligheder for at blive spændende, og hvorfor er den det så ikke? Fordi al god kunst er politisk, og al politisk kunst er dårlig, og dette er en kunstnerisk maveplasker på størrelse med koncerthusets underskud.

  Det begynder allerede med bosnieren, den døde livvagts far, som skal stå for voldsomhederne i afsnit 1. En fløjlsjakket psykiater i Tommy Kenters trinde skikkelse forklarer os på forhånd, at det skyldes posttraumatisk stresssyndrom, som han ikke havde fået hjælp for »fordi vi ikke har kunnet tilbyde det.«
  Så hvis nogen skulle have været i tvivl: Det er samfundet, det har gjort det… hvad er det for en virkelighed, fiktionen om det ubehandlede stresssyndrom hos den hårdt arbejdende taxachauffør er inspireret af? Det kan da ikke være Danmark, landet, der flyder af tilbud og integrationsforløb?
  Og slog det slet ikke forfatterne som sært, at de til casting til rollen som velintegreret egyptisk, muslimsk pige efter 40 forsøg måtte nøjes med en skuespiller, hvis mest eksotiske træk er, at hun er halvt færing?

  Det blev værre i tredje afsnit. Her udnævner en kynisk populist af en statsminister en kvinde, Waffa, med indvandrerbaggrund til ny kulturminister. Waffa skal vist nok forestille at være muslim, men der ikke meget tørklæde over hende… Waffa og hendes hyggenyggede fuldskægsmand, som er lige så dansk og fredelig som den pakke med Ota Solgryn, der står på køkkenbordet (for Ota Solgryn er Danmark om morgenen), og Waffa taler så dansk som en hel Berlitz-School, og nogle gange er der også familiemiddag, hvorefter en hvidhåret Mor Gammeldanmark ses i kærlig omfavnelse af Svigefar Iran. Den integrationsmæssige idyl er total, skam få den, der tænker ilde derom, men gad vide, hvad det er for en virkelighed, man dér har ladet sig inspirere af?

  Men tøv en kende , for nu skrues der op for dramaet. Spændingen stiger. Der er trusler derude, masser af onde kræfter. Der optræder en f.eks. muslimsk fundamentalist med sort fuldskæg. Han ankommer cyklende (!), råber et eller andet mod den nyudnævnte minister, og bliver så bedt om at gå, hvorefter han godmodigt trisser af, og det var så det clash of civilisations , hurtigt overstået, for de rigtig onde har vi ikke mødt endnu.

  »Hende der er et vellykket eksempel på integration, og derfor en hun farlig,« siger godsejerfruen ildevarslende om nyudnævnte Waffa, vist så, vi er her klippet helt over til Jylland, hvor onde ting går i svang.

  Her bor en rigtig godsejer med skrårem À la 1930’erne. Engang var han, ved politiet, meget venstreorienteret, nu går han og hans kone rundt på Karenlund (fik De den, fru socialminister) og lægger råd op for at erobre Danmark… At jyske godsejere er nogle skide nazier hele bundtet, ja, det behøver man jo ikke være magister i litteraturhistorie for at vide, men at de også holder skydeøvelser i lader og kommunikerer i koder À la Mississippi Burning, det vidste vi dog ikke… Så de jyske godsejere skal vide, at vi godt ved, hvad de er ude på, det er faktisk en slags kliché, ligesom de tætte forbindelser til en racistisk politimand med et hemmeligt computerrum og samarbejdet med en journalist fra Jysk Morgenavis (!), symbolet på pressen som villigt instrument i den højreradikale sammensværgelse… De onde vil dræbe Jasmina og placere mordvåbnet hos Mustafa, der har været tiltalt for terrorvirksomhed og i serien portrætteres som en forskræmt ung mand med store brune øjne.

  »Drabet på politipigen vil få folk til at kræve hævn. Via en sms-kæde sætter vi gang i repressalier mod kioskejere. Det får situationen til at løbe løbsk. En kamp, der vil splitte Danmark. Dem mod os.« Her smiles grumt…

  »Er det en højreekstremistisk dødsliste?« Spørger Ellen Hillingsø (næsten lidt for godt ramt i rollen som skrap politimoster), da hun beser fundene fra den højreorienterede politimand Kaares lejlighed. Og ja, det er det da, det er »kulturradikale kunstnere og venstreintellektuelle,«…

  For den sagesløse seer synes Livvagterne også at være en væsentlig brik til mosaikken, der tegner en slags DR ideologi, et særligt statsradiofonisk verdensbillede, som er så upåvirket af den virkelige virkelighed, at man kunne fristes til at sige abonnementet op…

  Livvagterne findes derude i den dramainspirerende virkelighed. De passer f.eks. på Naser Khader. Og på Pia Kjærsgaard (i Livvagterne skingert portrætteret som den udenlandsk finansierede Lene Nørrevang)… Den virkelighed er ganske fraværende i Livvagternes forudsigelige univers, bygget som det er af politisk korrekte livløse legoklodser.”

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6472/trackback

  49 Comments »

  1. Tak for dokumentation af dette kostbare lort, som man så ikke behøver spilde timer af eget kort liv på.

   Fuldstændig grotesk. Waffa findes ikke. There is no such thing as a Waffa in Denmark. Waffa er forfatternes våde indvandrerdrøm og lyserøde myte à la nazisternes Horst Wessel.

   Rent lort, og halvanden million danskere æder det, mens yderligere fire millioner ikke-seere tvangsbetaler for at få det produceret.

   Kommentar by Crass Børsting — 14. januar 2009 @ 14:52

  2. Man skal nok ikke undervurdere folks evne til selvstændig tænkning. Jo tykkere de smører på, jo mere åbenlys er tåbelighederne. Som engang tilbage i fyrrerne lægger man mere mærke til det som IKKE bliver sagt i medierne. Som Alice i eventyrlandet går man så at sige “om bagved spejlet” og bruget det i sine vurderinger og analyser.

   Kommentar by pane — 14. januar 2009 @ 15:12

  3. Nu hverken ser jeg eller hører jeg DDR, så smerten er til at overleve :-) …

   Men det lort der figurerer i transskriptionen er jo en overflod af sygelige fantasier. Ikke engang Disney koncernen, eller baron von münchhausen kunne leve op til samme niveau af virkelighedsfjerne rablerier..
   intet under, at de er på fast overførsel fra den ræverøde støjsender ud i Karl Marx Stadt..

   Kommentar by Onion — 14. januar 2009 @ 15:20

  4. Enig med 1 og 2.

   Jeg observerer, at mine kolleger og bekendte, der jo ellers burde høre hjemme i anstændighedens frelste segment, bliver klarere og grovere i mælet. De har fået nok. Sådan er det faktisk med alle, jeg taler med. Man skal bare lige linde på låget, og så slipper fanden ud.

   Iøvrigt vil jeg æde min gamle hat (jeg har en) på, at det her er bestilt af Fogh og PSM.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 14. januar 2009 @ 15:21

  5. Nå da. En ond avis, der hedder Jyske-Morgenavis. Der er rigtig nogen, der hader. :-)

   Og det er godt.

   Det hele minder til forveksling om svenske femikrimier, der netop er så groft klichefyldte, at det er uforståeligt, at anmelderne er i stand til at overse det.

   Det er de nok heller ikke, de er blot uduelige til deres arbejde, fordi de i realiteten ikke anmelder men fedter for politisk korrekthed.

   Kommentar by magga — 14. januar 2009 @ 15:37

  6. Jeg synes da det er godt vi endelig kan få sandheden frem på DR, for DK er jo ramt af en bølge af heilende fjolser, der har stået på gaderne og truet andre minoriteter og den demokratiske styreform. Ligeledes har vi i DK jo oplevet at flere terrorgrupper er blevet optrævlet, der har været dødstrusler mod politikkere og brandbombe angreb på selv lokalpolitikkeres huse, så DR har helt styr på dagens DK.

   Det eneste de så mangler er at sige at det er fiktion når de beskylder højrefløjen for at være grobund for alle de slemme, men de tør vel heller ikke sige sandheden, nu de har set hvad der sker når muslimer og facister sætter sig et fælles mål.
   Jeg har i dag overvejet hvorfor vi ikke har en FOX news i DK, hvorfor findes der kun røde medier, når vi nu har sådan en glimrende “højre-facistisk-nazistisk-nationalistisk” blogverden. Mange kloge (og mindre kloge som mig) deltager jo gerne i debatterne og viser at der burde være mulighed for at kunne skabe noget mere……. professionelt, en slags 180grader, bare uden den totale fokusering på topskatten? Jeg betalte gerne lidt til det, nu jeg skal betale license til to røde tv kanaler (selvom jeg selvfølgelig ikke betaler min licens)

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 14. januar 2009 @ 15:46

  7. Serien er lige så rædselsfuld som sine forgængere – så vi må benytte enhver lejlighed til at nedgøre den.

   Kommentar by Purellif — 14. januar 2009 @ 15:47

  8. DR griber enhver lejlighed til at idyllisere det religiøse sexistiske tørklæde og hijab. Det selvom f.eks. Uriasposten (Tak til K.M.) netop har dokumenteret flere af tørklædets knapt så idylliske sider. Må vi snart se udtryk for HELE virkeligheden – hvad tørklæder og hijabs angår – i Danmarks Radio?

   Kommentar by Janne — 14. januar 2009 @ 15:59

  9. Janne skrev:

   “Må vi snart se udtryk for HELE virkeligheden – hvad tørklæder og hijabs angår – i Danmarks Radio?”

   Nej, det er netop det, I ikke må.

   Jeg ser kun én udvej. Opsig tv-abonnementet, det lader sig gøre at leve uden tv, og det føles faktisk som om man får en masse fritid foræret. Men i starten er man lidt rastløs omkring de tider, hvor man plejede at sidde og ærgre sig over de skævvredne nyhederne.

   Kommentar by magga — 14. januar 2009 @ 16:12

  10. Nu ser jeg ikke (D)DR, fordi jeg “kom til” at smadre mit fjernsyn sidst børnemishandler Jørgen Poulsen, der stjæler de fattige børns indsamlede madpenge, TONEde frem på skærmen og med sine uforståelige Ttt Ttt Ttt lyde og groteske udtalelser Ttttttt……så skete det bare….smask! sagde det :-D
   Af overstående uddrag af den tvangsfinancerede TV-serie kan jeg forstå jeg stadig ikke behøver en ny fladskærm.
   Nu kan jeg forstå, at inspirationen af virkeligheden sikkert er taget efter (D)DR’s fiktive! dokumentar programmer der jo også omfatter bedrag og misvisende eller direkte opdigtede historier, for at få virkeligheden til at passe med støjsenderens fiktive virkelighed.

   Propaganda tilskuds tosse-fabrikken (D)DR burde nedlægges, eller i det mindste skåne os der ikke ønsker det lort, for tvangsopkrævning.
   Lav kode på lortet, som så mange andre kanaler, enkelt.

   Jeg har ikke brug for en (D)DR lignende “folkeopdrager” det hører fortiden til.

   Kommentar by li — 14. januar 2009 @ 16:17

  11. 9

   magga

   Jeg synes ikke det er en god idé bare at stikke halen mellem benene og afmelde sit tv-abonnement. DR er en kulturbastion. Jeg vil hellere beholde det og gøre DR opmærksom på misforholdene. Lige så med aviser.

   Kommentar by Janne — 14. januar 2009 @ 16:20

  12. Det bør da være et helt legalt standpunkt at man meget gerne ville være en ordentlig borger men DR er så utilsløret politisk og propaganderende, at man, netop som borgerlig, ikke er i stand til at betale til dette ensidige makværk.
   Kort sagt, borgerlig modstand er også at boykotte tvangslicensen til propagandasenderen.
   Jeg ser uden skam tv, da jeg betaler en månedlig (tvangs)afgift for at være tilknyttet en fælles kabelforbindelse, det er via huslejen.
   Pay per view, må vore den eneste anstændige måde at behandle voksne borgere i et oplyst samfund, DDR har forlængst overlevet sig selv i den nuværende form.
   Nej til tvangslicens.

   Kommentar by PB — 14. januar 2009 @ 16:53

  13. > 11 Jannne

   Vi er på sin vis enige, for DR begyndte jo i bedste stil med mange fine kulturprogrammer.

   Jeg blev sur, da DR2 kom til, og jeg ikke havde mulighed for at se med, medmindre jeg anskaffede en del ekstraudstyr. Vi var mange her i Jylland, der havde/har det problem, og kabel-tv er sindssygt dyrt her på egnen og tvinger en ud i valg af programpakker, som langt overstiger manges ønsker. Jeg har en ferielejlighed, hvor der er en masse tv-kanaler, men jeg ser sjældent ret meget, bliver rastløs af det zapperi.

   Opsigelse af licensen kan være med til at tvinge et bedre system igennem. Fx ville jeg godt være med til et system, hvor jeg betaler for, hvad jeg ser. Det er et sundt princip. Men om det kan lokke noget af den gamle finkultur frem igen, er svært at sige.

   Det nuværede system er håbløst ude af trit med den tekniske udviklings muligheder og mere til gavn for DRs ansatte end for seerne. Ja og så til gavn for politikerne, der efterhånden flyder over hele “fladen” i alle typer programmer fra nyheder til underholdning.

   Kommentar by magga — 14. januar 2009 @ 17:20

  14. Om Livvagterne, er der kun at sige:

   Klamt, ækelt manipulativt, løgnagtigt og desværre forudsigeligt…..

   Kommentar by Cicero — 14. januar 2009 @ 17:55

  15. Er der nogen, der kender til forfatternes eventuelle tidligere politiske engagement? Sammensværgelsesteorierne lugter langt væk af, at de har tilknytning til et bestemt Nørrebromiljø…

   Kommentar by Gandalf — 14. januar 2009 @ 18:17

  16. Når du gør noget, Kim. Så gør du det sgu grundigt!

   Kommentar by Zaga — 14. januar 2009 @ 18:26

  17. -> 15 Gandalf

   “Er der nogen, der kender til forfatternes eventuelle tidligere politiske engagement? Sammensværgelsesteorierne lugter langt væk af, at de har tilknytning til et bestemt Nørrebromiljø…”

   Jeg mener de begge har været offentligt fremme og fordømme Irak/Afghtanistan-krigen. Den ene er datter af Rifbjergs bonkammerat ;-)

   Kommentar by Kim Møller — 14. januar 2009 @ 18:42

  18. Jeg er helt enig med Pane i kommentar 2. Manipulationen i den serie er tydeligvis så tyk, at det bliver ris til egen røv for DR at vise den. Som borgerlig skal man nærmest bare være glad for, at det røde DR i den grad afslører sig selv i sin imkompetente virkelighedsflugt.

   Kommentar by Mackety — 14. januar 2009 @ 19:30

  19. Sort bliver hvidt, ned bliver op !

   I krig er sandheden det første offer, og mine damer og herrer vi ER i krig, omend det selvfølgelig stadig kun er en lavintens krig er det dog stadig krig.

   Og medierne har vist meget tydeligt valgt side,side imod sandheden, side imod anstændigheden, side mod Danskerne, tre punkter de deler med hovedparten af de magtsyge levebrødspolitikere.

   Men sandheden har altid den “ubehagelige” vane med at stikke sit hoved frem enten før eller siden, og der er dog flere og flere hvor denne slags propaganda manipulationer bare virker lige modsat, og for tiden er det ligesom der er noget i luften, man kunne håbe det var det Danske folk der endelig fik nok !

   Kommentar by Whodares — 14. januar 2009 @ 19:42

  20. For satan … det var godt nok ringe….

   Min kæreste og jeg har lige set de første 25 minutter (vi havde optaget episoden) – så stod vi af. Vi sad nærmest og grinte – selvom serien skulle være en thriller. Min kæreste kaldte det “ligesom en af de tidlige elendige James Bond film”.

   Vi ser ikke mere “Livvagterne”.

   Kommentar by BE — 14. januar 2009 @ 20:26

  21. Jeg antager det naturligvis er helt tilfældigt, at Lene Espersens søster Anne-Sofie Byder er castet i rollen, som Lene Nørrevang partileder af National Samling. Ligeså naturligt er det at politibetjenten/koldkrigeren har en plakat hængende af Lene Nørrevang.

   I øvrigt et godt “screen-dump” af højreekstremisten Jørgen Friis’ magtfulde venner, er det ikke korrekt når jeg aner både Jörg Haider og Le Pen?

   Man merkt die absicht, und man ist verstimmt…

   Kommentar by Allez — 14. januar 2009 @ 21:05

  22. DR, fiktion (dvs. propaganda = udbredelse af den rette tro): “Samme nat blev der sat ild til hendes bil, og på hendes gadedør havde gerningsmændene malet fis hjem perkerluder… I perioden derefter så modtog hun stribevis af hademails, dødstrusler fra højreekstremister.”
   J-P, faktion (virkelighed): “En dreng på 14 år er afsløret som den, der kastede en molotovcocktail mod en lokalpolitikers hus i Rørvig og truede både denne og en anden politiker. Politiet siger, at drengen er “aktiv på den yderste venstrefløj.””
   http://jp.dk/indland/krimi/article1569580.ece
   Denne blogs Janne har tidligere på smuk vis kommenteret diskrepansen mellem propaganda og virkelighed:
   “Well, skuddene mod israelerne i Odense er nu gået hen og er blevet en del af en perlerække af ikke særligt humane, rummelige eller tolerante indslag i en virkelighedens Images of the Middle East i Danmark. Den sminkede multikultur-propaganda indhentes af virkeligheden. Af virkelighedens poetiske retfærdighed.”

   Kommentar by Niels P. — 14. januar 2009 @ 21:33

  23. Jeg har ikke set nogen af afsnittene af Livvagterne, men med KM’s gode anmeldelse af samme i mente, så tror jeg nok, jeg drister mig til at se det næste afsnit.

   Kommentar by Menig 442 — 14. januar 2009 @ 21:35

  24. Tak Kim for dokumentationen. Jeg har aldrig set et af de indtil videre tre afsnit af serien og dine fremhævelser medvirker blot til at den serie skal jeg under ingen omstændigheder se.
   Så mit kendskab til filmen er kun baseret på omtale i andre medier samt reklameindslag om den.

   Dog er det min opfattelse, at serien i den grad virker manipulatorisk og forvrænget, idet den fremmaner et billede af en fuldstændig urealistisk situation. Samtidig vidner det omtalte afsnit om en paranoid og hysterisk historie om de konspiratoriske højrefløjsgrupper, der pønser på ondskabsfulde gerninger mod de gode fremmede.
   På et lidt højere niveau fremstår serien blot som endnu et tiltag i DRs yderst politiske og ensidig virke, der har til hensigt at fordumme seerne og skabe nogle totalt urealistiske og totalt unuancerede opfattelser af virkeligheden. Serien er således blot et element i den overordnede dagsord, som DR anlægger for at fremme et særligt ensidigt og unuanceret billede af virkeligheden.

   Hvor er jeg bare glad for at jeg ikke ser DR mere.
   OG HELLER IKKE BETALER TIL DET LORT!!!

   Kommentar by Peter — 14. januar 2009 @ 21:47

  25. Bent Lexner: “Det at være jøde i Danmark i dag kan være ganske vanskeligt.”
   Den usminkede virkelighed findes også i Danmarks Radio. P1-programmet Krause-på-tværs havde til formiddag overrabiner Bent Lexner i studiet.
   http://www.dr.dk/P1/Krause/Udsendelser/2009/01/14100622.htm Det er værd at høre.

   Kommentar by Niels P. — 14. januar 2009 @ 22:19

  26. Erhard havde sgu ret…

   Kommentar by Henrik — 14. januar 2009 @ 23:56

  27. Man må GERNE stave luder med t d’er. Tjek selv retskrivningsordbogen, Leon!

   Kommentar by info — 15. januar 2009 @ 00:03

  28. Det er sgu deprimerende gang på gang at være vidne til DR’s utallige manipulerende produktioner, PET rapporten fra sidste år hævder, at den overvejende del af politisk vold kommer fra venstrefløjen, men selvfølgelig vil rødfacisterne heller tale om de højreekstreme!

   Jeg gider ikke at betale til det lort mere!

   Kommentar by Front De Boeuf — 15. januar 2009 @ 00:19

  29. Man burde overveje, hvorfor V og K støtter DR. De har haft magten i 7 år til at smadre DR.

   Janne er naiv. Den negative virkning af DR som folkeopdrager er langt det vigtigste. Vil man ikke slanke/afvikle DR, kan man lige så godt give de røde regeringsmagten.

   Kommentar by Kimpo — 15. januar 2009 @ 00:48

  30. Man burde overveje, hvorfor V og K støtter DR.

   Ak, de konservative hattedamer har sgu kun skattelettelser i hovedet, resten overlader de heller til EU og den franske præsident! Men hvor er alle de unge venstreløver henne, er de gået i hi eller har de endnu ikke opdaget skriften på væggen? Hvis det sidste er gældende, må DR siges at have stor succes med deres propaganda!

   Kommentar by Front De Boeuf — 15. januar 2009 @ 01:08

  31. Løverne forlod savannen, da brøl blev forbudt.

   Kommentar by info — 15. januar 2009 @ 01:23

  32. Hvis serien skal have noget realisme skal hovedpersonen begynde at planlægge miltbrand-angreb i sin fritid, det kan jo komme.

   Men højre-nazi-dødsgrupper i Danmark, det er lige så realistisk som Anders And i en andevoldtægt.

   Ingen behøver at dræbe de fremmede, deres adfærd gør dem jo så upopulære at samfundets opgør må komme af sig selv, måske en lille krise kan fremprovokere begyndelsen til enden for tvangs-multi-etnificeringen…

   Kommentar by kim — 15. januar 2009 @ 01:48

  33. Det er simpelthen så hjerteskærende ubehjælpsomt og komisk, bortset fra at sådan en stor tv-produktion har kostet masser af spildte penge.

   Graffitierne “Fis hjem” og “Skrid” er udtænkt i en pæn middelklassehjerne. Det minder mig om skiltene foran Onkel Joakims pengetank. Og “Perkerludder” er en umulig modsigelse. Det er i reglen kun “perkere” som beskylder nogen for at være luder. Blandt almindelige danskere er luder knap nok et skældsord mere.

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 15. januar 2009 @ 06:00

  34. “Fiktion inspireret af virkeligheden” – Jeg tror nu nok seriens første bon mot er “I samfundets tjeneste”, men også det er naturligvis kontroversielt blandt gode nyborgerlige.

   Afventer spændt kommissær Per N’s salve.

   Kommentar by Fanden ta det — 15. januar 2009 @ 07:05

  35. For håbentlig vil det propagandistiske makværk blive glemt lige så hurtigt som det er vist på DDR.

   Og den slags er man tvunget til at betale for – fy for den lede!

   Kommentar by Bodil — 15. januar 2009 @ 08:49

  36. Lykkeligt fjantsynsløs som så mange andre, men at dømme ud fra gennemgangen her, så er det lykkedes for dem at få hver eneste tone falsk.

   Det er interessant, at når de skal ud at finde en muslima til at spille muslimsk heltinde, så er der ingen, der dur – formentlig fordi de er for muslimske. I stedet for tager man så en pæredansk kone med mørkt hår. Eller hvor mange de nu skulle bruge.

   Man har altså en produktion der er så politisk korrekt, så det hviner i tandhalsene, men selve castingen er egentlig dybt racistisk i betydningen antimuslimsk, og rollen er dybt racistisk med mindre det da er en ironisk pointe i fortællingen, at hun godt nok er muslim, men ikke så meget, at det gør noget, og hun har mange gode sider – allesammen danske sider.

   Så kan holdet sende brev ud til alle muslimaerne, der har været til jobsamtale for at få rollen: “Tak for interessen, men vi kan desværre ikke bruge dig, da vi foretrak en dansker. Held og lykke fremover.”

   Komikken illustrerer et interessant fænomen ved vores kære samfund, nemlig at vi allesammen egentlig er rørende enige i analysen, at islam er noget bras. Der er så en vis uenighed om, hvorvidt man skal importere noget mere ’slam, fordi det alligevel forsvinder af sig selv, eller om man skal stoppe importen fordi det desværre er ret sejlivet. Andre vil have noget mere til landet fordi det kan bruges til at erodere staten med. Ingen synes, det har en værdi i sig selv.

   Kommentar by Nils — 15. januar 2009 @ 11:58

  37. Selvom den politiske propaganda i Livvagterne er skandaløs, heldigvis ocer grænsen til det latterlige, er selve TV-håndværket ganske professionelt og internationalt i stilen, ligesom vistnok Ørnen, hvor jeg kun har kendskab til de første par afsnit.
   Faktisk minder Livvagterne vist påfaldende meget om de sidste års især engelske politiserier, hvor plottet er nærmest identisk: De onde og kriminelle højreorienterede, de gode og velintegrerede indvandrere i politiet osv.
   Vi er nok oppe mod en international vesteuropæisk tendens – at rubricere under politisk korrekthed, selvhad, virkelighedsfortrængning osv.

   Kommentar by GB — 15. januar 2009 @ 13:05

  38. 36.Nils

   Så vil jeg pinedød håber på der er flest af os der IKKE vil have mere Islamisk Berigelse ombord !

   Det er en smule uhyggeligt at tænke på at ” de andre” måske ikke er flere i antal, men meget mere vågne og energisk opsatte på at få importeret flere kommende kampfæller fra de arabisk/islamiske lande.

   Kommentar by Vivi Andersen — 15. januar 2009 @ 13:32

  39. Det er dybt patetisk, at DR’s serier er så stereotype og politiske korrekte.

   Den slemme avis hedder “Jyske-Morgenavis”(!) Skurkene er højreekstremister, der har brudt med Dansk Folkeparti. Lederen er oven i det en slem slem godsejertype (kapitalist), der har huset fyldt med jagttrofæer (skydegal) og kører rundt i en tysk (halvnazistisk) firhjulstrækker.

   Eftersom det venstreekstreme miljø er væsentligt større og væsentligt mere voldeligt end den højreekstreme, bruger man alligevel højrefløjen som skurkene.

   Hvorfor kunne DR ikke lade statsminister Jens Ole Vestergaard udnævne en kendt national-konservativ til kulturminister? Så kunne vi følge hvordan venstrefløjsfacister og muslimske fanatikere stræbte ham efter livet, og hvordan PET forsøgte at beskytte ham. Det ville være samfundsrelevant!

   Kommentar by Martin — 15. januar 2009 @ 16:54

  40. @39 Martin: “Hvorfor kunne DR ikke lade statsminister Jens Ole Vestergaard udnævne en kendt national-konservativ til kulturminister?”

   – Fordi den borgerlige statsminister (en Jens eller Anders eller whatever fra en gård ude i vesten…) i handlingen er en totalt usympatisk populist, som kun foretager populistiske udnævnelser ud fra populistiske motiver.

   Kommentar by AN — 15. januar 2009 @ 19:14

  41. Hmm.. har hørt om uriasposten før så jeg ville af nysgerrighed se hjemmesiden med egne øjne. Synes faktisk meget godt om siden og et er et sympatisk træk at man forsøger at bringe lidt balance i især DR´s dækning. Og det mener jeg uden at være hverken specielt venstreorienteret eller højreorienteret og uden at tro på “den store sammensværgelse”. Om Livvagterne – Vorherre bevares – det er en TV serie, der bringer underholdning til mange. Efter min mening er serien ganske udmærket indtil videre – og totalt urealistisk er den vel ikke – for der findes ekstreme tosser på højrefløjen også – selv om de ikke får samme kæledægge-behandling som ungdomshussympitasører, autonome typer mv.

   Kommentar by Tbw — 15. januar 2009 @ 21:07

  42. Hvor mon man ville stå i en sag, hvis man var samvittighedsnægter mht. betalig af licens? Jeg betaler i forvejen ikke licens, for samvittigheden forbyder mig simpelthen at betale til den slags propaganda!

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 15. januar 2009 @ 22:16

  43. 41
   Var vi bare mange nok stod vi sikkert godt, men som sagt 117 gange før majoriteten af de lade blegfede forkælede Danskere er pisseligeglade med alt, også det der med garanti sikre deres efterkommere kummerlige tider.

   Bare tænk på den undersøgelse der viste at den ældre generation nu var begyndt at fyre alle pengene af på dem selv med luxus og fine rejser, argumentet de skulle bare nå at bruges for gud forbyde at man gav sine efterkommere en lidt lettere start.

   Tja måske har vi virkeligt som folk fortjent at forgå, Mærsk M Møller skulle under en studentersamling under besættelsen have sagt noget i stil med ; den dag nationens ungdom ikke mere er rede til at dø for hvad de tror på, den dag vil nationen forgå; (og jeg kunne selvfølgelig ikke finde det igen, men meningen er rigtig nok, det er mere ordlyden jeg er i tvivl om)

   Kommentar by Whodares — 15. januar 2009 @ 23:05

  44. Hahaha (tragikomisk latter)…..

   En slags omvendt “Der Evige Jude” i en ny anstændig araberforherligende udgave !

   Kommentar by Tolder — 15. januar 2009 @ 23:21

  45. Kæft hvor var den ringe, det var ligesom de bare var løbet helt tør for politiske clichéer, så de skrabbede bunden og endte med en tør blanding af noget der prøver at være en thriller, og alvorlig samfundskritik, men hvem helvede kan tage så svagt et plot seriøst? Højre-ekstremistiske sammensværgelser og onde, onde danmarks racisme mod Muslimer? Please…

   Se hvor racistisk danmark er, se hvordan Muslimerne er dukker i de racistiske politikeres agenda… Den prøver for meget, med de forkerte midler, og dens potentielle status som en spændende serie falder sammen lige så snart man finder ud af at det er tyndbenet propaganda.

   RettenTilSelvForsvar, har selv tænkt på at stoppe med at betale licens i noget tid, men man kan da ikke komme uden om det, altså det der med at hvis man har enten fjernsyn, radio, computer/internet, så skal man betale…? Jeg ser ikke dansk TV, hører ikke radio, og så en gang imellem ser jeg migselv ovre hos en ven og ser crap som det her på fjernsynet, og det går de penge åbenbart til at producere. Føj for satan da.

   Kommentar by Eik C — 16. januar 2009 @ 01:32

  46. @ Whodares
   Jeg er af den overbevisning at man oftest (ikke altid) fortjener sin egen situation, hvad enten man sidder godt eller dårligt i det. Jeg er også af den holdning at vi danskere primært selv er skyldige i den situation vi har sat os i. Men vi er også selv ansvarlige for at gøre noget ved det.
   Hvad angår DDR, så håber jeg da at der er mange andre end jeg, som heller ikke betaler licens. Facebookgruppen “50.000 imod DR Licens!” har nu 74.800 medlemmer, og selvom Facebookgrupper for det meste er en indholdsløs måde at manifestere egen overbevisning, så siger det lidt om hvor udbredt modstanden er.
   Findes der en antilicensforening man kan melde sig ind i?

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 16. januar 2009 @ 03:03

  47. Admins på førnævnte facebookgruppe har åbenbart oprettet siden http://www.afskaflicens.dk
   Det ser interessant ud.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 16. januar 2009 @ 03:05

  48. @40
   – og som prikken over i’et har den totalt usympatiske, borgerlige statsminister noget, der mistænkeligt ligner Hitlerfrisure med en sort tot ned i pandens venstre side.

   Nuanceringen i personskildringen er på højde med en Familie-Journal roman. Men det er jo også sikrest fra en pædagogisk synsvinkel, at DR ikke løber nogen risiko for at forvirre seerne mht. hvem der er onde og hvem der gode.

   Kommentar by AN — 16. januar 2009 @ 15:30

  49. Åh Åh, så har vi den igen. Medierne lyver. De holder med “de andre”. Og her er joken: ovre på det Anrkistiske Debatforum har de også en tråd om Livvagterne, hvor de beskylder den for at være for højreorienteret og borgerligt. I burde virkelig komme i debat med dem, da det ser ud til, at i er helt enige om rigtig mange ting. Faktisk er retorikken her omtrendt 100% den samme som retorikken blandt venstrefløjen, da det eneste begge sider nogensinde har formået at sige, er: “Åh, medierne lyver, det er ren propaganda!” I er to sider af den samme mønt: samme meninger, samme holdninger, nu mangler begge parter bare at indrømme det.

   Kommentar by rune0077 — 16. januar 2009 @ 21:07

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper