15. marts 2015

Redox: Mosbjerg var størst, truslen fra den voldsparate højrefløj “… er mere virkelig end nogensinde”

Torsdag kunne Dagbladet Arbejderen præsentere Researchkollektivet Redox’ såkaldte årsrapport for 2014. Truslen fra den voldsparate højrefløj er ‘mere virkelig end nogensinde’ lød det, og specifikt nævnes Mosbjerg Folkefest som værende den “den største begivenhed på den radikale højrefløj i 2014”. Fra den skønlitterære gennemgang – Truslen fra højre er mere virkelig end nogensinde.

“I dag offentliggør Researchkollektivet Redox årsrapporten ‘Truslen fra højre’, der gennem tekst og billeder ser tilbage på 2014 på den yderste højrefløj. Hovedparten af de nationale organisationer på den yderste højrefløj indgår i internationale netværk. Det er første gang siden dannelsen af Redox, at vi udgiver en årsrapport. Tanken bag rapporten er at give plads til tilbageblik og analyser af de begivenheder og tendenser, der har kendetegnet den fascistiske bevægelse i 2014 i ind- og udland. …

I 2014 skete der ikke den store udvikling på den yderste højrefløj. … I årsrapporten bringer vi en analyse af den konkrete og potentielle trussel i Danmark, som en række nazistiske og højreradikale grupper i dag udgør i det danske samfund. Vi udpeger fem organisationer, der udgør en trussel for enten enkeltpersoner eller organisationer på venstrefløjen, inden for minoritetsgrupper eller dele af befolkningen som sådan.

For os ligger denne form for trussel ikke i gruppernes ekstreme holdninger eller forhold til det parlamentariske demokrati, men i gruppernes eller medlemmernes vold eller voldparathed over for politiske modstandere. Vi mener at truslen fra højre er mere virkelig end nogensinde.

(Researchkollektivet Redox, Årsrapport 2014, Truslen fra højre, 31 sider)

“Årets mest interessante begivenhed udsprang ikke fra det klassiske gadenazistiske miljø. Det var derimod kredsen omkring den nationalkonservative internetside, Uriasposten, og resten af den yderste højrefløjs centrale blogs. De tog initiativ til Mosbjerg Folkefest, der samlede ca. 125 deltagere. Det blev den største begivenhed på den radikale højrefløj i 2014… (Redox, 2015, Truslen fra højre, s. 11)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/64724/trackback

25 Comments »

 1. Du godeste. Redox folkene er så desperate efter at opstøve nogle nazister, og det eneste de behøver gøre for at lykkes med det, er at se på dem der sidder ved siden af dem eller alternativt at finde et spejl og se ind i det.

  Kommentar by Mackety — 15. marts 2015 @ 19:40

 2. Ja, det er skam en rigtig højre-ekstrem forsamling på Svends matrikel. Det må være et sted enhver ikke-arisk person må frygte for sit liv, hvis de var tilstede. KKK kunne næppe have gjort det mere hadsk end Mosbjerg Folkefest ;-)

  Kommentar by Lars H — 15. marts 2015 @ 19:45

 3. Mon de virkelig tror på det crap selv?
  Jeg er bange for at det der antifahalløj er en stor gang kejserens nye klæder…

  Kommentar by Jesper J. — 15. marts 2015 @ 19:57

 4. hahaha, hvor er det dog langt ude. En FEST er “den største højreradikale begivenhed”???

  Stop jer selv redox, i er pinlige!

  Kommentar by Per — 15. marts 2015 @ 20:10

 5. Disse nationalsocialister gestapo klovne fra enhedslisten, var det ikke hos dem man fandt skydevåben i sagen mod dem?

  Kommentar by klaus j — 15. marts 2015 @ 20:57

 6. Man skal være journalist på et førende dagblad, for at kunne tage den rapport seriøst.

  Kommentar by Arne Torp — 15. marts 2015 @ 21:01

 7. Jamen det var da også grumme, at I sådan var nogle gutter der mødtes for at hygge og snakke lidt om, at vi skal huske at passe godt på Danmark.

  Meget farligt og ekstremt!

  Jeg tænker, at I vel nok var ude og lave noget hærværk og vold ind imellem grillmaden og talerne? Nej? Det var da underligt. For ovre på venstrefløjen kan de jo ikke engang mødes tre gutter en lørdag aften uden de skal smadres nogen eller noget. For dem er det umuligt at gå forbi en nymalet væg uden den skal udsættes for politisk motiveret hærværk. Så når I udgør det mest ekstreme, man kan opstøve på højrefløjen, må I da som minumum have overfaldet nogen. Nej?

  Kommentar by Henrik — 15. marts 2015 @ 21:05

 8. Tyv tror hver mand stjæler.
  Visse venstreorienterede mener at andre politisk interesserede er voldelige.

  Men de er vel nødt til at genbruge det gamle nazispøgelse i et forsøg på at fjerne fokus fra deres egen grimme og voldelige ideologi.
  De har vel snart ikke andet at komme med?

  Kommentar by jønne — 15. marts 2015 @ 21:23

 9. Måske skulle man invitere en journalist fra Redox med til festen næste år? Der sker jo vitterligt intet der, som ikke tåler dagens lys. Er de virkelig så bange?

  Kommentar by Kenny Starfighter — 15. marts 2015 @ 21:25

 10. Redox ved godt, at det er umuligt for deres læsere at gennemskue deres løgnehistorie.
  De skal og må finde en “radikal højrefløj” for at legitimere deres egen eksistens. Den findes kun i Greve, men det er jo for usselt til at kunne ophidse deres troende. Da virkeligheden ikke svarer til deres politiske hallucinationer finder de en erstatning i Mosbjerg folkefest, som ingen ved hvad er. Det er en lige så sikker vinder som deres protest demonstrationer mod dansk Pegida. Alle der møder op tror på illusionen for alle vennerne er der jo. Det er selfie konstruktivisme. Hvornår vågner journalistisk venstreparti op?

  Kommentar by Tim Pallis — 15. marts 2015 @ 21:39

 11. ‘Om Redox’

  ‘Hvorfor skriver I ikke om religiøse fanatikere?

  Vi beskæftiger os med truslen fra racister og fascister. Religiøs fanatisme er udenfor vores arbejdsområde.’ :-)

  ht tps://redox.dk/om

  Kommentar by anno — 15. marts 2015 @ 21:56

 12. HAHA – er de mon så dumme, som de lyder? Man skulle tro, de var som svenske Expo, der har en levende interesse i at vedligeholde nazisterne, de får jo penge af staten. Hvad får Redox?

  Kommentar by BB — 15. marts 2015 @ 21:59

 13. Det er nærmest komisk læsning. Der er mig bekendt ingen registrerede voldstilfælde hvor gerningsmanden tilhører højrefløjen, men derimod en del hvor voldsmanden tilhører miljøet omkring Redox.
  Helt morsomt bliver det når venstrefløjen pådutter højrefløjjen nazisympatier. Det var dog de Konservative og Dansk Samling der var de mest konstante i modstandsbevægelsen, venstrefløjen kom først med da tyskerne overfaldt sovjetunionen, indtil da var venstrefløjen og nazisterne allierede.
  Det er naturligvis historie i dag, men det er venstrefløjen, der hele tiden smider nazikortet.

  Kommentar by Robert R — 15. marts 2015 @ 22:57

 14. Redox samt resten af de røde slam er blot et bevis på, at åndvagforsorgen i danmark aldrig har virket, men hvad fanden er pengene så gået til.

  Kommentar by Fritz — 15. marts 2015 @ 23:01

 15. De ryger vist for meget hash, de Redoxxer! “Vold” og “voldparathed”, “truslen fra højre er mere virkelig end nogensinde”, bla-bla. Mage til bavl. Er det højrefløjen, der truer med død og ødelæggelse over for brugere af ytringsfriheden? Var det højrefløjen, der stod bag det kujonagtige terrorangreb midt i februar? Læs thereligionofpeace.com, I Redox-tøsedrenge!

  Kommentar by Dhimmi — 15. marts 2015 @ 23:08

 16. For os ligger denne form for trussel ikke i gruppernes [de “højreorienterede”] ekstreme holdninger eller forhold til det parlamentariske demokrati, men i gruppernes eller medlemmernes vold eller voldparathed over for politiske modstandere.

  I min erfaring er det løgn. Det forholder sig lige omvendt; Redoxer, AFAer o. lign. kan ikke tolerere, at man eksempelvis giver udtryk for, at man finder, at muslimer er voldelige og intolerante og derfor ingen plads har i Danmark. Så går de helt i selvsving.
  Endvidere er det i min erfaring Redoxer, AFAer o. lign.der står for 99% af volden, mødeterroren, truslerne og intimideringen i forbindelse med demonstrationer og møder; De kan simpelthen ikke tåle, at mennesker mødes og mener noget andet end det, de selv mener. Deres voldsomme reaktioner skyldes nok, at de ikke selv har dannet sig deres meninger, men er blevet dem bibragt ved hjernevask fra forældre, pædagogger, lærere, politikere og MSM. Samme reaktionsmønster ses hos andre hjernevaskede, eksempelvis muslimer

  Kommentar by Bredskæg — 15. marts 2015 @ 23:33

 17. De må hellere ringe til ghostbusters, de ser jo spøgelser alle vegne :)

  Kommentar by Tom — 16. marts 2015 @ 02:17

 18. Redox og AFA er fyldt med forsmåede drenge og piger, der har alt for høje tanker om sig selv!

  Kommentar by - by Proxy - — 16. marts 2015 @ 06:15

 19. Redox er et forsøg på at skabe et figenblad af legitimitet omkring den politiske vold venstrefløjen organiserer og udfører vha. AFA. Det er pinligt at venstrefløjen ikke kan tage afstand fra hverken sine hooligans eller sin ulovlige politiske registrering.

  Kommentar by Marius — 16. marts 2015 @ 06:32

 20. “De tog initiativ til Mosbjerg Folkefest, der samlede ca. 125 deltagere.”

  Hvor har de det tal fra ?

  Kommentar by HMAK — 16. marts 2015 @ 06:38

 21. Når Redox drømmer om, at voldsparathed-truslen fra højre er mere virkelig end nogensinde og specifikt nævner Mosbjerg Folkefest, så bør man nok tage deres projektion alvorligt, selvom det er fristende at muntre sig over latterligheden. Der kan ligge flere ting i Redox’ udmelding:

  1) Den seneste tids fokus på venstrefløjsvold har sat dem i defensiven, hvorfor de har ekstra behov for at fremhæve deres berettigelse og pudse glorien. Også selvom deres beskrevne farlige modstandere er deres eget fantasifoster.
  2) De er ved at mobilisere egne tropper til vold, og det sker ved at dæmonisere deres modstandere; de gode mod de onde-legen. som er venstrefløjens DNA. Her har de meget til fælles med de voldsparate muslimer. Voldsgrupper inspirerer hinanden indbyrdes.
  3) Det er tale om en reel trussel – en venstrefløjs-fatwa – mod Mosbjerg Folkefest. De ønsker fysisk at angribe Mosbjerg Folkefest, og mobiliserer deres eget efterretningsvæsen.

  Det er formodentligt også inspireret af, at Redox kunne se, hvor nemt det var at få villige medier med på at manipulere den fredelige pedega-bevægelse om til noget nazistisk ondskab, og derefter var der reelt givet grønt lys for trusler eller vold mod pedega-demonstranter.

  Kommentar by traveler — 16. marts 2015 @ 07:07

 22. Et rent skud i støvlen: “Vi mener at truslen fra højre er mere virkelig end nogensinde.“
  Udtalelsen er en indirekte indrømmelse af at der ikke er vold fra højrekanten. Man har aldrig været tættere på, men men men det blev alligevel ikke til vold!

  Kommentar by River — 16. marts 2015 @ 09:12

 23. Jeg tror seriøst, de ikke helt fik leget nok `røvere og soldater´, da de var små.

  Kommentar by Johnson — 16. marts 2015 @ 10:32

 24. Er avis overskriften ikke forkert, skulle der ikke have stået “Året der GAK ifølge AFArterne”

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 16. marts 2015 @ 11:39

 25. traveler skrev:

  Det er formodentligt også inspireret af, at Redox kunne se, hvor nemt det var at få villige medier med på at manipulere den fredelige pedega-bevægelse om til noget nazistisk ondskab, og derefter var der reelt givet grønt lys for trusler eller vold mod pedega-demonstranter.

  Ja desværre – men derfor er det vigtigt, at folk med tid og lyst fortsat deltager i Pegidas demonstrationer og frem for alt ikke lader sig provokere af tilråb.

  Sidste mandag var der ifølge den venstreorienterede nyhedsportal modkraft en flok moddemonstranter på Axel torv, som blandt råbte nazisvin efter en Pegida deltager. Senere råbes der “Asyl til alle” Der er lagt en video ud på modkraft om denne moddemo.

  Alt i alt vidner det om forsøg på at intimidere Pegida deltagerne.

  Politiet passer godt på folk og man ser da også, at de på et tidspunkt aftaler, at moddemonstrationen skal rykke længere væk.

  Allervigtigst for eventuelle deltagere i denne mandags demonstration bliver det at overvinde frygten og vreden og som nævnt at ignorere denne venstreorienterede gadepøbel.

  En ide til de frække :) De venstreorienterede vil formentlig igen uddele ørepropper og modtag med glæde et par af disse men for at dæmpe støjen fra AFA skrigeriet.

  Kommentar by T. H. — 16. marts 2015 @ 12:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper