2. april 2015

Tina Magaard mobbet ud af islamforskningen: “Det skal du ikke tale om, for det kan højrefløjen bruge.”

Sidste uges interview med Tina Magaard i Berlingske bragte interessante ting for dagen, men hun er tilsyneladende vågnet op til dåd. Fremragende interview af Søren Villemoes i seneste udgave af Weekendavisen – Folk vil tro, du er racist (ikke online). Køb avisen og læs det hele.

“I dag underviser hun i virksomhedsetik (CSR) på AU Herning. Det er langt fra, hvor hun befandt sig for små ti år siden. … I dag har hun forladt islamisme som professionelt interesseområde, men de sidste måneders begivenheder har fået hende til at tage bladet fra munden:

‘Situationen er alvorlig. Vi har lige oplevet terror på nært hold, og i Mellemøsten er Islamisk Stat i gang med kulturmord og storstilede massakrer. I Frankrig er debatten om disse emner i fuld gang, mens den i Danmark nærmest står stille, måske fordi man ikke som i Frankrig har forskere, der beskæftiger sig med feltet uden at være fedtet ind i de tabuer, der præger islamforskningsmiljøet,’ siger hun.

[…]

I sin ph. d.-afhandling beskæftigede hun sig med vestlige fascistiske bevægelser, men da hun i 2002 afleverede afhandlingen ved Sorbonne var fokus allerede skiftet til politisk islam. …

Jeg havde på statskundskab fået et helt begrebsapparat til at analysere og forstå fascismen. Det skete bare rigtig tit, at jeg stødte ind i begivenheder, hvor islamismen præsenterede forstyrrende ligheder med fascismen. Den passede punkt for punkt. Både i synet på kvinder, på anderledes tænkende og brugen af vold som politisk middel. Det var fortrinsvis gennem kontakten med mellemøstlige kunstnere, ateister, zoroastrer, baha’ier og kristne, jeg fik informationerne, men også af og til fra islamisterne selv. Det, som alle disse var rørende enige om, var, at når islamisterne gjorde, som de gjorde, så var det, fordi det stod i Koranen og Hadith. Det var helt i modstrid med, hvad jeg læste i den moderne islamforsknings værker…

[…]

Det var en udgivelse dedikeret til den franske forfatter David Rousset. Han havde været kommunist og modstandsmand under krigen og var spået en lovende forfatterkarriere. I 1949 opdager han, at der i Stalins Sovjet eksisterer koncentrationslejre.

Som en, der selv har overlevet ophold i to af nazisternes lejre, bliver Rousset oprevet og er den første, der bruger ordet ‘ gulag’ på fransk.

‘Alle slår hånden af ham. Der er kun nogle ganske få af hans nærmeste venner tilbage. Ellers mister han hele sit netværk. Hans forfatterkarriere ligger i ruiner. Selv blandt folk, der ikke var kommunister, mente man ikke, at han skulle tale om Stalins forbrydelser. Højrefløjen kunne jo bruge det, sagde man. Han lever resten af sit liv som udstødt. På en beskeden levefod. Han fik først oprejsning med dette posthume nummer, som Noël gav mig,’ fortæller hun.

Først forstår Magaard ikke Noëls pointe. Men som tiden går, dæmrer det. …

– Hvad har du da til fælles med David Rousset?

‘Jeg kan genkende det med, at man tager et tabu op, som man får ondt i maven af at tie stille med. For så at blive stemplet som ‘ikke stueren’. Og at man hele tiden møder argumentet: Det skal du ikke tale om, for det kan højrefløjen bruge. Folk, der kendte mig godt, har stået og råbt og tigget mig, om jeg ikke nok ville glemme det, for ‘folk vil tro du er racist’. I det miljø var det den absolutte sociale død, og slut på den akademiske karriere, for uden netværk, ingen karriere. Heldigvis havde jeg et bredt netværk, fordi jeg har været i kontakt med flere forskellige akademiske miljøer i løbet af mine studier. Derfor gik det ikke så slemt for mig som for Rousset, fordi jeg ikke var 100 procent afhængig af det ene miljø omkring islamforskningen.

[…]

‘Jeg kom jo med min baggrund fra Sorbonne, hvor man stadig holdt fast i den klassiske dannelse. Mit holdepunkt var Plutarks definition af, hvordan man skal opføre sig: Aldrig have personligt had på trods af kontrasterende synspunkter; være kompromisløs i den offentlige debat, men aldrig nære bitterhed mod politiske modstandere, og altid sørge for at opretholde en hjertelig tone over for modstanderne, så snart man er kommet ned fra debatpodiet. Det prøvede jeg at leve efter, men jeg syntes desværre, jeg i islamforskermiljøet fandt den præcis modsatte attitude: At man nægtede at debattere, men til gengæld gjorde alt, hvad der var muligt for at bagtale mig og ramme mig personligt. Jeg elsker den skarpe debat, hvor analyser, vurderinger og synspunkter fyger, men det er der simpelthen ikke nogen fra det miljø, der har villet gå ind i,’ siger hun. …

– Hvad var det da for ting, de ikke følte, at de kunne sige?

For eksempel at arabere også kunne være racister. Og at der i religionen er nogle dogmer, som konflikter med menneskerettighederne, hvis man følger dem bogstaveligt. Og så skulle man selvfølgelig hade Dansk Folkeparti,’ siger hun og tilføjer: ‘Jeg håber virkelig, at den nye generation af islamforskere vil bryde med de her tabuer, og ikke hænge fast i gammeldags forklaringer om, at alting er danskernes racisme og den europæiske kolonialismes skyld…’.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/65156/trackback

14 Comments »

 1. Sidste nye fra England.
  Sådan skulle der handles ved et evt overfald eller chikane.
  Der pointeres: Der er hverken selvtægt eler vold i videoen.

  https://youtu.be/WxxeE83KQ4I
  UKIP ATTACKERS GET THEIR COMEUPPANCE!

  Kommentar by Sindsro — 2. april 2015 @ 23:31

 2. Nej da Sindsro. Det er jo ikke de højreorienterede, der er de voldelige, det er venstrefascisterne, der er.

  Dem, der tror om sig selv, at de er de gode, de humanistiske og små engle med masser af pudsecreme til glorierne. Bolsjevikkerne, Honecker, Mao, Ole Sohn, Aksel Larsen osv. Selv Hitler var socialist – og blev diktator. Og de troede det samme om sig selv som nutidens venstrefascister, kommunister, socialister, humanister, antifa og andre med forvrænget virkelighedsfornemmelser nede i hængedyndet.

  Men faktum er, at de venstrefascistiske drømmeres verdensorden kun kan eksistere som diktaturer med massemord på dem, som ikke kan indse de venstrefasictiskes paradis.

  Nok fordi de selvforherligende venstrefascister gerne vil rive verden ned, som den er, så de selv kan sidde som overfede fagforeningspampere, handle i dollarbutikker og sige lige som mange tror, at Marie Antoinette sagde: “Hvis de ikke har brød, hvorfor spiser de ikke kager” om pøbelen.

  ps. udtryk stammer fra Jean-Jacques Rousseau’s Confessions

  Kommentar by Anonym — 3. april 2015 @ 01:34

 3. Nej da Sindsro. Det er jo ikke de højreorienterede, der er de voldelige, det er venstrefascisterne, der er.

  Dem, der tror om sig selv, at de er de gode, de humanistiske og små engle med masser af pudsecreme til glorierne. Bolsjevikkerne, Honecker, Mao, Ole Sohn, Aksel Larsen osv. Selv Hitler var socialist – og blev diktator. Og de troede det samme om sig selv som nutidens venstrefascister, kommunister, socialister, humanister, antifa og andre med forvrænget virkelighedsfornemmelser nede i hængedyndet.

  Men faktum er, at de venstrefascistiske drømmeres verdensorden kun kan eksistere som diktaturer med massemord på dem, som ikke kan indse de venstrefasictiskes paradis.

  Nok fordi de selvforherligende venstrefascister gerne vil rive verden ned, som den er, så de selv kan sidde som overfede fagforeningspampere, handle i dollarbutikker og sige lige som mange tror, at Marie Antoinette sagde: “Hvis de ikke har brød, hvorfor spiser de ikke kager” om pøbelen.

  ps. udtryk stammer fra Jean-Jacques Rousseau’s Confessions

  Kommentar by Janutte — 3. april 2015 @ 01:35

 4. Tina Magaard er et lys i mørket. En akademiker der tænker og taler som en akademiker. Uhørt i danske forskeriarbejderkredse. Respekt!

  Kommentar by monse — 3. april 2015 @ 01:59

 5. Det er sgu lige før jeg sidder og håber på flere muslimske terrorangreb, for det er åbenbart det eneste der kan få de sindssyge akedemikere og islam “eksperter” rystet lidt rundt inde i den osteklokke de befinder sig i og få dem til at forholde sig til den simple sandhed at islamisme er islam, og islam er islamisme.

  Det er fuldstændigt sindssygt at så mange, og ISÆR de danske politikere, tager disse selvudnævnte “eksperter” alvorligt når deres eneste mission er at lyve og fordreje alt for at få det til at passe med deres egne overbevisninger og genere højrefløjen. Det burde fandme være dem der blev fyret på gråt papir og udskammet for deres manipulerende og skamvredne “forskning” som i årevis har været rendyrket propaganda for deres egne politiske holdninger! “Landsforræderi” dækker det slet ikke, det er direkte medvirken til drab i mange tilfælde da de politikere der har lukket tusindvis af moderiske babarer ind i landet har gjort det efter de har lyttet til DERES forsikringer om at islam var en uskadelig religion på linje med buddhisme! Nu har vi så snart 1/2 million tilhængere af en ideologi der får nazismen til at blegne i landet, og som vi ALDRIG kommer af med igen takket være disse samvittighedsløse manipulerende mennesker. Og det værste ved dem er at man bare VED at når lortet brænder på og islamismen for alvor får fat, så vil de med garanti stå og sige at det har de advaret imod længe.. Det er virkeligt svært ikke at drage paralleler til de landsforrædere der hjalp nazisterne for egen vindings skyld lige før krigen.

  Kommentar by Per — 3. april 2015 @ 04:27

 6. Islamforskningen skifter næppe spor før multikult islamforskerne angribes af muslimer.

  Kommentar by Sigwar — 3. april 2015 @ 06:47

 7. @3 monse — 3. april 2015 @ 01:59:
  Enig
  Hatten af for hende. Håber hendes videnskabelige tilgang til islam og hendes ærlighed smitter

  Kommentar by Bredskæg — 3. april 2015 @ 06:48

 8. Den danske islam forskning bør nedlægges, befolkningen som dybest set betaler for forskningen får intet for deres penge, ud over at de kan få lov til at betale for st blive kaldt racister.
  En uddannelsesinstitution hvor fordommene trives i så udbredet grad er ikke forskningsmæssigt redelig. Det er tydeligt og åbenlyst for alle at den forskning der leveres ikke er uvildig, en af talrige uddannelsesinstitutioner overtaget af den revolutionære venstrefløj. Rent faktisk burde man nedlægge stort set alt humanistisk forskning i Danmark og så starte op på ny på et langt lavere niveau, med andre forskere.

  Kommentar by Robert R — 3. april 2015 @ 07:15

 9. Al respekt for den agtværdige forsker, men man behøver ikke at være Albert Einstein fra Sorbonne for at regne ud, at Islamismen er en tro kopi af Nazismen, og at vi nu lever i en tid, der minder (fuldkommen) om 1930’erne. Gæt derfor selv en fremtid for Europa!

  Kommentar by Jesper — 3. april 2015 @ 08:41

 10. Jeg synes det her taler for, at gøre lidt reklame for din bog Kim:

  Kim Møller – Vejen til Damaskus

  Om islamforskning før og nu.
  http://www.bibliotek.trykkefrihed.dk/vejen-til-damaskus.htm

  Kommentar by Lars H — 3. april 2015 @ 10:52

 11. Det er meget skønt at Tina Magaard nu igen viser sig på banen og med en meget klar stemme. De andre lunkne venstreorienterede islamforskere skulle skamme sig. Ja al humanistisk forskning er sovset ind kulturmarxisme, kulturradikalisme, postmodernisme og værdirelativisme. De fleste politikere og journalister er blot efternølere. Men der er en meget stor kreds af begavede folk, som godt ved hvor skoen trykker. De skriver på blogge og i klummer f.eks. her på Uriasposten. Kim Møller er også islamforsker og blev også mobbet ud. Han var den første, som satte skovlen under den danske islamforskning med Vejen til Damaskus. Han kritiserede de antropologiske metoder i islamforskningen og fremhævede, at de gamle forskere gik til teksterne. Læs i hatten venner!

  Kommentar by Tim Pallis — 3. april 2015 @ 11:07

 12. Fremragende artikel. Nu mangler vi bare, at de øvrige journalister i de etablerede medier læser og forstår.

  Jeg savner bare at få sat navne på de værste af medløberne indenfor Islam-“forskningen”, selvom Kim vist har haft fat i vingebenet på en del af dem gennem årene.

  Kommentar by Gunnar Biering — 3. april 2015 @ 12:00

 13. 2. Janutte
  Det er derfor jeg Der pointerede: Der er hverken selvtægt eller vold i videoen.
  Hvilket betyder: BRITAIN FIRST har hermed bevist at de er fredelige, men finder sig ikke i noget.
  Noget i den retning skal vi have i Danmark.

  Vi ved alle at, kun politi og venstre-fascis-fløjserne og Islammerne, må forøve vold på fredelige almindelige danske borgere, unge som gamle, hvad endten de sidder i rullestol eller ej.

  venstre-fascis-fløjserne = Voldsaber.
  Vær beredt, Jeg er beredt. !!

  Kommentar by Sindsro — 3. april 2015 @ 12:09

 14. Forskning er jo ikke forbeholdt universiteter. Den er fri. Universiteterne var i mange årtier efter 1968 domineret af marxister, der hadede den fri forskning, den ‘borgerlige’ kaldte de den. De er stadig ikke fri, bliver det aldrig og ønsker ikke at være det. Det er nærmest en pseudointellektuel mafia, hvis cosa nostra er at stå sammen om at lænse statskassen og tryne andre.
  Islamforskningen i Danmark afslører sig selv ved et nærmere gennemsyn læs f.eks Er danskerne racister?- indvandrerforskningens problemer af Mehmet Ümit Necef & Henning Bech, hvor ‘islamforskerne’ klædes af til skindet som videnskabeligt underfrankerede.
  Alligevel råber den pseudointellektuel statsmafia af samfundsforskere stadig op og citeres flittigt i venstrefløjens massemedier, DR og TV2 og fodres med nye projektmillioner, der skal understøtte regeringen islam-strudse politik.

  Der er noget rigtigt i det du siger 6.Sigwar: Islamforskningen skifter næppe spor før multikult islamforskerne angribes af muslimer.
  Var det ikke det der skete da Khomeini i 1979 blev sat på et fly ud af sit eksil i Paris og derefter sammen med kommunisterne lavede ‘en revolution’ og omstyrtede Shahen?
  Snart fik kommunisterne ‘kniven’.
  Da er selvfølgelig en ringe trøst? :-(

  Kommentar by A-mad — 5. april 2015 @ 12:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper